Visumaanvraag voor Suriname in China via internet

23

PARAMARIBO, 16 jan – Het aanvragen van een visum voor Suriname mag voortaan in China via het internet. Dit zegt Suriname’s ambassadeur in China, Lloyd Pinas. Het geknoei met visa voor Chinezen moet zo tot het verleden gaan behoren.

De afgelopen jaren is nogal het een en ander te doen geweest. Gesjoemel met visa was veelal praktijk. Niet meer dus. “Iemand kan dus niet meer in Suriname zitten en voor anderen die bijvoorbeeld in Nederland verblijven, een visum aanvragen”, zegt Pinas tegenover de Ware Tijd. Andere criminele activiteiten als mensensmokkel en –handel moeten zo ook worden beperkt. Voortaan hoeven aanvragers in China niet meer naar de Surinaamse ambassade.

De aanvraag mag gewoon via één van de websites van de ambassade. Om de veiligheid nog meer te waarborgen wordt het IP-adres geregistreerd van de computer waarmee de aanvraag wordt ingevoerd. Chaotische taferelen op de ambassade behoren ook definitief tot het verleden met de nieuwe aanpak. “De ambassade was jarenlang in feite gewoon een visumafhandelingskantoor. Er waren dagelijks enorm lange rijen van personen die een visum kwamen aanvragen”, aldus Pinas.


23 REACTIES

 1. Ai baja nu zie je dat ze alles doen voor de Chinezen.
  Je kon enkele jaren geleden in Nederland een visum aanvraag indienen maar moest deze persoonlijk ophalen te Amsterdam.


  Maak melding

 2. ” Gesjoemel met VISA was veelal praktijk “. NIET MEER DUS. Wel, vertel dit aan je demente grootmoeder !

  Wat denkt men van gesjoemel door medewerkers van de SURINAAMSE AMBASSADE ???

  Voorbeeld; de aanvraag wordt in eerste instantie afgewezen maar meneer FOE YUNG HAI kan worden uitgenodigd op de ambassade door een CORRUPTE medewerker en na BETALING van een ” TJUKU” alsnog zijn felbegeerde Surinaams visum verkrijgen. Geen haan die er verder naar kraait.

  CHAVÉZ önskar dig en trevlig dag.


  Maak melding

 3. Suriname moet immigratie-quota’s instellen voor landen buiten het caraibisch-gebied en Amerikaans continent. En alleen hoogopgeleide immigranten, dus niet de zoveelste chinees die in een winkel komt werken.


  Maak melding

 4. Het kan vool mij nie meel stuk.
  Eelst mij velgunne geklijge vool N.V. Hondeslagelij en nu vieze aanvlag via intelnet.
  Aloiki Pinas, haltelijk dankewel; Sulinamels wil toch niet sollicitelen vool welk in hondeslagelij. Sulinamels te luy.
  Inmiddels 10 tjienees family heb vieze aanvlag gedaan via intelnet. Deez family naam heet Kong Fu Tang. Volgend week ook family Di No Ka zal vieze aanvlag vool veeltien pelsonen.
  Ik leeds welkvelgunne angevlagd vool alle family. Ik hoop dat meneel Chim Pan See van de Sulinaamse legeling deez aanvlag goetkeult.
  Ik denk zal nie ploblem zijn wanneel ik weel met mijn dollals ondel die spleekwooldelijke tafel ga wappelen.


  Maak melding

 5. MILJARDEN REIZEN VOOR CHINEES NIEUWJAAR
  15/01/2014 (Bron-dwtonline.com)

  BEIJING – China verwacht dat zijn burgers tijdens de Chinese nieuwjaarsperiode 3,6 miljard reisjes gaan maken.

  Dat zijn er tweehonderd miljoen meer dan in 2013.
  De vakantieperiode rondom het Chinese nieuwjaar begint donderdag en duurt veertig dagen.

  En vanaf 01/03/2014 zullen ongeveer 250.000 Chinezen naar Suriname afreizen.

  @Grasbarki v/h (Toekoenari) op dwt.com, zal bijzonder blij zijn.


  Maak melding

 6. Heyy gi tju ku, je bent geweldig. Ik lig echt krom van het lachen, schitterend!
  Waar zijn deze idioten eigenlijk mee bezig , ik snap ze niet.
  We kijken hoe get zal aflopen met al die chineze familie in su.


  Maak melding

 7. beste mensen china krijgt alles voor elkaar visum via internet china weet wat hun wil suriname langzaam over nemen op gebied winkels bedrijven casino en hoeren huis veel meer en wie zit er achter de maffia van china ik hoor laats een surinaams bedrijf werd beschoten door chinesen en wat zeg hun dat de surinamer bedrijf in hout zijn brood af pak is om te lachen deze chinesen komen uit china en lees de wet wat surinamers in hun eigen land moeten doen is om te lachen gelukkig heb de surinaams man van de hout bedrijf ook terug geschoten maar hoe nu verder suriname krijg wel met een goed orginiseert maffia te maken van china die opereer in suriname verder toen nederland veel dingens wilden neer zetten in suriname mog niet zoo een haad voor nederland terwijl heel veel meer dan helf van surinaams bevolking woon in holand en ook velen zijn gemix getrouwd met bakra man of vrouw en nederland en suriname zou samen een beter sterk ontwikelt land worden maar nee bouta laat het niet toe met de hele klote regering maar china mag wel en krijg alles voor elkaar ik ben geboren in suriname en woon in holand sinds kleins af dus is nederland ook mij vader land en hou van dit mooi land hou ook van suriname maar mijn ouders kwam voor de toekomst en beter leven na onavankelijk naar holand en was toen suriname nog van holand dus wij zijn gewoon nederlanders wens alle mensen in suriname veel sterkte met de domme regering en china weet wat ze aan het doen zijn oke daag


  Maak melding

 8. Ik heb liever of geeft de voorkeur aan die omoe’s{ekte wroko mensen zonder de een of ander of een vlieg kwaad te doen in dit mooie land SU.dan andere soort volkeren! {vb.Libanezen,Palestijnen,Turken,Mokro’s.ect,ect…nanga behalve unu lala ekte Sranangmans over het gehele wereld van wie de kumba’tees begraven zijn ina a mama gron! EEI OMOE gee wan blede nanga sa je denkie nanga komkomlo en peple..hahaaaaha..A heli neti mi tele a soso a disie monie. NEKS NO FOUT soso EVOLUTIE en BLOEI.


  Maak melding

 9. Sur.kan ook het manderijns invoeren als 2e school taal.De suri’s hebben in het verleden enorm veel kansen laten liggen om wat van het land te maken.Nu kunnen ze door chinees te leren mee liften met de Chinezen en op termijn misschien in de Chinezen opgaan.
  China heeft een te kort aan vrouwen dus kunnen ook enkele van onze vrouwen zich in China in trouwen.Ten slotte is China de 3e economie in de wereld en volgens Parmessar heel rijk.


  Maak melding

 10. @Jacobus (cobie):
  Het klopt hoor wat je zegt. China heeft daadwerkelijk een tekort aan (vrouwen).
  Raadpleeg RTL4 Nieuws van 19:30 uur van 16/01/2014.

  http://www.rtlxl.nl/#!/132237/ca265428-2e5c-383b-9f93-b9e741cc273e

  Misschien hebben wij een oplossing voor dit probleem.
  Alle vrouwen van LONNIE BRUNSIE uit Marowijne, mogen een jaar bij deze alleenstaande mannen in China gaan verblijven. Gratis kost en inwoning.
  Ze zullen LONNIE bijzonder dankbaar zijn.


  Maak melding

 11. @FER. E

  En dan komen de Chinezen na enige tijd bij ons kaboela dansen.Echte Chinese mannen met vlechten en kimono hahaha.

  PS.
  Ook India heeft een tekort aan vrouwen omdat meisjes ongewenst waren gedurende geruime tijd.Nu uit dat zich in verkrachtingen.Ook in China gebeurt dat maar wordt binnen huis gehouden.


  Maak melding

 12. Hallooo Kolibli,
  Walom jij lach? Ik heb nie djook veltelt.

  Ik goeje niews vool je.
  Die vieze anvlag vool my family is in olde.
  Dankewel vool mij neef Hack A Loi hij heef intelnet gemanupileelt.
  So alle family heb nou olichinese kopie van vieza vool Suliname.
  Volgend week mij goeje fliend Bo Ki To hij is zwalte chinees zal my family ophaal bij Adolf Jap Japi ailpolt. Ik weet nie of alle family kan zit in zyn hummel. Maal hij zeg kkeen plobleem want hij kan leen 6 pantel kadielaks van zyn Joodschinese bloel A Bla Ham.

  Okeee daaag


  Maak melding

 13. Aha ha ha…….dat wordt heel link voor Suri,dat visum nu via internet gaat aangevraagd worden.Een onalfabete chinees die gaat in Suri komen en in de chinese supermarkten staan als dwangarbeider.Die zegt geen boe of bah,maar zijn eigen chinese dialekt wel.Ay mi gran Gado,zo gaat onze Suri niet vooruit.


  Maak melding

 14. “Land te koop,land te huur spot goedkoop en niet duur”
  De Surinamers worden verbannen naar het binnenland.De Chinezen zijn in opmars,dankzij de schurken die door hebzucht gedreven het land verkopen.


  Maak melding

 15. DDB, verkoopt Suriname aan die Chinezen, straks hebben die paarse landverraders niets meer te zeggen in hun eigen land. herrenberg moest op den duur vluchten uit China wegens corruptie met Visa.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.