Vakbondsleider: Bouterse heeft me goed behandeld

86

PARAMARIBO, 8 jan – Vakbondsleider Ronald Hooghart is zeer te spreken over de manier waarop hij bejegend wordt door leiders van de regeercoalitie. NDP-leider Desi Bouterse en ook Paul Somohardjo zouden zich joviaal opstellen tegenover de aspirerende politicus. Toch werd ooit geen gelegenheid onbenut gelaten om Bouterse op de korrel te nemen.

Zo waren de decembermoorden absoluut dankbare verbale munitie. Het lijkt nu dood en begraven. ‘Ik heb in het verleden veel gestreden tegen de voorzitter van de NDP. Maar hij heeft me goed behandeld de afgelopen jaren. Ik heb geen problemen met hem’, zegt Hooghart tegenover de Times of Suriname. En een eventuele politieke as met de twee ziet hij helemaal zitten. Zijn politieke partij moet nog wel het daglicht zien.

Als het zover komt zijn de voorkeuren dus al bekend. Somohardjo was ooit al zo goed hem de kandidatuur te bieden voor het parlement. ‘Als ik kijk naar de verhoudingen, hebben ze mij goed behandeld’, aldus Hooghart. Dat kan niet gezegd worden van de grote tegenstander van de NDP, het Nieuw Front. Vooral de NPS, ooit het politieke huis van Hooghart, zou het totaal hebben verbruid.


86 REACTIES

 1. Nou hooghart , kijken wat je gaat beteken voor get land en ik kan je nu al zeggen het wirdt niks met jou. Als je nu al wegkwijnt hoe je behandelt bent door de vvernietiger van suriname dan zal het sutiname nog erget worden dan het nu is. Typisch seanang mang


  Maak melding

 2. Ronald Hooghart wilt dus op termijn ook gaan profiteren…
  de wolf heeft ongetwijfeld een vette vleesworst voor zijn neus gehouden…
  Zo te zien heeft hooghart zijn ziel in de uitverkoop gedaan…


  Maak melding

 3. Gisteren je zoon vermoord en na een brasa alles vergeven en vergeten omdat er een beloning in het vooruitzicht wordt gesteld. Met dit soort personen kan een samenleving nooit hogere principes en waarden ontwikkelen.


  Maak melding

 4. @Monique

  Sinds het aantreden van de wolf als press hebben normen en waarden plaatsgemaakt voor moreel verval.

  Hoe laag kan je als mens nog “zakken” om een ongeletterde moordenaar, verkrachter, drugsdealer en terrorist te adoreren…


  Maak melding

 5. Hooghart moet weten dat in het leven ook om principes gaat. Die ontbreken bij hem geheel. Denkt hij soms niet aan zijn voorgangers, die door deze president zijn vermoord. Hij is totaal ongeloofwaardig. Ik hoop dat de ILO ook kennis neemt van zijn opvattingen.


  Maak melding

 6. @ Monique

  Je hebt het heel gedetailleerd uitgedrukt!Hoop dat velen anderen op dit forum ook zullen gaan inzien dat het zo niet kan.So wan san no kan tog.

  @ ROY joe ook toe.


  Maak melding

 7. Vakbondleiders wie dat ook moge zijn en waar dan ook, kunnen en mogen niet eens zo praten , omdat de arbeidsomstandigheden altijd verre van ideaal zijn en altijd verbetering kennen, anders zou je als vakbond wel op kunnen doeken.
  In dit geval gaan bij mij in ieder geval wel de alarmbellen rinkelen, is hem een worst voorgehouden?, is hem een iets leuks in welke vorm dan ook aangeboden?, omkopen en corruptie is in Su niet vreemd


  Maak melding

 8. NOU, waar maken jullie je druk om 1 man die afwijkt en zijn voorkeur stelt is dat verboden terwijl de NPS zelfs zijn hele achterban in uitverkoop stelt aan de VHP dan zijn jullie stil want als voor de verkiezing een partij alvast aangeeft dat hij de president levert dan betekent dat dat jij mijn baas bent en jij straks kan zeggen bello dit bello dat mooi verhaal maar dat lusten jullie wel nu ge ouwe hoer als hij voor de NPS OF VHP was dan zouden jullie dat prijzen maar ja dat is oud nieuws natuurlijk het zit jullie in het bloed HAhahaaaa.


  Maak melding

 9. cyriel daal kreeg ook een goed behandeling van DR.ddibrie de beul,eindstand waren zijn ballen in handen van ddibrie, dus meneer hoog adtie wees voorzichtig mijn vriend no play nanga ddibrie no abbie biegie ai. vanaf het begin van deze regering zag ik je zeilen naar hun richting.


  Maak melding

 10. Hr Laaghart, helaas ben je de doelen vd vakbeweging vergeten en kom je niet meer op voor de man in de straat, zijn zelfstandigheid en zijn recht op een goede arbeidsplaats, je hebt de Suri-arbeider verraden !

  Veel succes met je samenwerking met anti-Surinamers die streven naar een On- en Minvermogenkarta-maatschappij/een begi-begi-maatschappij !

  En mijden jullie samen zoveel mogeljk het woord ARBEIDSPLAATSEN ! Wrokopresi no belangrijk !

  Jij en je Mega-onnodige-uitgavenpartners willen de Surinamers in On- en Minvermogen-slavernij houden !

  Un sa sjie baka februari 2014 san o psa !

  PS : een massavolksmoordenaar kent en heeft geen vrienden, dus Hoogie maak je geen illusies !


  Maak melding

 11. @ Boegroe
  Salam en Lonnie hebben ook al aangegeven te gaan voor het presidentschap, maar daar schijn jij geen moeite mee te hebben. Maar zodra het om de VHP gaat dan is Leiden in last.Now mi e bribi dat VHP e gi den loes’ bere


  Maak melding

 12. Hai Baja,hooghart zegt ‘de lijder heeft mij goed behandeld…’,zo hooghart bedoel jij dat jij gespaard werd door de DEC MOORDENAAR OP 8 DEC 1982?!Je hoefde toen niet voor de vuurpeleton te verschijnen?!!
  Wat heft de moordenaar je dan in het vooruitzicht beloond?!Goudmijn,luxe wonin g,bentley,gepantsterde wagen,money,….please laat het ons weten…LANDVERRADER!!!


  Maak melding

 13. Ik ben blij dat de heer Hooghart op basis van voortschreidende inzichten tot betere inzichten is gekomen.Dit komt allemaal door het goed sociaal-economisch beleid van de regering Bouterse.Suriname is beter gediend met een regering waarin de NDP een belangrijke rol heeft te vervullen.

  P.s. Ik ben zeer ingenomen met het feit dat de ethervervuiling in Amsterdam en mogelijk de rest van de wereld is afgenomen.Romeo Hoost kan de ether niet meer vervuilen met zijn onbeschofte taal over de regering in Suriname.Hij is verbannen van diverse radiostations.


  Maak melding

 14. “Bouta en somo hebben me goed behandeld, daarom is alles nu koek en ei.” Aldus Hogie.

  Wel nu; Hogie heeft Bouta sterk bestreden,afgekraakt,het leven zuur gemaakt,slapeloze nachten bezorgd of met de grond gelijk gemaakt in het verleden en dat alles is volgens Hogie vergeven door ze. Ze hebben hem goed behandeld! Nu komt het volgende in mijn op;

  -Iemand heeft keer op keer in het verleden gezegd, dat het verraad welkom is, maar de verrader niet.
  -Hogie moet dit ook weten en mag hij weten dat dow shating futu if a ten doro.
  -Denkt Hogie dat de ambtenaar van hem houdt, hoeveel stemmen zal hij krijgen,dus een dode mus wil de NDP binnenhalen.
  -Mij lijkt deze man machtwellustig en is hij omgekocht.
  -Ik ben ambtenaar en om mij heen ken ik niemand die voor hem wil stemmen.
  -Eigenlijk heeft hij gelijk daar aan te sluiten, vanwege zijn leeftijd, want soort zoekt soort in de ruimste zin des woords.


  Maak melding

 15. Hoogie bear; ” boi, a vakbond tori é kong biging wer’ mi ede ! A san’ kong yére skieng now !!!
  A san’ no é lever NEKS op yongoe !!!!!
  Alla sma ini a politiek é rij BIGI WAGI, é kis’ BIGI MONI, é lib’ ini BIGI KASTEEL
  ma mi HOGIE wang é tang na baka. Mi é ori mi bezig nomo nanga wan toe
  POTIE lantimang nanga wang ló MOFINA WANG ”

  A san’ disi moesoe kong k’ba now. Mi ooktu wan’ libi BIGI LIBI nanga rij wang
  hebi WAGI !!!!
  Vrouw !!!!! Fa wagi neng baka ???? Eneehhh, eneeeehh !!

  Vrouw Hoogie; ” ISUZU D-MAX !!!! So men’ langa mi e taigi yu tak’ mi lob’ a model dati en tak’ yu
  moesoe probeer bai wang !!!! Mi no Mang moro nanga a broko wang sa yu abi ” !!

  Hoogie bear; ” na dati mek’ mi moesoe opo mi egi politiek partij en join a coalitie. Yu verstang tok !!
  ” luku, éf eindstand mi kang verdien SRD 22 of 24 DOEZOEN wang moeng dang
  vrouw….. mi no ego bai D-MAX, má mi ego bai wang HUMMER en dang mi kang
  fini wang djari gratis na ANTON DRAGTENWEG want ik ben dan POLITICUS,yu
  begrijp tok !!!! Na so a san’ dé. Éfu ALA MANG é njang, dang mek’ mi HOOGIE
  profiteer toe. ” mi pina langa yere. Dus éf ai fadong, dang mek’ a fadong BIGI !!!!

  Bra, CHAVÉZ säger hej !!!!


  Maak melding

 16. @Monique, je hebt groot gelijk als je schrijft::Met dit soort personen kan een samenleving nooit hogere principes en waarden ontwikkelen.

  @Molijn, jij hebt ook groot gelijk en ik ben ervan overtuigd dat deze man straks geen werk mer heeft als vakbondsleider dus moet hij het ergens anders zoeken.

  -Hooghart weet al wat voor functie hij gaat krijgen en is al omgekocht vandaar dat hij nu al heeft aangegeven met welke partij hij samen gaat werken.

  -Het zijn een stelletje hufters die het land echt niet vooruit kunnen brengen.

  @boegroe, jij bent vast getekend aan een partij, maar ik niet.
  Ik kijk naar mensen met PRINCIPES, RECHTVAARDIGHEID, GEEN STRAFBLAD HEBBEN EN GOED GESCHOOLD ZIJN. OOK MENSEN DIE TAALVAARDIG HET LAND OM HOOG KUNNEN STUWEN.

  =Wil jij Brunswijk of Somohardjo als jou baas?????


  Maak melding

 17. In Suriname is alles en iedereen te koop.

  “Bouterse is toch best wel een leuke vent”

  Het grote slijmen is begonnen. Er worden weer met leuke baantjes gestrooid en Vakbondsleider Ronald Hooghart vindt moordenaar/drugsdealer plotseling een geschikte peer.

  KOTSMISSELIJK word ik er van.


  Maak melding

 18. effe tjekken,

  de nationale loterij van zoon Hooghart valt sinds recent onder DADA KHAN!

  om te blijven genieten van die *patu* zoals onder zijn zoon zegt Papa Hooghart,…

  !!!HIJ heeft mij goed behandeld!!!

  ai boi volk… zo draait die tori in Su tog 🙂


  Maak melding

 19. Vakbondsleider: Bouterse heeft me goed behandeld…

  Lees: Bouterse heeft mijn als kritische vakbondsleider niet van mijn bed gelicht, gemarteld en op de vlucht neergeknald als mijn collega vakbondsleider Cyriel Daal.

  Dit land is zooooooo rot….


  Maak melding

 20. Sinds Hooghart vakbondsleider is, wil hij maar een ding, namelijk een politieke functie.
  Dat is hem niet gelukt binnen de NPS en ik begrijp dat ook wel.
  Van mensen, zoals Hooghart, gaan er dertien in een dozijn.
  Bovendien heeft hij als vakbondsleider eigenlijk met alles en iedereen een machtsstrijd gevoerd en dat type mensen heeft ons land niet nodig.
  Nu zoekt hij uitgerekend toenadering tot de twee grootste en sluwste vossen, die de Surinaamse politiek kent: Bouta en Somo.
  Ik denk, dat Hooghart helemaal wordt opgevreten door deze twee vossen.
  Dag Hooghart !


  Maak melding

 21. Bedroefd na het lezen van sommige reacties denk ik terug aan het beeld van Kamperveen en Cyril Daal….die waren zo bevriend met dezelfde mensen die hen als honden hebben vermoord zonder eerlijk proces ook nog. Sommige vakbondsleiders hebben daar geen problemen mee. Het waren immers ook rivalen en vraag ik mij nu af wat de bonden zullen doen aangesloten bij Hogie…..? Ik zou mijn lidmaatschap opzeggen.


  Maak melding

 22. Waar zijn de mensen/leiders met enig moreel besef in Suriname die principes en het belang van het Surinaamse volk voor hun eigen belang stellen?

  Graag antwoord van Paraman, RobG en Boegroe…


  Maak melding

 23. Deze Hooghart is van het meest laaghartige soort die in Suriname rond loopt. Mijn dunk verkoopt deze huigelaar zelfs zijn moeder voor een bordje linzensoep. Wat voor geloofwaardigheid straalt deze bedrieger uit? Wat ik duidelijk maken wil is dat deze hypocriet alleen bij laaggeletterden zal kunnen scoren. Deze met een dubbele tong spreken (een slang heeft een gespleten tong) van een “labaria”. Want schaamtelozer kom je nergens tegen.


  Maak melding

 24. Weer zo iemand met een “teki njang” mentaliteit, die zelfs de moordenaar van de voorzitter van de grootste vakbond gaat ophemelen. Cyrill Daal zal zich omdraaien in zijn graf. Mensen doen veel en zetten hun principes gemakkelijk overboord voor een beetje geld.


  Maak melding

 25. Fouta heeft je goed behandeld, bhoehoehoe, whahahahaha.

  Schaamteloze wannabe politicus ben je.
  Verloren stem, wegwezen jij!
  Tjek dit:

  “Oh Ronald toch!’: Chocoladetollies als profielfoto politicus
  28-12-2013
  Chocoladetollies
  Nu hoeven we niet naar dezelfde poppenkast als in Amerika, maar politieke figuren dienen het goede voorbeeld te geven. Een foto van chocoladetollies als profielfoto van een politieke figuur? Wat is de boodschap die wij eruit moeten halen? Dat het allemaal als chocola smaakt bij hem?! Dat hij ons als volk flink zal naaien? Of wil hij zijn liefde delen, liefde voor chocola..of….?”
  Bron: dagblad suri


  Maak melding

 26. Hooghart de overloper: bouterse heeft MIJ goed behandeld!!
  Eigen belang staat bij deze man ver boven het Algemeen Belang!!
  Typisch gedrag voor een Surinaamse politicus heden ten dage.


  Maak melding

 27. Al degenen die er vanuit gaan dat Hooghart een worstje is voorgehouden, een baantje is aangeboden, kont aan het likken is, enz. enz., geven daarmee hun eigen karakter prijs.

  Zij beschuldigen de ander van daden die zij voor mogelijk houden. Dit geeft expliciet weer dat zij zelf instaat zijn tot deze daden of dit gedrag anders hadden zij dit niet voor mogelijk gehouden.


  Maak melding

 28. @Abaisa
  Wat krantenknipsels voor je om te lezen en de woorden zijn van hooghart zelf,

  Dertig jaar lang bestreed vakbondsman Ronald Hooghart te vuur en te zwaard couppleger en NDP-leider Desi Bouterse en de zijnen.
  In 2010 sloot de voorzitter van de Centrale Landsdienaren Organisatie (CLO) ‘vriendschap’ met Bouterse als president van Suriname.
  Vanwaar die plotselinge ommezwaai?

  Het antwoordt,

  Ik heb strijd geleverd zonder rekening met mijn leven te houden. Door mij de pas af te snijden naar de DNA, is mij ook een historisch traject ontnomen, terwijl ik het verdiend heb. Als je in DNA hebt gezeten, staat je naam voor eeuwig geschreven. Dat is mij ontnomen. Het doet pijn. Dat is de reden waarom ik mij tegen Venetiaan keer. Ze verwijten mij nu de vriendschap met Bouterse. Een steen uit de hand en een woord buiten de tand kan je niet terugnemen. Maar als ik eenmaal vriendschap heb gesloten dan bevecht ik je niet langer maar werk ik liever aan correctie. Uitgaande van deze nieuwe situatie verdedig ik Bouterse in het openbaar.

  Conclusie,
  meneer Venetiaan ontzegde hem de toegang bij de DNA,omdat hooghart overkomt als een nietsnut ,herrieschopper en een niet te vertrouwen iemand. En meneer Venetiaan heeft gelijk gehad. Na afgewezen te zijn sloot hooghart vrede met zijn vijand bouta uit wraak!

  En verder,
  Ik heb Bouterse zijn dingen nooit ondersteund. Men moet mij nu niet het euvel duiden dat ik, na dertig jaar steeds uitgesloten te zijn geweest door mijn partij, vriendschap heb gesloten met hem.”
  “Ik hou me allang niet meer bezig met of er nu wel of geen veroordeling komt met betrekking tot 8 december. Bij de oppositie gaat het om politieke belangen die men vermengt met psychische belangen van anderen. Venetiaan heeft steeds de 8 decemberkwestie aangegrepen om zijn macht te bestendigen,

  Conclusie,
  het scheelt Hooghart geen ene moer en geeft hij niks om de Dec slachtoffers!Geen wo der dat hij vriendjes heft gemaakt met bouta,daar is het verboden bij decreet te praten over 8 dec 1982.


  Maak melding

 29. Woensdag 8 januari 2014 om 15:17 uur, door Ray
  @Abaisa
  Wat krantenknipsels voor je om te lezen en de woorden zijn van hooghart zelf,……
  =================================

  En wat moet ik daar nou mee?


  Maak melding

 30. @Abaisa

  Je moet het lezen met je verstand en dan kom je tot de conclusive dat jou ideale hooghart zijn aarts vijand bouta tot zijn vriend heeft gemaakt netals brunsie. En dat niet om s’landsbelang maar om Eigen belang!
  Ga nog een keertje lezen.


  Maak melding

 31. @Abaisa

  Psssst,
  Hoogharty weet dat je alleen maar als vriend van bouta een hoge positive toebedeeld zal krijgen ,trouwens al de ndp ministers zijn maatjes van bouta en partners in crime. Dus hoogie gaat zijn geluk beproeven bij bouta ,hoogie de slijmbaal.
  Voor hem geldt slechts 1 regel,

  HOU JE VRIENDEN DICHTBIJ MAAR JE VRIENDEN NOG DICHTERBIJ.
  En dit toont hoogie ook in de praktijk .


  Maak melding

 32. ik ben deze hooghond een keer tegen gekomen met enkele toppers v d ndp
  het viel mij direct op dat hij zich als een schoot hondje gedroeg hiermee is er al genoeg gezegd

  straks zul je horen dat hij ook voor het presidntschap gaat


  Maak melding

 33. De NPS mag zijn geminimaliseerd tot 4 zetels, maar ben bijzonder trots op dat deze partij zijn principes niet te grabbel heeft gegooid. De zelfreiningende werking heeft er wel ingeresulteerd dat de partij gezuiverd is van van enkele principeloze wezens, waaronder Hooghart. Ik vraag mijzelf af of deze man zichzelf in de spiegel kan aankijken. Ik geloof dat niet. Ik geloof dat het geweten van Hooghart ook niet is ontwikkeld. Ook zijn menszijn schijnt niet op een hoger niveau te zijn gekomen. Hooghart is na Bouterse en Somo het ergste dat dit land is overkomen. Ik moet er niet aan denken dat hij na 2015 politieke macht krijgt, wan dan is het helemaal gedaan met het volk van Suriname, inclusief de CLO. Ik wens hem toe dat hij ‘s-nachts gillend waker wordt, omdat hij wordt achtervolgd door de geesten van de mensen die hij heeft verraden de vakbondsmannen Daal en Rahman.


  Maak melding

 34. @Abaisa
  Vakbondsleider Ronald Hooghart toont aan geen enkel respect te hebben ook voor oa de GROTE VAKBONDSLEIDER CYRIEL D. welke AFGESLACHT is door dezelfde man wiens kont hooghart flink aan het kussen is.


  Maak melding

 35. Hr Hooghart, de vakbondslijder met amnesia zegt :

  Ik weet niet meer wat Bouta met de ongewapende burgers Daal, Rahman, Ampi en de vele andere volkshelden heeft gedaan !
  Ik heb gehoord dat ook de ongewapende dorpelingen van Moiwana in een massagraf zijn gedumpt door Desi, maar zeker weet ik het niet meer !

  Ik heb nu geen wapens bij Desi gezien, alleen Dino heeft zware wapens !
  Dus ik heb Desi vergeven, hij is een aardige massamoordenaar van eigen volk !


  Maak melding

 36. Ronald Hooghart laffe leugenachtige kakkerlak die al zijn principes waarvoor voorganger Cyriel Daal is afgeslacht verkoopt voor een broodje pom.

  Deze man verdient het om bespuugd te worden. Walgelijk stuk vreten.


  Maak melding

 37. De heer Hooghart handelt zeer correct. Er zijn niet veel mensen die het goede durven te melden. Ik vind het een zeer goed voornemen voor dit nieuwe jaar. Jammer dat personen, o.a. hier op de site steeds zo zwak kunnen acteren. De heer Hooghart heeft immers een eigen mening. Niet wanneer je elkander de grond in boort, heb je dan pas een mening. Goed dat de heer Hooghart menigeen door zijn eerlijkheid, normen en waarden bijbrengt of deze aan hen etaleert. Meneer Hooghart, u doet uw naam hiermede eer aan. Bravo!


  Maak melding

 38. @Pieters

  Zijn naam moest zijn LAAGHART dan pas zou ik zeggen dat hij zijn naam eer aan doet!
  Tijdens Venetiaan wilde hij minister worden maar omdat hij,hooghart , niet aan de eisen voldeed werd hij afgewezen. Uit wraak besloot hoogie dus over te stappen naar de zijde van zijn vijand bouta,want daar wordt je tot ministers gekozen ,ambassadeurs en de vereiste is…NIKS!
  Alleen een beetje billenlikkerij en je hebt een post bij de criminele regering verdiend. Als hooghart als loyaal zou willen overkomen zou hij op heden nog de zijde van de echte NPS kiezen en werken om een topplaats te verdienen!
  Maar nee werken ervoor daar heeft hij geen zin in ,dus kies maar de zijde van de moordenaar desi ,een lik hier en daar, en het zal niemand verbazen als hij morgen tot minister wordt benoemd. Want voor al de blah blah die hij voor vandaag namens zijn baasje heeft uitgesproken zal hij toch beloond worden door baasje?
  ZO doen ze toch allemaal bij de ndp?!


  Maak melding

 39. Het moreel ethisch verval in Suriname is groot. Deze actie van Hooghart is laag richting zijn vermoorde vakbonds broeders. Iedereen denkt dat hij de verlosser is in Suriname resultaat teveel politieke partijen met te weinig kwaliteit.
  Hooghart geeft zelf aan dat het uit eigenbelang is en uitwrok tegen zijn eigen partij. Hij Hooghart verdient volgens hem een plek in de assemblee en hij zal het ook krijgen. Daarvoor werkt hij met zijn grootste voormalige vijand, die hij vurig heeft bestreden.
  Dit is principeloos en laaghartig, net zoals zijn mattie Somo. Wellicht is een mooie adviseursfunctie voor Hooghart in vooruitzicht gesteld?


  Maak melding

 40. hooghart is een van het laagste soort in surinaame daarom pas jij ook beter bij de paarse kont likkers en zo iemand wil in het bestuur van surinaame je zou je eigen moeder nog ruilen voor goud laaghart ik ken je en voor jou soort is geen plaats maar in surinaame want santoki ruimt alles op als hij de baas wordt van het land voor paarse kont likkers geen plaats leve nieuwfront for ever santoki for pres


  Maak melding

 41. Zie maar wijlen Mandela. Mensen die in staat zijn om vooral hun vijand te vergeven, dat zijn mensen met hoge fatsoensbesef en normen. De heer Hooghart moet zich niet van zijn stuk laten brengen. Hij heeft onomwonden en openlijk de waarheid verkondigd en tegelijkertijd aangegeven dat mensen onderling niet in nodeloze vijandschap met mekaar hoeven te leven, zelfs niet vanwege doorstane/veroorzaakte leed, zeer, fouten en dergelijke. De heer Hooghart zet hier de juiste toon, waar we met z’n allen wat van op kunnen steken. Het niveau wordt voor sommigen te hoog, dus staat men verbaasd. Toen Mandela het deed was het goed in een veelal wreder en complexer context. Nu de Surinamer hetzelfde etaleert, bekruipt ons een complex, is het opeens niet meer goed. Bruggenbouwers zijn geen afwachtende of passieve mensen, maar doeners. Iemand die in positieve zin dingen aanpakt en actief is. Meneer Hooghart, u zet hierdoor een wezenlijke toon, ten voorbeeld van niet alleen de Surinamer, maar voor elk mens in deze wereld. Meneer Hooghart: u betoont daadwerkelijk een zeer hoog hart. Dat siert u ongetwijfeld meneer Hoorhart!


  Maak melding

 42. Zie maar wijlen Mandela. Mensen die in staat zijn om vooral hun vijand te vergeven, dat zijn mensen met hoge fatsoensbesef en normen. De heer Hooghart moet zich niet van zijn stuk laten brengen. Hij heeft onomwonden en openlijk de waarheid verkondigd en tegelijkertijd aangegeven dat mensen onderling niet in nodeloze vijandschap met mekaar hoeven te leven, zelfs niet vanwege doorstane/veroorzaakte leed, zeer, fouten en dergelijke. De heer Hooghart zet hier de juiste toon, waar we met z’n allen wat van op kunnen steken. Het niveau wordt voor sommigen te hoog, dus staat men verbaasd. Toen Mandela het deed was het goed in een veelal wreder en complexer context. Nu de Surinamer hetzelfde etaleert, bekruipt ons een complex, is het opeens niet meer goed. Bruggenbouwers zijn geen afwachtende of passieve mensen, maar doeners. Iemand die in positieve zin dingen aanpakt en actief is. Meneer Hooghart, u zet hierdoor een wezenlijke toon, ten voorbeeld van niet alleen de Surinamer, maar voor elk mens in deze wereld. Meneer Hooghart: u betoont daadwerkelijk een zeer hoog hart. Dat siert u ongetwijfeld meneer Hooghart!


  Maak melding

 43. Pieters ziet één ding over het hoofd. Bouterse heeft nnoit verantwoording willen afleggen voor zijn laffedaden. Ja, zo kan iedere moordenaar respect van zijn slachtoffers afdwingen door het slachtoffer in de watten te leggen. Vergeven is prima, maar wel eerst op een fatsoenlijke manier verantwoording afleggen voor de laffe moorden.


  Maak melding

 44. het is gewoon een konten likker die laaghart want hij zou ze kids nog verkopen voor geld of ruilen voor macht het is goed dat ze deze man geweert hebben bij de nps want hij pas er niet bij een man die ook geen waarden en normen kent want als hij het niet af kan met praten dan slaat hij mensen en bij elke normaale partij kan zo iemand niet terecht dus kan hij en past hij beter bij de mega paarse stront partij


  Maak melding

 45. De heer Hooghart zegt dat hij goed behandelt is. Wat is er daar nou fout aan? Vergeven is simpelweg onvoorwaardelijk oftewel zonder welke voorwaarden dan ook. Anders hebben wij het niet meer over vergeving. Het heeft niets, maar dan ook niets te maken met de weder-/tegenpartij. Vergeven is een individuele actie van een ieder afzonderlijk. Al opereer je als groep bijvoorbeeld. Toch zou het van het individu moeten komen. Begrijpelijk dat sommige mensen tegenstribbelen. Daadwerkelijk vergeven is namelijk van een bijzondere dimensie. Er zouden feitelijk meer mensen als de heer Hooghart moeten/mogen opstaan. Meneer Hooghart, super en nogmaals super!


  Maak melding

 46. De heer Hooghart zegt dat hij goed behandeld is. Wat is er daar nou fout aan? Vergeven is simpelweg onvoorwaardelijk oftewel zonder welke voorwaarden dan ook. Anders hebben wij het niet meer over vergeving. Het heeft niets, maar dan ook niets te maken met de weder-/tegenpartij. Vergeven is een individuele actie van een ieder afzonderlijk. Al opereer je als groep bijvoorbeeld. Toch zou het van het individu moeten komen. Begrijpelijk dat sommige mensen tegenstribbelen. Daadwerkelijk vergeven is namelijk van een bijzondere dimensie. Er zouden feitelijk meer mensen als de heer Hooghart moeten/mogen opstaan. Meneer Hooghart, super en nogmaals super!


  Maak melding

 47. dit is niet super van meneer laaghart hij laat hier mee juist een goed voorbeeld zien van hoe het nu in surinaame gaat want in surinaame is voor geld alles te koop ook meneer laaghart zelf hij heeft zich zelf verkocht aan de duivel en hij laat hier mee zien dat hij geen goede vakbonds man is want hij is omkoop baar met geld en iemand die dus onbetrouwbaar is een vakbonds man in surinaame dit kan en mag toch niet meneer laaghart hebt u geen hart en mandela bent u zeer zeker niet


  Maak melding

 48. Hooghart is goed behandeld maar het volk en dus ook zijn achterban is verarmd en verpauperd opgelicht door dezelfde bende die hem goed hebben behandeld om lijfsbehoud.


  Maak melding

 49. @Jojo
  Je hebt gelijk het tonen van azijn en venijn werkt minder goed. Maar de verdedigers van de NDP bende lijken geen enkel middel te schuwen, leugens en vervormde waarheden.

  Ik ben het eens dat de NDPers ook Surinamers zijn die het beste met het land voor hebben. Maar het zijn de leiders die ze daar neer zetten die er een zooitje van maken. En het lijkt om de belangen van DDB te gaan, die men beschermd. Mijn frustatie zit erin dat het volk wordt misleidt. In 2010 werd Parmessar als president belooft, uiteindelijk werd het DDB. In 2010 zijn allerlei Mega beloften gedaan, want het NF had het zo slecht gedaan, die tot nu toe niet zijn nagemaakt. Zie de beloofde gouden kerst waar absoluut geen sprake van is, integendeel. Hoe erg is het dat mensen van de gehandicaptenzorg moeten bedelen voor hun salaris, rond kerst zat een kerstbrood er niet in. Anders is het voor Abrahams etc.

  Ik bent ook eens met Hoefdraad die zegt aangeeft dat het niet verstandig is grote goudvoorraden aan te houden. Maar hij heeft wel lang gewacht met duidelijkheid geven, zelfs assembleeleden konden niet achterhalen waar het goud gebleven was. Nu is dus duidelijk dat de tekorten van de overheid gefinancieerd werden. Maar bedekt geeft Hoefdraad ook aan dat dit in 2014 niet meer gaat lukken om de overheid te financieren, anders slinken de reserves van de Staat tot riskant lage niveau’s. Daarom moet de overheid echt het beleid omgooien en de uitgaven van de Staat terugbrengen.

  In elk geval zijn jouw postings interessant omdat er relevante feiten en gegevens aangehaald worden.


  Maak melding

 50. @Pieters :

  Vergeving is een individuele daad, inderdaad !

  De rechtsstaat Suriname is echter van ons allen !

  Bij standrechtelijk vermoorden en martelen van onschuldige ongewapende burgers door gedrogeerde militairen onder leiding van dictator Bouterse, dient in een rechtsstaat eerst de strafrechter af te rekenen met de brute moordenaars !

  Daarna kan u, Pieters, komen met uw individuele vergeving !

  Of adoreert u de dictator/of de dictatuur ?


  Maak melding

 51. Veel mensen in Suriname denken een politieke partij te kunnen oprichten met hun eigenbelang als doel. Teveel politieke partijen in en veel onkunde. Ongeschoolde mensen met crimineel verleden willen zelfs president worden. Het volk moet niet op deze verraders als Hooghart stemmen.


  Maak melding

 52. Ohhh,wat een zware verwijten aan het adres van de heer Hooghart.Maar met het wollige taalgebruik van Esmerald, Ray,Henk Molenaar,Roy,Roybe,enz.lukt het de hufters van het niet om mij en de meerderheid van de Surinamers ervan te overtuigen van hun gelijk.De heer Hooghart is op basis van voortschrijdende inzichten tot de conclusie gekomen dat hij werd gebruikt door de het NieuwFront.


  Maak melding

 53. Kan iemand mij vertellen wat er aan de hand is op waterkant, dit gaat nergens over de vakbondsleider gaf aan dat de gesprekken met de regering goed zijn verlopen in het belang van Surinaamse economie en vele vinden zijn statement een belediging en zien hem liever voor de vuurpeloton staan. Wij moeten deze site naam veranderen in de HAAT VAN WATERKANT.


  Maak melding

 54. @RobG

  De voortschrijdende inzichten geven als conclusie dat Hooghart de rechtsstaat Suriname verkracht/ongewenst acht !

  De rechtsstaat is van ALLE Surinamers !

  Geen eigendom van en of andere politieke partij !

  Hooghart wordt nu gebruikt door Bouta, Dino en Sumo voor vestigen van de Hezbollah-terreurstaat-Sranang !

  Een zich vakbondsleider noemende Hooghart verraad de rechtsstaat en de Surinaamse arbeiders ! Massamoord op onschuldige ongewapende burgers moet volgens hem niet worden vervolgd, omdat HIJ goed is behandeld ?

  Leve Daal en andere volkshelden die door Desi-bloedhond zijn gemarteld en afgemaakt !
  Geef deze dictator zijn welverdiende straf voor de moorden op onschuldige burgers in de stad en voor de moorden op de ongewapende burgers van Moiwana !

  De Surinaamse rechtsstaat zal overwinnen !

  PS : In februari zal de aanklager in de Dino-drugshandel-wapenhandel-terrorisme-strafzaak, de heer Preet Bharara, de mede-verdachten in Surinam ontmaskeren ! Sranang o seki !!!


  Maak melding

 55. @Boegroe
  Boegroe ik ben helemaal met je eens, ik maak mij zorgen om de Surinamers , ze zeggen allemaal ze houden van Suriname maar het ontbreek hen aan eigenwaarde wie het Surinaamse volkslied zingt zegt we zullen vechten voor Suriname. Als ik de reactie leest dan is Bouterse de grootse massa moordenaar ter wereld, de grootste drugsbaas ter wereld. Suriname is niet perfect als rechtsstaat maar Nederland en al die andere landen zijn ook niet perfect, ze hebben allen hun oorlogen en drugs problemen gehad. Gelukkig is het lot van Suriname niet in jullie handen jullie mogen je ei uiten tegen Bouterse en consorten maar wanneer je het land Suriname aan buitenlandse machten wilt geven omdat jij denk ze zullen beter en rechtvaardiger zijn voor de Surinamers dan ontbreek het bij degene aan gezonde verstand. Mijn wens is voor de waterkanters met hun negatieve energie blijft AUB waar je bent en zet geen voet op Surinaamse Bodem. SRAFU je zal wel een goed persoon zijn met goede bedoelingen maar met jou is geen dialoog mogelijk waarschijnlijk ben je te slim voor iedereen op waterkant of er ontbreekt bij jou aan GEZOND VERSTAND.


  Maak melding

 56. Voortschrijdend inzicht betekent niet dat je je principes verloochend en je ziel aan de Didibrie verkoopt.
  Voortschrijdend inzicht betekent dat het volk in 2015 afrekent met de incompetente bende die de coalitie vormt.


  Maak melding

 57. Ja ze zijn weer bezig gesponsord door de VHPDALITS zijn ze weer bezig, de VHPDALITS zijn nooit echte Surinamers geweest maar vluchtelingen die bleven rond hangen we hebben verraders in ons midden.Wat ze moeten doen met al die landverraders op waterkant traceren voor justmentday. Micheal, Henk en Hans de paarse Blanke pedo’s wat moet ik doen om jullie RATTEN weg te krijgen van mijn Surinaamse site waterkant!


  Maak melding

 58. Hooghart: blablablabla….
  Deze awarie zag zichzelve reeds leider worden van de NPS.
  Hij had samen met de orga van Desie een naar hun bekrompen begrippen keihard scenario bedacht om de trouwe volgelingen van deze partij achter zich te krijgen (Lees: foe kisi din). Hun idee was dat dan misschien ook stemmen van afvalligen van paars bij de verkiezingen opgevangen konden worden door een “vernieuwde” NPS. Hun pogingen faalden. De NPS mag dan een volkspartj zijn, maar de leidsmannen en volgelingen van deze partij zijn niet op hun achterhoofd gevallen. Hooghart kwam net als een awarie diep in de nacht maar door waakzaamheid werd de infiltrant gauw ontmaskerd en verdreven. De uitvoering van het draaiboek was gedoemd te mislukken omdat een ieder de duistere reputatie van Hogie kent, zijn populisme ten spijt. Het zal niet lang meer duren of hij is een mede spreker op de paarse berm.
  Plan B was namelijk om dan zelf een partij op te richten.
  De partij zonder naam. Misschien moet die naam uiteindelijk gaan lijken op NPS. Bijvoorbeeld NDPS.
  Nationale Democratische Partij Suriname.
  What’s in a name. Het blijft één pot nat.


  Maak melding

 59. Deze heer Hooghart ontbeert iedere vorm van schaamte.Hij is compleet de weg kwijt,en is opzoek naar macht en Geld.
  Een grotere verrader heeft Suriname in geen 100 jaar gekend.


  Maak melding

 60. Bokito talks.
  Stapt uit rancune en vooral om reden van zelfverrijking over naar partijen die hij in het recente verleden o zo heeft bevochten.
  Dat is politiek Suriname; altijd zo geweest. 1 grote volksverlakkerij. Dat zit ons in de genen. En een welkome bijkomstigheid hierbij voor deze politieke ellendelingen; het volk heeft het niet door en zal het ook nooit door krijgen vanwege gebrek aan scholing.

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=9076


  Maak melding

 61. De mannen als Hooghart zijn van mening dat hun aanwezigheid in het Surinaamse bestuur iets uit maakt. Wat een misselijk mannetje zonder ruggengraat. Die man moet zich schamen voor zijn rattengedrag. Jij gaat de geschiedenis in als een voetnoot en wel als judas eskariot


  Maak melding

 62. Voorheen toen Hooghart zijn kritiek over de regering Bouterse openlijk uitte, zong iedereen inclusief Esmerald,Iwan Bottse van Radio Tamara, Natasja Adema, Romeo Hoost, enz, het hosanna lied voor de vakbondsleider.

  Hooghart werd zo erg bewierookt en de goede man kwam bijna te verstikken in de geurende walmen. Vandaag de dag is de heer Hooghart tot inzicht gekomen dat hij misbruikt werd door het NieuwFront om politieke doelen te bereiken.


  Maak melding

 63. @robg

  Je zoekt aandacht noh, drs. digibeet en nu ook analfabeet.
  Je pretendeert slim te zijn, maar een simpele reactie kun je niet lezen.
  Het is niet mijn statement, maar van een Surinaamse journalist, van het dagbl suri.
  Voor klachten e.d. moet je daar zijn.

  Eenzaam hè, achter de geraniums, Frissestein, 31 hoog, nr 2224, met zicht op de bijlmer bajes.

  Tip, ze zijn op zoek naar kader in Coronie.
  Je kunt liever je dagen in Totness doorbrengen, op een bankje achter de kokosolie en honing, dan in je ėėnkamer flatje.
  Fouta heeft nu een psa voor je geregeld dus…..vort…aan de slag!

  Eerst het sranan tongo onder de knie krijgen, want deng coron mang aw laf’ie.


  Maak melding

 64. @robg

  Onbegrijpelijk voor jou hė!
  Maar het bestaat echt.
  Mensen die elkaar nooit gezien hebben, elkaar niet kennen, maar die toch, ongeveer dezelfde denkwijze hebben.

  Het aantal groeit dagelijks op deze site.
  99,9% is anti-fouta.
  En wat doe jij, je pikt ‘mwhau’ eruit!
  Whahahahahahaha, yeah right….

  Wat d8 je, ik zoek ff iemand van het zwakke geslacht uit om te jennen.

  Think twice…


  Maak melding

 65. Woensdag 8 januari 2014 om 16:11 uur, door ROY
  @Abaisa
  Vakbondsleider Ronald Hooghart toont aan geen enkel respect te hebben ook voor oa de GROTE VAKBONDSLEIDER CYRIEL D……
  =========================

  Een goede vakbondsleider hoort po de 1ste plaats het belang van de arbeiders voor ogen te hebben.

  Politieke ambities gepaard gaande met machtsvertoon door misleiding zijn niet in het belang van de arbeiders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.