Bouterse: weinig afwijken van regels Financiën

78

PARAMARIBO, 2 jan – Pogingen om de financiële huishouding van de staat overzichtelijk te krijgen, beginnen vruchten af te werpen. Het begint steeds meer te dagen. “Wij hadden een financiële reorganisatie aangekondigd vanwege de chaotische situatie in het land. Zaken zijn scheefgegroeid door de jaren heen.” Dit zei president bij de beëdiging van Andojo ‘Andy’ Rusland tot minister van Financiën.

Een team waarin Rusland en deskundigen van het bankwezen deelnamen, heeft bergen werk verzet. “We zijn er nog lang niet. Het team zal door moeten gaan om structuur te brengen in hoe zaken formeel afgehandeld moeten worden, welke procedures gevolgd moeten worden, gebaseerd op wettelijke en comptabele regelingen en dat we heel, heel, heel, heel weinig daarvan zullen afwijken”, zei Bouterse. Van Rusland worden als het ware wonderen verwacht.

Hij zal erop moeten toezien dat de overheid blijft draaien. Dit tegelijk met het bewaken van de comptabele procedures. Veel van wat fout is gegaan de afgelopen jaren, zal weer recht getrokken moeten worden. Makkelijk wordt het al helemaal niet met de verkiezingen voor de deur. Bouterse verwacht dat Rusland de Herculestaak aankan, gezien zijn financiële achtergrond. Aan zijn deelname in het team heeft hij in elk geval al een pittig voorproefje gehad.

78 REACTIES

 1. Een goed begin is het halve werk en alle succesvolle resultaten komen hopelijk allemaal ten goede van Suriname en het Surinaamse volk. Dus duimen maar dat alles op rolletjes verloopt. Weest u allen in het begin van 2014 positief, denk eerst het goede van de ander alvorens het slechte, want door aan het slechte te denken zal deze u juist overkomen en wie aan het goede denkt van de ander verhevigt het succes van slagen ten voordele van iedereen.
  django


  Maak melding

 2. DDBKhan geeft dus zelf aan dat de situatie in het land eind vorig jaar na 3,5 jaar regeren ch aotisch was. Hij is daar zelf debet aan door ook nog om vage redenen de exminister van financien te ontslaan. Niemand gelooft de SGS reden. Ik hoop ook dat de nieuwe minister van Financien openheid geeft over de verkochte goudvoorraden en dalende monetaire reserve. Want wat Front moeizaam heeft opgebouwd wordt langzaam opgesoupeerd.


  Maak melding

 3. Ai baya,…met al je adviseurs heb je 3 jaren nodig de financiën op orde te krijgen,…….Suriname heeft weer het nakijken,…tja dat krijg je als je een dief vraagt op je portemonnee te passen!


  Maak melding

 4. Meneer Andy CHINA, gefeliciteerd en succes !

  LET OP : wat waren de aanprijzingen van Adelien Wijnerman toen zij aantrad ?? Nu zegt Pres dat zij CHAOS heeft gemaakt bij Financien ?

  Dus meneer Andy CHINA, STOP direct het lenen, ook nieuwe leningen van CHINA stoppen !

  STOP het maandelijkse interen op monetaire reserves van het land !

  STOP de vele onnodige CONSUMPTIEVE uitgaven uit de staatskas, zoals de kosten Rampbassade te Parijs !!

  Durf de Pres te vertellen dat de staatskas leeg is, en dat er te weinig gewerkt wordt aan PRODUCTIEVE zaken !!!


  Maak melding

 5. Als het zo een chaos is geweest al de afgelopen jaren, vraag ik me in alle bescheidenheid af wat de Presidentiele commissies en adviseurs van de Pres hebben gedaan de afgelopen jaren.
  Hebben ze zitten slapen, zijn ze vakinhoudelijk ondeskundig of hebben ze gewoon geld zitten vangen?
  Met het bovenstaande in overweging nemende mogen we toch de volgende vraag stellen: Wat maakt dat het nu met deze nwe Minister anders zal worden?

  Ik wens hem veel succes bij het vinden van het juiste pad in deze tropische jungle


  Maak melding

 6. Het Carifesta ,…mooi voorbeeld hoe de staatsfinanciën er uit ziet,…geen beleid,..geen visie,.. geen kennis,..geen bestuur,..geen leider!


  Maak melding

 7. Door de jaren heen zijn zaken scheef gegroeid volgens deze DESPOOT,BIGIE SOCHTOE BAJA. Hij vergeet te vertellen dat hij hier ook debet aan is.

  Ik heb de indruk dat deze MAFKEES wil suggereren dat deze SCHEEFGROEI is komen aan treffen op dit Ministerie.

  Ik kan mij nog herinneren dat deze DWAAS geroepen heeft dat hij een lege STAATSKAS had aangetroffen. Een poos later bleek Suriname te beschikken over ruim 1miljard USD aan Monetaire Reserve.

  Ik heb hem ook horen roepen dat Monie dè na drie jaar MONETAIR WANBELEID.

  DDB, JIJ EN JE ZOGENAAMDE ADVISEURS, HARA DANG met PP!!!!!


  Maak melding

 8. Iedere Fin. Expert kan je vertellen dat SU moet bezuinigen. Het land verkeerd in crisis. Prijzen van consumptie goederen zullen hoe dan ook omhoog gaan. Deze regering heeft de afgelopen 3 jaar niets anders dan geld verbrast aan het openen van ambassades, nieuwe kantoren, computers, schilderijen, gepantserde auto’s, feesten, vliegreisjes, smeergeld, etc etc etc
  Ook de leningsdrift van Bouterse is bizar. Het land leeft op de pof.

  De mooie verkiezingsbeloftes kunnen de vriezer. Wordt gewoon op een houtje bijten tot 2015.


  Maak melding

 9. Devaluatie van de srd blijft op loer. Oude tijden gaan straks weer herleven. Lang leve de pakketten business ! Het land doet werkelijk niets aan het genereren van nieuwe business.


  Maak melding

 10. Deze regering met aan het hoofd DDB gedraagt zich als een junk, een verslaafde aan macht, aan financieele middelen, verkregen zoals een junk op straat dat ook doet, roven, stelen en bedriegen, om maar te kunnen scoren.
  Om dat te kunnen stoppen, moeten ze, 1) erkennen dat het fout gaat, 2) de wil er zijn om te stoppen met dit gedrag, 3) hulp vragen en aanvaarden van “wel” deskundige en capabele mensen.
  Maar wat doet deze regering? hetzelfde wat de verslaafde doet, allerlei voorwaarden stellen, een verslaafde wil eerst dat zijn financieen (schulden) geregeld hebben, zijn relatie’s (Nederland, Amerika) moeten verbeterd worden enz. i,p,v, dat het zijn eigen gedrag veranderd, bedriegers aanstelt (Abrahams o.a.) ophoudt met loze beloften (hoe vaak belooft een verslaafde dat hij morgen zal stoppen) en zich wil verantwoorden.
  Zo lang zij niet willen erkennen dat het fout gaat, zal er dus niets veranderen de jaren tot de verkiezingen, of misschien eerder, omdat het volk van Suriname het niet meer pikt en in opstand komt.
  Ik wens Suriname.
  Kracht om te aanvaarden wat je niet veranderen kunt.
  Moed om te veranderen wat je veranderen kunt,
  en de wijsheid tussen deze twee onderscheid te maken


  Maak melding

 11. @Hans,..dat gaat heel lang duren voordat Suriname vrij komt van deze koeparies en asemas. Ze zuigen Suriname leeg door hebzucht en “gridie’.
  Vanaf 1980 heeft Bouterse zichzelf en zijn vrienden verrijkt van allerlei rijkdommen. En Bouterse vind het heerlijk als Suriname verdeeld blijft.


  Maak melding

 12. @Hans,

  Deze man gedraagt zich niet alleen als een JUNK maar is ook een POEIRIE-JUNK.
  Vandaar dat Dino van plan was wekelijks 20 kg COCAINE te smokkelen naar Amerika met medeweten van JUNKY-DADDY.

  Een JUNK berooft zijn eigen moeder om zijn VERSLAVING te kunnen bevredigen. Deze man is een SCHANDE voor Suriname en degene die dat niet inziet is een DWAAS.

  DDB`S hersenen zitten vol met dat WITTE SPUL.


  Maak melding

 13. …en zoals gewoonlijk hechten wij geen geloof aan deze ndp ministers en hun baasje. Ze zijn allen van hetzelfde soort.Liegen en bedriegen is het beste dat zij kunnen,zij liegen en bedriegen als geen andere….en bovendien liegen en bedriegen ze over alles.


  Maak melding

 14. “Wij hadden een financiële reorganisatie aangekondigd vanwege de chaotische situatie in het land. Zaken zijn scheefgegroeid door de jaren heen.” Dit zei president bij de beëdiging van Andojo ‘Andy’ Rusland tot minister van Financiën.

  Opmerking:
  Dit wel erg laat, 1 jaar voor de verkiezing, om hiermee op tafel te komen. Was de chaos dan niet binnen korte tijd na aantreding zichtbaar?????

  Pogingen om de financiële huishouding van de staat overzichtelijk te krijgen, beginnen vruchten af te werpen. Het begint steeds meer te dagen.

  Opmerking:
  Dat iets begint te dagen wil nog niet zeggen dat de oplossing nabij is.
  Als een dolende in de woestijn zoekende naar water zie je soms ook water dagen maar na lopen en lopen, lees beloven en nogmaals beloven, merk je op dat je een fata morgana voor ogen hebt gehad.

  Is dat in dit geval wellicht ook zo mede burgers van Suriname?????????
  Blijf maar lopen en hopen en eens zal het dagen!!!!!!!!!


  Maak melding

 15. Wat deze rovers president niet weet is dat je niet meer moet uitgeven dan je verdient, want dat is een van de precaire problemen waar het land mee te maken heeft. Eerst moet de overheid af van het “peterprinciple”(wetmatigheid dat vrijwel iedereen op een functie zit die te hoog is voor zijn kwaliteiten). Een die nauwelijk of niet eens een middelbare school opleiding heeft genoten nu “raadsadviseur” is en omdat hij gestolen heeft – als minister – mag hij de president komen bijstaan, om hoe je steelt zonder gestraft te worden. En zolang dit systeem niet aangepakt wordt blijft het dweilen met de kraan open. Om eerlijk te zijn zou het parlement de president door impeachment moeten afzetten. Maar zoals ik geleerd heb; dat die laat stelen is ook een dief, dus. Een advies aan de volgende regering, eerst alle onrechtmatige benoemingen/promoties moeten onder het vergrootglas. Maar omdat de meeste partijen al vanaf 1975 één streven kennen, namelijk; meum et tuum, het mijn en dijn is eigenbelang. Het is erg bedroevend gesteld, omdat je nergens bij de overheid kwaliteit tegen komt.


  Maak melding

 16. Natascha Adama · Top Commenter
  En nu komt elke financieel en monetair aspect van de Surinaamse staatshuishouding onder controle van onverlaten. Meneer Bouterse zoekt niet naar mensen met kwaliteit, hij zoekt naar puppets en yes-man die de belangen van de BV Bouterse kunnen dienen en of ondersteunen. Andy Rusland is geen econoom. Wat hij wel is, behalve een yes-man, wie zal dat zeggen nietwaar?

  Post op DWT.


  Maak melding

 17. Beste hans,

  heb je de ‘nieuwjaarstospraak’ van Bouterse gezien.

  Hij kon zijn lodderige ogen niet openhouden en sprak als iemand die zwaar verslaafd is,


  Maak melding

 18. @ALLE BOUTISTAS,

  Wat vinden jullie van de Super-benoeming van Abrahams tot RAADADVISEUR met een SALARIS VAN SRD 22500+++per maand???

  ZIJN HOOFD DIEP IN DDB`S REET, SABIDIERI, PERO, MILTON, RobG, LAAT WAT VAN JE HOREN HIEROMTRENT!!!


  Maak melding

 19. Ray(tje) jochie, liegen en bedriegen zijn standaard VHP “normen en waarden”. Dat weet elke rechtgeaarde Surinamer. Dus jouw campagne mag je voor jezelf houden en die conservatieve Koelie’s vanuit de VHP. De VHP is nooit veranderd, ook niet tijdens de drie-en-een-half jaar Mega-combinatie. Nu is de VHP voor menigeen een Vies Hoopje Poep.Suriname heeft geen enkele partij nodig die APARTHEID predikt. Hetzij direct of indirect. Zelfs Zuid-Afrika is de VHP voor geweest. Daar is de Apartheid reeds pakweg 25 jaar verleden tijd. Koester jij de illusie maar dat ene Surinamer met gezond verstand in zo’n Vies Hoopje Poep (VHP) zal willen trappen. In Suriname is alles beter dan zo’n ouderwets en conservatief RACISTISCH gedoe. Het tijdperk VHP is passé!

  Jou commentaar en die van jou kornuitjes alsof het bij de huidige machthebbers alleen maar om geld zou gaan, is een typische VHP gedachtegang. Zoals de Waard is, vertrouuwt ie z’n Gasten. Begin bij jezelf en verwijder allereerst die Vieze Hoop Poep (VHP) uit jou brein. Gemakshalve ga ik er vanuit dat je net als elkeen zoiets in je schedel draagt. Bovendien hoe dan ook, een Zeer Voorspoedig 2014!


  Maak melding

 20. @Uncle

  Hallo oompje,Amnestie betekent een medaille op je borst spelden en dan doen alsof je de reinste man in de wereld bent maar intussen weet de gehele wereld dat jij de meest gehate man in de wereld bent. Amnestie wil zeggen je mag liegen en bedriegen zoveel je wilt alhoewel je je ervan bewust bent dat jij SCHULDIG bent in alles. En weet je welke partijlijder deze medaille draagt …juist ja je baasje van de NDP kamp!en niemand van de VHP!
  Hahahaaaaaa…je baasje noemt de vhp leiders gangsters maar over gangster dinootje zwijgt hij als een graf!
  Hahahaaaaa als het bij je lijder en zijn even hebzuchtige zoontje niet zou gaan om geld dan zou dinootje heden niet aan een ketting in Amerika zitten!


  Maak melding

 21. =Beste aanhang van Bouterse, ik hoop ooit dat jullie eens goed gaan beseffen wat er in Suriname plaats vind.

  -Lees onderstaande tekst maar even en een mening van een ander.::::::::

  -PARAMARIBO – Volgens VHP-parlementariër Asiskoemar Gajadien is president Desi Bouterse “de grootste splijtzwam” in het land. Volgens de volksvertegenwoordiger roept Bouterse op tot eenheid en saamhorigheid maar houdt zich daar zelf niet aan.

  “Wanneer hij daartoe oproept blijkt dat hij de persoon is die zelf verdeeldheid brengt”, zegt Gajadien. Terwijl hij de bevolking ook oproept de buikriemen strak te trekken voert de president een beleid dat corruptie in de hand werkt en laat geconstateerde onregelmatigheden niet onderzoeken.

  Gajadien reageert daarmee op de nieuwsjaarstoespraak van het staatshoofd. Bouterse heeft de bevolking daarin opgeroepen “in eenheid en saamhorigheid” te leven en zich in te zetten om Suriname verder te ontwikkelen. Als iedereen zich inzet zal de productie volgens het staatshoofd in alle ernst ter hand genomen worden. De regering zal op de ingeslagen weg doorgaan en verder bouwen aan nationale ontwikkeling in zelfstandigheid met wederzijds voordelige relaties met bevriende landen.

  De parlementariër wijst er verder op dat terwijl Bouterse een dekolonisatiebeleid predikt en uitspraken doet met het kennelijk doel sentimenten tegen “de witte mannen” te kweken, maken hij en zijn regering constant gebruik van de diensten en kennis van “de witte mannen”. Als voorbeeld noemt Gajadien de onlangs getekende overeenkomst tussen de regering en de Nederlandse bruggenbouwer Balast-Nedam voor de bouw van de brug bij Carolina.

  MENING:::

  ===Etnomanie is het gebruikmaken van etniciteit om de particuliere belangen van minderheden te dienen. Inderdaad heeft deze president in menig opzicht de bevolking tot op het bot verdeeld. Zijn recente uitspraak dat hij het al voor zich ziet, dat de NPS op Grun Dyari Chan Santokhi (VHP) voordraagt als president, is een illustratie van etnomanie en “splijtzwamfunctie”. Het benoemen van minister Parmessar (OW) om de hindustanen binnen en buiten de NDP gunstig te stemmen, is een illustratie hoe etnomanie werkt. Een president die regels voor het volk maakt en deze zelf overtreedt, heeft geen gezag en maakt het land tot internationale schande. Voorbeeld: ant- rook wetgeving (hij rookt zelf stiekem) ; ordening Goudsector terwijl de president particulier belangen heeft in de goudsector via zijn zoon o.a.
  Er is geen nationale eenheid in Suriname helaas, omdat de regering bedrog heeft verheven tot beleidsinstrument. Het Surinaamse volk is niet gek.

  IK HOOP HET BESTE VOOR LAND EN VOLK VOOR NU EN VOOR ALTIJD.


  Maak melding

 22. Toen de vorige regering overnam van Bosje was er echt sprake van een financieel monetaire chaos in Suriname, vriend en vijand zijn het ermee eens dat Andre Telting en Humphry Hildenberg een goede job geklaard hebben en ordening gebracht hebben in het land, toen kwam deze regering aan de macht en drie en een halfjaar later komt de bendeleider ons weer vertellen dat het een chaos op monetair en financieel gebied is in Suriname, omdat er zaken zijn scheefgegroeid de laatste jaren. Omdat hij zichzelf onsterfelijk belachelijk zal maken, als hij dat al niet is, zegt Bouta nu niet dat het de schuld van de vorige regering is dat de scheefgroei heeft plaatsgevonden. Ik weet niet wat Andy in zijn hoofd heeft om deze taak, onder leiding van Bouta, te aanvaarden.


  Maak melding

 23. Onder Bout kan de taak van minister van financien nooit zwaar zijn.Gewoon op de stoel zitten,je mega salaris innen en vlot lands geld uitgeven.Dat kan ook elke zwerver van de straat doen.Het enigste dat je niet doen moet,is vragen stellen over de besteding van het geld.Punt.


  Maak melding

 24. Hahahaaa, niks in SU is en gaat goed in jullie ogen dat lijkt mij sterk ik heb van jullie niet 1 keer iets positiefs horen zeggen terwijl er op zn minst wel een paar zullen zijn maar jullie haat is zo groot dat jullie daar blind voor zijn en niet erg dat jullie van een ander partij zijn nee maar ook zijn er mensen die voor een ander zijn dan jullie dat is politiek maar dat snappen jullie zeker niet als ik hoor dat jullie zo praten tuurlijk als er wat niet goed is mag het gezegd worden ook maar dat niks goed is dan staat het vast en zeker dat er wat goed fout is bij jullie en dat bij een ander zoeken maar ik wens jullie allen het beste GOD BLESS.


  Maak melding

 25. Henk Molenaar, commentaar van Natasha Adema moet men maar met een korreltje zout nemen. Ze had ook zeer negatieve commentaar geuit over de scholing van de president van de Centrale Bank va Suriname.Die man zou volgens haar ook niet geschoold zijn.Er klinkt alleen maar jaloezie,achterklap en wrok uit de koker van de valse Natasha Adema.

  Andy Rusland bezit een Master of Business Administration van de Columbia Southern University in de Verenigde Staten van Amerika.Daarnaast heeft de man heel veel werkervaring opgebouwd.Hij is dus capabel genoeg.


  Maak melding

 26. beste balhangers ,zoals je ziet is deze vos paniek aan het zaaien binnen de Newfront maar ja ze slapen niet, een ieder kent deze smeerlap,eerst adhin,nu rusland,straks jesserun maar hij vergist zich degelijk .dus balhangers er is iets goed mis met dibrie;advies, verzoek aan jullie is;het is nieuw jaar dus help die zakazaka man met een goed soewa wierwatra.


  Maak melding

 27. de vorige presidenten van su waren hiele likkers van nederland.’
  deze pres BOUTERSE is ander koekje.
  hij heeft hun openlijk gezegd dat suriname nederland niet nodig heeft voor vooruitgang,”wat heeft nl daarop kunnen antwoorden.

  wij zouden het toch voelen.

  tide tamara wi sa strej go moro fara.


  Maak melding

 28. Sra, dommer als jij komen ze hier niet voorbij op Waterkant…

  Echt zo dom, slaafs en puur zielig ben je,

  “Deze president is een ander koekje…..”

  Heb je 1 of 2 jaar lagere school gehad?


  Maak melding

 29. @sra, ik hoop dat je gaat beseffen dat als alle dozen met inhoud, geld en vakanties die vooral Surinamers maken richting Suriname kan ik jou nu al vertellen dat er een grote opstand zal komen in Suriname.
  Je zult gelijk zien wie de allerarmsten en rijken zijn.

  -Hou je pleidooi maar voor je zelfs dat Suriname Nederland niet nodig heeft.

  -Suriname heeft China wel nodig met al die leningen. Vergeet niet dat jou baas Bouterse Venetiaan toen van langs had gegeven omdat hij teveel zaken deed met China.
  WAT GEBEURD ER NU!!!!!!!!


  Maak melding

 30. @RobG, je hebt gelijk en omdat hij goed geschoold is wil ik hem ook een kans geven.
  Ik hoop alleen maar niet dat hij zaken zal aanpakken die NIET stroken met het beleid van Bouterse om zo weer vervangen te gaan worden.
  Hiermee bedoel ik de corruptie en fraude.


  Maak melding

 31. Een MBA (internationale titel in de bedrijfskunde) hebben wil niet zeggen dat je econoom bent, en juist op dit soort mensen zitten we niet te wachten. Je hebt een econoom nodig om de financiële problemen van Suriname op te lossen, je hebt een monetaire autoriteit nodig en dat kan je niet van deze heerschap zeggen. Maar voor de paarsekakkerlakken maakt het niet uit – wie er op deze functie zit – als de post maar bezet is. En dan te bedenken dat Suriname heel veel goede economen heeft – die internationaal hun sporen hebben verdient – neemt deze als vernielende criminele president genoegen met kneusjes, een marionet om de staatskas verder te plunderen. We moeten zo snel mogelijk van deze splijtzwam (element dat verdeeldheid brengt) zich president noemend af. En dan te bedenken dat je van die paarseparasieten hebt die vinden dat deze schorremorrie in de ruim drie jaren wat hij het land aan het vernielen is. Meer heeft gedaan dan de vorige regeringen, wat een onzin, dus ik had toch gelijk te vinden dat de meeste van deze partij aanhangers zeer laaggeletterd zijn. Het is ook begrijpelijk want een kinder hand is gauw gevuld. Wel weet ik dat Suriname met deze ingeslagen koers afstevend op inflatie, want deze mislukkelingen en landverraders zijn bezig Suriname naar het niveau van Haïti en Bangladesh te brengen.


  Maak melding

 32. @sra scheld nederland niet uit,jou President krijgt PENSIOEN EN A.O.V. vanuit nederland.
  En nog erbij in eurooossss uitbetaald.Dus doe niet zo dom.Ga van feiten uit en wat goed is voor je land!


  Maak melding

 33. Een president die niet gestudeerd heeft, geen kennis van zaken heeft van landsbelangen, geen economische bagage heeft (met uitzondering van het onderscheiden van bankbiljetten en bedragen op te kunnen tellen, aftrekken mag het volk doen) en niet weet hoe je een pad voor het volk moet uitstippelen, is het niet waard om de titel ‘president’ te voeren.

  Een president die zich niet verdedigen kan in de assemblee, die ook schittert door afwezigheid in de assemblee, is het niet waard om de titel ‘president’ te voeren.

  Een volk dat een dergelijke president ‘kiest’ is een volk waarmee je medelijden dient te hebben. Ik zou bijna geneigd zijn om een hulprekening voor zo’n volk te openen, maar ben bang dat ‘de president’ de bedragen die dan gestort zullen worden heel waardevol zal vinden.


  Maak melding

 34. Ira

  ik weet dat een opstand in su,de grootste droom van jou en andere doemdenkers droom is’droom maar verder.

  dat jij het nog niet wil geloven ,is jou probleem.
  suriname heeft nederland echt niet nodig,’het is juist andersom,nederland heeft suriname nodig,’en als dat niet zo is,waarom loopt nederland nog te bedelen om een ambassade in su te vestiggen.
  laat nederland alle betrekkingen,ook zakelijk,beeindigen en su met rust laten.

  suriname doet zaken met china en andere landen,’dat is het verschil,’nederland wil het voor het zeggen hebben en weer op een snekie handels politiek het land en volk kleineren of weer tot mentale en geestelijke slaven maken,’zie jij het verschil,’dan doe ik of leen ik liever van een partner die op 50-50 basis werkt.

  voor jou info;suriname doet niet alleen zaken met china,china is een van de landen waarmee suriname zaken doet.

  en weet jij dan niet waarom pres Bouterse jou vene op zijn donder gegeven heeft,’omdat vene teveel op china gefocus was,’hij kon niet breed denken,dat is toch wel in zijn regeer periode opgevallen’of niet’voor vene(front)is en was alles nederland,en dat was niet vijandig tegen nederland bedoeld.

  velen van jullie zeggen dat suriname en nederland een geschiedenis samen hebben.

  ik zeg;nederland heeft een geschiedenis met suriname gehad,in de zin van zelfverijking.
  als nederland inderdaat aan suriname verbonden was,dan,zou het kwa bouw,economie,maatschappij op het zelfde nivaeu geweest zijn,’of niet dan.

  suriname heeft altijd alleen gestaan,’alleen hebben wij de surinamers dat nooit geweten of doorgehad.

  ik vind het goed dat pres Bouterse president is,’geen ene regering is perfect,er zijn altijd knelpunten,omdat politiek op basis van koloniaal ideolgie ontworpen is.

  als deze pres er verandering in kan brengen,dan moet hij dat doen,om van die dodelijke politiek een humanischer orde te maken.


  Maak melding

 35. mi kondre

  en jij geloof dat zelf.

  in nederland,als jij als verdachte aangewezen bent en nog voor alles wat niet goed is uitgemaakt wordt,’is het jou dan niet bekend dat zoeen persoon geen tegoeden in nederland heeft,en worden al zijn tegoeden ingehouden,’ook al is hij in nederland soldaat geweest,’het maakt voor de nederlandse regering niet uit.

  hij heeft toch tegen Rutte gezegd dat hij(suriname)die 20 miljoen niet wil,het zou goed voor die voedsel banken in nederland gebruikt kunnen worden.

  mi kondre,houd ook rekening dat die 20 miljoen bloedgeld is,en wat zij terug moeten betalen,het nog in 50 jaren niet terug zouden kunnen betalen.


  Maak melding

 36. @sra we zullen nooit een band met cuba venuzela,en en het land van obiang.90% van de surinamers zit in nderland.De surinamers in nedland houden de economie van su staande.
  Weet je wat jij moet doen ga naar al de bedrijven die postpakketten ontvangen van uit ned,en zeg ze om hun deuren te sluiten.
  Binnen kort komer een actie geen “Postpakketten meer naar suriname”.Dan gaan jullie schijten hoor.Blijf maar lekker mwet je derde wereld landje.
  Hoeveel surinamers wonen in amerika,cursow.
  Hou op met stommiteiten.


  Maak melding

 37. mi kondre

  met jou reactie heeft geen inhoud.

  jij vergist jou,de surinamers in nedeland houden de economie van su niet staande,’het is anderom,de surinamers houden het nedelandse economie nog staande,want,als alle surinamers richting su zouden komen om er voorgoed te wonen,dAN verzeker ik jou dat het nedelandse economie verder af zal zakken.

  en volgens jou wonen er 90% van het su bevolking in nedeland,’hhahahahahahahaha,wie denk jij voor de gek te houden,of weet jij niet dat suriname meerdan 700 duizend bewoners heeft.

  en volgens jou is post paketten zo belangrijk.
  laat die actie maar komen,op deze manier geef jij wel toe dat jij niks tegen een heers en verdeel politiek hebt,jij noemt mijn land toch ook derde wereld land,”bemoei jou er dan niet mee.

  er wonen familie leden van surinamers in suriname,die verwanten in amerika,antillen,aruba,nederland,canada,engeland,afrika hebben,’wat is daar mis mee.


  Maak melding

 38. mi kondre

  als jij info van su en su binnenlandse zaken wil hebben,verwijs ik jou naar de ministerie van ow.

  wij weten dat ballas nedam onder de nl regering valt,’wij laten zien dat wij niks tegen nederland hebben(wij konden ook een chinees bedrijf genomen hebben),alleen moeten zij zich niet met su binnenlandse zaken bemoein of met su aangelenheden.

  wij bepalen ,en niet nederland.


  Maak melding

 39. sra”het is anderom,de surinamers houden het nedelandse economie nog staande,want,als alle surinamers richting su zouden komen om er voorgoed te wonen,dAN verzeker ik jou dat het nedelandse economie verder af zal zakken”

  wahaaahhahahahahaha wahahahh hahahaha ik pies in mijn broek van het lachen….

  Als Nederland morgen alle uitkeringen naar Su intrekt ( WAO, AOW etc) dank dondert de hele Surinaamse economie in elkaar Paarse Gek…


  Maak melding

 40. Sra: “suriname doet zaken met china..”

  je bedoelt: Suriname leent zich blind bij China en als tegenprestatie verkwanselt Suriname al zijn grondstoffen en laat 20.000 Chinezen per jaar binnen zodat het land wordt gekoloniseed


  Maak melding

 41. Donderdag 2 januari 2014 om 20:32 uur, door simpelBeste Henk moolenaar , Koos en andere recht aardigen ik heb zitten lezen naar al die posting en wat mij op valt zodra je de aanhang van grootste moordenaar druks dealer en verkrachter en bedrieger van Suriname een spiegel voor hou zodat ze de waarheid zien dan raken ze in paniek en begint bij hun te jeuken want ze zijn allergisch voor de waarheid en proberen ze alles wat krom is recht te praten en uit te schelden kijk maar uit ze gaan mij ook van alles uit maken


  Maak melding

 42. Beste Henk moolenaar , Koos en andere recht aardigen ik heb zitten lezen naar al die posting en wat mij op valt zodra je de aanhang van grootste moordenaar druks dealer en verkrachter en bedrieger van Suriname een spiegel voor hou zodat ze de waarheid zien dan raken ze in paniek en begint bij hun te jeuken want ze zijn allergisch voor de waarheid en proberen ze alles wat krom is recht te praten en uit te schelden kijk maar uit ze gaan mij ook van alles uit maken


  Maak melding

 43. Desi Khan is de eerste die de comptabele regels gaat overschrijden. Grote uitgaven worden niet gecontroleerd door de Nationale Assemblee maar blindelings goedgekeurd. Desi Khan geeft zelf aan dat de laatste jaren de financiele huishouding is scheefgegroeid, ik zeg door zijn toedoen. Waar is de paarse ezel Abdoel nu die beweerde dat alles koek en ei was met financien. Hij dacht zeker dat hij minister van financien zou worden.


  Maak melding

 44. Suriname kan een tropisch paradijs worden, maar die negers zijn het grootste probleem in Suriname. Hoe moeten wij dit oplossen? Mijn idee is om het Indiase of Pakistaanse leger opdracht te geven om Suriname te bezetten, en dan kunnen er 10 miljoen mensen uit deze landen naar Suriname emigreren, zodat negers een flinke minderheid worden. De nationale taal van Suriname wordt dan Hindi en Engels precies zoals in India.

  Geen enkel negerland ter wereld is welvarend en rijk, dus zo zie hoe dom en onderontwikkel d dit ras is. NEgers hebben niet eens een geschreven geschiedenis en geen geloof. Wel hebben die Surinaamse negers een soort Winti geloof, maar dat is voor 50 procent christelijk. IK snap negers niet meer.

  Sommige negers vind ik wel leuk, mooi zwart, maar de meesten deugen nergens voor.

  Hoe moeten wij Suriname ontwikkelen tot een welvarende Hindoestaat? Wij Hindoes moeten dit doen, want negers kunnen dit niet. Als Hindoes in Nederland zich krachtig bundelen dan kunnen zij macht krijgen in Suriname en het land overnemen. Hindoemannen moeten harder worden en niet meer als halfapen zeiken.

  Ik pleit er niet voor om negers uit te roeien of te vergassen, omdat ik Hindoe ben en elk leven waardevol vindt. Als ik opnieuw jong zou zijn dan zou ik waarschijnlijk met een Afro meid trouwen en flink wat kindjes maken, want sommigen zijn wel lekker.


  Maak melding

 45. henk molenaar

  volgens heb jij met jou vorige posting aangegeven dat jij elke jaar naar suriname gaat omdat jij een bedrijf daar zou hebben,”JIJ LIEGT JIJ HEBT NIKS IN SURINAME.

  ALLE UITKERING DAT RICHTING SURINAME GAAT,’DAAR HEBBEN DE BETROKKENEN RECHT OP,ZIJ HEBBEN ERVOOR GEWERKT.

  jij noemt mij paarse gek,’en wat voor gek ben jij dan.
  eentje die indruk op de surinamers wil maken door jou leugens,’jij vertoond heftige kenmerken van racisme.
  jij scheld suriname en de surinamers uit maar jij komt helemaal(volgens jou zeggen)in suriname om van alles wat van suriname is te genieten,”wie is die gek.

  hee,podofiel henk,ik ben toch ook dom,’dat zijden jou voorvaderen ook tegen mijn voorouders,maar zij wisten heel goed dat mijn voorvaders en moeders slimmer dan hun waren,nu zijn wij een andere generatie,die dat niet geloven.

  praat jij nog over china,idioot.

  waar heb jij die valse leugenachtig info vandaan.

  jij houd toch de statuten van suriname in de gaten.

  heb jij jou aard nog niet door,nou,ik heb jou wel door.
  ik heb liever een chinees dan een hollander die het zogenaamd goed met jou meent.

  suriname doet zaken met china,”meer hoef jij niet te weten.


  Maak melding

 46. SOLUTION

  weinig kans

  noem jij een mens met menaline een neger,kenmerkend is wel dat mensen als jou van nature een racistische inborst hebben.
  surinam is niet jou land,en zal nooit jou land worden,omdat jij er niet geboren bent.
  jij en jou soort genoten moeten niet op deze forum jou commentaar komen leveren,doe dat bij jou eigen landgenoten.


  Maak melding

 47. ” Als ik opnieuw jong zou zijn dan zou ik waarschijnlijk met een Afro meid trouwen en flink wat kindjes maken, want sommigen zijn wel lekker.”

  @Solutions,
  Zo dom ben je toch niet? Zelfs de Afromannen trouwen niet met ze terwijl ze wel lekker veel kinderen met ze maken. Kinderen die vaak geen goede opvoeding krijgen en tot herrieschoppers (of erger) verworden.


  Maak melding

 48. Volgens mij is de laatste posting van Sra precies wat jij bedoelde beste Simpel, ze trekken uit frustatie omdat ze niets zinnigs tegen goede argumenten in kunnen brengen, hun paarse muil een eind open, waar dus alleen maar een hoop onzin en raar gebrabbel uit komt.
  Gewoon niet teveel van aantrekken, het zijn niet meer dan kakkerlakken smerig en irritant


  Maak melding

 49. @ALLE PAARSE KAKKERLAKKEN,(BOUTISTAS),

  Ik heb een hele simpele vraag aan jullie gesteld : Wat vinden jullie van de Super-Benoeming van Abrahams tot Staatsadviseur van zijn Mattie????

  Salaris ex min + Salaris Staatsadviseurschap per maand=18.000SRD + 22.500SRD = +-40.500SRD.

  Geen enkele paarse Kakkerlak zoals : ZIJN HOOFD DIEP IN DDB`S REET/SABIDIERI/ROBG/MILTON,/PERO, heeft gereageerd.


  Maak melding

 50. Beste Henry,

  Abrahams noemt zich een echte Surinamer maar steelt en rooft uit de Surinaamse schatkist en dis van alle Surinamers.

  Hoe kan een Abrahams die van zijn ministerie een enorme financiele puinhoop heeft gemaakt en zich schuldig heeft gemaakt aan de ergste vormen van corruptie in godsnaam als adviseur van Bouterse worden benoemd.

  Misdaad loot in Suriname dankzij de Paarse Kakkerlakken zoals idioot Sra.


  Maak melding

 51. @SOLUTIONS
  Jouw idee is :
  1.om het Indiase of Pakistaanse leger opdracht te geven om Suriname te bezetten, en dan kunnen er 10 miljoen mensen uit deze landen naar Suriname emigreren, zodat negers een flinke minderheid worden.

  2.De nationale taal van Suriname wordt dan Hindi en Engels precies zoals in India.

  3.Negers hebben niet eens een geschreven geschiedenis en geen geloof.

  Ha ha ha ha ha ha ha ha ha!
  Nee hè??
  O ja je vergeet nog iets ezel:”GEEN ENKELE AFRIKAANSE LEIDER HEEFT EEN BEHOORLIJKE OPLEIDING GENOTEN”.
  ZE KUNNEN NIET EENS HUN NAAM SCHRIJVEN.
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  Kind,denk je dat de Brazilianen en de Amerikanen dat kinderachtig idee van je zullen toestaan?
  En wat is het Pakistaanse of Indiase leger bovendien waard?
  Zijn ze niet bezig elkaar uit te roeien?
  Bovendien hebben ze hun handen vol aan Kashmier en de Taliban;daar kunnen ze het al niet tegen opnemen.
  HOE DAN?


  Maak melding

 52. Bauwters segt dat regeering saken niet afhandelt volgens wet? Dat Ruslant gaat toesien hierop? Dat niemant weet wat is juiste proseduure? Dat Ruslant gaat met deskundige bepalen juiste werkweise?
  Maar als juiste werkweise nog bepaal moet worde, dang hoe is moogelik dat er al is verbeetering?


  Maak melding

 53. Rusland, je weet toch dat je slechts een stuk gereedschap bent van de werkman,
  en dat de werkman zijn gereedschap altijd de schuld geeft van zijn falen? Dus je weet toch wat je te wachten staat?
  Straks mag je naast Adelientje op het strafbankje gaan zitten. Kunnen jullie samen huilen en wondjes likken.
  Want het is nooit de fout van de werkman!


  Maak melding

 54. Sra
  Je bent een paarse idioot en een slaafse volger van de crimineel DDB. Jouw baasje heeft nog een straf tegoed in Nederland, waar recht en wet nog gelden. In china malen ze niet om mensenrechten en dat komt jouw en je cocabaasje goed uit.


  Maak melding

 55. @Henk Molenaar,

  Jij slaat de spijker op de kop: Deze BANDIETEN noemen zich WAARACHTIGE SURINAMER maar bestelen het VOLK op klaarlichte dag.

  Wanneer komen DE PAARSE KAKKERLAKKEN als PARAMAN, SABIDIERI en anderen uit hun HOL.

  OOOH, wat zijn de PAARSE KAKKERLAKKEN STIL!!!!


  Maak melding

 56. Henk molenaar
  Vrijdag 3 januari 2014 om 01:32 uur, door Henk Molenaar
  sra: kansloze Paarse Pauper met ene grote bek die niks anders kan doen dan schelden en ‘racist’ gillen.

  Prima NDP stemvee….

  henk molenaar,”en wat doe jij dan,”de pot verwijt de ketel.
  jij bent een racist,dat is jou aard,zo ben jij.

  jullie kunnen SRA niet aan.


  Maak melding

 57. Filet
  Vrijdag 3 januari 2014 om 09:18 uur, door Filet
  Sra
  Je bent een paarse idioot en een slaafse volger van de crimineel DDB. Jouw baasje heeft nog een straf tegoed in Nederland, waar recht en wet nog gelden. In china malen ze niet om mensenrechten en dat komt jouw en je cocabaasje goed uit.

  filet
  voor jou het zelfde,”jullie kunnen SRA niet aan.
  loser


  Maak melding

 58. Miera
  Ik fileer die SRA elk moment van de dag en al die paarse paupers hier, stelletje beunhazen.
  Net als die lijder DDB totaal geen analytisch vermogen en visie.


  Maak melding

 59. fileren

  dat zou jij wel willen,nogmaals,jullie kunnen sra niet verslaan.
  en het woord fileren,heb jij van pres Bouterse.
  een aap ben jij,jij scheld Bouterse uit,maar jij gebruik wel enkele van zijn woorden.

  wie houd wie voor de gek.

  nogmaals,SRA.ROBG en andere recht gearde surinamers,”daar kunnen jullie niet tegenop.

  jullie fantaseren

  hun/zij spreken reality.

  en dat is een groot verschil,in vergelijking met jullie.


  Maak melding

 60. FILET

  hier ben ik,fileer mij dan.

  of heb jij niet genoeg op jou donder van mij gekregen.
  als jij nog een pak slaag wil krijgen,dan moet jij maar weer met jou onzin beginnen.


  Maak melding

 61. Sra
  Op de manier waarop jij je baasje verdedigd kan ik zien dat jouw onderscheidingsvermogen niet echt groot is. Onwaarheden worden door jouw als feiten. Als ik je een dossier zou geven om t3 lezen zou je de kern ervan niet kunnen ddorgronden. Ik maak mij dus geen zorgen over jouw argumenten want die zijn niet van niveau. Om eerlijk te zijn lees ik jouw postings niet aandachtig omdat ik door heb wat jouw niveau is. Maar voortaan zal ik je wel met aandacht lezen en terstond onderuithalen, zo moeilijk is het niet.


  Maak melding

 62. Beste dames en heren,

  Waar gebruiken wij dit forum voor? Is dit forum om elkaar maar af te zeiken ? Of komt er ook nog een fatsoenlijke reactie op de kop van het artikel? Dit wat je nu leest is een pure strijd tussen pro NDP en anti NDP en waar het over moet gaan , komt niet tot uiting.
  Laten we dit toch als volwassenen oplossen ! Heb je een mening, maak dat kenbaar maar niet een ieder voor vies en vuil uitmaken. Begrijpend lezen is ook een must op dit forum endat laat men in deze goed blijken.
  Odie aan u allen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.