‘President wil eenheid, maar is zelf splijtzwam’

115

PARAMARIBO, 2 jan – President Desiré Bouterse roept de samenleving tot eenheid op, maar is zelf een gigantische splijtzwam. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Aan de woorden van ‘eenheid en saamhorigheid’ in de jaarrede van het staatshoofd, hoeft dus geen enkele waarde te worden gehecht.

Dat heeft er vooral mee te maken dat Bouterse zelf niet voor eenheid en saamhorigheid gaat. “Wanneer hij daartoe oproept blijkt dat hij de persoon is die zelf verdeeldheid brengt”, zegt Gajadien tegenover de Ware Tijd. Hij ziet Bouterse dan ook als de ‘grootste splijtzwam.’ Sommigen zien in de benoeming van Andy Rusland tot minister van Financiën zo’n splijtzwammanoeuvre. Rusland is broer van Gregory Rusland, voorzitter van de NPS.

Zo’n benoeming kan de ruimte voor deze partner van de VHP in het Nieuw Front, danig beïnvloeden. Ook de verbale aanvallen vanuit Bouterse’s politieke kamp op vooral de VHP, worden als splijtpoging ervaren. Afscheidingsacties binnen Bouterse’s eigen coalitie en politieke combinatie worden ook de man toegeschreven. A Combinatie is niet meer de geduchte verkiezingstegenstander van drie jaar terug. Ook binnen de Mega Combinatie zijn er ineens ‘voor- en tegenstanders’ van Bouterse.

115 REACTIES

 1. President wil eenheid, maar is zelf splijtzwam’

  Wat is met President Desiré Bouterse aan de hand? Snapt hij niet meer? wilt hij op deze manier Suriname naar hogere hoogtes brengen? A mang dies é las ing verstang!!!

  Wilt iemand hem even wakker schudden? Waar zijn de deskundige adviseurs van hem???

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 2. Als de wereld niet keek naar Sur.waren deze woorden een enkeltje voor Asis naar het fort.Gajadin zou spoorloos verdwijnen.Of terug gevonden worden als insp.Gooding.


  Maak melding

 3. Het NieuwFront is lamgeslagen.Ze hebben geen antwoord op het goed beleid van de regering.Daarom komen ze met ongenuanceerde beschuldigingen aan het adres van de president. Maar deze politieke kanslozen durven niet toe te geven dat president Bouterse een geniale politieke strateeg is.Bouterse denkt en handelt op een academisch niveau. De president weet de juiste mensen te motiveren om mee te werken aan de economische ontwikkeling van Suriname.De oppositie, het NieuwFront bezit niet over een charismatische leider die alle Surinamers kan aanspreken.Dat kan president Bouterse wel.


  Maak melding

 4. Als iemand die laag bij de grondse uitspraken van de pres.geniaal vindt dan geeft dat een duidelijke inborst van zo iemand.De immoraliteit druipt er van hem af.


  Maak melding

 5. JAJA, meneer GAJADIEN de PRESS roept al tijden om eenheid maar mensen die doen als of zijn de partijen die geen andere rassen in hun top dulden of toe laten laten wij eerlijk wezen in welke andere partij zie jij een ander ras in de top nog steeds die hokjes mentaliteit en dan doen alsof alleen om de macht positie waarom zou het niet mogen dat broer van G.RUSLAND niet in de NDP mag of niet benoemd mag worden hoe dom kan men zijn om dat te zeggen en te denken mag de broer niet voor zich zelf spreken of kiezen is dat splijtzwam het domste wat jullie kunnen bedenken dus net zo goed als 1 familielid bij de NDP is mogen geen andere familieleden bij de NPS of VHP is dat splijtzwam nee wat jullie doen is pas echt splijtzwam door 1 soort ras in partij en in top en dan zogenaamd een paar kiezers van ander ras misbruiken om te laten blijken dat het niet zo is terwijl ze alleen maar mogen helpen aan stemmen meer niet dat is pas splijtzwam en bedrog misbruik dat zijn pas de EZELS en bewijs dat dat niet zo is noem mij 1 partij met ander ras in top dus mr GAJADIEN snavelje dicht oogjes toe en lekker slaapen gaan.


  Maak melding

 6. @Jacobus

  Alleen SCHAAMTELOZE HONDEN adoreren een moordenaar, drugsdealer, verkrachter en terrorist.
  Regels van moraal en fatsoen kennen zij niet…moreel verval.
  In mijn tijd was het “stelen” van manja’s en luisteren naar de Vrolijke Jegd.
  De jeugd is de toekomst..ik hou mijn hart vast.


  Maak melding

 7. Hoezo eenheid, moeten alle Surinamers VIP KL’ers van Bouterse zijn…

  Eenheid zal nooit zijn zolang een massamoordenaar nog vrij rondloopt in Suriname, en Suriname maar een schijnrechtstaat is waarbij de eliten het voor het zeggen hebben en boven de wet staan…

  Eenheid zal er ook nooit zijn zolang niet alle Surinamer hun handen uit de mouwen zullen steken om het land te ontwikkelen. Eenheid zal ook nooit zijn als bepaalde volkeren opkomen voor hun criminelen en de schuld aan de slachtoffers geven…


  Maak melding

 8. @RobG
  Goed beleid van deze criminele regering?!
  Hallo sinds wanneer is het regeren met Amnestie goed beleid voeren?!
  Je baasje roept anderen gangsters , wasarom noemt hij zijn zoon geen gangster want kijk niet de anderen zitten gevangen in Amerika maar wel zijn gangster zoontje dinootje!!Hiuj heeft geen diploma’s hoe stom ben jij te denken dat hij op academische niveau aan het denken is?!!
  Geen wonder dat de criminele ndp vol zit met academische leeghoofden!!


  Maak melding

 9. De dwangbuis politiek van de conservatieve VHP zal gedoemd zijn te mislukken.Hoe durven de conservatieven binnen de VHP te beweren dat Bouterse een verdeel-en-heers politiek aan het voeren is.In hun gedachtengang heeft president Bouterse zich laten inspireren door de Romeinse staatsman, Julius Caesar, die successen boekte met zijn ‘divide et impera’-politiek.

  Maar de beschuldigingen moeten we met een korreltje zout nemen.De heer Andy Rusland is altijd een NDP-er geweest.Maar binnen de dwangbuis-politieke visie van de conservatieve VHP is het ondenkbaar dat broers of zussen uit een familie lid kunnen zijn van politieke partijen die aan elkaar tegengesteld zijn.

  Dit zegt al genoeg over het denken binnen deze partij.Geen wonder dat steeds meer mensen uit de doelgroep niet meer geknecht willen worden door het denken van de partij. Binnen de VHP mag en kan men niet vrij denken.Het dringt alleen niet tot hen door dat we in een moderne tijd leven en dat het gedaan is met de oude politiek.


  Maak melding

 10. @Ray, de zoon van de president heeft met vuur gespeeld en dan moet hij maar op zijn blaren zitten.Ik kijk niet naar het gedrag van de zoon, maar naar de goede politiek van de vader.Suriname gaat economisch goed vooruit en dat willen wij behouden voor het volk van Suriname.Binnen de NDP gooien ze niet in het rond met hun academische titels, maar neem van me aan dat binnen deze partij het kader zeer goed geschoold is.Het resultaat zie je in de economische vooruitgang van het land.


  Maak melding

 11. RobG hoe verklaar je dan al die onderhandse gunningen aan bevriende relaties, aanschaf 6 gepantserde auto’s voor de president die zgn geliefd is door de bevolking, terugkeer van Ramon Abrahams voor een mega salaris etc etc natuurlijk is dit verdeel en heers politiek.

  Waarom houd ddb alleen monologen in de ocer en ontwijkt hij het debat. Noem je dit moderne politiek ? Wat stond ddb voor lul in de ocer met een paarse petje, verslonst shirtje en coke vragende oogjes.President onwaardig.

  Graag jouw antwoord hierop.


  Maak melding

 12. RobG wie zegt dat het economisch goed gaat in Su? Waar heb jij die wijsheid vandaan. Ik heb hier cijfers liggen van het IMF die het tegendeel beweren. Bevolking gaat gemiddeld 4,7% in 2014
  Op achteruit. De overheid komt ook uit op een tekort van ruim 4%. Dit tekort gaat in 2018 fors oplopen als de regering niet ingrijpt.

  Graag jouw reactie hierop


  Maak melding

 13. ik weet niet waat deze asi koe mar het over heeft.
  bedoeld hij saamhorigheid naar nl,of saamhorigheid naar elkaar als surinamers.

  hij kan het gewoon niet hebben dat Rusland minister van financien is geworden.

  asi koe mar,ndp is multie culture,daar vind jij ,crioro,hindu,javaan,chinees,ndp vertegenwoordigd de bevolking’s groepen van suriname,’of heb jij er wat op tegen dat pres Bouterse een crioro is.

  jou uitspraak geeft juist aan hoe racistisch jij bent.

  front e soengoe


  Maak melding

 14. Zonder hulp van voornamelijk de SurNeds had deze blaaskaak nu geen presidentsketting meer om zijn dikke nek hangen.

  Ze zijn blijvend verzekerd van financiele steun uit Nederland, want die domme SurNeds laten hun families in Suriname, ondanks alle tegenzin, toch niet in de kou staan.

  De SurNeds hebben zodoende meer boter op hun hoofd, dan ze het zelf door hebben.

  Nu stoppen met de financiele hulp en de hulppakketten en laat deze Surinaamse Roofvogels een flinke toon lager zingen. Ze blijven altijd parasiteren op uw krachten.

  Nu stoppen met de jaarlijkse vakanties naar Suriname en zodoende de SLM de nek omdraaien. Waarom zou je de SLM financieren als de regering het als zijn prive-bezit beschouwt ? Om Bouterse en kornuiten (Dino) gratis business class te laten reizen ?

  Wake-up SurNeds, dat geld kunnen jullie veel beter gebruiken en ga voortaan gewoon naar Portugal op vakantie. Steun je eigen Europa om uit de financiele crisis te komen.

  Suriname is het land van de Roofvogels en Termieten, de Bloedzuigers en de Ondankbaren.

  En tot slot, stop begin 2014 met het klagen op WKN over alles wat mis is in Suriname.

  Schenk er liever geen aandacht aan hen, zwijg ze dood, want negeren is de grootste straf die je hen kunt geven. Hoe meer aandacht, hoe meer ze rekenen op uw steun.

  Gebruik de kostbare tijd om jezelf te ontwikkelen en meer van je eigen leven te genieten, dan urenlang de tijd door te brengen met het onnodig gekibbel op WKN.

  Het leven is veel te kort om je druk te maken om andermans problemen, geniet met volle teugen van het leven, want het duurt meestal slechts even.

  Ik hoop dat u allen deze boodschap aan het begin van 2014 van harte tot u neemt.

  Ik wens alle SurNeds een gezond en voorspoedig 2014 !


  Maak melding

 15. Koos, ik sta helaas niet open voor jou onderbuik en openlijke haatgevoelens jegens de economische vooruitgang van Suriname. Er straalt alleen maar jaloezie uit jullie commentaren.

  De speciale gunningen voor speciale goederen en diensten kan en mag men niet zomaar aan welke willekeurige aanbieder geven.Vanuit diverse strategische invalshoeken is het onjuist.Dat doet geen enkele regering. ZO IS DAT ER NIET ANDERS.Jullie uitten alleen maar valse beschuldigingen aan het adres van de regering in Suriname.

  Maar als het economisch slecht zou gaan met land, zouden jullie juichen,klappen en feest vieren.Het liefst zien jullie Suriname economisch kapot gaan.De president is goed bezig.Het is goed dat hij alleen aandacht aan de waardeloze oppositie schenkt als deze met constructieve en het land opbouwende bijdragen voor de dag komt.Voor de rest is de oppositie bagger, net als Natasha Adema, de zelfbenoemde politieke vluchteling die naar België is gevlucht.Haar commentaar moet ze in Suriname zelf leveren.


  Maak melding

 16. PARAMARIBO, 26 apr – Dit jaar zal de Surinaamse economie met bijna vijf procent groeien. Dit voorspelt het Internationaal Monetair Fonds, IMF, in zijn laatste inspectierapport. Het land hoort meteen tot de snelste groeiers in zowel de Caribische regio als bij de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. Twee exportproducten worden aangemerkt als de belangrijkste drijfveren.

  Het betreft aardolie en goud. Beide producten zijn flink in de lift op de wereldmarkt. In het Caribisch gebied scoort alleen Trinidad & Tobago hoger. Bij Unasur doen alleen Peru en Bolivia het iets beter. Voor 2013 wordt een groei voorspeld van ruim vijf procent. President Desiré Bouterse beklaagde zich onlangs dat Suriname”gebombardeerd” is tot middeninkomensland. Dit vanwege de goede economische cijfers. Maar de nieuwe status leidt ook tot afname van ontwikkelingshulp.

  koos,dit komt van de imf


  Maak melding

 17. Ik word toch zo moe van die Paarse Paupers als Sra, RobG die als blinde lemmingen hun geschifte en criminele president de afgrond in donderen.

  Als Bouterse zegt dat water droog is en groen is geel dan geloven ze dat direct. Te dom om de feiten onder ogen te zien.


  Maak melding

 18. Beste RobG dat zie je toch echt verkeerd. Iedere Surinamer waar ook ter wereld ziet niets anders dan dat het land vooruit gaat. In media wordt door het NDP kamp leugens verkocht. Puur verkiezingspropoganda met een dikke laag bruine bonen. Bouterse moet het eerlijke verhaal vertellen. De resultaten van deze regering zijn meetbaar en iedere econoom weet dat er geen jota van klopt. Los van het feit dat ddb een crimineel is is hij ook een waardeloze bestuurder. Snuffelen van ministers is meer regel dan uitzondering. Daarnaast is de man geïsoleerd en dat is president onwaardig. De belangen van Su worden hiermee geschaad. Zo gaan die beloofde poorten nooit open.


  Maak melding

 19. Sra: “Bouterse beklaagde zich onlangs dat Suriname”gebombardeerd” is tot middeninkomensland”

  En omdat Bouterse met zijn zotte kop dit zegt, is dat waar???

  90 procent van de Surinamers zit rond de 15 van de maand zonder geld. Onderwijzers moeten 3 baantjes er bij nemen om rond te komen.

  Het gemiddeld inkomen per Surinamers wordt hoog gehouden door 5 procent van de bevolking de Abrahams en anders NDP rovers die tienduizenden srd in hun zak steken.

  Ben je blind en doof Sra???


  Maak melding

 20. Beste Koos: probeer je nu een Paarse Pauper als Sra en RobG met feiten te overtuigen?

  Ze kijken elke dag naar Info Act en die meldt dat het fantastisch gaat met Suriname……

  Ik kijk uit nar het begin van het proces van Dino Bouterse, de man zonder opleiding en een enorm strafblad die zicg zelf wel zag als opvolger van zijn vader als president van Suriname.

  De beerput zal dan echt pas open gaat en Bouterse en Suriname staat dan weer volop in de internationale schijnwerpers……


  Maak melding

 21. A mang no e lasie sang a no abie nml; verstang. DiDiBrie heeft steeds weer laten blijken dat hij in weinig verstand heeft en in weinig dingen goed is. In één van de dingen is ’t brengen van Su tot grotere hoogte zeker niet ’t geval. De rest waarin hij uitblinkt is vaak moorden laten plegen door anderen(DOMMIES.)
  Hoeveel moorden heeft deze DiDiBrie eigenhandig gepleegd? A Lafbek disie vanaf 80 tot heden; potie ding ongewapende mannen als Daal, Rambocus en nog een paar van de 15. En dit heeft deze DiDiBrie kunnen doen, omdat hij omringd was door andere Killers(sinds kort heeft er een nwe Killer zich aangesloten in The Killersclub van DiDiBrie nml; Eric Sinester. Voor de rest is hij master in belofte maken en niets nakomen(zie de vele beloften gemaakt voor de verkiezingen van 2010 en nul komma nul gerealiseerd. Hij is master in ’t verrijken van zichzelf, vrienden en familie. Wat een idool zeg; dat er nog mensen zijn die achter deze DiDiBrie willen en aan lopen, waarheen wordt Su geleid mie gado bah……Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 22. De Surinaamse kiezers hebben DDB niet gekozen op 25 mei 2010 tot president van de Republiek Suriname. Hij heeft door list en bedrog, omkoping van DNA-leden en door het kiesstelsel/kiessysteem president geworden in 2010.

  Triest dat de grondwet van de Republiek Suriname heel duidelijk aangeeft dat wie voor de overheid wil werken een onbesproken gedrag moet hebben. Helaas is DDB een moordenaar, zoals: 8 december 1982 moorden, moi wanamoorden, moord op de lijfwachten van Ronny Brunswijk, moord van indianen, die nooit gevonden zijn, moord op inspecteur Gooding. Hij is voor drugszaken voor 11 jaar gevangenisstrafdoor door een rechtbank in Nederland veroordeeld en kan daarom niet in Nederland en andere landen vrij komen en gaan. De hele wereld weet dat. Als hij geen president meer is, wordt hij door het buitenland opgepakt en opgesloten voor veel misdaden. Zie zijn zoon Dino in de USA. De Amerikanen hebben een dossier van hem over duistere zaken van hem.

  DDB is niet van onbesproken gedrag (wet van onbesproken gedrag), maar een crimineel en mag en kan daarom geen president van de Republiek Suriname zijn. Deze wet heeft DDB overtreden en is daarom ook strafbaar. DDB heeft de wet overtreden en is toch DNA-lid geworden en later president van Suriname. Deze wet moet in ere worden hersteld en geldt voor iedereen. Weg met DDB. Ook in Suriname moet DDB voor de krijgsraad van Boxel voorkomen en veroordeeld worden , voor de 8 december 1982 moorden. De amnestiewet is een ongeldige wet, omdat de grondwet van Suriname hogere wetten heeft, die aangeeft, dat als iemand een andere vermoord hij door de rechterbank/krijgsraad moet verschijnen en veroordeeld moet worden.

  Coaltiepartijen:
  Paul Slamet Somohardjo, Pertjajah Luhur;
  Premdew Lachman, Nieuw Suriname;
  Harish Monorth, deken van de Orde van Advocaten/ Nieuw Suriname;
  Ronny Brunswijk, ABOP,
  oe loes NDP sranansma wani wan rechtsstaat/democratie. A people foe Sranan wan wan change. Sranan wan wan tra president tap 25 mei 2015
  oe bondroe nanga a oppositie for now.

  Weg met NDP!/Weg met DDB! Weg met deze moordenaar, drugsveroordeelde, crimineel, diktator, enz

  Surinamers/alle Kiezers, vooral de jongere kiezers, stem massaal op 25 mei 2015 bewust/flakka djie VHP
  tai ori brada sisi, tai ori libi moes foe dé.
  Het gaat om de rechtsstaat/democratie tegenover landen zoals Venezuela, Cuba, Iran, Noord-Korea, enz.
  DDB is een vriend van deze landen en wil van Suriname een land maken zoals, Venezuela, Cuba, Equatoriaal-Guinea, landen met een diktator als baas van het land, hun familie en vrienden heel rijk zijn( zie Bouta en vrouw, Ramon Abrahams, de adviseurs foe Bouta, so lik Jules Wijdenbosch, Errol Allibux, Jozeszoon, ding NDP mini sters, voorzitter van DNA, Taante Jenny, ding sma tja money bigie hiepi money, a people dé pinna, ding jong wan nanga ding owroe sma dé libie in armoede, bigie armoede djie na people foe herie sranan.

  Oe bondroe nanga VHP. Leve de rechtsstaat, democratie, trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, de grondwet van de republiek Suriname, het recht van vrije meningsuiting, recht om kritiek te uiten, tegen censuur/zie het jeugdjournaal dat uit de lucht werd gehaald en de zender op zwart ging, enz, enz, enz.

  Wilt u hierin verandering. kies/flakka bewust djie VHP en partners

  Chandrikapersad Santhoki for pres!


  Maak melding

 23. henk molenaar

  jij als nederlander gaat altijd proberen om op een of ander manier verdeeldheid onder het surinaamse volk te realiseren,maar, jij vergist jou,’of denk jij dat wij jullie niet door hebben.

  jij mag zeggen en klagen zoveel als jij wil,’pres Bouterse doet het goed,en dat kan jij niet van jou pres Rutte zeggen,hij heeft jullie DOMKOPPEN in duitsland genoemd,maar daar zeg jij niks van.

  ik heb jou geslijm niet nodig.

  pres Bouterse is president van suriname,en als het jou niet bevalt,dan is het beste om jou niet met su en de surinamers te bemoein.

  gaat naar thailand waar jij jou pedo activiteiten kan uitvoeren.


  Maak melding

 24. aahh… in de opmaak naar 2015 zullen de politici die hem in de presidentsstoel hebben gebracht moeten beseffen dat zij de politieke geschiedenis beter moeten bestuderen.
  Elke politieke partij die samenwerkt met een populistische partij wordt leeggezogen en ‘bloedt’langzaam maar zeker dood.


  Maak melding

 25. @RobG
  Hallo je baasje moet ophouden anderen voor gangster uit te maken en eerst zijn Eigen huis op orde stellen.Dinootje probeerde nog zijn killer pa goed te praten en te overtuigen dat zijn vader onschuldig is in alles en dat hij papa zijn amnestie ziet als bescherming want volgens zijn coca snuivende zoon is de hele wereld een vijand van zijn papaatje.Nu moest papoaatje zijn zoontje een tegen dienst bewijzen als dank wat zoontje eerder voor hem geprobeerd had te doen. En wat doet papaatje?
  Hij zegt dino..welke dino. Ik weet alleen dat ik 14 kleinkinderen heb en verder weet ik niks van dinootje.
  Zie je eerder heft papaatje Suriname en de surinamers verraden en nu zijn zoontje.Welke economische vooruitgang zie jij dan in Suriname?Wat zie jij dat wij niet zien?
  En o,ja binnen dxe ndp gooien ze niet met hun academische totels omdat ze geen 1 bezitten!Ik noem de ndp ministers ACADEMICUS BIGI MOFO!


  Maak melding

 26. Een president is immuun zolang Interpol het goed vindt, wie dit niet gelooft moet maar contact opnemen met Noriega hij weet nu dat een zittende president onschendbaar is, zolang men het internationaal goed vindt, dus. Men moet niet voor de muziek uitlopen in Suriname, want je komt van een koude kermis thuis. Want internationaal stelt deze drugscrimineel niets voor, vraag je je niet af sinds hij voorzitter is, hoeveel UNASUR vergaderingen heeft hij al voorgezeten? ook weet men internationaal dat hij van zeer laag allooi is, en men is deze drugscrimineel liever kwijt dan rijk.


  Maak melding

 27. Bouterse heeft wel een punt op over de VHP. Santohki heeft het in zijn toespraken altijd over “Wij” de VHP. Als ik naar het bestuur van de VHP kijkt, is het totaal geen afspiegeling van de Surinaamse samenleving. Hoe kan zo’n partij het belang van alle Surinaamse burgers dienen ?


  Maak melding

 28. soh… het bestuur v.d NDP clan dan een afspiegeling van SU?

  Man….de NDP is een one man show. Allen zijn volgers en hen die niet in de pas lopen worden bedreigd met royement.


  Maak melding

 29. @RobG

  Ik wil mij graag van commentaar onthouden maar kan het niet laten. U zegt”

  “Suriname gaat economisch goed vooruit en dat willen wij behouden voor het volk van Suriname”

  Nu wat feiten op basis van het CIA factsbook (www.indexmundi.com) en uw president. De economische vooruitgang kun je het beste meten in Bruto Nationaal Product/ inwoner/jaar in USdollar. Hier wat getalen:

  2000 $ 3.400/jaar
  2009 $ 9.500/jaar
  2010 $ 9.700/jaar overdracht naar Boutere Amerali
  2011 $ 9.600/jaar goud op maximaal niveau.
  2012 $ 8.450/jaar volgend de President
  2013 $ nog onbekend. feit is dat goud inkomsten extreem gedaald zijn met ongeveer $ 500.000.000 of wel 10% BNP.

  In SRD’s groeien is geen kunst want dat is monopolie geld.

  Beste RobG het is hard de waarheid te aanvaarden en te verwerken. Echter begin er aub mee want hoe graag ik het anders zou willen het is niet anders. Deze afgang kost mij een klein vermogen (2 leuke jaar salarissen) en dat vind ik niet echt leuk.

  Ik verwijt u President niets ten aanzien van mijn eigen beslissingen maar kijk wel veel breder naar de situatie waarin Suriname verkeerd. Ik kom pas terug als Shantohki het mag gaan proberen en ik ben echt geen fan van Santhokhi


  Maak melding

 30. Het bestuur van Pl, Abop, KTPI, enz is dat dan een afspiegeling van de surinaamse mij.

  Surinaamse politiek is nog etnisch, zie de distrikten, het oerwoud. marrons stemmen op marrons enz, javanen op javanen.

  Hoeveel gemengde huwelijken heb je in Suriname. Marrons trouwen met marrons,grote groepen trouwen binnen hun eigen zeden en gewoonten en dat kan je hen niet kwalijk nemen en voor degenen die dat niet doen, kan je alleen maar respect hebben.

  Heb je een Surinaamse Chinees met een marron gezien of een Surinaamse libanees met een indiaan of enz. De cultuur verschillen, zeden en gewoonten, eten, drinken, kleding, geloof enz binnen de etniciteiten zijn nog groot en worden niet van de ene dag op de andere doorbroken.


  Maak melding

 31. @ Armand

  U droomt, het is de Pres zelf die ALLE Sranangmangs, die geen lid vd NDP zijn heeft afgeschreven, hen heeft betiteld als LANDVERRADERS !

  Daarom is OW-Abrahams-jaarbudgetverdwenen net benoemd als raadsadviseur vd Pres !

  Let maar op Pres zal heel binnenkort hengelen naar steun van Sranangmangs, dan is het echter te laat !

  Preet Bahara, aanklager in “zaak” Dino, o pot verstang dji heri NDP !!!


  Maak melding

 32. Henkie, je bent ook vergeten Milton te noemen als voorstander van deze President ! We love you Pres Bouta !
  Shame on you mr Henkie panky !!!! We wisten wel dat je een idioot was, maar zo´n grove fout wordt je niet vergeven ook al ben je een sukkel van de eerste graad !

  Deze meneer Gajadien is nog steeds niet uit z´n winterslaap ontwaakt want had deze vent niet door dat de familie Wijdenbosch (Ruth & Jules) uit twee politieke kampen komen onderwijl het families zijn.
  Dus de splijtzwam theorie van deze Gajadien is misschien op de VHP, maar zeker niet op de NDP gebaseerd.


  Maak melding

 33. RobG

  “De speciale gunningen voor speciale goederen en diensten kan en mag men niet zomaar aan welke willekeurige aanbieder geven.Vanuit diverse strategische invalshoeken is het onjuist.Dat doet geen enkele regering.”

  Ik besteed ook wel eens iets aan voor een overheid. In het onderhavige betrof het geen aanbesteding van speciale goederen maar van reguliere goederen waarvan de barcode’s in de uitvraag vermeld waren. Beter gezegd de leveranciers konden slechts bij een bron inkopen in Duitsland. De toegevoegde waarde van de leverancier in Suriname bestaat uit logistiek (vervoer, import, leveren, nazorg) en niet meer. De leveranciers die het goedkoopst bij de bron (de producent) in kan kopen heeft de meeste concurrentie kracht.

  Surischoping heeft de relatie met de bron/ de producent en is daardoor 80% goedkoper dan een partij die indirect moet inkopen. Suriname betaald 80% extra voor levering via een omweg en een partij zonder ervaring.

  Aangezien de levering extact omschreven was is niet gunnen aan de laagste prijs maar aan de hoogste prijs ongehoord en benadeling van de staat.


  Maak melding

 34. Santoki is voorzitter van de VHP en is gekozen door de VHP, die niet alleen hindoestanen zijn.

  Namens wie moet Santoki dan praten als die hem gekozen hebben in de DNA. hij en die hem gekozen hebben behoren tot de VHP. namens die praat hij of moet hij gaan praten namens de NDP.


  Maak melding

 35. Waarom denk je dat Bouterse in de politiek is gegaan? Hij is maar om één belang in de politiek. Denk je dat hij zich druk maakt om NDP -ers of de Surinamers?

  Het gaat bij Bouterse om zijn eigen enige belang, nl: uit de gevangenis te blijven van Nederland, Suriname en VSA en alle geld van Suriname voor zichzelf, Ramon Abrahams en andere vrienden en adviseurs te hebben en het totale volk daar heeft hij schijt aan. jammer dat jullie paarse armoedzaaiers het niet inzien en daardoor het hele Surinaamse volk in grote armoede laten leven.


  Maak melding

 36. @Ray,de VHP is niet in staat om de belangen van alle Surinamers te dienen.De partij heeft nog een lange weg te gaan. Het krampachtig beleid om mensen onder druk te zetten om thuis te komen zal de verdenking op de partij van raciale club alleen maar versterken.Gelukkig zijn er andere partijen die openstaan voor andere groepen in hun structuren.Deze partijen doen het daadwerkelijk ook.Het blijft niet bij woorden.I love NDP.I love Suriname.Ik houd van onze president.


  Maak melding

 37. jij weet helemaal niet wat voor afspraken pres Bouterse met zijn partij genoten heeft gemaakt,of een minister die vanuit een ander partij naar de ndp overstapt.

  passant jij zegt zomaar iets.


  Maak melding

 38. Geachte heer Henk Molenaar,

  Ter uwer informatie willen wij u gaarne het volgende meedelen:
  De volgende personen – door u omschreven als de paarse kakkerlakken – hebben wij inmiddels ook al in kaart gebracht:
  – Sara sara SRA;
  – Rob de G-likker;
  – Million Pleur;
  – Sabie dinki a diri, ma a bunkopu;
  – enz.

  Deze lui zijn in de jaren 80 Suriname ontvlucht vanwege de economische ellende die veroorzaakt is door gebrek aan inzicht en competentie bij de toenmalige machthebbers (U herinnert zich deze periode vast wel).

  Deze personen ontvangen tot de dag van vandaag een uitkering van ons. Uit welingelichte bronnen hebben wij vernomen dat deze uitkering maandelijks wordt aangevuld met wat kleingeld uit de propaganda-kas van dezelfde persoon om wie zij toentertijd zijn uitgeweken naar Nederland. Uw benaming ‘kakkerlakken’ vinden wij derhalve zeer gepast.

  Ons rest nog de vraag wanneer deze kakkerlakken nou eindelijk het initiatief nemen om terug te keren naar hun land en ophouden om Nederland als podium te gebruiken voor hun gore propaganda-gezwets.


  Maak melding

 39. UWV

  jij bent mij vergeten.

  want jij weet zeker dat de namen die jij daar noemt,in nederland wonen,toch.

  ga een betere kaart zoeken.
  hielelikker


  Maak melding

 40. Er wordt te weinig geneukt in het oerwoud ! Ik ben de enige die marronvrouwen neuk daar. Al hun marron mannen zijn in de stad aan het roven en moorden


  Maak melding

 41. Beste Henk moolenaar , Koos en andere recht aardigen ik heb zitten lezen naar al die posting en wat mij op valt zodra je de aanhang van grootste moordenaar druks dealer en verkrachter en bedrieger van Suriname een spiegel voor hou zodat ze de waarheid zien dan raken ze in paniek en begint bij hun te jeuken want ze zijn allergisch voor de waarheid en proberen ze alles wat krom is recht te praten en uit te schelden kijk maar uit ze gaan mij ook van alles uit maken


  Maak melding

 42. Wat heb je aan een groei van 4% als je je uitgaven laat stijgen met 8%, en wel zodanig dat die 8% gestegen uitgaven geen rendement oplevert omdat het in de zakken van abrahams terechtkomt? Zou je dan niet gaan voor minder groei en wanneer abrahams weggaat doorgroeien of als je daar niet op kan wachten abrahams naar de gevangenis sturen is hij ook even rustig.


  Maak melding

 43. sra hoezo goudprijs is in 2013 met 28% gedaald.imf heb er weinig geloof in,jij houdt van rapportjes ,hier een speciaal voor jou,imf geeft sur het advies om het min loon niet te verhogen om je wakker te schudden het imf is in het leven geroepen om de westerse rijke landen rijker te maken en niet om de armoede te bestrijden.als je geintreseerd bent kan ik je wel een aantal voorbeelden geven hoe ze dat doen.


  Maak melding

 44. Suriname kan een tropisch paradijs worden, maar die negers zijn het grootste probleem in Suriname. Hoe moeten wij dit oplossen? Mijn idee is om het Indiase of Pakistaanse leger opdracht te geven om Suriname te bezetten, en dan kunnen er 10 miljoen mensen uit deze landen naar Suriname emigreren, zodat negers een flinke minderheid worden. De nationale taal van Suriname wordt dan Hindi en Engels precies zoals in India.

  Geen enkel negerland ter wereld is welvarend en rijk, dus zo zie hoe dom en onderontwikkel d dit ras is. NEgers hebben niet eens een geschreven geschiedenis en geen geloof. Wel hebben die Surinaamse negers een soort Winti geloof, maar dat is voor 50 procent christelijk. IK snap negers niet meer.

  Sommige negers vind ik wel leuk, mooi zwart, maar de meesten deugen nergens voor.

  Hoe moeten wij Suriname ontwikkelen tot een welvarende Hindoestaat? Wij Hindoes moeten dit doen, want negers kunnen dit niet. Als Hindoes in Nederland zich krachtig bundelen dan kunnen zij macht krijgen in Suriname en het land overnemen. Hindoemannen moeten harder worden en niet meer als halfapen zeiken.

  Ik pleit er niet voor om negers uit te roeien of te vergassen, omdat ik Hindoe ben en elk leven waardevol vindt. Als ik opnieuw jong zou zijn dan zou ik waarschijnlijk met een Afro meid trouwen en flink wat kindjes maken, want sommigen zijn wel lekker.


  Maak melding

 45. Zeer goed opgemerkt van dhr. Gajadien, DDB is de grootste splijtzwam in de politiek, samenleving en in zijn eigen NDP.

  Op de berm spreekt DDB over gangsters en pro-kolonisator, en wilt hij binnen zijn eigen partij mensen die een andere mening hebben fileren. In zijn presidentiele speech heeft DDB het over eenheid en saamhorigheid? DDB komt zeer warrig over, want het zijn 2 verschillende verhalen.

  We horen DDB niks reppen over gangsters Dino en Muntslag, of gangster Lonnie. De Abop politicus heeft meeerdere mishandelingen op zijn naam staan, en zwaait af en toe met een pistool op sportvelden, is dat geen gangster?

  Er wordt zomaar gesproken over rekolonisatie, wat gewoon een hersenspinsel is om het domme volk te misleiden. De zogenaamde dominee, brulaap Misiekaba heeft er geen enkel probleem mee deze leugen te herhalen. Politiek of niet, de waarheid moet ten allen prevaleren. Wat is de bijdrage van Misiekaba, anders dan dat hij het stelen van percelen probeert te legaliseren.

  Ik zal hier nog een tegenstelling noemen.
  Vanuit de woordvoerder van de president, brulaap Limburg worden in programma’s betaald door de staat, aan etnisch haatzaaien gedaan. De VHP en met name Hindoestanen worden daar uitgescholden, omdat de VHP, NPS, SPA, DA91 samen met andere oppositieleden constructief kritiek levert op het desastreuze regeringsbeleid, dat compleet wordt genegeerd. Daardoor krijg je ook etnische spanningen. We kunnen dat ook hier zien op WKN, waarbij paarse rioolratten tekeer gaan tegen “koelies”, een woord dat ik overigens verafschuw. Maar deze paarse ezels vergeten dat er ook nog vele Hindoestaanse NDP-ers zijn, zoals Doekhie, Parmessar, Pahlad, Vishnudatt etc, die ook zwaar worden beledigd. Ik denk dat vele Hindoestanen nu weg gaan lopen bij de NDP omdat ze zich daar niet thuis voelen. De NDP is een door rode creolen gedomineerde partij en andere volkeren moeten naar hun pijpen dansen. Zolang het belang van DDB gediend wordt is alles oke, wie een andere mening op na houdt wordt gefileerd. Abrahams is een goed voorbeeld van een stelende NDP-er tegen wie niemand iets kan doen omdat hij onder bescherming staat van Desi Khan.

  Voor de degenen die het nog niet weten, bijna alle Surinaamse politieke partijen zijn op etniciteit gebaseerd. De NPS is een voornamelijk creoolse partij, de Pertjaja Luhoer en KTPI zijn door Javanen gedomineerde partijen, Abop en BEP bbestaat voornamelijk uit marrons, SPA is een creools gedomineerde partij. De Surinaamse politiek is van oudsher zo opgebouwd en de kunst is om partijen bij elkaar te brengen om het land te ontwikkelen. Een goed voorbeeld is de NF samenwerking met oa VHP en NPS, waarbij deze sublieme samenwerking tussen 2000 en 2010 een enorme vooruitgang voor Suriname heeft bewerkstelligd. Daar tegenover staat dat partijen binnen de huidige coalitie met veel splitsingen te maken hebben. Zoviel de Acombinatie uitelkaar, Nieuw Suriname is ook uit elkaar gevallen, KTPI heeft interne splitsing en zelfs de NDP heeft nu interne problemen. Ik durf te stellen dat DDB de splijtzwam is. De coalitie van DDB heeft ook te maken met een constant rebellerende puber van 15 jaar, PERTJAJA LUHOER die alleen maar op functies en benoemingen uit is. Deze partij is er een van VRIENDJESPOLITIEK. Al met al zijn de problemen van deze coalitie MEGAgroot. De afgelopen dagen heeft megalomaan DDB voor veel onrust gezorgd in de Surinaamse samenleving.

  De enige manier om Suriname verder te ontwikkelen is door samen te werken ongeacht ras, geloof of politieke kleur.
  En wet en recht geldt voor iedereen.


  Maak melding

 46. @Solutions,

  Begin maar met het ondersteunen van de deelstaat Harivart. Dat moet toch kunnen? Door goedwillende Surinamers zelf? Laat iemand maar een politieke partij beginnen met de 2 deelstatenpolitiek als partijprogramma! Een goede staat (Harivart) en een vuilnisbakstaat. In het laatste mogen alle criminelen en soortgenoten hun lager instincten op elkaar botvieren.
  Dus: van Nickerie tm half Paramaribo als HJarivart, de rest als wormvormig aanhangsel. Iedreeen die zich niet thuisvoelt in het Hindoestaanse Harivart kan z’n biezen pakken naar dat andere gedeelte. Zo krijg je rust, orde en eenheid in Suriname in de deelstaat Harivart en in de deelstaat Crimiland mogen ze elkaar afmaken, als ze dat willen.


  Maak melding

 47. `solutions ik lees veel walgelijke dingen op dit forum, maar dit slaat alles.voor mij zijn mensen zoals jij een disillution.mensen zoals jij zijn het grote probleem racist eerste klas.jij denk niet in solutions,jij denk in haat,denk in vrede en je komt een stuk verder.vraag me af als je onder je eigen naam zou schrijven je het ook zo zou doen .het verbaast me dat waterkant dit plaatst, maar ja wie ben ik.


  Maak melding

 48. VERBAAST

  denk jij nou zelf dat ik in die rapport van imf geloof.
  het was om koos duidelijk te maken hoe verwarrend de imf en zijn bevindingen zijn.

  zou jij een volgende keer geen verkeerde conclusie willen trekken.
  jij kan ook vragen als jij het niet begrijp.


  Maak melding

 49. De etnische groepen die de Surinaamse bevolking vormen zullen en moeten samen het land besturen. Ik ben het eens met ‘FILEREN’ die hierboven stelt:

  ” Een goed voorbeeld is de NF samenwerking met oa VHP en NPS, waarbij deze sublieme samenwerking tussen 2000 en 2010 een enorme vooruitgang voor Suriname heeft bewerkstelligd.”
  Met wederzijds respect en kennis van elkaars specifieke cultuur,zal de balance of power gevonden moeten worden.

  In de huidige regeercombinatie hebben de WARLORDS DDB en RB de meeste macht; het land wordt dus bestuurd door warlords,die de politieke macht en fysieke rijkdom hebben gedeeld. Deze heren zijn ook de grootste verdieners in de hout- en goudsector. Afrikaanse Democratie !


  Maak melding

 50. sra als je zelf niet snapt wat je schrijft wil ik het jou wel uitleggen,niet de context veranderen.je leert goed van baasje,iedereen moet kunnen zeggen wat hij wil,maar is dan wel een staatsvijand.zig zag als een dronken snuifende gek.lol


  Maak melding

 51. verbaasd
  en waarom zou ik dat moeten doen.
  of,kan jij geen vergelijking maken tussen,rapporten uit theorie(non reality),of rapporten op realiteit onderzoeken(reality site).


  Maak melding

 52. verbaast

  probeer jou trukkjes niet op mij om gelijk te krijgen,geef toe dat jij fout bent geweest.
  als jij niet voorbarig was geweest met antwoorden,maar eerst goed gelezen had wat koos aan robg gevraagd had,zou,jij,begrijpen waarom ik met andere berichten van de imf naar voren ben gekomen.

  welke van die twee vermeldingen van imf is op realiteit gebaseerd(geen juiste info)
  of,welke van die twee vermeldingen is waarheid.


  Maak melding

 53. sra rob g gaf de discussie met mij mij al heel snel op,ik ben van feiten en elke keer dat je de feiten verdraaid fileer ik je met woorden heb wat postings van je bekeken,lachwekkend.hou maar op want je zet jezelf alleen voor schut.


  Maak melding

 54. verbaast
  en dat noem jij discussie en posting bekijken.

  dus de manier hoe jij het nu aangegeven hebt is ,dat,jij een posting leest om een oordeel uit te halen inplaats van proberen te begrijpen,om,eventueel,als jij kan,positief daar op te reageren,’maar neen,jij vind dit en dat en zo is het,nou,’niet bij mij.

  lees jou laatste posting nog maar een keer heel goed,’wie zet wie voor schut.


  Maak melding

 55. sra ik geef toe ik zat fout,had nooit met jou een discusie moeten beginnen, is niet eerlijk van mij is david tegen goliath.zoals ik al zei feiten feiten feiten.


  Maak melding

 56. NDP is niet alleen splijtzwam, het is rampzalig. Rampen kunnen ook zalig zijn, rampzalig, maar dan voor de profiteerders.
  Om een land goed te besturen hoef je niet erg geleerd te zijn.Je hebt slechts 3 basiskwaliteiten nodig: eerlijkheid (integriteit), gezond verstand en het welzijn van allen nastreven (ook van dieren, natuur).
  Helaas faalt de NDP op al deze 3 punten. Integriteit van diverse bewindslieden is ver te zoeken geweest (derhalve bvele ontslagen), common sense lijkt afwezig (want dan maak je het budget niet op rond oktober) en het eigen welzijn en die van de eigen aanhangers lijkt wel het belangrijkste.
  Geef die mensen een kans om te besturen die door en door eerlijk en integer zijn, die niemand voortrekken en niemand achter stellen, s’lands (bodem)schatten niet verkwanselen en die elke cent effectief en efficient spenderen.


  Maak melding

 57. verbaast
  jij verbaasd mij niet.

  ik heb niet om gelijk gevraagd,maar om begrip.
  ik hoef geen gelijk te krijgen, en vooral niet(algemeen)door mensen als jou.
  het was voor mij geen strijd maar realiteit’s bewustzijn.

  david en goliath no,’en de bliksem verslaat david en goliath.


  Maak melding

 58. Robg
  gelooft direct wat de paarse bende hem voorschrijft.
  En die paarse bende is behoorlijk aan het hallucineren geslagen.
  Wat Robg niet ziet is dat DDB Suriname naar de afgrond helpt. Deze paarse volger praat over DDB als strateeg, wat is dan zijn buitenlands beleid? Het slaat nergens op en leidt nergens toe. De olie uit Petrocaribe hebben we niet gezien, Obiang ook nooit meer.
  In 2013 is geen enkel van de beloofde megaprojecten afgerond, ziekenhuis niet, snelweg niet, 18000 woningen niet. Concreet niks.
  Alleen gammele sociale projecten als de naschoolse opvang, die een “vreetpot” voor NDP is geworden, dat zijn de woorden van DDB zelf.
  Suriname is een rijk land maar het volk wordt steeds armer, de politici van de coalitie belazeren het volk, DDBKhan doet niks aan de corruptie!
  Eerst was DDBKhan zeer ontevreden over zijn regering, resultaat ontslag 15 ministers en vele ontheffingen, en sinds vorige week gaat het opeens prima.
  Robg en de andere paarse rioolratten geloven dat direct. Maar mensen die voor de overheid werken worden nog steeds niet betaalt. Ordening goudsector is nog nergens, en voor de grondrechten van de inheemsen is tot nu toe niks bereikt. De lijst van problemen is lang en gaat langer worden, omdat er geen structurele plannen zijn om zaken op te lossen. Suriname zit muur en muurvast in zijn ontwikkeling.
  Zolang die lul daar president is ga ik daar niet op vakantie, alleen zakelijk als het moet. Voorlopig zijn mijn Suriname plannen op een laag pitje gezet vanwege deze farce van een regering.


  Maak melding

 59. @Alfred,
  ben het met je eens.
  De warlords met de grootste mond en minste verstand verdelen de buit nu in Suriname, namelijk Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk. Het water is erg troebel en deze gasten vissen goed.


  Maak melding

 60. sra je hoeft geen gelijk te krijgen?zoek het woord realiteit (bewustzijn) op in je woordenboek.in de mijne stond(feitelijkheid,harde werkelijkheid).wil je nou gelijk hebben of niet.zoals ik al zei het gaat om feiten en als je feitelijke onwaarheden verteld en ik sla je daar mee om je oren moet je niet boos worden op mij maar op jezelf.


  Maak melding

 61. Nog een splijtzwam:”Ik pleit er niet voor om negers uit te roeien of te vergassen, omdat ik Hindoe ben en elk leven waardevol vindt. Als ik opnieuw jong zou zijn dan zou ik waarschijnlijk met een Afro meid trouwen en flink wat kindjes maken, want sommigen zijn wel lekker.”

  Aldus, Donderdag 2 januari 2014 om 22:06 uur, door SOLUTIONS, THE IDIOT!!


  Maak melding

 62. Bauwters seg dat er moet sein eenhijt in lant. Maar mense hebbe niet selfde verstant. Daarom eenhijt is niet moogelik. Sommige finde cola lekker, maar andere finde vernandis lekker. Dang hoe eenhijt? Bestes is als iedereen is eerlik. Dang niemant foel sig bedondert. Dang ontstaat eenhijt, als niemant sig foel onregvaardig behandelt.
  Maar Somoharjo fint dat sein hooge amtenaar is onregvaardig behandelt, Brunsweik wil meer infloet. Bauwters wil meer autoos. Dang hoe gaat eenhijt ontstaan?


  Maak melding

 63. DDB past de verdeel en heerspolitiek toe om zijn eigen belangen te behartigen. Alles en iedereen moet ten dienste staan van DDB. In simpele taal heet dit dictatuur.


  Maak melding

 64. Verbaast, houd er maar mee op de degens te kruisen met Sra, dat eigenwijs paars stuk vreten hoeft geen gelijk te hebben , hij wil het gewoon, in jou en dat van vele anderen is het water naar zee dragen, hij neemt aan, hij veronderstelt, hij interpreteerd alles met de paarse zienswijze en sluit zij ogen voor de realiteit, ziende blind, alleen een hersenspoeling kan hem misschien nog helpen


  Maak melding

 65. Hans

  sra heeft jullie op realistische manier en feiten,klappen in jullie gezicht gegeven.

  het enige wat jullie kunnen doen,is hem uitschelden en vervloeken en proberen zijn eigen woorden tegen hem te keren.
  niet hij allen heeft jullie door,maar ik en vele anderen hebben jullie ook door,

  jullie zijn inhoud loos.


  Maak melding

 66. geraak zo langzaam op het punt dat niets mij meer verbaasd als het gaat om het respectloos handelen van deze regering \ clan jegens haar bevolking.

  Hoezo de jeugd heeft de toekomst; voorbeeld stellen voor de jeugd; rolmodel figuur worden voor de jeugd om ze zo te motiveren zich in te zitten voor de ontwikkeling van Suriname.
  Je kan er alleen Moedeloos van worden.

  En zoals immer heeft iedereen de schuld behalve de daders (beleidsmakers) zelf.


  Maak melding

 67. filet

  zulke onrealistisch oordelen ben ik en andere recht gearde surinamers,van jullie gewent,daar stoor ik mij niet aan.

  als jullie niet jou zin krijgen,raken jullie in paniek.
  zelf als iemand niks met politiek te maken heeft,maar de positieve dingen die in het land gebeuren uitlegt,zelf zo iemand is voor jullie een paarse kakkerlak,’laat mij maar die paarse kakkerlak zijn.

  jullie zijn doemdenkers en foetoe boj van wilhelmus.


  Maak melding

 68. @Miera
  Positieve dingen gebeuren in het land volgens jou?
  Noem jij het benoemen van een corrupteling als Abrahams als staatsadviseur positief?Noem je een amnestie lijder iets positief ,iets om trots op te zijn ?!
  Laat je kop nachecken paarse kakkerlak!!


  Maak melding

 69. verbaasd

  ik denk en weet zeker dat sra jou op jou donder gegeven heeft,en,probeer jij met jou mooie praatjes er onderuit te komen.
  laf,dat ben jij en kontsoorten,jullie hebben geen waardering voor je zelf,dus ook geen waardering voor een ander.

  het is maar goed dat jullie niet in suriname wonen,”het zou jullie doen kletsen als jullie de vooruitgang zouden zien.


  Maak melding

 70. RAY

  jij bent de perfecte voorbeeld van wat ik aan jou maatjes uitgelegd hebt.

  binnenkort loopt jou cd vast,dan gaat jij een ander moeten zoeken.


  Maak melding

 71. miera het enige wat ik heb gezegd is dat hij feitelijke on waarheden verteld en feiten liegen niet. ik vraag me eerlijk gezegd af wat je punt is.ik denk dat sra mans genoeg is om voor zichzelf op te komen heeft hij jou hulp niet voor nodig.


  Maak melding

 72. Miera
  Hebben wij onrealistische oordelen? Jij gelooft nog in 18000 woningen, diepzeehaven, vierbaanssnelweg, bruggen over Corantijn en Maowijne, ziekenhuis Wanica en de grootste GRAP STRIJD TEGEN CORRUPTIE. Schiet maar op je hebt mindet dan anderhalf jaar nog! BEUNHAAS


  Maak melding

 73. miera liever mijn mooie praatjes dan jou ordinair gebrul,past niet voor een vrouw.alleen dit al geeft jou niveau aan als het niet met (mooie)woorden gaat ga je beledigen .


  Maak melding

 74. @fileren Andojo die lost het wel op.De reddende engel van desi bouterse.
  tram naar para
  diepzeehaven
  18000 woningen
  salarisen optijd uit betalen
  Naschoolse opvang
  Lanti datrakarta is geworden ziektekostenverzekering.enz enz.
  Alles gaat andojo wel even regelen.


  Maak melding

 75. verbaast

  aan mooie woorden heb ik niks(fantasie).

  omdat ik op jou en jou maatjes reactie heb gereageerd,ben ik ineens ordinair,’jullie lijken een stelletje kleine kinderen .wat weet jij van niveau,”;ik denk dat jij het woord ken maar niet de inhoud.
  kijk eens zelf naar jou spraak niveau.


  Maak melding

 76. miera je taalgebruik(jij en je kontsoorten) voor jou normaal voor mij vulgair.ik heb geen maatjes hier ik praat voor mij zelf,je denkt in zwart en wit.ik reageer op mensen als ze onzin uitkramen.ik ben niet voor en niet tegen.ik ben alleen alergisch voor onwaarheden.


  Maak melding

 77. miera het enige wat ik van jou zie is verdedigen van sra en rob g,zoals ik al eerder heb gezegd ze zijn mans genoeg om zichzelf te verdedigen,rob g deed dat zelfs met fatsoen, daar heb ik respect voor.zou zeggen plaats wat eigen postings hoe je denk en verschuil je niet achter anderen.


  Maak melding

 78. Verbaast, lol

  Kijk je hebt het door net zoals met Sra gewoon niet reageren op dat paarse schepsel mejufrouw Mier(a), lijkt wel de moederkloek van Sra, mogelijk Familie met dezelfde Paarse genen en lijdend aan verbale diaree en vuilspuiterij


  Maak melding

 79. lol wat ben ik in de waar lol of in de war zoals jij.miera laat het sloop werk aan sra en anderen over want jij bent echt incompetent losse flodders.jij hebt een recht en dat is het aanrecht.ja ook ik weet wat beledigen is lol .


  Maak melding

 80. Miera en Sra
  Blijf lekker dansen en plezier maken in 2014 gaat de megatitanic ten onder en wordt het volk wakker. Dealerzoon Dino wordt zwaar gestraft en als we geluk hebben krijgt CC1 een dagvaarding. Dan praten we verder.


  Maak melding

 81. Dus de Pres heeft een gespleten persoonlijkheid,zou kunnen
  de ene helft doet goede dingen,en de andere kwaaie dingen.
  Ach ja, er lopen meer gekken buiten dan bij de LPI.
  Zou de Pres……… ook lijp zijn ????????


  Maak melding

 82. @Donderdag 2 januari 2014 om 22:06 uur, door SOLUTIONS

  Het is niet uit te sluiten dat SOLUTIONS een paarse idioot is die opdracht heeft of zich geroepen voelt om de ethnische tegenstellingen aan te wakkeren. Laten we eerlijk zijn. DDB zal alles in het werk stellen om zijn domme achter ban bang te maken en op hem te laten kiezen. Laten we er niet intrappen

  de posting van SOLUTIONS is dan ook gretig misbruikt door Paraman op:
  http://www.waterkant.net/suriname/forum/viewtopic.php?pid=402955#p402955


  Maak melding

 83. Ik vraag me af waarom een zwarte NDP nou de paarse kleur als vlag kiest. In heel Afrika zul je geen land vinden dat paars in z’n vlag heeft. Zijn de Surinaamse zwarten afwijkend, dwz geen echte zwarten maar een soort aangerande, vergeweldigde zwarten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.