Zwemster Pigot Suriname’s sportvrouw van het jaar

28

PARAMARIBO, 27 dec – Zwemster Chinyère Pigot (20) is uitgeroepen tot Suriname’s sportvrouw van het jaar 2013. Het is voor de vijfde keer dat de olympisch zwemster de eer te beurt valt. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse sportgala van het Surinaamse Olympisch Comité. De keuze is opmerkelijk.

Chinyère Pigot speelde zich onlangs in de kijkers door een verklaring na de aanhouding van haar broer Diguan in de Verenigde Staten van Amerika. Volgens Chinyère had niemand het recht de van diefstal verdachte Diguan te veroordelen. Voormalig atleet en universiteitsdocent Ricky Stutgard riep het Surinaams Olympisch Comité kort daarna op om Chinyère op de vingers te tikken. Haar broer werd immers niet van zomaar iets beticht, maar van een criminele daad.

Daar mag niet zonder meer over heen worden gestapt. Van de sportvrouw van het jaar wordt toch wel een modelhouding verwacht, volgens Stutgard. Chinyère Pigot zwemt t ijdens het Wereldkampioenschap zwemmen 2007 in Melbourne, Australië en de Olympische Zomerspelen van 2008 in Beijing, China. Diguan is dit jaar onttroond als sportman van het jaar. Zwemmer Renzo Tjon-A-Joe won de titel voor 2013.

28 REACTIES

 1. Bij het Olympisch Comité ontbreekt het aan ethische waarden en normen. Je geeft hiermee een zeer slecht signaal af door deze zwemster deze eer toe te kennen, na de reactie op het handelen van haar broer. Er zal denk ik meer hier achter schuilgaan. Met haar broer heeft zij de schande over het land afgeroepen en nu kent een van de instituties haar deze eervolle prijs toe. Wellicht zijn de leden van het comité de kluts kwijtgeraakt en kennen zij de olympische gedachten en de waarden van dit instituut niet meer. Totaal gebrek aan waarden- en normbesef. Maar dit geldt nagenoeg voor geheel Suriname.


  Maak melding

 2. Waarom zijn Srananmans zo vergevingsgezind. Ik zou dit jaar voor een ander hebben gekozen. Niemand lijkt moraal en ethiek aan te hangen. Nou ja de drie coalitie leiders zijn alle drie veroordeeld in binnen en buitenland dus het zit in onze genen.


  Maak melding

 3. Inderdaad Pieter, in de hele surinaamse samenleving ontbreekt het aan normen en waarden. Neem nou de boyscouts die de dekati hebben een moordenaar tevens drugsveroordeelde te benoemen als opper-scout.


  Maak melding

 4. Ongelooflijk ! De zgn. “voorbeeld figuren” van het land Suriname……zowel in de politiek als in de sport. Zegt dat iets van het moraal van het gehele volk ?
  Opvoeders ! Let op Uw zaak en corrigeer !


  Maak melding

 5. @Sekrepatu dank voor de herinnering. Ik was het ook al weer vergeten. Hier is sprake van algehele normverval binnen de Surinaamse samenleving. En het voorstel om de huidige president tot Chief Scout te benomen is afkomstig van de advocaat Schurman. Maar van deze beroepsgroep was al lange tijd bekend dat zij niet zuiver op de graad zijn. Zij doen alles voor geld, eer en roem.


  Maak melding

 6. San na ke die baka,om de criminele beschadigde Fam.naam Pigot te zuiveren,doen als of er niks aan de hand is en gewoon zand erover,Neen hoor!Makkelijk no,wel zeker niet in mijn boekje!Voor haar grote smoel mag ze voor straf 1 jaar lang gewoon sportief in de Sur.rivier haar kunstjes laten zien onder toezicht van de jeugdige talentvolle eerlijke topsporters en daarna een onvergetelijke openbaring.


  Maak melding

 7. -Er staat geschreven:::Zwemster Chinyère Pigot (20) is uitgeroepen tot Suriname’s sportvrouw van het jaar 2013. Het is voor de vijfde keer dat de olympisch zwemster de eer te beurt valt.

  ==Zijn er geen andere zwemmers en zwemsters???

  =Pieter, ik geef jou groot gelijk als het gaat om de waarde en normen in de sport wereld, (en in heel Suriname).


  Maak melding

 8. Één van de Pigot’s is in de fout gegaan. Prijs je zelf dat je zo’n fout niet hoefde te maken. Hij is ongenadig aan de schandpaal genageld. Iedereen heeft hem persoonlijk veroordeeld. Als de doodstraf nog bestond dacht ik.Het is een strafbaar feit maar die man heeft niemand vermoord. Moord is in elke cultuur en samenleving onvergeeflijk. De consequenties/repercussies gaat hij nog voelen. De strafrechter zit op hem te wachten. Laten wij hopen dat hij wel van zijn fout gaat leren en een beter mens wordt voor de maatschappij.


  Maak melding

 9. Ik wens iedereen nog een goed uiteinde en mooi productief 2014. Nihilisten, nationalisten, beterweters, racisten (dom), socialisten, kapitalisten, democraten, intellectuelen, centimeterdenkers, mondialisten, idealisten, globalisten, pacifisten, religieuzen, stilisten, milieuactivisten, zwartkijkers nog een mooi uiteinde. Sorry als ik een categorie bent vergeten.
  Ik ga het nieuwe jaar inluiden in de tropen.


  Maak melding

 10. Jammer, jammer en nog eens jammer.
  Dit kan alleen in Suriname.
  Ik ben het met iedereen eens, die stelt, dat het Surinaams Olympisch Comite een ontstellend gebrek heeft aan gevoel voor ethische waarden en normen.
  Het is een grote aanfluiting.


  Maak melding

 11. Dit komt door het actuele credo “neks no fout” van onze huidige politieke lijders. Hiermee worden foutieve, immorele situaties vergoelijkt en de spiegel van het geweten vernietigd. Geen zelfcorrectie of opgelegd fatsoen vanuit gezinssituatie zal maken dat wij straks een verloederd volk zullen hebben waarbij criminele inslag wordt gerechtvaardigd.


  Maak melding

 12. Henk Molenaar
  Echt ongelofelijk deze verkiezing. 5 kg Surinaamse boter op het hoofd(lees onder)

  NEWCASTLE –
  Een 57-jarige Nederlander is opgepakt toen hij probeerde honderden kilo’s drugs Groot-Brittannië binnen te smokkelen. De man, die de ferry van IJmuiden naar Newcastle had genomen, werd daar al op 7 december aangehouden. Het nieuws is echter nu pas bekendgemaakt, schrijft de News Guardian vrijdag.

  In de bestelbus van de man lag 110 kilo heroïne en cocaïne, 170 kilo cannabis en 50 kilo amfetamine. Het spul heeft een totale straatwaarde van 1,8 miljoen euro, denkt de Britse douane. De man zit sindsdien vast.

  Een woordvoerster is blij met de vondst. „Dit is een uitstekende vangst van onze medewerkers, waarmee een grote partij schadelijke drugs van de straat is gehouden.”


  Maak melding

 13. Wederom een voorbeeld van slecht gedrag dat rijkelijk en openlijk wordt beloond.
  Wat leert de jeugd hier van?
  Zo help je de jongeren naar de verdoemenis!
  Door de dochter deze prijs toe te kennen, denkt men, de slechte daad van de zoon te kunnen compenseren.
  Stommeriken! Nu wordt opnieuw de beerput opgehaald en de aandacht gevestigd op deze familie. Die zou nu beter buiten de spotlights kunnen blijven!
  Erg dommmm!


  Maak melding

 14. Waarom zou deze jonge vrouw geen sportvrouw kunnen worden?
  Iedereen maakt fouten zo zit de mens in elkaar en als je zegt dat je nooit fouten hebt gemaakt dan lieg jij.
  Als een familie lid van mij een misdadiger zou zijn moet ik dan ook een misdadiger zijn!
  Als jullie op dit forum niets hebben te doen kunnen jullie tollie gaan trekken.
  Het afkraken van Surinamers is een dood zonde als zij geen verkeerde dingen doen in Suriname{zoals discriminatie}en jou afkomst verloochenen.


  Maak melding

 15. Wat voorbeeldfiguren? Dus omdat iemand beter kan zwemmen of voetballen moet hij gelijk ook een beter mens zijn? Wat een kromme redenering en een domme verwachting! Die mensen krijgen de prijzen niet voor humanisme, maar voor hun sportactiviteiten.
  Schrijf maar anders een brief naar de sportbonden dat ze sporters ook moeten selecteren naar het gehalte van hun humanisme.


  Maak melding

 16. Mensen maken fouten. Zelf de goden maken fouten. En toch worden ze vergeven.
  Hoeveel stenen zouden we in deze wereld nodig hebben om naar mensen te werpen die een fout hebben gemaakt?


  Maak melding

 17. Neks no fout en iedereen maakt fouten. Ik word zo misselijk van deze twee zinnen.Sluit Santaboma iedereen maakt toch fouten? waarom hebben wij het OM sluit de boel want iedereen maakt fouten. Weg met de politie want iedereen maakt fouten.
  Wat een verrot en moraalloos land is het in de afgelopen 33 jaar geworden…


  Maak melding

 18. het was haar broer die de fout is ingegaan,’en dat heeft zij ook toe gegeven,zij heeft met oprechte woorden de waarheid gesproken.

  ik vind dat haar eerlijkheid en oprechtheid als paal boven water staat,en dat zij door haar oprechtheid verdiend,om,sportvrouw van het jaar te zijn.

  niet zij is de fout ingegaan.


  Maak melding

 19. Wat is het verschil tussen Sing Sing en Chinyère!
  Sing Sing zegt: god maakt fouten
  Chinyere zegt: alleen god maakt geen fouten.

  Simg Sing vraagt: “Hoeveel stenen zouden we in deze wereld nodig hebben om naar mensen te werpen die een fout hebben gemaakt?”
  Antwoord: Niet genoeg!
  Stelen is geen fout helaas. Dat is een misdaad. Een crime!
  Dus geen steen maar een rotsblok!


  Maak melding

 20. Dit is een belediging voor alle sporters die van goede wil zijn en hard hebben gewerkt. Kan iemand mij uitleggen wat mevrouwtje Pigot meer heeft gepresteerd dan haar selectie voor de O.S.? Een vette studiebeurs in de VS, en verder niets gepresteerd. Willens en wetens haar broer verdedigen heeft inderdaad te maken met gebrek aan normen en waarden. Ze was zelf niet bij de verkiezing aanwezig. Waarom niet? Omdat het haar geen moer interesseert. En de rest van de wereld ook niet. Het staat leuk op je c.v.: Surinaamse sportvrouw van het jaar. Wie ligt daar wakker van? Zeker die mensen in het buitenland (lees VS) niet.


  Maak melding

 21. Over Ethiek gesproken: Lees de ingezonden stukken van DE JONGEREN VAN FLORA CQ DE STOOTTROEPEN VAN DDB.

  SCHAAMTELOOS TOT HET BOT!!!!!

  Chinyere`s niet goed overdachte reactie (domme REACTIE) valt volledig in het niet bij deze HITLER JUGEND.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.