‘Vrees Brunswijk voor arrestatie onterecht’

47

PARAMARIBO, 23 dec – De angst dat Ronnie Brunswijk in Suriname aangehouden kan worden door de Franse justitie, is onterecht. Dit stelt Suriname’s ambassadeur in Parijs, Harvey Naarendorp. Het ophouden van de goedkeuring van een achtervolgingsverdrag tussen Suriname en Frankrijk, is dus onnodig. Toch ligt het verdrag al jaren bij het parlement.

De goedkeuring komt maar niet, omdat de politieke partij Abop dwars ligt. De partij van Brunswijk doet dat al sinds de vorige regering. Maar de angst zou dus misplaatst zijn. “Het is niet zo dat Franse agenten in Suriname mensen kunnen arresteren of andersom, zoals gedacht wordt. Het verdrag regelt dat de politie van beide landen in een gebied van twee kilometer vanaf de grens (met Frans Guyana, red.), een verdachte kan volgen”, zegt Naarendorp tegenover de Ware Tijd.

Arresteren van verdachten zou alleen door de plaatselijke politie mogen. Brunswijk is door een Franse rechtbank veroordeeld wegens drugssmokkel. Gevreesd wordt dat met het verdrag ook zijn arrestatie kan volgen. Ex-minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi en zijn toenmalige ambtgenoot Nicolas Sarkozy tekenden. De Fransen blijven aandringen op uitvoering. Naarendorp wil zijn inzichten doorspelen aan het parlement om de ‘misverstanden’ weg te maken.

47 REACTIES

 1. =Boeve bende, drugcriminelen, verkrachters, fraudeurs noem maar op in de Surinaamse politiek.

  =Is dit wat de jeugd moet weten en leren?????

  =Aan de Fransen heb ik maar een ding te zeggen, bedenk een list en pak Brunswijk maar op.

  =Politiek is een uitval basis voor dit soort criminelen.


  Maak melding

 2. Als die fransen hem echt willen konden ze hem al lang opgehaald hebben. Ze vinden het makkelijker om hem de hele tijd hete lood te laten poepen en onder stress te houden. Als je ooit in de buurt van lonnie bent en een helicopter langs vliegt moet je de stress op zijn gezicht zien.
  Dus als nieuw front alleen zachtjes een mp3 van vliegende helicopters kan afspelen is het psychologies gedaan met lonnie want hij is toch al knetter.


  Maak melding

 3. -Wil Naarendorp Brunsie in de val lokken door te stellen dat het tekenen van het verdrag geen consequenties heeft voor hem
  -of wil Naarendorp Brunsie geruststellen door te stellen dat de Franse Justitie hem niet kan aanhouden op Surinaams grondgebied.
  -Hoe je het ook draait of keert, Naarendorp NEGEERT het feit dat Lonnie een strafbaar feit heeft gepleegd. En dat is tekenend voor de moraal van de ambassadeur maar ook voor die van de hele boevenbende.
  Ze nemen elkaar voortdurend en openlijk in bescherming.

  Zoals mijn oma altijd zei: het eigen geweten plaagt de mens het meest.
  Een leven in angst is slechts een half leven, ook al heb je 10 goudmijnen.


  Maak melding

 4. De Amerikanen en Fransen ( NAVO-bondgenoten) met hun inlichtingendiensten op de Ambassades in landen volgen alle gangen van degenen, die ze moeten hebben overal ter wereld, óók in Suriname en kennen alle bewegingen, de tijdstippen en waar die zich ophouden/bevinden van ongure tiepjes, die een luis in hun pels zijn of die nu in Suriname zijn of in Zuid-Afrika, waar ze slapen of hoe zij zich verplaatsen en met welke luchtvaartmij en op welke luchthavens zij landen en vertrekken/aankomen en ze zich bevinden. Ook hun mobiletelefoons worden in de gaten gehouden.
  Een goed voorbeeld was Bin Laden. Hij werd in zijn hol in Pakistan opgespoord en gevonden en door de leden vaneen speciale troep van het leger//Navy SeaLs uitgeschakeld. Het draaiboek hoe te handelen en het tijdstip en welke speciale troepen/Navy SeaLS, enz, is in grote lijnen standaard dood of levend: zie Noriega, Maurits Bisshop, Saddam Hoessein, Gadaffi, enz, enz.
  Ook de Fransen hebben hun methodes, Israel, Groot Brittannië, Rusland, China, India, Brazilië, enz,
  enz, De Amerikanen volgen iedereen, ook hun bondgenoten.
  President Obama, Vice – President, Chief of Staff van het Witte Huis, opperbevelhebber van het militaire leger, minister van Buitenlandse zaken, enz, zitten in het Witte Huis en worden van minuut tot minuut met alle big brother is watching you apparaten via Satellieten en het internet en andere hoogwaardige technologieën apparaten op de hoogte gehouden met de bevelhebber ter plaatse van de actie. De luchtmacht, zeemacht, landmacht, speciale militaire troepen enz, is ook heel belangrijk, kortom alle hoogwaardige militaire technologie, enz.


  Maak melding

 5. Met dit soort lieden zal Su nooit vooruit komen. De grootste en hoogste criminelen regeren, hun loopjongens mogen opgepakt worden en gevangen zitten.

  Tijd voor verandering!


  Maak melding

 6. Dan kon Lonnie als 2e president meegereisd hebben naar Caracas.Lackin is voor een toesprak van 2 minuten met een vliegtuig daar heen gegaan met nog 4 anderen.Het vliegtuig had plaats voor 200 mensen.Lonnie kon eindelijk wat vrouwen meenemen naar het buitenland.


  Maak melding

 7. De ene boef sust de andere boef.
  En de aller grootste boef sust beiden.
  En alle drie de boeven worden weer gesust door een gedeelte van de DNA van ja stemmers amnestie 2012
  Hoe gek wil je het hebben.


  Maak melding

 8. Als Harvey het, voordat hij zelf in La Bastille (of de vervanger ervan) belandt, voor elkaar krijgt dat de Fransen Lonnie wel mogen oppakken op Surinaams grondgebied, zijn de miljoenen Euro’s die we uitgegeven hebben om een ambassade in Parijs te vestigen, toch ergens goed voor geweest.


  Maak melding

 9. misschien moeten we vanaf de lagere school de kinderen leren wat integer betekent en waarom het goed is om integer te zijn, want heel wat volwassenen weten het niet anders zouden ze niet The Daltons in het zadel helpen.Moeten zij onze voorlopers zijn? Bah, schandalig, ik hoop dat we in 2015 alleen integere personen zullen kiezen.Personen die niet bang zijn om te reizen etc.


  Maak melding

 10. En zo wordt weer een crimineel beschermd door de criminele regering van Suriname. Hoe kun je als ambassadeur trots zijn dat je dit land vertegenwoordigt? Betaalt waarschijnlijk goed en dat maakt veel goed. Stelletje criminelen bij elkaar!


  Maak melding

 11. Suriname kan van deze criminelen af als de VHP alleen bij de volgende verkiezing op 25 mei 2015 24 zetels van de 51 haalt en haar partners genoeg om bepaalde politieke partijen met bedenkelijke leiders uit de coalitie te houden.

  De kiezers, vooral de jonge kiezers moeten daarom massaal stemmen op de VHP.

  Chan for Pres!

  Een andere optie is dat de Amerikanen e/o Fransen schoonschip komen maken in Suriname.

  Het land Suriname bevindt zich in een zeer moeiljke situatie. De criminelen zullen zich het kaas niet van hun boterham laten eten.

  Kiezers van Suriname, stem massaal op VHP en haar partners op 25 mei 2015. Suriname is aan het afglijden en gaat de richting op van Venezuela en Cuba, als u dat niet wilt, gebruik dan uw verstand en stem bewust.

  Chan for pres!


  Maak melding

 12. A ja ja …..Als lonnie in Frankrijk te boek staat als drugcrimineel,dan is er geen twijfel aan de franse chandarmerie hem op te pakken.Wat een bende zit toch in de Suri regering.In Suri is die Lonnie een stoere bink.Ga maar even over de grenzen,dan pas zie je de poppen aan het dansen.Aay baja san e pasa nangha a swietie Sranang kondre.
  A bighi mang Tapse eng tom tom srefie no wroko moro.


  Maak melding

 13. “Vrees Brunswijk voor arrestatie onterecht” volgens die rare Harvey Naarendorp.

  Naarendorp wil zijn inzichten doorspelen aan het parlement om de ‘misverstanden’ weg te maken.

  Wat voor ‘misverstanden’?
  En wat zijn z’n (inzichten) in deze?

  Het is opvallend dat die rare Naarendorp plotseling met dit verhaal in de pers verschijnt.
  Hij is nimmer in Parijs te traceren.
  Wel in het VOS t/o Memre Buku.

  Hij heeft namelijk vernomen, dat ze de Ambassade die helemaal niet functioneert in 2015 gaan sluiten.

  Frans vonnis Surinaamse politicus (LONNIE BRUNSIE), is geen beletsel om hem in Moengo of Albina door de Franse Gendarmerie te laten oppakken.


  Maak melding

 14. Ik geef Brunswijk groot gelijk om bang te zijn. Hij weet hoe misdadig hij is, wij niet. Misschien weten wij alleen de topje van de ijsberg. Niemand wil zich laten oppakken, dus hij ook niet, maar Brunsi moet weten dat niemand het noodlot kan tarten, als de tijd daartoe rijp is gaat hij boeten. Het is een natuurwet,dat voor een ieder telt ook al maakt hij een amnestiewet om zich te dekken.
  Ohw daarom wil hij pres worden!


  Maak melding

 15. Naarendorp moet SURINAAMS belang dienen ! Geen persoonlijke belangen van drugsdealers zoals Brunswijk ea. Misschien is dit voor een 8 dec verdachte teveel gevraagd.

  Surinam speelt toneel, men doet alsof men alleen Surinaamse wetten en vonnissen kent, buitenlandse vonnissen voor internationale drugsdelicten en vonnissen inzake terroritische misdaden legt Surinam naast zich neer. Hoe lang nog ?

  Tot Dino en anderen worden veroordeeld voor internationale drugs- en wapenhandel, en voor terroristische misdrijven ?

  Dang grontapoe o pikien !!! Lollo stong-theorie !


  Maak melding

 16. En dan willen ze de SurNeds overhalen met een PSA wetje om Suriname vooruit te helpen.

  Mooi niet, nu komt alle bagger naar buiten. Stelletje dieven, bedriegers en lanterfanters.

  Shame on you, DNA dat jullie je zo voor het karretje van Bouterse hebben laten spannen.

  Maar het laatste woord over PSA is nog niet gesproken. Hoogmoed komt voor de val !

  Te beginnen met de arrestaties van Brunswijk en Bouterse, oftewel Bulletje & Bulletje.


  Maak melding

 17. @ Teesmarkoan

  Het is geen enkel bigiman of vrouw dat hoofd,armen,benen en hoofd heeft dat met een tom tom zijn job doet!!en dan is het over,langzaam en zeker lopen ze vast zelf in de val en kunnen deze soort gasten niks beschutten!Het goede zal het kwade overwinnen.


  Maak melding

 18. Nu lach ik me een apezuur, want graag zou ik de zeikers(de zogenaamde Surinaamse patriotten) hun facie willen zien die rechtgeaarde critici steeds verwijten van doemdenkerij door Nepsuri’s en Surineds en nog veel meer termen die alleen in de malle domkop van Brunsies voorstanders huizen.

  Ze moeten zich doodschamen, ofschoon ik weet dat schaamte niet voorkomt in de Surinaamse dictionaire, als ze al één hebben uiteraard. Kijk daar gaan we weer, de patriottische critici kennen hun eigen leiders niet eens, laat staan hun gangen, ze hebben het alleen van horen zeggen en door informatie van de criminelen zelf. Nu komt de aap keer op keer uit de mouw en de zogenaamde inwonende Surinamers weten niet wat hun nog meer te wachten staat. De regeerdoofpot wordt allengs opengewrikt.

  Dit feit over Brunswijk heb ik in een eerdere schrijven aangegeven, maar tja, men ging ervan uit, dat ik zomaar wat brulde. Ik zal niet veel meer gaan verklappen voordat ik weer door zich zo noemende vaderlandslievende Surinamers wordt verweten van klassikale moord op de Surinaamse regering en bevolking, omdat ik volgens hun idee Suriname en haar bevolking haat.

  Leer hiervan en vergeet nimmer meer; beoordeel nooit iemand aan de hand van zijn schrijfstijl daar men zich flink aan kan branden. Dit misdadig geval van Brunswijks handel en wandel uit het verleden was de Brunsies fans nog niet bekend, sterker nog “de doofpot is toentertijd door Brunsie zelf in vereniging van zijn regeringsmaties angstvallig geheim gehouden” en er volgt nog veel en veel meer.
  django


  Maak melding

 19. PASSANT,als de AMERIKANEN en de FRANSEN naar SU moeten komen is ook de VHP/NPS en veel anderen die zullen gaan dus jij zegt CHAN voor press als of hij schone handen heeft of is het alleen omdat het jou partij is dus toch geen landsbelang.


  Maak melding

 20. @Boegroe
  Als Chan geen schone handen heeft moet hij onherroepelijk bengelend aan een heli meegenomen worden, maar de grote vraag is; waarom reist hij vrij de wereld rond en wordt hij niet gearresteerd. Daar kan velen alleen van dromen.
  Stof tot nadenken !


  Maak melding

 21. Liever als een zwerver onder de brug veilig te slapen dan als een angstig rijkaard te slapen in een bewaakte burcht.Effen iets anders:De geschiedenis van Suriname kent immers geen hindoestaanse president.Of het nu de tijd is,weet ik het niet.


  Maak melding

 22. Megacombinatie drukt een amnestiewet door die strijdig is met de internationale rechtsorde met als enige reden de bescherming van Bouta. ABOP houdt wetgeving tegen die nodig is om op een beschaafde manier met ons buurland om te gaan.
  Triest om te zien hoe alles in dit land, niet alleen wetgeving, ondergeschikt wordt gemaakt aan persoonlijke belangen van de zogenaamde politieke leiders van de MC.


  Maak melding

 23. Kom brunsie halen Frankrijk ,niemand gaat om hem zitten treuren in Suriname.
  Dit zal het beste KERSTCADEAU voor alle surinamers zijn , Brunsie opgesloten in Frankrijk samen met Naarendorp, en papa en zoon bouta in VS.


  Maak melding

 24. Ik zou zeggen, proberen Lonnie.
  Steek de grens over naar Saint Laurent, laat de autoriteiten weten dat je er bent gearriverd en ren zo spoedig mogelijk terug. Desnoods over het water met je obia’s. Dan kijken we hoe snel de fransen reageren en of ze je tot op surinaams grondgebied volgen om je te arresteren. Gewoon proef op de som.
  Die Naarendorp trouwens moet zijn bek dichthouden. Wordt die dure grap in Frankrijk betaald alleen maar op te kobserveren en na te gaan waar het veilig is voor een internationale crimineel die ook lid is van zijn roversnest.


  Maak melding

 25. KERST BOODSCHAP 2013:
  suriname is de enigste land dat letterlijk door criminelen wordt gerund. waarvoor is de VN eigenlijk? om criminelen toe te laten; om criminelen toegang te geven tot diplomatieke paspoorten om zo hun eigen zaakjes te regelen! Ik snap dit niet. VN moet toch optreden tegen dit soort regeringen met criminelen die letterlijk bloed aan hun handen hebben.
  Als dit mag dan denk ik dat de VN naar huis mag en ophoudt met bestaan!!!!!


  Maak melding

 26. Frankrijk had brunsie al lang moet halen ,brunsie en boutje zijn beiden moordenaar .op geruim zat nietjes liever van dag dan morgen , suriname heeft een schijn democratie ,stemmen worden om gekocht


  Maak melding

 27. NU weten we wat Harvey Naarendorp als ambassadeur als belangrijkste taak heeft: De corrupte criminele Surinaamse politici beschermen.

  Alata heeft gelijk> Suriname is het enige land ter wereld waar veroordeelde criminele het land regeren.


  Maak melding

 28. Die Brunswijk moeten ze ook oppakken en opsluiten.Wie denkt deze domkop dat hij is.In Nederland kan hij helemaal niet meer komen net als zijn grote leider.Deze mensen maken Suriname kapot.Straks wordt hij ook President van de republiek Suriname.Het zal mij niet verwonderen.Met de wapen in je hand word je president.


  Maak melding

 29. Ai ai ai…..Lonnie met een zwarte CV wil Pres worden.Lonnie je kan liever Pae Somo de kans geven om Pres te worden in 2015.Deze pedofiele Pae heeft dan 10 vrouwelijke bodygards achter zich.Hij gaat niet regeren maar vrijen met de vrouwelijke bodygards.


  Maak melding

 30. Het kan niet gekker zeg , het hele regering van Suriname is veroordeeld. Waar in de hele wereld kan je zo een regering tegen komem schande schande schande aan de suri bevolking want door hun te doen is het nu wat het is.


  Maak melding

 31. Dat onze regering uit dit gespuis bestaat hebben we te danken aan het (apolitieke electoraal) van Suriname. Dit soort achterlijke lui hoort gewoon zijn gevangenisstraf uit te gaan zitten. Ik vraag mij in alle gemoede af wat voor meerwaarde deze laaggeschoold en laaggeletterde aan het welzijn van Suriname geeft. Deze zich nauwelijks in (een beetje goed) Nederlands kan uitdrukken, en zelfs met de Sranantongo heeft hij moeite. Om eerlijk te zijn heeft Suriname niet nog een keer een zeer laag opgeleide nodig als president of parlementsvoorzitter. Ook mede door deze misdadiger worden internationale verdragen vooral betreffende criminaliteit niet geratificeerd. En dan te bedenken dat hij niet overal terwereld welkom is. Deze achterlijke crimineel denkt dat het om het besturen van Moengotapoe of Sipaliwini gaat. Want na 2015 heeft het land de zware taak het internationale imagoschade opgelopen door deze gezagdragers weer te herstellen. En hopen dat de meeste misdadige criminelen die nu deel uitmaken van de regering niet meer terugkomen, tenminste als wij verder willen met de vooruitgang van land en volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.