Geen straf voor agent die 17-jarige Rishi doodschoot

103

De agent die vorig jaar op station Den Haag HS de 17-jarige Rishi doodschoot is vrijgesproken van moord en doodslag. Er is geen enkel bewijs voor dat de agent opzettelijk Rishi wilde doodschieten, zei de rechter vandaag.

De rechtbank volgt in het vonnis de eis van het Openbaar Ministerie, dat ook ontslag van iedere rechtsvervolging eiste. De aanklager kwam twee weken geleden tot de conclusie dat de agent terecht aanhoudingsvuur gebruikte.

Volgens het OM staat doodslag vast. Maar vanwege de omstandigheden waaronder de agent moest handelen, zou hij geen straf moeten krijgen, aldus de aanklager. De agent was zelf niet aanwezig in de rechtbank. Wel waren er veel belangstellenden. Ook de hevig geëmotioneerde moeder van Rishi was aanwezig, met een grote foto van haar zoon.

103 REACTIES

 1. Zie je. Zoals verwacht. Niemand wilde me geloven.

  Onvoorstelbaar hoe blind mensen kunnen zijn.
  Het heeft ook geen zin om hierover boos te zijn.

  Een rechtsysteem heeft 2 uitspraken. SCHULDIG of ONSCHULDIG.
  Men houd altijd rekening met 1 uitspraak.


  Maak melding

 2. Dit is een duidelijke zaak.
  De familie moet nu gaan nadenken hoe het verder moet.
  Dit kan gewoon niet,het is huilen om huilen.
  Familie laat je niet kisten!
  Dit kan alleen als je een buitenlander bent meer kan ik hierover niet zeggen.
  Droevig!Droevig!


  Maak melding

 3. @ Sjang

  Heeft niks met buitenlander te maken. Er zijn genoeg zaken waar ook blanke Nederlanders zo slachtoffer zijn geworden.
  Van de politie kun je het niet winnen.


  Maak melding

 4. Deze uitspraak is heel normaal…

  In de slavernijtijd was het ook normaal om slaven te doden bij sommige misdaden.

  In de jaren 40 van de vorige eeuw, hadden de rechters het ook heel normaal gevonden om joden te vergassen…

  Een rechterlijke uitspraak heeft ook veel te maken met de tijd waarin deze rechtspraak wordt gedaan. In de jaren zeventig tachtig vorig eeuw was de uitspraak heel anders verlopen…

  Dit is dus voor de andere agenten een hele opluchting, nu weten ze tenminste dat ze niet gestraft kunnen worden voor mensen die doodgeschoten worden tijdens vluchten…


  Maak melding

 5. De vraag is waarom je op een jongen moet schieten die WEGVLUCHTop een peron. Het was geen noodweer.

  Ik han mij voorstellen dat niet-blanken zich nog minder op hun gemak gaan voelen.

  Deze uitspraak had ik wel verwacht. Als de rollen omgekeerd waren, de agent was niet-blank en de jongen die wegvlucht blank was de politieagent WEL bestraft.

  Het is wederom een harde les voor die Surinamers en andere niet-blanken die denken dat alles koek en ei is in Nederland. Je bent en blijft een vreemdeling ook al ben je nog Nederlandser dan de Nederlander.

  Dat is feit dat herhaaldelijk bewezen is.


  Maak melding

 6. Aboikoni,
  Het heeft wel met buitenlander te maken.
  Weet je nog,die ene schoot Fortuin dood en kreeg 18 jaar en de ander die{ tv maker} dood en kreeg levens lang.
  Is het niet een groot verschil dan.
  Ik weet niet wie je bent maar als buitenlander en ze komen jou ’s avonds in een donkere buurt tegen waar niemand is wordt jij gewoon dood geschoten.


  Maak melding

 7. @ Sjang.

  je weet niet waar je het over hebt.
  Pim Fortuyn is dood geschoten door een blanke Nederlander. En Theo van Gogh is in koelen bloede vermoord door een terrorist.
  In beide gevallen ging het om moord met voorbedachte rade.

  Ik heb het over politie geweld. Er zijn genoeg blanke Nederlanders die hetzelfde zijn overkomen wat Rishi is overkomen.
  Het heeft geen zin om het op huidskleur te gooien. Politie agenten gaan altijd vrijuit in dit soort gevallen. In Nederland heeft men reputatie hoog in het vaandel staan. Dus een veroordeelde agent is ongebruikelijk. OM zegt dat het doodslag was maar straf ervoor geven willen ze niet. Denk na.


  Maak melding

 8. Ik vind dat een agent die op een vluchtende schiet, in zijn rug nog wel, je wel zeker van moord kan spreken. Evenmin kan ik begrijpen/vatten waarom een vluchtende iemand stress bij deze agent zou hebben opgeroepen. En trouwens de agenten waren toch met zijn drieën? Hoe zo stress?
  Als beroepsagent hoor je in alle omstandigheden je professioneel te gedragen. Dat had de rechter en de officier ook moeten weten. Maar die kunnen ook corrupt en bedorven zijn in hun hoofd hoor. Ga er niet vanuit dat als iemand de predicaat rechter op zijn voorhoofd geplakt heeft objectief recht spreekt. Het zijn ook liegende en poepende mensen hoor.
  Misschien zouden we uit deze affaire de conclusie kunnen trekken dat ons rode bloed minder waard is dan het rode bloed van een blank iemand.
  Ze waren met zijn drieen en toch wordt er een schot gelost op een vluchtende. Een judasschot zou ik zeggen en geen vuur om iemand tegen te houden. Deze agent was al meerdere malen in de fout gegaan, begreep ik.
  Maar ja wiens recht is het????????????????


  Maak melding

 9. De Nederlandse rechter zijn en kijken ook naar de samenleving wat de blanke samenleving denk ,net als wilders partij de pvv die vind dat buitenlanders moet een zwaarder straf krijgen dan een blanke Nederlanders Nederlandse samenleving is racistisch dus ook de rechters.


  Maak melding

 10. Dit is een erg trieste samenloop van meerdere omstandigheden. Dat de agent geschoten heeft is al erg genoeg, ware het niet dat het slachtoffer inplaats van gehoor te geven van een sommatie, zich hiertegen verzet en ook nog een schijnbeweging maken, alsof je een wapen willen trekken. En dan hoef je niet partijdig te zijn, om te zien dat het slachtoffer, die dit dodelijk geval ook zelf heeft uitgelokt. Hij had gewoon moeten luisteren naar de ordehandhavers. Ook had het slachtoffer de pech om op een verkeerde plaats en tijdstip te zijn. En dan te bedenken dat deze jongeman (niet op straat mocht zijn op dit tijdstip) een straat(tijd)verbod had. Vanwege heel veel geweldsdelicten mocht hij op dat tijdstip niet op straat zijn. Kennissen (jongens)hebben hem een loer willen draaien, door de politie te bellen. Met de melding dat er ergens op straat bedreigingen plaatsvonden, met dit tot gevolg. En omdat koste wat het kost wilde hij niet gepakt worden. De agent kan fout zijn, maar jij hebt het loodje moeten leggen, wat een heel erg trieste afloop heeft, vooral voor de familie. Dat de agent aan het schieten is terwijl hij aan het bewegen is, maakt de agent schuldig aan dood door schuld, de agent had stil moeten staat alvorens te schieten.


  Maak melding

 11. Als het Amerika was geweest dan had je nu al rellen. In Nederland vind ment dit normaal…

  Blanke agent die zwarte ongewapende jongen doodschiet vrijgesproken!!!

  Dit is dus het begin waarbij blanke agenten vrij spel krijgen om zwarten dood te schieten(“op de vlucht”} ben benieuwd tot hoever agenten kunnen gaan na deze uitspraak en hoe vaak ze gebruik gaan maken van deze regel…

  Eerlijk gezegd ben ik nu wel ongerust op de toekomst in NL, de jaren dertig van de vorige eeuw lijken zicht te gaan herhalen…


  Maak melding

 12. Een politieagent straffen die een delict heeft gepleegd is NOT DONE in NL.
  En al helemaal niet als het om een allochtoon gaat.
  Daarmee zou de reputatie van de wetsdienaren dusdanig geschaad worden dat de politie door niemand meer als beste kameraad worden ervaren. En dat wil Nederland niet hebben.
  Net als agenten zijn ook artsen “onschendbaar” tenzij zij aantoonbaar veelvuldig moorden hebben gepleegd.
  Wat een loeiharde, zeer pijnlijke klap voor de verdrietige familie. Eerst wordt je kind doodgeschoten, daarna wordt de moordenaar vrijgesproken van vervolging.
  Je verliest toch alle geloof in het NLrecht.
  Hartverscheurend en onverteerbaar voor de moeder.


  Maak melding

 13. Een donkergekleurde jongeman wordt doodgeschoten door een blanke politieagent. Voor iedere gekleurde Nederlander is het blijkbaar onmiddellijk duidelijk, discriminatie en racisme, zo zijn die blanken tenslotte, allemaal! Geen wonder dus dat de agent wordt vrijgesproken, wat had je anders verwacht?

  Het is onbegrijpelijk waarom al die gekleurde wereldbewoners nog zo graag in Nederland willen wonen tussen die smerige racisten!

  Voordat al die reageerders verder vanuit de onderbuik hun gal willen spuwen, De jongeman was meermalen veroordeeld wegens misdrijven, de jongeman was op een plaats waar hij voor de rechter vanwege zijn eerder gepleegde misdrijf niet mocht zijn, er was melding gedaan dat iemand mensen liep te bedreigen en vuurwapengevaarlijk was.
  Wat doe je dan als agent? Je neemt het zekere voor het onzekere en je schiet als je denkt dat de verdachte naar een wapen grijpt.
  Het was zeker niet de bedoeling om te doden, dat was een tragisch ongeluk.

  De ouders van Rishi maken nu veel misbaar maar hadden zij hun zoon niet beter op moeten voeden en hem niet beter in de gaten moeten houden?
  En aan al die misbaar makende gekleurden, het is aan lieden zoals Rishi te danken dat Nederlanders zo negatief over hun allochtone landgenoten zijn. Denk daar maar eens over na!

  Het is een tragische zaak, maar de eerste schuldige is Rishi, de tweede zijn ouders en de agent is net zoveel slachtoffer als dader. Niemand leeft graag verder met de dood van een ander op zijn geweten, ook niet als het om een criminele allochtoon gaat.

  De hier gedane beweringen zijn schandalig en grote onzin!


  Maak melding

 14. De ouders van deze dood geschoten jongen blijven nu getraumatiseerd achter.Voor zover ik weet moet een agent blijven staan om te schieten.Een balistisch onderzoek kan hier bij dragen hoe het schiet incident heeft plaats ge3vonden.Ik hoop dat de ouders in hoger beroep zullen gaan.Hopelijk doet dan de rechter een andere uitspraak.


  Maak melding

 15. 23 dec. 2013

  Nogmaals mijn posting van 22 dec. 2013.
  Lees het aandachtig en leer hiervan!!!

  Jij als kleine man, niet belangrijk voor het algemeen maatschappelijk belang, heeft volgens het Nederlandse rechtssysteem weinig ankerpunten om je recht ook daadwerkelijk te halen. In hoeverre heb je dan nog ook een advocaat nodig? De prachtige vorm van gemaaktheid!!! Wat een onrecht!!

  22 dec. 2013

  In ons Nederlandse rechtssysteem toetst de rechter altijd om het algemeen belang. Gelijk hebben en gelijk krijgen worden, hier in Nederland, vaak afstotende polaire krachten van elkaar.

  Hoewel bewezen is dat de agent niet conform de regels geschoten heeft,is in algemeen belang geen straf opgelegd geworden.

  Rishi wordt hier niet gezien als factor van het algemeen belang, maar wel die agent die vertegenwoordiger is van een handhavingsapparaat in algemeen belang van de samenleving. Stel je voor dat geen enkele agent meer durft te schieten, dan ontstaat anarchie in de gemeenschap en dat weegt zwaarder dan het belang van rechtvaardiging voor de familie van Rishie. Althans, zo denkt en handelt,volgens Srika, de Nederlandse rechtsspraak nu in vele gevallen.

  Onrechtvaardig voor de familie van Rishie, maar dat is de realiteit in Nederland.

  En houdt de reële minpunten binnen de realiteit.
  Srika


  Maak melding

 16. =Deze situatie van Rishi heeft NIETS te maken met racisme en discriminatie.

  =Ik hoop dat een ieder goed de zaak gaat bestuderen dan kom je gauw tot de conclusie dat Rishi zichzelf in de nesten heeft gewerkt.

  =Rishi heeft iemand (een Engelse blanke) bedreigd en als hij werkelijk had geschoten zou ik mij af vragen hoe men dan zou reageren.

  =Het recht heeft gezegevierd.


  Maak melding

 17. Terechte uitspraak:

  het was een crimineel ventje…
  heeft een Engelsman met de dood bedreigt
  en vervolgens als een lafaard hard weglopen, na drie commando’s van de politie om te blijven staan.

  Als de spoorbomen gesloten zijn en je besluit om toch over te steken neem je ook weloverwogen het risico dat je doodgereden wordt.

  Dus voor de jankers en huilebalken op dit forum…
  jammer maar helaas


  Maak melding

 18. Hier in Nederland word het weer als racisme uitgelegd, maar regelmatige komen er ook in Suriname van dit soort onfrisse situaties voor, is het dan ook racisme? op wordt het dan anders genoemd, voor mij had die agent dus wel bestraft mogen worden voor dood door schuld.


  Maak melding

 19. Wat een prietpraat allemaal.
  Er worden jaarlijks behoorlijk wat agenten in Nederladn veroordeeld en ontslagen.
  Vooral die van Surinaamse en Antilliaanse afkomst.

  Deze Rishi had voor zijn leeftijd een lang strafblad en zelf een straatverbod.
  Hij heeft een toerist bedreigd en gezegd dat hij een revolver onder zijn jas had.

  Toen er alarm werd geslagen en een melding kwam van een vuurgevaarlijke rover op het station zijn de agenten met die gegevens naar het station gegaan.

  Op de sommatie hatl of ik schiet heeft hij de benen genomen.
  Tja dan vraag je erom.

  In Suriname word je voor minder afgeknald.


  Maak melding

 20. Ik heb ook weinig aandacht van de media gehoord over deze zaak. normaal worden belangrijke moordzaken toch breed uitgemeten in de media.
  volgens mij was het verhaal dat agent schiet ongewapende burger dood.


  Maak melding

 21. @Hans van den Broek,
  Hoe graag had ik je woorden voor waarheid willen aannemen, ware het niet, dat kort geleden in al zijn toonaarden, de ware aard van de Hollander weer eens naar buiten is gekomen bij de protesten rond het zwarte-piet-fenomeen.
  De stinkende, zwerende, etterende, walgelijke, beerput ontladingen van rassenhaat op Internet waren niet van de lucht. De hele wereld was daar gelukkig getuige van.
  Ik geloof daarom niets van wat je hierboven zegt.
  Als Rishi wit was geweest leefde hij nu nog.


  Maak melding

 22. Hans vd Broek,

  Noem mij 1 geval waarbij een vluchtende onbekende blanke tiener door een rennende agent van achteren is neergeknald. Op de vlucht doodgeschoten.

  En het feit dat deze jongen geen lieverdje zou zijn is een bezopen verdraaiing van feiten en goedpraterij.

  Want de politieman wist op dat moment NIET dat die jongen die wegvluchte Rishi heette. Als dit in bijvoorbeeld Suriname zou zijn gebeurd stond amnestie al voor de deur op te schreeuwen over mensenrechtenschending.

  Zie daar de huichelachtigheid van deze westerse organisaties.


  Maak melding

 23. Ik ben niet van plan om expliciet tegen de posting van die ene mijnheer te reageren.

  Ik heb wel een paar antwoorden voor deze mijnheer.
  Waarom ik graag hier zou willen wonen? Mijnheer ik heb in mijn leven nooit een andere paspoort gekend dan de Nederlandse paspoort.

  Vaak zegt men omdat jullie daar waren zijn we hier. Dat is historisch bepaald. En dan geen gelul meer van wat doe ik hier.

  Blanken hebben op deze wereld met hun kolonisatie de mooiste en vruchtbaarste delen van deze aarde, delen met een geografisch gunstige ligging geclaimd en eigen gemaakt. Denk maar aan Australië, Canada, Noord-Amerika gekoloniseerd en tot hun eigen gemaakt.
  De mindere plaatsen zoals de landen rond de evenaar hebben ze vermeden.
  Ze hebben de landen geclaimd die geografisch en qua klimaat gunstig gelegen waren. landen die de pre-condities met zich dragen om tot welvarende landen in deze wereld te worden. Denk maar aan het fysisch determinisme.

  En mijnheer ik en mijn vrienden hebben hier de universiteiten met succes doorlopen. Mijn vriend die specialist is in de geriatrie is een erg welkome gast in China, waar men zijn ervaring en expertise goed kan gebruiken. Hij is daar ontvangen geweest door de top van de elite van China, onder andere door de zoon van de president.
  En wij ook hebben het racisme van de Nederlandse politieagent mogen ervaren. En geloof u mij wij zijn en waren geen kleine criminelen.
  We hadden wel de pech een donkere huiskleur te hebben en woonden in de zogenaamde getto van Amsterdam.

  Gelooft u mij het maakt wel uit wat je kleur is, en niet wat je in je hoofd of mars hebt.


  Maak melding

 24. Beste Santa, als een gekleurd iemand het niet maakt in Nederland dan wijt hij dat aan discriminatie en racisme in plaats van de oorzaak bij zichzelf te zoeken. Er zijn zat voorbeelden van ex-Surinamers en Antillianen die succes hebben, als artist, als sportman, als zakenman of gewoon als ondernemer of werknemer.
  Kijk eens naar Humberto Tan, is met zijn show Pauw en Witteman (what’s in a name!) voorbijgestreefd. In Nederland wordt je gewaardeerd als je presteert. Wie roept om respect krijgt als reactie: Hoezo? Laat eerst maar eens wat zien!

  Surinamers en Antillianen moeten eens ophouden met hun slachtoffergedrag en gewoon hun best doen. Op school, op het werk, overal.
  In Suriname en op de Antillen heerst veel corruptie. Dat geeft een bepaalde mentaliteit in die samenlevingen, een passieve houding van: Ik kan er toch niks aan doen dus doe ik maar niks. In Nederland is dat anders, werken, presteren en niet zeuren anders hebben we je niet nodig.

  En wat zwarte Piet betreft, wie dat als discriminatie ziet is een stumper en buitenstaanders moeten zich niet met de Nederlandse cultuur bemoeien. Je bent verhuisd, weet je wel? Je had kunnen weten wat je hier kunt verwachten. En, als het je te moeilijk wordt met al die akelige racisten, in Suriname ben je welkom als diaspora Surinamer. De uitkeringen zijn daar wel wat minder natuurlijk.


  Maak melding

 25. Ja terre blanch, precies weer een koeli minder dan hoop ik niet dat je het niet erg vind dat dat ze neger als slavenbhebben gebruikt en vermoord. Jullie moeten dan ook jullie grote bek dicht houden als het om een zwarte neger gaat.
  Lang leve wilders.


  Maak melding

 26. Deze Rishi zou nog in leven blijven als hij gehoor had gegeven, zoals dat verwacht werd,was er niks aan de hand geweest ! Als je gesommeerd wordt om te stoppen, en je hand boven je hoofd te houden, dan dien je dat op te volgen! Waarschijnlijk werd hij alleen geboeid en naar het Bureau gevoerd, en na een grondig onderzoek weer heen gezonden, als blijkt dat er niets ernstig aan de hand was.Kreten als wij zijn Zwart, verwijs ik naar Land der fabelen,wij de Politie in Nederland trekken niet zo gauw naar onze Wapen
  Ik weet dit als oud Politie man van allochtone afkomst,termen als hij wit was zou hij nog in leven blijven verwijs ik naar het land der fabelen. De Politie
  maakt geen onderscheid of je Blank bent of Zwart !
  Wij worden getraind om bij dergelijke situatie om op te treden,ongeacht de kleur van de dader,het schieten met een Pistool is niet voor een ieder weggelegd,men moet altijd rekening houden met de weers omstandigheden en de wind richting. En wij een worden ook geleerd om op de Benen te richten,maar dien ook rekening te met de terug slag van het Pistool.Wij zijn opgeleid met een Walther,en deze Pistool is niet accuraat,ben je normaliter slechte schutter, dan is de kans dat je mis schiet is heel erg groot.Dus iemand bewust dood schieten, verwijs ik naar het Land der fabelen. Dus niet lullen als je de feiten niet kent,iemand veroordelen is makkelijk dan iemand op een voetstuk plaatsen!
  Na mi takkie, dus no lul saka saka !!!!


  Maak melding

 27. En nog iets;

  De gene die vindt dat hij of zij gediscrimineert wordt worden verzocht zo spoedig mogelijk te remigreren naar Land van herkomst !Ik ben in Suriname geboren en getogen,en toch word ik ook gediscrimineert als ik daar ben met Vakantie ben1
  Dus u njang mi ….,allemaal die met een gespleten tong
  praat,een ieder discrimineert.
  Ok wij Surinamer discrimineren dus niet lullen mensen.


  Maak melding

 28. Ik ken genoeg die genieten van hun uniform, pistool en macht die aan hun gedelegeerd is door de samenleving.Het in bezit zijn van de geweldsmonopolie.
  Ik zal je maar niet vertellen hoeveel in de fout gaan. Alleen wordt dat door het de mantel der liefde/collegialiteit bedekt.
  Kijk maar hoeveel in Su in de fout gaan.Veel gelegaliseerde corruptie. Vrienden heb ik gehad die inspecteurs zijn geweest bij de politie.
  Veel misbruik. En altijd azen op ander mans vrouwen.
  Daar lijken het allemaal kleine goden.
  O, ja onder de deken van transparantie, kan je een geheim/rotzooi verborgen. Broeders, bloedbroeders in het kwaad.


  Maak melding

 29. Grasbarki,
  Onderzoek heeft uitgewezen dat er bij de Politie in Nederland, binnen het korps dus, zwaar wordt gediscrimineerd.
  Allochtonen zijn niet welkom en worden weggepest door collega’s.
  Hun aannamebeleid is daarop gericht.
  Wie als zwarte hogerop wil komen bij de Nederlandse Politie kan het vergeten. De allochtonen zitten onderaan de rangorde. Daarboven is het wit!
  Feit!


  Maak melding

 30. ik armand snijders heb erg veel spijt dat ik m n eigen dochter heb verkracht en vermoord.een hindoestaan kreeg de schuld vd moord. ik schrijf teveel onzin in m n eigen roddelblad parbode.


  Maak melding

 31. Hoe je het ook wend of keert, de politie heeft nu ook via de rechter toestemming gekregen om te mogen doden en te slaan.

  In Rotterdam was er zelfs op videobeelden te zien hoe een agente een dronkenman aftakelde, ze is vrijgeproken.
  http://www.youtube.com/watch?v=ciYU_potZI0

  En dit zal zeker niet de eerste en laatste keer zijn…

  Agenten hebben nu vrijspel om te mogen doen wat ze willen, delicten kunnen verdraaid en gemanipuleerd worden, ten gunste van de politie…

  Bij de eerste keer toen dit op WK in het nieuws kwam zei ik al de politie gaat deze zaak winnen, ze hebben altijd gelijk…


  Maak melding

 32. @Hans van den Broek,
  -Door mij terug te sturen naar mijn land en
  -door te beweren dat er in Suriname net zo hard gediscrimineerd wordt,
  -Of door te beweren dat ik mij als slachtoffer opstel,
  probeer je te rechtvaardigen wat er in NL mis gaat. Vluchtgedrag noemen we dat.
  Ontkenning door vluchtgedrag maakt stinkende, etterende wonden!
  Pas wanneer we toegeven dat er iets loos is, dan kunnen wij er wat aan doen.
  Ik woon in NL, ik heb alle rechten om er te wonen, ben staatsburger en daarom mag ik ook kritiek leveren. Ik hoef niets voor zoete koek te nemen omdat jullie mij tot Allochtoon hebben “benoemd”.
  Raar hoor! Als je maar ff je mond open doet moet je terug naar je land. Zwak!
  Ik blijf vlak hier en ik blijf op míjn manier schoppen tegen wantoestanden in de maatschappij waar ik woon omdat het mijn recht is.
  NL heeft ook veel goede dingen waar ik blij mee ben maar daar gaat het nu niet om.
  Het gaat om Rishi die er niet meer is vanwege zijn huidskleur!!!!


  Maak melding

 33. Maandag 23 december 2013 om 16:51 uur, door Mebaryu
  XXXXXX!!!
  Duidelijk met jouw reactie.
  En dit werd vandaag ook extra vermeld door de Politiebond:
  “Pas de wet voor schietende agenten aan” in Nederland.

  Maandag 23 december 2013 om 18:00 uur, door Srika
  XXXXXX!!!
  Je hebt gelijk hoor.
  Vooral met je opmerking over:

  Jij als kleine man, niet belangrijk voor het algemeen maatschappelijk belang, heeft volgens het Nederlandse rechtssysteem weinig ankerpunten om je recht ook daadwerkelijk te halen.

  Ik dacht onmiddellijk aan Justitie: oud-topambtenaar (Joris Demmink)
  En als je alles over deze (Joris Demmink) wilt lezen kan je eventueel (crimesite.nl) raadplegen middels zoeken op naam.

  @Hans van den Broek:
  Niet altijd wordt je hier in Nederland gewaardeerd als presteert. Dus overdrijf hiermee niet.

  En over CORRUPTIE gesproken.
  Overal op deze WERELD heerst er CORRUPTIE.
  Het ene land nog erger dan de andere. Dat is bekend.
  Maar waarom noemt u alleen de (twee) landen in uw reactie?
  Ik zal u ook een beetje op weg helpen:

  De bekende Prominente VVD’ers met hun corrupte praktijken.
  Jos van Rey, Ton Hooijmaijers.
  Er zijn nog meer figuren hoor.
  KPMG-accountant en Ballast Nedam betrokken bij omkoping in het Midden-Oosten. (Saudi-Arabië).

  Maandag 23 december 2013 om 21:59 uur, door Grasbarki.
  XXX!!!
  Ik ben het eens met je brada.
  Alleen zijn wij geen (saka saka)
  Met jouw reactie dacht ik ook aan het IBT.

  Reageerders:

  Alvast Prettige Kerstdagen met familie & vrienden toegewenst.

  Misschien komt er nog VREDE op AARDE!


  Maak melding

 34. Corruptie zonder repercussies wordt bedreven door de top. Todos los mondos. Overal ter wereld.
  Ik hoop dat men mijn posting begrijp.
  Politieagenten ook overal ter wereld genieten door de macht hun geschonken. Uniform, pistool, sterren en alle soorten Fraanjes. Ik ben een insider. Ik weet ook hoe ze over gekleurden denken. Denigrerend.

  Trouwens voor die geleerde mijnheer. Ik ben hier omdat jullie daar waren.

  Rechters en officieren zijn ook mensen. Men hun falen en hun zwakheden. Het zijn ook mensen die naar de wc gaan. Meer heb ik niet te zeggen.


  Maak melding

 35. Waar ik nu moe van word is dat gezeik over politie dit en politie dat, als al die bijdehandjes die zelfde grote mond voor een pakweg 40 jaar geleden hadden opengetrokken tegen een agent, die ze nu wel denken te mogen hebben, waren ze van een koude kermis teruggekomen, totaal geen respect meer voor de Hermandad, en mag je raden wie over het algemeen de grootste mond hebben?, omdat ze er bij voorbaat al van uitgaan dat ze gediscrimineerd worden


  Maak melding

 36. De daad is strafbaar maar de dader niet. Wat kan dat mooi gezegd worden. Zeg maar dat aan de moeder.

  Van moord kan alleen maar sprake zijn als dat men kalm beraad is geweest. Nou als ik in predestinatie met een brein rondloopt dat gekleurd leven, minder waard is dan wit leven, dan hoef ik toch in principe niet kalm en beraadslagend te werk te gaan als ik ga schieten. Met mijn geweten in conclaaf gaan, met wie ik eerst een gesprek moet hebben voordat ik de trekker overhaal. Let wel op: mijn brein zegt mij dat gekleurd leven minder waar is dan wit leven. Weet hoe denigrerend men is spreekt over gekleurden. Dan maakt dit geen echt geen moer uit, als het over een een gekleurde gaat die maatschappelijk minder geslaagd is, over een gekleurde die hier maatschappelijk het heeft gemaakt. Ik vrees dat wat ik allemaal heb meegemaakt dat de blanke intrinsiek hier in dit land racistisch is. Dom en racistisch.
  Ze zullen het nooit kunnen accepteren dat gekleurden een satelliet kunnen sturen naar de planeet Mars. Dat gekleurden de meest perfecte technologie kunnen bezitten zoals de atoomtechnologie.


  Maak melding

 37. We meten met 2 maten op dit forum.
  Onlangs werd er een racistische opmerking op dit forum gemaakt.
  En niemand trok zijn scheur open en nu is er plotsklaps stront aan de knikker.


  Maak melding

 38. o, we meten met 2 maten. ik dacht dat ik schreef dat ik kleurenblind ben.
  ik ben iemand die altijd compassie zal hebben met de verdrukten van de samenleving. Dan maakt kleur helemaal niet uit. Rood, geel, oranje, bruin, wit, geel.
  Vergeet niet dat de hele mensheid afstamt van 2000 vruchtbare vrouwen die ooit eens in Afrika hebben geleefd. Harde wetenschap heeft dat aangetoond. Wat je empirisch
  kan bewijzen. En niet het geloof. wat dat moet nog gaan geloven.

  samenvattend wil ik zeggen: al onze genen is te traceren naar Afrika. waarom denk je dat een blanke en een zwarte een kind samen op de wereld kunnen brengen. Dit omdat we gemeenschappelijke voorouders hebben gehad. Simpel en waar.


  Maak melding

 39. Hebben de agenten, die in burgerkleding waren, zichzelf als zodanig voorgesteldt?
  Kan ik nu iedereen die ik dood wil, vals beschuldigen van bedreiging door vuurwapen en hopen dat die persoon wegrent, om dan te worden geliquideerd?


  Maak melding

 40. Hans van der broek, donder toch op jij met je lul-verhaal. Uit wel tijd dateer jij eigenlijk. Waar heb je het eigenlijk over. Wij leven in het jaar 2013. Leer je nageslacht en bereid je nageslacht al dat jullie power einde is. China en India hebben al het macht. Wij zijn aan het globaliseren dus jullie zullen moeten kruipen. Trouwens jullie hebben geen power. Holland is nog altijd een kolonie van germany. En Frau Merkel is jouw baas.


  Maak melding

 41. Ik zie de meeste mensen die op dit onderwerp reageren niet volwassen zijn.

  Wanneer een niet-blank persoon word neergeschoten gooien jullie het op racisme. KOM OP! Neem nou Michael Koomen. Probeerde een vechtpartij te sussen en werd doodgeschoten door een politie agent. Maar dan blijven jullie stil want het is een blanke.

  Die 29 jarige Rotterdammer die op 7 april dit jaar werd doodgeschoten door de politie hoor ik jullie ook niet over. Want hij was blank.
  Alleen omdat Rishi een allochtoon was gooien jullie het op racisme. GROW UP!

  Dat Rishi een strafblad had doet er niet toe.
  Politie agenten worden nooit gestraft voor fouten (ook al zijn deze dodelijk)die onbewust worden gemaakt. En dat heeft niks met discriminatie of racsime te maken. Een veroodeling is politiek zwaar in Nederland.


  Maak melding

 42. Rishi is ten onrechte neergeschoten, er is geen poging gedaan hem tot stoppen te dwingen. Bijvoorbeeld door op de benen schieten, omdat er geen sprake was van een gewapende man. Er was ook geen wapen zichtbaar of getrokken door Rishi. De agent schiet slecht/had niet rennend moeten scjhieten/heeft disproportioneel geweld gebruikt om iemand tot stoppen te dwingen.
  De agent is ten onrechte uitgegaan van hetgeen de meldkamer had bericht en niet van de feiten ter plekke.

  Jongeman Koomen is in Amsterdam ook zonder reden doodgeschoten. Agent-hondegeleider was alleen ter plekke en probeerde op een uitgaansavond personen uit een luiddruchtige groep jongeren te arresteren. Hij vroeg geen assistentie, die binnen drie minuten ter plekke kon zijn. Bureau Lijnbaansgracht bevind zich drie minuten van de moordplek. Er waren omdat het uitgangsavond was meerdere agenten in de buurt van het Leidseplein, twee minuten van de moordplek.
  Justitie wil tot nog toe de agent niet vervolgen ondanks dat hij heeft GELOGEN in zijn verklaringen. Camerabeelden die achteraf beschikbaar kwamen bevestigden dat er sprake was van leugenachtige verklaringen.

  Surinamers en weldenkende Nederlanders moeten dit soort zaken niet laten rusten. Agenten zijn getraind om beheerst op te treden. Indien zij onvoldoende professioneel optreden moetn zij worden gestraft.


  Maak melding

 43. Beste Aboikoni, ik denk dat de meesten hier op het forum wel volwassen zijn, alleen zo gedragen ze zich niet helemaal, ze reageren meer vanuit hun emotie dan vanuit hun ratio, relativeren is er zo goed als niet bij, ik noemt het eerder primitief, vol met vooroordelen, In het verleden heb ik een keer terecht flinke klappen met een gummieknuppel van een agent gehad, niet omdat ik blank was, maar omdat ik en een grote bek had en hun uitdaagde met een flinke slok op, kreeg gewoon wat ik verdiende


  Maak melding

 44. Deze uitspraak van de rechter, wat te verwachten was, immers politie, justitie en rechterlijke macht dekken elkaar altijd, is mijn mening – wanneer heeft justitie een corrupte rechter vervolgt en gaan de rechters deze dienst dan niet terugbetalen? – zal leiden tot 2 dingen: blanke hooligans gaan zich al te graag aanmelden bij de politie`(ze mogen ongestraft hun lusten botvieren) en allochtonen gaan zich juist distancieren van de politie. Wie wil nou racistische collega’s en chefs hebben? Goed gedaan rechter. In de rug schieten van een wegvluchtend – al dan niet bewapend – kind moet niet bestraft worden. Houden zo!


  Maak melding

 45. Sing sing, wil je hiermee zeggen dat wanneer je een kleurtje hebt je aan een collectief minderwaardigheidscomplex moet leiden, gelukkig heb ik in mijn familie/vrienden/kennissen kring of dat nu hier of in Suriname is gelukkig veel mensen die daar heel anders over denken


  Maak melding

 46. ik dacht niet dat ik het woord minderwaardigheidscomplex had gebruikt. Hebt u dat uit mijn schrijven kunnen deduceren.
  Ik heb geschreven en proberen te betogen dat in deze context waar wij leven wij al te vaak moeten opboksen tegen de arrogantie en vooroordelen van de dominante groep. Des te meer wordt de arrogantie problematischer als dat stukje arrogantie in uniform met alle toeters en bellen wordt gehesen. Dan wordt arrogantie bij wijze gesproken gelegitimeerd door wetgeving en institutionele corruptie.
  Al te vaak probeert deze blanke maatschappij waar wij moeten acteren, figureren en functioneren ons wel in een inferieure rol te duwen. En als je dat niet wil accepteren en niet meegaand bent, dan ben je gelijk een recalcitrante persoon. Met een mooi woord, u bent geen meegaande type.

  Nee niks minderwaardigheidscomplex. Ik heb ook nog stuk geschreven over de menselijke evolutie. Wij mensen stammen af van een kleine groep vruchtbare vrouwen die ooit in Afrika hebben geleefd. Dat heeft het grote genenonderzoek aangetoond. Over verificatie en falsificatie gesproken. Zelf de Chinezen die dachten dat ze uit een andere boom van de menselijke evolutie afkomstig waren, bleek ook dat hun genen getraceerd kan worden allemaal van origine Afrikaans. Dat heeft hard empirisch onderzoek aangetoond. Of geloof u dat wij allemaal door God geschapen zijn. Nee, de mens had een Godsbeeld nodig, en de mens heet God geschapen. Wij mensen hebben altijd een soort God nodig.

  Door evolutie en aanpassing aan de contextuele invloeden zoals klimaat en omgeving is onze hardware (buitenkant) veranderd maar onze software is het zelfde gebleven.
  U begrijpt toch ook dat door de harde empirische wetenschap de duisternis in deze wereld is overwonnen.
  Mijnheer ik heb arrogantie hier zien acteren. Ik ben een insider. Be carefull als arrogantie een uniform aan hebt.


  Maak melding

 47. Er hoef er maar wat te gebeuren tussen verschillende soorten of men heeft de mond vol over racisme. We moeten een keertje ophouden hiermee, dit gebeurt gepast en ongepast. Het gaat om een minderjarige top crimineel in wording, gezien zijn ellenlange strafblad. En dan te bedenken dat het om een schoolgaande? jeugdige gaat. dat hij een jeugdige recidivist van 17 jaar was met een gewelddadige staat van dienst, zal de meeste geëmotioneerden niets zeggen, dit omdat het om een allochtoon gaat. En omdat het om een allochtoon gaat, dus die hoeft zich niet aan de openbare gedragsnormen te houden. Wat er gebeurde is al erg genoeg, want als deze jeugdige gehoor had gegeven aan de sommatie van de agent(en) dan hadden we dit niet. En als klap op de vuurpijl deed hij voorkomen alsof hij naar een wapen wilde grijpen. Bika san keskesi lobi, na dati e redi in tifi. Ook begreep ik dat hij de bloemetjes in Amsterdam buiten had gezet en terug komend naar huis, en dan te bedenken dat hij op dat moment een straatverbod had, op dit tijdstip moest hij thuis zijn. Nederland is een vrij land, en ook is opgevallen dat de meeste buitenlanders deze vrijheden niet gewend zijn. Dus, wordt er misbruik hiervan gemaakt, want de kruik gaat zolang te water tot hij barst.


  Maak melding

 48. Santa;

  Waarop baseer je, je mening over het niet hogerop komen bij de Nederlandse Politie? Net als bij ieder beroep moet je blijven leren,doe je dat niet, dan blijf je daar staan
  zoals je binnen bent gekomen.Ik heb nooit gemerkt dat ik gediscrimineerd bent! Je moet je kunnen verweren, als dat niet het geval is,en dan houdt het ook op.
  Verder heb ik niks aan toe te voegen,wens een ieder Blank of gekleurd, een vrolijk kerstfeest toe.

  Grasbarki


  Maak melding

 49. @ Grasbarki
  Ik baseer mijn mening op een onderzoek dat een tijd geleden gedaan is bij de NL Politie.
  Het resultaat van dit onderzoek werd toen in net NOS journaal bekend gemaakt en besproken bij verschillende actualiteieten programma’s. Tot dan was er slechts één Surinamer toegetreden tot een hogere rang.


  Maak melding

 50. Volgens mij weet ik wie je bedoeld,maar is ook nu niet meer actief bij het Korps !

  Wan boen Krisnetie voor jou, en je naasten toegewenst.

  Grasbarki.


  Maak melding

 51. Hans.

  Je hebt gelijk,overal heb je rotte Appels tussen maar 20
  man is wel veel hoor. Dar waren zo genaamde Agenten die dol
  waren op de uniform wat ze aan hebben,en niet anders.


  Maak melding

 52. @Sing sing
  Een paar vragen,opmerkingen en aanbevelingen.

  1.Waar was was je toen die door mij bedoelde racistische opmerking werd gemaakt?
  Ik hoor je anders nu wel.

  2.Zodra mensen hun gesprek beginnen met de doortrapte zinsnede:”Dan maakt kleur helemaal niet uit. Rood, geel, oranje, bruin, wit, geel”,wekt dat bij mij al argwaan!
  Dat komt bij mij over als een vorm van een soort “sluikreclame” voor het feit dat je niet discrimneert, terwijl je juist tegenovergesteld de verdenking over je heen laat en n.b. op je vergroot!

  3.Jouw opmerking:”Vergeet niet dat de hele mensheid afstamt van 2000 vruchtbare vrouwen die ooit eens in Afrika hebben geleefd”,heb ik andere en betrouwbare informatie helaas.

  4.De opmerking :”Waarom denk je dat een blanke en een zwarte een kind samen op de wereld kunnen brengen” en jouw daaraan vastgekoppelde conclusie:”Dit omdat we gemeenschappelijke voorouders hebben gehad.Simpel en waar” is er een die kant noch wal raakt.
  Ik zou je willen aanraden om de onderzoeken van Gregor Mendel(Mendel wetten) en Charles Darwin weer ’s goed door te nemen en je daarbij vooral te richten op de termen heterozygoot,homozygoot,domininant en recessief,fenotype en genotype!
  Indien je dat gedaan hebt dan mag je terug komen.


  Maak melding

 53. Kijk als een zwarte agent op een blanke jongen zou hebben geschoten zou hij wel ………………………………………………………………………………………………………………………….
  (vul het zelf maar in).


  Maak melding

 54. Een rechterlijke dwaling. De redenering van de rechter ‘dat er geen enkel bewijs is dat de agent de 17 jarige Rishi wilde doodschieten’ snijdt geen hout. Door het trekken van zijn dienstwapen en te handelen in strijd met de vigerende instructies, heeft de agent zich in een situatie gemanoeuvreerd, waarbij zonder meer gesproken kan worden van doodslag. Vergelijk het met een dronken automobilist die achter het stuur kruipt en iemand dood rijdt. Ook daar wordt doodslag ten laste gelegd. En die dronken automobilist is dan niet nuchter of compos mentos, maar die agent wel.

  Er kwam een melding binnen. Drie agenten gaan in groepsverband erop af. Dat is ook niet handig. Men kan zich beter verspreiden, zonder een wapen te trekken.Dat is veiliger voor een ieder. De schietende agent stond niet stil. Daarmee vergrootte hij willens en wetens het risico Rishi dodelijk te raken. Maar was er wel reden om te schieten in die situatie? Nee, in mijn beleving niet. Rishi draaide zich om en zette het op een lopen. Hij is van achter in de rug neergeschoten op een hele laffe manier. Van oudsher gold de regel dat agenten alleen hun wapen mochten trekken als sprake was van een levensbedreigende situatie. Hier was absoluut geen sprake van. De agent was m.i. een tikkende tijdbom en heeft zich door zijn angst laten leiden. En angst is een slechte raadgever. Wellicht was de agent getraumatiseerd door eerdere ervaringen en wilde hij waarschijnlijk geen enkel risico meer lopen of nemen. Maar dat laatste maakt een diender per definitie ongeschikt voor zijn/ haar werk. Zijn leidinggevenden hadden wellicht niet in de gaten dat deze agent getraumatiseerd was. Het was dit keer toevallig Rishi, maar het had ook een ander kunnen zijn. Een tikkende tijdbom kan namelijk op elk moment exploderen.


  Maak melding

 55. Als die jonge een aget had doodgeschoten dan zou het anders zijn geweest en dan zou het OM anders hadden gehandeld.Wij buitenlanders moeten gewoon protesteren bij het Europese hof.In Nederland denken die agenten dat ze alles mogen.Als het een blanke was had hij niet geschoten.
  Die agent krijgt nog zijn straf.Voorlopig kan hij nergens gaan.Hij wordt in de gaten gehouden door de familie van die jonge.


  Maak melding

 56. Als men op vakantie is in Suriname wordt men niet gediscrimineerd maar zowat uitgekotst,omdat sommige Surneds hoe zwarter ze zijn doen als of ze een hete aardappel in hun mond hebben,ze proberen zich hoger te gedragen dan de Surinamers,niemand kan zien of weten dat ze uit Ned.komen want hun kleur blijft hetzelfde dus gaan ze over op hete aardappelen eten en zie daar men verdenkt ten onrechte de Suries van discriminatie hahahahah gaat een bij jezelf te rade.Doe normaal dan word je met respekt behandeld he.

  Wat ik niet snap:men kon niet bewijzen dat die agent opzettelijk op Rishi geschoten heeft,maar wel dat Rishi een pging deed een wapen te trekken???? Jaja aan me hoela en waarom was die agent niet aanwezig op de zitting,was de plek om zichzelf te verdedigen toch,ach ja was al bepaald dat hij nergens voor hoeft te vrezen, hij kwam er toch zonder keerscheuren vanaf.


  Maak melding

 57. het bewijs:
  negers heb ik kunnen gelezen en zelf de advocaat van risi heeft niet als bewijsmatreiaal van de aanwezige camerabeelden van de station HSpoor opgevraagd en als bewijs.
  Politie actie is een bewuste misdaad van politie geweest . waarom omdat de tijdstip bepalend is geweest want tegen die tijd was HS leeg en Risi was hinder voor de omgeving.
  Politie kon zijn actie uitvoeren want peron stond leeg.
  Dus daardoor geen getuigen in voordeel voor de politie.


  Maak melding

 58. ER zijn van die mensen die te veel denken in centimeters. Heeft dit enigszins met het onderontwikkelde intellect te maken of met het animale. Freud had het over sublimatie. De animale driften omzetten in maatschappelijke geaccepteerde vormen.
  Freud had toch enigszins gelijk. Hoe groter de oerdriften, hoe minder de intelligentie. Ik zou dit in een wiskundige formule kunnen gieten.
  Maar met alle respect, ik denk niet in centimeters maar in meters. Hoeveel meters moeten we maken om vooruit te komen in de maatschappij, om progressie te maken in de wetenschap. Denk maar aan meters en niet in 10/15/20 centimeters.
  En trouwens ik ben een humanist, het geloof in eigen kunnen en niet in een god die ons heeft geschapen, en heb respect voor mijn medemens.


  Maak melding

 59. TARA.

  Ik weet waar je woont,maar jou posting raakt kant nog wal,
  iemand die lang in Nederland woont gaat automatisch spreken
  waar hij/zij vandaan komt.Iemand die jaren in A,dam woont, gaat automatisch in een Amsterdamse accent praten,en dat gebeurt onbewust.En dat gebeurt ook van iemand die ergens ander komt b.v den Haag Utrecht of waar dan ook !Nogmaals voor de duidelijkheid,als je gesommeerd
  wordt om te blijven staan, dan moet je blijven staan.
  En als een verdachte beweging maakt, dan denkt de Politie dat je een wapen uit je zak haalt,dat neemt niet weg dat hij moet schieten,hij moet zoals hem geleerd wordt een waarschuwing schot afvuren.En pas daarna een gerichte
  schot lossen en op de benen.Maar een kogel uit een geweer of pistool kan afdwalen, dus als je de juiste toedracht niet weet kan je beter je Broodmolen dicht houden.Het is natuurlijk zielig dat Rishi het loodje heeft moeten leggen,maar dat is het risico,even eens had hij een pistool of zo iets, wat zou je dan zeggen als de Agent dood zou zijn? Think twice before you say some thing!


  Maak melding

 60. Raadpleeg even de beelden van een schietpartij, dat plaats zou hebben gevonden op maandag 26/03/2012 in Amsterdam-Zuidoost.

  nos.nl/video/355832-weer schietpartij.

  Jammer dat de dienders deze (crimineel) niet direct naar het hiernamaals hebben afgeschoten.

  20 jaar cel voor dader schietpartij Amsterdam Zuidoost
  Amsterdam , 25-10-2013

  De man die op 26 maart 2012 een schietpartij veroorzaakte in Amsterdam Zuidoost is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf wegens poging tot moord (vier keer) en poging tot doodslag.

  De man kreeg ruzie in café Brandhoek waarna hij de caféhouder op het Bijlmerplein door het hoofd schoot. Daarna opende verdachte tot twee maal toe het vuur op agenten die hem wilden aanhouden, waarbij een van de agenten werd verwond.

  De rechtbank is van oordeel dat in alle vier gevallen sprake is van poging tot moord, omdat de verdachte de tijd heeft gehad zich te beraden.

  Het verweer van de schutter dat er sprake was van noodweer volgt de rechtbank niet.
  De caféhouder wilde alleen het gesprek met verdachte aangaan en bij de confrontaties met de politie moet verdachte hebben begrepen dat het om agenten ging.

  Ook heeft de man een kogel afgevuurd die de auto van een voorbijganger raakte die stond te wachten voor een stoplicht.

  De gevolgen voor de slachtoffers zijn ingrijpend.
  De caféhouder heeft zwaar lichamelijk letsel opgelopen en is nog steeds niet hersteld.

  Ook voor de agenten heeft de schietpartij grote gevolgen gehad. Zij kampen nog steeds met de psychische gevolgen van de gebeurtenissen.

  Daar komt bij dat de man eerder in Suriname betrokken is geweest bij een schietpartij waarbij een dodelijk slachtoffer is gevallen.
  Hiervoor heeft hij een straf uitgezeten van zes jaar. Hierom en omdat de man het gemunt had op politieambtenaren acht de rechtbank een zware gevangenisstraf op zijn plaats.


  Maak melding

 61. @Ram Singh

  Jij stelt:”Kijk als een zwarte agent op een blanke jongen zou hebben geschoten zou hij wel” ………………………………………………………………………………………………………………………….
  (vul het zelf maar in).

  Ik zal dit voor je aanvullen.
  En als een blanke agent op een zwarte jongen zou hebben geschoten?
  HEBBEN WE NET GEZIEN!

  HOE ZOU DE RECHTSPRAAK ERUIT HEBBEN GEZIEN INDIEN,

  Een blanke agent op een blanke jongen zou hebben
  geschoten?

  Een zwarte agent op een blanke jongen zou hebben geschoten?
  DIT HEB JIJ GESTELD.

  Een zwarte agent op een zwarte jongen zou hebben geschoten?


  Maak melding

 62. Dame hier is mijn antwoord:

  Ik ben wie ik ben, en ik ben niet wat je denkt dat ik ben.

  Onze aarde is in haar geschiedenis een aantal malen getroffen geweest door grote rampen. Denk aan Snowball Earth. Dit had bijna grote catastrofale gevolgen gehad voor het verdere voortbestaan van de aarde.

  Een andere grote ramp die 74.000 jaar geleden plaats vond en die een grote impact heeft gehad op de menselijke evolutie is de uitbarsting van de Toba. Er vond een supereruptie plaats in Sumatra. Het menselijke ras de Homo Sapiens is toen gedecimeerd tot slechts enkele duizenden individuen. Vandaar mijn schrijven dat de menselijke ras de Homo Sapiens die nu deze wereld bevolken, uit ongeveer 2000 vruchtbare vrouwen voort is gekomen.

  Dat heeft de grote genenonderzoek van de National Geographic ook bewezen.
  Dus het heeft niks met Mendel te maken, maar met het feit dat wij afstammen van gemeenschappelijke voorouders.


  Maak melding

 63. Sing- Sing jij je zin, ik geloof ook in de evolutie theorie,alleen ik snap nog stees niet goed wat dat met de zaak Rishi te maken heeft of ben jij hier alleen jouw algemene ontwikkeling aan het tentoonspreiden.Ik doe nu even simplistisch wij komen allemaal uit het water roch, dan was jij waarschijnlijk een Black Molly en ik een Witvis, tevreden nu, Professor?


  Maak melding

 64. Medusa als je toch niets beter te doen hebt waarom ga je geen correlaties berekenen tussen penis lengte en sociale-iq? Bel brunswijk even op hij zal je best willen helpen.


  Maak melding

 65. Wat doet een 17jarige jongen midden in de nacht op die plek.Mijn zoons mochten pas op hun 21ste na twaalf-uur op straat. Hij was vaker met de politie in aanraking geweest, waarom is hij niet gewoon blijven staan toen dat gesommeerd werd? waarom moest hij wegrennen, wat had hij te verbergen?
  Waarom gaat zijn moeder nu lopen jammeren, ze weet dat hij niet bepaald een lieverdje was, hoeveel mensen zullen zich niet bedreigd hebben gevoeld door zijn aanwezigheid avonds op die plek?
  En hoe komt het dat alle heiligboontjes en Gods engeltjes op het kerkhof liggen? Agenten schieten nu eenmaal niet vleugellam maar dood, ben je te stom om zo een risico te nemen, jammer dan voor je..


  Maak melding

 66. Hahahaha Je weet waar ik woon?Knap van je.
  En neen hoor ik ben hier geboren en getogen ,edoch ik spreek geen Leids ik haat het.Vaak hoor ik:tjonge tjonge Surinamers hier zijn de enige Allochtonen die de bakra’s graag willen nadoen,jammer genoeg moet ik het nageven they are damnzz right na jouw stellig Grasbarki hahahhaha jouw soort geeft graag demonstratief te kennen dat je uit Blanda komt en verwacht dat de Suries voor je buigen hahahah luister no de Suries zijn niet achterlijk jere ze weten dat jouw soort hier niets in de pap te brokkelen heeft en bigi ting komt speren daar.Een ober in Krasna zei tegen me ,boi omoro ding blaka omoro ding plei bakra hahhahaaha.

  Have a nice Christmas You All.


  Maak melding

 67. Tara;

  Kijk daar gaan we weer,ik heb een tik fout gemaakt en je valt me gelijk aan. Mijn eerste aliniea moest zijn
  Ik weet waar jij woont maar, etc. etc.
  En lezen is ook niet je beste kant,ik heb geschreven dat iemand die uit een andere stad komt vaak te horen is van welke stad, in jou geval Leiden. Dat doet men niet bewust,omdat je het elke dag op je werkt thuis, en op straat Nederlands spreekt ! ( tong val )
  zo ken ik een paar Surinamers die in Belgie wonen,als je ze hoort praten en je ziet ze niet, dan denkt dat je er een stelletje Blanke Belgen aan het praten zijn.
  Tara; ik ben niet boos op jou,daar is er geen reden voor!
  maar je schrijft mijn soort wil de Bakra spelen als ik in SME bent, dat is helemaal niet waar.In de eerste plaats ik ben niet Zwart, heb niks tegen Zwarte mensen want mijn Uma is donker Zwart, Midnight wordt ze liefkozend genoemd!Ik ga nooit in een Hotel in SME,daar heb ik het geld niet voor,ga meestal bij Familie logeren en vrienden. Maar enfin Tara Merry X mas , no hard feeling.


  Maak melding

 68. Wat heeft dit nou met de zaak Rishi te maken??

  Indien wij het verloop van de mailings lezen is er aantal keren expliciet vragen aan mij gesteld. Vandaar mijn antwoorden.

  En deze affaire van het doodschieten van een weglopende jongen in zijn rug is als u mij begrijpt geen frisse zaak.
  Niemand hoeft aan zijn eigen arrestatie en veroordeling mee te werken. Ligt verankerd in onze grondwet.
  mooi geschreven en goed verwoord is het stuk van Wesley Amzand.

  Ook is deze tragische zaak in een bepaalde richting geduwd. Wat wij nog hier doen? Zie mailing van Hans van den Broek onze vroege minister van Buitenlandse zaken.
  Zie mijn antwoorden. Omdat jullie daar waren zijn we nu hier.
  En verder heb ik ook nog betoogd dat de blanke ras alle mooie plekken van deze aarde hebben gekoloniseerd en geclaimd.
  Wij weten hoe dat gegaan is. Hele volken zijn toen uitgemoord/genocide noemt men dit nu.
  Denk aan de continenten Noord-Amerika, Canada, Australië,Zuid-Afrika.

  Maar ja de historie kunnen we niet terugdraaien en terugreizen in de tijd is ons niet gegeven. We kunnen niet sneller dan het licht reizen, dat is 300.000 km/sec. Anders hadden we misschien nog reparaties kunnen uitvoeren. De geschiedenis de richting in duwen die wij gewenst en gewild hadden

  Landen die de pre-condities met zich meedragen om tot de meest welvarende landen van deze aardbol te zijn. Denk aan de gunstige geografische ligging en de rijkdom van verschillende delfstoffen. De mindere plekken, zoals locaties rond de evenaar hebben ze door het kolonialisme leeggezogen.

  En mensen die beweren dat de politie niet racistisch is wil ik verwijzen het land Utopia. Ik weet hoe ze over gekleurden denken. Ik weet hoe ondergeschikten over hun zwarte chefs denken. Het is misschien inherent met het systeem, ingebakken. ik ben een insider.

  Tegen deze context moet u mij stukken lezen en begrijpen.
  Maar in ieder geval nog fijne feestdagen. Oud op nieuw zal ik in mijn patria inluiden. Ik zal allemaal aan jullie denken. Nog fijne tijden en een mooi en productief 2014.

  O, niet vergeten: door de wetenschap is de duisternis overwonnen en ieder is de bewerker van zijn eigen geluk.
  Neem de heft in eigen handen, de stuur van je eigen leven.


  Maak melding

 69. Waarom gaat dit onderhavige geval plotseling over ras discriminatie? Omdat dit omdat dat, nergens voor nodig. Objectief gezien heb ik moeite met wat er gebeurd is. Maar, we moeten het leed door deze jongen aan vele ouders (mensen) aangedaan ook niet uit het oog verliezen. Eigenlijk was hij onder (toezicht) gesteld, en dat zegt al heel wat over deze persoon, was helemaal geen lieverd in tegendeel. Waarom bedreig je mensen verbaal en opscheppend (provocerend) dat je een vuurwapen (pistool) op zak hebt? Dus, haal/roep je zelf dit omen op jou af, en deze prijs te moeten betalen, door je te gedragen als een oen. Want dit wordt door velen te eenzijdig belicht, alsof het om een totaal onschuldige persoon gaat. Steeds wanneer er een conflict zich heeft voorgedaan tussen blanken en zwarten, wordt direct een conclusie getrokken en gespuid, zonder feiten kennis te hebben. Want zonder ons af te vragen wat zich precies heeft afgespeeld, hebben we vaak al een antwoord. Hoe vaak wordt er niet geprovoceerd en nadat het uit de hand is gelopen om de schuld elders te plaatsen. Dit omdat men dingen niet naar ratio benadert maar eerder zijn/haar emoties de vrijeloop laat, wat niet bevorderlijk is voor objectiviteit. Zelfs heb ik helemaal niets tegen deze jongeman, het probleem is dat hij met deze leeftijd niet geliefd was onder vele wijkbewoners, dat moet ook gezegd worden. Want iedere medaille heeft twee zijden. Onder hen had je ook die het haast in hun broek deden met hem in hun buurt, dit omdat hij zijn eigen wetten had. En om eerlijk te zijn is hier helemaal niemand onrecht gedaan, ware het niet dat hij zich verzette. Nu zit vooral de moeder met de gebakkenperen, wat ik ook heel erg vind.


  Maak melding

 70. Als proef op de som zou nu een zwarte agent een blanke minderjarige ongewapende jongetje moeten doodschieten op de vlucht…

  Daarna kijken wat de oordeel zal zijn van deze zelfde rechter…

  Ik ben niet aan het haat zaaien maar bovengenoemd aktie komt veel harder over, terwijl het twee zelfde zaken zouden moeten zijn…


  Maak melding

 71. Niks haat zaaien. Hoe zo haat zaaien?
  Rechters zijn ook producten van hun maatschappelijke omgeving. Ik zal in deze niet al in extenso in deze materie ingaan.

  Ik wil jullie even terug brengen in de tijd. Naar de tweede wereldoorlog. Toen nazi Duitsland het “manhaftige” Nederlandse leger onder de voet heeft gelopen.
  De hele infrastructuur van Nederland, Politie, GVB, de Nederlandse spoorwegen, bijna iedereen heeft meegeholpen met het deporteren van de Joden naar de vernietigingskampen zoals Auschwitz en Treblinka. Denk ook maar aan de grote Anton de Kom die zijn einde heeft gekregen in één van de vernietigingskampen. Iedereen heeft toen braaf meegeholpen om het Joodse volk te vernietigen.
  uitzonderingen buiten gelaten.
  En die geestelijke infrastructuur is echt nog niet veranderd bij deze mensen hoor.

  Ik ken het schrijnende verhaal van een Joodse mevrouw, die mij vertelde dat ze als Joods meisje uit de trein heeft moeten springen. Huilend vertelde ze mij wat haar was overkomen. Ze hield een gebroken schouder en was door de sprong gehandicapt geworden. Ze heeft bij boeren, kunnen onderduiken. Dat waren de dappere mensen van de Nederland in de jaren 40.

  Dat was het Nederland van de jaren 40. Denken jullie echt dat het Nederland anno 2013 anders denkt.

  Denkt maar aan de Bijlmerramp. Dat de vluchtleiding van Schiphol het El Al vliegtuig toestemming gaf om over de Bijlmer te vliegen. Denken jullie echt als de Bijlmer bewoond zou worden door blanke mensen, ze die toestemming zouden hebben gekregen.
  Maar ja alles moest onder de pet gehouden worden.Alles moest geheim gehouden worden.
  Gekleurd leven was minder belangrijk dan het leven van 2 of 3 mensen in een El Al vliegtuig.
  Die schoften hebben dit heel lang onder de pet gehouden.

  Om even terug te komen bij Rishi. Rishi schijnt door 3 politieagenten in burger te zijn benaderd. Met pistolen in de hand.
  Hoe moest Rishi weten dat het politieagenten waren? Rishi schijnt zich toen hebben omgedraaid en heeft het niet echt op een lopen gezet.
  Men zegt hoe lang kan stront onder water worden gehouden. Op een dag komt het boven drijven. we zullen wel op andere rechtssystemen een beroep moeten doen.
  De waarheid zal vrij binnen kort boven komen drijven.

  Pistolen Paultje is er nu goed van afgekomen.


  Maak melding

 72. Keurig meneer Sing Sing. Kijk maar naar de geschiedenis dan weet je genoeg. Ook zijn het de Hollanders die de apartheid in z-afrika hebben bedacht en ingevoerd. Het waren de Hollanders. Heden zijn de Hollanders geen steek veranderd, en het zal in de toekomst zo blijven. Het zit in hun genen gegrifd.

  Zelfs de VN hadden moeten inspringen tijdens de bezetting van Indonesië. En ga zo maar door…………..ik kan wel een boek schrijven.


  Maak melding

 73. @Ram Singh
  Ga je weg uit het land waarin je nu woont?
  De gemiddelde penislengte van dat land zal dan aardig opgekrikt worden!
  Hi hi hi hi hi,kleintje pils! 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 74. @Sing sing
  Hier is mijn antwoord.
  Jouw opmerking :”Waarom denk je dat een blanke en een zwarte een kind samen op de wereld kunnen brengen” en jouw daaraan vastgekoppelde conclusie:”Dit omdat we gemeenschappelijke voorouders hebben gehad.Simpel en waar” is er een die kant noch wal raakt.
  Kant en klare onzin!!

  Ik zou je ondanks dat oeverloos geklets toch nogmaals willen aanraden om de onderzoeken van Gregor Mendel (Mendel wetten) en Charles Darwin weer ‘s goed door te nemen en je daarbij vooral te richten op de termen heterozygoot,homozygoot,domininant en recessief,fenotype en genotype!
  Want je blaast maar onsamenhangend wat tussen je lippen weg!


  Maak melding

 75. Aan een dood paard ga ik niet meer zitten trekken. Niet eens één centimeter.
  Hopeloos. Indien ze in Su een minister nodig hebben voor het departement Hopeloze zaken,dan zou ik je echt adviseren om te reageren. Met je CV maak je goede kansen.
  Zo niet dan moet je denken, iedereen is omkoopbaar alleen zijn prijs moet je kennen.

  maar je blijft voor mij een mooie. Je gaat voor een tijd geen last meer van me hebben. Ik ga de bloemetjes in Su buiten zetten, met de gekleurde dames. Namen kan je ook krijgen. Paradise by the dashboardlight. Lekker is dat het paradijs gevoel.


  Maak melding

 76. @Sing Sing

  Aan een dood paard ga ik niet meer zitten trekken. Niet eens één centimeter.

  JE MAG TREKKEN WAT JE WIL;HIJ WORDT TOCH NIET LANGER DAN 9 CM!
  Hi hi hi hi hi hi!

  Je gaat de bloemetjes in Su buiten zetten, met de gekleurde dames. Namen kan je ook krijgen.

  IK KEN MAAR EEN NAAM VOOR JOU.AIDS is haar naam.
  Veel plezier ook na terug komst bij de specialist!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 !


  Maak melding

 77. Paradise by the dashboardlight.
  Verslik je niet dame. de mijne gaat je lucht laten happen. En elke keer ga je roepen dat je in paradijs verkeert. En dat het een enkele reis paradijs zou moeten zijn.


  Maak melding

 78. Om te beginnen mijn medeleven gaat naar de familie van RISHI.
  Rishi was een jongeman de te vroeg het leven heeft verlaten onder nare en mysterieuze omstandigheden.
  D waarheid heeft altijd zijn Bontje met een paar van die racistische Hindoestanen op waterkant en begrijpt dat als Rishi een creool was geweest de Hindoestanen hem hadden gebruik om de creolen als slechte mensen neer te zetten en de berichten op waterkant zouden massaal en hatelijk zijn tegen een creoolse Rishi. Waarheid treurt om de vermoorde jonge Surinamer want als men een jonge landgenoot afschiet als een straathond dan roept het
  vragen in mijn op ongeacht de afkomst want wij zijn Surinamers. Waarom schiet de politie op iemand die van je wegloopt met zijn rug naar je gekeerd. De politie antwoordde ze voelden zich bedreigd omdat ze melding kregen van een gewapend overval op iemand toen ze naar de verdachte gingen liep hij weg en weigerde te stoppen dus schoten ze hem neer en lieten ze hem doodbloeden en dat was de waarheid. Wat de Surinamer moeten begrijpen is dat RISHI een verdachte was het is nog niet vast gesteld dat hij de dader van dit overval was want de slachtoffer van het overval heeft Rishi niet aangewezen als de dader van de overval daarom spreekt de politie tot nu toe ook tijdens de rechtszaak tegen deze schietlustige agent van verdachte van overval. Het is procedure dat de politie sterk in haar zaak wilt zijn en zullen ze de slachtoffer hebben gevraagd om Rishi te identificeren als de overvaller maar de slachtoffer kon dat waarschijnlijk niet van daar de politie voor het strategie verdachte heeft gekozen terwijl ze voor 100% weten dat het Rishi niet is geweest. Welke slimme persoon gaat iemand met een wapen overvallen en nog blijft rondlopen tot de politie komt. De politie heeft geen wapen gevonden en de schietlustige goed getrainde agent die iemand weglopend van hem neerschiet gaat voor de Oscarnominatie van het jaar. De goed getrainde agent die op het ergste is voorbereid en het onthouden van situatie en acteren op is een vereiste heeft meteen geheugenverlies net als de IRT affaire waar goed getrainde agenten die voor de commissie moesten komen uitleggen waarom ze massaal container drugs Nederland binnen lieten glippen konden niets meer herinneren alle betrokken agenten hadden geheugenverlies.
  De pijn van de ouders van Rishi is voelbaar want Rishi was een 17 jarige PUBER in de bloei van zijn leven en haalde kattenkwaad uit maar dat betekend niet dat hij EXECUTIE stijl een nek schot heeft verdiend, het recht heeft gefaald Vrouwe Justitia ogen waren beide open en lachte naar de schietlustige agent en de schietlustige agent werd vrijgesproken na zijn voortreffelijk OSCAR waardige optreden,van een zelfzekere eerste klasse stoere schietlustige agent naar een bange vrezen voor zijn levende agent die waarschijnlijk door overgewicht en slechte conditie Rishi niet kon inhalen en loste hij de fatale schot. Het verhaal is hij was verdachte en liep weg meer was die Rishi niet want zolang de rechtszaak tegen de schietlustige agent gaande is zullen ze geen bewijs verzamelen die de schietlustige agent naar de gevangenis kan veroordeeld, nu de zaak tegen de agent is afgelopen zullen ze de zaak zonder informatie naar buiten geruisloos beëindigen en Rishi blijft verdachte zonder bewijs.
  De Politie heef de begrafenis voor Rischi betaald en ze lieten weten ze deden dat niet als
  Schuldbekentenis, WAARHEID denkt ze deden dat uit de goedheid van hun hart want ze zijn beschermers die afentoe iemand die van hun wegloopt een executie nekschot toe dienen.
  De waarheid vind dat het recht heeft niet zegeviert en de vrijgesproken agent moet weten er is meer tussen Hemel en aarde en hij zal zich moeten verantwoorden tegen over de hogere machten en wij als Surinamer ongeacht ras en kleur en religie moeten de ouders van rishi bijstaan op zoek naar gerechtigheid zodat dit soort executies van Jonge Surinamer nooit meer plaats zullen vinden want als het een Marokkaan was geweest dan waren de straten vol van demonstranten omdat ze als één volk voor elkaar opkomen en dat moeten de Surinamer ook doen met elkaar voor elkaar op komen!


  Maak melding

 79. Rishi heeft niemand overvallen. Er is alleen een melding binnen gekomen dat er iemand zou worden bedreigd. Maar dat verhaal is nooit bevestigd.
  Veel wordt onder de pet gehouden.Daar zijn ze hier wel goed in dit land.
  Rishi is ook niet weggerend. Rishi heeft zich omgedraaid.
  En pistolen Paultje voelde zich hierdoor bedreigd.
  En trouwens de grondwet zegt dat niemand aan zijn eigen aanhouding/veroordeling hoeft mee te werken.
  Dit land is een onder de pettenland. Heel veel wordt onder de pet gehouden.
  Denk aan de Bijlmerramp. Het El Al vliegtuig die toestemming kreeg van de vliegleiding van Schiphol om over de Bijlmermeer te mogen vliegen. Dat moest ook allemaal geheim blijven.
  Als het een woongebied was van blanke Nederlanders dan had het vliegtuig nooit toestemming gekregen om over de Bijlmer te mogen vliegen.
  Drie bemanningsleden die het leven van minstens 70 op de grond meenemen. Verhouding 3 op 70. 1 blank leven is equivalent aan 21 gekleurd leven.


  Maak melding

 80. 27 dec. 2013

  Wat een energie !!

  Ja, aan de familie van Rishi wordt onrecht aangedaan.

  Maar waar was dit forum toen het geval ‘Koorndijk’ zich afspeelde? Waarom had Koorndijk voor dit Forum geen betekenis, maar Rishi wel?

  Doordat wij Surineds steeds in de verdeeldheid blijven kijken, krijgen anderen de macht met ons te doen wat ze willen en te beslissen hoe dat voor hen het best uitkomt.

  Srika


  Maak melding

 81. Onrecht tegen ons medemens moet bestreden worden. Indien iemand onheus bejegend wordt, moeten wij in het geweer komen. Het collectief moet stelling nemen, anders redden wij dat nooit in deze maatschappij.
  De collectiviteit heeft een stem van betekenis. De collectiviteit kan ijzer met handen breken.
  Laten wij na het geval Rishi vooruit gaan kijken en ons niet meer laten verdelen. Laten we niet ons laten leiden door egoïsme, eigenbelang en superioriteitsgevoelens.Laat ons leiden door medemenselijkheid, compassie het feit indien er onrecht ons aangedaan wordt in deze samenleving dat wij collectief ons stem laten horen.
  Eendracht maakt macht. Door eendracht zal de dominante partij niet meer met onze belangen gaan sollen. En vergeet niet: wij zijn hier omdat jullie daar waren. Historisch bepaald.


  Maak melding

 82. De zaak Koorndijk was me niet ontgaan. Dat ging om discriminatie. De discriminator hoeft goed op zijn flikker gekregen.
  De zaak Rishi gaat om de dood.Met alle respect toch twee verschillende grootheden.

  De dood is onherroepelijk. Valt niet meer te repareren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.