Carifesta komt Surinamer duurder te staan

70

PARAMARIBO, 23 dec – Carifesta, het Caribisch cultuurfestijn, kost tweemaal meer dan de belastingbetaler was voorgehouden. Volgens de Ware Tijd wordt het kostenplaatje bij elkaar ruim dertig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer acht miljoen euro). De organisatoren zelf zijn niet verbaasd.

Er is veel meer bij komen kijken sinds de eerste aankondiging van kosten. In sommige gevallen zelfszo veel dat het niet te overzien was. Geen pot Onvoorzien die er tegen opgewassen is. “Het evenement is veel groter geworden. In plaats van vijftienhonderd man, kwamen ruim vijfentwintighonderd”, zegt Ivan Graanoogst, voorzitter van het organisatiecomité. Volgens topfunctionaris Cultuur Satnley Sidoel mag niet worden vergeten dat “blijvende verbetering is aangebracht aan cultuurinfrastructuur.”

Dat van de infrastructuur werd ook verkondigd tijdens het festival. Alleen, toen werd er bij gezegd dat de kosten werden gedragen door het bedrijfsleven. Een groot deel van de rekening is intussen betaald. Wat nog hangt is een schuld van ruim tien miljoen Surinaamse dollar. Dat is groot genoeg om schuldeisers aan het mopperen te houden. Volgens Graanoogst wordt ongeveer de helft nog voor het eind van het jaar voldaan en de rest iets later.


70 REACTIES

 1. Ben benieuwd wat de paarse kakkerlakken hierop te zeggen hebben.

  Weet je hoeveel kinderen hiervan gevoed hadden kunnen worden. Ook huizen hadden er gebouwd kunnen worden.
  Ook het personeel van de kindertehuizen hadden hiermee betaald kunnen worden.

  1 woord hiervoor: BESCHAMEND !


  Maak melding

 2. Aan dit soort mensen kun je nog geen 10 SRD toe vertrouwen laat staan de Republiek Suriname.

  Bijna 4 maanden na afloop dit soort verantwoording af leggen geeft aan dat men zeer maar dan ook zeer INCOMPETENT is. Dit heeft niets te maken met politieke richting of wie regeert maar gewoon met managen van een project.

  Als Sidoel en Graanoost dit durven zeggen moet hun heel snel de toegang tot hun werkplak ontzegd worden want elke seconde dat zij er iets doen is onbetaalbaar.


  Maak melding

 3. Dit was een relatief simpele project. Je vraagt je af wat er van die gouddeals terecht moet komen. Om mee te mogen doen moet men even een half miljard US Dollar overmaken.

  Surinamers zitten straks tot hun nek in de schulden en maar van de daken schreeuwen dat Bouterse zo’n geweldige president is.

  Je kunt alles over Front vinden maar zover hadden ze het nooit laten komen.


  Maak melding

 4. Het is angstige stil aan de paarse overkant. Waar blijven
  hyena’s als Boergroe, Paraman, Milton Fleur, Rob G en Sabidirie met hun reacties. Bovenstaande bericht verdiend zeker een paarse reactie. hi hi hi hi stelletje losers in het kwadraat mi gado. Onze landgenoten gaan straks Bouterse z’n drek eten.


  Maak melding

 5. Eerst feesten, vreten en zuipen en lang daarna pas gaan nadenken.

  Op z’n Surinaams…een veel te grote broek aantrekken alleen voor de buitenwereld.

  Niemand die er iets aan heeft en de rekening ligt op het bord van de belastingbetaler.


  Maak melding

 6. Graanoogst vergeet er bij te vertellen dat 1000 mensen fictief zijn en die zijn als eerst uitbetaald.M.A.W dat is het bedrag dat in de zakken van Graanoogst verdween.Misschien is Ramon Abraham ook langs gelopen hahaha en een greep deed in de kas.


  Maak melding

 7. Grootdoenerij en het volk is opnieuw het “haasje”.

  sra, jo ellendeling, wat heb je hieraan nog toe te voegen…joe dong lessie oedoe assi beest..

  Volgens Graanoogst wordt ongeveer de helft nog voor het eind van het jaar voldaan en de rest iets later.

  De rekening wordt op z’n surinaams betaald…ik ga je later betalen..


  Maak melding

 8. @Bryan
  Je in dit soort situaties afzetten heeft alleen als resultaat dat men zich nog meer afwend van de werkelijkheid.

  Sidoel zat ook onder de vorige regering op deze stoel. Ook onder de vorige regering vonden er vergelijkbare misstappen plaats. Het is wel duidelijk dat deze regering dit soort management blunders tot huisstijl verheven heeft.

  Of het nu onderwijs gebouwen, naschoolse opvang, schoolboeken, bruggen, snelwegen, gouddeals, energie opwekking, trambaan, uitbaggeren van de haven, of carifesta betreft men heeft een heel ongelukkige hand in het onder controle houden van de kosten.

  Het kan iets te maken hebben met optimisme, veel beïnvloeding door vrienden, gebrek aan kennis en vooral gebrek aan kaderstelling (budget is budget).

  Wees aub lief voor Pero en co, wellicht ziet men ooit het licht.


  Maak melding

 9. ja, jongens, rekenen is ook een gave die weinig mensen bezitten. Prognotiseren, begroten en budgetteren (oftewel: spelen met cijfers) kan je pas als je heel goed kan rekenen. Dat is dus veel moeilijker dan rekenen. Naar mijn weten zijn er geen Surinamers te vinden in Suriname die dat kunnen. Geen nood, ik ben bereid om tijdens mijn bezoeken aan Suriname wat gastcolleges op dit gebied te geven.


  Maak melding

 10. De organisatoren hadden gerekend op 500 deelnemers uit het buitenland, maar het werden er 2500. Dus vijf maal zoveel personen uit de Cariben die geaccommodeerd moesten worden.Voor wie men allerlei soorten van activiteiten moest organiseren en die gevoed moesten worden.Kortom een zeer groot bedrag.Gelukkig dat Suriname geen armoedige indruk bij de buitenlanders heeft achtergelaten.


  Maak melding

 11. @RobG

  Hallo, de buitenlandse gasten hebben genoten van het feest en wij de surinamers zijn achtergebleven met de schulden!!En neen de buitenlandse gasten hebben de armoede in Suriname niet gemerkt want Carifesta moest de schijn opwekken dat de surinamers en Suriname zogenaamd rijk zijn (SCHIJN BEDRIEGT).
  En intussen zijn ze weg en wij zitten opgescheept met al de schulden en lasten!
  Gezichtsbedrog’ betekent het. Het creëren een optische illusie door met speciale technieken, perspectief en licht- en schaduwwerking het oog te verwarren.
  Tijdens de Carifesta moisten de buitenlandswe gasten zich afgevraagd hebben…Zie ik echt wat ik zie,alleen maar rijke surinamers?!
  Ah wel neen,het was slechts GEZICHTSBEDROG geweest.
  De realiteit is wat anders !


  Maak melding

 12. RobG, vijf maal zoveel personen uit de Cariben moesten geaccommodeerd worden ? Wanneer gaat jouw president de Surinaamse bevolking permanent accommoderen ?

  Hij had in zijn regeerperiode 18 duizend gloednieuwe huizen belooft. Intussen accommodeert hij wel de halve Cariben in Paramaribo met gratis eten, drinken en 3e rangs feesten.

  Ik kan dit niet bevatten en ik zou het ook niet kunnen uitleggen aan de gemiddelde woningzoekende in Suriname.
  Ik denk jij ook niet RobG. Tijd om je paarse tanden te poetsen en te herbezinnen tijdens de feestdagen.

  Het NDP is toch geen club waarmee je je wilt afficheren.

  Die club bestaat louter uit bandieten en incompetente bestuurders.


  Maak melding

 13. Eigenlijk dus een groot suc6, 5 maal meer deelnemers dan gedacht.. Alleen de budgetten waren hierop niet bedacht.
  Het gratis accommoderen van deelnemers werkt natuurlijk ook als een magneet op mensen…
  Wat is de economische opbrengst? 2000 extra mensen die ook zijn wezen shoppen en de winkels en cadeaus voor thuis hebben meegenomen.


  Maak melding

 14. Beste Blanke, die 2000 mensen waren vast de partners, vrienden en andere relaties van de 500 oorspronkelijke genodigden. Het woord gratis werkt als een rode lap bij die Cariben lui. Je denkt toch niet dat de plaatselijke middenstand hiervan geprofiteerd heeft. Alles werd door de paarse regering gefaciliteerd dus waarom nog de stad in gaan om te shoppen. Ze zaten in de beste hotels en alles werd voor ze geregeld. Caricom Festival was voor Desi Bouterse een podium. Hiermee kon hij zich in de pictures spelen net als het openen van willekeurige ambassades in de wijde wereld. De man is deperate seeking voor een beetje erkenning. Tijdens de herdenking in Zuid Afrika kreeg Brazilië spreektijd maar de voorz. van de UNASUR, te noemen Desie Bouterse hield wijselijk zijn bek dicht. De wereld zit niet te wachten op Desi behalve een de Surinamers zelf. Je vraagt je af waar het mis is gegaan.


  Maak melding

 15. @RobG
  U stelt dat er 2.000 extra gasten uit de Cariben geaccommodeerd moesten worden. Ik hoop dat u een beetje kunt rekenen SLM vliegt met B727 300 in de regio, DAE, en Air Insel staan aan de grond. Wie vliegt er verder vanuit de Cariben op Suriname. Ook al zouden alle vliegtuigen vol zitten voor de Carifesta en niets anders heb je onvoldoende stoelen om 2.000 extra gasten uit de Cariben aan te voeren.

  Ten tweede als men zo graag naar Carifesta komt dan betaalt men zelf de rekening maar. Zie het als North Sea Jazz Curacao waarvoor men ook heel stevig in de buidel moet tasten.

  Ten derde: Waar zou men in vredesnaam 2.000 extra gasten die geaccommodeerd moeten worden onder kunnen brengen. Suriname heeft nauwelijks 2.500 fatsoenlijke hotelbedden.

  Ten vierde: indien men u 7 dagen lang 2.000 extra gasten accommodeert a srd 12.000.000 komt het per dag neer op SRD 857 ofwel ongeveer $ 250. of per persoon op $ 1.750.
  Vindt u dat niet een beetje te veel mooi weer spellen voor rekening van de Republiek Suriname.

  RobG, U, de President, de heren Graanoost en Sidoel verkopen een broodje AAP. Zoals u het voorspiegelt komt het neer op heel slecht management


  Maak melding

 16. Nee, RONB, Suriname heeft geen armoedige indruk achtergelaten (geloof je dat zelf?). Denk je echt dat de buitenwacht er niet doorheen kan prikken? Trinidad & Tobago zijn rijker dan Suriname en spelen niet zo voor sinterklaas.

  Suriname heeft zowel een domme als een armoedige indruk achtergelaten. Die twee dingen gaan meestal samen, maar deze keer voor 100% zeker.


  Maak melding

 17. Lieve Andre,

  Vanuit Amsterdam een paar rekels om je te late weet, dat ik nok steeds leef. Ik skrijf dit brief langzam, omdat ik weet je kan nie snel leze.
  Je vader hij heef andere baan, met 500 man onder zich. Hij maait kras op het kerkhof. Je zus Marie uit skravenage heef vanmorken haar baby kekreke. Ik weet nie wat het is keworde, een jonge of een meisje. Zo ik weet dus ook nie of je ben keworde oom of tante.

  Oom Aleke is vorike week in een bierton verdronke in de Heiniken brouwerij. Een paar van zijn kolleka’s doke hem na om hem te redde, maar hij vokt dapper terug. We hebbe hem kecremeert maar het duurde drie daken voor het vuur was keblust. Je vader kaat met Kerstmis veel bier drinke, ik ka laxeermiddel in zijn bier doen. Ik hoop dat hij tot nieuwjaarsdak afkaat.

  Het heef vorike week ma twee keer kerekend, eerst drie en toen nog vier daken. Maandak waaide het zo hard dat 1 van onze kippen 4 keer dezelfde ei heef kelekd. We kreken kisteren een brief van onze bekrafenisonderneming. Daarin stond dat, als we de laatste afbetaling van je krootmoeder niet deden, ze weer naar bove zou kome.

  Je liefhebbende moeder.

  Boto-uma

  P.S. Ik was van plan keld te sturen fo je, maar de brief had ik al dichtkeplakt.


  Maak melding

 18. Off the Topic

  Leuk berichtje in NoSpang van vandaag. Nederland wint van Suriname 1-0 !

  LOL

  Quote

  Gemiddelde penis Surinamer 14,67 cm

  maandag, 23 december 2013 15:51

  PARAMARIBO – In december wordt het tijd om de stand van zaken in het afgelopen jaar op te meten en te vergelijken. Één van de dingen die men graag vergelijkt, is onder andere… inderdaad, de grootte. Vaak af te zien aan de grootte van de auto, maar er was nog niet echt een goede studie gemaakt over de grootte van de penis. Uit het internationaal onderzoek blijkt dat Suriname de 61ste plaats bezet.

  De gemiddelde Surinamer heeft een penis met een lengte van 14,67cm. Uit de cijfers blijkt ook dat Aziaten heel klein geschapen zijn, terwijl Afrikanen en Zuid-Amerikanen de toppers zijn.

  De Kongolezen voeren de lijst van de grootste aan met 17,93 cm. De nummer 1 bij de kleinste is Zuid-Korea met een gemiddelde van 9,66cm. Tot voor kort toen er een kaart uitkwam die per land liet zien wat de gemiddelde lengte was. De maker van de kaart denkt echter dat er vijf keer meer onderzoeksgeld richting het opmeten van penissen en borsten gaat, dan naar Alzheimer.

  Waarschijnlijk ook de reden waarom er zo vaak gemeten wordt. Dit lijkt te bewijzen dat in Aziatische landen ze inderdaad kleiner geschapen zijn. Maar welke bevolkingsgroep het grootst geschapen is, die strijd is nog niet gestreden. In ieder geval staat Nederland op een 24ste plaats met een gemiddelde van 15.87 cm en Suriname op de 61ste plaats, met 14.67 cm.

  Laten we het erop houden dat het om een gemiddelde gaat en dat er vele Aziatische bevolkingsgroepen in het land vertegenwoordigd zijn. De langst gemeten penis ooit is die van Jonah Falcon, met een lengte van 34 cm. Er is zelfs hierover een documentaire gemaakt, waarin bleek dat hij niet echt gelukkig was. Er bleken namelijk weinig vrouwen interesse te hebben in deze grootte.

  Top 10 landen met de ‘grootste’:
  10. Soedan – 16.47 cm
  9. Hongarije – 16.51 cm
  8. Bolivia – 16.51 cm
  7. Kameroen – 16.67 cm
  6. Libanon – 16.82 cm
  5. Venezuela – 17.03 cm
  4. Colombia – 17.03 cm
  3. Ghana – 17.31 cm
  2. Ecuador – 17.77 cm
  1. Kongo – 17.93 cm
  Top 10 landen met de ‘kleinste’:
  10. Japan – 10.92 cm
  9. Sri Lanka – 10.89 cm
  8. China – 10.89 cm
  7. Filippijnen – 10.85 cm
  6. Taiwan – 10.78 cm
  5. Birma – 10.70 cm
  4. India – 10.24 cm
  3. Thailand – 10.16 cm
  2. Cambodja – 10.04 cm
  1. Zuid Korea – 9.66 cm

  (dbs)

  Unquote


  Maak melding

 19. Het Carifesta is geslaagd kan je zeggen, dit omdat een culturele festival is om je te profileren, ware het niet de onvoorziene internationale voorvallen (amnesywet diplomatiekepaspoort Hezbollah wapenhandel drugshandel) die zich ook aandiende. Dus, we moeten er vanuit gaan dat dit ons niets zal opleveren, met dank aan onze gezagsdragers en de president incluis familie. Naar Suriname wordt nu met gefronste wenkbrauwen en met argusogen gekeken. Dit zal haar weerslag direct op de gemeenschap hebben. wat nu al merkbaar is. Na gefeest te hebben staan de schulden nog steeds onbetaald open. Dis’ yu e kari; nyan na fesi k’ka na baka. En dit is alom bekend; een stuiver verdienen en een kwartje uitgeven.


  Maak melding

 20. Centrale Bank verkoopt meer dan de helft goudvoorraad

  In de afgelopen maand is de monetaire reserve bij de Centrale Bank van Suriname weer ÜSD 30 miljoen minder geworden.
  In de eerste zes maanden van dit jaar is van de reserve bijna USD 200 miljoen verdwenen. Van de ruim één miljard Amerikaanse dollar ( USD 1.008.4) begin dit jaar is nu 811,6 miljoen over. Meer dan de helft van de goudvoorraad is verkocht.
  In maart van dit jaar waren er nog 76.000 troy ounces goud. Er zijn nu 35.000 troy ounces overgebleven.
  Bron: Suriname Herald, d.d., 15 juli 2013 ( bericht van juli 2013)

  Is verantwoording hierover aan de DNA en de toenmalige minister van Financieren van dit kabinet afgelegd?

  In de jaren 80 van de vorige eeuw werden ook grote voorraden van de goudreserve van de Centrale Bank van Suriname door de toenmalige directeur geroofd en meegenomen naar het buitenland, hierover weet het Surinaamse volk nog steeds het fijne van niet. Heeft er veel van dat de geschiedenis zich aan het herhalen is.

  De verliezer is het proletariaat, terwijl een heel kleine groep die/wie het breed heeft laat het breed hangen.

  Het proletariaat keek ernaar en houdt de lippen stijf dicht. Animal farm, George Orwell.
  Wie het breed heeft, laat het breed hangen is goed bevriend met Maduro van Venezuela en Castro van Cuba, die het ook breed laten hangen en het proletariaat staat erook bij en kijkt ernaar. Kritiek wordt niet toegestaan van het proletariaat.

  De kruik gaat zolang te water tot die barst. Een kwestie van tijd en het moment.


  Maak melding

 21. =Kan iemand mij vertellen wanneer deze regering de waarheid heeft gesproken als het om financiën gaat???

  =Het is altijd zo dat men achteraf met andere bewijsstukken komt.


  Maak melding

 22. Wake up, Surinam heeft geen begroting. De Pres verschijnt niet en geeft door dat hij een presidentiele begroting heeft en dat hij daarvan al ongeveer 150 miljoen heeft uitgegeven. Binnenkort komt hij weer met nog meer presidentiele uitgaven die niet begroot zijn. Dus niet praten over begroting of over staatsfinancien. Op dit moment heeft dit totaal geen zin.


  Maak melding

 23. carifesta wordt door het bedrijfs leven gefinancieerd,’;volgens mij heeft de regering niks met organiseren en financieele afhandeling te maken.

  het is makkelijk praten en fantaseren als jullie/jij niet in su wonen om zelf te kunnen ervaren dat jullie/jij alleen maar onzin aan het typen zijn.

  krabu’s


  Maak melding

 24. @michael
  Sri Lanka – 10.89 cm en India – 10.24 cm mie gadooooooo ! Hi hi hi hi hi hi hi hi!
  That ’s why their wife go once black,they ever turn back!


  Maak melding

 25. @Medusa

  vandaar dat jouw soort niet kan denken, lopen achter hun dierlijke instincten aan, denken met hun lul.
  Die kleine Aziaten hebben wel je computer etc gemaakt.
  Wat maakt jouw Afrikaanse broeder?
  Wordt volwassen en gebruik je hoofd daarboven!


  Maak melding

 26. Weinig mensen kunnen goed lezen (met @RobG voorop: 14.20 uur)…
  I.p.v. 500 (vijfhonderd) werd er wel degelijk op 1500 (vijftienhonderd!) deelnemers gerekend: en het werden er uiteindelijk 2000…

  Maar feit blijft: het was een mooi REVOFESTA!!


  Maak melding

 27. Ik geniet van de reacties van de alwetende straatfilosofen die denken alle wijsheid in pacht te hebben.Je kan zien dat het figuren zijn met weinig ervaringen.Je kan dan hoog van de daken schreeuwen als NieuwFront landloper,maar het is een keiharde realiteit dat de praktijk anders uitpakt.

  et waren randfiguren als Koos,Hans,Hoost,enz die heimelijk hadden gehoopt op een boycot van het buitenland van de Carifesta activiteiten in Suriname.Helaas kwamen zij zeer bedrogen uit.Carifesta was een groot succes.Er kwamen 2000 meer gasten naar de activiteiten in Suriname.Een klap in het gelaat van Hoost,Mulier,Hoost alias GMAP,enz.


  Maak melding

 28. Zwarten met gemiddeld 16 cm. Het heeft ze niet geholpen slavernij te voorkomen. Dus heb je er ook niks aan, niet? Graanoogst had berekend dat Carifesta 10 cm had. Het blijkt dat Carifesta 20 cm heeft. Is dat schrikken? Groot is niet altijd goed!


  Maak melding

 29. Ik blijf de commentaren van de baka-binie filosofen en de pseudo messiassen amusant vinden. Ze hebben een hoog entertainmens waarde.Deze kakafonen weten het altijd beter. Ook in Nederland moeten uitvoerders van opdrachten voor de overheid maanden wachten op hun financiële beloning.Het ambtelijk systeem is bureaucratisch.

  Bureaucratie is inherent aan het ambtelijk systeem. Besluiten lopen over heel veel schijven alvorens men tot betaling overgaat.Overal lig corruptie op de loer.In Nederland worden steeds meer corruptiegevallen blootgelegd.Lang leve het Polderland met de verwijtende vingertjes waar er geen corruptie bestaat, hie, hie, hie, whoeeehaaaa.

  Er zijn gevallen bekend waar het helemaal fout ging toen men tot versnelde uitbetaling overging.Mensen kregen in een keer tienduizenden euro’s op hun rekening bijgeschreven.Men wilde de controle versoepelen,maar de praktijk lijkt anders uit te pakken.


  Maak melding

 30. RobG, ik had het genoegen, tijdens de Carifesta in Paramaribo te zijn, nu ben ik zelf werkzaam bij een stichting die zich vrnl. bezighoud met grote evenementen en kon alleen maar constateren dat het in veel gevallen een puinhoop was , logitiek klopte er geen hol van, personeel vrnl studenten/oproepkrachten die niet wisten waar ze aan toe waren, en die zich steeds maar af moesten vragen wanneer ze uitbetaald zouden worden als ze dat uberhaupt al werden, veel mensen die voor Jan Lul ergens naar toe gingen omdat ze gewoon niet meer naar binnen komen, en zo kan ik nog wel even doorgaan, knap amateuristisch allemaal, en voor wie en ten koste van wat, en wie maakt er goede sier (denkt hij) volgens mij lachen de andere Caricomlanden zich een krul in de lul, nu wat het toch over penissen, in een ander bericht in dit topic had Michael het over de grootste penissen ter wereld, nou in Suriname loopt ook een heel grote lul. nl. aan hert hoofd van de regering


  Maak melding

 31. @RobG
  Het gaat niet om beter weten maar om ervaring en kennis.

  Als ik in Nederland diensten aanbied aan en overheid weet ik waar ik aan toe ben. Na opdracht en aanvaarding van de kwaliteit van mijn diensten wordt ik betaald binnen de overeengekomen termijn.

  Als je met Graanoost spreekt kijkt hij bij je langs en belooft hij iets wat hij ook aan anderen belooft heeft of nog gaat beloven. je denkt een afspraak te hebben echter je komt bedrogen. RobG dit is eigen ervaring.

  RobG u focust op de betalingen na afloop echter het gaat over de planning en budgettering. Als er geen adequaat budget gereserveerd is kommen betalingen altijd in de klem. Dat is geen bureaucratie of ambtenarij maar gebrek aan MANAGEMENT en planning. Hoe kan een minister van Financiën of wie dan ook betalen als er geen geld gereserveerd is en anderen het zelfde geld ook al eens hebben uitgegeven.

  Er worden zaken en beloften gedaan zonder dat deze gedekt zijn door budget of inkomsten. Dat is slecht bestuur resp. WANBELEID.
  De organisatie (Graanoost/ Sidoel) had moeten roeien met de riemen die men had. Controle bij de poort. als er rekening gehouden was met 1.500 Caricom hoogwaardigheidsbekleders en aanhang dan komen er geen 1.501 in en zeker geen 2.500 dat weet iedereen, dat kan uitgelegd worden en is aanvaardbaar als het vooraf duidelijk is.

  Als ik een feest organiseer (prive gaat dat tot 300 mensen) houd ik rekening met 10% etxra maar laat ik vooraf wel bevestigen of men komt zodat ik een goed gastheer kan zijn die vooral niet te weinig op tafel zet maar ook niet te veel overhoud. Het gaat niet over beter weten maar kennis, kunde en capaciteit (ervaring).


  Maak melding

 32. @ MEDUSA

  De meeste Hindoestanen VLEES (gevogelte en rund/varken) en die zitten vol dierlijke eiwitten. Om goede en sterke spieren te krijgen heb je vooral dierlijke eiwitten nodig.

  In Azie eten ze vooral plantaardige eiwitten, dat maakt het verschil in de omvang.

  Je ziet toch vaak dat zelfs Creoolse vrouwen een Hindoestaanse man hebben?

  Hindoestanen hebben niet alleen een dikkere portemonnee dan een Creool of Marron, maar ook vaak een dikkere (je weet wel) !

  Toch verrassend dat Suriname zo bekaaid van af komt. Sneu voor de Marron mannen.

  LOL


  Maak melding

 33. @Micheal,
  de Marrons zijn oorspronkelijk afrikaners uit Ghana, dus aan hun ligt het niet. Ik denk dat er gewoon te veel hindostanen in Suriname zijn waardoor het gemiddelde sowieso naar beneden zakt. Misschien moeten er meer maroonmannen in suriname komen en moeten wat hindostanen terugposten naar India. Dan kan Suriname ook aan TOP komen.

  Wat denk jij?


  Maak melding

 34. @Getikte Lotje!!

  Suriname zit niet te wachten op aidsepidemie, hongersnood en conflicten. Dus laat het gemiddelde zoals het is, prima zo. Die discussie gaat nergens over.
  Doe iets aan de criminele bende dat in de regering
  zit is zinvoller.


  Maak melding

 35. kunnen ze frinsdranken met gif erin uitdelen dan is het rotzooi van feesten door de negers direct afgelopen.
  hebben geen geld voor de huisvestiging , maar wel geld van ons belastinggeld van de rijstboeren.


  Maak melding

 36. Op het Onafhankelijkheidsplein staat de hoogste nep-kerstboom van het Caribisch gebied. Prijs US$ 35.000. Het uitgeven van enorme bedragen aan megalomane projecten gaat gewoon door.
  Reactie van Gino de Robles op dwtonline: ‘O hoogste boom, o hoogste boom, wat is de staatsschuld wonderschoon….’
  Onze kinderen en kleinkinderen zullen de gevolgen van die schuld nog jaren ondervinden.


  Maak melding

 37. MEDUSA :

  Sri Lanka – 10.89 cm en India – 10.24 cm hi hi!
  Mooi hoor de blanken dames van gullit, rijkaard enz hebben hun wel gedropd als een haring in de bak.
  Nu hebben deze dames hun eigen blanken mannen.
  mooooi baja,

  Trouwemns de hindustanen met hun ding brengen elke jaar miss world en miss Suriname te voorschijn.
  waar zijn de zwarten: lijke en nu hebben ze koeli haren op hun hoofd.


  Maak melding

 38. @ Getikt Lotje??

  Suriname is juist gepositioneerd, ergens onderaan. Als je de economische ontwikkeling afmeet aan de grootte van het mannelijke geslachtsdeel van de gemiddelde Surinamer, dan is het absoluut goed berekend. De gemiddelde Surinamer denkt nog altijd met zijn geslachtsorgaan, dan met zijn hersenen.

  Ik vrees daarom dat het gemiddelde de afgelopen jaren heel scherp naar beneden is bijgesteld en het einde is nog lang niet in zicht. Ik vrees het ergste voor de gemiddelde Surinaamse man, vooral voor de NDP’ers. Voor ABOP en BEP zijn de druiven heel zuur.

  Met de VHP aan de macht zal het gemiddelde wellicht iets worden opgekrikt.

  Maar daar zelfs de bananen steeds kleiner worden vrees ik dat ook dit niet gaat helpen.

  LOL


  Maak melding

 39. Toch vermakelijk met kerst hoe een discussie over een begroting van een feest om onze president te verheerlijken uit de portemonnee is gelopen terwijl schoolvervoer,aow en naschoolse omvang niet betaalt kan worden overloopt in de maten van sperma pompen.
  Mijn lieve virtual vriendin Medusa moet maar eens de correlatie vaststellen tussen lengte en het opbrengen met beschaafde normen en waarden van het eindproduct. Over het algemeen hoe kleiner dat ding hoe meer cohesie in de familie, educatie van de kinderen en veel minder alleenstaande moeders. Dus hoe groter dat ding hoe meer free lance sperma donors en alleenstaande moeders die hun kroost niet kunnen kleden, voeden, naar school sturen, criminaliteit etc. etc. Kijk maar om je heen in Amsterdam Zuid Oost voor al het bewijs dat je nodig hebt.


  Maak melding

 40. @filet,

  Wanneer je niet mee weet te discussiëren dan ga je proberen van onderwerp te veranderen. Jaloers op de marronmannen van ghanese komaf? Niet doen. Zij hebben weer andere problemen.


  Maak melding

 41. @michael,

  Waarom wil je de economische ontwikkeling vanaf het geslacht afmeten? zuidkorea en India zouden dan ver boven Europa, Amerika, Australië en het midden oosten moeten staan.

  En je maakt hierbij ook nog een beoordelingsfoutje. Het is namelijk zo dat de gemiddelde man zijn piemel achterna loopt. En het maakt ze geen bal uit of het om een kleine of een grote gaat. Let wel, in de landen waar mannen een klein piemeltje hebben, bijvoorbeeld India en China, is de bevolkingsgroei explosief.

  Wie loopt er dan met de piemel in de hand? De surinaamse man? Of bedoelde je hierbij de surinaamse man van Indiase en Chinese komaf?


  Maak melding

 42. @Michael
  Teveel Aziaten (Hindoestanen,Chinezen,Javanen)in Suriname gevolg gemiddelde penislengte omlaag!
  Als we zo doorgaan ligt ons gemiddelde al gauw tussen de 9 en 10 cm.
  Hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  @Roy
  Ruud Gullit en Frank Rijkaard zijn geen negers! 😳
  Ze komen uit een gemengd huwelijk!
  DOMBO,tuig van de richel,gajes van de straat,doe nou eens beetje slim!!


  Maak melding

 43. medusa:
  Ruud Gullit en Frank Rijkaard klopt zijn geen negers!
  ze zijn zwarten zeggen de hollanders.

  schaam je rot nu zeker.
  kijk de creole dames: willen nu als een hindustaan uitzien met nep haren uit india.

  ik ben geen rasist ( zelf had ik een creolse vriendin) maar deze wijze hoe je beschrijft , nou baja ik ben trost op mijn hindustanen met MISS SURINAME , MISS USA ( 2013 een Indiaase dame gewonnen en ja hoor mijn ons heerlijke geile bruine pik .

  baja baja


  Maak melding

 44. @Mmmmm

  Even voor de duidelijkheid, ik verander niet van onderwerp. Een idioot opperde om Afrikanen te importeren in Su. Mijn reactie is svp niet want je wil geen Afrikaanse toestanden zoals aidsepidemie, hongersnood etc. En we hebben al genoeg gebroken gezinnen en criminaliteit en roofovervallen. Als je die boekoes erbij haalt stijgen al deze zaken. En ik ben geenzins jaloerse op deze zaken. Ik wil verder niet meer meedoen met deze niveauloze discussie, want wil niet reageren op idioten als @Medusa.


  Maak melding

 45. Zover ik weet hebben de carifesta organisatoren nodeloze uitgaven gedaan om blad te maken. Laat mij niet in details treden en voorbeelden aanhalen. Kortom ik spaar mijn energie om op een andere regering te stemmen.


  Maak melding

 46. @royhind
  Jij zegt:”Ruud Gullit en Frank Rijkaard klopt zijn geen negers”!
  ze zijn zwarten zeggen de hollanders.
  DUS JIJ OOK!!! Hi hi hi hi !

  schaam je rot nu zeker.
  kijk de creole dames: willen nu als een hindustaan uitzien met nep haren uit india.

  HEEFT ALLEEN DE HINDOESTAAN SLUIK HAAR?
  Hi hi hi hi !

  Jij zegt verder :”ik ben geen rasist …….
  DAT WIL IK BEST GELOVEN ,MAAR EEN RASCIST (zonder s met één c) IS IETS ANDERS EN DAT BEN JE WEL.
  Hi hi hi hi !

  Jij zegt verder:”ja hoor mijn ons heerlijke geile bruine pik”.

  Baja baja maar je vergeet één heel belangrijk bijvoeglijk naamwoord in die zin.
  Je zou liever moeten zeggen :”ja hoor mijn ons heerlijke geile bruine KLEINE 😆 😆 😆 😆 pik””


  Maak melding

 47. Merry Christmas everybody

  @roy Hind.

  Even ter verduidelijking. De wereldbevolking bestaat voor 1.5 miljard uit Indiërs. Toch wint voor het eerst in de geschiedenis van missverkiezingen in Amerika een Indiase vrouw.

  Hoeveel negerinnetjes zijn haar niet voorgegaan. Tot nu toe is nog geen enkele Indiase vrouw de first lady in Amerika geweest. En dat allemaal uit mijn/ onze 17.8 gemiddelde grote zwarte pik.


  Maak melding

 48. @Hmmmmmm
  Ook een ezel heeft een grote.Een grote is niks als het niet past en kan staan.
  De Indier wil en kijkt naar zijn eigen land, dat moet economisch vooruit gaan. Van elders kunnen ze werken en geld naar hun land brengen. Een indier is machtiger als president van India, want india heeft vele malen meer miljoenairs dan de USA. Een land met normen en waarden. Een Indier denkt niet zo zeer aan show time.
  Om die redenen houdt de indier van zijn land ook al is hij in een ander land geboren.


  Maak melding

 49. @Hmmmmmmmmmmmm
  Tenslotte dit is ook een der zaken waarop de indier trots is. Een Indier zou nooit over god praten en tegelijk een ander willen beledigen of kleineren.
  Hoe sterk is uw geloof, dat u mery christmas zegt en tegelijk jouw naasten probeert te beledigen. Ik laat het maar aan god over om over jouw te beslissen.


  Maak melding

 50. Het ging dus eigenlijk over deze Njang Dringie Prisirie regering die lijd aan grootheidswaanzin en het breed laat hangen, de kosten kunnen ze niet goed begroten, pure incompetentie. Intussen kunnen ze niet eens de salarissen van de kleine man kapot bushouders, naschoolse opvang, vuilophaal, landbouwers etc.


  Maak melding

 51. Denk groot dame. Denk niet in centimeters. Denk in meters.
  meters maken in deze samenleving. Meters maken om vooruit te komen.

  Trouwens ik dacht altijd dat in India 1.3 miljard en in China 1,5 miljard mensen wonen. Bijna 1/3 deel van de mensheid. Hoe hebben ze dat in godsnaam gedaan. Hebben ze deze mensen allemaal uit klei getrokken.

  Of komt het omdat het allemaal scherpschutters zijn. Wordt er niet al te vaak gezegd door de dames van deze wereld, die dames zich die verslaafd zijn aan het paradijs-gevoel, dat het beter is dat een kleine die steigert, dan een grote die weigert.

  En voor de heren: Beter één kut in de hand, dan de lucht van tien.


  Maak melding

 52. @Sing Sing
  Denk groot Sing Sing. Denk ook in centimeters. Daarna in meters.
  millimeters maken centimeters en centimeter maken decimeters en die op hun beurt maken meters.

  Trouwens jij dacht altijd dat in India 1.3 miljard en in China 1,5 miljard mensen wonen. Bijna 1/3 deel van de mensheid.
  En je vraagt je daarbij af:”hoe hebben ze dat in godsnaam gedaan”.
  Hebben ze deze mensen allemaal uit klei getrokken?

  NEE,ZE HEBBEN ZE MET DE WEINIGE CENTIMETERS GEMAAKT!


  Maak melding

 53. @ Medusa

  De afrikanen hebben gewoon een lange en grotere penis nodig om op de juiste plaats de sperma te lozen. De afrikaanse vrouwen hebben over het algemeen hele grote dikke achterwerken waar een kleintje in verloren zou raken en dat zou het einde van de species betekenen.


  Maak melding

 54. @ Medusa: speciaal alleen voor jou

  De afrikanen hebben: baja je mag trost op zijn.
  Wij de aziaten hebben miss world, verstand ,welvaart en zijn ook mooi.
  Het wetenschap heeft al onderzocht,dat de negers zijn net als afrikaanse wilde beesten en dat leidt tot hoog criminalitei in het land.
  Zie maar usa, suriname en nederland enz.
  Heb aan deze soort mensen niks aan. Je moet blij zijn dat je nog rijst eet van de hindustanen anders zou het alleen NEPA zijn en leven als Haitianen.
  De chinezen en jappenners hebben goed ingezien daarom worden geen negers toegelaten.

  Effe geduld want Wilders dumpt alle negers ergen bij Aruba en is ook goed voor de visbetand.
  Maar ik vind negers ook fijne mensen hoor uit mijn gezond verstand. baja
  love Jimmy Cliff


  Maak melding

 55. Ik zie dat bepaalde mensen erg gefixeerd zijn in (hun)centimeters.
  Jammer dat we die piklengte niet in hun cabeza kunnen stoppen. Dat zou hun denkvermogen goed doen. Een exponentiële toename van hun denkvermogen. Het intellect in deze wereld zou ook met grote sprongen vooruitgang.
  Afrika heeft een paar van die lieden voortgebracht. Leiders die erg trots waren op hun pikkracht. Denk aan Idi Amin, Bokassa. Denkkracht was nul komma nul.


  Maak melding

 56. @Royhind 12.43
  nu ben ik wel wat gewend qua humor (botheid), ironie en zelfs sarcasme. Het mag van mij allemaal als men er een boodschap of doel mee heeft.
  Echter de posting van 12.43 duidt ik het ene moment als ironie het andere moment als wel heel erg Wilderiaans ten aanzien van zwart gepigmenteerde medemensen.

  Help mij uit mijn verwarring?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.