Twintig politieagenten laan uit door wangedrag

25

PARAMARIBO, 24 dec – Het afgelopen jaar zijn meer politieagenten hun baan kwijt geraakt door wangedrag. Dit zegt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Ruim twintig politieagenten zijn voorgedragen voor ontslag. “Met bloedend hart”, aldus Tjin Liep Shie.

Het valt elke keer weer zwaar collega’s te moeten aanbrengen. Dit gebeurt via een speciale commissie die elk geval onderzoekt. In de commissie neemt ook de politievakbond deel. Als een geval rijp bevonden gaat het richting minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Volgens Tjin Liep Shie moeten alle leden van het Korps Politie Suriname rekening houden met hun positie. Vanwege het gewicht van het vak wordt in de samenleving extra gelet op de politie.

Toch gaan er steeds weer agenten in de fout. Degenen die nu zijn voorgedragen, hebben zich aan van alles schuldig gemaakt. Het betreft overtredingen en criminele activiteiten als diefstal, verduistering en afpersing. Volgens Tjin Liep Shie is het aan de andere kant weer zo dat wie presteert loon naar werk krijgt. Ruim honderd agenten zijn bevorderd tot een hogere rang. Een kleine groep is niet door de beoordeling heen gekomen vanwege tekorten in het werk.

25 REACTIES

 1. Dear Waterkant friends,

  2013 is coming to an end and we take this oppurtunity to wish you a much blessed Christmas. That MMXIV may bring you all the best of luck but most of all good health.

  Thanks for your special friendship. God Bless !
  .

  Paraman.


  Maak melding

 2. Hr. Tjin Liep Shie, ik heb gemerkt dat veel jongeren geen respect hebben voor Uw mensen. Dit is wereldwijd een probleem aan het worden, echter wordt het tijd dat daar verandering in komt. Gisteren nog werd op de Coesewijnestraat nog gewezen op het vastlopen van verkeer door onbehoorlijk gedrag. De politiewagen reed er gewoon omheen en de bestuurder trok zijn schouders op toen een autobestuurder om hulp riep de boel te ordenen. Deze poltiewagen was notabene op weg naar politiecentrum en er zaten meerdere agenten in de wagen. In Amerika of FRankrijk was men uitgestapt. Maar ja, de buiken van de politiemensen worden veel te groot en is in en uitstappen niet gemakkelijk.


  Maak melding

 3. Ik vraag me af hoe zijn deze agenten daar terecht gekomen ?
  Hoe was dan de screenings procedure dan ?
  Of zijn ze, door vriendjes politiek erin gerold!
  Ma na Sranan niks no fout,dus go so doro.


  Maak melding

 4. dit betekent 20 criminelen extra..
  goed voorbeeld doet goed volgen…
  de press is een moordenaar, verkrachter, drugsdealer, terrorist..
  Wat verwacht men dan ??
  Types zoals oa sra en perro moeten worden heropgevoed…wiep ding mars nanga wang tamaring wipie..

  sra , joe foefoeroe lessie beest, mars go studeer..


  Maak melding

 5. Ach ja Surinaamse agenten maken het wel heel erg bont. Dit is nog het topje van de ijsberg.
  Mishandelen van gehandicapten schijnen ze ook goed in te zijn. LAFBEKKEN!


  Maak melding

 6. roy

  ju ede boro,na tapu mi ju e opo ju tingi movo boij,i no wasi ju movo nanga ka-stroli ete noo,boij ifu ju no abi neks fu taki,dang ju musu tapu ju movo.

  na takru ati fu ju nanga na bita fu ju ati, no go tjali ju a tapu wang krieng pasi.
  na ede fu ju no mang denki a tap wang leti fasi,’fa ju wani kon taiji mi sa mi musu du,boij.

  roy,nogmaals;ik weet 1000% zeker dat ik beter geschoold ben dan jou,en,jou euro centrisch manier van denken en koloniale scholingen dat dierlijke gedrachten vertoond,geen waarde tenopzichte van mijn opleidingen met zich mee draagt of werkelijke menselijke eigenschappen met zich mee gemoeid.

  dat kan jij toch zelf aan jou manier van posten merken,´of zie jij jou eigen inhoudelijke fouten niet.

  boij, go teki wang bun skoro.
  en stop met liegen,dan zal jij weten wat waarheid is.


  Maak melding

 7. Dit is wel een leuk confronterend artikel voor onze geachte forumleden die moeten reageren op het topic over de vrijspraak in de zaak Rishi, kijken of ze nu ook het racisme er bij halen


  Maak melding

 8. de zaak+Rishi

  is een rasistische geval.

  als men in nederland over rechtvaardigheid spreekt,dan is dat heel ver verborgen in het nl rechts systeem.

  een agent hoort zich voorbeeldig te gedragen en niet vanuit onbewezen feiten handelingen naar voren te halen die tot vatale gevolgen kan leiden.

  als een agent onrechtmatige handelingen naar voren haalt,is hij ervan bewust dat er straffen of ontslag het gevolg kan zijn,´hangt natuurlijk van hoe ernstig die handelingen geweest zijn.

  het nl rechts systeem heeft in deze geen rechtvaardige uitspraak of oordeel naar voren gehaald.

  volgens het rechts systeem,zou,deze agent op non actief(onslag)gezet moeten worden waarbij een gevangenis straf van minimaal 5 jaren met zich mee zou moeten dragen.

  wat nu het geval is´,is dat er niet vanuit het rechts systeem een oordeel tot stand gebracht is,maar,vanuit politieke belangen.


  Maak melding

 9. Wat nagenoeg nooit de kranten haalt noch bij de korpschef op het bureau komt zijn de misdragingen van de district commandanten die dagelijks in de fout gaan.
  Vaak heulen commandanten met mensen die in de fout gaan maar worden wel degelijk goed en zoet gehouden.
  De visie en reactie van de korpschef duidt op hoofdzakelijk ontslagen van personeelsleden die werkzaam zijn in Paramaribo.
  Inventariseer eens ook in de districten, zie wat de Chinezen betalen aan omkoping / afpersing


  Maak melding

 10. @sra,
  jo kaalkontige warhoofd baviaan…

  De tulpen uit je kont zyn zeker uitgebloeid..je had toch verkeerde bolletjes geslikt..

  go studeer joe bigi ede todobere..


  Maak melding

 11. roy,

  ik denk dat een ezel net iets verstandiger is dan jij
  go back to the jungle roy and try to change for an better live
  roy you dagoe
  schrijft liever niet want jij brengt totaal geen waarde aan dez forum


  Maak melding

 12. Inderdaad sluipen burgers met criminele inborst het politie korps binnen via sollicitatie. De psycholoog maakt fouten, misschien moeten twee deskundigen apart ingezet worden.Deze criminele burgers vallen uituindelijk door de mand en u ziet dat de Korpschef geen grappen maakt.De een sneller en de ander later of jaren later.Het komt ervan als wij veroordeelden in de regering hebben, die weer een slecht voorbeeld zijn voor de samenleving. De anderen die crimineel zijn zullen volgen. Als burger kunt u meehelpen en de Korpschef tippen indien politiemannen buitenmaat handelen.Wat zal het leuk zijn om een korps te hebben met rechtgeaarde politiemannen, die hun eed en belofte respekteren.Tenslotte; let wel dat burgers politieman worden en die met criminele inborst worden opgedonderd als zij door de mand vallen Bent u eerlijk integer en intelligent, dan adviseer ik u om politieman te worden zodat wij een beter korps zullen hebben.


  Maak melding

 13. Wanneer er een gedegen antecedentenonderzoek vooraf gaand aan de sollicitatie plaatsvindt, dan denk ik dat je heel wat problemen voorkomen kan. Omdat je vroegtijdig de bokken van de schapen scheiden kan. Ook moeten we niet vergeten het gedrag van hogere gezagdragers die meestal wegkomen met hun bewezen openlijk crimineel gedrag. Want zolang je schuinsmarcheerders hebt als hoger geplaatsten, zal het niet anders worden.


  Maak melding

 14. Dino boy. Je gaat actie missen.Swiet pong.Okro soepoe. Lekkere orgeade of een djiendja bierie wang kowroe Parbo bierie.Een lekkere meid ( geen zwaar geschapen Mandingo die je kont aan flarden boelt ) We gaan aan je denken wanneer we met onze koba super kerstgerechten bezig zijn.Fuck you mie boy.


  Maak melding

 15. =Twee vragen die ik graag zou willen stellen is het volgende::
  -Wat voor test hebben deze jongens ondergaan en
  -Hoe zit het met de psychologische test???

  -Jammer, en ben benieuwd wat nu van deze jongens terecht zullen komen!!!!


  Maak melding

 16. De kleine man moet het weer ontgelden. De grote boef blijkt ongestoord zijn werk te kunnen verrichten. Zo nu en dan vlak voor de feestdagen af en toe een losse flodder en de doorsnee kondremang is weer happy.


  Maak melding

 17. In Suriname is het tot nu toe alleen de president die zijn ondergeschikten ontslaat. Verder hoor je zelden of nooit dat er iemand ontslagen wordt wegens wanprestaties.
  Ik vind het moedig en prijzenswaardig van Tjin Liep shie dat hij agenten die niet deugen de laan uit stuurt.
  Hij doorbreekt daarmee een taboe. Het taboe van ontslag wegens wangedrag.
  Dat komt niet zo vaak voor in SU, waar alles met de mantel der liefde wordt bedekt en waar mensen elkaar niet “verraden”.
  Een verrassende actie van de korpschef.


  Maak melding

 18. hans vergelijkt het ontslag van 20 Surinaamse agenten in SURINAME met de vrijspraak van de agent in de zaak Rishi. Hij vraagt zich af of men ook in Suriname racisme erbij zal betrekken.

  hans, in SU worden de agenten onmiddellijk ontslagen wegens wangedrag!
  In NL worden ze zelfs na doodslag vrijgesproken!


  Maak melding

 19. Overal zijn er politieagenten die niet sporen. De vraag is of het percentage van ondeugende politiemannen in Suriname hoger is dan elders en zo ja, waar dat aan ligt.
  Indien 600 agenten bevorderd zijn, doen ze dan nog hetzelfde werk? Zo ja, is het dan een verkapte loonsverhoging om de agenten ‘loyaal’ te houden?


  Maak melding

 20. Sra…..mees gebruikte woord: “racist”.

  Zo moe van die man….

  Ruim een jaar geleden werden er 4 ongewapende verdacnten door e Surinaamse politie doorzeefd. Eigenlijk gewoon gexececuteerd. De zaak zou grondig worden onderzocht……..\\

  Ye right


  Maak melding

 21. henk mollenaar

  jij klets over hoedanigheden van mijn land,terwijl jij die grote balk van jou land niet ziet,of,misschien wel ziet,maar er niet durf om erover te praten,”hypocrit.
  jij woont er niet eens,maar jij doet net alsof jij er woont.
  het is een binnenlandse zaak waar jij jou niet mee moet bemoeien.
  wie zegt dat die zaak waar jij over klets niet al opgelost is.
  en ja,ik gebruik het woord,RACIST/EN omdat het zo is.
  een nederlander is een geboren racist,of niet dan,vooral als het over mijn land gaat,dat is toch op deze forum bewezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.