Brandweerlieden nemen vakbondsbelang in eigen hand

2

PARAMARIBO, 20 dec – Brandweerlieden hebben de buik vol van hun oude vakbondsbestuur. “De belangenbehartiging van de leden liet veel te wensen over”, zegt Ulrich Coats die de aanzet gaf tot een interne coup. Het oude bestuur onder leiding van John Seedorf is verdreven. De meeste brandweer lieden zijn er van overtuigd dat ze af zijn van Seedorf. De oud-voorzitter lijkt een andere mening toegedaan.

Hij heeft de brandweervakbond ruim twintig jaar geleid en wil er graag nog wat tijd aan koppelen. De brandweerlieden kozen al een ander bestuur. Seedorf pikt het niet en als teken van verzoening stuurde hij alle brandweerlui een kerstpakket. Coats vindt het typisch. Het pakket bestaat uit een stuk kaas, een kerstbrood en fles sprankelwijn. “En dat terwijl de brandweerlieden gezamenlijk zo’n twaalfduizend Surinaamse dollar (ongeveer drieduizend euro) aan contributie betalen”, zegt Coats.

Het kan er dan ook niet in dat Seedorf vrolijk beweert dat de ‘rebellen’ erop uit zijn witte voetjes te maken bij het management. Volgens Coats gaat het om veel serieuzer zaken. Zoals de vraag wat er gebeurt met het geld van de vakbond. In ruim twintig jaar moet een heleboel gespaard zijn als de uitgaven werkelijk zo mager zijn als het pakket (dat overigens verdacht veel lijkt op wat alle ambtenaren cadeau wordt gemaakt, niet van de bond dus). Seedorf zal verantwoording moeten afleggen.


2 REACTIES

 1. Hahahaha, het is hier lachen geblazen, want bijna niemand die waterkant.net bezoekt heeft tot nog toe gereageerd op deze brandhaard. De meeste reageerders hier op waterkant doen zich liever geleerd voor in de andere fora en spelen de grote adviseur, terwijl ze van toeten noch blazen weten. Ik doe alsof ik ze serieus neem, ondertussen lach ik ze vierkant uit, den denk den koni. Belachelijke bedoening dus, ma no spang, ik heb niets te doen vanavond behalve dat ik net klaar ben met mijn paisa te tellen van de opbrengsten van mijn boek.

  Ik ben momenteel in een schrijfbui en zal jullie zeker niet passeren, want wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Maar wat is het probleem brada’s? Komt het door het armzalige kerstpakket wat jullie hebben gekregen, hihihi sprankelwijn, een stukje kaas en een kerstbrood? Inderdaad sari tori yèrè, terwijl ik weet niet hoeveel kerstbroden ik gekregen heb de afgelopen dagen en van alle kanten diverse rijkgevulde kerstpakketten van verschillende maties in ontvangst hebt genomen uit dank dat ik ze de afgelopen tijd gesteund hebt met woord en daad. Ik heb mijn kerstgratificaties verdeeld aan mijn overige familieleden, en ze hebben me al laten weten dat ze gesmuld hebben, “ding siebing tok”.

  Ik lach jullie niet uit hoor, want uitlachen is niet netjes maar gemeen, maar ik lach jullie toe en dit is positief, want door jullie toe te lachen gier ik het zonder schuldgevoel uit van de pret. Ik heb geen sopie gehad hoor, dus denk daar maar niet aan. Ik ben geheelonthouder, maar by the way… ik vindt dat jullie goed werk verrichten met het bluswerk van de oude krotten en ruines in de stad Paramaribo en omgeving, no big deal, maar dat jullie zo in de zeik worden genomen door de vakbond is ridicuul. Ik kan niets voor jullie doen dan alleen maar hopen dat jullie alsnog een goede oplossing vinden samen en dat het kerstpakket het volgend jaar rijkgevuld is. Indien niet, no spang, ik hou jullie in de gaten.. en misschien dat ik iets voor jullie zal kunnen doen.

  Let op, mijn giften zijn standaard anoniem, daar ik gekant ben tegen bombarie. Ik ben niet zoals de meeste Surinaamse stichtingen die zogenaamd goede doelen beogen, die de media erbij halen wanneer ze een voedselpakket of een envelop uit te delen hebben. Dit zijn de showpikkers o.a. club Lions, oliviera etc. en dan zeggende oh zie mij hier eens Christelijk doen. Neen..ik ben niet van dit soort, ik geef zonder reclame te maken, daar ik niet religieus ben. Oke Brada’s everything gonna be alright en zorg ervoor dat jullie straks met oud en nieuwjaar klaar staan om de branden te blussen veroorzaakt door de pyromanen van Suriname. Weet, dat ik aan jullie kant sta, power!
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.