Gerechtshof behandelt klacht over reanimatie Rishi

13

Het gerechtshof in Den Haag gaat zich buigen over de vraag of drie agenten moeten worden vervolgd omdat zij de 17-jarige Rishi Chandrikasing niet direct hebben gereanimeerd toen hij was neergeschoten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Michael Ruperti, advocaat van de nabestaanden, zei vandaag tegen de krant dat het hof heeft laten weten zijn klacht daarover in behandeling te nemen. Rishi werd vorig jaar november door een politiekogel dodelijk getroffen in zijn hals. Ambulancepersoneel dat na 9 minuten arriveerde, constateerde dat hij nog leefde en begon met reanimeren. De jongen overleed later alsnog in het ziekenhuis.

De agent die schoot wordt vervolgd voor moord. Justitie heeft de rechtbank gevraagd hem schuldig te verklaren, maar geen straf op te leggen. De rechtbank in Den Haag doet maandag uitspraak in de zaak schrijft het Algemeen Dagblad.

13 REACTIES

 1. Justitie heeft de rechtbank gevraagd hem schuldig te verklaren, maar geen straf op te leggen…

  Ik wist niet dat dit ook mogelijk was, iemand doodschieten, schuldig verklaard worden maar geen straf opgelegd krijgen…

  Dat de andere agenten geen enkel poging gedaan hebben om hem te reanimeren, bewijst ook wat de bedoeling is geweest…


  Maak melding

 2. @ paagal

  Is politiek gemotiveerd. Als die agent schuldig word bevonden dan kan dat effect hebben op het handelen van alle politie agenten in Nederland.
  Althans zo denkt justitie erover.


  Maak melding

 3. Paagal…15 mensen martelen, verminken en standrechterlijk vermoorden…jezelf amnestie verlenen en tot president kiezen….DAT IS OOK MOGELIJK!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. Tedje , even wat opheldering, een politie is geen arts, maar heeft wel EHBO, dus moet direct hulp verlenen bij levensbedreigende situatie, dus reanimeren, daar zijn ze dus allen nalatig in gebleven, een leek, ook een hulpverlener kan nooit de dood konstateren, tenzij het hoofd 10 cm of meer van het lichaam gescheiden is, dus volgens mij alle redenen om ze te vervolgen


  Maak melding

 5. Die afwijkende agent had hem never moeten doodden.Punt uit! Hij moet gestraft worden en als hij dat niet krijgt zal GOD hem dan straffen.Weet je hoeveel pijn die krankzinnige agent de familie en zijn vrienden bezorgd heeft,het is niet te beschrijven.


  Maak melding

 6. Waarom doet justitie dat niet met de gewone man? Schuldig bevinden maar geen straf opleggen? Ik heb het idee dat justitie cijfers heeft die laten zien dat mensen niet meer happig zijn politieagent te worden. Ze vrezen dat het straffen van agenten – al zijn die dan schuldig – dit beroep nog onaantrekkelijker gaat maken. Bovendien willen ze, denk ik, liever autochtonen dan allochtonen als agent, vandaar dus de beschermende maatregelen. Die 3 monstertjes hebben natuurlijk liever niet te maken met een allochtone cop.


  Maak melding

 7. 22 dec. 2013

  In ons Nederlandse rechtssysteem toetst de rechter altijd om het algemeen belang. Gelijk hebben en gelijk krijgen worden, hier in Nederland, vaak afstotende polaire krachten van elkaar.

  Hoewel bewezen is dat de agent niet conform de regels geschoten heeft,is in algemeen belang geen straf opgelegd geworden.

  Rishi wordt hier niet gezien als factor van het algemeen belang, maar wel die agent die vertegenwoordiger is van een handhavingsapparaat in algemeen belang van de samenleving. Stel je voor dat geen enkele agent meer durft te schieten, dan ontstaat anarchie in de gemeenschap en dat weegt zwaarder dan het belang van rechtvaardiging voor de familie van Rishie. Althans, zo denkt en handelt,volgens Srika, de Nederlandse rechtsspraak nu in vele gevallen.

  Onrechtvaardig voor de familie van Rishie, maar dat is de realiteit in Nederland.

  En houdt de reële minpunten binnen de realiteit.
  Srika


  Maak melding

 8. Ik begrijp niet dat de surinaamse gemeenschap nog geloof heeft in het rechtsysteem in Nederland. Die jongen is als wild vee neergeschoten en die agent gaat vrij uit. Zo zijn wij vogelvrij verklaard! Het is niets anders dan een bevestiging dat wij in een politiestaat leven!


  Maak melding

 9. Ongelooflijk veel overeenkomsten met het volgende geval in Toronto, nu afwachten hoe de rechtspraak in Toronto gaat afspelen en in welke mate gaat verschillen met die in Den Haag.

  Ontario’s Special Investigations Unit has charged a Toronto police officer with second degree murder in the streetcar shooting death of 18-year-old Sammy Yatim in late July.

  “The Director of the Special Investigations Unit, Ian Scott, has reasonable grounds to believe that a Toronto Police Service officer committed a criminal offence in relation to the shooting death of 18-year-old Sammy Adib Yatim in July of 2013,” the SIU said.
  The SIU said an arrest warrant was issued for Toronto Police Officer Const. James Forcillo Monday morning. An arrangement was made through Forcillo’s lawyer, Peter Brauti, for the police officer to turn himself in to the custody of the SIU Tuesday morning before a court appearance at Old City Hall.

  Afgelopen weken in Texas, een dronken witte teenager rijdt 4 mensen dood op een trottoir en gaat voor een paar jaar in rehabilitatie. Dezelfde rechter geeft een zwarte teenager 14 jaar als hij iemand in een vechtpartij neerslaat en later komt te overlijden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.