Stichting Radio-omroep Suriname versus Santokhi

55

PARAMARIBO, 18 dec – VHP-leider Chandrikapersad Santokhi krijgt een kortgeding aan zijn broek. Publieke omroep SRS (Stichting Radio-omroep Suriname, red.) voelt zich in haar goede naam en eer aangetast na recente uitspraken van de politicus. Een opgegeven ultimatum verliep zonder reactie.

Santokhi had tot vijftien december de tijd om zijn woorden terug te nemen en excuses aan te bieden. dat moest publiekelijk gebeuren. SRS valt vooral over de bewering dat er ‘etnische verdeeldheid’ wordt gezaaid. “De SRS heeft een nationale opstelling en geen etnische”, zegt Vivian Gordon, voorzitter van de Raad van Toezicht, tegenover de Ware Tijd. Dat is eerder ook te kennen gegeven, kort na de uitspraken van Santokhi. Die blijft erbij dat het niet goed zit bij de zender.

Met name het dagelijkse opbelprogramma Bakana Tori wordt op de korrel genomen. Volgens Santokhi wordt er niet alleen verdeeldheid gezaaid. Het is ook kwalijk dat president Desiré Bouterse niet ingrijpt. Het programma wordt namelijk verzorgd door presidentieel woordvoerder Cliff Limburg. Hoewel zowel Limburg als SRS ontkennen dat er verdeeldheid wordt gezaaid, zegt Santokhi over bewijzen te beschikken. Wanneer het kortgeding precies dient, is nog niet bekend.


55 REACTIES

 1. Het is algemeen bekend ervaringsfeit dat SRS/Bakabana>etc
  dwaalspoor tori via radio en tv ventileren. IEDEREEN moet hun gezag respecteren. Nu is het zo dat de rechters ook naar de programma’s luisteren. Wat wil deze groep bereiken: dat de rechters SRS en Limburg in het gelijk stelt. DUS DE RECHTERS MOETEN ZICH INBINDEN EN ONDERWERPEN AAN HET GEZAG VAN SRS LIMBO EN Co.


  Maak melding

 2. Dit is het aloude probleem waar Suriname mee kampt. En vooral de waarheid daar wil deze regering niets van weten. En om objectief te zijn, de SRS is naar het nu blijkt geen publieke omroep, maar een verlengstuk van deze criminele regering. Ook is overduidelijk komen vaststaan dat Suriname geen persvrijheid kent. Wel weet ik, de waarheid is ten alletijden een feit en een leugen of verdraaiing is gefabriceerd. En wanneer een regering oprecht met vooruitgang bezig is dan hoort men het graag, hier zie je juist het tegendeel. Maar, omdat men met totaal andere onderwerpen bezig is inplaats van met beleidsaangelegenheden, heeft men dat niet graag in de publiciteit. Dit noemt men onbehoorlijk bestuur. En daar is juist deze incompetente samenraapsel mee bezig. Nu deze criminelen de hete (adem) van de democraten in de nek voelen, is er paniek in het kippenhok ontstaan. Aangezien we met visieloze en laaggeletterden te doen hebben, kan je niet anders verwachten dan ongefundeerde en niets zeggende halve waarheden. Wat ze ook doen, deze regering heeft haar langste periode gehad, daar hoef je niet mee eens te zijn, maar feit is dat er een kentering aanstaande is, en dat is een kwestie van tijd.


  Maak melding

 3. Er ontbreekt leiderschap waardoor randfiguren als Limburg gewoon haat kunnen zaaien. De hele Njang Dringie Partij staat erbij en kijkt ernaar. Waar blijft dominee Misjie-kaba. Men kan de incompetente regering niet verdedigen, dus gaat men vieze politiek bedrijven. Dit haatzaaien van Limburg zou voor vragen in de assemblee moeten zorgen. Zulke figuren als Limburg zijn vijand van het volk, want ze vergiftigen het volk met hun DDB propaganda.
  Want men is bang dat als er een andere regering komt, wet en recht gaat gelden en hun criminele pres wordt aangepakt. En een nieuwe regering gaat ook corruptie aanpakken, waardoor Limburg en consorten geen njang patoe meer gaan hebben.


  Maak melding

 4. Ik althans zou never ergeren met zulke 4e rangs heethoofdige 2voeters Hahaaa..Geachte beste mensen gewoon laconiek vertoeven is bevorderlijk en meestal raak en MAESTRO Santokhi weet wat hij doet of gaat doen en waarmee hij nu bezig is,want straks gaan we die Maestro dagelijks met onze ogen en oren waarnemen zondro wan ede hatie.


  Maak melding

 5. @Roy,die Santokhi van jou gaat gedwongen worden om zijn ‘schaamterij’aan de wereld en de mensheid te tonen.Die man is niet geschikt om president van Suriname te worden.Dat steekt hem.Dat doet zeer.Uit onmacht gaat hij leugens vertellen.Santokhi wil thans de etnische troef gaan aanwenden om zijn achterban, dat zijn de mensen die op hem lijken, angst aan te jagen.Hij hoopt de mensen die op hem lijken te dwingen om thuis te komen en op hem te stemmen.Stemmen op grond van ras.Santokhi zet de klok terug.


  Maak melding

 6. @RobG

  UW press is een moordenaar, veroordeelde drugsdealer, verkrachter, terrorist oftewel allround CRIMINEEL..
  Is dat wel een goed voorbeeld (geschiktheid) voor de jeugd en naar de buitenwereld toe ?


  Maak melding

 7. Gentleman Santokhi ik geef u groot gelijk nowang sorry ,vooral niet aan Bimbo. Mensen ze zijn idd niet eenvoudig bezig op deze zender(srs) Gentleman Santokhi vraag ook de uitzendingen van radio 10(90 sec)op nml: dat van de laatste 2 mnd ,want in 1 van deze uitzendingen was er een laatste beller die zichzelf Roberto noemde; wel wel deze Roberto gaf de heer Santokhi zodanig van langssssss dat niet te zeggen is. Heer Santokhi en dit doet Roberto op alle zenders in Su ,maar noemt zich dan anders bv; Sangeet mala(vr.Joyce) noemt ie zich O.J of O.D. bij Apintie noemt ie zijn naam niet en begint meteen met dhr. Santokhi heel vaak moet meneer Surihs het ook ontgelden. Ik zou dus zeggen bandjes opvragen en luisteren maaaaar. Afgelopen vrijdag 6 dec 2013 werd deze Roberto ontmaskert bij Sangeetmala door een beller en die zei dat deze Roberto Van Der San is van het kabinet van DiDiBrie. En hmmmmm als je goed luistert heeft die stem idd veel van dat van die man(San van)Dus a san o spang. Forimmers help waar u mee helpen kunt ,want oeng no wanie nowang racistisch sanie in Su. Biedt zoveel mogelijk wat u heeft aan dhr Santokhi ,want dit MOET voor eens en voor ALTIJD afgelopen zijn met dit racistischgedoe. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 8. de waardheid is hard ..limburg is een raddraaier.maar ik denk dat de meeste mensen in suriname tevreden zijn met een beetje wter.een beetje stroom, en maar wachten op je geld. zijn wij suri nou zo dom..weg met limburg.en ndp


  Maak melding

 9. @glenn pengel me broek zakt af als k lees dat van der san onder zoveel initialen de andere stations belt.
  Ik wil dit niet geloven.
  Ja dan moet maar de boel ontmanteld worden.
  Dt kan echt niet,wat een propaganda.
  Nogmaals mensen Santokie hoeft geen pres te worden,net als vele anderen zie ik het land suriname naar de klote gaan.En dat is de zorg,meer is het niet.We hebben geen charismatische leiders nodig.Leiders met visie,die niet het volk benadelen.Kinderbijslag wordt niet uit betaald maar er wordn wel kadootjes gedeeld.De omgekeerde wereld.
  Laat Santokie rustig zijn ding doen
  Hij hoeft voor mij geen SORRY te zeggen.Laat de president eerst orde op zaken te stellen,bij zijn srs.
  Zo,n perchef zou ik nooit willen hebben.


  Maak melding

 10. Laat hij maar lekker met pensioen gaan. Ben moe van deze man. Je straat alleen maar haat uit.

  Vijftien jaar heb je de kans gehad. Je had alleen ogen en oren voor je Eigen soort.

  Preskandidaat….. ga toch fietsen man ben moe van jou. Volgens jouw kan jij het land beter besturen. Wel nee als jij pres wordt…….. zal domijnkantoor weer vol zitten met je Eigen soort. Ik wil geen pres hebben die alleen kakre kakre blaft.


  Maak melding

 11. Vivian Gordon. Een over het paard getilde zoeloe die directeur werd omdat zijn Djieniepie vriend vice president werd.Daarvoor was het maar een zielenpoot die de hele dag in de kroeg zat. Wat een grap eigenlijk.


  Maak melding

 12. Hoi domme massa,

  Jullie staan te springen om Santollie. Goed zo idioten.
  Als hij president wordt, dan schijten alle niet hindustanen een paal met prikkeldraad. Dan zullen jullie anders blaffen. Ptjieng ptjieng mangrie koelieskowto o klap klap oeng mars bakka.Hindustanieschoonmaakster o trong secretaresse en alla blakkamang o trong schoonmaakster en neukertje. Verkrachting lik wang meter.
  Mensen; kijken/ luisteren jullie niet naar die gatlikkers die in tatta wonen. Ze zullen niet voelen wat jullie daar gaan/zullen meemaken. Laat ze niet in jullie shit bemoeien, maar lossen jullie het zelf op.In tatta stellen ze ook geen moer voor.
  Mensen; stem niet op santhokie. Laatste waarschuwing, want jullie(niet hindustanen) gaan schijten.


  Maak melding

 13. Goed dat heer Santokhi de stoute schoenen heeft aangetrokken en het probleem heeft aangekaart. Tenminste werkt hij voor zijn bezoldiging. Ik vraag me af waar andere volksvertegenwoordigers zijn.Reeds jaar en dag hoor ik op verschillende radiostations hoe er haat wordt gekweekt tussen groepen Surinamers. Lijdelijk moest ik het aanhoren en bleef maar hopen, dat men een keertje zou veranderen.Als SRS daaraan schuldig maakt en het aan de kaak is gesteld door Santokhi, dan is dat prijzenswaardig. Als burger zal ik vanaf nu aantekeningen maken als ik domme uitlatingen wederom hoor via de radio en zal ik dan als ingezonden stuk sturen naar een krant. Het moet ophouden, anders zal er geen eenheid zijn en zullen wij ook nooit vooruitgaan.Ik hoop dat er een regering komt die wetten aanneemt om dit soortdingen krachtig af te straffen. In de USA krijg je $ 25 boete als je het woord nigger in de mond neemt.Er moet een regeringsleider komen die normen en waarden hoog in de vaandel draagt,zodat SME uit het dal kan klimmen.


  Maak melding

 14. @Bhayo
  Dat wat jij domme massa noemt, weet bliksemsgoed dat jij een gek bent en is het nu overduidelijk met jouw reactie wat met haat kweken wordt bedoeld.Tenslotte een hindoestaans klinkende naam maakt je nog geen hindoestaan.


  Maak melding

 15. Starnieuws, santhoki gaat bewijsstukken aan de rechter overhandigen. Dat zeg je niet zomaar, Mark my words de vhp heeft een dik dossier over het paarse gespuis en in het bijzonder over lakei Limburg. SRS komt van de koude kermis thuis. De vhp heeft uitstekende juristen en bestuurders in huis.


  Maak melding

 16. Zolang een neger president is en de (bos)negers roofovervallen, moorden en verkrachtingen en occupaties mogen plegen op hindoestanen en chinezen vind ik Suriname absoluut geen racistisch land. Het zijn de beste bestuurders in de wereld kijk maar om je heen.


  Maak melding

 17. Nou ik wacht eerst graag af wat meneer SANTOKHI als bewijs heeft want zelf luister ik vaak en heb nog nooit gehoord waar de PRESS of LIMBO racisttis uit kwamen en nogmaals hoe zouden ze dat kunnen bij hun zitten alle rassen ook in de top wat je bij geen 1 partij vooral niet in de top ziet dus wie zou dan meer dat soort mentaliteit vertonen het is toch duidelijk denk ik als je geen gemengd partij hebt je eerder daaraan geneigd ben maar ja het is wachten.


  Maak melding

 18. @ Bhayo

  Haaahaahaaha…EE vriendje je stelt een ieder ernstig teleur man met een verdwaalde reactie en nog met een fenomenale raadgeving hoe dan ook het zal jouw wel lukken de 4e rangs tweevoeters over te halen,wat minder gaan uitschelden en daarvoor moet je eigenlijk voor gaan.Jammer stompzinnige sterveling!


  Maak melding

 19. Als dit onze toekomstige president moet worden dan geven wij onze jeugd een mooi voorbeeld.
  Er moet een wet komen dat er geen enkel politieke partij mag zijn waar de top niet gemengd is.
  Het moet een keer ophouden.
  Tv en radio programma’s moeten voor een ieder verstaanbaar zijn.
  Want nu komt er een gehaal en trek en het lijkt op tijden van 1975 toen hindustaan en creool tegenover elkaar stonden. We zijn veels te ontwikkeld om dit soort geintjes nog te pikken


  Maak melding

 20. Haatzaaierij, verdeeldheid?? SRS? Ja natuurlijk, iedereen hoort het.
  Maar Meneer Santhokie is nog nooit hier op WKN geweest!!
  De SRS is er niets bij, vergeleken!
  Hoe kun je de SRS beschuldigen van iets waar jullie je zelf aan schuldig maken hier op WKN?
  Ook al vormen jullie een niet noemenswaardige, te verwaarlozen minderheid!


  Maak melding

 21. Santhoki(judas),is met een geeslijk en mentaal oorlog voering bezig,om,verdeedheid onder het volk te zaaien,dat is namelijk zijn opdracht van zijn nl euro basja(paniek zaaien).
  Wat weet hij van ethnis als hij met racist achtergronds leringen te maken heeft.
  Srs wordt openlijk door deze rat van dingen beschuldigd die contra de instelling van srs is.

  Laat hij maar bewijzen wat hij zegt,en dat bedoel ik nu,aman e wroko leki den wit man.


  Maak melding

 22. DiDiBrie is juist GEEN goed voorbeeld voor heel Su. Moet de jeugd gaan moorden of opdracht daar toe geven als iemand het oneens zou zijn met de jeugd?Want DiDiBrie heeft dit wel gedaan en NNNNIET dhr Santokhi.
  Gentleman Santokhi als u de grootste partij wordt in het FRONT mag u gewoon de nwe en echte PRESIDENT van Su worden. En tegen mijn kabel @Mi Kondre wil ik ’t volgende zeggen: Famirie a no grap; vaak geven de bellers een andere namen op. Zie maar Mart radio in Ned.vandaag heet de een Rene morgen of op een andere zender heet deze Rene Koprokanoe of Neetje. Dan heet de een Augusta vandaag en morgen Hortaans. dan heet de ene Marian vanmorgen bij/op Mart en heet vanavond Celest bij 189.Dan is er een leukere bij Sangeet mala heet hij Pa Moorie ,bij Bimbo heet hij Lucien en op een andere zender heet hij Ceder. Brada/ sisa al met al soso nep. Kijk dus niet vreemd op van dat jongentje van Der San. En nu weer grijpen naar Segebai ja dus zomaar Segebai ,Segebaai ,Segebai rot op.
  Ik vraag me af wat Segebaai hiermee temaken heeft. Dhr. Santokhi zijn ex kocht een auto van de crimineel Segebai dan sang? DiDiBrie en zoon die dealen ook met criminelen.
  DiDiBrie gaat zover dat hij nieteens ervoor waakt mensen- kinderen uit handen van criminelen te houden ,DiDiBrie stelt de dochter van Graanoogst gerust met het verhaal(NRChandelsblad)dat Rodger Khan(Guyanese crimineel) een goede man is ,waarmee de dochter van Graanoogst gerust een relatie mee kan/mag hebben. Shame on you DiDiBrie en Co. Dus waar wil je naar toe met je Segebai story. Go to Hell of of you NDPers. Nogmaals meneer Santokhi no frede met of zonder bewijs de rechter zal die klein zieligggge Bimbo met een washandje achter ’t oor drogen en hem een knuffel geven. Zeg anders aan de rechter als die vonnis wilt wijzen om naar 13 jaar uitzendingen van dit BEEST bimbo te luisteren dit zal heel veel werk zijn voor de rechter en krijgt dhr Santokhi geen vonnis maar meteen amnestie om djoegoe djoegoe te voorkomen in Su. Hahahahaa. Odiiiii;
  Glenny.


  Maak melding

 23. DDB doet aan DOSSIER-OPBOUW: DECEMBERMOORDEN-DOSSIER, MOIWANA-DOSSIER, STELLENDAM-DOSSIER, CC-1 IN DE DINO-DOSSIER, 12 INHEEMSEN-VERMOORD: DOSSIER IN WORDING.

  Wie kan zich nog DE MOORDEN op de 3 BANDLEDEN in RIJSWIJK nog herinneren?? De MOORD op INSPECTEUR GOODING???

  Dit zijn een paar WAPEN-FEITEN van pres.DDB, BAJA!!!


  Maak melding

 24. @Roy,ontken het niet.Je voelt zelf aan je water dat Santokhi helemaal niet geschikt is om als president gekozen te worden.Santokhi kan dan wel een goede politieagent zijn geweest,maar als politicus heeft hij gefaald, en als leider van het NieuwFront is hij helemaal onzichtbaar gebleven.De man denkt dat hij met valse beschuldigingen, politiek kan scoren.


  Maak melding

 25. Mensen,

  De oplossing van alle problemen in Suriname is de twee deelstaten oplossing. Harivart van Nickerie tm half Paramaribo voor de goedwillenden en de rest (Potiekondre) voor de ongeciviliseerden. Ik denk dat jullie intussen wel begrepen hebben dat in Suriname een hardnekkig pro rotzooi-maar-wat-aan groep is die geen enkele belangstelling heeft voor goed bestuur, recht, rechtvaardigheid, fatsoen en eerlijkheid en die een bepaalde ras als superieur ziet. Deze groep verdedigt met hand tand en zand alle malle beslissingen van de huidige regering waarvan de leider een voortvluchtige is die steeds achter en om zich heen moet kijken en geen rust heeft en ook geen rust zal hebben. Aan de macht blijven is voor hem de garantie dat hij uit de handen van justitie van z’n eigen land of van een ander land blijft. En aangezien hij alleen kan blijven regeren bij de gratie van een bepaalde bevolkingsgroep en van bepaalde zakenlieden en bestuurders (van twijfelachtige moraal) worden deze minder begaafde lieden gekozen het land te besturen en krijgt het zekere stemvee van alles gratis. Dit is zeer triest, maar sluit ook de cirkel. You scratch my back en I’ll scratch your dick, is het beleid tegenwoordig. Foei!


  Maak melding

 26. Als de rechtspraak in Suriname iets voorstelt, dan heeft de SRS geen poot om op te staan.
  De uitspraken van Santokhi, maar dat zou ook voor iedere andere politicus gelden, zijn uitingen van vrije meningsuiting.
  Bovendien braakt de heer Limburg wel degelijk racistische taal uit.
  Iedereen hoort het, behalve de SRS.
  Een gang naar de rechter is het goed recht van iedereen, dus ook van de SRS, maar om voor wat Santokhi heeft gezegd een rechtszaak aan te spannen, is lachwekkend.
  Dan kunnen we wel aan de gang blijven in ons land en zit de rechterlijke macht binnenkort overspannen thuis.


  Maak melding

 27. @ Wendy
  hindostaans, javaans, aucaans, sranang tongo, etc zijn allemaal surinaamse talen.Doe ook een beetje moeite om deze talen te verstaan, dan zal je niet meer van dit soort onzin verkondigen. Ik heb het al eerder gezegd,hetlijkt alsof alles en iedereen zich moet aanpassen aan de mensen die op Limbo c.s. lijken.


  Maak melding

 28. Wat mij betreft is het prima dat de SRS naar de rechter gaat. Wel zou ik de volgende voorwaarden hieraan verbinden:
  Als SRS de rechtszaak verliest mag niet de belastingbetaler hiervoor opdraaien, maar Gordon. Limbo en consorten. Daarnaast zouden ze moeten worden ontslagen bij de SRS.
  Ik ben benieuwd of ze op basis van deze uitgangspunten wel willen beginnen met een rechtszaak. Het is triest dat deze idioten op kosten van onze samenleving politiek willen bedrijven.


  Maak melding

 29. Doordat de rechtsstaat buiten functie is gesteld, moet je geen gerechtelijke uitspraak verwachten maar een politieke uitspraak. Vergeet niet dat zelf het ConstitutioneleHof vervangen is door een administratief orgaan, dus een niet rechter kan een gerechtelijke uitspraak tegenspreken of naast zich neerleggen. Dat is het grote probleem waar Suriname mee kampt. In Suriname hebben alleen misdadigers het recht aan hun zijde.


  Maak melding

 30. Chan zal helaas nooit pres worden. Er zijn te veel stemmers die niet op hem lijken.

  Het blijft dus verder aanmodderen in Suriname met of zonder chan.


  Maak melding

 31. Sra, Yu na blaka mang, ma yu no e waka baka blaka mang?
  Ding blaka mang lik yu lai, YU REDIE MOESOE YU, DING BLAKA MANG LIK YU, NA SOSO SARI ATIE OENG KANG AB NANGA DING, WANT OENG ANO DONG OENG DONG, MA NA VERSTANG OENG NO ABIE. REDIE MOESOE YU.


  Maak melding

 32. stel chan 2 vrage: 1) waarom is mevr denise de jong gevlucht nadat zij ruchtbaar maakte dat chan him self als min van juspol een kartel lijdt die een bende opna hield die chinezen voorzag van verblijfsvergunningen.
  20 why Mr chandra algoe plots ontslag nam als officier van justitie bij het O.M., zij was tog ook belast met de clean sweap van deze gast op de goudvelden?/ of denken jullei dat wij dat soort zaken vergeten?????


  Maak melding

 33. jajaa deze tori is te grappig voor de maand december. Het is veel te druk om uitgebreid te kunnen lachen.
  Limbo je bent racistisch bezig. Als een aal schep je de condities voor de belvereniging van jou bakanagedoe om anderen te beledigen. Niet zo lang geleden hoorde ik je nep interview met Vene draaien. Je stelde vragen en liet Vene antwoorden ben je vergeten. Het was niet grappig, het was gewoon disrespectfull. Bah. Ik vind je een van de mislukkelingen van deze tijd. Bah


  Maak melding

 34. srudatie

  ju ano wang srodati,ifu ju ben de wan srodati dai bo sabi sa mi skrifi.
  na kradji sa ju e kradji a mi tapu e soli mi dati ju na wang kaw,soso jang en skijt,ma denki de no mang,’dang ju e kali mi wang redi musu,boj sang ju e du na redimusu tori.
  alla redimusu ai tapu,den e sji sang den wani,no leki fa sani de,srefi te deng e lejsi,deng e lejsi sang den wani,sondro fu begrijp sa deng e lejsi,ju redimusu.


  Maak melding

 35. @Woensdag 18 december 2013 om 15:43 uur, door Ai na mi
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3375560/2013/01/11/Olie-en-goud-met-Suriname-gaat-het-goed.dhtml

  Dat artikel is van begin dit jaar toen de goudprijzen nog omhoog gingen. Inmiddels ontslaan de goudbedrijven mensen omdat de prijzen gekelderd zijn. En door het dralen met de goud contracten heeft SME even min kunnnen profiteren van de hoge goudprijzen.

  Als je ondeskundig en onwetend bent kun je beter niet posten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.