Santokhi: leiderschap zoek in Suriname

71

PARAMARIBO, 18 dec – Bestuurlijk leiderschap is zoek in Suriname. Dit stelt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. President Desiré Bouterse laat het grandioos afweten op cruciale momenten. Meerdere ontwikkelingen leggen de zwakte pijnlijk bloot. Guyana exploreert gebied dat Suriname toebehoort en “de president zwijgt in alle talen.”

Een andere ontwikkeling is het ‘zaaien van haat’. “Het mag niet zo zijn dat de president Nelson Mandela roemt om zijn verworvenheden, maar geen moment ook maar een klein beetje Mandelas voorbeeld overneemt om te zorgen dat in dit land respect getoond wordt voor mensenrechten. En ik blijf het zeggen, president ga in uw omgeving na, er zijn personen in uw omgeving die nog steeds haat zaaien in deze samenleving”, zei Santokhi tijdens een partijbijeenkomst.

Vooral het vermogen tot correctie wordt gemist. “U gaat naar Zuid-Afrika om Mandela te roemen en in uw eigen land kunt u niet eens maatregelen treffen”, aldus Santokhi. Hij vindt het overigens een lachertje dat voor Bouterses vertrek wordt aangekondigd dat hij de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur, vertegenwoordigt. “Maar dan zie je Brazilië en Cuba praten. Over anderhalf jaar zullen we weer leiderschap tonen in dit land, want dat is komen weg te vallen.”


71 REACTIES

 1. NDP={gebrek aan visie + gebrek aan eerlijk leiderschap + corruptie + presidentiele machtsobsessie}~~> ontwikkelings achterstand~~~~~~>democratie neemt af~~~~~~~> toename inkomens verschillen tussen arm en rijk~~~~~>sociale spanningen~~~~~~>toename criminaliteit


  Maak melding

 2. San Takie:-) wil graag president worden van Suriname. Maar hij heeft totaal geen charisma! San Takie denkt dat hij met mooie dure boven de rest van de samenleving staat. De arrogantie straalt er gewoon vanaf.


  Maak melding

 3. @TangLafoe: Dat is de taal van een ontwikkeld man! Zouden er veel, waaronder jouw Bouterse, een voorbeeld aan kunnen nemen. En Santokhi slaat precies de spijker op z’n kop!


  Maak melding

 4. Dit is wederom klare taal….hij legt niet de vinger maar vingers op diverse zere plekken….

  Als er toch mensen zijn die dit NIET willen accepteren (de WAARHEID) dan hebben zij behalve boter op hun kop ook stront in hun ogen.

  Wie durft mij tegen te spreken ???


  Maak melding

 5. Ja, ja daarom is de Vice-President met de stille trom met een Hi-Jet Charter naar Barbados vertrokken. Ja, ja daarom heeft de President plotseling afgemeld om af te reizen naar Venezuela vanwege verplichtingen thuis. “A man sabi dati deng e go bank eng,” zo hij is voorzichtig. Santhoki heeft gelijk, want Guyana doet inderdaad wat zij wil in de driehoek.


  Maak melding

 6. Dit is het hefendaagse suriname.Een land regeren met ongeschoode visieloze gasten.
  Dhr,Santokie wil geen pres worden zoals velen sugereren,wat Dhr santokie wil een goed suriname.En dat ben volkomen met hem eens.
  Wat ik jammer vind,dat de bewuste programmamaker niet het vermogen heeft om het volk samen te smelten.
  Als ik mijn mening mag ventileren,dan krijg ik steeds meer het gevoel,dat hij de rassen tegen elkaar uit speeld.En dat is gevaarlijk.Ik heb nog nooit uit zijn programma kunnen op maken dat hij de visies van anders denkende wil laten mee tellen.Ik vind deze programmamaker ,zijn uitlatingen meer lijken op dat van een treiterend kind.Mensen voor schut zetten.Ik hoop dat de rechter ook serieus om zal gaan met deze zaak.


  Maak melding

 7. Waarom mag men de waarheid niet zeggen in Suriname?
  Als men de waarheid zegt proberen altijd de paarsen dit te verdoezelen.

  Hoelang houdt deze regering nog stand?


  Maak melding

 8. @ Tang lafoe

  Jouw reactie begint al met een bijnaam en dat doen normaliter de 4e rangs tweevoeters gauw{met grote vaart}omdat ze primitief en onbezonnen zijn.Gasten dat ook in een beklagenswaardig gesteldheid frequenteren.
  Chandrikapersad SANTOKHIE coming soon the brand new PRES.from Sweet SU.

  V.H.P. Na Fesi!!! V.H.P Soso Faya Lobie!!!


  Maak melding

 9. Bepaald politieke partijen zijn nu al bezig met tv staatsprogramma verdeel heers en raciale politiek te bedrijven.
  Men wil cout ke cout regeren al is het bewezen dat ze incompetent zijn.
  Zie recent stvs kinderjournaal uit de lucht gehaald.
  En radio programma bakanatori van de NDP met raciale uitspraken, dit is heel erg gevaarlijk spel voor een fragiele Suriname.

  En Santhoki is een oprecht persoon alleen willen velen Surinamers dat niet men wil liever in een corruptieve land wonen en “werken” en waar mensenrechten zijn geschonden en nog geen berechting heeft plaatsgevonden in plaats daarvan heeft men een amnestie verleend aan misdadigers van de mensheid.


  Maak melding

 10. Het wordt tijd dat Suriname weer serieus meetelt en wordt gerepresenteerd in het buitenland. Als klein land kan Suriname wel degelijk meetellen, maar niet met deze incompetente crimineel DDB al president. Het betoog van Santhoki spreekt voor zichzelf.


  Maak melding

 11. Santoki is de man die su voorruit zal brengen. Doet hij niet wat hij predikt dan wordt suriname een land van criminele uitschot en corruptie en suriname zal nooit meer het lsnd zijn voor de toekomstige jeugd. We kunnen suriname dan vergeten. Hoop niet dat het zover komt, wsnt mijn koffer is al voor driekwart ingepakt om te vetrekken naar mooi suriname.


  Maak melding

 12. JA, de meeste mensen die hier gillen hoe goed SANTOKHI niet wel is dan vraag ik mij af wat heeft hij dan gedaan in zijn periode wij mensen zijn toch niet zo eerlijk tegen mekaar het meest wat SANTOKHI nu doet is proberen de press omlaag te halen en ik daag jullie uit laat wat horen of zien waar limbo of de press aan rassen haat op roept integendeel welk partij heef van alle lagen bevolking in ga naar de VHP/NPS/BEP/A BOP dus laten wij elkaar geen blinde noemen trouwens kijk hoe blij SANTOKHI praat en lacht en spot over de kwestie TIGRI en openlijk minister BELFORD probeert voorschut te zetten met tigri barba moet naar TIGRI hoe dom moet je dan niet zijn om te weten dat dat niet zijn afdeling is maar van de press/lackin en dan misschien het leger hoe dom en dan moeten juist deze mensen SU begeleiden wel ik vindt het niet om te lachen of te spoten maar ja een ieder zijn plezier en ik denk dat men nu ook wel moe word van dit gelul met 100 fouten van de regering laat 50 dingen horen wat jij gaat doen en wil doen en laat dan ook zien dat in jouw partij ook in top kader ook andere rassen zitten voor dat je anderen vraag naar anderen te kijken zo dat ze jouw balk niet zien zeg vertel het volk wat jij beter kan en gaat doen en wat jouw buitenlands beleid zal zijn want ik vraag mij af waarom nu en toen niet gratis zorg voor jongeren en ouderen water en Electra schoolgeld naschoolse opvang mensen die 50j moesten wachten voor beschikking meer buitenlands beleid en noem maar op het is nog niet wat wezen moet maar er word gewerkt en geloof mij in een land in ontwikkeling ga je dit altijd hebben corruptie en zo maar het zal langzaam verdwijnen niemand zal dat in 1 keer kunnen verhelpen maar was het er toen niet wat hebben zij toen aan gedaan hebben zij toen daar een wet voor gemaakt vraag je dat eerst af wat kunnen zij nu voor ons doen wat zij toen niet gedaan hebben wel ik zou het niet weten misschien konden ze toen niet toveren maar nu wel.


  Maak melding

 13. De vraag is wat gaat Santhokie doen met zijn grote bek. Volgens mij ook geen ene moer. Hij had zijn spierballen al moeten laten zien toen de kwestie al bezig was in zijn tijd met die andere verrader Vene. Roy deze is voor jou!


  Maak melding

 14. @ kolibri

  je bent een lachertje mang? Santhokie gaat Su vooruit brengen whahaha. Laat me je even wakker schudden! Niemand die daar aan de top is gaat Su vooruit brengen dan alleen hun eigen zakken te vullen en de andere partijen neer te halen. Heb je ooit gehoord van struisvogel politiek? Dat gebeurt helaas in Su. Er wordt teveel gekeken naar anderen maar niet naar eigen daden. En tot slot de enige die Su weer kleur kunnen geven zijn de jeugd op ‘de Kom’. Al die oude klootzakken moeten gewoon oprotten daar en die andere criminelen, want een Santhokie, Brunsie, Somo en nog vele anderen op belangrijke posities lopen niet achter op Bouta.


  Maak melding

 15. @ filet

  Word wakker mang! Bouta dit, Bouta dat, paars zus, paars zo. Wanneer worden idioten types als jij nou een keer wakker dan persoon of partij neer te halen. Is dat groen, rood, oranje of welke van die andere kleuren zoveel beter dan die paarse whahaha!


  Maak melding

 16. @Stay_calm_and_love_Suriname
  In het belang van STABILITEIT is er destijds gekozen om geen gerichte aktie uit te zetten om de drugsdealer annex moordenaar op te laten pakken…

  Het is een FEIT dat jou press een veroordeelde crimineel is tevens veelvuldig moordenaar in tegenstelling tot Chan die scholing heeft genoten en GEEN onzin uitkraait.

  Dus eerst relativeren ….en toon vooral GEEN kudde gedrag.


  Maak melding

 17. @Stay_calm_and_love_Suriname

  Je voert strijd en GEEN discussie…
  laat je vooral niet leiden door emoties…
  er is een groot verschil tussen feiten en ficties.
  FEIT is dat je BOTER hebt op je hoofd en STRONT aan je ogen..


  Maak melding

 18. Santhokie welk recht heb jij om te spreken? Heb jij een crimineel van formaat als DDB durfen te berechten? Heb jij en je maatjes een gezonde rechtstelsel gecreeerd toen jullie aan de macht waren? Santhokie heb jij ooit de tijd genomen om onze Surinamers in het binnenland te faciliteren van gwl voorzieningen? Terwijl alle rijkdommen uit het binnenland komen, zien wij alleen Paramaribo verrijken. Je moet je schamen dat jij als partijleider je nog surinamer durft te noemen. Vergeet niet dat DDB gekozen is uit protest tegen nieuw-front en omdat Surinamers geen keuzes meer hadden.


  Maak melding

 19. @ Roy

  Bouta is niet mijn press mang, lees goed!

  Als Bouta echt zo nodig gearresteerd moest worden dan was dat allang gebeurt. Al die zogenaamde mensen die beter weten daar zoals die vriend Santokhie van je hebben bepaalde belangen. Ik weet niet over welke stabiliteit jij praat. Ik zie alleen maar zakkenvullers!

  Boter heb jij op je kop en hopen stront over hele je kop!

  Ga baden mang, je meurt! waarschijnlijk teveel masala gegeten!


  Maak melding

 20. @boegroe wat je aanhaalt wil ik niet met je eens zijn .Wat ik van je wil leg het curriculum-vitae van al deze mensen bloot.
  Wat heeft jou pres niet aan zijn handen.
  Grondpapieren is niet om mee te jubelen,want als ik nu ga voor een stukje grond krijg ik het niet.Ik heb geen politieke partij.
  Gelden worden niet o ijd betaald.
  Kijk maar naar de zoon van jou pres.
  Limbo is niet educatief bezig.
  Wie hangt aan wie en wie zjn meelopers van wie,dit alles is om mee te liften in giften(cadautjes)
  Het buitenland neemt suriname niet serieus.
  Wat Santokie doet is zich meer zorgen maken,net als velen vanonze bevolking.Suriname gaat naar de afgrond.Kijk maar naar het probleem in het binneland.
  Als jij denkt voor al deze problemen een opllossing te hebben draag het aan.
  Wat mij verbaasd dat surinamers nooit kiezen over inhoud maar op iemand die een ander aan het neerhalen is.Dat is politiek van suriname.
  De mensen die het beste voor hebben met het land en goed kader hebben worden uitgejouwd.Kijk hoeveel kinderen niet naar school gaan of vroegtijdig de school verlaten vertel mij waarin dit zich vertaald criminaliteit.
  Suriname van heden ken geen respekt zeg mij wie respekt heeft voor wie niemand.Surinamers zijn haat dragende mensen,jou pres die het voorbeeld moet geven is er een van.Niemand wil van niemand iets aannemen.Dat is het hedendaagse suriname.Jammer voor ht surnaamse volk,ze zijn tevreden met een gratis bier eten.Kom met oplossingen en praat geen dingen goed,die dat niet verdienen.


  Maak melding

 21. Santokhi moet maar gaan wennen aan de nieuwe manier van besturen.Geen zaaie inhoudloze praatjes meer zoals Venetiaan die kon geven. De oppositie heeft in feite geen ruggegraad.Ze roepen maar wat en weten heel goed dat ze nu al de verliezers zijn bij de komende verkiezingen.


  Maak melding

 22. Door te niet laten aanhouden of steeds ontwijken,niet vrij kan vliegen door de gehele Grontapoe en al dat torie`s van ziekmelding is die MURDER vandaag daadwerkelijk ziek geworden,hoe lang moet hij nog verder en lijdt nu ook aan een dubbele gegeneraliseerde pijn.Een trapslag met een bal tegen het muur kaats ever terug dus alla san jo doe ie a libi dies jo go kissing lib libie nanga t.w.k. baka..yu go doe boeng yu go kisie boeng baka of yoe piking,Takru yo kisie soso TAKRU! Oeng moesoe fu loku fu wan tra presidentie tog na sa a torie de.


  Maak melding

 23. Tang Lafoe….

  Hitler, Stalin en Idi Amin hadden ook charisma…

  Wat is je punt?

  Een dansje maken, nietszeggende domme bermtoespraken en geen enkel debat durven aangaan maken Bouterse een goede president?

  Jij behoort tot de domme ongeletterde a morele massa o wie Bouterse steunt. Zielige Paarse Paupers.


  Maak melding

 24. @ Roy

  Boy Roy no meki mi lafoe yu. Je bent echt een zielig mannetje met teveel emoties en verwijtingen! No spang, broeja no de! Ik ga me niet verlagen tot jouw niveau! Ik ben positief ingesteld en richt me op een goede toekomst van Suriname, ongeacht welke partij aan de macht zit.


  Maak melding

 25. Veel van de ingezonden stukjes hebben niets meer te maken met de inhoud van het artikel.
  Het zijn vaak ordinaire scheldpartijen.
  Zowel door Bouterse aanhangers als door Santokhi aanhangers.
  Het geeft aan hoe gepolariseerd onze politieke stelsel is en hoe stigmatiserend ons – zo vaak geroemde culturele samenlevingsmodel – in de praktijk functioneert.
  Ik denk, dat Suriname met dit soort scheldpartijen niet is gebaat.
  Iedereen heeft natuurlijk het volste recht om te zeggen, wat zij of hij vindt, maar dat kan volgens mij ook op een meer inhoudelijke manier.
  Als het gaat om een politiek item schijnt dat heel lastig te zijn.


  Maak melding

 26. @boegroe, aan jou en velen wil ik vragen wat NIET waar is wat Santhoki nu vertelt.

  -Niet Santhoki maakt Bouterse kapot en haalt hem naar beneden, maar LImburg doet dat wel.
  Ik zou mij als president enorm schamen dat zo iemnad mij persvoorlichter is en dicht bij mij staat.
  Zie maar nu wie geschoold is.

  =Niet Bouterse als voorzitter had moeten praten tijdens het afscheid nemen van Mandela??nee, Brazilië doet dat.

  -Laten wij elkaar niet voor de gek houden in Suriname als Bouters vind dat wij Mandela moeten roemen, terwijl hij het tegenovergestelde doet.
  Shame, shame en nogmaals shame voor Suriname.


  Maak melding

 27. Groot gelijk Santohki.
  Alleen zou ik an een politicus die graag President wil worden van Suriname iets anders verwachten dan het afzeiken van Bouterse en de overige leden van de huidige regering, een goed leider richt zijn peilen op de toekomst en op het door hem te voeren beleid op het moment dat deze gekozen word.
  En nee ik ben zeker geen aanhanger van Bouterse dat zal ik ook nooit worden, want deze man is niet zuiver.
  Maar mij echt overtuigen om op Santohki te stemmen, nee daar ben ik nog niet zo zeker van.
  Want u heeft zich nog niet echt bewezen in de periode dat je een van de ministers was.

  En nogmaals je zou je kunnen verbeteren door nu eens met concrete plannen en ideen te komen die tegen de tijd van de verkiezingen deel uit zullen maken van je propoganda.

  tot zover.


  Maak melding

 28. Mijn vraag bijvoorbeeld aan lafoe: waarom een drugsdealende moordenaar wel president mag worden, een serieverkrachtende bankrover, een andere serieverkrachtende rover ook wel, maar niet een hindoestaan. Het lijkt mij niet dat suriname hoge eisen stelt maar wel racistische eisen.


  Maak melding

 29. @Stay_blablabla

  no spang, neks no fout toch.
  Grappenmakers zoals jij die blijven apathisch, terwijl jouw land achteruit gaat of op zijn minst stilstaat.
  Bouterse interesseert mij geen ene moer, wat mij interesseert zijn die Surinamers die hun hoofd boven water moeten houden. Jij gaat blijkbaar van maaltijd naar maaltijd, maar anderen willen vooruit kijken hoor. Dus drink rustig, kalm en liefdevol je parbo bier.
  Surinamers moeten zich uitspreken tegen wantoestanden.
  Ledigheid is des duivels oorkussen.


  Maak melding

 30. Alle bovenstaande reakties gelezen hebbende komik wederom tot 1 conclusie…Dit land is verdeeld tot op het bot en viert haat en nijd hoogtij.

  En maar roepen dat het zo’n mooi land is waar iedereen vreedzaam naast elkaar leeft.

  Dit land staat op een zeephelling, en onder leiding van een verslaafde massa-moordenaar op weg naar afgrond


  Maak melding

 31. Als Nedsurs en zelfs Neds richting Su gaan voor het eerst in de geschiedenis want het was omgekeerd dan begrijp ik niets van het geklaag VeeHP heeft zoveel te klagen ;ze hebben genoeg keus NED/INDIA laat Su met rust laat het zich onwikkelen want pas 38 jaar


  Maak melding

 32. Wat heer Santokhi heeft verteld is de naakte waarheid. Er zijn mensen die geen eenheid willen en de verdeel en heerspolitiek willen toepassen. Zo is het altijd al in SME. Laten wij allen daarvan afstappen en de eenheid,vriendschap en broederschap een kans geven. Laten wij krachtig protesteren tegen een ieder die haat wil zaaien in dit land. Vooral politici en media mensen moeten een voorhoedersrol vervullen, maar velen laten bewust steken vallen.Misschien voor geld of macht te behouden. Laten wij een ieder in onze omgeving uitleggen wat verdeel en heers politiek is. Op die manier zal men het een en ander sneller inzien.Sranang sa wini.


  Maak melding

 33. Allen,

  Suriname is van iedere Surinamer.(ongeachte ras of kleur).
  Willen wij in Suriname net als in Nederland naar uiterlijk kijken ? Suriname kent het wordt allochtoon niet en aub zo houden.
  In 2015 zullen wij zien in wie de bevolking de meeste vetrouwen heeft om President te worden van Suriname.

  WEES TROTS SURINAMERS: SAY NO TO RACISM.


  Maak melding

 34. Als we nou meewerken met de president kunnen we een nog mooier Suriname creëren. Want wees eerlijk zoals het nu gaat kan het echt niet. Het verleden is leuk geweest, nou ja leuk. Maar van het verleden kunnen we leren. Wij moeten met z’n allen naar de toekomst kijken. En dat kan alleen maar als wij onze mentaliteit gaan veranderen. Dus doe wat aan je eigen ontwikkeling zodat je veel voor jezelf en je land kan betekenen. En vergeet niet je eigen mentaliteit te corrigeren. Nogmaals wij zullen het toch zelf moeten doen. Daarom is meewerken met z’n allen heel belangrijk.


  Maak melding

 35. Wat de meeste van deze criminele paarsepartij niet weten is dat de Unasur- en Caricom lidstaten op ons neer kijken. Het is mij opgevallen dat deze nonvaleur nergens welkom is overal dringt hij zich op, wat erg beschamend is voor land en volk. Deze veroordeelde misdadiger is door zijn laaggeletterdheid ook erg onwetend of zelfs dommer dan een geit. Ook vertoont hij het gedrag van een straatjongen, ja maar wat zou je anders moeten verwachten van een geboren crimineel? En dat heel wat van de andere bendeleden (gezagdragers) die dit walgelijk beleid ondersteunen, hoe nu verder met hen in 2015?. Of krijgen we een bijltjesdag?, zover hoeft het niet te komen. Wel vind ik dat er een totale doorlichting van alle overheidsinstellingen moet komen. En diegene die gestolen hebben stuk voor stuk voor een rechtbank dagen. Wat nu in deze BananaRepubliek met zijn Bakbawinkry politiek aan het gebeuren is is niet om over naar huis te schrijven. Het meest belangrijke wat gebeuren moet is de Amnestywet en de geamnestyseerden moeten weer aangesproken worden. Ook omdat deze handeling erg ondemocratisch is geschied en natuurlijk de rechtsstaat weer in functie herstellen. Voor mij geldt; “het maakt niet uit of de kat zwart of wit is, als hij maar muizen vangt”. Daar moet het straks bij de verkiezingen om gaan, en er bestaat nog steeds een angstcultuur in Suriname, en daar moeten we vanaf. Lets move with the sheriff.


  Maak melding

 36. Bouterse een goede president?
  Een gevangenisstraf hangt nog boven zijn hoofd.
  Dino Bouterse van het CTU hangt ook een gevangenisstraf boven het hoofd.

  De cadilacs die zijn besteld voor een citytour Paramaribo.
  Is dit geen geldverspilling???
  De vele snoepreisje van de hele delegatie op kosten van de arme samenleving.


  Maak melding

 37. Het is bekend van de wereld poliek dat hun spel op oneerlijke concurentie is afgestemd,dat wil zeggen dat elke land die aan die politiek stelsel verbind zich dan als een
  verader ten opzichte van zijn land en volk,maar ook binnenlandese en buitenlandse aangelgenheden,’het is dus een stelsel dat op koloniale ideologie is ontworpen en ingevordt door onderdrukkers.

  De weg dat su is ingeslagen wijkt van die politiek systeem,omdat het niet en nooit humaan gaat worden(het namelijk geen vrijheids ideologie),nu dat su stappen genomen heeft voor eigen ontwikkeling,en er langzaam maar zeker vorderingen plaats vinden,maar ook een eigen ideolgie van beleid ,wordt er door ene santhokie(judas)van alles geroeppen om ook zijn aanhang op deze forum op een negatief manier te beinvloeden.
  Waarom praat hij niet over die instellingen in su die jeugd opvangt en ook opleidingen voor hen verzorgd ongeacht ethnishe actergrond,of over de vele bouwprojecten.

  Judas,leest natuurlijk ook wat op deze forum aan meningen gegeven wordt en gebrijk ook enkele van die woorden door zijn aanhang gebruimt.

  Als santoki(jjudas)een oprecht mens was,zou,hij,ook de positieve activieteiten die er op dit moment in su plaats vinden noemen,inplaats daarvan haalt hij opmerkingen naar voren over hoedaniheden waar aan gewerkt wordt,’toen hij aan de macht was,waarom heeft hij dan geen stappen ondernomen om het politiek systeem op surinaams ideologie in te richten,over vroeger gesproken,’wie had toen opdracht gegeven om abaisa te vermoorden,en er wordt gezegd dat santhoki(judas)geschikt als pres zou zijn,er is niemand die kan zeggen dat santhoki niks op zijn geweten heeft,een moordenaar dat is hij,negatieve communicatie naar de bevolking,volk tegen elkaar ophitsen(heers en verdeel theori),wat voor een vooruitgangs visie of ideologie heeft deze rat die ons weer afhankelijk van euro nl wil maken.
  Santhoki(judas),hari na dang,ju ano wan hindu,ju na wan koeli,

  Paars is mijn kleur


  Maak melding

 38. Ja meneer santoki,ik hoop en bid dat u de nieuwe president van suriname zal worden.Die bouta heeft totaal geen verstand van een leiderschap.U heeft tenminste ervaing en een opleding gehad.Niet iedereen kan regeren zonder verstand.Lang leve de heer Santoki de nieuwe president van Suriname.Weg met bouta.Hij is alleen maar partijd voor de creolen.Wat weten de creolen over de politiek niets en niets.Ze zeggen met alles ja ja ja ja.als ze maar alles gratis krijgen of stelen meer niet.


  Maak melding

 39. Wel, MI KONDRE het zou geen van ons moeten schelen wie president word als ze het maar goed doen maar dan toch wel geen SANTOKHI/SOMO/BRUNSWIJK/RUSLAND ik zie haast geen press voor SU NOU NEEM MIJ NIET kwalijk dan heb ik liever dat BOUTERSE blijft liever iets dan niets hahahaaaa.


  Maak melding

 40. O, ja en jij geen partij en dan steeds over 1 partij steeds negatief nou niet tegen mij maar het is tegen je zelf dat je liegt zo als zovelen hier maar ja het went wel maar toch het blijft hinderlijk.


  Maak melding

 41. Creolen willen zich niet ontwikkelen,kijken wat een ander doet.En morgen hebben ze een titel voor hun naam.
  En voor de rest alles gratis krijgen,en nooit begrepen waar het over gaat.


  Maak melding

 42. Waar is onze president eigenlijk. JE HOORT NIETS Van hem. Is er wel een ministerraad ? Doet hij wel wat, anders dan stelen en drugs dealen ? Of is hij weer ziek zwak en misselijk.Een president hoort een leider te zijn dus doe iets positiefs


  Maak melding

 43. Ja, het valt wel op. Ik heb naar een afscheidsdienst van ruim 4 uur lang gekeken en geen enkele shot van onze president. Het lijkt alsof ze in Zuid Afrika de opdracht hadden gekregen om de pres van Suriname tevens voorzitter van UNASUR heel angstvallig buiten beeld te houden. Als ik Suriname was zou ik dit laten onderzoeken om te weten te komen wat eigenlijk mis is met onze pres.


  Maak melding

 44. mi kondre

  hoe wil jij jou zelf dan een surinamer noemen,of,zeggen dat su jou land is.

  het valt in jou posting gelijk te merken dat jij racistische kenmerken met jou mee draagd.

  deze creool(blakaman)is er trots op wat hij van zijn vader en moeder mee gekregen heeft,ik ben ook trots op mijn voorvaders en moeders die de eerste wereld beschaving, waarvan alle naties ondankbaar gebruik van maken,tot stand gebracht hebben.

  dus houd op met jou b.s


  Maak melding

 45. @sra je begrijpt me posting verkeerd,Blakamang ik kon geen nederlands woord hiervoor vinden.
  Maar heb niets tegen hun.Maar jammer ze laten sporen achter.


  Maak melding

 46. Indien Srimaan Santokhi de leiderschap ambieert, dan raad ik hem sterk aan dit soort uitspraken (over leiderschap dus) over te laten aan z’n secondanten. Als toekomstig leider maak je het alleen maar moeilijker voor jezelf door zelf te gaan suggereren dat je een betere leider bent of zou zijn. Je geeft anderen de kans jouw leiderschap aan de kaak te stellen. Dus, VHP en Santokhi, laat anderen uit de partij dit soort uitspraken doen, niet de beoogde toekomstige leider!


  Maak melding

 47. mi kondre

  en welke volk dan niet

  nederland heeft grotere sporen achter gelaten.
  of mag ik dat niet zeggen,want tegenwoordig als jij een homo uitscheld kan men in de gevangenis belanden,nederland is misschien jou land,maar niet de mijne.


  Maak melding

 48. Maar eerlijk is eerlijk bouta kan het niet. Dat is keer op keer bewezen in de afgelopen 3 jaar. onder zijn neus vechten ze als ratten op zijn kabinet. Ze stelen, graaien roven, naaien, hoereren onder zijn neus. Maar ja die man heeft nooit de ambitie gehad president te worden. Zijn ambitie was uit de gevangenis te blijven en dat is hem goed gelukt


  Maak melding

 49. een echte leider die praat niet over leiderschap , maar deze koe beest is geen haar beter dan de rest .
  de pot verwijd de ketel dat hij paars ziet en ze zullen ook paars blijven zien .


  Maak melding

 50. Dat je de pres de laatste tijd niet ziet of hoort is helemaal niet vreemd; als je een zoon hebt die je voor de hele wereld voor aap laat staan, als je heel daadkrachtig aan de lopende band ministers ontslaat en daarna met geen mogelijkheid een vervanger kan vinden voor de zeer belangrijke minister van financiën, als bijna 90% van wat je beloofd hebt niet gerealiseerd wordt en het beloofde waar je een begin mee maakt, grandioos in de soep loopt en wanneer je zoveel moeite doet en zelfs sluiproutes bewandel om bij de begrafenis van Mandela aanwezig te zijn en Limbo kan daarna geen foto’s tonen waarop je Obama of andere wereldleiders de hand schudt, dan is het begrijpelijk dat je je niet meer wilt vertonen aan het volk en elke dag uitkijkt naar de komst van je gepantserde, geblindeerde Cadillac. Volgens mij bidt pres elke dag, samen met Steve de awari bisschop, dat God hem uit dit lijden verlost want het leiden van het volk moet voor hem zo langzamerhand een lijdensweg aan het worden zijn.


  Maak melding

 51. HIJ DE PRESIDENT BEZIT DUIDELIJK LEIDERSCHAP,had hij dat niet “junkie” dan had hij het echt niet zover geschopt om PRESIDENT te worden van ons gelief SURINAME,je kon nauwelijks het ministerie runnen waar praten waar hebt jij het over,”PRAATJES VULLEN GEEN GAATJES” wat jij doet santoki is alleen maar kritiek leveren,haal je handen uit je zak en bewijs dat je ook wat kan, maar lullen,lullen en nog eens lullen legt geen zoden aan de dijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.