VHP aan de macht: ambassade in Parijs dicht

86

PARAMARIBO, 18 dec – Als de Verenigde Hervormings Partij, VHP, regeermacht verwerft in 2015, mogen enkele drastische maatregelen verwacht worden. Tot die maatregelen behoort het onmiddellijk sluiten van de Surinaamse ambassade in Parijs. Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi.

De redenen liggen voor de hand en zijn vaker aangegeven. De huidige machthebbers laten het breed hangen, waar het niet kan. Een ambassade in Parijs en een andere aangekondigd voor Duitsland, is ongehoord. “Het sluiten van die ambassades zal één van de eerste dingen zijn die ik ga doen, puur om financiële redenen. Dat geld kunnen we aan veel belangrijkere zaken besteden ”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Overigens verwacht hij niet dat het zo lang zal duren. Over ‘onze man in Parijs’ gaan minder frisse berichten rond. Het is dan ook niet uit te sluiten dat de regering Bouterse zelf terugkomt op haar besluit. “Men ziet nu ook al in dat het niet functioneert en dat er minder prettige dingen gebeuren”, aldus Santokhi. Volgens de regering moet Parijs de ‘nieuwe poort’ zijn naar Europa. Santokhi ziet het hele beleid slechts als poging “om Nederland te pesten.”


86 REACTIES

 1. Ja voor de prijs van een brug wordt een pand gekocht in Parijs. Na 3,5 jaar is het rendement van deze ambassade nul komm nul. Er is niet een investering uit Parijs naar Su gekomen, en Surinamers maken geen nog steeds gebruik van Amsterdam om naar Europa te komen. Dus Lackin heeft totaal geen idee wat hij aan het doen is met zijn zogenaamde beleid.


  Maak melding

 2. @Filet

  Allemaal grootdoenerij…de idioten willen het willens en wetens niet inzien dat het rendement 0,00 is…
  met foefoeroe, druga en kieriemangs willen de fransen ook geen zaken doen.


  Maak melding

 3. Goed begin Meneer Santoki!
  Laaat die idioten die daar niks te zoeken hebben maar terugkomen en liever de straten van suriname gaan opruimen.We parijs niet nodig .


  Maak melding

 4. Alles in het of je leven moet ook stap voor stap gebeuren,zoals V.H.P. soso faya lobie het laat bemerken is magnifiek,je kan alleen maar trots van worden!
  V.H.P. gaat er voor zondro wan jugu jugu nanga fu furu!


  Maak melding

 5. Het nederlandse schoot hondje heeft gesproken.
  God behoedt ons dat deze verrader regeermacht krijgt
  zijn we weer bij af
  zijn nederlanse achterban stemt al op de pvv
  Wil hij de negers weer tot slaaf van nederland maken


  Maak melding

 6. @suri b,Je vergist je de zwarte afrikanen hebben hun zwarte afrikanen tot slaaf gemaakt ga je geschiedenis na.
  Dus denk niet dat Santokie die intens heeft om negers tot slaaf te maken.Hij ziet eerder dat het surinaams volk slachtoffer is van de huidige regering,armoede,drugsoverlast,oplichterij,roverij.Ik weet niet of jij wil dat je generatie hieronder moet gaan leiden.Het land maakt een enorme anarchie mee,misschien wel onzichtbaar.
  Ik weet niet of je dat door heb .Probeer ojektief te zijn niet kijken naar de gezichten van de poppetjes,maar wat hebben de poppejes mij en mijn land te bieden.
  Er s nog steeds geen minister van financien.Dit is alleen maar achteruitgan voor het land.
  Mensen worden niet op tijd uitbetaald.En het zijn juist de minst bedeelden die dez pres eren,en tegelijkertijd wachten op dat beetje aov.
  Maar niemand durft pres geld te vragen.Omdat jullie bang zijn.


  Maak melding

 7. Vergeet het perskandidaat je gaat niet winnen.

  Waar is je visioen 2030 gebleven.

  In de prullen
  bak hahahahahahahahahhhh.

  Probeer een keer leuk nederlands te praten. Soms alleen maar ba-na-ba. je Nederland is soms zo slecht!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


  Maak melding

 8. De tijd van Bouterse is een aflopende zaak. Lees onderstaand recent bericht in Starnieuws, dat hij zelfs de Corantijn niet meer kan oversteken, noch per fiets, noch per boot, noch per vliegtuig !

  Zelfs lopend wordt hij in de gaten gehouden door de Amerikanen. Vluchten kan niet meer, de lijnen worden nu flink strak getrokken rond zijn nek. Zoonlief heeft hoogstwaarschijnlijk papa verraden en die poept nu in zijn broek voor de Yanks !

  Santhoki, niet alleen de dure ambassade in Parijs moet dicht, ook die in Venuzuela en Cuba moeten gelijktijdig dicht gaan. Alles wat naar linkse propaganda riekt moet dicht.

  Quote

  Bouterse niet meer naar Venezuela

  17 Dec, 22:00

  President Desi Bouterse is niet meer afgereisd naar Venezuela waar de top van Alba/Petro Caribe plaatsvindt. Hij zag in de ochtend af van zijn reis. Een delegatie onder leiding van minister Winston Lackin is zoals gepland, wel vertrokken naar de summit.

  Perschef Clifton Limburg om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er andere dringende verplichtingen waren, waardoor het staatshoofd niet meer is afgereisd. De meeste mensen vernamen op de luchthaven dat Bouterse niet meer meeging. De delegatie vertrok met een charter van de SLM naar Caracas.

  De president was vandaag wel aanwezig bij de viering van kerst met seniorenburgers. First Lady Ingrid Bouterse-Waldring hield deze feestelijke bijeenkomst in het Flamboyant Park.

  Unquote

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 9. Ik ga steeds meer geloven dat Santhoki de juiste man is voor deze job. De paarse roversbende hebben een zooitje van gemaakt. Criminaliteit nemen de overhand, financieel gezien is het 1 grote puinhoop en de huidige president is geïsoleerd. Tot op de dag van vandaag weten we niet wat er met de Surinaamse goudreserves is gebeurt. Goud is verkocht en niemand weet waar het geld is gebleven. De vhp mag straks puinruimen. Tav de ambassades leuk en aardig maar ddb heeft nooit zijn smoelwerk in Frankrijk of Duitsland laten zien dus idd opheffen die zooi !


  Maak melding

 10. Goed zo meneer Santokhi ,met de ambassade dicht in Parijs ,zal de ondergedoken crimineel Naarendorp slechts 1 optiue overblijven en dat is SANTO BOMA GEVANGENIS!!!
  Stel je voor de STAAT Suriname betaalt aan miljoenen euro’s om een weggevluchte crimineel in Parijs te herbergen!!


  Maak melding

 11. santoki verkoop onwaarheden om aan de mach te komen hij was al daar hij kon er niks van bakken,deze man verkoop fabbeltjes en jullie grappenmaker geloven in die. jullie hebben lef nog om deze grappenmaker te geloven.het doet jullie veel pijn dat die joker niet de mach is dan pennen jullie maar luk raak,


  Maak melding

 12. Het kaartenhuis staat nu al op instorten, wat we niet willen weten is dat de regiolanden niet met deze criminele president door een deur wilt. Deze schaamteloze politieke smuigerd en lambal lijdt aan Opprobrium Medicorum. Het moment van mooi weer spelen is afgelopen. Waarom is men al drie jaren bezig met steeds bij af beginnen. Een voorbeeld; Frankrijk moet de poort naar Europa worden?, dus Nederland is daar niet goed genoeg voor, natuurlijk niet, dit omdat Nederland niet aan een tafel met criminele bestuurders plaats nemen wilt, wat begrijpelijk is. En wanneer je politiek onderlegd bent dan weet je dat je ook met nonreciderende ambassade functionarissen werken kan. Dus, je hoeft niet persé een peperdure ambassadegebouw op te zetten, terwijl het je helemaal niets oplevert, dit is gewoon groot doenerij. Een te grote broek aan hebben en het niet zelf kunnen ophouden, dat is waar Suriname mee bezig is. Het grootste probleem waar Suriname mee te kampen heeft is dat men niet meewerkt aan het oplossen van criminele vraagstukken, Frankrijk heeft ze al vaak hierover aangesproken en daarop is nog steeds niet geantwoord, vooral die problemen blijven onaangeroerd, en worden ook nog op een subtiele manier bevorderd.


  Maak melding

 13. Een partij als de VHP zal nooit de regeer macht krijgen in Suriname,alleen als het een partij van iedereen is.
  Deze man spreekt alleen de taal van zijn eigen soort.
  Deze man heeft de capaciteiten niet om leider van een land te worden dat is een duidelijke zaak.
  In Suriname maakt men zich helemaal niet druk voor een idioot als deze man.
  Hij kan beter tadja gaan dansen.


  Maak melding

 14. Nederland is al decennia lang, bekend als de poort van Europa. Europoort Rotterdam, de grootste haven van Europa, is niet zomaar verzonnen. Bouterse heeft door zijn veroordeling liever geen contact met NL…

  Anderzijds is het heel vanzelfsprekend dat je goede en nauwe samenwerking probeert uit te oefenen met je buurlanden. dat is dus Brits Guyana, Frankrijk en Brazilie en ook NL omdat de helft van je bevolking daar zit…

  Als deze vier landen zijn veel machtiger dan Suriname en wie niet sterk is moet niet zijn tanden laten zien maar slim zijn, met onderhandelen bereik je veel meer…


  Maak melding

 15. Alleen Sur.weet dat ze een ambassade in Parijs hebben.Zelfs de Fransen zijn niet op de hoogte van.Waarschijnlijk houdt Naarendorp vakantie op de Bahamas en laat het Suri volk in de waan leven dat er goede contacten zijn met de Fransen.Bij het bezoek van Sarkozy aan Fr.Guyana had Sur.een halfslachtige poging gewaagd om belangrijk te zijn in de hoop dat Sarkozy misschien de Marowijne zou willen oversteken.


  Maak melding

 16. Bij sommige reacties vraag ik mij waarom wij zo hard zijn naar Santokhi. Onze eigen president heeft er een potje van gemaakt en zou eigenlijk in de gevangenis moeten zitten.Moeten wij, Surinamers, Bouterse door dik en dun verdedigen alleen maar omdat hij tot onze eigen etnische groep behoord? Moeten wij genoegen nemen met lagere morele en ethische waarden? Waarom kijken wij niet naar voorbeeld figuren als Obama en Mandela. Over 25 jaar zullen onze kleinkinderen zich diep schamen over de keuze die wij als volk hebben gemaakt door een moordenaar/drugshandelaar tot president van ons mooi land te kiezen.


  Maak melding

 17. SANTKHIIIIIIII, jou uitspraak dat BOUTERSE dit deed om NL te pesten zou best wel kunnen maar hoeveel heeft en doet NL niet om SU klein te krijgen en te pesten dus jou uitspraak is vuur stoken en huigellen naar NL toe maar de mensen moeten niet vergeten dat ook u geen schone handen hebt trouwens u schept niet de kracht en beeld van een president dat is mijn mening hou mij ten goede en ik weet en geloof mij dat wat u denkt te kunnen doen zal veel teweeg brengen in SU dus mensen hou je hart vast de slang die ADAM EN EVA misleide komt nu in ons midden rara wie is dat.


  Maak melding

 18. Een echte manager gaat prioriteiten stellen en als een of meer ambasades gesloten moeten worden, dan is het goed.De heer Santokhi heeft een schuurvol deskundigen, dus wij twijfelen niet dat hij de economie op spoor zal helpen.


  Maak melding

 19. ha ha ha een schuur vol deskundigen. Vraag ze wat ze al die jaren voor de landbouw hebben gedaan terwijl ze tientallen jaren het ministerie van lvv hebben beheerd. Een diploma behalen zegt nog niets over het functioneren van iemand in de praktijk.


  Maak melding

 20. Santokhi bevestigd altijd dat bevooroordeelde beeld over de Surinaamse politiek en burgers. En zelf is hij altijd “Mister Good Guy”. Ik vertrouw die man steeds minder.


  Maak melding

 21. Ze hebben uit eens tijdens de militaire periode alle goud weggedragen uit de kluizen van de Centrale Bank. weggedragen om in het buitenland te worden verkocht. Dit tot onze meerdere glorie en eer van onze mooie groene laarzen.
  Dat gebeurt nu weer met onze goudreserves.


  Maak melding

 22. Snel alle laaghangend fruit plukken is een prima start positie.

  Het lijkt mij ook zinvol om voor de verkiezingen een optel som te maken van alle kosten die aan nutteloze ambassades uitgegeven zijn en de huisvesting van personeel en dat af te zetten tegen hoeveel huizen daar mee gebouwd zouden kunnen worden of hoeveel scholen.
  Het kan maar zo dat de hele opbrengst van de extra brandstoftake in deze nutteloze ambassades gepompt zijn.


  Maak melding

 23. Er moet subiet een andere wind gaan waaien in Suriname. Met deze mislukkelingen zullen we nooit vooruit komen. Want nergens terwereld is het voorgekomen dat criminelen een land voorspoed hebben gebracht, maar alleen narigheid en ellende. En met deze criminelen zijn wij hard daar naartoe onder weg. Dat er toch nog achterlijke en apolitieken het niet zo zien is omdat zij eigenlijk geen schuld daaraan hebben. Dit komt doordat zij van een zeer lage komaf zijn, derhalve ook zeer laag ontwikkeld zijn. Dus, je kan zeggen dat zij een ridumentaire ontwikkeling hebben doorgemaakt en dat zie je ook bij hun schaamteloze en achterlijke president. Want als je hen zou vragen wat de verdiensten van deze regering zijn, komen ze met heel veel drogredenen en onzin uitkraaien, want daar zijn ze heel goed in. Is het niet zo dat juist deze populisten voor het moreel verval in de gemeenschap gezorgd hebben, waar in normen en waarden geen betekenis hebben. Het is ook opgevallen dat deze “schorremorrie als president” met zijn criminele activiteiten en drugshandel nergens welkom is.


  Maak melding

 24. Zo snel mogelijk dicht die ambassade in Parijs en zo snel mogelijk met zo weinig mogelijk verlies verkopen, want daar zal het wel op uitdraaien.
  Als een ambassade na bijna 2 jaar nog niet operationeel is, zijn er andere dingen aan de hand.
  Bv. een ambassadeur, die een schrikbewind voert over zijn medewerkers en ons in Suriname de ene na de andere onwaarheid laat horen.
  Alsof wij hier een stelletje onnozele halzen zijn.
  De man is niet capabel.
  Op deze pagina van de Waterkant staat ook een stukje over leiderschap.
  Ik zou zeggen: Bouta toon nu eens een keer leiderschap en onthef Naarendorp per direct van zijn functie.


  Maak melding

 25. Ahahaha! prins van oranje wil regeer macht krijgen, waardoor hij over lijken wil gaan om president van de Republiek Suriname te worden, maar het Surinaams volk slaap niet!!


  Maak melding

 26. @ sjang

  Santokhi no kiri no wan sma, te tide !

  Yu basi Bout kiri egi blakamang plus alla tra sortu sranangmang !

  Dan na yu e kon takki ras-tori djaso ??

  Un tang kiri egi volk, w’o njang kaw-ka go moro fara !


  Maak melding

 27. DDB poet is zijn broek, echt slapen zonder coca kan hij niet meer, Elke dag een paar grammen poeder, flessen black en andere genot middelen om zicht rustig te houden. Van First Lady kan hij toch niet meer genieten, want dat lidje kan niet meer het werk doen.
  Bang dat hij is voor de Yankies, dat hij wordt opgepakt en direkt wordt ontvoerd naar Guantana Bay


  Maak melding

 28. Srafu,
  Fa joe doe sap dat bout kieri sma dang joe bing dapé.
  If joe bing dapé dang joe kieri toe anoso dang.
  Foe sang toki if joe e disko dang amoro betre joe kier wang sma want te joe e disko joe e kieri wang herie samenleving.
  Dus if joe ede boro dang a moro betre joe go sribie.


  Maak melding

 29. Weet je wat Bouterse zijn probleem is. Zijn omgeving. Hij wordt omringd door mensen die geen moer weten. Ja, het zijn zelfs mensen die allemaal zeer misdadig zijn. Hij mist de goede capabele figuren die goede adviezen geven. Een leider hoeft niet slim te zijn, maar zijn adviseurs, anders wordt de leider lijder.


  Maak melding

 30. Suriname’ s grootste Francofielen Naarendorp, Lackin en Bouterse mogen na sluiting van de ambassade te Parijs de kerstboom van USD 35000,-, van alle versierselen ontdaan, op het onafhankelijkheidsplein laten staan, dan hebben ze in Suriname hun eigen Eifeltoren, dat zal het verlies een beetje dragelijker voor de drie Francofielen maken en het zal zeker meer rendement opleveren voor Suriname dan de zinloze ambassade in Parijs.


  Maak melding

 31. Nou Santhoki van mij mag u als eerste die hele Amnestie wet opheffen en die NDP bende voor goed achter slot en grendel opsluiten,…naar mij mening!


  Maak melding

 32. Zullen we met zijn allen de ambassade in Parijs bellen? Wedden dat er nooit iemand opneemt. Ze lopen allemaal te shoppen in het centrum van Parijs.


  Maak melding

 33. A boy fu yu, DINO, seri a her volk fu sranang djie Hezbollah ! Mek Sranangmang trong srafu baka !

  Dang yu e taki fu ras ?? Yu e taki fu bewijs ?

  USA o sori yu hes biting sang na bewijs !

  En efoe Desi ati bin kring a no b’o frede Kijgsraad.

  Wan EKTE srudati no frede krijgsraad !


  Maak melding

 34. Santokhi, maak je maar geen zorgen. Jij wordt de volgende pres van Suriname. Waarom? Van Amerika mag DDB geen pres meer zijn. Door zijn zoon, zijn rol als CC-1 en zijn gewraakte amnestiewet heeft hij de Amerikanen heel boos gemaakt. En voor de Amerikanen is weg met DDB ook weg met DDB.


  Maak melding

 35. @john
  “Weet je wat Bouterse zijn probleem is. Zijn omgeving. Hij wordt omringd door mensen die geen moer weten.”
  -Hij heeft ook niet de capaciteiten en de wil om goede adviseurs te recruteren, zijn adviseurs waren altijd criminele figuren geweest en daar zal geen verandering in komen.
  Birds of one feather always flock together.
  @armand
  -Mr. Bad guy, moet je dan ook voor geen cent vertrouwen, de kans bestaat dat je buiten proces onschuldig op de vlucht wordt doodgeschoten.


  Maak melding

 36. Maar ik de DADA pik dit niet meer van Chan,..ik kom morgen naar het parlement en ik geef hem ervan langs ”,,op de golven van su-rivier”,, waar ook een Tigri onderste boven van geraakt,…en toen,…

  toen kwam hij niet,…thans zoekt hij hulp bij de rechter via een kortgeding (Limbo/SRS)!!!

  ie sabi tog…hij mag niet meer spelen met *kogels* 🙂


  Maak melding

 37. Ik snap het wel, dat de regering Bouterse naar Frankrijk, met name naar Parijs wilde. Bouterse heeft een vooruitziende blik en heeft de gaven van een loekoeman. Hij snapte vanaf het begin van zijn regeerperiode dat het -middels leugens en bedrog – slechts 1 (mogelijk gehele) periode zou duren. En daarna ? Ja, dan bieden de bruggen in Parijs uitkomst, om daar met alle paarse medestanders als clochards in dozen onder de bruggen te verblijven.


  Maak melding

 38. ik hoorde deze chamr spreken op een partij bijeenkomst zeggende dat de pres van brazilie het woord heeft gevoerd, de pres van de vs etc. dacht deze chamar dat indien hij in de plaats van desi was dat hij het woord zou voeren??? nee hoor suriname is te klein daarvoor dus chamar hou de mensen geen worst voor de mond die zij niet kunnen knakken.


  Maak melding

 39. @alleen

  Precies goed gezegd: aangezen suriname geen duidelijke vriendschapsbanden heeft metzuid afrika had de president ook gewoon een kaartje kunnen sturen. En dat had hij ook vast gedaan. Zoals je zelf zegt suriname is klein. (En soms een beetje dom)


  Maak melding

 40. Suriname doet toch mee aan het Jeugddammen Wereldkampioenschap 2013 in Frankrijk. De drie jeugddammers Niaaz Salarbaks, Arwien Bhagwandas en Santosh Bhagwandas zijn vandaag met de steun van verschillende sponsors en donoren vertrokken voor deelname aan het toernooi. Eerder leek het erop dat de jeugdigen door gebrek aan middelen van de Surinaamse Dambond niet afgevaardigd zouden kunnen worden.

  Onder meer de minister van Sport en Jeugdzaken Ishmanto Adna, de VHP en voorzitter Chandrikapersad Santokhi en DNA-lid Asiskumar Gajadien hebben een bijdrage gegeven om de uitzending mogelijk te maken, zegt de Surinaamse Dambond. Het Jeugddammen WK 2013 wordt in Frankrijk van 21 tot 29 december 2013 gehouden, omdat het om koelis ging hebben zegul gegeven! n deze mensen willen het land leiden??/ naar waar??/ naar rassenhaat??? zijn verdoemenis??? nee hoor niks voor mij


  Maak melding

 41. Ya ya ya…..Inderdaad,wat doet die ambasadeur in Parijs.
  Zit hij soms de hele dag z,n duimen te draaien!!!!!Tot nu toe is er niets positiefs uit de bus gekomen.Het is alleen geld verkwisting daar in Parijs.De boel sluiten en dat geld voor nuttige doeleinden gebruiken in ons geliefd Suri.


  Maak melding

 42. @Alleen

  Niet zo haten, je klinkt als een racist. Zit je nog steeds met je slavenmentaliteit?
  Enfin sluiten die geldverslindende nutteloze ambassades geopend door die paarse ezels.


  Maak melding

 43. @ Hanna

  Baja, bai wan pontu brains !

  Dino van je brengt Staatsveiligheid en de veiligheid van ALLE sranangmans in gevaar, a mang wan ser’yu !

  Waar blijft in onze gemankeerde rechtsstaat het diepgaand onderzoek naar strafbare handelingen van Dino PLUS medeverdachten in Surinam ? Worden de medeverdachten opgepakt of w’e sribi go moro fara ?

  Bai brains, dan yu mek ding wroko !

  Fa mi verstang dan yu wan trong srafu baka, 99% fu a Sranang people no wan dati !


  Maak melding

 44. Frankrijk is een direct buurland van Suriname middels Frans-Guyana. Het is überhaupt vreemd dat Suriname nooit een ambassade had in Parijs. Frankrijk heeft namelijk wel een ambassade in Suriname. Frankrijk is daarnaast een regionale grootmacht, een land met een permanente zetel in de VN en één van de belangrijkste landen in de Europese Unie. De ambassade moet daarom blijven.

  Suriname moet af van het obsessief gefocust blijven op Nederland. Het is goed dat we onszelf op andere landen richten en relaties aangaan, zeker landen waarmee we direct te maken hebben en daar is Frankrijk zeker 1 van.

  Ik hekel de neo-kolonialen, die willen Suriname eeuwig achterhouden in haar ontwikkeling en blijven vastpinnen aan Nederland, daarom verafschuw ik de uitspraak van Santokhi!!


  Maak melding

 45. Santokhi ziet het hele beleid slechts als poging “om Nederland te pesten.”

  Santokhi is een schoothondje van de Nederlanders!

  Hij gooit zand in de ogen van gewone Surinamers door met prietpraat te komen van het onmiddellijk sluiten van de Surinaamse ambassade in Parijs. Een land dat notabene een directe buurland van Suriname is.

  Laat Santhokhi liever de nutteloze ceremoniële ambassade in India sluiten die voor geen meter functioneert en de VHP partij afdeling in Nederland sluiten die geen enkele meerwaarde heeft, doet hij beter!


  Maak melding

 46. Suriname had al meer dan 20 jaar geleden onder de koloniale failliete NPS/VHP een ambassade in ons buurland Frankrijk moeten hebben.
  Was ons land nu meer dan 20 jaar verder in het opbouwen van relaties met Frankrijk geweest.


  Maak melding

 47. Wat moet Suriname met een ambassade in Frankrijk.

  Parijs is 3,5 uur rijden van Den Haag.
  Dat weten ze in Suriname niet.

  Achterlijk gezwets. Het Bouterse niet om uit haden van justitie te blijven.
  Ze pakken de één na de andere op.


  Maak melding

 48. Halllooooooo, wat een gelul allemaal, hebben jullie ooiiiiiit een neger een land zien vooruit brengen of besturen. Nooooooiiiiit en het zal ook nooit gebeuren ,puur door hun mentalireit en karakter. Jang , dringi, oema en prisirie, tamara oen sa si.


  Maak melding

 49. kolibri

  Tijd dat je verkast naar het paradijs India waar ze wel een land kunnen vooruit brengen of besturen, ik hoop alleen voor je dat ze je in een hoge kaste plaatsen.


  Maak melding

 50. Met zijn opmerking raakt Santhoki een open zenuw. Wat opvalt is dat de paarse kliek in rep en roer is.

  Niemand heeft hier nog kunnen beargumenteren waarom de betreffende ambassades open dienen te blijven. De ambassade in Parijs is meer offline dan online. Als de ambassade zo belangrijk is waarom is Bouterse dan niet op staatsbezoek geweest in Frankrijk. Hiermee zou je de (goede) diplomatieke verhoudingen nogmaals onderstrepen.
  Zelfde geldt ook voor het te openen ambassade in Duitsland.

  – Trouwens hoeveel Surinamers wonen er in Frankrijk en Duitsland ?
  – Welke fin. belangen hebben deze landen in Suriname ?
  – Welke fin. belangen heeft Suriname in deze landen ?
  – Hoeveel Fransen en Duisters bezoeken Suriname op jaarbasis en visa versa ?
  – Is SLM van plan te vliegen op Frankrijk en Duitsland ?
  – Zijn Duitse en Franse luchtvaartmij van plan te vliegen op Parbo ?

  Aaah baja, graag reactie van een paarse aanhanger !


  Maak melding

 51. @ alleen Wist je wel wat je bent?Nog niet he!Haaahaaaa..

  Jij of U bent een 5e rangs PRIMITIEF ASOCIALE sterveling die een hele mooie gezegende LAND beschadigd en nog aan doorbijten bent zonder enige consequentie van,in je geweten heb!


  Maak melding

 52. mensen mensen wat reageren julie dom !!!!!! tlykt alsof jullie alleen maar rondjes willen ryden daar in su en niet willen reizen word die kleine stad daar niet eentonig komen jullie een beetje wandelen man jullie moeten bly zyn dat die diplomatieke posten er zyn of komen vo jullie ik denk niet dat jullie telkens willen worden opgelicht door die nederlandse ambassade daar neemt julie 60 euro en krygen jullie geeen visa duitsland is heel mooi frankryk tak pei pot mi er zyn genoeg surinamers die daar wonen hor oranje aanhanger nederland heeft overal ter wereld een ambassade waarom mag su niet come on nie zo doen mang laat santhokie jullie niet achter houden daar en kong tek waka blo oe dong ede


  Maak melding

 53. @ Suriboi

  Haahaaaa..

  Suriboi… CHADRIKAPERSAD SANTHOKHI is een 2 voeter met intellegentie en ook niet primitief.Een sterveling dat geen 4 poten heeft sukkel,maar twee voeten.AHhaaahaa….yoe DongKAAOW.


  Maak melding

 54. CHAN, sluit alle ambassades houd alleen de NEDERLANSE open meer hebben wij niet nodig NL is onze hele buitenlands beleid goed zo CHAN goed begin kost ons minder geld wij laten dan onze buitenlands beleid naar andere landen dan aan NL over zij weten wel raad mee.


  Maak melding

 55. Sranang moet dringend BEZUINIGEN, ook de Pres is enkele weken geleden tot dit inzicht gekomen. Alleen zijn er tot nog toe geen daden gesteld, waardoor de munt en de economie van Surinam in gevaar zijn.

  De keuze voor een ambassade in Parijs is gevolg van foutief regeringsbeleid en geldverspilling. Met aanstelling van een reizend EU-ambassadeur, met als hoofdzetel Den Haag, is Surinam veel goedkoper uit.
  Het zou even effectief werken.

  De CBS heeft momenteel teveel invloed op ministerie van financien, teveel verstrengeling. Politiseren van vrij technische en financiele keuzen waar Surinam voor staat leidt tot gevaren voor economie en munteenheid.


  Maak melding

 56. bhaai
  @ alleen Wist je wel wat je bent?Nog niet he!Haaahaaaa..

  Jij of U bent een 5e rangs PRIMITIEF ASOCIALE sterveling die een hele mooie gezegende LAND beschadigd en nog aan doorbijten bent zonder enige consequentie van,in je geweten heb!

  je hebt bhet perfect verwoord man, chamar sara. als ik 5 e rangs bent dan kom jij helemaal niet voor want jij bent de 1.000.000.000 rangs saciale niet primitieve levendig stuk schijt dat van de straat geveegd moet worden


  Maak melding

 57. Het voorwerk van Santokhi.Fraude,fraude,fraude,fraude.

  Indiase heli’s voor Surinaams leger ‘miskoop’

  Dinsdag 26 november 2013 | 74 reacties | Nieuws uit SR |

  PARAMARIBO, 26 nov – De drie helikopters die per kredietlijn zijn aangeschaft bij India hebben veel weg van een miskoop. Volgens Melvin Linscheer, directeur van het Bureau Nationale Veiligheid, is er nogal wat aan de hand met de toestellen. Ook zou veel te veel zijn betaald voor de HAL Chetaks.

  De door de regering Venetiaan aangeschafte toestellen zouden ruim tien miljoen dollar te duur zijn. “Wij zouden deze aankoop niet hebben gedaan”, zegt Linscheer tegenover de Times of Suriname. Elders zou voor veel minder veel meer gehaald kunnen zijn. De toestellen moeten nog aankomen. Maar nu al is duidelijk dat het leger er niet veel aan zal hebben. Het betreft eenmotorige heli’s die dus niet geschikt zijn voor operaties op zee of het verre binnenland.

  De Chetak is eerder geschikt voor tactische operaties op korte afstand. In Suriname is juist behoefte aan materieel voor de lange afstand vanwege de ruimtelijke uitgestrektheid. Opereren met de Chetak betekent dat meerdere tussenstop gemaakt moeten worden. De toestellen hadden al ten tijde van de regering Venetiaan in gebruik moeten zijn. Steeds weer was er een andere reden voor uitstel van de levering. Het leger heeft intussen een tweemotorige heli gehuurd.


  Maak melding

 58. Wijlen Rufus Barend Nooitmeer zei eens. citaat: ” te ju jere tigri e bar’ na busi, a no ala lesi na angri e kir” en, so les’ na nowtu a de” einde citaat. ik hoop dat vele van jullie begrijpen wat deze man bedoelde met deze text. en het is zeer toepasselijk op chan santokhi, a da nowtu nu. en men weet dat een kat in het nauw gedreven rare sprongen maakt. hij moet pres worden om zijn coca activiteiten veilig te stellen. hij deed zaken met rogerkhan, vandaar dat roger na T & T moest en niet vie de canawaima of back track. zie daar die masker die deze chamar op heeft.


  Maak melding

 59. @ alleen

  Soso taki-taki !
  Laat Surinam alle onherroepelijke DRUGSVONNISSEN gewezen tegen welke machtshebber dan ook, ten uitvoer leggen.

  Praat over vermeende drugsactiviteiten van anderen, nadat de reeds veroordeelden, onder anderen jouw geliefden Bout en Brunsi, in Santo Boma hun straf uitzitten !!

  Dat na tra tori, ekte tori !


  Maak melding

 60. Nationalis,

  Afgezien van de Frans Guyanezen weet 99% van de Franse bevolking niet, dat Suriname een land is en al helemaal niet waar ligt.
  In zo’n land openen wij een ambassade.
  We hadden evengoed een ambassade in Thailand of in Eritrea kunnen openen om maar een paar willekeurige voorbeelden te noemen, want ook daar kent niemand Suriname.
  Frankrijk heeft geen belang bij Suriname en omgekeerd ook niet.
  Dat de Franse president Hollande bij zijn bezoek onlangs aan Frans Guyana heeft gezegd, dat de Guyanese grens beter bewaakt gaat worden, heeft maar 1 doel: een betere bescherming tegen de illegaliteit uit Suriname.
  Mijn mening: zo snel mogelijk weg uit Frankrijk, want wij hebben daar niets te zoeken.
  Jouw opmerking over neo kolonialen is een typische opmerking van een Nationalis, die van de huidige internationale verhoudingen weinig kaas heeft gegeten.
  Ik laat die opmerking maar voor wat die waard is.


  Maak melding

 61. Belachelijk gedoe allemaal , wat stelt Suriname internationaal nu helemaal voor, uitgezonderd dan dat het wel een belangrijk coke doorvoerland is waarbij ze wel in de belangstelling staan van Nederland en de V.S. en anderen, als de betrekkingen met Frankrijk zo belangrijk zijn dat er een ambassade moet zijn, kan dat dan toch net zo goed in Cayenne zijn, als hoofdstad van een departement van Frankrijk logostiek veel beter en goedkoper tenzij je bulkt van het geld dan is dat laatste niet belangrijk.


  Maak melding

 62. Een gezamelijke grens is al een reden om een (goed functionerende) ambassade te onderhouden. Daar komt nog bij dat er vele surinamers in Frans-Guyane wonen en werken. Er gaan zelfs kinderen die in Suriname wonen er naar school. Er is veel economisch verkeer, al dan niet legaal! De Guyanezen(creolen) komen regelmatig Paramaribo bezoeken met hun euro’s. Ze praten ook het sranangtongo. Zelfs de witte fransman spreekt het sranangtongo.
  Ik heb nog géén argument gelezen waarom niet, of het moet zijn dat de fransman niet weet waar en wat Suriname is. Dat moet geen reden zijn, want “ze” weten ook niet een waar Fans-Guyane is. Kourou kennen ze wel, maar Mayotte bijvoorbeeld weer niet!
  De grote stroom mensen die Suriname heeft verlaten vanwege de burger-oorlog, heeft Frans-Guyane voor altijd(in de positieve zin) veranderd.
  Zoals iemand al opmerkte hier, Frankrijk heeft ook een ambassade in Suu!!


  Maak melding

 63. De cijfers spreken voor zich.
  Helaas kunnen Surinamers niet rekenen.

  Vergelijk de exportcijfers maar eens tussen Nederland en Frankrijk.
  Ja je leest het goed hoor. Wat exporteert Suriname nu naar Europa?

  Waar wonen de SuriNeds? Wie gaan op vakantie naar Suriname?

  Wat een domheid. En maar ruzie maken i.p.v. zaken doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.