Twee keer goud voor Kromowidjojo bij Europese kampioenschappen

25

Ranomi Kromowidjojo heeft zondag bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Herning(Denemarken) het goud veroverd op de 50 meter vrije slag. De Javaans-Nederlandse snelde in de finale naar een tijd van 23,36 seconden. Daarmee was de wereldrecordhoudster (23,24) verreweg de snelste meldt NU.nl.

Ranomi had vrijdag al beslag gelegd op de Europese titel op het koningsnummer in het zwemmen: de 100 meter vrije slag. Daarnaast won ze brons op de 4×50 meter vrij voor gemengde teams. In 2010 won ze ook al het goud op de 50 meter vrij.

Volgens de nieuwssite is Kromowidjojo samen met Marianne Vos en Ireen Wüst genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar, maar zal ze dinsdag niet aanwezig zijn bij het Sportgala. Ze wil zich concentreren op het Duel in the Pool, de ontmoeting tussen Europese en Amerikaanse zwemmers komend weekeinde in Glasgow.(Bron: NU Sport)

25 REACTIES

 1. Wederom een top prestatie geleverd door RANOMI.
  Weer goud voor Kromowidjojo

  Van onze Sportredactie:

  Ranomi Kromowidjojo heeft zondag voor de tweede keer in haar loopbaan bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel op de 50 meter vrije slag veroverd.

  De favoriete (Nederlandse zwemster) snelde in de finale naar een tijd van 23,36 seconden.

  Daarmee was de wereldrecordhoudster (23,24) verreweg de snelste.

  De Zweedse Sarah Sjöström (23,79) en de Wit-Russische Aliaksandra Herasimenia (23,83) flankeerden haar bij de prijsuitreiking.


  Maak melding

 2. Ik wil niet negatief doen. Ik gun Naomi al het geluk en alle prestaties van de wereld maar wat heeft dit met Suriname te maken?

  Ja d’r pa is Surinaams maar voorzover ik weet heeft Naomi geen affiniteit met Suriname of zie ik het verkeerd?


  Maak melding

 3. Snap de etnisch profilering in het artikel hierboven niet, “de Javaans-Nederlandse”, zo typisch Surinaams, zo armoedig!

  als je het typt moet je het ook goed beschrijven, Javaans-Groningse!

  Complete flauwekul natuurlijk allemaal, er had gewoon moeten staan “Surinaams-Nederlandse”, dat was voldoende geweest en is ook de enig juiste beschrijving, typering, benaming, hoe je het maar wilt noemen.


  Maak melding

 4. Tedje, je hebt gelijk ook al door haar nationaliteit is ze geboren en getogen Nederlandse, wel weer een claimend gedrag, wat niets aan de prestaties afdoet, alle respect voor die sportvrouw


  Maak melding

 5. Hans,

  Over claimend gedrag gesproken, Nederlanders claimen alles wat maar een spoor van ‘mogelijk’ Nederlands heeft. Marokkanen zijn criminele buitenlanders die uit het land gezet moeten worden totdat ze internationaal iets winnen. Dan zijn het ineens Nederlanders. Het zou nog gekker kunnen. India zou het succes van Kromovidjoyo kunnen claimen, immers haar naam is afgeleid uit het Sanskriet (Vijay = Vijoyo). Doen ze niet. Indonesie zou dit succes kunnen claimen. Doen ze niet. Nederlanders claimen echter wel successen van de blanke boeren van Zuid Afrika. Zo gek en naamzuchtig zijn die Hollanders wel.


  Maak melding

 6. Er staat in het artikel (De Javaans-Nederlandse ).
  Ze is gewoon Nederlandse omdat ze in Nederland is geboren en een Nederlands paspoort heeft.
  Nederland bestaat uit 200 Nationaliteiten. Al sinds het begin van de jaartelling vestigen zich mensen in de Rijndelta.
  Mensen uit alle landen van Europa. Dus klets niet zo dam over Nederland


  Maak melding

 7. Ranomi proficiat!

  Thumbs up voor deze ambitieuze dame.
  Wat een geklets weer, Ranomi is gewoon zichzelf, zeer bescheiden.
  Een contrast met de gemiddelde ned en suri, beiden zijn grote bluffers.


  Maak melding

 8. naoimi is gewoon een nederlandse geboren gemaakt door een javaanse vader en een nederlandse moeder . nederland heeft de eer .surinamers willen altijd dat de kinderen die iest presteren hun surinaams gaan gedragen.. terwijl raiomi zich niet ascocieert met suriname.laat ieder zijn ding doen. suriname heeft nooit een steentje bijgedragen aan kinderen die in nederland geboren zijn om de controbutie te betalen. kijk nu naar hesdy pigot vader goed moeder goed kinderen doen hun best vooor zwemmen om suri te plaatsen . maar is er ooit iest van een zwembond die deze kinderen onder hun hoede sponseert nee zelf zorgen ze ook niet voor onderdak van deze jeugd wat wil je dan dat er gebeurd. suriname moet meer hun jeugd begeiden met sporten zo dra ze met olmpisch te maken krijgen. maar nee. ze sponseren liever. drugs om deze jongeren te laten zen hoe je rijk woordt. schand. verder raiomi ga zo deur .en laat ze maarkletsen. jij alleen weet waar je roots is succes.


  Maak melding

 9. Ik heb het al een keertje gezegd je bent een Surinamer geboren in Nederland of niet van zowel Nederlandse moeder of vader.
  Wanneer je een strafbare feit zou begaan dan ben je Surinamer.
  Maar als je een goede atleet bent dan ben je Nederlander.
  Laat Bogarde en Ruud Gullit dat maar een keertje vertellen,zij hebben een beetje ervaring in.


  Maak melding

 10. @aboikoni, omdat zij een allochtoon is en een Surinaamse Nederlander is.

  =De term allochtoon is bedacht om aan te geven hoeveel kinderen (mensen) van buitenaf in Nederland wonen.

  =In Amerika is de term voor mensen eigenlijk al afgeschaft, maar vele Europese landen hebben dit nog.

  =Het kan niet anders, twee verschillende culturen hebben samen een kind gemaakt.


  Maak melding

 11. @Jampa, in suriname komt het toch ook voor als de Brazilianen de criminele pad opgaan???

  =Vergeet niet dat Marokkanen en Turken vaak twee nationaliteiten hebben, dus is vragen om problemen als je de criminele pad op wilt gaan.

  =Spong heeft Suriname ook vertegenwoordig, maar woont toch ook in Nederland??

  =Succes voor Ranomi.


  Maak melding

 12. @ Ira

  Ja maar ik zie helemaal niks Surinaams aan haar. Kijk ik zie veel sporters die net zoals haar een Surinaamse vader of moeder hebben maar die tonen nog enige affiniteit met Suriname. Bij Ranomi zie ik dat helemaal niet. Dat hoeft ook niet. Kijk bijvoorbeeld naar Anthony Nesty. In Trinidad geboren, in Suriname opgegroeid en voor Suriname uitgekomen. Niks voor Trinidad gedaan.

  Je kan als Surinamer geboren worden maar uiteindelijk kies je er toch voor om een Surinamer te zijn.

  Ik gun Ranomi alles maar ik zie geen Surinaams aan haar en we moeten haar ook niet als Surinaams trots beschouwen. Als ze affiniteit toont dan is het een ander verhaal. Maar dat moet haar iegen keuze zijn.


  Maak melding

 13. Ik woon in Nederland,en ben ook een Sranang Mang,ik ben trots als een mede burger iets presteert!Ongeacht huidskleur
  en geslacht,dat doet er niet toe.
  Prestatie komt niet specifiek van een een bepaalde ras, of Nationaliteit goed zo meid ik ben heel trots op je.

  Een andere Jampa.


  Maak melding

 14. Daar heb je dat geouwehoer alweer?!?!
  Hebben jullie niets anders te doen? Stelletje gefrustreerde idioten.

  Een ieder heeft er de bek vol van als het erop aankomt het gedachtengoed van wijlen Madiba te respecteren en ook daadwerkelijk toe te passen.

  Oke, Ranomi is geen Nederlandse noch Surinaamse; ze is een wereldburger. Zo goed?

  Man, gun toch je medemens ook zijn of haar succes.

  Ik ben nog zwarter dan zwarte piet, maar bovenal een bijzondere Ranomi-bewonderaar.

  Ranomi, jij gaat tenminste voor het echte eerlijke goud. We love You.


  Maak melding

 15. @ grasburger en andere mishitbaka

  Wat jullie zeggen slaat nergens op dat van mede burger en wereldburger. Natuurlijk zijn we allemaal blij voor Ranomi en elke sporter die presteert. Maar dan moet het vallen onder sportnieuws.

  Dit is alleen maar nieuws omdat haar vader Surinaams is.
  Waarom staat er niks over andere mede en wereldburgers?


  Maak melding

 16. Ik word zo treurig van de negativiteit van sommige stananmans. Alsof elke Surinamer( en daaronder versta ik iedereen met Surinaamse roots) die een prestatie levert, een nagel aan hun doodskist is! De afgunst druipt er gewoon af! Als je succes behaalt, ben je een sellout of geen echte Suri! Come On people! Grow up!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.