Zoon parlementariër Pigot op borgtocht vrij

20

PARAMARIBO, 16 dec – Diguan Pigot, lid van de Surinaamse zwemploeg en zoon van parlementariër Hesdy Pigot, is op borgtocht vrijgelaten door de Amerikaanse justitie. Zijn berechting voor het stelen en gebruiken van een credit card, wordt in januari voortgezet.

Diguan heeft zich intussen gevoegd bij zijn familie in Connecticut. Vader Hesdy is hals over kop naar de Verenigde Staten van Amerika afgereisd. Hij zegt tegenover de Ware Tijd dat Diguan waarschijnlijk weer colleges gaat volgen. Diguan is student aan de Universiteit van Connecticut. Als zwemmer kwam hij enkele jaren terug in aanmerking voor een studiebeurs. Kort voor zijn vertrek zei Hesdy Pigot bereid te zijn afstand te doen van zijn parlementszetel.

Een uiteindelijk besluit hangt wel af van de duur van Diguans strafzaak. Zoonlief wordt verdacht van het illegaal gebruik van creditcards van een teamgenoot. Met de kaart zou hij tussen september 2012 en mei van dit jaar aankopen hebben gedaan ter waarde van ruim twaalfduizend dollar. Zijn jongere zus Chenyere zegt in een videoboodschap via Youtube dat wat haar broer overkomen is een ‘leermoment’ moet zijn voor haar familie en voor anderen.


20 REACTIES

 1. allemaal vervelende dingens hoor.
  Als ouders verwacht je dit niet van je kind waarop je trots moet zijn, misschien verkeerde vrienden, maar zoals zijn zus al zei, het is een leer moment voor hem en ik hoop dat hij zijn lesje heeft geleerd.

  Koti go, helpt helemaal niet hoor, dus laat dat achterwege, hij is al geoeg gestraft, laten werken en de schuld terug betalen.

  Veel sterkte familie Pigot….


  Maak melding

 2. @ Beste alfa

  Misschien verkeerde vrienden en zijn zus met leer moment heeft gewoon niks mee te maken is lariekoek en voortaan afblijven van andermans waarde spullen,laten werken en de schulden met rente fatsoenlijk terug betalen is keurige optie!


  Maak melding

 3. Who the fuck is Diguan Pigot?!?
  Kan niet eens die fool zijn voornaam uitspreken.

  Citaat; “Zijn jongere zus Chenyere zegt in een videoboodschap via Youtube dat wat haar broer overkomen is een ‘leermoment’ moet zijn voor haar familie en voor anderen”

  Kan de naam van zijn zus ook geeneens uitspreken maar haar boodschap is duidelijk alleen correctie, haar broer was niets overkomen maar hij was uitvoerder van het strafbare feit!!


  Maak melding

 4. Een vader wil z’n zoon bijstaan in tijden van nood en dan zijn er lieden die dat erg vinden. Zou hij dat niet doen, dan zouden diezelfde lieden shreeuwen dat hij een waardeloze vader is.


  Maak melding

 5. Tempels zijn niet nodig, ingewikkelde filosofieën zijn niet nodig.

  Onze eigen hersenen, ons eigen hart is onze tempel, mijn filosofie is vriendelijkheid. De Dalai Lama


  Maak melding

 6. Mr.Pigot waarom laten jullie Su.in een zwarte dagboek belanden zijn jullie blind ,de hele wereld ziet ons land als een gevaar,terwijl er zovelen willen investeren in ons land ,maar zijn voorzichtig mee,alleeen jullie kinderen zijn zo opgefokt,niet van een hard werkende MPP.


  Maak melding

 7. Tsja,

  Heel moeilijk voor de ouders.
  In de us worden vooral studenten doodgegooid met verleidelijke aanbiedingen, van creditcards ondernemers.
  Je hoeft niet eens een card te jatten, nr opschrijven en vanuit je studentenkamer je inkopen doen.
  Advocaat, gooi het maar op het feit, dat dit kind, want hij is erg jong, overdonderd is door alle verleidingen des levens.

  Makkelijk zal het leven in de toekomst niet zijn.
  Je studie matties gaan je nu dissen en je staat op de zwarte lijst.
  Phoe…


  Maak melding

 8. Hoe groot de verleidingen in het leven ook zijn, je mag je niet zo laten gaan.

  Tja, Diguan Pigot zou een voorbeeld voor vele jongeren zijn. Op een studiebeurs van de staat, je grootste hobby uitoefenen! Hoeveel jongeren zouden deze kans niet willen hebben. Jammer!


  Maak melding

 9. Het zou leuk zijn als ik van de familie Pigot het volgende zou horen:

  “Wij als familie distantieren zich van de strafbare feiten die onze zoon heeft gepleegd. Ook bieden wij onze oprechte excuses aan namens onze zoon die een slecht voorbeeld is geweest voor Surinaamse jongeren. Wij hopen dat Surinaamse jongeren die de mogelijkheid krijgen om te studeren in het buitenland en kunnen genieten van een sportcarriere deze voorrechten oprecht zullen waarderen en niet dezelfde fout maken als onze zoon en daarmee Suriname negatief belichten.”


  Maak melding

 10. Quote: Zijn jongere zus Chenyere zegt in een videoboodschap via Youtube dat wat haar broer overkomen is een ‘leermoment’ moet zijn voor haar familie en voor anderen.

  Waarom geven ouders hun kinderen zulke moeilijke namen?
  Moeilijke namen, moeilijke kinderen! 😉
  Verder heb ik moeite dat de zus zegt dat het haar broer is “overkomen”.
  Wat voor familie is dit??
  Hoe kan diefstal en fraude je overkomen?
  Ik hoor ze geen spijt betuigen of zo.
  Dan nog “het leermoment” voor de jongen, zijn familie en anderen???
  Wat zal dát zijn?
  Hoe kan ik slimmer stelen zonder mijn ouders te schande te zetten?
  En welke anderen??
  Laten ze samen de 10 geboden maar gaan leren! Tenminste het vierde t/m het tiende gebod.
  Hier wordt gedaan alsof de dader een soort slachtoffer is geworden.


  Maak melding

 11. De meeste Surinamers hebben het constant over de 10 geboden terwijl zij ook niet ermee behept zijn….

  Wanneer wij als landgenoten alles goed en wel op de keper beschouwen dan zien we, dat de familie Pigot reeds ontiegelijk zwaar is gestraft, gelet op de heftige media aandacht die deze zaak heeft teweeggebracht. Op dit moment zou de familie Pigot het liefst willen emigreren naar Timboektoe en tot nooit meer ziens of een toverstok willen hebben om deze hele affaire te neutraliseren en tot de vergetelheid te doen behoren.

  Velen geven bij voorbaat de schuld aan de opvoeders, dat zij wellicht een fout hebben begaan of niet goed opgelet hebben tijdens de opvoeding van hun kroost etc., maar de waarheid is anders. Mama en Papa Pigot hebben hun kids wel goed opgevoed, ze komen van goede huizen en hebben altijd het beste met hun kinderen voor gehad. Maar eenmaal weg onder papa’s en mama’s vleugels denken kinderen dan het hunne van, ze zijn groot geworden, worden overmoedig en denken zelfs de hele wereld aan te kunnen, want ze zijn eindelijk van het ouderlijk gezeur af. Kinderen van tegenwoordig zijn vaak de meest ondankbare wezens, je voedt ze op en toch zien ze kans hun goede opvoeding te dompelen in rouw en sarcasme waarbij hun pedagogen en goede educatie omvleugeld worden door twijfel en disorde.

  Van heinde en verre en bijna elke inboorling in Suriname weet hier nu ook van en weten de misstappen van de onderhavige waterrat in geuren en kleuren na te vertellen. En wat dacht men van Papa en mama Pigot, zij schamen zich nu zo erg dat zelfs de heer Desi Bouterse niet met ze zou willen ruilen. Desi en Dino hebben samen helaas ook een potje van gemaakt en het Surinaamse volk in diepe schande gehuld waardoor ze gezien de ernst van hun misdaden tegen de menselijkheid op generlei wijze een tweede kans verdienen.

  Ik vraag mij nu zeer ernstig af of het enigszins meerwaarde heeft om de familie Pigot inclusief de dader nog extra te moeten straffen. Recht is hier krom wanneer ook het olympisch comité zich hierover gaat buigen om meer sensatie te creëren. Er is al ellende genoeg op deze wereld, buitendien verdient Diguan een tweede kans wiens handel en wandel in de toekomst op de voet gevolgd zal worden door religieuze zakkenwassers die hobbymatig toegespitst zullen zijn om bij het minste geringste de familie Pigot wederom door het slijk te halen. Is dit gegeven niet bevredigend genoeg voor al degenen die angst hebben dat genoemde zwarte schaap in de toekomst in herhaling valt?

  Daarnaast ben ik er helemaal van overtuigd dat een heleboel mensen die in Suriname en elders ter wereld nog vrij rondlopen ook zodanige grove fouten en misstappen hebben begaan die tot thans onttrokken zijn aan het zicht van de openbaarheid, aldus ongestraft zullen blijven maar de bek vol hebben over de missers van anderen. Steek de hand in eigen boezem.

  99% van de Surinaamse bevolking is geloviger dan de Paus, maar toch schijnt het dat de kerken c.q. de sekten hun gelovigen geen vergevingsgezindheid noch barmhartigheid hebben bijgebracht, maar deze juist vervult hebben met haat, destructie en kruisiging van allen die in God geloven. Stop met deze bullshit, stop met het kruisigen van de familie Pigot, stop met het geouwehoer en gefilosofeer over waarden en normen die kant noch wal raken, weg met alle zogenaamde geleerde idiote theorieën, genoeg is genoeg, één artikel was al ruim voldoende om de misstappen van eens lands gevierde sportzwemmer die door zijn ondoordachte daad vereeuwigd is als studentikoze jatmoos aan de kaak te stellen als voorbeeld voor hen die komen gaan.
  django


  Maak melding

 12. django,
  Ik wil best geloven dat deze jongen uit een nette familie komt.
  Dit is wat ze bedoelen met: “Hoge bomen vangen veel wind!”
  En juist omdat het om een nette en bekende familie gaat, zoals ze beweren, komt het dubbel zo hard aan bij de gemeenschap.
  Deze jongen is uitgezonden om het gezicht van Suriname uit te dragen!
  En wat doet hij? Hij zet ons land voor schut t.o.v de wereld.
  Daar schamen wij ons voor en dit kun je niet met de mantel der liefde bedekken!
  Dat mensen reageren mag je niet “extra straf” noemen. Het is menselijk dat hierover gepraat wordt. Dat hebben de mensen ook gedaan toen het goed ging met deze jongen.
  Zolang hij minderjarig is zijn de ouders aansprakelijk voor zijn daden. Het is niet anders, ik vind het ook heel erg voor ze maar tot nu toe vind ik de reacties van vader en dochter zacht gezegd, vreemd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.