Film ‘Hoe Duur was de Suiker’ in première in Suriname

2

De film Hoe Duur was de Suiker is gisteren (woensdag) in première gegaan in TBL Cinemas in Suriname. Regisseur Jean van de Velde, de hoofdrolspeelsters Gaite Jansen, Yootha Wong-Loi-Sing en Genelva Krind en schrijfster McLeod(FOTO) waren allen aanwezig op de première in Paramaribo.

Behalve wat lichte teleurstelling bij sommigen dat de film niet in Suriname is opgenomen, was het premièrepubliek goed te spreken over de verfilming van het boek van de Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod, zo meldt NU.nl.

De film, die 2 maanden geleden al haar Nederlandse première beleefde, vertelt het verhaal over de relatie tussen een jonge slavin en haar eigenares in Suriname tijdens de slavernijperiode. De Surinaamse filmproducent Eddy Wijngaarde verwacht dat er veel belangstelling voor de film zal zijn omdat veel Surinamers zich betrokken voelen bij het verhaal.(FOTO: Quintis Ristie)

2 REACTIES

  1. Dat de film niet in Suriname is opgenomen is voor mij reden genoeg om er niet naar toe te gaan, ik weet namelijk van tevoren dat ik me zal ergeren aan dat gegeven omdat ik steeds zal opletten om te achterhalen dat de beelden niet kloppen met de Surinaamse werkelijkheid. Ik ben niet van plan om door ‘Hoe duur was de suiker’ hoge bloeddruk of suikerziekte te krijgen. Ook vind ik de manier waarop Cynthia de slavernij benadert en bespreekt, niet de juiste (ze is te veel blaka bakra),ik ga toch geen geld uitgeven om me te ergeren? Ik hoef er, net als mevr. Shepherd, niet persoonlijk erbij te zijn om te weten dat ik Zwarte Piet maar niets zal vinden. Ik verneem wel van mijn vrouw en ik lees verder in de krant wat de andere Surinamers ervan vinden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.