Suriname Alcoholic Beverages trots op rum awards

0

PARAMARIBO, 5 dec – Suriname Alcoholic Beverages, SAB, is beretrots op de gouden medaille die hun vijftien jaar oude Borgoe rum won tijdens het Caribbean Rum & Beer Festival. Het jaarlijkse evenement werd absoluut wingebied. Er is ook zilver behaald. Het is een beloning voor zwaar investeren in productontwikkeling.

De zilveren medaille was voor de achtjarige soort. Vorig jaar haalden beide nog zilver bij de beoordeling door geblinddoekte proevers. “Blijkbaar hebben ze dit jaar onze rum iets beter beoordeeld dan de rest. Het vorig jaar beide zilver en nu zijn wij de gelukkige geworden met een gouden medaille”, zegt Ivo Stil, commercial manager van SAB, tegenover Apintie. De vijftienjarige Borgoe had aardig wat concurrentie te verduren.

In haar klasse deden ook rumsoorten mee van twintig en dertig jaar oud. De tiener is pas drie jaar op de markt en heeft al vier gouden medailles op zak. SAB heeft als stoker en distributeur ook veel eer aan de medaillewinst. Het is de bekroning op productontwikkeling. “Als je zoveel wint, ben je goed bezig met je development, denk ik. Wat wij als SAB presteren de afgelopen periode is dat wij in de oudere categorieën de wereldtop aankunnen. Daar mogen we best trots op zijn”, aldus Stil.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.