Aanleg brug Suriname – Guyana start in 2014

48

PARAMARIBO, 5 dec – De aanleg van de brug tussen Suriname en Guyana moet midden 2014 van start gaan. Volgens de Ware Tijd ondernemen de regeringen van beide landen ‘serieuze stappen’ om het tegen die tijd voor elkaar te hebben. China speelt ook hier een grote rol.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken heeft pas een bezoek aan Beijing achter de rug. Daar is onder meer gesproken over de brug die de Corantijn moet overspannen. De technische voorbereidingen zijn al vergevorderd. Het ontwerp is af en er is ook onderzoek gepleegd op de plek waar de brug de oever raakt. Chinese deskundigen zullen zich de komende maanden buigen over het technische deel. Het project wordt door Suriname en Guyana gedragen.

Beide landen hebben financiële hulp aangevraagd bij China. Er zal gebruik gemaakt worden van een hulpfonds van anderhalf miljard dollar. China stelde het fonds eerder dit jaar beschikbaar voor Caribische landen. Volgens Paramaribo is het decenniaoude grensconflict niet aan de orde. De brug moet dde droom van een snelweg door Zuid-Amerika dichterbij helpen brengen. De Corantijn is over de volle breedte Surinaams grondgebied. Guyana erkent dit, zij het morrend.

48 REACTIES

 1. Mooie ontwikkeling, alleen moet 80% van de arbeiders uit Suriname en Guyana komen. Op alle niveau’s. Midden 2014 is over een half jaar, dus kunnen ze nu beginnen met opleiden van gekwalificeerd personeel. Maar wat is het belang van China om deze brug te helpen financieren ?


  Maak melding

 2. Terwijl de rijstboeren in Nickerie niet kunnen overleven.
  Duurbetaalde parlementarier Doekhie doet er niks aan maar regelt wel zijn dochter.

  Ziekenhuis is nog niet af of ze beginnen met de volgende droomproject.

  Waar komt het geld vandaan, oja Lakei is gaan bedelen in China. Maar Lakei voelt zich tegoed voor Nederland.

  Dit gaat de megaschuld van Su nog groter maken. De regering heeft nog niet eens het geld van de gouddeal binnen.
  Dus weer een megaschuld.

  Wat voor economisch voordeel en inkomsten zal het voor Suriname. Ik denk geen inkomsten. Maar ja de verkiezingen naderen en opportunistische maatregelen zullen elkaar opvolgen. Een kat in nood maakt rare sprongen.


  Maak melding

 3. Een paar chinezen die naar de bodem kijken is geen studie. Elke ingenieur weet dat er een grondige bodemonderzoek en planning vooraf gaat.

  Dit gaat dus niet lukken om 2014 te beginnen, let op mijn woorden. Ik heb geen enkel vertrouwen in deze paarse bende.

  En Winston Lakei kun je mij vertellen wanneer die cassave fabriek van je vrouw geopend wordt?


  Maak melding

 4. Lackin…jij hebt geen tijd (geen verstand ook trouwens), voor Nederland.

  Maar ze zijn wereldvermaard in bruggen -en waterbouw.
  Dus lekker een bruggetje laten bouwen van Chinese makelij.. durft er niks en niemand overheen.

  Maar de Chino’s lachen in hun vuistje…de leningen lopen zo hoog op dat ze niet meer terug te betalen zijn en dan confisceren het hele land.


  Maak melding

 5. Als het aan de Frontpartijen lag dan zouden we in SU nog steeds met gammele bootjes en kapotte veerboten de Suriname en de Coppename rivier over moeten.
  Laat die brug maar komen, dan kunnen de rijstboeren in Guyana gaan leren hoe ze hun rijstproductie moeten verhogen!


  Maak melding

 6. Absoluut geloofwaardig.Heb al eerder gezien bij de suikerfabriek,het ziekenhuis en huizenbouw en nu komt de brug.Ze gaan met veel lawaai een bord onthullen met de tekst”HIER KOMT DE CORANTIJNBRUG” om het na enkele dagen met stille trom te verwijderen.Hoeveel borden ze al verwijderd hebben,weten zij alleen.


  Maak melding

 7. Ai mie boi zo hadden jullie het ook over brug Surinamerivier brood met brug elk droom en ontwikkeling keuren jullie af wie niet waag die niet wint ze doen tenminste hun best wijs mij wat dat de vorige regeringen opgezet heeft of dat ze zouden doen wat hebben ze gedaan met inkomsten van vorige goud deal behalve dat ze een paar klompjes goud hebben op geslagen en was dat alles want er was toen ook geen controle ik weet zeker dat ze toch nu allemaal gebruik maken van brug om brood te verdienen nu zetten ze niet de brug op hun brood of straks de tram mocht het lukken maar er moet altijd gekeken worden of proberen durf kansen te nemen ook weet ik nu al dat als het lukt jullie soort de eersten zijn die in de tram zullen stappen en nu is het tram met rijst stelletje negatievelingen.


  Maak melding

 8. Made in China brug, is er daar laatst ook niet 1 ingestort?
  maar wat maakt het uit , heel Suriname stort in als het zo doorgaat, hoe moet het allemaal ooit terug betaald worden


  Maak melding

 9. Die brug moet kome om Borgoe rum te ferfoeren naar buurlande. Ook moet bewinsman snel kunnen vlugten als hier mis gaat. Feerboot is dan vertraging.


  Maak melding

 10. Voor het volk

  Volgens Artist heeft de regering de randvoorwaarden voor de ontwikkeling van het kind verbeterd. ”Optimale stroomtoevoer, gezond drinkwater en 80 % asfaltering van de weg die leidt naar het dorp zijn belangrijke aspecten die het gerieflijk maken voor de jongeren om te studeren”, zei Artist. Het Instituut voor Nationale Sportselecties (INS) van het Kabinet van de President, zal sportprogramma’s en sportaccommodaties neerzetten in deze 3 dorpen.


  Maak melding

 11. @John2, tijdens de vorige regering was alles kant en klaar om afgerond te worden.

  -Vandaag schreeuwt Misiedjan dat men klaagde dat die bruggen niet zouden komen, maar ze zijn er wel.
  Vreemd genoeg kan ik jou vertellen dat alles al betaald was door de vorige regering en het werk moest gewoon verder afgerond worden.

  =Vergeet niet dat Bouterse geld van bepaalde projecten heeft weggehaald en andere zaken mee heeft gedaan.

  -De nieuwe weg van Paramaribo komt ook niet van deze regering.

  -De dc in Albina vertelt ook hoeveel hij voor de mensen heeft gedaan, maar er wordt niet verteld dat het zaken zijn die afgerond moeten worden.


  Maak melding

 12. Indien die brug meer inkomsten (toerisme, handel) oplevert dan het kost is het een goede zaak. Bovendien kunnen mensen nu makkelijker en goedkoper via Guyana naar Nederland vliegen en terug. De Chinezen hebben veel ervaring in het bouwen van grote bouwwerken. Misschien zijn ze intussen wel beter – op sommige gebieden – dan Nederland. En ze zullen zeker goedkoper werken dan Europa/USA.
  Suriname moet ook niet vergeten de wegen (bv Paramaribo-Nickerie) te verbreden. Scheelt dan behoorlijk wat verkeersslachtoffers. Bovendien moet Suriname alleen Chinese ingenieurs in dienst nemen die de Surinaamse nationaliteit willen aanvaarden en les willen geven op scholen, betrokken willen zijn bij verdere planning enz.
  Bij gebrek aan eigen kader is die kennis wel welkom. Met een Chinees op elke hoek zullen ze zich wel thuis voelen in Suriname.


  Maak melding

 13. De Wijdenbos brug is door Front afbetaald.

  DDB wil nu zijn eigen brug, de Desi Delano Bouterse brug.

  En ook deze brug zal door Front afbetaald moeten worden (samen met al die andere mega schulden).


  Maak melding

 14. BRUG BOUWEN IS SMOES OM NDP TJOEKOE TE MAKEN

  OF OM COKE BIJ ROGER KHAN TE HALEN

  VAN DE FRANS GUYANEZEN KUNNEN WE MEER VERDIENEN (EUROS)

  OOK KUNNEN ZE RONNY EN SOMO KOMEN OPHALEN


  Maak melding

 15. Waar heb ik zo een verhaal kort geleden gehoord?
  O ja , dat Academisch ziekenhuis in Wanica.
  State of the Art, 700 bedden met en complete stad en andere poliklinische medische voorzieningen erom heen. Alles was klaar om te beginnen.
  Met veel trom geroffel en feest mooi bord onthult. Ja deze regering beloofd niet alleen maar zei de Pres, we doen het ook en zonder hulp van anderen.
  Welnu 9 maanden later komen we tot de conclussie, dat het een streekziekenhuisje is geworden met mogelijk 60-70 bedden.
  Maar geen man overboord. We gaan dan maar een snelweg maken dwars door leefgemeenschappen en zonder rekeing te houden met de leefgewoonten van deze mensen. En als ze daar inspraak in willen snoeren we hun de mond. Zo pakken we dat aan. Met daadkracht.
  Oja, we gooien er ook nog maar een trein tegen aan. Waarom ook niet. Denk groot is het motto.
  En nu we toch aan het dromen zijn binen 4 maanden een brug neerzetten. The sky is the limit.
  Projecten afronden? Hoe bedoel je? Wat is dat nu weer voor onzin zegt de megalomane gek. Wij willen wel maar we worden altijd tegengewerkt door anderen. En anderen is de rest vd wereld natuurlijk.
  De geschiedenis levert een volk dromen, bedwelming, vervalste herinneringen en grootheidswaan.
  Als bedriegers dromen zijn hun dromen werkelijkheid.

  Ik wens U allen veel realisme to de komende maanden.


  Maak melding

 16. @ mi kondre 11:58

  Hahahahahahahahaha
  De mop van de eeuw

  wie gaat nouw een brug bouwen zonder dat ze de terreinen aan de oevers in bezit hebben.
  ?????????????????????????????

  Ik zou deze terreinen ook niet verkopen,MAAR MIJN TOLPOORTEN DAAR PLAATSEN !!!!!!! Tjing tjing kassa


  Maak melding

 17. Tel al het geld samen dat besteed is aan onthulling van de vele droomprojecten en materiaal voor de borden, het zou meer dan voldoende zijn voor de aanbouw van zeker 5 volkswoningen.


  Maak melding

 18. De ongeveer 180 meterslange Uitkijk-Hamburg brug over de Saramaccarivier is op zaterdag 25 juni 2011 onder grote belangstelling geopend voor het publiek door vicepresident Robert Ameerali. “De bewoners van Saramacca zijn op dit moment bekroond voor hen zes jaren geduld en zijn uit het lijden verlost”, aldus minister Ramon Abrahams van Openbare Werken in zijn toespraak. Zoals vaststaat, moesten bewoners van ondermeer Hamburg kilometers omrijden via de Vijfde Rijweg of met een verboot oversteken om de plaatst van bestemming te bereiken.
  Zowel minister Abrahams als burgermoeder Roline Samsoedin van Saramacca is ervan overtuigd dat de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de woongebieden in Saramacca en omgekeerd richting Paramaribo met de opgeleverde brug drastisch zijn verbeterd. De productie, ondernemerschap en ontwikkeling in het district Saramacca krijgen tegelijkertijd extra groeipotentie. “Het is een droom dat voor ons is verwezenlijkt. Het leek erop dat de oplevering van de brug een droom zou moeten blijven maar dankzij regering Bouterse/Ameerali staat de Uitkijkbrug er”, aldus Samsoedin.

  De bouw van de brug moest door drie regering geschieden: regering Venetiaan 1, Venetiaan 2 en regering Bouterse, dan vraag je jezelf wel af of ze wel wat van kunnen, maar dit is de signatuur van regering Bouterse/Ameerali: “We deliver en we maken af” aldus vicepresident Robert Ameerali. Hij verzekerde dat de regering nog meer zal doen voor het volk van Suriname, want basisinfrastructuur en het hard werken erbij brengt op termijn ontwikkeling. Naast de Uitkijkbrug wordt de Pikin Saronbrug eveneens over de Saramaccarivier medio juli afgebouwd en opgeleverd door Haukes Construction NV.


  Maak melding

 19. @Fileren, je schrijft:::De Wijdenbos brug is door Front afbetaald.
  Je hebt groot gelijk en velen weten dit gewoon niet.
  Ook het feit dat Suriname toen enorme schulden had onder deze zelfde roversbende.

  =Ik bedoelde ook te zeggen dat de weg van Paramaribo naar zanderij niet van deze regering komt.

  Stemmen winnen voor de naderende verkiezingen….


  Maak melding

 20. @ John2
  Bouw eerst de beloofde cassavefabriek zodat onze landgenoten kunnen profiteren en produceren. Produceren betekent investeren en verdienen. Betaal de bus-en boothouders eerst en daarna de school after care program. Bouw daarna de brug!


  Maak melding

 21. Mooie bruggen, er moeten nog meer worden gebouwd !

  Bouw een brug naar de OAS en naar het Inter Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten.

  OAS heeft net officieel medegedeeld dat zij totaal niet bemoeien met een in Su in te stellen Waarheidscommissie.
  Lackin heeft eerder anders gesuggereerd, dat is nu openlijk weersproken door de OAS.

  De OAS zegt ook dat er voor zware mensenrechtenschendingen, zoals de 8 december massamoord op onschuldige ongewapende burgers,GEEN AMNESTIE wordt toegestaan/goedgekeurd.

  Het wachten is op het moment dat het Inter Amerikaanse Hof vd Mensenrechten, de Suri Amnestiewet, vernietigt en definitief van tafel veegt.

  Vandaar dat realisatie van de OAS-brug urgent is !


  Maak melding

 22. Ha Ha!! We weten de naam van het volgende toneelstuk van A Sa Go al; ‘CORRUPT EN CORRUPTER BOUWEN SAMEN EEN LUCHTBRUG’, we moeten alleen nog even afwachten om te zien of het een treurspel of een klucht wordt.


  Maak melding

 23. Forumers, Odi odi op deze stormachtige middag.

  Is het niet een Brug te ver?

  Wij Chinezen zijn prima bruggenbouwers hoor.
  En dat gaan wij ook aan DADA & LACKLEE laten zien.

  Wij gaan eerst beginnen met het bouwen van een kleine (brug) voor toeristen.
  Zie voorbeeld via:
  http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/toeristen_halen_nat_pak_na_instorten_brug_china_video_1_775870

  Daarna voor DADA & LACKLEE de volgende.

  Miljoenenbrug China ingestort d.d. 24/08/2012.
  De 16 km lange brug kostte ruim 235 miljoen euro.
  Lees ook over de constructiefout met video.


  Maak melding

 24. @John2

  Er is niets mis met Guyanese rijst. Het is alleen jammer dat de Suri rijstbouw door een padvinder-militair zonder deskundigheid wordt gedecimeerd.

  Suris kunnen zelf een bloeiende rijstbouw neerzetten !


  Maak melding

 25. @Pongosaqoui
  Hoe durf je nog de naam van Ramon Abrahams aan te halen? De corruptiekampioen met in de achtergrond zijn opdrachtgever comparant DiDiBrie. Was je dat vergeten, R. Abrahams synoniem voor mekacorruptie.


  Maak melding

 26. Pikin Saron brug en Toelikreek

  De brug over de Saramaccarivier te Pikin Saron is zondag 17 juli 2011 onder grote publieke belangstelling in gebruik genomen door president Desi Bouterse. Deze nieuwe brug vervangt de houten brug die ongeveer 43 jaar lang grote diensten heeft bewezen. De president zegt blij te zijn met deze bijzondere dag “We are on a right track, we zijn op de goede weg”. Ook de brug over de Troelikreek hoorde bij de opening.

  Ook minister Ramon Abrahams van Openbare Werken noemde deze dag 17 juli 2011, een belangrijke dag is voor veel mensen. “Deze nieuwe betonnen brug over de Saramacca rivier moet gezien worden als een investering in de fysieke infrastructuur. Het moet ook resulteren in verbetering van de sociale welvaart en de economische ontwikkeling, niet alleen van dit gebied maar ook van ons land. Het project bestaat uit de bouw van twee betonnen bruggen.

  De brug van over de Saramacca rivier is 175 meter en een breedte van 9.6 meter inclusief voetpaden en een doorvaart hoogte van maximaal 5 meter.

  De brug over de Troeliekreek is 15.4 meter lang met een breedte van 9.4 meter, voetpaden en doorvaart hoogte van 2.5 meter.

  Met de bouw van de bruggen gaat het niet alleen om de ontwikkeling, maar de mensen van het zuiden ook minder afhankelijk worden van de overheid.


  Maak melding

 27. De Coppenamebrug opgeleverd door de NDP regering

  Saramacca houdt aan de westelijke kant op bij de Coppenamerivier. Voordat de Coppenamebrug werd voltooid, werd aan op de veerboot wachtende automobilisten eten en drinken te koop aangeboden. Evenals in het aanlegplaatsje Meerzorg aan de Surinamerivier tegenover Paramaribo hield deze handel met de komst van de brug abrupt op. Toch was er vreugde alom toen de brug werd opgeleverd, want met het autoveer ging nog wel eens wat mis. Het dagblad de Ware Tijd deed wekelijks melding van niet functionerende boten, of, incidenteel, van een gezonken aanlegsteiger.


  Maak melding

 28. Mocht de brug er inderdaad komen, dan is het voor de
  criminelen nog makkelijker om visa versa, over de brug te rijden na hun snode plannen te hebben uitgevoerd !


  Maak melding

 29. gene die veel kritiek leveren over sur moet naar zich zelfe kijken wat hij bereikt heeft.Wat hebben de westerse landen tot nu toe aan suriname gedaan.Stelletjes anti lik lekker de reet van de witte man.Wat heeft VS gedaan EU..geen enkele brug ontwinkeling gebracht alleen geld gegeven om de arme mensen te onder drukken. KIJK in Afrika ettertjes…Ik zou zeggen kritiek leveren is mooi wat heb jjj voor het land gedaan..misschien zit je in NL in de WW..en Lik en zuig te pik van de witte man.


  Maak melding

 30. @jon

  Jaag als de donder ALLE criminelen uit het landsbestuur !

  Zit niet te mekkeren, de Grondwet is reeds gemangeld en

  de monetaire reserves zijn tbv niet-productieve zaken en

  non-zaken, GEHALVEERD !

  Zorg dat Surinamers van wat voor kleur ook, het Suri volk

  nooit meer onderdrukken, martelen en in koelen bloede

  vermoorden !

  Dan ben je een kerel !


  Maak melding

 31. Deze Brug is een productie sector, omdat het geinvesteerde bedrag terug verdient zal worden dmv tol innen.
  Wat NF/NL in het verleden had gedaan was toen DDB/NDP 2(twee) grote bruggen (voor Nickerie en Meerzorg bewoners had gebouwd in zijn Regeerperiode olv Mr. W….. 1996-2000 hadden ze met staking /sabotage en sluwe manier zelfs de Regeer macht overgenomen en zelfs geen tol genomen voor die bruggen om de geinvesteerde bedragen terug te verdienen alleen om het volk te misleiden om aan de macht door te blijven.
  Het volk moet een Regering ondersteunen die ontwikkelingen in dit land brengt en niet een andere die constant bezig is te saboteren.
  Dus er moet zeker tol genomen worden om het geinvesteerde geld terug te verdienen om daarna andere bruggen of projecten te realiseren.
  Pres DDB Goed zo en ga U zo door.


  Maak melding

 32. Groothandel in Goede plannen en slechte uitvoering:

  18000 volkswoningen
  Tram van Paramaribo naar Onverwacht
  Ziekenhuis op 2 lokaties
  4 baans Snelweg naar Zanderij met 7 flyovers
  Brug naar Guyana
  Brug naar Frans Guyana
  Diepzee haven
  Nieuwe Internationale luchthaven in COmmewijne
  Cassave fabriek voor wereld export
  Zeedijk voor heel Suriname van Galibi naar Nieuw Nickerie
  Er resteren 18 maanden voor de uitvoering…. 3 jaar en 6 maanden zijn reeds voorbij….

  Wat volgt:
  Kinderbijslag en AOV verhoging , net voor de verkiezing
  Strooien met grondbrieven , elke maand 300 stuks tot aan de verkiezing
  Loonsverhoging voor de ambtenaren , net voor de verkiezing
  Tijdelijke Governmentake verlaging , net voor de verkiezingen..
  Nog meer problemen creeren in Landsbestuur en die dan als redder in de nood zelf oplosen , net voor de verkiezingen.
  Vult u het lijstje maar zelf aan…. het is voorspelbaar.


  Maak melding

 33. waar is de vak bond van militairen gebleven hebben ze het nu beter dan voor 1980 met dank aan nederlandse regering van toen hebben ze de staatgreep uit gevoerd zie ze nu de onderdrukkers Palu Ndp en bruma adviseur Jaloerse mensen zijn dat herenberg caldeira barron schillevoort


  Maak melding

 34. Laddu , je vergeet wat , ze zorgen er ook wel voor dat alles netjes en schoon is, je zal de bodem van de staatskas kunnen zien blinken, alle goud zal uit de kluizen, zelfs zullen ze het stofgoud uit alle hoekjes gehaald hebben, als het zo doorgaat


  Maak melding

 35. Eerst brug zien dan geloven. We weten inmiddels dat we de plannen van deze regering met een korrel zout moeten nemen.

  De regering denkt niet na voordat ze met iets beginnen.
  Gewoon adhoc maatregelen, van alles verhogen salarissen overheid AOV , zovele feestdagen toekennen.
  Intussen worden ze ingehaald door de inflatie en is het goud van de centrale bank verkocht, niemand kan uitleggen aan wie en hoeveel.


  Maak melding

 36. Geen tijd voor de 1ste steen legging van het Wanica Academisch medisch centrum op 25 november. Een 600 bedden groot academisch medisch centrum is toch wel een project om niet te vergeten. Het is een investering van pakweg $ 100.000.000 plus een beetje.

  De haalbaarheidstudie voor de tram naar drommeland zou in no time gepresenteerd worden. Ook deze termijn is door druk, druk, druk vergeten. Voor de goede orde een tram/spoorverbinding kost minimaal $ 10.000.000/km. Of ook dit project dat nergens in het ontwikkelingsplan 2011 – 2016 vermeld is (minimaal $ 250.000.000) kan gevoegelijk van de agenda. Er is ongetwijfeld ontdekt dat tussen eerste idee en het laten rijden van de eerste tram (onder de Surinaamse geologische en geografische omstandigheden) minimaal 10 jaar zit.

  Nu komt een plan voor een brug naar Guyana uit de luchtvallen. Een brug in niemandsland waar geen gebruikers voor zijn. Een brug tussen 2 einden van de weg. een brug over een zeearm die ter plaatse maar liefst 4,6 km lang zal worden. Een brug die in de achterbuurten van Guyana aankomt.

  een brug van $ 1.500.000.000 waar 2 solide veerboten van $ 2.000.000/stuk meer dan voldoende capaciteit kunnen bieden om de komende 25 jaar iedereen comfortabel over te laten steken.
  Een brug wordt pas interessant als alle verkeer op de oostwest verbinding en dan maal een factir 5 door zou rijden naar Guyana.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.