Regering begint schuldachterstanden in te lopen

6

PARAMARIBO, 30 nov – De regering heeft een aanvang gemaakt met het aflossen van schulden. Alles in één keer betalen gaat niet. Met wat binnen is aan middelen wordt getracht zoveel mogelijk schuldeisers tevreden te stellen. Volgens minister Steven Relyveld van Financiën wordt er geselecteerd.

Aan de hand van deze selectie kon het grootste deel van de schuldeisers worden betaald. Het betrof schulden van onder de vijfhonderd duizend Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijfentwintig duizend euro). “Met het geld dat ik beschikbaar had, zou ik enkele van de grote schuldeisers kunnen betalen. Maar ik kon ook de hele groep kleine leveranciers betalen. Dat hebben we dus gedaan”, zegt Relyveld tegenover de Times of Suriname. Het betreft ruim duizend leveranciers.

De selectie heet strikt te zijn: “Ik werk zonder namen en gezichten. We hanteren een structuur met één plafond.” Bij de grotere boys staan schulden uit van ruim een half miljoen. Met de Centrale Bank van Sruiname is er constant overleg rond beschikbare middelen. De grotere schulden zullen op den duur ook worden betaald. Ook de parastatalen kloppen voor subsidie aan. “Die bellen mij ook iedere dag om te vragen wanneer zij aan de beurt komen”, aldus Relyveld.


6 REACTIES

 1. Hoe kun je spreken van “Regering begint schuldachterstanden in te lopen”?
  Als er sprake is van meer uitgeven dan wat er ontvangen wordt dan kun je never nooit achterstanden inlopen want de gewone vaste uitgaven blijven doorlopen terwijl de overheid geen beleid van bezuinigen kent doch eerder budget overschrijdend werkt.
  In zo een situatie worden betalingen wel verricht maar wordt de financieringsperiode opgerekt van 6 naar 12 maanden.
  Dus meneer de jurist weet wat je zegt want het komt zeer amateuristisch over waardoor jij jezelf belachelijk maakt.
  Zeg gewoon “als er geld is betaal ik uit en als het op is dan stoppen wij even”.


  Maak melding

 2. @pokai tongo volkomen mee eens.Die man verklaarde een onsamenhangend verhaal op.Hij kijkt niet naar namen ven mensen die uit betaald moeten worden,maar naar de grootste bedragen,en de kleinere bedragen laat hij liggen.Dus wat ik uit zijn verklaring begrijpt krijgt iedereen een beetje geld uitbetaald en het restant krijg je dan weer over 6 maanden.En THEMRN maar roepen dat het een komplot van anderen.God verdomme THEMEN als je gewerkt heb moet je uitbetaald worden,En niet de voorlopige minister die geen verstand van zaken heeft blijven verdedigen en anderen de schuld geven.Wat een debielen zijn het.


  Maak melding

 3. NDP=No Damned Progress
  NDP=Njang Drieng Prisirie

  De NDP is gewoon aan de macht om de familie en vrienden van hum leiders rijk te maken en drugssmokkel the faciliteren door figuren als Dino.

  Hun beleid is niets anders dan waardeloze kreten gooien naar de paupers die dat weer nablaffen.

  Voorbeelden?
  18000 huizen, 4 baans highway naar zanderij, Paramaribo para tram, diepzee haven, etc etc etc.


  Maak melding

 4. En zie daar ! Onze president maakt al z’n beloftes waar !

  Een ieder die producten of diensten aan de overheid heeft geleverd zal z’n geld krijgen, ook al is de betaling hiervan ietwat uitgesteld.

  Wie niet kan of wil wachten op z’n geld moet dan maar geen zaken met de overheid willen doen en vér weg blijven van de publieke sector !

  De anti Bouterse schreeuwers op dit forum kunnen dit goed nieuws niet begrijpen, en beginnen weer zaken te roepen die misschien ietwat te prematuur waren voorgesteld maar zeker wel zullen komen.

  Ook aan de pensioenen van werknemers die niet in dienst van de overheid zijn wordt gedacht. Per 01/01/14 zullen ook deze mensen in staat worden gesteld om pensioen op te bouwen.

  De NPS en VHP zijn nooit eerder op dit simpel idee gekomen om al degene die ontzettend hard hebben gewerkt in de private sector, een rustige oude dag te bieden.

  Wat een sukkels bij de NPS & VHP !


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.