Crèchepersoneel woest op ‘gevoelloze’ minister

17

PARAMARIBO, 30 nov – Personeel van de overheidscrèches is woedend op minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Amafo zou een zekere ‘gevoelloosheid’ aan de dag leggen. President Desiré Bouterse zegt juist wel de grieven van het personeel te begrijpen.

Volgens de crècheleidsters worden zij niet beschermd door de werkgever. De aanhouding van drie collega’s voor seksueel misbruik en hun vrijlating hebben dit bewezen. “Ik beloof dat ik alles zal doen om deze zeer vervelende, onverkwikkelijke zaak en daarmee ook de zaken die u heeft aangehaald wat betreft uw zekerheidstelling, tot een bevredigende oplossing zullen brengen”, zei Bouterse tegenover tientallen leidsters. De dames boden een petitie aan.

Daarin wordt flink uitgehaald naar Amafo: “De minister gaat naar het buitenland terwijl wij en de gemeenschap in deze situatie verkeren. De min heeft haar eigen werknemers in een ontredderde situatie achtergelaten, zonder belangstelling te tonen. Deze gedragslijn riekt naar desinteresse voor de eigen gekozen verplichting.” Bouterse belooft er alles aan te doen om ‘het recht te laten zegevieren’. De vakbond van crècheleidsters heeft intussen besloten hun staking op te heffen.


17 REACTIES

 1. Ai,..baya als al die 13 kinderen van Dino daar op die crèche zitten is het logisch dat opa Bouta zich met die zaak gaat bemoeien, want het huis met al 13 kinderen werd hem al te druk,..


  Maak melding

 2. Off Topic
  NDP gaat kadertrainingen geven. Ze willen the right men on the right place. Volk van Suriname: Houdt uw hart heel hard vast, want als ze straks dezelfde fout als bij onze geweldige Dino maken, is het gedaan met onze switie Sranang.


  Maak melding

 3. Zeg mij eens eerlijk: Welke Surinaamse politicus interesseert zich voor de problemen in het land. Het zijn zakkenvullers die niets willen doen voor hun salaris, Zo een baan wil ik ook. Geen bal doen en veel geld vangen.


  Maak melding

 4. Beste John:

  Zodra een Surinaamse minister is benoemd heeft hij de volgende prioriteiten:

  1) Hoe vul ik zo snel mogelijk MIJN zakken
  2) Hoe vul ik de zakken van mijn vrouw, kinderen en buitenvrouw

  Suriname en de bevolking van Suriname komen helemaal niet voor op de prioriteitenlijst van Surinaamse politici.


  Maak melding

 5. Na jaren van bestaan is de SME kinderopvang nog steeds in haar kinderschoenen. En juist deze fase in het kinder leven, is erg belangrijk voor de opstap naar de basisschool. Bij mij rijst direct de vraag, gaat het hier om gekwalificeerde kinderleidsters of gaat het om personen die kinderen bezighouden (kinderen bemoederen) om de tijd door te brengen tot hun ouders van het werk komen. Want een kinderopvang is geen bewaarplaats maar een opvang waar kinderen meestal van 0 tot 12 jaar pedagogisch worden opgevangen. Derhalve is een kinderleider(ster) een gekwalificeerd (een pedagogisch onderlegde) persoon. Want in deze omgeving worden de kinderen met pedagogische spelletjes (bezig gehouden) klaargestoomd voor de basisschool. Het is ook opgevallen dat educatieve en sociaalmaatschappelijk onderdelen in deze gemeenschap geen prioriteit hebben. En daarom als het ondergeschoven kind wordt behandeld.


  Maak melding

 6. @ Mebaryu
  Ik join Fer. E. in zijn opmerking naar jou toe. De President zou deze aangelegenheid moeten aangrijpen om orde op zaken te stellen. Deze zaak zou hier in de USA en elders geen hout snijden. Maar, even over Minister Amafo gesproken. Ik belde een poosje geleden naar het kantoor van de minister omdat ik het telefoonnummer van het Tehuis van Daklozen nodig had om hun wat kleding te sturen. De secretaresse kende helaas het nummer niet nota bene van een tehuis dat onder hun ministerie valt. Hiermede is veel gezegd.


  Maak melding

 7. @John, ik ben een NDP sympathisant en bij deze stel ik mijn kennis beschikbaar om het kader van de NDP mede te helpen opleiden.Ik kan putten uit een brede kennis en ervaring. Ik werk competentiegericht en op basis van portfolio’s.Inde training moeten de kaderleden moeten in de training in de praktijk klieine projecten opzetten en uitvoeren en vervolgens presenteren m.b.v van power point od presies.

  Mijn specialisaties zijn;begrotingen opstellen en verdelen in budgetten, en budget analyse,onderzoek en analyse van sociaal-economische vraagstukken,kosten baten en kosten effectiviteitsanalyse, projecten-ontwikkelen,-uitvoeren,-begeleiden,-tussentijds evalueren en analyseren.Politieke economie,conflicthantering in het bestuur en organen,en omgaan met belangen tegenstellingen,enz.


  Maak melding

 8. drs RG,

  Die mensen hebben niet so seer oplijding nodig, maar gesont verstant. Oplijding kan je nog ergens kreigen, maar gesont vestant is seer moeilijk aan te komen. Heb jei gesont verstant voor se? Waar haal je het? Ik kan ook wat gebruijken.


  Maak melding

 9. Bouterse beloofd er alles aan te doen om het recht te laten zegevieren, ik vraag mij zelf af of bouterse goed is bij zijn kop? die amnestie massamoordenaar.


  Maak melding

 10. Surinaamse politicus interesseert zich nooit voor de problemen in het land. Het zijn zakkenvullers die niets willen doen voor hun hoge salaris, ze noemen zo iemand links lullen en recht vullen ,Zo een baan wil iedereen ik ook. lullen over je eigen liegen , en veel geld vangen


  Maak melding

 11. Zodra een Surinaamse minister is benoemd heeft hij de volgende prioriteiten:

  1) Hoe vul ik zo snel mogelijk MIJN zakken
  2) Hoe vul ik de zakken van mijn vrouw, kinderen en buitenvrouw

  Henkie Mol,

  Heb jij ook een (of meerdere) buitenvrouw(en)?


  Maak melding

 12. De crècheleidsters willen dat het recht moet zegevieren, uitgerekend Bouterse belooft er alles aan te doen om ‘het recht te laten zegevieren’. Als dit is wat de kadertraining van de NDP bedoelt met de right man on the right place dan kunnen de leidsters, net als in het geval van de 8 december strafproces, meer dan 32 jaar wachten voordat ze recht wordt gedaan.


  Maak melding

 13. Sorry mensen ,ik ben het niet met jullie eens,

  Wij kennen helaas niet al de feiten. Maar ik vraag mij af: is dit niet een opgezette plan van Bouterse? Want als de minister naar het buitenland moet, dan kan het alleen zijn :
  1. voor privé aangelegenheden (bv. vakantie)
  2. In opdracht van de president/regering.

  Bij afwezigheid van de minister neemt een andere collega waar. Dus ik begrijp het niet dat de mensen die nu een petitie bij de president hebben ingediend , de juiste weg hebben bewandeld.

  En ten tweede, spreek een president zich nooit zo over zijn minister om te zeggen dat hij de situatie begrijpt. Hij had een politieke correcte antwoordt moeten geven en wanneer Amofo terug is dan het met haar opnemen.Dit is na trappen en een dolk steek aan de minister.

  Ook probeer de president hier munt uit te slaan , want deze medewerkers voelen zich al serieus genomen en gaan zo op hem stemmen, want Bouterse lost alle problemen op.
  Terwijl dat niet het geval is, hij laat het juist escaleren om dan de zogenaamde sinterklaas te spelen.

  Dit gezegd hebbende betekend niet dat de medewerkers van de crèche geen serieuze problemen hebben, die zeker opgelost moeten worden, maar de weg die bewandeld wordt is niet correct….


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.