‘Ophef rond overuren ambtelijk kader onterecht’

15

PARAMARIBO, 28 nov – De ophef over het betalen van overuren voor ambtelijk kader is onterecht. Dit stelt vicepresident Robert Ameerali. Het is eerder een kwestie van rechtvaardigheid. Het hoger kader bij de overheid wordt intens belast, maar mag geen overuren boeken. Nu dit verandert, wordt gevreesd voor buitensporige loonkosten.

Critici als bestuurskundige August Boldewijn vinden het niet kunnen in een tijd van gedwongen bezuiniging. De andere zijde presenteert berekeningen die het tegendeel moeten bewijzen. Het zou allemaal meevallen. In het ‘ergste’ geval zou er niet meer dan vierhonderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer honderdduizend euro) extra betaald moeten worden. Geen geld eigenlijk. “Het gaat om een stukje rechtvaardigheid”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd.

Ook mag niet vergeten worden dat de overheid over heel weinig kader beschikt. Het kader moest tot voor kort genoegen nemen met alleen het loon. Daar stond tegenover dat zo’n deskundige ‘tij en ontij’ beschikbaar moest zijn. “En dan moet die persoon toezien dat anderen overuren maken en met meer naar huis gaan. Hoe rechtvaardig is dat”, aldus Ameerali. Volgens de nieuwe regeling mogen maximaal dertig uren extra worden geboekt per maand.

15 REACTIES

 1. Eerst het kader en daarboven komt de goedkeuring dat overuren door het parlementsleden en directie van overheidsdiensten ook zal worden uitbetaald.

  Overal ter wereld worden stafleden (kader) directie en hoger personeel niet betaald voor overwerk. Dit wordt dus weer jezelf verrijken terwijl de armen armer en hongeriger worden.
  Wanneer staat nu eens een “Anton de Kom” eens op????


  Maak melding

 2. -Robert Ameerali, jou zal ik NOOIT geloven, omdat je zelfs weet wat voor fraude jij en Wijdenbosch toen hadden gepleegd.

  =Niet twee banen heeft deze zelfde Robert Ameerali? Vice president van Suriname en ambassadeur van Turkije!!!!!

  -Robert Ameerali, het is inderdaad rechtvaardig om zo vooruit te komen met deze corrupte regering.


  Maak melding

 3. Is er nu zoveel werk dat (ambtenaren 7evn)moeten-
  over werken.Arme Ali leg eens uit.
  Top funtionarisen worden op basis van hun opleiding-
  gekozen, en daarvoor gehonoreerd.
  Wat is per saldo de extra (overuren) in vooruitgang-
  voor staat Suriname.


  Maak melding

 4. ameeralie schaam je diep over rechtvaardigheid gesproken

  kijk eens naar je inkomen en privileges en dat is zeker rechtvaardig tegen de armen die bijna geen brood voor hun kinderen meer kunnen kopen ja toch


  Maak melding

 5. Het komt nergens ter wereld voor dat ambtenaren overuren uitbetaald krijgen. En dan te bedenken dat alle ministerie een overcapaciteit aan menskracht hebben. Meer dan de helft van deze totaal niets producerende incompetente profiteurs is overbodig, ze lopen elkaar zelf in de weg. En als je naar de financiële positie van het land kijkt, dan moet men juist matigen, maar dat doet men niets aan om te bezuinigen. Zo wordt de staat nodeloos op onkosten gejaagd, iets wat deze regeerders helemaal niet interesseert, en blijven maar graaien.


  Maak melding

 6. Inien overuren nodig zijn moet duidelijk zijn dat de betreffende medewerker niet bekwaam is voorde taak en vervangen moet worden.

  Overuren stimuleren niet tot betere prestatie. Overuren zorgen voor vertraging want anders kunnen de overuren niet geclaimd worden.


  Maak melding

 7. Straks zijn ze te moe van al die overuren dat zij de volgende dag niet goed kunnen presteren en dan loopt de werkvoorraad weer op en moeten zij weer overwerken totdat zij zelf overwerkt raken. Gevolg: hoog ziekteverzuim.


  Maak melding

 8. Die Ameeerali smijt flink met anderen hun geld.Zijn eigen werknemers kregen niet eens een nachttoelage toen bij Djinipi.
  En er is ook niet te zien dat de ambtenaar beter en meer presteert.Onze kantoor ambtenaren zijn haast spoken.Nooit te bereiken.


  Maak melding

 9. Dus ook op het Kabinet van DADA & CO wordt behoorlijk overuren gemaakt middels het (zuipen) van diverse dure alcoholische dranken.

  Medewerker steelt alcohol van kabinet president
  28/11/2013 (Bron-dWT Online)

  PARAMARIBO – Een medewerker van het kabinet van de president wordt ervan verdacht begin november een grote hoeveelheid alcoholische dranken te hebben gestolen op zijn werkplek.

  Uit onderzoek van de politie is gebleken dat hij op verschillende momenten toegang had tot de ruimte waar deze dranken opgeslagen waren. Hij is nu ingesloten.

  *Hij is thans als (Landsdienaar) uitgesloten van (OVERUREN).

  @Jacobus (Cobie):
  Spook (zeven even) landsdienaren zijn ze altijd geweest.
  Maar ook STEVE MEYE WONDER maakt (OVERUREN)!


  Maak melding

 10. onder het mom “overwerken” zijn er veel buitenechtelijke kinderen geboren 🙂

  jan. 2011.. pakweg een halfjaar na installatie club DADA!!

  Dagblad Suriname (DBS) trekt zich niks aan van de verklaringen van directeur Eugene van der San en heeft vandaag een uitdraai gepubliceerd van de ‘grootverdieners’ op het kabinet van de president. De krant kwam met een lijstje zaterdag met de ‘grootverdieners’. Toen zei Van der San dat allerlei toelagen, die met terugwerkende kracht betaald worden, bij elkaar opgeteld zijn.

  DBS heeft gemeend om op basis van het recht op informatie en voor de
  duidelijkheid de volledige uitdraai van de lonen die het personeel op het
  kabinet toucheert, te publiceren. Het personeel krijgt een Kabinetstoelage van 50% op zijn maandloon of bezoldiging. Dit met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober 2010.

  Verder is het de bedoeling om deze selecte groep ambtenaren te ontkoppelen. Deze 50% verhoging die als Kabinetstoelage wordt opgevoerd, dient als aanloop naar de bewuste ontkoppeling, schrijft de krant. Het personeel ontvangt dus
  naast een salaris waarin Fiso 2 is opgenomen, ook een Kabinetstoelage die gelijkstaat aan 50% van de bezoldiging. Deze toelage ontvangen zij
  deze maand met terugwerkende kracht.


  Maak melding

 11. robert alibaba bedoelt te zeggen dat het echtvaardig is om misbruik te maken..immers zijn vrienden maken al jaren daar (mis)gebruik van..

  De verkiezing nadert…ze roven alles wat nog te roven valt..


  Maak melding

 12. Er valt NIETS over te werken en als er ´overwerk´ is hoeft er ook niets uitbetaald te worden. Het HOORT bij je werk als ambtenaar anders kan je ophoepelen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.