‘Suriname hoeft Zuid-Amerika niet na te apen’

30

PARAMARIBO, 28 nov – De sjerp die president Bouterse prefereert als ambtsteken moet per wetgeving geregeld worden. Dit stelt parlementsondervoorzitter Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS). Overigens komt het zonder meer Zuid-Amerikaanse tradities overnemen, over minstens lachwekkend over. Toch loopt het staatshoofd al met een sjerp rond in plaats van een keten.

Bouterse legt uit dat hij de voorkeur geeft aan Zuid-Amerikaanse tradities. Hij heeft intussen de daad bij het woord gevoegd , zonder dat een goed deel van de samenleving weet heeft van wat er gebeurt. “Het is mij ook opgevallen dat de president een niet bekend en identificeerbaar ding om had, een sjerp als bij de vele missen die wij in Suriname hebben”, zegt Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd. Ze kan er bepaald niet veel waardering voor opbrengen.

Bovendien mag wat Bouterse onlangs deed eigenlijk niet. Het staatshoofd ridderde op onafhankelijkheidsdag burgers zonder ambtsketen op. “Het is wel de traditie waarvan niet afgeweken mag worden, omdat de president als grootmeester van de ereorde de decoraties toekent aan de uitverkorenen. Een sjerp si dus niet correct. We hebben onze eigen regels en hoeven niet alles na te apen wat Zuid-Amerika doet”, aldus Wijdenbosch.

30 REACTIES

 1. Als de President zo dom is als een “KOE” wat moet je dan denken van de burgers.

  Juist ja, ook zo dom als een beest.

  Een President die het niet meer weet wat in het grondwet staat, want hij interpreteert zijn eigen grondwet op zijn eigen manier en weet het niet meer dat de burgers hem door middel van verkiezing hebben gekozen als President.

  En wel volgens democratische verkiezing.


  Maak melding

 2. Donderdag 28 november 2013 om 16:18 uur, door Debora
  Als de President zo dom is als een “KOE” wat moet je dan denken van de burgers.

  Juist ja, ook zo dom als een beest.

  Een President die het niet meer weet wat in het grondwet staat, want hij interpreteert zijn eigen grondwet op zijn eigen manier en weet het niet meer dat de burgers hem door middel van verkiezing hebben gekozen als President.

  En wel volgens democratische verkiezing.

  de knapste onder genies heeft een reactie gegeven hahaha!!!!!!!! ik lach me krom, deborah ik vroeg me af of je vergeten was in de spiegel te kijken alvorens jij die reactie plaatste.


  Maak melding

 3. Weet Bouta/Ruth het? Als je “sjerp” googlet, dan komt duidelijk naar voren dat sjerp dragen niet een echt Zuid-amerikaans traditie is. Zelfs burgemeesters (bvb in Belgie), miss world etc. dragen het. Of wordt Zd-Am aangehaald/genoemd om niet in- of dicht bij NL “te zijn”?


  Maak melding

 4. Ik ben helemaal voor een sjerp voor toekomstige presidenten, vele malen mooier dan de nu gebruikte ambtsketen. Dat is meer iets voor een burgemeester.

  Het klopt inderdaad dat vele Zuid-Amerikaanse landen een sjerp hanteren. Het overnemen van sommige Zuid-Amerikaanse tradities zal Suriname meer doen wortelen en integreren in Zuid-Amerika, iets wat hard nodig is.


  Maak melding

 5. en ik maar denken dat er een protocol is waar de president zich aan houdt.

  naar alle waarschijnlijkheid houdt de first lady zich wel aan het protocol en helpt de protocoldame haar om minder als een papegaai te praten.


  Maak melding

 6. A no kan toch. De pres.met een ambtsketen en en zoonlief met boevenketen in de.US bajes.Ik kan me die HEBI van pa BOUTA wel voorstellen dat hij geen keten meer wil zien.Daarom ook zo snel afgeschaft.AAAAAI BOOOOI.


  Maak melding

 7. wanneer ziet men obama met een sjerp????? ik heb hem noh niet gezien ermee hoor. dus bout wil gewoon opvallen. en zij die minnitjes delen, rijnkelijk zijt GIJ gezegend hoor. ook uw reactie telt!


  Maak melding

 8. @ Alleen, wanneer ziet men obama met een sjerp?????

  Wat een oerdomme opmerking! Waar haal jij Obama vandaan? En sinds wanneer kan de president van Suriname zichzelf vergelijken met de president van de VSA. Sinds wanneer kan Suriname zich überhaupt meten met de VSA?
  Bovendien ligt de VSA in Noord-Amerika en niet in Zuid-Amerika!


  Maak melding

 9. Keten of sjerp is mij om het even; al draagt een aap een gouden ring hij is en blijft een lelijk ding. Maar Ruth heeft gelijk, vooral de president moet zich aan regels houden, het ambt van de president is geen ambt dat door een impulsieve wakaman bekleed mag worden, straks wordt Lonny president en dan komt hij aandragen met een camisa, straks wordt Somo president en haalt hij het in zijn dolle kop om een batik iets om te hangen, er moeten regels zijn, Suriname is geen bakba winkri, straks wil een andere nog grotere na-aper een ketting van vergulde bananen om zijn presidentiele nek hangen.


  Maak melding

 10. De President zal zich niet houden aan de door hem afgeschafte Grondwet. Zie de zogenaamde amnestiewet, de bij nacht in leven geroepen gewapende macht CTU en de vele zaken waaruit blijkt dat de Procureur-generaal niet onafhankelijk optreedt/voor de hand liggende strafrechtelijke onderzoeken niet instelt en ook niet afrond !!!

  Srafu-teng psa kba !!!


  Maak melding

 11. @henkes zo zoetjes aan ga jij ook tot een van de kabels behoren(Who Cares,determinist e.a ik mis jullie) die mij enorm laat lachen. Ik vind dat van Ronnie zoooooo geestig ,brada mie no e kong bij ,want ik zie dat geval al voor me aijajaaaai. Maar goed; dat van DiDiBrie is toch idioot. DiDiBrie heeft alles uit de kast gehaald om de gouden-KROON-drager te worden van Su. Nu ’t hem is gelukt wilt ie alleen maar ’t goud maar niet de kroon. Ai mie gado.Vroeger werd mij verteld dat zwarte mensen apen zijn, want ze deden iedereen na Nu blijkt dat de kleine Indiaanse jongen die AAP is. Plotseling gaat deze kleine NEP ingie boi de echte presidenten na-apen.DiDiBrie joe na echt wang Jap-Japie. Hahahaa ambtsketen verbreken en DiDiBrie zich nu een aap weten. Odi odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 12. Tja mensen….wat moet hierop gezegd worden? Los van dit onderwerp, heb je die toespraak aangehoord..? Toch zielig hoe deze man het volk voor de gek houdt in zijn hele doen en laten komt deze man tekort. Schande om zo iemand te zien die het land suriname, inter/nationaal moet vertegenwoordigen. Je kan een voor of tegenstander zijn maar objectief gezien is dit geen gezicht en vooral geen uitstraling wat deze clown vertoont zeg.
  Geef hem een microfoon en het is Ocer- time… odie odie


  Maak melding

 13. Alleen:
  Voor jou is het een vraag, maar voor mij is het zeker weten.

  En nu jij aap, want nu vertoon jij je ware aap zijn.
  Amen.
  De “KOE” daar omheen.


  Maak melding

 14. Debora
  Alleen:
  Voor jou is het een vraag, maar voor mij is het zeker weten.

  En nu jij aap, want nu vertoon jij je ware aap zijn.
  Amen.
  De “KOE” daar omheen.

  het moment de mensheid met het dierenrijk vergeleken wordt dan weet men hoe ver het is. men isrijp voor mente = riag = peterbaan


  Maak melding

 15. Het allermooiste van al dit is…als Mensendoder en Cocahandelaar weet hij al wat op te wachten staat!Bovendien staat een Sjerp die Wakamang gladweg niet.
  Bigi Mofo moet binnenkort voor een MUG SHOT samen met zijn zoon maar zonder een Sjerp! Haha…
  Je mag nooit een leven van iemand nemen Zwakzinnige,want als je dood gaat wordt je voor altijd een Yorka!


  Maak melding

 16. goed zo alleen , want ik merk dat er van die bij de hante lees traditioneel versufte en helemaal politiek blind geworden gasten zijn die zelfverheerlijkend bezig zijn en nog hopen interessant te zijn denk o.a.aan de reactie van ene bhaai de psychiater naar jouw toe…..HA>>>HA>>HA


  Maak melding

 17. @
  Beste Zicoeder

  De deur bij mij is voor een psychiater dag en nacht onbeveiligd zonder dievenijzer wijd en zijd open en ik zal hem met volle hoogachting intercepteren,hij is niet 1 Misdadiger!Hahaha.. Waarom volgen de meeste halve garen de Misdadigers?


  Maak melding

 18. We hebben onze eigen regels en hoeven niet alles “na te apen” wat zuid-Amerika doet, aldus Wijdenbosch.

  Klopt, alleen wat kun je anders verwachten van een stelletje paarse brulapen met betrekkelijk weinig intelligentie


  Maak melding

 19. Hebben mensen in de Surinaamse politiek geen Aardrijkskunde gehad op school? Hoe kan Suriname Zuid-Amerika nadoen? IS net als dat je zegt NEderland kan Europa niet nadoen?

  Suriname is in Zuid-Amerika… Dus het zou in wezen niet vreemd moeten zijn dat de president een zuid-amerikaanse koers vaart..

  Geen nationalistisch vermogen die dame Wijdenbosch zeker.. Mja er is geen leven zonder opositie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.