Indiase heli’s voor Surinaams leger ‘miskoop’

75

PARAMARIBO, 26 nov – De drie helikopters die per kredietlijn zijn aangeschaft bij India hebben veel weg van een miskoop. Volgens Melvin Linscheer, directeur van het Bureau Nationale Veiligheid, is er nogal wat aan de hand met de toestellen. Ook zou veel te veel zijn betaald voor de HAL Chetaks.

De door de regering Venetiaan aangeschafte toestellen zouden ruim tien miljoen dollar te duur zijn. “Wij zouden deze aankoop niet hebben gedaan”, zegt Linscheer tegenover de Times of Suriname. Elders zou voor veel minder veel meer gehaald kunnen zijn. De toestellen moeten nog aankomen. Maar nu al is duidelijk dat het leger er niet veel aan zal hebben. Het betreft eenmotorige heli’s die dus niet geschikt zijn voor operaties op zee of het verre binnenland.

De Chetak is eerder geschikt voor tactische operaties op korte afstand. In Suriname is juist behoefte aan materieel voor de lange afstand vanwege de ruimtelijke uitgestrektheid. Opereren met de Chetak betekent dat meerdere tussenstop gemaakt moeten worden. De toestellen hadden al ten tijde van de regering Venetiaan in gebruik moeten zijn. Steeds weer was er een andere reden voor uitstel van de levering. Het leger heeft intussen een tweemotorige heli gehuurd.


75 REACTIES

 1. Aldus , criminele veldheer beul van het binnenland Melvin Lischeer, wacht maar rustig als die heli er zijn gaan we wat mooist beleven.
  Houdt dit bericht ergens op u pc, want ik ga u terug verwijzen naar deze uitspraken van linscheer, terwijl de minister of iemand van het leger hier over gaat.


  Maak melding

 2. Rest mij 2 vragen:

  1 Waarom heeft Dhr Linscheer zo lang gewacht met buiten brengen van dit nieuws

  2 Aannemelijk is dat de leger inspraak heeft gehad in deze zaak, Zgn defensie deskundige

  Beste heer Linsheer u lult uit u nek.


  Maak melding

 3. Vanaf het begin waren er in het leger stemmen die tegen de aanschaf van deze helicopters waren. cancelen deze deal.
  De beste helicopters worden trouwens door de amerikanen en de russen gemaakt.


  Maak melding

 4. Ach, zelfs de onafhankelijkheid in 1975 is achteraf gezien een grote miskoop gebleken.

  Wie niet wil luisteren, moet maar op de blaren gaan zitten.

  Wedden dat minstens de helft van het bedrag in zakken van de Surinaamse politici is terecht gekomen ?


  Maak melding

 5. En weer kan je spreken van corruptieve handelingen, waar weer teveel voor een goedkoop product betaald is. En maar hopen dat jullie geen ramp in huis hebben gehaald, betreffende de technische staat van de toestellen. Met deze miskoop, en dan nog niet ingebruik genomen, wil zeggen; yu bai puspusi na in’ zaka. Opnieuw een contract door heb- en geldzucht afgesloten, overduidelijk is dat men nooit pragmatisch te werk gaat, en dit geldt ook de opeenvolgende regeringen. Dit heeft allemaal te maken met; ouwru gwinti fu todo, na kraskrasi.


  Maak melding

 6. Dat deze helicopters een miskoop zouden zijn was reeds in een vroeg stadium bekend. Suriname heeft behoefte aan multifunctionele helicopters die intensief onder extreme weercondities kunnen worden ingezet.Dit is de reden waarom het Indiase leger bijna al haar helicopters in Rusland koopt.

  Ook het Amerikaanse leger in Afghanistan maakt gebruik van Russische heligopters omdat deze helicopters hebben bewezen dat ze onder de extreemste weercondities te kunnen functioneren.

  Neem van me aan. Als deze dure helicopters in Suriname arriveren zullen ze binnen een korte tijdsperiode buiten functie worden gesteld.Suriname mag dan de bedragen gaan aflossen van deze miskoop van Venetiaan.

  Het enigste wat de Surinaamse overheid moet doen is nagaan of de koop ontbonden kan worden vanwege een wanprestatie bij de levering van de helicopters.De helicopters hadden reeds onder de regering Venetiaan, ruim 4 jaar terug geleverd moeten worden.


  Maak melding

 7. Alsof Linscheer verstand heeft van helicopters, hij is niet eens in staat geweest Dino Bouterse uit handen van Amerikaanse geheime agenten te houden, die op Surinaams grongebied opereerden.


  Maak melding

 8. Vanaf het begin was de legertop onder Venetiaan tegenstander van de aankoop van deze heli’s. Op de 1 of andere manier is het toen toch doorgedrukt.

  In Brazilie, VS, Frankrijk zijn betere heli’s te vinden.


  Maak melding

 9. RobG neem van mij aan, het is haast onmogelijk om defensie materieel aan te schaffen zonder goedkeuring van defensie zelf. De Surinaamse overheid schaft toch ook geen straaljagers aan. Het land heeft niet eens een luchtmachtbasis. Ieder defensie specialist zou de regering dit afraden.

  Begrijp dat je staat te popelen om oud president Venetiaan de schuld te geven van dit debacle echter een debat tussen de regeringspartijen en de oppositie is de beste oplossing om helderheid te verschaffen. Desnoods worden oude bewindslieden + specialisten onder ede gehoord.

  Ben het wel met je eens dat mocht blijken dat bij de bestelling fouten zijn gemaakt de overheid moet proberen het contract te ontbinden.

  Mocht blijken dat de oude regering fouten heeft gemaakt dan staat het nog in schril contrast met de fouten die de huidige regering maakt, te noemen de gouddeal met inleg van een half miljard US Dollar, het bestellen met dure auto’s, pimpen van kantoren, aanschaf dure computers en de tientallen miljoenen SRD’S die gemoeid zijn met het omkopen van ambtenaren en het betalen van smeergeld.

  Rob het is makkelijk om iemand de schuld te geven als hij/zij er niet meer zit. Dhr Linscheer geeft hiermee een signaal af dat het campagne tijd is en alle middelen zijn geoorloofd. Triest


  Maak melding

 10. Helemaal eens met @666!

  Zie de gerelateerde berichten hierboven 🙂

  Stukkies
  “23 feb 2009
  De drie heli’s die zijn aangekocht via een Indiase kredietlijn zijn wel degelijk geschikt voor het leger. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. De Dhruv-toestellen hebben beperkingen, maar dat zal de effectiviteit niet belemmeren. Weliswaar is eerder vanuit het leger negatief geadviseerd.”

  “7 juli 2012
  De drie helikopters die het leger heeft besteld bij India, zijn eindelijk klaar voor levering. De bestelling dateert van 2009.
  De heli’s van het merk Dhruv zouden al in 2010 zijn geleverd. Onlangs zijn twee topfunctionarissen van Defensie, John Achong en John Antonius, naar India afgereisd voor het bezichtigen van de toestellen en de laatste afspraken.”

  Niemand heeft jullie gedwongen om de koop door te laten gaan.
  Jullie eigen defensie-mensen hebben meegewerkt aan de koop!

  Gevalletje: spijkers op laag water en eigen schuld………


  Maak melding

 11. Deze lui blijven de vinger wijzen naar andere regeringen of partijen om de schuld van zich af te schuiven.

  Waarom komt Linscheer nu pas met deze informatie, eerst 3 jaar wachten?
  Heeft Linscheer naast beveiligde auto’s ook verstand van helikopters?
  Wat is de inbreng van defensie in deze, want deze moeten aangeven wat ze nodig hebben en keurt het materieel goed.

  Vuilsmijterij van Linscheer terwijl hij Dino niet kon behoeden voor zijn ondergang.


  Maak melding

 12. Opmerkelijk!

  “De toestellen moeten nog aankomen.“ aldus linscheer.
  Hoezo moeten de toestellen nog aankomen, ze zijn er al…..

  Of heeft linscheer nieuwe helikopters besteld om zijn baas a.k.a. bouta, stiekum naar het buitenland te smokkelen?

  🙂 :), ze houden jullie in de (radar)gaten.
  No way out.


  Maak melding

 13. @Esmerald,

  Je moet goed lezen wat er staat in je eigen stuk. Minister van defensie Fernald weet niet eens hoe een AK eruit ziet of wat een stormbaan is. De koop van deze heli’s was al een mislukte koop te noemen in 2009.

  Je moet de rest van het verhaal ook hier posten. Feit is dat de heli’s te duur zijn, te laat aankomen en dat Su in andere landen betere heli’s kunnen aanscaffen. De Hueys van de Amerikanen zijn 10 keer beter dan deze Druv’s.


  Maak melding

 14. @Pongosaqoui

  Hallo ik ben niet je secretaresse.
  Ik heb je al op de berichtjes geattendeerd en stukkies eruit gehaald.
  Moet ik het ook nog voorkauwen…..

  Je hebt toch zeeën van tijd, gaat lekker zelf lezen.

  Tip, let op de datums.


  Maak melding

 15. @666, ik weet uit eigen ervaringen dat het in de praktijk anders uitpakt dan op papier.Je hebt immers met mensen; godfathers,godmothers,keizers,koningen,prinsen en valse profeten met hun grillen en grollente maken.Een ieder heeft zijn of haar eigen belang.De belangen kunnen soms tegensgesteld zijn, ego’s komen met elkaar in botsing en dat heeft stagnaties in de praktijk tot gevolg.

  Maar linscheer heeft wel groot gelijk.Bij het aanschaffen van helicopters kijkt men altijd naar de functies die uitgevoerd moeten worden. In de praktijk kiest men vaak voor tweemorige helicopters omdat deze toestellen in geval van nood altijd een tweede motor hebben om verder te kunnen vliegen vooral in onbewoond gebied.


  Maak melding

 16. Nee Esmerald geen spijkers op laag water. De Uitkijkbrug hebben jullie ook bijna met levensgevaarlijke mankementen opgeleverd als dit niet op tijd ontdekt was door de media.

  De Carolinabrug zal deze regering ook voor jullie afbouwen en binnenkort mag jij van Zanderij naar Jodensavanne rijden over de eerste snelweg in Suriname. Daarna mag je toeren over de Bosjebrug. Weet je nog die ene broodje brug.

  O ja over water gesproken. Voor jou informatie overal in het land krijgen duizenden mensen nu leidingwater uit de kraan. Sommigen na 20 jaar.

  Wat hebben jou mensen hard gewerkt de afgelopen tientallen jaren.


  Maak melding

 17. O ja Esmerald aangezien jij zo pro front (tegen bter weten in) bent een vraag. Kan ons vertellen wat het gebouw met die blauwe dak te Boxel heeft gekost?

  Kan je ook aangeven hoeveel huizen je daarvan zou kunnen bouwen voor het volk?

  Of misschien kan je hier op een rijtje zetten wat de verworvenheden zijn van 15 jaar Front. Als je 15 kan opnoemen stop ik hier met posten.

  Ik kan 500 opnoemen van deze regering. Geen woorden maar daden.

  Trouwens ik heb al een secretaresse ook IMEAO maar ik hou haar.


  Maak melding

 18. @Pongosaqoui

  Hoezo jullie?
  Ik heb geen stemrecht in suri.
  Voor ongerief met betrekking tot eerder geleverde diensten moet je bij de suri’s zijn, de Surinaamse Nederlanders hebben geen enkele relatie met welk mankement dan ook.

  Maar…jullie zouden het toch beter doen.
  Dat hebben jullie aan het volk verkondigd.
  Voorlopig hebben jullie geen ene sikkepit gepresteerd.

  Jullie van de ndp….


  Maak melding

 19. @ Pongosaqoui

  Ik heb niets te zoeken in Boxel, helaas kan ik je niet van informatie voorzien.
  Is Boxel niet bestemd voor de berechting van criminelen?

  Hoeveel huizen, whahahahahaha, je begeeft je op zwak ijs.

  Ik snap niet dat jij nog als een zwerver achter bouta zijn kont loopt.
  Er zijn genoeg veteranen die eieren voor hun geld hebben gekozen en afstand nemen.

  Trouwens die lijst die je heb gepresenteerd op het forum bevat duizend en één sprookjes.
  Ze beginnen allen met: “ de regering heeft het voornemen om…. Whahahahahaha.

  Niets wat jullie aanpakken lukt, sorry ik bedoel
  alles wat jullie aanraken mislukt.


  Maak melding

 20. Lindscheer tracht gewoon een rookgordijn op te werpen door ongefundeerd de oppositie verwijten van mismanagement en corruuptie te maken.

  Als er werkelijk iets mis is waarom heeft hij het contract dan nooit ontbonden in die 3 jaar. Daar waren in die tijd vast wel redenen voor te vinden. Al was het maar om het “te laat ” zijn.


  Maak melding

 21. @Pongosaqoui

  Oohhh excuses!

  Voor wat betreft de verworvenheden van de vorige regering.
  Misschien dat je IMEAO secretaresse, een search kan loslaten op wkn.

  Ik denk dat ze genoeg materiaal zal vinden tussen 2007-2010.
  Effe rangschikken, ordenen en verifiëren op betrouwbaarheid en voilà ze heeft haar salaris voor deze maand keurig verdiend.

  Persoonlijk vind ik het een zeer trieste verworvenheid, dat ze bouterse de gelegenheid hebben gegeven om zich kandidaat te stellen.


  Maak melding

 22. Deze miskoop noem ik “huilen met de kraan open”, en geen enkele politicus hoeft nu achteraf te komen beweren dat hij/zij het beter zou hebben gedaan. Toen de meeste de kans kregen om het goed te doen, deden ze het niet. Ze waren juist druk bezig met het realiseren van eigengereide plannen en belangen die ze belangrijker vonden dan de nationale veiligheid. Sommige van hen hebben daarbij wijselijk hun zakken goed gevuld volgens de stelling “Eerlijk duurt het langst, maar jatten gaat sneller.” Als Suriname een grote spacecake zou zijn geweest dan zou dit land nu niet meer bestaan, denk hier maar eens over na.
  django


  Maak melding

 23. Gek dat Suriname experimentele Heli’s ging kopen van een teken tafel. De Indiërs kopen hun eigen heli’s van augusta in Italië met hun combinatie van Italiaanse en Indiase omkopings schandalen. Nu is de tijd om die deal af te zeggen.


  Maak melding

 24. Deze helikopters hadden minimaal van Suriname naar Columbia moeten kunnen vliegen, als ik zo even nadenkt…

  Inderdaad een slechte deal, maar een president hoort ook niet in een helikopter maar een privejet te hebben waar ook een Cadilac in kan rijden dat is veel veiliger…

  Mischien kan met de opbrengsten van de tweede goud deal dit probleem als eerste prioriteit gefinancieerd worden.


  Maak melding

 25. ..en dan,Linscheer zijn baasje wil 6 Cadillac’s kopen voor mooi mooi en omdat hij erin mag meerijden vindt de beul van Suriname geern weggegooid geld.
  En raadt eens, niemand in Suriname heeft zin een aanslag op het leven van de huidige lijder te plegen en meneertje wil gezien worden in een gepantsterde Cadillac!!


  Maak melding

 26. Broeder Ray, ze proberen nu uit de helikopter deal te komen anders kan de grote lijder zijn Cadillacs niet betalen. Ze kampen met tekorten. De man schijt 7 kleuren stront, bang dat de VS hem komt halen.

  Enige reden om de Cadillacs aan te schaffen is om de grote lijder te rijden naar zijn laatste rust plaats. Zou een verdomd goede reden zijn 🙂


  Maak melding

 27. @Esmerald,

  Een beetje zwakjes Ik geef jou de gelegenheid om de verworvenheden van je medefronters wereldkundig te maken en wat doe je, je gaat schelden. Nette dames schelden niet Esmerald. Foei toch meisje. Ga je mond met zeep wassen.

  Je kent de tekst goed. “De regering heeft het voornemen”. Zijn dat niet de beloften van 15 jaren front?

  Moet je even langs gaan bij de mensen van Creola, of doe maar Coronie. Dat ken je wel waarschijnlijk.


  Maak melding

 28. @Esmerald,

  Ik dacht dat jij een democraat was. Bovendien als het volk iemand niet wilt dan stemmen ze niet voor hem en is hij ook niet populair. Kennelijk zijn de Surinamers verlost van de indoctrinatie door buitenlanders. Free at last zou iemand zeggen. Ze laten hun toekomst niet meer bepalen door kolonialen.

  Vindt je dat niet geweldig Esmerald. Jij als nazaat van diegenen die weggevlucht zijn in de jaren 70 omdat de NPS en VHP nu verenigd in het front er zo’n bende van hebben gemaakt?

  O ja Suriname heeft weer een goede rating gekregen. En het gaat zooooooo slechttttt.


  Maak melding

 29. @ Pongosaqoui

  Schelden…wablief?
  Je kan ook niet veel hebben jij… das nou assertief gedrag, bij de hand zijn, geef het beestje maar een naam.
  Je bent een beetje veel ouderwets, old school style.

  Tsja, das effe schrikken hè, van die tekst, whahahahahaha..

  Geen tijd voor die onzin, het is geen wedstrijd, jullie zijn nu aan zet.
  Bovendien heeft bouta gezegd, dat je absoluut niet in die achteruitkijkspiegel moet kijken, dus..

  Maar even op zem suri’s: je draait die torie.
  Jullie hebben zelf medewerking verleend aan de aanschaf van die helikopters.
  En nu moet je als een grote jongen, de verantwoording op je nemen.

  p.s je bent toch geen heli-piloot
  ben je daarom zo angstig whahahahahahaha..


  Maak melding

 30. Wie kan mij verwoorden welke helicopters ze besteld hadden?Ik denk Suriname zelf dat niet meer weet!!want,de ene keer waren het Cheetah helicopters,de andere keer Dhruv en dan weer de Chetak helicopters.Nu ze toch in India besteld hadden,waarom dan niet de LCH helicopters van India?


  Maak melding

 31. @Esmerald,

  Over kiezen van personen gesproken. Zegt de naam Colijn jou wat, Esmerald? Ga even op google. En toets daarbij ook bajonet, kinderen, vrouwen, genoegen. De rest laat ik aan jou over.


  Maak melding

 32. Linscheer zou een punt kunnen hebben, maar zijn die helikopters al in Suriname en zijn ze al getest?
  Waarom komt Linscheer zo vaak in de media uitleg geven? Is het dezelfde Linscheer die beweerde
  dat Dino Bouterse geen lid is(was) van CTU, terwijl Desi Bouterse zijn zoon de right man for the job vindt(vond).Had Linscheer Bouterse niet moeten corrigeren?
  Het is goed dat mensen naar voren komen als er iets niet pluis is, maar kunnen het ook mensen zijn die in het verleden niet hebben gelogen? Is Linscheer nog steeds bij CTU, dan wordt het tijd dat hij ex-minister Abrahams gaat arresteren, want die heeft heel wat terroristische aanslagen op de staatskas gepleegd. Hahahaha.
  Waarom hoor ik niks meer over die zaak?
  Ja, het zal mij niet verbazen dat er tjuku’s zijn betaald voor die helikopters. En ook bij de
  zaak van de ondernemer Chauw(sorry als de naam niet goed is gespeld), die beweert dat hij goedkoper was en toch de job niet kreeg?
  Is het niet vreemd dat er op dit moment veel zaken in Suriname(zoals altijd) naar corruptie ruiken en men begint te praten over heli’s die nog geleverd moeten worden?
  Nogmaals, Linscheer spreekt misschien de waarheid, maar het kost heel wat energie mensen te geloven die een paar
  maanden geleden nog hebben gelogen dat Dino Bouterse geen lid is(was) van CTU.
  Indien Bouterse op de buis verschijnt en zegt dat Dino geen lid was van CTU, dan heeft Linscheer niet
  gelogen. Dan wordt de zaak Dino Bouterse alleen maar groter.


  Maak melding

 33. @ Pongosaqoui

  “Jij als nazaat van diegenen die weggevlucht zijn in de jaren 70 omdat de NPS en VHP nu verenigd in het front er zo’n bende van hebben gemaakt?

  FYI, ik ben niet van 70, nog van 80.
  Maar het gaat niet over mijn persoon, het artikel gaat over die mislukte defensieaankoop.

  Is er ook een ceremoniële rondvlucht met de commander himself, whahahahaha
  Zeker doen hoor, de heli’s zijn niet gammel, ze zijn van een perfecte kwaliteit.

  Trouwens, waarom ben jij als veteraan gevlucht naar Nederland, je bent toch een boutamang?
  Net as paraman, african, etc etc.
  Jullie hebben het land gecoupt en zijn toen gevlucht en opgevangen door ned, hoezo dan?


  Maak melding

 34. @Esmerald,

  Correctie. Die karate jopie Fernald aka de laars heeft medewerking verleend ondanks waarschuwingen. Maar zo zijn jullie fronters. Niet luisteren en achteraf schreeuwen dat wij geen spijkers op laag water moeten zoeken.

  O ja de Saramacca brug kan nog niet worden afgebouwd weet je waarom niet. Jullie hebben verzuimd de perceeleigenaren te verwittigen. Nu moet deze regering ze uitkopen net als bij de Uitkijkbrug.

  Geweldige plannenmakers zijn jullie.


  Maak melding

 35. Waarvoor moet Suriname een helikopter gebruiken?
  Niet voor gevechten want dan zijn ze binnen enkele minuten allemaal uit de lucht geschoten.
  Dus een helikopter voor civiel gebruik.

  Dan is dit de keus.
  Erickson Air Crane
  Sikorsky S-61
  Sikorsky S-76
  Aérospatiale Alouette III
  Aérospatiale Gazelle
  Aérospatiale Dauphin
  Aérospatiale Puma


  Maak melding

 36. Heeft iemand de putdeksel geopend. Het wemelt hier van de paarse kakkerlakken en de stank is niet te harden. Enkele Tour of Duty reis voor Baas B. in een Chetaks richting het Atlantische Oceaan moet hij toch kunnen halen. :):):) Met Julio Poch aan knuppel komt het allemaal goed.


  Maak melding

 37. Dit is een onderdeel van propaganda deel 2…
  deel 1 werd gisteren reeds aangekondigd door de wolf..

  Het is 1 en al een groot rookgordijn…luchkastelen met heel veel kamers die de wolf gratis weggeeft aan zijn satanische onderdanen…
  De staatskas is leeg…
  baby wolf is aangehouden ivm criminele aktiviteiten..
  de volgelingen van de wolf zijn aan het plunderen…
  De moordenaar is nu echt aan het zweten..wetende dat de oranje leeuw klaar staat..
  USA heft ook een verrassing in petto…


  Maak melding

 38. Een paar figuren uit de vorige regeerperiode hebben natuurlijk flink geprofiteerd van deze deal. Reken maar dat een flink deel van deze zgn credit line een z’n weg heeft gevonden in de zakken van degenen die deze deal hebben gesloten. Natuurlijk is er politiek weer flink gechanteerd en omgekocht om dit toendertijd goedgekeurd te krijgen. Slechte koop.


  Maak melding

 39. Erg vreemd vind ik de opmerking van een vorige minister van defensie; deze toestellen hebben hun beperkingen, maar zal de effectiviteit niet belemmeren. Wat een tegenstrijdigheid, wie houdt wie weer voor de gek? Deze opmerking roept hoe dan ook vragen op, die niet beantwoord zullen worden. Vooral wanneer het leger negatief en afwijzend gereageerd heeft. Maar, om de hieraan meegewerkte vorige corruptelingen niet in de wielen te rijden, heeft men inplaats van de bestellingen te niet te doen, heeft door laten gaan, met naar nu blijkt een financiele strop voor de gemeenschap. Wordt Suriname juist weer door onpragmatisch handelen met een miskoop van enkele miljoenen USD opzettelijk weggegooid geld, en nog onverdiende inkomsten opgezadeld. Het ging natuurlijk eerder om het op te strijken geld, tjuku, dan om iets deugdelijk, als je naar de opsommingen betreffende de gebreken kijkt, wat nu al bekend zijn. Laten we hopen dat we de situatie van toen (1989?) met Arrow Air, waar toen ook gewaarschuwd (de zeer verouderde DC 8s) werd, maar werd toen ook al in de wind geslagen. Met alle latere rampzalige gevolgen vandien, de natie was in rouw gedompeld. Wel geldt; hardleerse mensen leren nooit ervaren! Het ging toen ook om miljoenen US dollars, die achterover gedrukt werden, bij het kopen van die twee kneusjes toen. Deze rampzalige dag voor Suriname is denk ik menigeen nog vers in het geheugen. Een gewaarschuwde telt voor twee.


  Maak melding

 40. Speciaal voor Esmerald.

  NH draagt watersystemen over

  Speciaal voor Esmerald. Dat is 1 van de 500 verworvenheden hieronder. Ben je niet blij voor deze groep Surinamers. En weet je Esmerald dat zijn kiezers, zij hebben wel stemrecht.

  O ja en vergeet mijn vraag niet: COLIJN wie was dat.

  —————————————–
  Tuesday 26 November 2013

  Het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zal op vrijdag 29 november aanstaande de ceremoniele overdracht verrichten van enkele watersystemen van het binnenland, te Abenaston in het district Sipaliwini


  Maak melding

 41. @Pongosaqoui

  Hier heb jij je Colijn, compleet met beeldmateriaal.
  Wat moet ik nou met de geschiedenis van iemand uit 1869?

  Hij heeft één ding gemeen, hij sliep ook als een roos………
  “Het beeld dat nu van Colijn bestaat is er een van keihard optreden, betuttelende toespraken en struisvogel politiek: ‘Gaat u maar rustig slapen.’”

  Hendrikus Colijn
  Hij beheerste de Nederlandse politiek in de jaren dertig, was berucht om zijn harde bezuinigingspolitiek in de crisistijd, en staat bekend als een onwrikbaar, beginselvast politicus: Hendrik Colijn (1869 – 1944).

  “Hij weet allerlei bijzonderheden te vertellen, zo zou Colijn met haar in Nice hebben geluncht en in Londen in hetzelfde hotel gelogeerd hebben. De vrouw is een ongehuwde Duitse vrouw die gedwongen was haar vaderland te verlaten. Ze is daarop naar Parijs uitgeweken, maar wordt door de Surete verdacht een spion te zijn. Ze zou een minnaar hebben, ene Lehnen.”
  Verder zou ze tot de financiële onderwereld behoren. Groeninx van Zoelen hoopt de affaire van Colijn te kunnen gebruiken om Colijn tot aftreden te dwingen en zo het loslaten van de gouden standaard te bewerkstelligen.

  Ja, dus, das nou een echte roddel.
  Sorry hoor, we leven niet meer in de middeleeuwen, en ik heb niets met politiek!

  Bron: http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden/afleveringen/2003-2004/Colijn.html


  Maak melding

 42. @Pongosaqoui

  Ik denk dat je lelijk op je neus zal kijken.
  Wij hebben de mensen als volgt geïnstrueerd:

  Neem alles wat je kan krijgen, maar……………..
  weet wat je stemt!

  Dag Pongo, dit meisje gaat naar huis, it’s family-time.


  Maak melding

 43. Als het waar is dat het een miskoop is, tweede hands en 10miljoen duurder, dan moet men maatregelen treffen. Hr. Alibux was gecorrigeerd voor een “miskoop”, dus als het waar is dan moet er ingegrepen worden zoals in zijn geval.Natuurlijk als het niet waar is,dan moet men laten voor wat het is. Het verhaal is toch niet bedoelt om een nieuwe koop te rechtvaardigen, waarbij er een njang gemaakt zal worden.


  Maak melding

 44. @Esmerald,

  Je verzwijgt de belangrijkste zaken. Hij is een paar keer Minister-President van Nederland geweest. Gekozen door de Nederlanders. Nogmaals democratisch gekozen door de Nederlanders. Dat mocht wel. Ik help je een beetje op weg.

  Maar de belangrijkste vraag. Wat heeft hij voor die tijd uitgehaald. Desondanks is deze figuur gekozen dooor de o zo verstandige, intelligente, fatsoenlijke, nette, beleefde, brave Nederlanders.

  Kom op Esmerald: COLIJN wie was dat. Op z’n Su, no drai a torie. Spit kon.

  Of,….. is het te pijnlijk om de wrede geschiedenis van deze Minister-President hier op te schrijven. Want dan gaat het knagen, of niet.


  Maak melding

 45. @Esmerald,

  Deze zaken zijn beloofd voor de verkiezingen en nu gerealiseerd. Denk een beetje logisch na.

  Ik heb niks tegen jullie, integendeel. Ik Ik hou jullie alleen een spiegel voor.


  Maak melding

 46. @Pongosaqoui,

  even terug op aarde, om je uit je geindoctrineerde droom te helpen.

  SURINAME OP DE INTERNATIONALE RANKINGS:

  Index of Transparancy 2013…..88/176

  Index of Economic Freedom 2013.135/135(laatste plaats)

  Doing Business 2014 data…….161/189(no go voor investeerders)

  International Human Development Indicators 2013 UNDP
  ………………………….105/187

  The Global Compatativeness Report 2013……………………….114/144

  Dus Suriname is een te verwaarlozen factor in de wereld, want erg fraai zitten ze niet op praktisch geen enkele rankinglist.

  Er is juist een dalende trend, zeker de laatste jaren meer te bespeuren.

  De cijfers zijn overduidelijk, dus trek je maar schaamtevol terug en bespaar ons je zinloze geleuter, want het raakt kant nog wal.


  Maak melding

 47. De door de regering Venetiaan aangeschafte toestellen zouden ruim tien miljoen dollar te duur zijn.

  vene,de oud minister met tien schone fingers(lange fingers).


  Maak melding

 48. Hiermee kunnen wij onze gangster Baby Dino bevrijden uit de Amerikaanse gevangenis,
  Hij verveelt daar toch Amina heeft geen tijd en Pae krijgt geen genoeg van haar


  Maak melding

 49. Hallo ik ben JoJo en geen Jojo.

  De zaak is heel simpel haal de gestelde functionele eisen boven water en constateer of hier aan voldaan wordt.

  Daarna kan men pas oordelen over de deal.

  De nu gedane uitspraak van de heer Linscheer vraagt om een nadere onderbouwing.

  Wordt er voldaan aan de gestelde functionele eisen gesteld door het leger is de vorige regering wellicht dom geweest en verantwoordelijk maar niet schuldig.

  Wordt er niet voldaan aan de gestelde functionele eisen dan is het ketelmuziek van Linscheer en kan die de koop ontbinden en schadevergoeding eisen in plaats van ongenuanceerde uitspraken te doen.

  De heer Linscheer kan ook in de spiegel kijken en vast stellen dat hij al 3 jaar in de gelegenheid geweest is de leverancier aan te spreken op wanprestatie en op die gronden af te bestellen.

  Helaas mogen we er van uitgaan dat de vorige regering geen serieuze functionele eisen gesteld heeft, geen prijs prestatie verhouding vast heeft gesteld en daarmee zeer waarschijnlijk een slechte deal gemaakt heeft.
  Echter deze regering heeft ook jaren zitten slapen en alle gelegenheden voorbij laten gaan om de koop ongedaan te maken en betere te kopen voor minder geld.

  Jammer.


  Maak melding

 50. @Esmerald,

  Ineens houden jullie niet meer van geschiedenis. Je lijkt je guru wel. Nu blijkt dat de criminaliteit daalt en lager is dan onder zijn regime zijn statistieken niet meer goed.

  Het is heel fijn met jullie. Andermans geschiedenis buiten jullie ten treure uit en jullie eigen (vuile) geschiedenis verzwijgen jullie.

  Of het is oud of het is niet meer relevant. Daarom verbergen jullie dossiers 60 jaar in de kluizen.

  Aangezien we het over geschiedenis hebben. Wie heeft de Taliban mede opgericht. Je weet wel die terroristen in Afghanistan.


  Maak melding

 51. O, ja dit is oud nieuws en is al lang geleden of er mag niet meer over gesproken worden want anders moest het allang gezegd worden en niet nu pas dus dat is zodra het jullie niet staat maar wel ouwehoeren over dingen van daarvoor onbegrijpelijk zijn jullie soort niks is goed alleen jullie straatje als iemand bukt en jij bukt om in zijn kont te kijken vergeet niet dat de kans groot is dat terwijl jij dat doet een ander in de jouwe kijkt of je het dan wel leuk vind of niet maar zal wel toch stelletje likkers of niet.


  Maak melding

 52. Als deze helikopters bijdragen tot het ontwrichten van het leger cq opheffing van deze geldverslindende organisatie dan juich ik dit toe. Deze lui gaan de geschiedenis in als de grootste lafaards die wij gekent hebben. Welke lafaard schiet nu op haar eigen burgers.


  Maak melding

 53. Linscheer alias “safrie puh” was tijdens de coup rechterhand van Boutje. Hij heeft een helicopter visie,over wat goedkoop is. Zelf vind hij die pantservoertuigen een koopje! De vorige regering heeft VHP deze deal gesloten. Directeur van Elto heeft hieraan meegesnoept. Die heli’s kosten 20.000 us dollar exclusief transport, steekpenningen en bril etc.


  Maak melding

 54. Laatste reactie @Pongo,

  Volgens mij ben je het spoor totaal bijster!
  Eerst moet ik mezelf verantwoorden voor de verworvenheden van het Front en vervolgens moet ik ook nog de Nederlandse geschiedenis van de 2e W.O verklaren.
  Wat denk jezelf.

  Maar goed….tussen de regels door beaam je zonder enige schroom, dat bouta mensen heeft vermoord en jij praat het goed en vergelijkt het met de gevallenen van de 2e W.O.

  Your lost!


  Maak melding

 55. @ Esmerald

  PONGO is niemand minder dan onze vroegere vriend SOSOBOTO !

  Met zo een leeghoofd kun je geen goede discussie voeren. Zonde van de tijd.

  Pongosaqoui alias Sosoboto = zinkend schip !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.