Photographers Cookout brengt fotografen Suriname bij elkaar

3

PARAMARIBO, 20 nov – De in Nederland wonende Surinaamse fotograaf, Raul Neijhorst, organiseerde gisteren, dinsdag 19 november 2013, een cookout voor fotografen. Door Saliem Moeslan, een van de collegafotografen, werd mbv een echte Chula, Doksa en massala kip op hout klaargemaakt. Dit gebeurde op Leiding langs het Saramaccakanaal. Met een mooie zonsondergang en het water op de achtergrond werd voor een overheerlijke Doksa klaargemaakt. De cookout begon om 17:30 en duurde officieel tot 21:30, maar de laatste personen gingen na 23:00 weg.

Neijhorst vertelt dat hij aardig wat aanmeldingen kreeg. Van de iets meer dan 40 aanmeldingen, kwamen er ongeveer 35. “Het was een hele gezellige sfeer”, geeft hij aan. “Het was echt mooi om te zien dat iedereen er ook zin in had. Het gelach en de massala-geur kon op goede afstand worden opgevangen”. Het is niet de eerste keer dat dit plaats vindt. Vorig jaar deed hij het ook al en toen was het een BBQ.

Photographers Cookout brengt fotografen Suriname bij elkaar

Met de cookout wil Neijhorst fotografen bij elkaar brengen. “We zijn misschien allemaal verschillend met verschillende meningen, visies en achtergronden, maar we delen allemaal 1 passie en dat is de fotografie. En eigenlijk ook het eten. “. “Er zijn teveel groepen en eilanden”, geeft hij aan en langs deze weg wil hij zo nu en dan iedereen bij elkaar brengen.

De deelname aan de cookout was kosteloos. De aanwezigen hoefden alleen voor wat drinken, ijs en snacks te zorgen en de rest werd door Neijhorst verzorgd. Door het laagdrempelig te houden wil Neijhorst zo ook de fotograaf met een kleinere beurs de kans geven zijn collega’s van een andere zijde te leren kennen.

De fotograaf kijkt met een tevreden gevoel terug en zal de volgende keer zeker weer een cookout organiseren. Wat voor gerecht het dan wordt? “Dat zien we dan wel”.

3 REACTIES

 1. Zo kan het toch ook of niet,zo positief nanga wan boeng kowroe bieta en masala ke doksa,kip op Chula Hmmmm..en nanga no wan djuku djuku…Opzich een goed iets ter navolging een 10+.Fantastisch..


  Maak melding

 2. Leuk zo’n men’s cookout.

  Lekker smullen met z’n allen, das te zien ja, :).

  De fotograaf heeft voornamelijk zijn ‘landscape’ mode toegepast :):)


  Maak melding

 3. Nu pas (31-03-2015) de foto gezien en het artikel gelezen. Hopelijk zijn de volgende keer meer fotografen aanwezig. Want gezelligheid, lekker eten en zo een samenkomst zijn natuurlijk goede dingen in het leven, maar de nieuwste snufjes en weetjes van onze passie die in rap tempo elkaar volgen ook op een ontspannen wijze met elkaar delen, is ook belangrijk. Dus Raul we kijken uit naar de volgende get together. Als de kosten over meerdere aanwezigen verdeeld moeten worden, doen. So when???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.