Steeds jongere Surinamers bij misdaad betrokken

51

PARAMARIBO, 20 nov – Er lijkt geen ondergrens meer te bestaan wat de leeftijd betreft van bij misdaad betrokken personen. Dit stellen advocaten aan de hand van de steeds lagere leeftijden van cliënten. Kinderen van soms tien en elf jaar zit al als verdachte vast van onder meer inbraak, diefstal en soms zelfs moord.

Pas nog is een jongen van elf aangehouden nadat hij betrapt werd op het stelen van levensmiddelen. Hij had ingebroken in een woning. Advocaat Benito Pick zegt tegenover de Times of Suriname de houding van de jeugdige crimineel vaak opmerkelijk te vinden. Veelal beseffen de kinderen niet eens dat ze iets strafbaars gepleegd hebben. Zo’n kind kan soms gewoon vertellen dat hij een moord heeft gepleegd zonder over de gevolgen te hebben nagedacht.

In een tijd waarin meer dan ooit aandacht wordt besteed aan kinderrechten zou er sprake moeten zijn van een maatschappelijke ommezwaai. Meer sociale controle en aandacht van ouders zouden weer meer de boventoon mogen voeren. De zorg is vooral dat de kinderen niet meer uit de cirkel raken als ze eenmaal met de justitie in aanraking komen. Daarom is het hoog tijd dat Suriname zich met volle inzet gaat ontfermen over zijn ‘toekomst van morgen.’

51 REACTIES

 1. Goed voorbeeld doet goed volgen..
  De gevestigde orde rooft en blijft roven…
  De staatskas is leeg, gevolg meer pinarie…
  meer pinarie…meer moreel verval vervolgens meer criminaliteit.
  Enne wie is de lachende derde ??
  juist ja..de verkrachter, drugsdealer, terrorist en moordenaar die luchtkastelen aan het beloven/bouwen is..


  Maak melding

 2. De symptomen van een samenleving in ontbinding. Het geen notie meer hebben van waarden en normen. Alle goeds komt wel van boven. De paarse rovende-, stelende-, liegende elite die het goede voorbeeld aan de jeugd geeft. Men zegt dat iedereen de kleur van zijn omgeving overneemt. zie de verificatie wat er nu in Su gebeurt. alles wordt bewaarheid. Rolmodellen in overvloed. Een prachtig president met zijn familie en directe innercircle. Een mooie uitdrukking: een moord president met zijn prachtige (moord) familie. Iedereen zou een moord willen plegen om op deze lui te lijken.


  Maak melding

 3. Ik vraag me af wat voor soort rassen ze zijn of van welke afkomst deze Surinaamse kinderen hebben?
  De ouders van deze kinderen {van nog 10 en 11 jaar oud} moeten toch een toekomst voor deze kids bieden!!
  Of willen deze kinderen later ook zo beroemd worden zoals Dino Bouterse!!Roekeloos man,drugs maakt je meer kapot dan je lief is.


  Maak melding

 4. Het was voorzegd. Het moet niemand verwonderen dat het gros van deze ouders hebben gestemd op onberechte misdadigers. Het feit dat vele paarse aanhangers om welke reden dan ook, willens en wetens hun ogen en oren hebben gesloten bij het maken van hun stemkeuze om op moordenaars,bij verstek veroordeelde drugsbonzen en wrede mensenrechten schenders is voor een groot deel de oorzaak dat de misdaadvloek nu boven een groot deel van het land hangt. Het feit dat de tweede bittere vrucht is gerijpt met de aanhouding van een grote criminle zoon des lands wiens vader mensenbloed aan zijn handen heeft, het feit dat stinkend rijke parasieten en poepvliegen immoraliteit openlijk ten toon stellen en nog heel veel paarse blubber aan blabla zal maken dat dit land verwordt als vele arme Afrikaanse landen waar misdaad hoogtij viert tot in de hoogste gelederen van het land. Ma kut, zeg het al die oliedomme paarse stommelingen niet, a fout a nooit no neks, hehehe, net zolang het volk zwijgt uit lafhartigheid van geest en nog veel meer, net zolang zal de misdaad gedijen en stijgen. De valse paarse profeten hebben de paarse benevelde sekteleden met de bijbel in de hand misleidt met de leus, stem ndp voor rust,vrede en voorspoed. Ze zijn door de mand gevallen en wee degenen die dit dogen, net als hun baas, de paarse lijder op handen dragen. Door willens en wetens de amnestiewet ( de eerste bitter vrucht) door te drukken en allen die tegenstander zijn uit te maken als staatsvijandig uit de mond van een der vals paarse apostelen weet de hele wereld nu hoe de Meka C. en hun lijder voor staan. Allemaal rovers,geboefte en addergebroed.Hoe verder? Het overgebleven zaad der mislukte revo dat de paarse aanhangers wederom hebben gepland tijdens hun stembusgang is na drie en een halfjaar aan het rijpen. Zevenmaal erger zullen velen de bittere vruchten moeten opeten. De oud geworden mislijders kunnen geen andere kant op gaan dan hetgeen ze kunnen en weten…Back to the eigtheis. Hahahahaha


  Maak melding

 5. men neme het dierenrijk,..

  de moeder schermt en beschermd totdat het jong volwassen is en zelfvoorzienend (jagen)

  wij mensen,..

  de allerhoogste in rangorde, tevens de zwakste in de fauna!

  niet voor niks zegt men ,jij bent pas volwassen als je 18 bent’
  wij hebben nu eenmaal zoveel tijd nodig om HET KIND te laten ontwikkelen, te laten omvormen tot !!!HOMO SAPIENS!!!

  laat het kind vanaf het moment dat ie lopen kan los, zonder liefde/genegenheid/normen/waarden…geheid die ie wordt een HALF-PRIMAAT!

  in Suriname zijn er helaas teveel jonge baar machines, zie het gevolg!!!!!


  Maak melding

 6. Moreel verval van hoog tot laag.

  De heer Panka vond laatst dat een ondernemer die zich beklaagde over vermeende corruptieve praktijken door een overheidscommissie aan het zeuren was …

  De slogan van deze Regering Neks No Fout … begint langzamerhand steeds dieper door te dringen in de samenleving en daar spiegelen deze jongeren zich (ook) aan.


  Maak melding

 7. Waar Surinaamse kinderen zich ook mogen bevinden, ze komen tegenwoordig steeds hetzelfde rolmodel tegen. Een paar van deze kinderen (Bhaai het heeft niets met ras te maken) denken zeker; jong geleerd is oud gedaan! Ze beginnen daarom op zeer jonge leeftijd te oefenen om het hoogste ambt in Suriname te mogen bekleden in de toekomst, hoe oneerlijker, hoe corrupter, hoe moorddadiger, hoe groter je kansen, lijkt het wel. Het is daarom niet gek dat een paar van onze kinderen dit “lichtend” voorbeeld willen navolgen.

  Vroeger zou men deze kinderen misschien nog op het rechte pad kunnen houden door ze in te schrijven op de padvinderij, maar @#$%, ook daar komen ze tegenwoordig dezelfde schaamteloze kop als rolmodel tegen.


  Maak melding

 8. Dit verbaasd je toch niet.

  Heel suriname is crimineel jong tot oud. want de surinaamse bevolking heeft ook voor een crimineel als president gekozen. De president is de afspiegeling van de maatschappij.


  Maak melding

 9. Allen,

  Ik snap niets van jullie reacties.
  Wij hebben ook kinderen, maar die voeden wij op en niet de regering.
  Wat heeft de opvoeding van een kind te maken met wie er president is van een land, ouders zijn de voorbeeld niet DDB of Rutte of Poetin of wie dan ook.


  Maak melding

 10. Misdaad loont in Su!!!! Het is duidelijk te merken bij de leiders van deze mekacoalitie.
  De jeugd heeft dat al lang door en past dat toe in de praktijk!!!!


  Maak melding

 11. Ja hoor de jongeren zien hoe misdaad loont in Suriname.
  Ze hebben 2 voorbeeld figuren hiervoor,papa en zoon bouterse!
  Geen diploma’s , geen verstand van niks ,criminelen van moordenaar tot drugs en wapendealers tot porno blad verkopers en je mag je nog altijd lijder van een land noemen.


  Maak melding

 12. Geen wonder. De jeugd heeft geen goede rolmodellen. Zij denken dat misdaad loont. Denk bij voorbeeld aan onze Dinootje en zijn vader. Als al die duistere figuren uit de regering en parlement verdwijnen zal de jeugd kiezen voor een eerlijke toekomst.


  Maak melding

 13. Broeder ROY.
  We roepen als jaren dat op 25 feb 1980 Suriname is beroofd van zijn onschuld,menswaardigheid,normen en waarden, beschaving en morele waardes.Dit bericht geeft ons gelijk.
  Met de benoeming van bouterse tot president,stoppen van het 8 december proces, amnestiewet en nu het geval van dino Bouterse geven die paarse LANDVERRADERS een verkeerd voorbeeld aan de gehele samenleving.
  Dit zijn de gevolgen van staatsgreep, Revo en rechteloosheid.
  Ik roep al jaren dat wij een zware tol als samenleving gaan betalen, ons geliefde geboorte land verkeerd in morele staat van ontbinding.
  Roy de is de zoveelste keer dat ik dit stuk op het net plaats,leest het, dan hoor ik jou reactie. http://retro.nrc.nl/W2/Nieuws/2001/02/02/Vp/bk2.html


  Maak melding

 14. Met zovele schandalen als corruptie en wanbeleid van deze regering is Suriname in een slechte situatie komen te verkeren dat het zoals in een jungle toegaat om ten koste van alles te kunnen overleven.
  Bejaarden,gehandicapten,zwervers,armoedzaaiers,kinderen en zelfs Paarse ezels en Parasieten doen er alles aan om te kunnen OVERLEVEN….onder de juk van de PAARSE BENDE met hun KATIBO-POLITIEK.


  Maak melding

 15. Bhaai, aub ophouden met beschuldigingen gooien. Een kind dat honger heeft wilt zijn buik vullen. Het is een plicht van de regering om voor omstandigheden te creëren dat de ouders kunnen werken en de essentiële verwachtingen om te kunnen leven voldoen.


  Maak melding

 16. Wie hebben deze jonge Surinamers als rolmodel in dit land? moordenaar en drugsbaron Bouterse? Pedofiel Somohardjo? of bankrover en drugsdealer Brunswijk?


  Maak melding

 17. Diepgaand onderzoek kan niet wachten. Daarbij moet betrokken worden:
  1. Oorzaak lukraak fokken van kinderen
  2. Of bepaalde politieke partij bevolkingsaanwas bevordert.
  3. Het bieden van allerlei financiële/materiele voordelen: kinderbijslag bij elkaar opgeteld, gratis medische zorg, gratis busvervoer, gratis naschoolse opvang, gratis maaltijden.
  4. De armoede van de bevolking
  5. De bijgebrachte haat tegen de andere bevolkingsgroep.
  6. Drang naar luxe zonder daarvoor iets te doen
  7. Onderwijs prestatie
  8. Zijn er rolmodellen
  9. Vervalsing geschiedenis
  10.En moreel verval


  Maak melding

 18. Een samenleving welke tot in haar vezels en tot het bot verrot is, levert ook corrupte en bedorven mensen voor de maatschappij. Zegt men niet aan de boom herkent men de vruchten. Aan de paarse boom herkent men de producten van paars. Prachtige producten. Moord producten. Daarom deinzen de kinderen niet meer voor moord. Zie de drie jongens die recent zijn nog opgebracht en verdachte zijn van moord. Een moordsamenleving zou men zeggen. Strange fruits. The trees in Surinam bear a strange fruit. Blood on the leaves and bloot at the root. Bloedmooie paarse bomen.


  Maak melding

 19. Ay Gran Gado Tapse,we weten allemaal,dat U niets meer kunt doen en a sweetie sweetie Sranang kondre.Het is heel jammer,dat de paarse bende de oorzaak is,dat er rovers nu in Suri zijn.A bakra ay takkie:belofte maakt schuld.A baas DDB had formidabele beloften gedaan bij z,n aantreden als Pres.Maar niets is waar gemaakt!Zelfs bighi Mati Obiang van Pres kan geen assistentie meer verlenen.Weten jullie waarom?????.
  Aha zo simpel is dat.Baas heeft de gouden sleutel bij z,n recente bezoek van Mati Obiang gekregen.Dus de final conclussie is vandaar er geen nieuwe Minister van financien.
  Aha ha graaien en nogmaals graaien,dat de staatskas leeg is.A de wan sari Tori yere!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. @bhaai
  Ik vraag me af wat voor soort rassen ze zijn of van welke afkomst deze Surinaamse kinderen hebben?

  AL WEER ZO’N INSINUERENDE VRAAG!
  Waar wil je met zo’n vraag naar toe?


  Maak melding

 21. Schoolplicht in suriname is tot 12 jaar.Ik denk dat ze hieraan wat moeten gaan doen.Als je in de stad loopt zie je kinderen die niet naar school gaan.Ik heb mij altijd afgevraags hoe dat kan.
  Knderen staan tot laat in de avond knippa te verkopen hoe kan dat.En de politie rijd gewoon voorbij.
  Schoolplicht in suriname moet herzien worden.Wil een kind niet naar school,moet er verplicht een vaak geleerd worden.Kijk hoeveel gebouwen in de stad verpauperd zijn.Geef hun een bezigheid onder strenge toezicht.En ouders zijn verplicht mee te werken aan het gedrag en opvoeding van dat kind.En sacties voor houden.


  Maak melding

 22. @ Bhaai,

  Vaak is er maar 1 ouder, over het algemeen de moeder. En zolang die moeder nog wat eten op tafel wil brengen, moet ze werken. En daar ligt het probleem. De jongelui willen ook wat anderen hebben, maar hebben daarvoor het geld niet. Of zou stelen (en vaak nog erger) dan tóch genetisch bepaald zijn?


  Maak melding

 23. Oorzaak en gevolg!

  Tsja, heel moeilijk hoor.
  De tweeling van afu sensie kan er in principe niets aandoen.
  Elke avond leest pappa voor, uit het ‘grote’ didibri’s sprookjesboek.
  Er was eens …heel.. heel…lang geleden etc.

  Ook de achterkleinkindjes van veteraan paraman en veteraan african lion, moeten eraan geloven.
  Paraman gaat elke zondag ‘hardlopen’ met zijn achterkleinkinderen, ergens bij cul.
  Waarom die kindjes leren ‘wegrennen’, weet joost alleen.

  Triest hoor ….en zo heb je een heleboel achterkleinkinderen, van veteranen en militiemensen, die het paarse gedachtegoed met de paplepel ingegoten krijgen.


  Maak melding

 24. @bhaai: “Ik vraag me af wat voor soort rassen ze zijn of van welke afkomst deze Surinaamse kinderen hebben?”

  Criminaliteit kent geen ras of afkomst!
  Wel een kleur:
  paars!
  Of wit:
  van de witte boorden van de “hoge” heren!


  Maak melding

 25. Dat krijg je als het land geregeerd wordt door criminelen???

  Kinderen van welke afkomst vraag ik me dan af??? Welke ouders voeden hun kinderen zo op dat ze stelen normaal gaan vinden??? Ach ja maakt niet uit. Zelf de President heeft zijn kinderen zo opgevoed, dus wat mag je van de gewone burgers verwachten…

  Dus daarom zeg ik: VHP, ga onderhandelen met politieke groepen die stelen niet normaal vinden. En die voor zwaardere straffen zijn en die opkomen voor de slachtoffers. Naar mijn idee mag er ook nooit een cellentekort zijn in Suriname, ook al moet je 20 criminelen in 1 cel proppen…

  Belangrijkste is leerplicht en werkplicht invoeren dan komt de rest vanzelf wel goed, zeker op de wat langere termijn zal je de vruchten van plukken…


  Maak melding

 26. Nou gaan ze nu klagen , jullie hebben tog zelf een goeie voorbeeld gegeven, om de grootste moordenaar van Suriname als een president te kiezen en zijn aanhang


  Maak melding

 27. Deze neerwaartse spiraal heeft zich al enkele jaren ingezet (ruim 3 jaar), en we moeten onderkennen dat de jeugd zich nergens aan kan afspiegelen. Let wel; “de regering bestaat uit vooral de politiekeparijleiders, uit veroordeelde moordenaars, inclusief de president”, wat wil je dan verwachten?. Zolang wij dit euvel het gebrek aan voorbeeld figuren moeten ontberen, zal dit eerder toenemen dan afnemen. Kijkend naar de overheid waar het “grossiert” in te werkgestelde criminelen, kan je niets anders verwachten met de veroordeelde misdadige criminelen die het daar voor het zeggen hebben. Het probleem is omdat wij doen alsof het economisch goed gaat, terwijl het land op een rampzalige neergaande koers afstevend. Er heerst een duidelijke angstcultuur in het huidige Suriname, en daar moet er eerst wat aangedaan worden. Want overduidelijk is dat Suriname de zelfde koers als Venezuela heeft ingezet, wat ik eerder al voorspeld had. Met het verschil, Venezuela is rijk en Suriname (niet). De president gaat om het volk zijn wil op te leggen, per “decreet” zeer binnenkort regeren, dus een “autocratische” regeringsvorm instellen, ik zelf om eerlijk te zijn, ik zie tenminste zie geen spoken over dag.


  Maak melding

 28. Net zoals binnen het gezin de ouders als rolmodel voor het opgroeiende kind fungeren, is er sprake van een zekere gedragsbeinvloeding van de politiek op de houding en gedragingen van het volk inclusief de jeugd daarbij. ‘Zo boven zo beneden’ is ooit door een wijze uitgesproken!!

  Er is een aaneenrijging van zaken door de huidige machthebbers die funest zijn voor de integriteit van land en volk. Om er enkele te noemen:
  1. de demonstratie van de graaimentaliteit van politieke exponenten, diverse corruptieschandalen waar geen enkel onderzoek naar wordt ingesteld leidend tot ondermijning van het vertrouwen in de overheid en daarmee van het gezag.
  2. Onverantwoord omgaan met gemeenschapsgelden en daarbij geen verantwoording willen afleggen waarmee geen enkel respect wordt getoond voor het volk.
  3. Belangengroepen i.c. bushouders die de overheid ahw moeten smeken om achterstallige gelden uit te betalen. 4. Het ingezette proces van uitholling van de rechtspleging en daarmee van de rechtsstaat gealarmeerd door de advocatuur in Suriname.
  5. De tenlastelegging van een individu gelijkstellen en willen presenteren als een tenlastelegging van het Surinaamse volk door een zeer incompetente minister van buza.
  6. Het taalgebruik van een president als ‘ik zal ze gaan fileren in de DNA’

  Deze lijst van schandelijke vertoningen en uitwassen kan nog enige tijd doorgaan.
  Het is een waar zootje waar gelukkig maar een deel van het volk een voorbeeld aan neemt. Waarbij het resultaat zich laat raden.


  Maak melding

 29. het zou goed zijn als deze groep aangepakt zou worden voor een betere heropvoeding.
  de jongeren die zulke daden verrichten zijn meestal jongeren van achterstand gezinnen die er niet de moeite voor genomen hebben om hun kinderen op een waardige manier op te voeden,’gelukkig gaat het maar om een klein groep en niet het totale surinaamse jeugd.

  het zou ook goed zijn als de regering educatie projecten voor deze en andere jongeren zou opzetten,het vormen van de jongeren naar een beter bewust zijn van hun leef omgeving en er respect voor en voor hun medemens hebben.


  Maak melding

 30. Vroeger en dat is niet zo lang geleden was er nog zoiets als sociale controle in de nabijheid / omgeving waar je woonde.
  De buren, de agent ja zelfs volwassenen die je niet kende of van jou buurt waren wezen je terecht op je fouten en misdragingen.
  Probeer het anno heden, bij vooral de inheemsen, dan krijg je te maken met “nanga mi je takie noh? Joe wang mik mi soet joe” en dank komt er een mes tevoorschijn.
  Dit gespuis heeft niets te verliezen maar jij het alles te verliezen.
  Omdat er nergens aan de bel kan worden getrokken en nergens je jezelf kunt laten beschermen dan doe je het niet.
  Ook al heb je een wapen dan nog doe je het niet want jij let niet op want je bent het voorval al vergeten maar die duivelse volgelingen zijn dat niet vergeten en voor je het weet lig je op straat.
  Dus of je zegt niets of je zegt iets en doet gelijk iets.


  Maak melding

 31. Ooooooja?????
  “Het zou ook goed zijn als de regering ……..jongeren zou aanleren respect voor hun medemens te hebben”.

  Ooooooja, hoe zal de regering dit moeten uitvoeren?
  Want met boter op je kop zal dat reuze tegenvallen, denk maar aan 8 december.


  Maak melding

 32. Heee soorry hoor maar laten de feiiten onder ogen zien dat de kinderen die zich bezig hiuden met crimenele activiteiten, de meeste van creoolse afkomst zijn. Hier moet wat aan gedaan worden. Dus niet lullen maar zie de realiteit onder ogen. Dit heeft niets te maken met discriminiatie. Dit is pure opvoedings kwestie . Dit is suriname op dit moment.


  Maak melding

 33. @GMAP
  Broeder, de meeste zijn passief, lezen/denken doen ze niet, ze hebben liever dat anderen het voorlezen en of voor hen nadenken….
  liever lui dan moe…

  MAAR..De vinger wijzen naar anderen…
  De soepoewirie takje in je oog zien ze wel maar de kankantriestam in hun eigen ogen zien ze niet…


  Maak melding

 34. Een kind heeft geen keuze in de omstandigheden dat het wordt geboren. De gemeenschap kan het leven wel aangenaam maken en toezien dat het goed komt. It takes a village to raise a child. Daarom moeten wij geen schuld gaan zoeken maar het beste van maken voor alle kinderen.


  Maak melding

 35. FADSO

  wat op 8 december gebeurt is,daar was ik niet bij,dus ik geef ook geen oordeel.

  en hoe de regering dat aan moet pakken is voor mij en leden van de regering die her begrepen hebben,een weet,maar zal altijd een vraag voor jou zijn.
  ( ik weet wel hoe het moet,maar,ik zeg het niet,het is surinaams belang en niet voor welke vreemde/land)


  Maak melding

 36. Een aantal vond dat ik onterecht suggereerde over rassen. Maar vandaag de dag zie ik vele verschillende mensengroepen,meestal rassen genoemd,schijnbaar met zeer verschillende kenmerken.Suriname kent 3 grote Rassensoorten en vroeg me alleen af wat voor rassoorten die pubers waren of hun afkomst zijn?en dan kreeg je onnodig bla bla bla… Pubers van 10,11,12,13,14 jaar oud,hebben in dit korte tijdsduur van hun leven het zeer moeilijk ze kunnen goed liegen en bedriegen,nog buiten willen hangen met vrienden,geen zin om te leren of niet naar school willen gaan,houden van peper dure spullen,en s`morgens nog door willen slapen en natuurlijk sommigen van hun in crime pad belanden.Ouders van zulke Pubers moeten meer extra aandacht besteden en altijd rustig scherp blijven,dan komt het heus wel voor elkaar.We hadden het vroeger niet zo breed en toch nog overleefd en dan nog op een rechte pad gebleven.


  Maak melding

 37. Ojaaaaa
  Ik begrijp jouw standpunt, de jeugd moet respect hebben voor de medemens. Maar het zou heel vreemd en niet serieus overkomen als nu juist deze regeringsleider het voortouw hierin zou nemen.


  Maak melding

 38. Oké de kogel is door de kerk. Het is nu wel bijna alle waterkanters duidelijk wat de gevolgen zijn van normloosgedrag. Het is daarom belangrijk om verdere herhalingen van mensenrechtenschendingen en onnatuurlijk gedrag te voorkomen door de basis van alle onrecht bloot te stellen zodat men in Suriname wakker wordt en het realisme van deze wereld inziet. Dus mensen ga niet alleen minnen of plussen omdat u zich aangesproken voelt, maar ga gewoon lezen en laat links liggen wanneer u denkt dat u het beter weet…of trek er lering uit om niet te geworden zoals de huidige bedorven massa aldaar.

  De Basis van geestelijke verwarring

  De basis van geestelijke verwarring is over de hele wereld genomen ontstaan door vreemde kerkleiders die hun theorieën gekoppeld aan het Godsgeloof door de eeuwen heen in bijna alle landen met klaar geweld hebben ingevoerd en vervolgens daarin hun zelfbedachte leefregels geconsolideerd middels toepassing van allerlei kunstgrepen op het door hen onderdrukte volk. Dit onderdrukkingssysteem werd vervolgens door belanghebbende ingezetenen onderschept, gekopieerd, verdraaid, met politiek en onderwijs vermengd en aan het volk geleerd als de ultieme en juiste vorm van het Godsgeloof, en deze idioterieën in de boeken van hun staatsbestel vereeuwigd alszijnde hun levensleer. Zie hiertoe de Surinaamse grondwet, Wetboek v. Strafwet en strafvordering etc.

  Het is voor iedereen zeer gemakkelijk om te oordelen over iets wanneer men er zelf nooit bij betrokken is geweest, maar het is toch allemaal gebeurd waardoor de gewelddadige omwenteling van de wereldgeschiedenis door vroegere religieuze machthebbers alleen ten voordele toekwam van hun nakomelingen, zelfs nu nog. Maar de afstammelingen der onderdrukten dragen en voelen nog dagelijks de naweeën van alle achterstellingen zoals zij al eertijds werden gepositioneerd door de vroegere vrome wereldheerschappij. Dit onderdrukte volk zet tot op heden nota bene de ellendige godsdienstleer van hun vroegere onderdrukkers voort in hun eigen levenssfeer.

  En nu zit het onderdrukte en achtergestelde gepeupel met de gebakken peren, want zij is zich nog niet helemaal van bewust dat zij feitelijk is ingesteld op het prettig vinden van ellende door het ontvangen van pijn. Het zit ze in de genen. Zo heeft het dagelijks leefpatroon en de leefregels van het volk te maken met een grote mate van onzekerheid, die zich als een juk in het levenspatroon van het volk heeft ontwikkeld. Velen worden/zijn door omstandigheden gedwongen of hebben vele teleurstellingen meegemaakt of hebben door gebrek aan levenservaring en kennis zich gemakkelijk laten meeslepen door de onderdrukkingstheorieën van kwaadaardige mensen welke hedendaags in stand worden gehouden door de schijnheilige en snoodaardige afstammelingen en instanties (zie kerk en onderwijs).

  Daarom zijn ouders in feite de hoofdverantwoordelijken van hun kinderen, aldus verplicht hun kroost naar waarde en normen te instrueren, maar als de juiste educatie door deze en de overheid niet naar waarachtigheid wordt gepresenteerd en geheel geschoeid en doorspekt is met de leugenachtigheid van het Godsgeloof, dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor volk en land, daarom vallen zoals gewoonlijk er altijd slachtoffers en de ellende die daaruit voortkomt is niet te overzien.

  Zo zijn er ook een heleboel ouders die een flinke pai-pai zouden moeten krijgen in plaats van de kinderen, want indoctrinatie is een algemeen hanteerbare vorm van geestelijke mishandeling. Neem als voorbeeld de manipulaties door ouders op kinderen, die met hun vrome pedagogisch concept in het kader van de opvoeding allerlei onzin op grond van hun sprookjesboek te berde brengen omdat dit zogenaamd goed zou zijn voor iemands persoonlijke ontwikkeling en om goed door het leven te kunnen gaan. In de tussentijd lopen hun nazaten rond met psychische schade, wat weer doorettert in hun omgang met iedereen en de volgende generatie – meestal onbewust. Het extreme gedrag buitenshuis is veelal zichtbaar en kan in beginsel worden aangepakt, maar het psychologisch geweld binnenshuis blijft grotendeels onzichtbaar – waarbij de gevolgen pas veel later aan het licht komen en verreweg de meeste van deze misdadige gevallen hebben wel degelijk een religieuze achtergrond met de daarin geldende ‘fatsoensnormen’ waar in realiteit geen fatsoen zit.

  Inderdaad moet er een keer een maatschappelijke ommezwaai plaatsvinden in Suriname door de goegemeente. Dus weg met het idiote op godsgeloof geschoeide onderwijsvorm, die keer op keer de basis is van alle ellende in Suriname.

  In de Bijbel staat ; Laat alle kinderen tot mij komen en verhinder ze niet, want zij vormen de koninkrijk des hemelen, sprak de Heer. …..Oke dan Heer, neem alle kinderen maar mee, dan is het probleem opgelost, want kleine crimineeltjes worden gevormd door de grote criminelen, zij volgen het voorbeeld van hun opvoeders. Zo de oude zongen piepen de jongen. Zie bijvoorbeeld Desi Bouterse en Dino zijn zoon.
  django


  Maak melding

 39. FADSO

  VOLGENS MIJ HEB JIJ MIJN POSTING NIET GOED GELEZEN,;DAARIN STAAT OOK DAT ZIJ RESPECT VOOR HUN OMGEVING MOETEN HEBBEN.

  maar om toch nog op jou vraag te antwoorden;waarom heeft de reging het weer gedaan,’de genen die verantwoordelijk voor een kind is ,is de ouders en niet de regering,’de regering geeft naar vermogen begeleiding door middel van projecten aan die kinderen(sociaal).
  voor een deel leren die kinderen ook van hun dagelijks leven wat zij buitenhuis meemaken,maar als hun ouders niet de gelegenheid genomen hebben om hun op een volwaardige manier op te voeden ,zullen zij snel tot misdaad vervallen(niet allemaal).

  niet de regering maar pres.Bouterse zelf zou strenge toezicht daarover moeten houden,’hij zou persoonlijk die stappen moeten ondernemen om het su jeugd die kennis te leren,en kom mij niet zeggen dat hij die vaardigheid niet heeft,want ,dat weet jij niet,’ik denk dat hij slimmer dan jou is.

  begrijp jij mijn standpunt nu

  geef niet de regering de schuld aan negativieteit dat zich in verschillende factoren in suriname afspeelt.


  Maak melding

 40. FADSO

  Ooooooja;is namelijk een kennis waarvan ik haar gezegt heb wat zij moet neer typen.
  maar omdat jij zo aandringt,heb ik het roer weer overgenomen,vandaag is mijn vrije dag,ik gaat niet de hele avond achter de pc zitten zoals vele kabalen doen,dus als jij naar mij wil klagen,’kom maar op,ik heb niet de hele avond de tijd.


  Maak melding

 41. @Ooooooja
  Je zegt aan FADSO:”wat op 8 december gebeurt is,daar was ik niet bij,dus ik geef ook geen oordeel”.

  Ik zeg :”Wat er in 1592 en 1873 gebeurde was jij er ook niet bij,maar het lijkt me sterk dat je daar ook geen oordeel over hebt”.
  Snap je wat ik hiermee wil zeggen?
  JIJ ONTWIJKT DE WERKELIJKHEID MET EEN SMOESJE!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.