‘Ex-vijanden werken nu samen aan ontwikkeling ’

16

PARAMARIBO, 14 nov – De commissie die het monument moet opzetten voor gesneuvelde militairen is officieel. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, Biza, noemt het historisch. Het monument komt in een tijdsbestek dat vroegere militaire en politieke tegenstanders in dezelfde regering zitten.

“De mensen van toen die tegenover elkaar stonden, althans een deel daarvan, zijn nu anno 2013 al geruime tijd met elkaar bezig daadwerkelijke ontwikkeling te brengen voor ons land en volk en inderdaad ook er voor te zorgen dat die ontwikkeling die wordt geproduceerd, rechtvaardig wordt verdeeld”, zegt Moestadja. Toch was er een tijd dat mensen elkaar naar het leven stonden. Dat heeft ook mensenlevens gekost. Bijna honderd militairen sneuvelden in de oorlog.

Henk Herrenberg, minister van Buitenlandse Zaken in de jaren tachtig, zet zich al jaren in voor een monument. Zijn commissie legde al de eerste steen, maar dat was niet legaal. Moestadja is blij dat het nu voor mekaar is. “Herrenberg heeft zich veel inspanningen getroost. En omdat ik dit van dichtbij heb mee gemaakt in een andere hoedanigheid, voel ik een extra druk om dit te doen. Ik had niet durven dromen dit als minister van Biza te mogen doen.”

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Klopt aan ontwikkeling van kwaad naar erger. Geeft niet het ergste moet nog komen. Waarskijnlijk als king of mariwina gekroond is. Goodllukoe Lonny


  Maak melding

 2. Revo aap Herrenberg moet lekker opzouten met z’n monument. Die man is knettergek. Wie zit er nu te wachten op de “ZOVEELSTE” geldverslindende monument. Velen wachten op fatsoenlijk woningen, banen en goede gezondheidszorg. Ook de voedsel en klimaat problematiek de komende jaren toenemen. Het opzetten van een voedselketen en het bouwen van dijken lijkt mij essentieel.

  Dit monument is een prestige project van Revo aapje Herrenberg. De man is volledig de weg kwijt.


  Maak melding

 3. Hoogbejaarden van toen{tegenstanders}die al uitgeleefd hebben,goed genoten,zichzelf opgebouwd,genoeg gekkigheid u hebben uitgespookt tegen het volk en nog steeds een grote groep die willen nog na ong.40 jaren hun positieve eigenschappen waarmaken of alsnog hun dienst bewijzen. Moven met zn allen naar LANSIE GRON met jullie onmenselijkheden!!
  Heb ook waargenomen dat de Padieboeren uiteindelijk in actie zijn gekomen,en vond heel knap van de Heldhaftige padieboeren dus op de goede weg beste mensen hoe het moet en niet lieba sanie mang me frede gi Bouta!Hij moet toc ooit nog levend opgepakt worden en alsnog in het geheel levend verklaren in het openbaar met het bijzijn van alle bloedverwanten ter plekke.


  Maak melding

 4. welke van die schoften die toen tegenover elkaar stonden zijn bezig met opbouwen. Raadpleeg een arts Moestadja en Herrenberg, want jullie zijn knettergek.

  Diezelfde moordenaars van toen roven, stelen en dealen het land leeg.


  Maak melding

 5. HENK,RAY,JACK RUSSEL vragen jullie je voorouders om vergeving als jullie praten over criminelen en leeg roven van land. ik denk dat ze jullie nu van uit het hiernamaals vervloeken want als je over hun praat is het altijd weer niet naar achter kijken maar opbouwen en hier zitten jullie naar achter te kijken en af te breken niks wat fout is valt goed te praten maar blijven wij daar bij of gaat het leven verder dit mocht niet gebeuren maar was een druppel in de zee vergeleken met toen maar dan hebben jullie niks te zeggen dan in plaats van buigen even bukken Hahahaa en nog de hielen likken en toch ik wens jullie succes.


  Maak melding

 6. De tegenstanders van toen zijn nu oppertunisten, graaiers, plunderaars, volksverlakkers, verraders, chanteurs geworden.Ik erger mij aan hun laakmoedigheid en ze brengen het land naar de kloten. Alleen maar achteruitgang voor Suriname door deze huidige coalitie lIJders!


  Maak melding

 7. Ex vijanden, hahahahaha, werken samen om verder het land te beroven. Wie goed let op de tekenen zien dat velen die stemden op de paarse lijder debet zijn aan de stijging der misdaad, evenals de exknecht v/d paarse lijder, Lonibabwe wiens aanhangers voor 90% in huize Santo Boma zijn opgesloten vanwege vele misdaden. Leve de Meka Combinatie, a fout a no neks krijsen de diehard paarse aanhangers, is nie echt erg, want kijk noh, we kunne niet begrijpen waarom baas en lon zo rijk zijn geworde en geen enkele mens kan ze iest zegge vo wat ze hebbe misdaan. Da wij zijn maar arm gebleve stommelingen no? Misschien met een IQ van 60. We gelove alles wat baas zegt en ook zijn profeet StefAnus en MisjieKaba, alleen we begrijpe niet waarom na drie en een halve jaar, is ze nie gelukt, is schuld van front en Ned.zegge ze. Maar nu ook Amerika die onze toekomstige president Dinobabwe hebt opgeslote noh, kijk is schuld van die,van dat, van blablabla. Ai boi hahahaha en nu komt deze rijke poepvlieg met een dergelijk verhaal. Money talks bullshit walks, en dat hebben Lonibabwe en Salamander zich geen twee keren laten zeggen.
  suriname waarheen zulke mensen? Back to the eigthies? Hahahaha


  Maak melding

 8. Bijna honderd militairen sneuvelden? Herrenberg weet dus niet zeker hoeveel het er waren? Dit getuigd niet van eerbied voor de gevallenen; hoe moeilijk moet het zijn om het exacte aantal te achterhalen? Ik weet wel zeker dat al de gesneuvelde militairen zich in hun graf hebben omgekeerd, toen Lonny en Baas elkaar omhelsden op het plein, terwijl de bisschop er handenwringend bij stond.


  Maak melding

 9. Hallo Jimmy,
  Suriname moet geregeerd worden door beschaafde mensen anders trekken een paar criminelen het hele land in het stront. Kan het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Van mij mag VS de boel overnemen. Altijd beter dan zaken doen met venezuela, iran, haiti, Zimbabwe, die richting gaat het nu op.


  Maak melding

 10. Er wordt echt niet samen gewerkt tussen ze om het land te ontwikkelen,want beiden willen stemmen winnen. Precies zoals DC Ramdhani van Sar’ca klaagt dat er langs elkaar heen wordt gewerkt, precies zo is het overal. Wil een dc een district ontwikkelen, dan is er geen geld, maar constant worden door de NDP met staatsgelden projecten opgeleverd buiten de dc om. Ramdhani moet zich getroost voelen dat het in alle districten zo is. De stemmen tellen boi.


  Maak melding

 11. Deze zogenaamde coalitie samenwerking is gebaseerd op eigenbelang. DDB probeert zo te voorkomen dat hij berecht wordt, hij zegt zelf dat zijn coalitiepartners geen visie hebben. Pae en lonnie proberen zoveel mogelijk mensen te regelen op belangrijke posities en zichzelf te verrijken, alsof de ministeries en het hele Surinaamse apparaat hun eigendom is (van een politieke partij). En dat verdedigen ze op schandalige wijze, zoals onze law pae. Gewoon misbruik van de publieke middelen van de Surinamer alsof het normaal is en ze er recht op hebben. Politiek van de laagste soort. Hoelang zal het Surinaamse volk dit bedrog accepteren? En kiezen voor capabele en deskundige Surinamers/ Surined!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.