Volle Surinaamse gevangenissen weren ‘klanten’

29

PARAMARIBO, 13 nov – De gevangenissen zijn overvol. Er kan geen kip meer bij, volgens Paulus Pinas, topfunctionaris op het ministerie van Justitie & Politie. Er zijn direct maatregelen getroffen.

Personen die al veroordeeld zijn en dus naar de gevangenis moeten, mogen er niet in. De politie moet die maar zelf zien te accommoderen in de cellenhuizen. Er worden hooguit bij mondjesmaat nieuwe klanten aangenomen. Onlangs werden vijftig veroordeelden voorwaardelijk in vrijheid gesteld. “Hun plaatsen in de gevangenis kwamen vrij en kunnen nu ingenomen worden door de veroordeelden in de cellenhuizen”, zegt Pinas tegenover de Times of Suriname.

Een geluk dus dat er zoiets bestaat als de voorwaardelijke invrijheidstelling. Nu duimen dat de vijftig niet weer gauw in de fout gaan en hun voorwaardelijke vrijheid verspelen. “Er is niet gelet op het delict dat de mannen hebben gepleegd. Na deze uitstroom is het proces ingezet om gedetineerden op te nemen”, aldus Pinas. De politie zou ‘regelmatig’ aanvragen doen voor opnames. Maar daar kan niet aan worden voldaan. Ook de politiecellenhuizen kunnen kennelijk de aanwas niet meer aan.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Ach met unitbouw heb je zo een paar honderd cellen erbij, bijvoorbeeld voor niet zwaar gestraften. Staatsolie heeft een contractor park is na de bouw van de nieuwe raffinaderij waarschijnlijk niet meer nodig. Mooi hekje eromheen wat tralies op de ramen een deuren, en klaar voor ligt gestraften


  Maak melding

 2. Mr.Pinas wat ben je toch een onbeholpen persoon!!Gewoon de cellenhiuzen volproppen en dan pas gaan de strafoemans ervan leren of voelen hoe het hoort te zijn.U moet ze gebrek laten lijden.Wantie mi denkie takie joe no wan Pina{s}deng mang.


  Maak melding

 3. Woeha woeha woeha en Belfort en Misikaba lopen luidkeels te vertellen dat de criminaliteit is afgenomen.
  Wie houdt wie voor de gek?
  Breng ze richting West Suriname en laat ze daar in tenten slapen en met houwer en aks de weg schoon houden. Wel laten bewaken door militairen en niet door PA’s. Wie vluchten wil mag maar dan met risico van “op de vlucht neergeknald


  Maak melding

 4. Belly moet zijn ‘mensen’oproepen om het even rustig aan te doen tot er weer plaatsen vrij zijn.En vooral zijn klanten bedanken voor grote toeloop naar Boma op zijn roep.


  Maak melding

 5. Criminaliteit is een lonende sector in Su. Met heel weinig investering en moeite kan men carrière maken in Su. De sky is no limit. En mocht het toch fout gaan, niet dankzij maar ondanks van die mooie blo’s in Su, zoals Faya Blo, dan hebben we nog een goede opvangregeling en vangnet in Su.
  Gratis logies, gratis eten, gratis medische voorzieningen. Hotelkosten worden door de belastingbetalers betalen. De kleine man. Niet de paarse elite hoor. Die stelen ook allemaal uit het ruif.
  In Su als je niet op straat wordt beroofd, dan wordt je daar legitiem beroofd en uitgekleed door paars. Want de oorlogskas moet ook weer gespekt worden. Brood, spelen en Dino moet ook de beste advocaten krijgen die erop deze wereld rondlopen. uurloon 1000 dollar in USA.


  Maak melding

 6. Hoe kunnen de gevangenissen overvol raken ? Wederom heeft het paarse beleid gefaald. Ze missen voortschrijdend inzicht. Dit is natuurlijk dweilen met de kraan open. Deze regering had juist een gevangenis moeten bij bouwen. Iedereen weet dat Suriname een broeinest van criminelen is. Burgers voelen zich niet meer veilig.
  Gevangenen die veroordeeld zijn voor meervoudig moord of > 5kg drugsbezit, per direct executeren. Ruimt lekker op. Als crimineel denk je wel 2x na voor dat je een misdaad gaat pleegt.


  Maak melding

 7. kijk eens aan simpele oplossing,

  er zijn genoeg arbeiders te vinden die de plantage’s weer in cultuur kunnen brengen.

  hopa,electronische waakhond aan hun hals,en al werkend je straf uitzitten.


  Maak melding

 8. En dan zeggen ze dat Suriname veiliger is geworden. Ik ben bang geworden voor mijn geboorteland. En dat komt vanaf de militairen de macht grepen en de cocaïne werd ingevoerd. Probleem is dat als je deze jongens niet kan vangen, ze gedwongen moeten afkicken op een onbewoond eiland. Voor de militairen wist ik niet wat dievenijzer was. Nu is het een must om jouw huis daarmede te beveiligen.


  Maak melding

 9. En de minister van justitie loopt al die tijd te roepen, dat de criminaliteit aan het afnemen was. Terwijl er gevangenissen bij gebouwd moeten worden. Hoe verklaard hij dat, dit geeft duidelijk blijk van onvermogen, om orde op zaken te stellen. Het zal niet lang meer duren, met het toenemen van de misdaad, een gevangenis voor 200 inmate’s en 1000 in deze ruimten gaat moeten onderbrengen. Net als sommige landen in de regio, waar Suriname vriendschap banden mee heeft. Want wat er nu gebeurt is dweilen met de kraan open, je kan rustig jouw snode plannen blijven uitvoeren. Omdat je kans maakt niet te hoeven zitten of niet lang, dat is het (signaal) wat uitgegeven is. Het wordt tijd dat deze minister drastische maatregelen neemt, want dit is helemaal geen veilige situatie wat er uitgelokt wordt.


  Maak melding

 10. In Suriname loont misdaad.

  Het tuig dat te luit is om te werken en de hele dag met ontbloot bovenlijf en gouden tanden vrouwen lastig valt vindt het makkelijk om hardwerkende ondernemers te overvallen.


  Maak melding

 11. We weten allemaal dat iedere medaille twee zijden heeft, kijkend hiernaar valt het direct op te merken dat de regering de schuldige is. Met het gevoerde beleid van openlijk roven stelen frauderen onbehoorlijk bestuur. De opeen stapeling van frauderende en coruptieve schandalen, waar de schuldigen niet ter verantwoording door het OM worden geroepen, maar ook nog eervol worden ontslagen. Deze schorriemorries wat ze zijn, kosten de gemeenschap miljoenen SRDs als eeuwige uitkeringen, terwijl zij het land voor miljoenen hebben benadeeld. (misdaad loont in Suriname) Een Juspol ini-mini-ster die geen orde op zaken stelt, je zou haast zeggen dat hij juist op een subtiele manier met de onderwereld heult. Uitgaande van wanneer het hem te bond wordt, hij ze dan oproept, om zich te melden, ja toch. Het is toch belachelijk en erg ondermaats dat een land 4 à 5 miljoen USD moet lenen en dat nooit bij verteld. Dit geeft ook te denken en steeds verdragen met de wel bekende schurkenstaten aangaat, nu weer een, die economisch zo’n vijftig jaar met de tijd achterlopen. Dit zijn landen waar er geen tekenen van vooruitgang te bespeuren zijn.


  Maak melding

 12. “Wij zijn geen rechters” zegt Ricardo Panka. Luister naar Apintie “in de branding”.
  Hij spreekt over taak als om de regering te controleren gebeurt door wetgeving.
  Deze man lult richting Mars. Er is geen wetgeving want zelfs het voorstel om de anti-corruptie wet aan te nemn (bespreken) is tot op heden nog niet eens ingediend om te worden behandeld.
  Laat staan dat deze wordt goedgekeurd.
  Let wel als deze wet wordt aangenomen dan zal er naast Santo Boma ook nog een vleugel worden bijgebouwd die dan zal heten “Pagano Boma”


  Maak melding

 13. Dit ie weer een mooie reden voor aspirant criminelen om te gaan roven. Reeds vrijgelaten criminelen zullen weer hun slag slaan wat bij gebrek aan cellen hoef je niet zolang binnen te blijven. Het zou beter zijn deze vervroegd vrijgelaten lieden aan het werk te zetten b.v. vuil ophalen straten/goten schoonhouden. Hiermee leveren zij een nuttige bijdrage aan een schoner milieu en de samenleving. Verder zou de minister van Justitie haast moeten maken met het bouwen van nieuwe gevangenissen.


  Maak melding

 14. Zolang Mie-sjie ka-bha(zou iemand op dit forum zeggen) en Beltong(zou Wayne Telgt zeggen)niet zelf te grazen worden genomen zullen ze blijven volhouden dat de crimi-naliteit niet is gestegen in Su; wat een grappenmakers toch. Daarom heeft Dino Bouterse die grap uitgehaald om met de Amerikanen idiote dingen teplannen en dacht dat de apen regeerders in Su hem hieruit zou kunnen kletsen….. hahahaaaaiiii dus mooi niet. Ik kan niet wachten tot DiDiBrie aan de beurt is. Oppakken Amerika en graag voor 7 en 8 dec,want de maand december is de slacht en slag maand van DiDiBrie. Misschien kan de Sint dat heel regeerteam meenemen ,
  vergeet ook dat hangbuikzwijn Bimbo niet.Dump hen waar u ook maar wilt. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 15. Na drie jaren Meka Cominatie aan de macht, zijn de gevangenissen overvol. Zullen ze nog een bouwen? met al die rovers uit het binnenland en Guyana is het een noodzaak. Ma kut, monie no de moro, want deng moro bigi foefoersma njang alla monie keba foe kondre nanga volk, ook a paars domm volk, sa e singie wiens we K…na baas na mang.


  Maak melding

 16. Baby Dino, roep om Hulp, Peet vader Lackin stuur papa even naar New York met een vals SMe paspoort en een kilo witte poeder, hiermee kan ik met de Hezbollah gevangen een feestje bouwen, dan zijn zij high om het echte verhaal te vertellen

  Lang leve de Amerikaanse Justitie


  Maak melding

 17. Luister, binnenkort komen de casinos leeg te staan. Maak kamertjes van een bij een en geef ze brood met water en wat fiches om dd tijd te doden. Vervolgens maak je een progeamma voor ze war iedere dag een taak gaan doen metname voor de surinaamse gemeenschap. Eerste taak bjjv is, laat ze de wegen maken waar die kapot zijn, laat ze ook
  Het vuil ophalen en de straten schoon maken. Hoezo er is geen oplossing.


  Maak melding

 18. @Jimmy
  Cobras zijn niet in SME maar een baas met labarias zijn er wel.Die kunnen we pakken en exporteren naar de USA.Het levert winst op voor SME.Als we ze niet kunnen pakken, dan worden ze zeker gepakt en opgehaald.A kan kibri pa a wani.


  Maak melding

 19. Tjonge tjonge, wat kunnen mensen toch wreder zijn dan wilde beesten, ongelooflijk! … en ik dacht al die tijd dat ik wreed was. Ik vind dat als een maatschappij zelfbedachte wetten hanteert, dit ook hoort na te leven volgens aanvaardbare menselijke normen waarin redelijkerwijs de individu centraal staat. En om onderlinge barbaarsheid te voorkomen staan een reeks strafmaten present, die als consequenties dienen tegen hen die zich aan de mazen van de wet vergrijpen.

  Mensen die in de fout gaan kunnen worden onderverdeeld in diverse categorieën, van recidivisten tot gelegenheidscriminelen. Ondanks de variatie aan misdaden die de mens kan begaan dient de zogeheten nette mensheid niet te vergeten dat het levende mensen zijn die tegen hun wil in gevangen worden gehouden door Justitie, ook al zijn ze schuldig. Wil de samenleving deze vorm van gijzeling handhaven om de kwade sujetten in het gevang te houden dan wel opsluiten, dan dient zij ook behoorlijk voor deze mensen te zorgen. Het is niet alleen de schuld van de daders maar ook van de regering en andere factoren die hierbij een grote rol spelen, want zij die volgens Bijbelse theorieën zonden hebben begaan zijn gevormd en behept met kwaadaardig bloed door hun oudelui en entourage.

  Aldus hoort de samenleving ook correct voor haar stoute onderdanen te zorgen, vooral temeer daar de grondwet gebaseerd is op het boek waaruit zogenaamde normen en waarden volgens het vervloekte mensdom zijn beschreven. Dat desondanks de ene mens toch sterk geneigd is tot verkoop van de andere medemens en diens hebben en houden aan de vijand, is een van de geijkte eigenschappen der gelovigen, het is hun pakkie-an en expertise. Dit allemaal uit inspiratie van de Bijbel door hun barmhartige en rechtvaardige God die niet bestaat, blijkens ondermeer de ellenlange preken gehouden door fanatici door de eeuwen heen waarin de resultaten daarvan en de aanwezigheid van hun “Here” tot op heden nul komma nul is. In plaats dat de gelovigen krijgen wat ze vragen van hun sadistische God worden ze constant bekogeld met pech, sores en veel ellende na te hebben gebeden tot hun boosaardige God.

  Kortom : een gelovige maatschappij hoort te leven naar de normen van hun sprookjesboek en dienen onder geen beding ertegen te gaan. Zorg dan ook voor voldoende ruimte voor Uwer criminelen, het zijn ook mensen die weliswaar één of meerdere fouten hebben begaan, maar ze horen niet een erbarmelijke opsluiting te ondergaan, het is mensonterend. In plaats van zondaren op deze goddelijke wijze te mishandelen zou men, om dit niet meer hoeven aan te zien en om ruimte te creëren, korte metten met ze moeten maken op een wijze die veel humanistischer is dan het huidige beleid. Bijvoorbeeld door onthoofding en klaar!

  Zo voorkomt men nodeloze verspilling van belastinggeld en andere. Wat zal het er dan rustig worden in Suriname, maar als gelovigen de wijze zoals door mij opgenoemd voor de oplossing tot terugdringing van criminaliteit niet honoreren, dan is er geen andere oplossing meer voor dit problematiek dan alleen maar via de geijkte weg, door iedere gedetineerde menselijk te behandelen totdat hun straf erop zit zodat zij wederom kunnen overgaan tot het plegen van nieuwe delicten en de burgerij tot last zijn. Dit is het toch wat men wil……en altijd maar zeuren hoe gevaarlijk en gewetenloos criminelen zijn, dit heet sadomasochisme precies zoals hun onsamenhangende godsdienstleer. Geen wonder… Gado nanga Didibri na wan!!!!
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.