Suriname financiert landbouw via Petro Caribe

9

PARAMARIBO, 14 nov – Suriname heeft twee landbouwprojecten ingediend bij het Venezolaanse Petro Caribe fonds. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, komt het geld waarschijnlijk binnenkort vrij. De twee projecten dienen als testcase.

Lukt het, dan zullen meer projecten worden uitgevoerd. Er is bewust voor landbouw gekozen. Het geld moet namelijk worden terug betaald, zij het tegen een lage rente. Suriname heeft ruim tachtig miljoen dollar aan leenruimte in Petro Caribe. Dat komt door de olieaankopen bij Venezuela, waarvan een deel naar het fonds vloeit. Suriname mag dan ook zelf bepalen waar het geld aan besteed wordt. “Het is niet afhankelijk van Venezuela, want het is ons geld”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd.

De enige voorwaarde is dat productieve en sociale projecten gefinancierd worden. De regering wil zoveel mogelijk productieve projecten inbrengen. Kleine ondernemers krijgen dan een zachte lening die ze op termijn terugbetalen. Zo kan er weer geld naar het Surinaamse fondsdeel. De twee proefprojecten worden uitgevoerd in Coronie en in Brokopondo. De goedkeuring is nog niet binnen. Maar dat moet volgens Lackin een kwestie van tijd zijn.

9 REACTIES

 1. vandaag is Venezuela een land zonder mais en toiletpapier!

  vandaag lenen wij 5 miljoen van China, daarna een dealtje bij Chaves, soms wordt een beetje van dat geld gebruikt om Mevrouw lachin’s cassave industrie een injectie te geven, oeps,.. wij moeten nog ff 5 miljoen betalen aan Ballast Nedam,.. zo U ziet Beste mensen….

  PAARS is kampioen gaten dichten, ..wat binnen komt (lenen) verdampt (schulden)

  zo gewonnen zo geronnen.. a volk skeer en straks ook geen dagelijkse rijst met (….)meer, want Nickerie ook tu skeer,

  MA NO SPANG,.. onze Princes Amofo scoort Messi met haar Bigi Sma Dey voorbij en is Belfort in de klas te vinden terwijl zijn eigen “school” geen plaats meer heeft voor nieuwe “leerlingen”

  ai boi 🙂


  Maak melding

 2. Zeg mij wie je vrienden zijn en ik weet wie je bent. De ontwikkelingen in het land verschillen straks niet meer als in Venezuele,Cuba en Haiti, Suribabwaanse bondgenoten.


  Maak melding

 3. De 51-jarige Q.C. en haar 21-jarige zoon Z.C. zijn gistermiddag door het BID-team op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij aangehouden. In hun reisbagage is meer dan tweehonderdduizend Amerikaanse dollars ontdekt en iets meer dan tweeduizend euro’s.
  Beide verdachten zijn aangehouden voor overtreding van de deviezenwet. Het is nog niet bekend hoe zij aan het geld zijn gekomen. De geldbedragen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

  De jaren tachtig zijn terug. niet alleen deviezensmokkel, maar ook vele andere soorten van smokkelwaar zullen het land uit gaan. Waar is al het goud, waar is al het geld van land en volk? Verdwenen dankzij de Meka-Combinatie. Ma kut, velen die de onberechte warlords een kans hebben gegeven zijn ook de pineut aan het worden. Hahahaha op elk gebied hoor men het paars geklaag, bij jong en oud, rijk of arm, hun paarse lijder is de beloften niet nagekomen en ook de profetien van de paarse valse aposten niet. Suriname waarheen. Back to the eigthies, Hahahahahahaha


  Maak melding

 4. De rijen in de Philippijnen doet ons ook denken aan de jaren ’80.Toen hadden ze ook nog de dierentuin leeg gegeten in Sur..Alleen slangen en de kaaiman was over.De toenmalige leiding van het land was tekeer gegaan als een mammoet orkaan.Af en toe ging er eentje in Caracas trouwen.De huidige pres.was meer te vinden in Brazilie en drukte eens zijn bloed makker een kopje onder tot de dood volgde.


  Maak melding

 5. De schande va Suriname: Op Geen Stijl

  SURINAMERS GEVEN GEEN ZAK OM SLAVERNIJ MONUMENT

  In april van dit jaar ging in Suriname de inzamelingsactie van start voor een bevrijdingsmonument dat de herinnering aan Keti Koti, het einde van de slavernij, levend moet houden. Waarvoor hulde. Kosten van monument; 1,5 miljoen Surinaamse dollars. Dat is ongeveer 340.236,- euro. Het Keti Koti monument in Suriname moest en zou een puur Surinaams feestje worden – financiële inmenging van buitenaf werd niet gewaardeerd, en al helemaal niet uit Nederland. De (Afro)Surinamers van het organiserende Broki Collectief wilden het zelf doen. Waarvoor hulde. Mensen zijn toch altijd wat zuiniger op spullen die ze zelf betaald hebben. Op 25 november aanstaande zou het monument feestelijk onthuld worden. EN NU KOMT DE GRAP VAN DE EEUW. Monument komt er voorlopig niet. Er werd in Suriname geen centje doekoe opgehaald voor een Keti Koti Monument in Suriname. Niks, nakkes, noppes. Quote: “Veel afro-Surinamers vinden dat zij slechts nazaten zijn, die niet in slavernij zijn geweest. Geld geven voor een slavernij monument spreekt hen dan ook niet aan,” aldus een teleurgestelde Rudi Bottse van voornoemde Broki Collectief. Project is nu aan het Nederlandse Platform Landelijk Slavernijverleden overgedragen, teneinde fondsen te werven, in Nederland (spiegeltje). Koekoek.

  Ze hebben wel gelijk. Als het uit eigen zak moet komen geven de trotse maar gierige nakomelingen van de slaven niet thuis.


  Maak melding

 6. Snapt die Lackin zelf wel wat hij allemaal uit zijn dikke nek kletst ?

  quote

  Suriname heeft ruim tachtig miljoen dollar aan leenruimte in Petro Caribe.

  ” Het geld moet namelijk worden terug betaald, zij het tegen een lage rente.”

  “Het is niet afhankelijk van Venezuela, want het is ons geld”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd

  unquote

  Als het geld van Suriname is, dan hoef je het toch niet met rente terug te betalen !

  Reken maar dat die 80 miljoen dollar in de zakken van Lackin en kornuiten terechtkomt.

  Deze “opzettelijke spraakverwarring” is slechts een opmaat voor de legale diefstal van overheidsgelden.


  Maak melding

 7. @ Henk Molenaar

  “Veel afro-Surinamers vinden dat zij slechts nazaten zijn, die niet in slavernij zijn geweest. Geld geven voor een slavernij monument spreekt hen dan ook niet aan,”

  Beste Henk,

  Die Marrons claimen nu bijna de helft van het Surinaams grondgebied. Die groepering heeft geen dag op de plantages als slaaf gewerkt.

  Amper waren de schepen aangemeerd of ze namen een flinke sprint het bos in. Hun familieleden stonden hen aan de rand van het bos al op te wachten Deze groepering profiteert tot de dag van vandaag alleen van de geschieds-vervalsing over de slavernij.

  Nu blijkt dat zelfs de nakomelingen van de “slaven” claimen dat zij slechts “nazaten zijn van mensen die niet in de slavernij zijn geweest” en ook geen enkele emotionele band meer te voelen met het slavernij-verleden van hun grootouders.

  Slavernij in Suriname en ook elders in de wereld gedurende 300 jaar heeft echt bestaan en ook de slavenhandel heeft welig getierd.

  Daarom snap ik de argumenten van de Afro-Surinamers niet. Hebben wij 150 jaar Keti Koti gevierd als puur volksvermaak en is het onmenselijke slavernij-verleden een opgeklopte geschieds-vervalsing om munt uit te slaan ? Ja, hoe duur was de suiker ?

  En vanwaar nu die recente oproep tot herstelbetalingen van Nederland over ditzelfde slavernij-verleden?

  Als het om geld gaat zijn ze straks wel allemaal nazaten van de slaven. Wacht maar af !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.