OM Suriname begint onderzoek naar strafbare feiten Dino Bouterse

19

PARAMARIBO, 14 nov – Het Openbaar Ministerie in Suriname begint een strafrechtelijk onderzoek naar strafbare feiten die onder anderen Dino Bouterse op Surinaams grondgebied heeft gepleegd. De procureur-generaal bij het Hof van Justitie in Paramaribo, Soebhas Punwasi, heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Oud-minister van Justitie en huidige oppositieleider Santokhi had aangedrongen op zo’n onderzoek, waarvoor nu een speciaal team is gevormd. Dino Bouterse, zoon van de Surinaamse president, werd eind augustus in Panama gearresteerd op verdenking van drugssmokkel en verboden wapenbezit. Hij werd vervolgens uitgeleverd aan de VS.

In de aanklacht van de Amerikaanse justitie tegen Dino Bouterse staat dat ook op Surinaams grondgebied strafbare feiten zijn gepleegd. Zo zouden cocaïne en raketwerpers in overheidsgebouwen zijn opgeslagen en zouden vervalste paspoorten aan vermeende terroristen zijn afgegeven.


19 REACTIES

 1. Die lafaards bij het OM moeten ook bij alle stinkend rijke corrupte paarse parasieten en poepvliegen een onderzoek doen, te beginnen bij …..vul maar zelfs in. Het gaat snel bergafwaarts met de Meka Combinatie. Minister v Financien bestaat niet meer. Als ze verzuimen onderzoek te doen bij de paarse lijder en co. Dan betaat straks geen enkele ministerie meer, want dan waant de paarse dictator koning over Suribabwe. Hahahahahaha. Back to the eigthies, zevenmaal erger.


  Maak melding

 2. OM Suriname begint onderzoek naar strafbare feiten Dino Bouterse.

  Worden zij nú pas wakker!!!! En ,waarom wordt die onderzoek niet gelijk goed gedaan, om de hele familie bij het onderzoek te betrekken!

  Gaan zij weer half werk doen???

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 3. Denk niet dat de cocaine, wapens en paspoorten op het speciale team zal wachten. De kluis van DSB was ook niet hermetisch gesloten voor DiDiBrie.
  Wie zal dit team bemannen? Ik heb wel zo’n vermoeden: Lindscheer, Poederveen, Meriba, van der San, Limbo met op de achtergrond aan de leiding DiDiBrie.
  Onderzoeks team in gesprek:
  “Jongu ung du snel noh, froysi alla dopa, goni anga pasport go na a kluis fu a kabinet.”
  “Basi, yere noh sa mi sji djaso wan 5 ton truck no sari fu tjar alla lai.”


  Maak melding

 4. Geachte heer Subhwaas punwasi,
  Ik geloof u maar wees niet bang, het volk staat achter u.
  Ik wil u het volgende advies geven:
  1. graag de namen van de onderzoekers bekend maken,dit is voor hun eigen veiligheid want dan weten wij wie het onderzoek doen.
  2. graag twee wekelijks de vorderingen die ze maken bekend maken
  3. De mensen die mee gewerkt hebben in Suriname dagvaarden en een flinke straf geven
  4. Geen overleg hebben met de president anders wordt u beïnvloed en bedreigt.
  5. Vraag hulp van de Amerikanen.
  6. En vertrouw uw eigen schaduw niet.


  Maak melding

 5. Dino mi boi maak je geen zorgen.
  Als je op Surinaams grondgebied wordt veroordeeld dan kom ik je persoonlijk bevrijden.
  Maar helaas kan ik dat in de VS niet, want daar loeren ze me mars.

  Je pa.
  DDB


  Maak melding

 6. de feiten gepleegd door verdachte vallen onder de Amnestiewet van Su, waardoor vervolging ondenkbaar is en de zaak geseponnerd wordt. Soso las teng en geld verkwisting


  Maak melding

 7. Nu doet dit crimineel gespuis alsof ze verrast zijn door het gedrag van dit “duivelskuiken” terwijl wanneer hij in de buurt was de meeste het in hun broek deden. Want je mag vinden wat je wilt van hoog tot laag bij de overheid vertoont men eigenbelang. Er wordt geen beleid gemaakt en ook geen beleid uitgevoerd. De mensen met een beetje kennis zijn eruit gewerkt, enkel en alleen partijloyalisten die hebben het voor het zeggen. Waarom worden de strafbare feiten gepleegd door deze criminele president niet eerst onder de loep genomen. Wel is alom bekend dat de problemen begonnen zijn met de aanstelling van deze “uilskuiken” als president, deze misdadige crimineel heeft in drie jaar tijd Suriname op de Internationale kaart als “Narco- en Schurkenstaat gepresenteerd. En toch heb je van die uit de gelederen van de “dommemassa” durven te vertellen welke de verdienste zijn van dit falend beleid wat nergens naartoe leidt. Deze partij heeft lui rondlopen zo dom dat zij niet eens weten hoe een kip te pluimen.


  Maak melding

 8. Moro é doro!!! Zo als jullie daar zeggen!

  Desie Boutere heeft aan het begin van zijn benoeming transparantie belooft aan zijn volk. Nú gaan wij zien.

  En wat zeggen de blinde makke paarse lammetjes nu?????
  Neks no fotoo??? Hahahhahaha…………

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 9. Dit wat de Surinaamse Justitie thans doet door de zaak Dino Bouterse extra te doen verslechteren middels pleging van allerlei nep justitiële onderzoeken naar diens strafbare handel en wandel, mag gerust gezien worden als handenwasserij van eventuele meedoeners, want papa Bouta, een prominente lid of leden van de regering moeten koste wat kost onschuldig uit de bus komen.

  Alleen op de hiervoorgenoemde manier kan een directe betrokkene zijn fouten camoufleren wat aangeeft, dat de Surinaamse Justitie geen knip voor de neus waard is, aldus even schuldig is als de plegers zelf. Men zou allen die onschendbaarheid genieten, openbare aanklagers, rechters, alle oubollige politici van de oppositie zowel van regeringszijde moeten oppakken en ze opsluiten in de overvolle Surinaamse cellen waarin crimi’s aan hun lot worden overgelaten.

  Er zijn zat Chinezen en andere hardwerkende loyale Surinamers en buitenlanders die land en volk meer goed zouden doen dan het zootje ongeregeld dat nu aan de macht is. Revolution! Dus weg met de oude politieke garde die kant noch wal raken, die Suriname sinds de onafhankelijkheid slechts verziekt heeft met hun staatkundig geouwehoer waarbij het Surinaamse volk gedoemd en gedumpt is om armoedig bij sterven te leven.

  Persoonlijk heb ik, met meelijgevoel voor de Surinaamse slachtoffers, veel onrecht van heel dichtbij gezien begaan door hun eigen kerkgenoten, soms las ik hun barbaarsheid terug in de krant. Er was een getuige word daarbij vermeld….
  ……….. …Zoals die ene keer in Commewijne bij Mariënburg toen drie familieleden van Hindoestaanse komaf een soortgenoot vastbonden en ophingen aan een stevige tak van een cashew boom, zogenaamd de indruk wekkend dat het slachtoffer een zelfmoordenaar heet te zijn. Ik zag het allemaal gebeuren en heb door het struikgewas gezien hoe het slachtoffer zijn laatste adem uitspartelde. Toen zijn lijf stil bleef hangen werden de tape die zijn mond afsnoerde en de touwen om zijn benen en handen losgemaakt waarna zijn moordenaars met zichtbare opluchting huiswaarts keerden als onschuldige kinderen die net een spelletje hinkelen hebben gedaan. Dit waar gebeurd voorbeeld is eigen aan de werkwijze van de witteboorden criminelen die Suriname nu rijk is.

  En tot thans ken ik geen enkele openbare aanklager in Suriname die aan waarheidsvinding doet of heeft gedaan, ze zijn veelal bijna allemaal op uit om criminelen te maken van onschuldige mensen, en daar waar de schuldigen hardnekkig worden aangewezen door feiten en omstandigheden, willen ze daar niet graag hun handen aan branden (zie de decembermoorden). Meestal doet Justitie vrolijk mee door gebruikmaking van de mazen in wet om hun elite kornuiten vrij te pleiten, en aan sommige mensen zoals “papa Bouta” mag niemand zich wagen. Deze veelvoudige moordenaar die tevens de president is van Suriname verloochent desnoods liever zijn naaste familielid om zichzelf te vrijwaren van de door hem reeds begane zondedaden dan toe te geven ook betrokkenheid te hebben gehad in de meeste door bevriende en vertrouwelijke derden begane misdrijven.

  Vraag dit allemaal ook maar aan mijn drie vrome tantes die in de twee vorige regeringen een dubieuze ambt hebben bekleed, deze zijn opgevolgd door twee winti minnende ooms en diens neven, die geregeld rechtshandelingen plegen en hebben gepleegd in opdracht van Justitie en voor deze corrupte Surinaamse regering. Daartoe heb ik vaak stiekem overheidsstukken in handen gehad en aktes gelezen die het daglicht niet kunnen verdragen, en God was er niet bij om mij op mijn vingers te tikken, hij keurde het voor de volle 100% goed dat ik de gelovigen doorzag teneinde ze een nekslag toe te kunnen brengen. Komt tijd komt raad!

  Ik heb geen enkel goed woord over voor de Surinaamse Justitie en politie, als het alleen aan mij ligt worden alle openbare aanklagers, moedwillig kwaad plegende ambtenaren inclusief de tak van mijn foute familieleden en de rechterlijke orde met onmiddellijke ingang standrechterlijk gefusilleerd zonder aanzien des persoons.

  Maar denk erom, dat wanneer t.z.t. de Hel in Suriname letterlijk en figuurlijk zal losbarsten, ik dan wel haantje de voorste zal zijn met mijn punt-1 zoals Ruben Rozendaal eens ook deed waarbij hij politie agenten liet zwemmen op het droge hete asfalt tijdens de coup. Alleen voor die ene keer die komen gaat zal ik uit sympathie voor het gehele Surinaamse volk zweren op God en Allah, dat ik in die dagen van verschoning van het Surinaamse land en volk, alle kansen met graagte zal benutten om zoveel mogelijk kwaadaardige gelovige en ongelovige elementen te elimineren zonder enige gewetenswroeging, bikasi masra Gado nanga Didibri na wi fesi man, dat meki den wani pina en kiri ala bribiwan! God Bless the Surinam believers under the Dome of Bible madness! De grondwet is gebaseerd op de Bijbel…dusss weg ermeee!
  django


  Maak melding

 10. Weer ene infasie van de paarse uilskuikens – lage inteligentie niveau – hebben zich gedragen als een olifant in een porseleinenkast. Zeer belangrijk is dat zijn notie van de “waarheid” hier gepend hebben genomen. Zolang je niets aan het geschrevene veranderen kan, “neks-no-fout”, ie sabi sa e p’sa toch. Dit soort achterlijke gedragingen zijn wij gewend, we hebben ook nog een DIKhuid als je dat wist, dus. Plus- of Minpunten daar zitten wij niet op te wachten, jullie dan maar wat jullie niet laten kunnen, it is all in game, don’t worry be happy, bij ons gaat het om de inhoudt wat wij verduidelijken. Wij blijven doorgaan plus of min, blijven het zaakje volgen en de vuilewas in de gaten houden.


  Maak melding

 11. Wat een onzin kraai je allemaal Django, ik had een beter relativerend vermogen van je verwacht.

  God en de gelovigen in Suriname de schuld geven van alle ellende is uit den boze.
  Dat gelovigen als Steve Meye wordt meegezogen in de praktijken van Bouterse is een eigen keus, zo ook andere gelovigen in Suriname , ze willen belangrijk zijn en kiezen om adviseur te worden zonder daar enig gezag en macht te hebben.

  Hebzucht , geldzucht en macht drijven mensen tot wanhopige daden, dus wie aan de macht wilt blijven moet dingen doen die het daglicht niet kunnen aanschouwen.

  En dit doet Bouterse en consorten. De geschiedenis herhaald zich en zal zeker op een dag tot uitbarsting komen zoals tijdens de Arabische lente. Ik hoop alleen dat wij het nog zullen mee maken. Maar zoals het nu gaat komt er geen verandering in de situatie waarin Suriname nu verkeert.

  Misleiding, corruptie, diefstal, manipulatie , eigen belang , viert hoogtijd in Suriname.
  Kijk maar naar de vriend van Bouterse, Abrahams (ex minister van OW)

  En wat zeg je van Somohardjo en Brunswijk? Waar zijn ze????

  Dat de PG nu een onderzoek start is om zijn hakje te redden. Maar ik/wij weten dat dit tot niets zal lijden, alleen blinde muren zal hij tegen komen. Gewoon het Surinaamse volk belazeren om ons zoet te houden.

  Django ,mijn advies aan jouw is dus , geeft God nooit de schuld van de ellende die de mensheid meemaakt. Wij doen het zelf, God heeft ons de macht gegeven en maken er misbruik van…….


  Maak melding

 12. Oo ik denk dat ALFA bedoelt wie aan de macht wil komen want de splinter in een andermans ogen zien en de balk in de jouwe niet is onbegrijpelijk dus je doet alsof je blind ben maar dat ben je niet je probeert te bedriegen als het lukt dat weet je niet en GODS naam gebruiken foei toch.maar ja GOD BLESS,


  Maak melding

 13. In het paarsesprookjeskamp met hun “illusiepolitiek” valt op dat zelf mensen die niet eens (hun) eigen naam kunnen spellen, dit door hun laaggeletterdheid, het beter doen dan mensen met een vakopleiding en met parate-kennis. En ook en vooral hun onsamenhangende en niets zeggende verzinsels, steeds beloven maar niets waar kunnen maken, wel weet ik, naar deze mensen luisteren, is het zelfde als een koe in de kont kijken. Wat ze ook te zeggen hebben, is niet veel zeggend, allemaal door hun zeer lage educatieve niveau, wat ze tegen hebben. Wel is alom bekend; “lekker is maar één vinger lang”, ook van toepassing; hoogmoed-komt-voor-de-val.


  Maak melding

 14. we hebben niks gevonden althans geen strafbare feiten dat dino zou hebben gepleegd,dus barara loes a boi voor dat er problemen voordoen je weet wel toch,C.T.U.the delta force from surinam.
  en ga niet zitten beven loes a boyyyy als hij tenminste geen vrouw is geworden.het gaat zo snel in amerika.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.