Justitie Suriname sluit rechtshulpverzoek niet uit

27

PARAMARIBO, 15 nov – Het Openbaar Ministerie is al enige tijd bezig met een justitieel onderzoek naar activiteiten van Dino Bouterse. Op grond van de verkregen resultaten uit het strafrechtelijk onderzoek kan via rechtshulp nadere informatie aan het buitenland worden gevraagd. Volgens procureur-generaal Subhaas Punwasi ving het onderzoek vrijwel direct na de publiciteit rond Bouterse’s aanhouding in Panama.

“Kort na het bekend worden van de vermoedelijke betrokkenheid van Dino Bouterse en anderen bij strafbare feiten op Surinaams grondgebied, waaronder overtreding van de wet Verdovende Middelen, de Vuurwapenwet en paspoortzwendel, is in opdracht van het Openbaar Ministerie informatie vergaard met betrekking tot bovengenoemde strafbare feiten en de personen die daarbij betrokken zijn”, meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht.

Het is niet bij informatievergaring gebleven. “De verzamelde informatie heeft geleid tot het, in overleg met de Korpschef van het Korps Politie Suriname, samenstellen van een speciaal onderzoeksteam van de Justitiële Dienst van het KPS. Onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie is het onderzoeksteam belast met een strafrechtelijk onderzoek naar de gepleegde strafbare feiten en de personen die daarvan verdacht worden”, wordt verder gemeld.


27 REACTIES

 1. Maakt alles openbaar dan weten wij wat er allemaal speelt in dit land.
  Sommigen zijn rijk geworden, rijden grote auto,s met geblindeerde ruiten met airco en wij de kleine man alleen maar zwoegen en ploegen en zuchten.

  Hoe zijn sommigen onder hen zo rijk geworden~?


  Maak melding

 2. En waar blijft de aanklacht wegens hand- en spandiensten ten behoeve van een internationaal terroristisch organisatie.

  Er is een wet terrorismebestrijding. Dus een primeur voor Suriname om internationaal het gezicht te tonen.


  Maak melding

 3. ‘Ex-vijanden werken nu samen aan *ontwikkeling* ’

  eey Lonnie.. kan je mij helpen?

  tuurlijk DADA.. hoeveel?

  nee geen geld mang, ik zat te denken aan inside-info van OM, die Belly als hoofd KPS kan mij helpen tog?

  ai ik ga kijke wat ik vo je kan doen!

  ,,en zo gaat beginnen de doofpot tori”

  maar no spang, wij hebben nog de sheriff van NY 🙂


  Maak melding

 4. Blijft altijd lachen met Winston.

  Minister Lackin had maandag een onderhoud met de Amerikaanse ambassadeur in Suriname. “We hebben hem verzekerd dat wij de zaak tegen Dino Bouterse los zien van onze bilaterale relatie. We hopen ook dat de kwestie ons geen imagoschade berokkent. Het is onze hoogste prioriteit onze naam zo hoog mogelijk te houden, ten koste van alles”, besluit Lackin.

  Wat Lackin niet weet (of te stom is omdat in te zien) is dat sinds Bouterse Sr. de scepter zwaait in Suriname alle poorten gesloten zijn. In de ogen van de beschaafde naties, is Suriname de ultieme bananenrepubliek. Het huidige Suriname doet noodgedwongen zaken met China, Cuba, Iran, Venezuela en andere communistisch ingestelde landen. Dat zegt toch genoeg.

  Wil Suriname nog een beetje geloofwaardig over komen, dan verlenen ze de Amerikanen volledige vrijheid om onderzoek te doen en evt. daders te laten aanhouden.

  Zoals gewoonlijk is het stil in de paarse kamp.


  Maak melding

 5. “Volgens procureur-generaal Subhaas Punwasi ving het onderzoek vrijwel direct na de publiciteit rond Bouterse’s aanhouding in Panama.”

  Wie is nog zo naif om dat te geloven. Ook Trias Politicas is gefolterd en op de vlucht doodgeschoten. De monitaire autoriteit bestaat uit de president, Bouta, Baas en DiDiBrie allen van de Mekacombinatie. “


  Maak melding

 6. Het Openbaar Ministerie liegt!!Vanwege de druk van de Amerikanen en de djoegoedjoegoe vanuit de samenleving doet men nu alsof!!!Ieder onderzoek is alleen geloofwaardig!! indien samen uitgevoerd met de Amerikaanse autoriteiten.We zijn niet gek!!We weten wie er achter de schermen aan de touwtjes trekt!Altans :nog!


  Maak melding

 7. Hahaaaaiiii P….wasi gelukkig kan je dit verhaal alleen in Su vertellen, hahahahahaaaaiiii.En waarom je deze grap alleen in Su kan vertellen is omdat 90%(zegt Eric Sinester bij Bimbo SRS)van dat Su volk het niet begrijpt en 10% hier doorheen kan prikken,volgens Eric Sibester haha hahaaaaiiii….tje potie arm Su volk. Loekoe fa joe e mik ding drijf spot nanga joe.Vele nietsnutters zoals Eric Sinester(heeft ’t niet gemaakt in holland)komen uit’t buitenland en helpt DiDiBrie jullie bedonderen. Wat zal deze Sinester niet verdienen aan het helpen dom houden van jullie in Su ,terwijl jij in Su die op de DiDiBrie hebt gestemd geen mooer voor terug krijgt.Geen perc zoals was beloofd, geen volkswoning wat niet gratis hoeft te zijn ,maar wel makkelijk af te lossen,geen banen gecreerd voor de jeugd,zoals beloofd. Echt niets ook niet voor zij die afgestudeerd zijn van de ADEK (met goed gevolg) En waarom laat de PG nu pas weten waarmee hij bezig is en sinds when. Pas nadat Santhokhi hierop gehammerd heeft zegt de PG dat hij bezig is. Het beste zou zijn als de Suries/ Wereld meteen geweten hadden waarmee ’t OM bezig is/ was.Ik vind dat vanaf’t moment waarop de aanval op dhr Santokhi geopend was’t OM met dit verhaal kon komen,zodat dat DOM Su volk niet kon worden meegesleurd in meer stommiteit,want ze roepen allemaal dat dhr Santhoki samen werkt met ’t buitenland en dat Ditaapje erin is gelokt bla-bla-bla,terwijl de ndp aanhang niet stilstaat bij ’t feit dat hij Ditaapje zich maar niet met dit soort rotzooi moest bezig houden dan was er niets met ditaapje gebeurd. Any way a boeng djing.Amerika deze doos met dinaapje mag je hebben, makok makok makoketje,Amerika je mag hem hebben makkkoketje.Nu nog derest en DiDiBrie. In’t leven mag je niet zeggen;
  nooit-nooit mmmmmaaaarrrrr in deze WAPENHANDELCASE-DROGA-DRUGSZAAK-VALSPASPOORTCASE zeg ik wwellll: mmmie NOOOOOIIITTT- NNNNNEVERRR. sooooo dus odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 8. Mijn vraag is dan, komt het net zo een onderzoek als de december moorden. Waar bijna 95 % van de Surinaamse bevolking weet dat de grootste moordenaar van Suriname , nu helaas moet ik zeggen president is van Suriname de moorden gepleegd heefd maar wordt niks tegen hem gedaan.


  Maak melding

 9. Justitie Suriname sluit rechtshulpverzoek niet uit

  Ik had liever gelezen dat:
  “Justitie Suriname vraagt rechtshulpverzoek aan USA”.
  Dan weten wij zeker dat alles transparant en zichtbaar wordt.

  Om te stellen dat
  “Justitie Suriname sluit rechtshulpverzoek niet uit”
  Is het maar de vraag of er een hulpverzoek komt.
  Zover ik kan aanvoelen denk ik niet dat alles transparant en helder de buitenwacht zal bereiken.


  Maak melding

 10. @ Simpel,

  zo simpel is het. Maar dit hele land zit in een wurggreep van de grootste massamoordenaar, drugsveroordeelde cokesnuiver van het Zuid-Amerikaanse continent.

  En de angstige, bange bevolking durft zijn mond niet open te doen.

  TRIEST MAAR WAAR.


  Maak melding

 11. Hr Punwasi waar en wanneer hebben de onmiddellijke huiszoekingen/doozoekingen door justitie en politie plaatsgevonden ? Zijn er personen gehoord ?

  U, Punwasi heeft medegedeeld dat de ongrondwettige CTU onder uw verantwoordelijheid valt en dat u dus deze macht aanstuurt.
  U heeft ervoor gezorgd dat de CTU over de meest geavanceerde wapens beschikt. En u weet dus ook dat Dino ook over deze wapens beschikte in Suriname, ondanks zijn crimineel verleden.

  PS : De bevolking wacht nog steeds op uw onderzoeksrapport inzake de standrechtelijke moord op meerdere ongewapende personen die verdacht werden van een gewapende roofoverval. Ook CTU-leden waren bij deze moord betrokken.


  Maak melding

 12. Nu begrijp ik waarom er zoveel zieke mensen zijn in Suriname……STRESS ! Ze weten dat ze belazerd worden en kunnen niets doen. Het is immers een vredelievend volk en na de terreur in de tachtiger jaren zijn ze bang geworden.
  Wie had ooit gedacht dat Surinamers op Surinamers konden schieten ? Men moet nog steeds bekomen van dit verleden.En dan zijn sommigen nog bezig met de slavernij…..! Punwasi heft nog heel wat werk te doen. Nou ja, gelukkkig is die amnestie wet erdoor. Dat ging wel heel erg snel dank zij de medewerking van de vieze president.


  Maak melding

 13. De PG kan dit onderzoek nooit een volledig onderzoek doen,omdat dat alle vrouwen van betrokkenen ,relaties en ouders moeten worden onderzocht.Gaat men in het paleis ook onderzoeken?


  Maak melding

 14. Onbegonnen zaak en waarom, zolang de paarse lijder en co aan de macht zijn is het oppassen geblazen zoals in jaren tachtig en vele blinde muren zullen opdoemen. Wacht maar af.


  Maak melding

 15. Beste meneer de procureur-generaal Subhaas Punwasi,

  Vandaag zegt u … “ving het onderzoek aan vrijwel direct na de publiciteit rond Bouterse’s aanhouding in Panama”.

  Een paar dagen geleden meldde u nog “… strafrechtelijk onderzoek daarnaar zal worden gepleegd”.

  Heeft u misschien last van Alzheimer of bent u lijdend aan seniliteit, u weet niet eens wat u doet en waarmee u bezig bent !!!

  Ook u bent net zoals de heer Lackin een grote schande voor het Surinaamse Volk, stap anders direct op en heb verder niets meer met uw Meesters in het kwaad te maken.


  Maak melding

 16. Brada nanga sisa,san we spang.De zaak van Dino komt straks
  toch in de doofpot.
  Want de PG weet ook,dat de CTU ongrondwettig is.Dus a final torie van een onderzoeksrapport komt nooit,omdat Dada ook de baas is van de PG.


  Maak melding

 17. Beste @ John D. Briljant hoor!

  Beter laat snappen dan nooit,want zo kan het niet.Ongeveer 40 jaren al,kunt u nagaan er moet eens een STOP met al dit soort zaken beginnen.SPANNENDE dagen!


  Maak melding

 18. Nu de knuppel in het “hoenderhok” gegooid is is er plotseling alom paniek, wat voorspelbaar was. Het vreemde in deze is dat de PG dit alles gaat/moet? leiden(lijden), niet brandschoon (coke in kofferbak affaire). Dus, krijg je het geval van de slager, die zelf zijn vlees mag keuren, dus pur bruku wer bruku systeem, waar de uitslag al bekend is. Wel moeten ze niet denken dat ze de Amerikanen met hun – jorkasupu – onderzoek wat “wijs” zullen maken. De DEA heeft alle Surinaamse spelers in kaart gebracht, je hoeft ze niets wijs te maken. Hen is alles bekend ze kijken naar hoe jullie je opstellen/gedragen, daar zijn ze nu mee bezig. Deze superspionnen weten wie met wie bevriend is in Surimaribo en dat hebben jullie niet door. De DEA kijkt op een afstand en soms heel dichtbij en dat is wat het verschil maakt, en nu ze een tois tois gekooid hebben, moeten ze alleen maar voor zangzaad zorgen, en dat doen ze heel goed. De “beerput” wordt binnenkort helemaal open getrokken, en dat is aanstaande, koekje van eigen deeg, wordt jullie opgediend met video en audio materiaal is aanwezig. De voorstelling kunnen jullie in levende lijve meemaken, en het gaat niet om fantoomverhalen, authentiek vastgelegd, wel is brkend, het gaat erom spannen, dus.


  Maak melding

 19. Grote crimineel Dino heeft aan de “terroristen” belooft dat hij in Suriname een partij geavanceerde aanvalswapens heeft klaarliggen voor de Hezbollah strijders als ze eenmaal in ons land zouden zijn.
  Zijn die weapons al gevonden, of heeft papa ze bewaard zodat Punwasie ze niet kan vinden?


  Maak melding

 20. Ja dat alles en SANTOKIH is brand schoon en dat hij gilt dat niet de AMERIKANEN in voor SU het onder zoek moet doen maar su zelf is normaal maar SU mag dan wel info vragen en krijgen van AMERIKA als het moet maar SANTOKHI doet als of hij een AMERIKAAN is en smijt met vuil op SU en hebben jullie ooit gehoord waar hij zegt van SU te houden of hoe mooi SU dan niet is wel AL WORD BOUTERSE geen president deze meneer mag het onder geen voorwaarde worden als jij je land zo neerhaalt voor andere landen ben jij geen SURINAMER waard kijk naar zijn gezicht zie de haat en wrok zelf in alles wat hij zegt ik hoop maar dat het volk niet slaapt want dan pas gaat SU huilen.


  Maak melding

 21. De DEA heeft blijkbaar genoeg bewjjzen verzameld. En alle sporen leiden naar Su. Ben benieuwd of het OM bewijzen gaat vinden, zegt alles over de huidige toestand van de rechtstaat in Su.
  Leden van CTU werden ingezet.
  overheidsgebouwen werden voor opslag gebruikt.
  SLM werd gebruikt voor coke transporten.
  Buitenlandse zaken werd gebruikt voor valse paspoorten.
  En wie weet wat nog meer van overheidsmiddelen Dino heeft gebruikt voor zijn criminele activiteiten, onder bescherming van papa DDB. Preet for pres!


  Maak melding

 22. ZO, FILET jou hebben ze nodig als getuige jou praten wijst dat je meer weet dan de AMERIKANEN en SURINAMERS net wat ze nodig hebben of heb je al een beter werk of is dit omdat je niks te zeggen hebt.


  Maak melding

 23. Het OM hoeft de bewijzen niet te zoeken ze hoeven er alleen maar om te vragen aan de verdediging van Bouterse Junior.

  Indien de staat de verdediging betaald zijn alle stukken uit de aanklacht met een bezit van Suriname.
  Indien de verdediging vanwege privacy tegen spartelt zal men een verzoek tot rechtsbijstand moeten indienen. Dat zal wel erg lang gaan duren omdat het verzoek natuurlijk steeds weg raakt op het ministerie van BUZA en later op de ambassade in Wasinghton etc.

  Echter hoelanger dit duurt des te slechter de zaak zal worden voor de President aangezien zijn coalitie ook al begint met het stellen van vragen. Des te meer onrust des te meer schade en des te meer kans op overlopers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.