Geen gratis vuilophaal voor amusementsbedrijf

7

PARAMARIBO, 8 nov – Na winkeliers krijgen nu ook amusementsbedrijven de rekening gepresenteerd voor het produceren van afval. Het opruimen na publieke festiviteiten zal niet langer gratis geschieden. Het ministerie van Openbare Werken, OW, vindt het welletjes.

OW wil vijfduizend Surinaamse dollar (ongeveer duizend euro) voor elke keer dat er feestafval moet worden opgehaald. “Het is lastig, maar bij evenementen is het een spin-off wat het vuil betreft. De organisatoren verdienen duizenden en laten de overheid steeds het vuil van derden opruimen met belastinggelden”, zegt Mike Nerkust, districtscommissaris van Paramaribo, tegenover de Times of Suriname. De bedrijven zijn intussen op de hoogte gesteld.

Vooral in Paramaribo is het een ware troep op pleinen en straten. “Het is gebleken dat de hele plek waar een evenement gehouden is, vuil is en dan moet de overheid telkens geld uit geven om alle vuil en troep die mensen achterlaten op te ruimen. We willen een schone, nette en mooie stad hebben en om dat te bewerkstelligen, moeten we ergens beginnen”, aldus Nerkust. Hij vindt niet dat de ondernemers zich overvallen mogen voelen. In andere districten wordt al betaald.


7 REACTIES

 1. Meneer Nerkust heeft een heel goed punt. Hij zou anders vóór het evenement of de show een rondje op locatie moeten maken met de organisator(en).
  Hierna zou hij ze moeten uitleggen dat dezelfde locatie binnen 12 of 18 uur na afloop van het evenement deze er exact op dezelfde manier (dus brandschoon) zal moeten uitzien anders volgt er een boete van 25000 SRD !

  Heel goed punt meneer Nerkust !


  Maak melding

 2. Wat ben ik blij met dit plan. Komop surinamers het is tijd om de zaken op p een correcte manier nader in te zien. En ik denk dat het ook zo zou moeten. Goed plan


  Maak melding

 3. Dit wordt een probleem voor Suriname. We willen alles hebben zolang we er niets voor moeten betalen. In het buitenland heb je tolwegen, toltunnels en tolbruggen. Ook voor het ophalen van vuil dient betaald te worden. Hier geldt als regel: de vervuiler of gebruiker betaalt en hoe groter het gebruik of de vervuiling, hoe meer betaald moet worden. In Suriname zijn de Surinamers zo verwend en verdommen het gewoon om voor de dienst te betalen. Is dit een opvoeding- of mentaliteitsprobleem? Onderwijsinstellingen in Suriname: leer de kinderen op jonge leeftijd dat niets gratis is in deze wereld. Alleen de zon die dagelijks opkomt en de lucht die we inademen. Volgens mij zijn jullie op dit gebied te kort geschoten.


  Maak melding

 4. Heel juist, de vervuiler betaald, alleen ben ik bang, de mentaliteit van veel Surinamers kennende dat het verzamelde vuil weer ergens achteraf in een trens o.i.d. gedumpt gaat worden


  Maak melding

 5. Goed zo! En nu nog eigendoms belastingen heffen. Tol op de bruggen en al die parasieten die op staatskosten leven zoals meye en al die zogenaamde advizeuren van de staat op non actief stellen, laat ze maar ook gaan hosselen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.