Parlement teleurgesteld of tevreden over beleid

23

PARAMARIBO, 8 nov – De oppositie is teleurgesteld en de coalitie dik tevreden over het beleid van de regering Bouterse. Dit is in afzonderlijke moties vastgelegd tijdens de ‘algemene politieke beschouwingen (de politieke voorloper op de begrotingsbehandeling, red.). De motie van de oppositie sneuvelde uiteraard.

Ruim tweemaal meer parlementariërs zien het beleid namelijk wel zitten. Ze zijn dan ook tevreden met de antwoorden die president Desiré Bouterse gaf op vragen en kritiek. “De president is uitgebreid ingegaan op vragen”, zei Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP). De oppositie vindt juist van niet. “We zijn teleurgesteld. We zien dat de geloofwaardigheid in het geding is. De uitleg was onvoldoende, eigen falen wordt steeds geschoven op anderen”, zei Guno Castelen (Nieuw Front/SPA).

De beschouwingen zouden dan ook niet veel hebben opgeleverd. “Als samenleving willen we horen van oplossingen, maar er zijn geen oplossingen of uitzicht gebracht”, aldus Castelen. In de motie roept de oppositie de regering op het beleid “om te buigen naar duurzame ontwikkeling.” Volgens de coalitie is daar al sprake van. In hun motie wordt het beleid hoopgevend genoemd. Het moet dan ook worden voortgezet. Corruptie moet worden bestreden en de financiële huishouding geordend worden.

23 REACTIES

 1. De boevenbende gaat vrijuit,voorwaarts mars.
  Dit land gaat letterlijk naar de klote.
  Wat ik wel vind het parlement van suriname is echt onder niveau.
  Net een stelletje kleine kinderen die elkaar zwart aan het maken zijn.En de bevolking die betaalt de prijs.


  Maak melding

 2. Ach ja, een kinderhand is snel gevuld.

  Corruptie viert hoog tij en de president en zijn marionetten schuwen geen enkel middel om de tent leeg te roven. Zelfs toezicht en maatregelen tegen fraude en belastingontduiking wordt door de president persoonlijk de kop ingedrukt.

  Suriname is niet alleen een bananenrepubliek, het is zelfs teruggevallen tot het niveau van een corrupt Afrikaans land, waar orde en tucht vreemde woorden zijn.

  Quote

  President: Samenwerking met SGS opgezegd

  08 Nov, 02:00

  De overeenkomst met de Société Générale de Surveillance S.A. (SGS) wordt stopgezet. Eerst ging het om een opschorting. President Desi Bouterse heeft donderdag in De Nationale Assemblee aangegeven dat het bedrijfsleven faliekant tegen de overeenkomst was en vroeg om stopzetting. Er is intussen een rapport uit. Verder gaan met SGS is niet wenselijk.

  Bouterse zei dat deze kwestie onvoldoende was doorgesproken met het bedrijfsleven, voordat de samenwerking is aangegaan. Het bedrijfsleven heeft aangegeven dat de goederen veel duurder zouden worden. De president merkte op dat de bedrijfslevensorganisaties gesteld hebben niet tegen controle te zijn, maar dit kan ook zonder SGS.

  Nu wordt nagegaan wat de consequenties zijn van het stopzetten van de samenwerking. Deze zaak wordt volgens de president uitgezocht door de juristen. De regering is bereid de consequenties te dragen van de stopzetting van de samenwerking. De president denkt niet dat het veel gevolgen zal hebben voor de Staat als de samenwerking wordt opgezegd.

  Unquote

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 3. De parlements leden die het niet ééns zijn hebben een stoornis .
  want als de meerderheid het ééns is met de regering moetenze zich daarbij neerleggen .
  castelen ,jogie randjietsihg en santokie hebben een geestelijk probleem vandaar die kronkkels in de hersenen .
  ze moeten zich laten na kijken , de surinamers hebben ze allang door , dus ze mogen hun biezen pakken en verdwijnen , want suriname heeft deze leugenaars niet nodig .het zijn landveraaders en handlangers van de noordzee .


  Maak melding

 4. een land in verval….drugsveroordeelde, coupepleger, mensenrechtenschender, dictator en massamoordenaar houdt een heel volk in een wurggreep.

  en de laffe, bange, slaafse angsthazenbevolking sluit de ogen voor de realiteit.


  Maak melding

 5. Seng-sang het wordt eens tijd dat je in de spiegel kijkt maar dan wel eerst je paarse bril afzet, want de realiteit ziet er heel anders uit, maar ook jij zult wel blind zijn, net als dat zooitje wat in het Parlement zit, die hun gebakken lucht en beloftes en de opperboef zitten te verdedigen, stel je voor iets teveel kritiek op het beleid of liever het gebrek aan, en ze worden ingewisseld voor een andere slijmerd van de baas


  Maak melding

 6. De leiders van het volk misleiden het,
  het volk dat leiding zoekt, is op een dwaalspoor gebracht.
  Hun goddeloosheid is als een verterend vuur:
  dorens en distels verbranden, het bos vat vlam,
  en alles verdwijnt in dikke rook.
  Wee degenen die onrechtvaardige wetten uitvaardigen,
  die de onderdrukking wettelijk bekrachtigen.
  Zij verdraaien het recht van de zwakken
  en ontnemen de armen van mijn volk hun deel.

  De aanhangers hebben de leiders gekozen die ze verdienen, de honden die zich bezighouden met toverij en ontucht, met moord en afgodendienst,die de leugen koesteren en ernaar handelen.


  Maak melding

 7. By the way
  President Desi Bouterse zei gisteren bij de beantwoorden van vragen in het parlement gemerkt te hebben dat bepaalde oppositieleden haatgevoelens jegens hem koesteren. Het staatshoofd zegt geen moeite te hebben met harde kritiek, maar het moet niet overkomen alsof men hem haat.
  De president ging uitgebreid in op de gestelde vragen tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen doch ging niet in op vragen over de arrestatie van zijn zoon in Panama op 29 september. Hij gaf aan dat deze zaak bij de rechter is en hij er niet op zal ingaan.
  Met betrekking tot de financiering van het ziekenhuis in Wanica beloofde het staatshoofd op korte termijn informatie te geven daar vandaag de laatste besprekingen met China zullen plaatsvinden.

  Waarmee heeft dat te maken. Spoken zien en horen op kaarlichte dag of is dit een somber teken voor wat er op komst is. Totale macht naar zich toe trekken?


  Maak melding

 8. @michael, het SGS verhaal is een beetje dubbel, wie heeft die club binnengehaald? Enerzijds is het een goede zaak dat een gerenommeerde instantie toezicht houdt op veiligheid, eerlijkheid, productgarantie etc. Anderzijds stond deze instantie jaren geleden zelf onder verdenking van corruptie en schroomde schijnbaar niet om regeringsvertegenwoordigers e.e.a. onder de tafel door te schuiven. Dat er weer ad-hoc een instantie contractueel ingeschakeld wordt zonder goed na te denken over de voor- en nadelen,wordt even zo gemakkelijk dezelfde instantie aan de kant geschoven. Getuigd wederom van weinig inzicht en een gebrek aan (voor)overleg. Men doet maar wat! Wie gaat uiteindelijk betalen voor deze zoveelste blunder!
  Aan de top verwacht je mensen met een visie! …………volgens mij hebben ze alleen een televisie!


  Maak melding

 9. De oppositie is teleurgesteld en de coalitie dik tevreden over het beleid van de regering Bouterse.

  Ik vraag me af op grond waarvan de coalitie dik tevreden is.
  Tevreden omdat:
  Er geen beleid aanwezig is waardoor een free for all geldt
  Er geen wetgeving van corruptie aanwezig is waardoor er boven tafel gefraudeerd word.
  Er besluiteloosheid heerst waardoor er een ig zag koers wordt gevaren zonder ooit de haven te bereiken
  etc etc etc

  Ik ben tevreden dat ik nog kan drinken (niet het water van de SWM)
  Ik ben tevreden dat ik nog kan eten
  Dit dankzij familie in Nederland

  Ik ben ontevreden omdat:
  de corruptie welig tiert
  er geen sprake is van een veiligheidsgevoel
  geen geld is om mijn salaris uit te betalen
  mijn rechten als burger wordt geschonden
  etc etc etc


  Maak melding

 10. “alle vermeende corruptieve zaken te doen onderzoeken en waar nodig de justitiële autoriteiten in te schakelen en indien nodig gepaste maatregelen te treffen”. De motie werd met 27 tegen 12 stemmen door De Nationale Assemblee verworpen. Een motie van de coalitie waarin de regering wordt bewierookt, is wel goedgekeurd door het college met 27 stemmen voor en 11 tegen.

  Wie had wat anders verwacht????
  Misikeba heeft rechten gestudeerd doch een ieder vraagt welk rechten literatuur door hem is gebruikt.
  Is het literatuur dat rechten kunnen worden ontleend aan bandeloosheid en frauduleus handelen.
  Dat rechten worden ontleed aan de “sterksten
  Dat rechten worden toegekend aan degene met de grootste smoel
  ik al maar ophouden want ik begin me aardig opgefokt te voelen.


  Maak melding

 11. Natuurlijk vinden die jaknikkers van de coalitie dit wanbeleid uitstekend omdat deze lieden geen lange termijnvisie hebben, en weten donders goed dat dit beleid op lange termijn grote gevolgen zullen hebben voor het land, want hebben toch alvast hun toekomst veilig gesteld.


  Maak melding

 12. GASTEN niet zo luid bij ook de vorige regering had corruptie wet kunnen maken en niet gedaan dan hadden wij dit niet hoeveel gronden en gelden zijn toen niet verdwenen waar vandaag de dag niets word gezegd niet dat het nu goed is maar zijn hun die het hoogste woord nu hebben en denken ik moet weer aan de macht ook om weer het oude op te pakken even gewoon eerlijk er is corruptie en er word gestolen maar er is meer gedaan in 3j dan in die 15j dus en vene wist het maar stuurde SOMO niet weg waarom en denk niet dat SANTOKIE schone handen heeft of zijn ze nu schoon gewassen in de oppositie.


  Maak melding

 13. Het Parool, breaking news; Dino Bouterse aangeklaagd voor hulp aan terreur organisatie Hezbollah, voor miljoenen dollars zou hij hen wapens leveren en hen ook aan Surinaamse reisdocumeten helpen, om via Suriname de VS binnen te komen. Als de in het Overijsselse Steeinwijk geboren 41 jarige Dino Bouterse voor deze wapenhandel veroordeeld wordt kan hij 15 jaren krijgen. En voor drugshandel en wapen bezit (raketwerper) kan hij levenslang krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.