Pertjajah Luhur blijft boos op minister Adhin

25

PARAMARIBO, 8 nov – Pertjajah Luhur, PL, mag soms dan vergevensgezind overkomen, dat is niet het geval met minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling. Adhin kan maar geen goed doen in de ogen van PL-leider en parlementariër Paul Somohardjo. Het naar huis sturen van zijn partijgenoten door Adhin heeft direct politieke gevolgen.

PL zal het personeelsbeleid van Adhin niet ondersteunen. Dat de minister beweert partijpolitiek buiten de deur te willen houden, zou een drogreden zijn. Het ontheffen van de betreffende PL-ambtenaren moet met iets anders te maken hebben dan het bedrijven van partijpolitiek of corruptie. “Ik daag de minister uit het te bewijzen. Ik daag de minister uit met bewijzen te komen en de zaak te brengen naar het Openbaar Ministerie”, zei Somohardjo in het parlement.

Zijn aankondiging om het beleid op Onderwijs & Volksontwikkeling deels niet te steunen,bleek een verrassing. Binnen de coalitie is er kennelijk niet vooraf over gesproken. Coalitiegenoten toonden zich verrast. Somohardjo blijft erbij dat zijn partijgenoten onterecht de deur is gewezen. Hij begrijpt niet waarom over het depolitiseren van ministeries wordt gesproken. Het is immers de politiek die mensen aan de bestuurlijke macht helpt. “Misschien moeten we de grondwet veranderen”, aldus Somohardjo.

25 REACTIES

 1. Mensen vooral niet vergeten, er is maar één ding
  belangrijk!!!

  Amina Pardi moet vanavond wel naar Kartika Plaza Hotel
  in Jakarta kunnen. Pertjajah Luhur gedraagt zich daarom
  als een boze leeuw, maar dan wel een zonder tanden!!!


  Maak melding

 2. abop zegt; hier tig zetels, ik wil ministerie dit & dat!

  luhur zegt; aub, ik heb ook tig zetels, ik wil ministerie boe & bla!

  Chan zegt; afgelopen met deze pret, indien jullie geen kader hebben, neem dan plaats op de achterbank en laat het land worden bestuurd door KADER!

  kijk dit is een man met visie!

  geen onkunde vriendenclub v DADA en dus ook geen reshuffel, geen lellebel in indonesie en geen schatje op sociale zaken tog lonnie 😉


  Maak melding

 3. -Ik hoop ooit dat partij PL niet meer bestaat. Deze man Somohardjo denkt letterlijk en figuurlijk alleen aan zich zelf en wil de mankementen niet onder ogen zien.
  Bedreigen is zijn sterkte kant, zie waarom het land Suriname achter blijft in ontwikkeling.

  -Ik weet 100% als Somohardjo ooit de macht zou krijgen zou Suriname een communistische/dictator land worden als Indonesië. Niet voor niets gaat hij regelmatig daar op vakantie.

  =Waarom als iemand zijn werk niet goed doet hij of zij NIET naar huis gestuurd mag worden?????

  -De partij van Brunswijk vertoont dezelfde elementen. Zie Belfort en Amafo waar niemand aan mag komen.


  Maak melding

 4. Hij, Somohardjo, begrijpt niet waarom over het depolitiseren van ministeries wordt gesproken. Het is immers de politiek die mensen aan de bestuurlijke macht helpt.

  Goh een garnaal kun je niets maar dan ook niets laten begrijpen. het enige wat een garnaal begrijpt is vreten en vreten en vreten en zo snel mogelijk groeien.
  Somo ga nou eens lezen wat depolitiseren werkelijk inhoud.

  Jij hebt ook bestuurlijke macht gekregen dankzij de politiek en niet op basis van kunde en opleiding en normen en waarden zoals integriteit ook ervaring ontbreekt er waardoor deze man niet bij machte is om zaken gescheiden te houden laat staan op te lossen.
  Alles ontbreekt aan deze man om leiding te geven.
  Ja een dier kun je leiden door hem vreten voor de neus te houden.


  Maak melding

 5. Pertjatja Luhur,PL, komen jullie niet met doorzichtige politieke lariekoek en beweringen die vreemd onwaar zijn,waar de menigte onbezonnen en primitief zijn gaan jullie het zeker voor elkaar krijgen want Mr Ashwin Adhin heb met zn kundigheid in zeer korte tijdsduur ingewikkelde complicaties geklaard voor het land en volk met genoeg overlast.


  Maak melding

 6. Hoewel ik het vaak niet eens ben met Somo vind ik het goed dat hij af en toe ook kritiek uitoefent.Dit in tegenstelling van bijvoorbeeld zijn collega Amzad Abdoel die zich ontplooit heeft tot een academische gatlikker.


  Maak melding

 7. O,hemel , is er nog iets origineels over van onze ECHTE Grondwet. Alles wordt gewijzigd ten gunste van de coalitie waarin de foutieve boel is vertegenwoordigd, massamoordenaar,coupplege9+ telefoon coup],veroorzaker oorlog surinamers vs surinamers [moiwana oorlog],corruptelingen[ndp coalitie],amnesia lijders enz…enz…o,ja, pedofiel Somo,kortweg…SOMO ,BRUNSIE EN BOPUTA…EEN dodelijke combinatie….


  Maak melding

 8. Wij laten de regering niet vallen, maar het beleid van minister Adhin heeft niet onze goedkeuring”, blijft Somohardjo erbij

  Natuurlijk laat hij de regering niet vallen want hij blijft, samen met anderen, vreten uit de kleine ruif druiven.
  Zou hij de regering afvallen dan is het gedaan met hem en zijn mensen die de staat zoveel SRD’s kosten om maar te zwijgen van de corruptie die hij ondersteund.


  Maak melding

 9. Deze ouwe boef somo bedrijft etnische chantage politiek en heeft idd geen ontwikkelings visie. Zijn beleid is gebaseerd op ad hoc projekten die zgn zijn populariteit moeten opkrikken. Zijn doel is persoonlijk gewin en voor degenen die op hem lijken. Wanneer worden de javanen wakker dat hun lijder niet deugd en geen charisma heeft. Het is een waardeloze coalitie die niet in staat is enige duurzame positieve ontwikkelingen tot stand te brengen.


  Maak melding

 10. Wat een grote opluchting zal het zijn wanneer het tijdperk aangebroken is dat deze 3 criminelen niet meer zouden voorkomen in de politiek van Suriname, criminelen zonder scholing en enige visie, die dit land Suriname nog meer laten afglijden naar een status van Haiti, en helaas is daarbij ook nog een groot gedeelte van dit volk schuldig aan deze situatie, want die stemmen als een kip zonder kop.


  Maak melding

 11. Het is toch weer mooi.
  Dus die garnaal wil iets wat goed fout is (en dit al ajaren, nl de overheid gebruiken als dank voor partij loyalsiten en vrienden. Nu mag die garnaal wel beweren dat er altijd gekeken word naar de geschiktheid van de betrokene, maar dat is ver van de werkelijkheid. Heel ver. Primair is het plaatsen van de persoon en niet het rendement van de persoon op die post.
  En dit is weer zo een reden waarom het altijd kommer en kwel is in Sur.


  Maak melding

 12. De tijdgeest gebiedt mij te zeggen dat aan een minister van Onderwijs en Volksontwikkeling andere eisen worden gesteld dat b.v. in de tijd dat dhr. Venetiaan nog minister van Minov was. In 1973, nog voor de onafhankelijkheid van Suriname was het onderwijs echter wel gelijkwaardig aan dat van Nederland, zo niet beter. Tussen die tijd en nu, anno 2013, blijkt dat er door diverse voorgangers van minister Adhin a la dol besluiten zijn genomen die nauwelijks voor vooruitgang in het onderwijs hebben gezorgd. Daarbij komt nog dat het onderwijzend personeel in potentie lager opgeleiden zijn. Drop-outs van het vwo en hbo hebben nog maar 1 kans: onderwijzer(es) worden. Daardoor rent de kwaliteit van het onderwijs met rasse schreden naar beneden. Minister Adhin heeft onderkend dat het hoger kader op het ministerie ontbreekt. Daarbij horen ook de PL-leden. Somo kan dus brullen wat hij wil, het zijn vooral ook zijn partijleden die voor de achteruitgang van het onderwijs hebben gezorgd. Hij loopt al vele jaren mee in de politiek, maar hij heeft zich nimmer kunnen aanpassen aan de eisen van de tijd. Progressie is hem vreemd. Ergo: Het ligt niet aan de minister dat de kaderleden op het ministerie onder de maat presteren. Daarom voert Adhin ook een niet-politieke koers. De juiste man op de juiste plaats. Wat mij betreft heeft hij het voordeel van de twijfel. Laat hem nog maar even zijn plannen proberen uit te voeren.


  Maak melding

 13. =Ik zou mij eerder druk gaan maken om het volgende. lees een stukje tekst::::::::

  =PARAMARIBO – Tien van de elf ontslagen ministers, onder wie Ramon Abrahams en Adeline Wijnerman van respectievelijk Openbare Werken en Financiën, hebben geen criminele handelingen gepleegd. Er is daarom geen reden om hen strafrechtelijk te vervolgen. Dit zei president Bouterse donderdag in De Nationale Assemblee op vragen van DNA-leden.

  =HOE WEET BOUTERSE DAT ABRAHAM GEEN CRIMINELE ACTIVITEITEN HEEFT GEPLEEGD?? IS HET NIET DE TAAK VAN DE ADVOCATEN/RECHTERS OM DIT TE ONDERZOEKEN


  Maak melding

 14. die hele bende luhur parij somo of wat het ook mag heten is één tering zooi bij elkaar.

  huigelaars billen likker kakerlakken bende bij elkaar.

  schaamte loos..


  Maak melding

 15. Paul Somohardj; the right man on the right place!!!!

  Basta!!!! In het belang van iedereen. Zonder aanziens van persoon.

  Paul Somohardjo; wij jongeren hebben anno 2013 absoluut géén zin om mee te doen in jullie onzin politiek!!!! Wij willen dat het volk ontwikkeld wordt, in het belang voor Suriname.

  Hou dus op Paul!!! Ga weg!!! Moele pae!!! Wij hebben figuren als Somohardjo niet nodig!!!

  Jullie soort houdt ons op in ontwikkeling!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 16. Ray is niet bij de les praat je over kip praat hij over krap steeds weer 1980 de mensen weten dat al of denk je het volk daarmee de rug te laten keren voor hun nu gekozen partij denk jij dat ze dit niet wisten kom met iets nieuws het volk keert toch ook niet de rug als er steeds op genoemd word wat NL heeft gedaan in SU het is nu juist waar SANTOKIE likken’. PASEW, ga nogmaals lezen SANTOKIE geeft alle kleine partijen wel 1 of 2 ministeries dat is belooft ze komen dan niet in hoofd centrum maar als ze geen kader hebben krijgen ze dat toch uit dank voor steun lees je of begrijp je het niet. O ik weet het je wilt het niet begrijpen en dan maar draaien goed woordje voor jou partij. Hahahahaa


  Maak melding

 17. Ik kan helemaal niet begrijpen, waarom de Coalitiepartners Leiders niet onderling communiceren/discussieren en aan een oplossing proberen te komen.
  Waarom moeten interne problemen naar buiten komen?
  Als er geen eenheid is onder de coalitiepartners, hoe zal dan er een eenheid in dit land bereikt worden met het volk?
  Deze coalitie Regering moet niet verbroken worden en het moet voor altijd bestaan.
  NF moet wel verbroken worden en moet niet meer bestaan, dus ze moeten aan sluiten/ondergeschikte deelgenoten worden in deze coalitie Regering.


  Maak melding

 18. Minister Adhin is geen Pae Somo.Begrijpt die Pae niet,dat de bekwame minister die luie ambtenaren naar huis heeft gestuurd.Het is duidelijk geweest,dat deze gasten ongeschikt voor hun baan waren.Dus Pae Somo,dit is de duidelijke taal van dhr Adhin geweest.En hij weet ook,dat deze beslissingen van de hogere hand komt.Dus Pae Somo ye pley chinesie.Met hogere hand bedoel ik het kabinet van de Pres en de Pres zelf.Dus Pae Somo “:Opo Koh “”


  Maak melding

 19. Somo speelt theater!! Het beleid wordt niet door Adin bepaalt, maar door Bouta!! Bouta gaat hem eerdaags eruit trappen, let maat op wat dat Somo gedoe begint danig te irriteren!!


  Maak melding

 20. Laat Somo en maar freubelen in het parlement. Niemand neemt deze principeloze awarie serieus of kan iets goeds zeggen van deze man. Zijn cost benefit analyse zijn nog steeds in zijn persoonlijke voordeel dus iedereen kan hem beledigen, zelfs als pardi een stallie verdient met mek mek in Jakarta en somo dat krijgt is het ok met hem.


  Maak melding

 21. De KTPI bewijst toch de beste vertegenwoordiging te zijn voor de Javaanse gemeenschap.
  Verdienste:
  1. Uitgifte grote landbouw/veeteelt percelen in Saramacca aan de Javaanse gemeenschap
  2. Uitgifte grote landbouwpercelen in Commewijne aan de Javaanse gemeenschap
  3. realisatie grote projecten projecten in Saramacca, Nickerie, Commewijne en Wanica ten behoeve van de Javaanse gemeenschap.

  Maar KTPI is in de vergeethoek geraakt. In 2015 is er weer hoop. KTPI maak de goede keus als partij in het belang van land en volk.


  Maak melding

 22. Het kan Somo niet verdommen zolang er maar een stelletje bevoegde doch volstrekt onbekwame pa-i’s en ma-i’s kunnen worden geregeld, die er de ballen verstand van hebben.


  Maak melding

 23. Ik heb niet veel te zeggen ……Wie of wat verlost ons eens van deze Demagoog,Landverrader en Opportunist. Deze man is misselijkmakend en blijft politiek overleven door chantage en verraad. Heeft nog nooit iets toegevoegd aan de ontwikkeling of voorruitgang van het land.Steeds maar zichzelf en mensen die op hem lijken schaamteloos bevoordelen ten koste van de samenleving . Smerige H…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.