Ondernemers knappen Surinaams ouderencomplex op

5

Een groep Surinaamse en Nederlandse ondernemers heeft op eigen initiatief de 21 jaar oude gemeenschappelijke ruimte van het ouderencomplex ‘Kamalhuis’ aan de Gerard Doustraat in de Haagse Schilderswijk flink onder handen genomen. In het wooncomplex wonen vooral Surinaams Hindostaanse ouderen die de gemeenschappelijke ruimte gebruiken om hun familie te ontvangen of hoogtijdagen te vieren. Door deze actie kunnen zij op 3 november a.s. het Hindostaanse lichtjesfeest ‘Divali’ op gepaste wijze vieren.

Bewoner, de heer Sewtahal: ‘Met Divali maken hindoes hun, huis, erf en omgeving extra schoon. Verder houden we in deze gemeenschappelijke ruimte ook wekelijks kerkdiensten. Omdat wij zelf niet in staat zijn om de ruimte te reinigen en te verven, is de helpende hand van de ondernemers echt heel welkom. We hebben de woningbouwvereniging vaak om hulp gevraagd maar in deze crisistijd liggen de prioriteiten anders. We zijn wel blij dat de woningbouwvereniging alle medewerking heeft verleend aan de opknapactie.

PvdA-gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash roept Tweede Kamerpolitici op om bij de crisis heffing de woningbouwcoöperaties in krachtwijken te ontzien. De landelijke politiek staat regelmatig in de startblokken als de Schilderswijk weer eens negatief in het nieuws is. Vervolgens wijzen dezelfde politici naar elkaar of naar anderen als het om de broodnodige financiële en morele ondersteuning gaat’. Ramnewash is blij met het initiatief van de ondernemers en hoopt dat het ook anderen motiveert om ouderen te helpen.

Trekker van de ondernemersgroep, Robin Goelela van het Tapijttegelhuis heeft de smaak te pakken: “We gaan ook aan de slag bij andere wooncomplexen van ouderen, want ik ben geschrokken van het feit dat vooral allochtone ouderen in stille armoede in Nederland leven. Dit komt doordat zij geen volledig AOW hebben opgebouwd en vaak geen of een klein pensioen hebben”.


5 REACTIES

 1. De aow wordt gecompenseerd. Voor de hur en de zorg krijg je toeslag en de belastingen en heffingen hoef je niet te betalen. Ds praat niet over armoede maar over weinig te besteden.


  Maak melding

 2. 01 nov. 2013

  Robin Goelela: “We gaan ook aan de slag bij andere wooncomplexen van ouderen, want ik ben geschrokken van het feit dat vooral allochtone ouderen in stille armoede in Nederland leven.

  Srika roept op dit forum al jaren over de toenemende
  armoede en verpaupering onder Surineds. Nu is er alweer een bevestiging op die schreeuw.

  Wat prachtig is, is dat Surinaamse ondernemers gezamenlijk met Nederlandse hierin toch wat verlichting willen brengen in de noden van die mensen. Prima, deze participatie!

  In Rotterdam is het niet anders gesteld met een deel van de Surineds. Armoede, armoede en nogmaals armoede!!

  Srika zal nogmaals proberen te sonderen met enkele (deel) gemeenteraadsleden, om zo te kijken hoe deze Surineds geholpen/bijgestaan kunnen worden. Hopelijk worden deze raadsleden niet pas wakker als de campagnetijd naar de verkiezingen toe nadert.

  Maar het initiatief in de Haagse Schilderswijk is prijzenswaardig.
  Srika


  Maak melding

 3. Armoede???

  In Nederland praten ze al over armoede als ze geen 3de verre vakantie kunnen boeken of niet 2 x per week kunnen uit eten.

  Armoede is als je naar bed gaat met honger,geen kleren kunt kopen en geen dak boven je hoofd hebt…


  Maak melding

 4. Natuurlijk molenaar! Die zwartjes moeten hun kop houden en blij zijn dat ze in je mooie witte land mogen leven! Wie ben jij om te bepalen wat armoede is? Stakker, ik krijg steeds meer met je te doen, dat je hier op WK je frustraties moet afreageren van je compleet mislukte leven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.