President ziek, parlementariërs mogen naar huis

87

PARAMARIBO, 1 nov – President Desiré Bouterse heeft voor de tweede maal geen antwoord kunnen geven op vragen van parlementariërs over het ontslag van minister Adelien Wijnerman van Financiën. Terwijl parlementariërs zaten te wachten op een verklaring, liet het staatshoofd afmelden. Hij is ziek en kon niet naar het parlement.

De ‘algemene beschouwingen’, de formele aanloop naar de begrotingsdebatten, moesten worden uitgesteld. Node, omdat het parlement zit te wachten op uitleg over het ontslag. Ook werd van het staatshoofd verwacht dat hij meer uit de doeken zou doen hoe de opvolging op Financiën zou plaatsvinden. Ook bij de vorige parlementsvergadering lukte het niet, omdat de president toen naar de tandarts moest.

Suriname zit intussen al bijna een maand zonder minister van Financiën. Waarnemer is minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Die heeft zelf al de handen vol aan één van de meest moeilijke ministeries. Binnen de coalitie wordt er van uit gegaan dat de economie en de nationale financiële staat stabiel genoeg zijn. Maar de oppositie vindt het onverantwoordelijk zulke ‘onzekerheid’ zo lang te laten duren. Bouterse wil inzicht in de financiële winkel.


87 REACTIES

 1. Het lijkt wel de slechte leerling van de klas. Je huiswerk niet maken, of een te moeilijk proefwerk en dan maar de weg van de minste weerstand kiezen. je ziek melden bij de hoofdmeester. In Su wordt continu de zaak belazerd, op alle niveau’s en met verschillende drogredenen. Het goede voorbeeld wordt van boven gegeven. Top down noemt men dat. In het parlement is paars de beste leerling van de klas, als het de boel belazeren betreft. Paar holle vaten, die het hardst klinken. De meerderheid van paars heeft zo weinig reliëf/context/opleiding dat je ze nooit zullen horen. Grijsrijders noemt men dat. Salaris wordt toch maandelijks trouw op de rekening gestort. Jaknikkers en niksnutters.


  Maak melding

 2. bullshit,sinds de aanhouding van dina en eddy amang e broeia,amang e shie bakru in de avond en yorka op de dag,
  niet meer naar het buitenland laat staan binnenland maar ja het is te begrijpen.bonoemang is er zat hoor(haitianen)
  om de pres.van ons te helpen.


  Maak melding

 3. Ai booi, bouta knijpt . Hoe gaat deze boef het vertellen aan de rest van de boeven hoe hij geboeft heeft . Volk van su let goed op want er woedt een list beraamd om jullie weer op een dwaalspoor te brengen. Volg goed : bouta zijn hersenen staan op springen.
  Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 4. Ik zou graag van RobG horen welke volkomen logische verklaring er is dat ‘de beste president ooit van Suriname’ als het spannen wordt, altijd moe, ziek of misselijk is.


  Maak melding

 5. Je bent Schoolziek noh?
  Weet u nog wat men daarmee bedoelde?!

  Deze mini-president is steeds op cruciale momenten ziek, zwak of misselijk!

  Zij die zich ndp’er noemen moeten zich nu toch wel afvragen of zich met deze zielige vertoning kunnen
  vereenzelvigen!!!

  Tot slot, uitspraak van de dag;

  “Dit megakabinet met megadromen eindigt in een gehavend team zonder wapenfeiten”.

  Aldus sprak Asabina, Fractievoorzitter van BEPie.


  Maak melding

 6. De druk in de ketel is te groot voor de president. Hij had naar de minister van financiën moeten luisteren en nu wilt niemand deze post omdat ze de verantwoordelijkheid niet willen / kunnen dragen dat de kas die al leeg is geplunderd geen geld meer heeft. Hoe ga je dat uitleggen aan de mensen.En hoefdraad van de CBS weet dat ook. Nu maar afwachten op IMgold voor meer geld.


  Maak melding

 7. Zijn Pero, Sabidieiri, RobG en co in de buurt om dit uit te leggen. Suriname heeft al 3 weken geen minister van Financiën en de President kan het nog steeds niet uitleggen.

  De president geeft op Bigi Sma dey uitleg en schoffeert zijn regering en ambtenaren. Feitelijk verklaarde hij zich zelf incompetent en dat zal ook blijken als hij de volgende keer in de DNA zijn mond opent.


  Maak melding

 8. Altijd is Kort jakje ziek, …….

  Vene is in die 15 jaar nooit ziek geweest.

  Maar ja, hij rookt niet (en ik bedoel geen sigaretten), hij snuift niet, ……. .


  Maak melding

 9. Ik wil jullie wel een vraag stellen,mag de President zich niet ziek melden,als die man werkelijk ziek is.
  Het is egewoon een toeval,want Pappa Bout kennende zal wel een passend antwoord voor jullie klaar hebben.
  Oeng libi na mang ,,tot 5 November daaaaaaag.


  Maak melding

 10. ONFOKKING GELOFELIJK!! Mensen zien jullie dat nu nog steeds niet?? Dansen op dat podium, niet ziek. Reisje naar China, niet ziek. Zoonlief, oh nee zoondief vastgezet in de usa,niet ziek. Die gouden cup vasthouden ( met een bigi smile ), niet ziek! Dromen over de WK!, niet ziek, ( alhoewel ziek in de kop!), vergadering, ZIEK!!!! Mensen hoe lang pikken wij dit nog? Durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat hij nooit gaat komen en komt hij wel, nou dan kunnen we lachen want dan komt er geen fatsoenlijk woord uit zijn strot, dan is het net een goedkope lachfilm. Deze man heeft totaal niks in zijn mars, trouwens een man? Een man heeft “ballen” hij heeft niks, hij zou zelfs nog geen koning kunnen zijn van de Afrikaanse staat Zamunda.


  Maak melding

 11. Jongens en dames maken jullie er geen drama van. Pres is kerngezond. Dat heeft hij bewezen met de beklimming van de Voltzberg. Als hij ziek is dan is hij ziek. Verzieken jullie het niet voor hem. En hij hoeft ook geen doktersattest te overleggen. Basta.


  Maak melding

 12. Omdat de president een dubbele- of verborgenagenda op na houdt, zal hij voorlopig zogenaamd ziek blijven. De precaire financieeleconomische verval wat het land doormaakt interesseert hem geen sier, het tegendeel is waar. Deze misdadige crimineel is geen president zoals je kan verwachten. Maar zit daar uit puur eigenbelang om zijn veroordeling als criminele misdadiger te ontlopen. Daar is deze egoïstische-narcist 24/7 meebezig. Omdat hij deze zware taak niet aankan, wringt hij zich in velerlei bochten om zijn (bewuste) afwezigheid te rechtvaardigen. Overduidelijk blijkt dat deze smuigerd geen verantwoordelijkheid neemt. In iedere rechtsstaat weet men dat het van groot belang is de monetaire autoriteiten in functie te hebben en te houden. Deze anti-president toont duidelijk “dictatoriaal” gedrag, dit heeft meer weg van de “opmaat” naar een “autocratische staat”, vooral omdat deze misdadiger niet zorgt dat de politieke monetaire autoriteit in functie wordt gebracht. Dit gedrag wijst duidelijk naar het tijdrekken om binnenkort een “staatsvijandelijke” voorval te simuleren om zo een “staat van beleg” af te kondigen. Als je terugkijkt naar de vervangingen die in de laatste drie jaren hebben plaats gevonden. Wel wil ik hem waarschuwen dat we niet meer in de jaren 80 zijn. Suriname wordt goed in de gaten gehouden (bijv. het OAS), want mocht deze crimineel misbruik maken van zijn positie. Wil dat zeggen dat hij zijn eigen (dood)vonnis tekent. Want hij wordt goed in de gaten gehouden, en dan mag hij zijn zoon gezelschap houden in een Amerikaanse cel.


  Maak melding

 13. Natuurlijk is Bouta ziek, dat is hij al heel lang, maar dan in zijn bovenkamer, net als zijn volgelingen die nog steeds niet in de gaten waar dat mannetje mee bezig is of gewoon rechtlullen wat krom is, of gewoon dezelfde ziekte hebben, triest voor de anders en beter willenden in Suriname


  Maak melding

 14. Die durft zonder een gepantserde auto de straat niet meer op !

  Zou er toch een Amerikaanse DRONE boven Paramaribo cirkelen ?

  Of zitten de Navy Seals al in Paramaribo om hem op te pakken ?

  You can run, but you can not hide Mr. President !


  Maak melding

 15. het omgekeerde zou leuker zijn: Parlementariers ziek, President naar huis!
  Als het ernstig is beterschap, als je schoolziek bent, shame on you !


  Maak melding

 16. Nee de Pres heeft ziek gemeld omdat hij op de schoen die rechtzaak van MUNTSLAG moest volgen .hij had hoofdpijn tog.Want nu de zaak van muntje verdaagd is naar 3 december,besefd hij ook dat dino dieper in de shit zakt.Dus de komende tijd wordt het ziekmelding tijd.M.A.w het wordt spannend.
  Ik zou zeggen Pres beterschap!


  Maak melding

 17. Holle vaten klinken het hardst. Het gebral uit hun monden is omgekeerd evenredig met hun intelligentie. Denk al het gebulder en gebral vanaf/vanuit de Berm. Er zijn een paar die hun meester overtreffen.


  Maak melding

 18. Hiermee probeert de President voor de zoveelste maal een aanslag te plegen op de democratie. De President heeft een gewoonte gemaakt om enkele keren per jaar een monoloog te houden waar niemand is in geïnteresseerd.

  Het is meer dan duidelijk dat deze president het openbaar debat met de oppositie ontwijkt!

  Het moet duidelijk zijn dat de President niet het vrije recht heeft om te beslissen of hij verantwoording over het gevoerde beleid aflegt in DNA of niet, hij is daartoe grondwettelijk verplicht.

  De President heeft voorts niet de vrijdom om te beslissen of hij, door parlementariërs gestelde vragen, zal beantwoorden of niet. Hij is daartoe bij wet verplicht.

  HET VOLK HEEFT RECHT OP ANTWOORDEN !!

  SVP antwoord van de paarse volgers (graag zonder emotioneel te worden). Nederland, kapitalisme en zionisme hebben niets met deze discussie te maken dus deze zaken kan buiten beschouwing worden gelaten.


  Maak melding

 19. Steeds als deze zogenaamde president zich moet verantwoorden voor zijn acties, en beslissingen die hij maakt is hij:

  1. Ziek
  2. Naar de tandarts
  3. Naar het buitenland
  4. Moe
  5. Smoesjes Smoesjes Smoesjes

  Allemaal leugens om zich niet te hoeven te verantwoorden voor zijn daden.

  Maarrrrrrrrrrr:

  Ziek of andere Smoesjes heeft hij niet wanneer hij Dure auto’s koopt.

  Ziek is hij niet als hij een WK wereldbeker moet verwelkomen in Suriname( belachelijk)

  Ziek is hij niet wanneer hij leugens en beloftes aan het Surinaamse volk zit te verkopen. (0m stemmers voor zich te houden.)

  Ziek is hij niet wanneer hij moet reizen naar het buitenland voor zogenaamde ontmoetingen met……

  Ziek is hij niet om impulsief naar een radiostation te gaan en nog meer beloftes te verkondigen, die hij toch niet zal nakomen.

  Ziek is hij niet om de goeie en goed geschoolde parlementariërs te ontslaan.

  Ziek is hij niet, om aanwezig te zijn bij de Bigi Sma Dey te Colakreek.

  Bouta.. ik weet niet wie je voor de gek denkt te houden, maar mij in ieder geval niet. Ik heb de spelletjes die je speelt allang door, en hopelijk het Surinaams volk ook.

  Het is alleen jammer dat die het dupe worden van jou geheimzinnigheid,leugens en zinloze beloftes.

  Laat dit ook een wijze leer les zijn voor het Surinaams volk:

  Ga Niet af!!!!! Op mooie praatjes en beloftes en die grote feestelijke massameeting waar men als een celebrity wordt ontvangen. En er veel eten,drinken is en gedanst wordt om jullie goed te houden tot de verkiezingen.

  Ga af op politieke partijen waar men de juiste opleiding~kwaliteiten en ervaring heeft.

  Waar men juist weet te handelen als er problemen zijn. Maar vooral transparant,duidelijk en eerlijk is tegen het volk.

  Mi lobi srananman wezen jullie verstandig met jullie stem.


  Maak melding

 20. Die Cadilac is straks nodig om DDB naar zijn laatste rustplaats te vervoeren.
  Geen gek idee eigenlijk, wel kapitalen gaan kosten en dat betaalt de samenleving en daar moeten wij voor over hebben.

  Is toch zielig als hij straks langs hele Paramaribo rondgereden moet worden. Dus die Cadilac is toch geen slecht idee.

  Time will come.

  Laatste rustplaats en hij ruste in vrede.


  Maak melding

 21. We zijn het intussen van Bouta gewend dat hij zijn eigen braaksel inslikt, hij ontkent dan glashard dat hij een bepaalde uitspraak heeft gedaan of hij komt zonder uitleg zijn beloften niet na. De lijst is intussen eindeloos, maar ik wil volstaan met
  1. Ik heb geen verhoging van de AOV gelden beloofd.,
  2. Ik heb nooit gezegd dat mijn zoon de beste persoon is om de CTU te leiden.
  3. Het 8 december strafproces zal ongestoord voortgang vinden, ook ik wil dat mijn onschuld door de rechter bewezen wordt.
  De laatste bewering van Bouta luidde: “Wijnerman tekende zonder dat Ameerali en ik het wisten de overeenkomst met de Société Générale de Surveillance S.A. (SGS), daarom moest ik haar wel de laan uitsturen”.
  Nu zou Bouta ook zonder uitleg en gezichtsverlies (je kan iets dat je niet hebt niet verliezen) Wijnerman weer als minister kunnen aanstellen, ik ben namelijk bang dat hij in heel de wereld niemand met gezond verstand zo gek zal kunnen vinden die de opengevallen post van minister van financiën apprecieert. Hoe langer hij wacht met Wijnerman te verzoeken om weer minister te zijn, hoe groter de schade voor Suriname wordt.


  Maak melding

 22. Natuurlijk is hij ziek geworden, omdat zelfs zijn eigen mensen van de coalitiegenoten kritiek op hem hebben geleverd. De woorden uit de mond van Andre Misiekaba, Brunswijk, en Somohardjo waren niet mals!


  Maak melding

 23. Hij is weer ongesteld!
  De begroting is te groot voor hem.
  Hij is gewoon bang, bang, bang en durft de confrontatie niet aan.
  Vluchtgedrag! Laf en laag!


  Maak melding

 24. Op de dag dat deze President verantwoording zou komen afleggen in het Parlement is deze man altijd wel ziek, zwak of misselijk …

  Telkens weer wanneer je mag hopen op een antwoord of eindelijk een behoorlijk uitleg over staatszaken heeft deze man wel wat.

  Hij hoopt gewoon dat de tijd alle wonden heelt want Surinamers zijn nogal vergeetachtig …


  Maak melding

 25. Beste RobG,

  Is dit nou de beste President ooit … is toch een President om je voor te schamen !!

  In Ocer altijd een grote mond maar in het Parlement zo stil als een muis …


  Maak melding

 26. @Henk Molenaar

  je weet ook niet alles, ik denk dat hij ongesteld is of duizelig omdat hij zoveel geld heeft uitgegeven aan leuk speelgoed. en denkt hij nog even terug aan vroeger.

  vroeger, toen hij nog even snel naar cuba kon naar de dokter, vroeger, toen abrahams nog nieren had, vroeger, toen alles nog mooi was…

  @singsing

  zo komt het ook op je af. schooltje spelen. maar dat geeft dan ook precies het niveau weer. geen gelijkheid, maar totale ondergeschiktheid.

  maar gelukkig, pimpelpaars heeft het niet door……


  Maak melding

 27. Pres ziek.
  Reden: binnen zijn innercircle niemand kan vinden die deze post wil bemannen. Allemaal klaplopers en opportunisten om hem heen.
  Oplossing: dump je schoonzoon en zet Wijnerman weer op haar post. Boedhoe Governer CBvS.
  Deze dames schijnen meer ethiek te hebben dan dat hele kabinet van je bij elkaar. Die domme Pres kan misschien nog wat leren van hun.
  Geef de PG opdracht om malversaties en corruptie te onderzoeken welke zijn gepleegd door o.a. oud ministers zoals die graaiers van Domeingrond, O&W en meer van dat gespuis.
  Maak schoonschip en dump die kakkerlakken om je heen. En als klap op de vuurpijl schrijf je nwe verkiezingen uit en zeg je dat je weg gaat uit de politiek.


  Maak melding

 28. Altijd is deze crimineel ziek ,op alle werkdagen meldt hij ziek,behalve op zon-en feestdagen!
  Tijd voor hem om zich te begeven in een ziekeninrichting want hij is bedlegerig geworden,sinds de gevangenneming van zijn even criminele zoontje heeft deze crimineel geen zuurstof meer om verder met het leven te gaan.


  Maak melding

 29. Nergens ter wereld komt het voor dat wanneer de president (ziek) is gaat het parlement naar huis. Alsof er geen andere belangrijke zaken op de agenda staan. Is het omdat de functie van parlementariër een bijbaantje is en niet als volwaardig gezien en daarom onderschikt is? Dus, een poppenkast, met onvolwaardige incompetente sujetten, die het volk steeds zand in de ogen strooien. Want van beleidmakers kan je in de verste verte niet spreken, dit is gewoon het volk in gijzeling houden – door de president – en zij kijken gelaten toe. Dit omdat de achterban (het volk) politiek – analfabeet is – dus niet onderlegt is, en alles goed vinden wat deze struikrovers doen. In de hoop dat er een kruimel voor hen overblijft, want een kinderhand is gauw gevuld. Niet wetend dat zij met geraffineerde egoïsten te doen hebben, die uitsluitend voor eigenbelang in dit College zitting hebben.


  Maak melding

 30. Henk Molenaar
  Als Bouterse een debat of discussie moet voeren is hij ziek, moe of misselijk……

  Straks hoor je dat hij zwanger is…alleen smoesjes hahahaha


  Maak melding

 31. Meester, meester de hond heeft mijn huiswerk opgegeten mag ik naar huis?
  Maar daar is toch de vieze president toch, hij moet de president vervangen in dit soort gevallen en daar wordt hij voor betaald. Basja bobo heeft boven zijn macht gegrepen en nu weet deze incompetente geen raad. Regeren met geweren kan hij wel.


  Maak melding

 32. Wat is er van deze couppleger en moordenaar over gebleven, zijn gezondheid gaat hem nu ook parten spelen, voor velen een opluchting, want zijn hem liever kwijt dan rijk, want deze oude zieke moordenaar kan niks meer betekenen voor dit land, en heeft al genoeg kapot gemaakt, zelfs zijn Eigen mensen in 1982.


  Maak melding

 33. Ik denkt dat de macht van Desire Delano Bouterse MR.President van het land is aan het declineren!!Griezelijke en pathologische dagen voor hem,waardoor hij zich ziek gemeld heeft en wat hij vroeger zinloos gedaan heeft kan in functie van lichaam en\of geest later op leeftijd gaan storen,zijn gedachte is op het moment meer aan zijn lieve zoon dino ook.{hoe en wat hij voor hem kan betekenen}.


  Maak melding

 34. Hij vertoont diverse symptomen van de zeer kwaadaardige ziekte Incompetentia, er is bestaat titnutoe geen genezing hiervoor.
  Als enige preventie maatregel dient men de school op jonge leeftijd te bezoeken en geen achterhaalde smoesjes opwerpen om te verzuime.


  Maak melding

 35. Wat in tachtig niet is gelukt zal nu ook niet lukken na drie jaren MeKa Combinatie. Duidelijk zijn de bittere vruchten die nu worden geoogst en alle aanhangers verdienen deze bittere vruchten van geestelijk en moreel verval, naast de komende megaschulden, want die komen wis en zeker. Ondanks dat krijsen vele die hard Meka Combinatie aanhangers zich dagelijks paars, a fout a no neks, wiens we kaka, pres na oenoe mang.


  Maak melding

 36. Henk Molenaar de antwooord weet jetog hoe dat komt , door al die moorden die hij gepleegd heefd (geweten neemt de overhand ) en al die coke die hij gebruikt


  Maak melding

 37. In Su wordt men geconfronteerd met alle soorten ziekten en fobieën, sinds dat men weet dat de Amerikanen ook in Su de boel hebben afgeluisterd. Men heeft naast het feit dat onze leerling bang is om te zakken voor zijn proefwerk in het assemblee ook al sinds enige tijd een vliegfobie ontwikkelt. Ook een fobie om zich te begeven in de openbare ruimte is tevens manifest geworden. De Amerikanen waren allang doordrongen van het feit dat Su wordt geleid door een stelletje psychopaten met hun corebusiness het poeder die je linea recta naar het paradijs leidt. Nee niet het paarse poeder, maar het witte. Maar paars denkt nog steeds dat ze in het paradijs wonen. Hoe zal de geschiedenis deze kabinet betitelen die nu Su regeert? Cocaïne kabinet Baas B en Amerali. Een kabinet die zich heeft gekenmerkt in grootheidswaanzin, geldsmijterij, verspilling, roof uit de staatskas, kabinet waar minstens 50 ministers zitting hebben, grondroof, dure cadeaus, whisky en kaviaar, het knevelen van de vrije pers, intimidatie, criminaliteit, etc, etc. Kijk waar deze kabinet in groot is. En de Amerikanen weten o zo veel, dat men daar in Su stante pede diarree krijgt. O, ja vergeet niet. Binnenland is nu mij buitenland.


  Maak melding

 38. bouterse zit op blaren. ziek omdat dino over ee paardagen moet voorkomen.snap het parement da niet en het volk.de waarheid komt naa boven papi boterse..want dinootje verteld alles aan amerika.en dan is de schijn helemaal voorbij .voor.appabouterse..ziek.jaja.beloften maakt schuld


  Maak melding

 39. Het is toch geen grapje. Parlement weer naar huis gestuurd. Het is toch geen coup. In het verleden moest die ene smeerlap het klusje voor hem klaren. Toen Shankar president was. weten jullie dat nog?? Goed zo. Graanoogst met zijn punt 16 in het parlement om ze naar huis te sturen. om het land weer te coupen. Smeerlappen die zich altijd hebben bediend met het wapen. Dapper tegen het eigen volk. Tegen het buitenland hebben ze nog niks geklaard. Op Zanderij zijn ze hals over kop gevlucht toen een paar Braziliaanse helikopters daar landen. Dachten dat het zo ver was. Een buitenlandse interventie. Ik denk wat een dappere leger toen. Geef maar mij Rambocus die nog probeerde iedereen in fort Zeelandia de andere medegevangenen nog met zijn vege lijf probeerde te verdedigen tegen de slager B.


  Maak melding

 40. De pres.neemt dezelfde foute beslissingen van wel eer maar verwacht betere uitkomsten.Hij moet begrijpen dat het toen fout was en het nu weer een foute boel is.Een ezel stoot zich niet eens steeds aan dezelfde steen.


  Maak melding

 41. Laatste nieuws:

  Ik heb via via vernomen dat Edward Snowden (die in Rusland is) heeft door gespeeld aan alle staatshoofden waarvoor ze beluisterd zijn. Sommige staats hoofden staan op de zwarte lijst en er is afgesproken om ze te arresteren wanneer ze in een bevriende natie zijn.

  Verder zeg ik niets…………………………………………………………….


  Maak melding

 42. smoesje 6; oooops ik kan niet tellen dus sowieso geschikt als InieMINI-ster van Financien…

  moet dus zijn smoesje 7; ik ben aan de schijterij


  Maak melding

 43. de man poept letterlijk in zijn broek..

  hij weet niet hoe te praten in het openbaar waar er vragen gesteld worden..

  hij is niet ziek op de dans vloer,om te zingen,feest te vieren,buitenland te gaan en ga zo maar door,,nu durft hij nieteens naar het buitenland te gaan..

  dat hij een moordenaar is,is duidelijk overtuigend bewezen..,,anders had de man zich heftig verzet en de OM- PG aan het werk gezet zijn onschuld te bewijzen,maar dat kan hij niet..

  zijn persoonlijke adviezeurs kunnen nieteens een stuk voorlezen die door zijn advocaten waren opgesteld,waardoor hij zelf escussen moet doen aan tjon..

  dat zijn zoon in new-york vast zit,zal hem een worst wezen,alleen is hij o zo bang dat hij wordt op gehaald om aldaar verantwoording af te leggen..

  aan het land volk heeft hij letterlijk schijt aan..

  ronny die hem zo trouw is en bereidt tot 2030 samen te zweren,is nu ookal kritiesch geworden maar verlaat het zinkende schip niet even-eens pa’e somo..


  Maak melding

 44. Wat zo jammer is, is dat de oppositie zich zo laat kleineren door de president en zijn partijgenoten.
  Ik vraag mij af waarom de totale oppositie haar mandaat teruggeeft en opstapt en de NDP maar laat aanmodderen zodat een ieder kan zien hoe deze coalitie Suriname leidt naar de ondergang, trouwens Suriname is reeds op pad naar de ondergang en dit pad is reeds voor 75% afgelegd.

  Waarom de totale oppositie niet opstapt is voor mij onbegrijpelijk. Komen jullie nu niet met “als de oppositie opstapt geven ze de coalitie vrij spel”
  Dan maar vrij spel en wachten op de ondergang


  Maak melding

 45. Hoi…..Dada is ziek.Het is toch werkelijk waar,dat Dinootje
  weer moet voorkomen.Dus Dada moet rust nemen,en Dinootje
  zo snel mogelijk vrij krijgen van de Marshals.Want zoals
  jullie allen het weten,dan gaat zijn huis advokaat Irwin
  baboe Kanhaai alle leugens verzamelen om Dinootje vrij te
  pleiten.Ik hoop,dat hij voor mekaar krijgt.


  Maak melding

 46. Ik hoop dat de groter wordende groep jongeren, die stemrecht hebben, wel kritisch kan denken en kiezen, en dat ze geleerd hebben van zeer foute keuzes van de oudere generaties!


  Maak melding

 47. @Eduard vrijdag 1 nov 2015 0m 12.16
  Laten wij de kritiek van Somo, Ronnie en misiekabha met een korrelyje zout nemen.Wat deze 3 roepen is meer voor de bunhe,gewoon niet serieus nemen die handel/ grappe-nmakers. En wel om de volgende reden; Missie zaka-zaka had voor de verkiezingen van mei 2010 zeer plechtig beloofd dat dat 8 dec strafproces gewoon door zou kunnen en worden behandeld. Kun je je nog herinneren hoe deze valse domin(nee)zich heeft ingezet voor de aanname van de amnestiewet. Toen puntje kong bij paaltje heeft hij gewoon een l.lverhaal gehouden. Hij zei doodgemoedereerd dat dat verhaal uit z’m context was gehaald bla bla bla. En zo kennen we Maandre(zou Wayne Telgt zggn)wel weer. In deze kwestie leek’t ook alsof Ronnie en (Somo zat in Indo) tegen zouden stemmen. Somo had zelf gedreigd zijn parlementariers tegen te laten stemmen. Somo hij vloog met spoed terug naar Su en wat zag de wereld gebeuren Somo en Ronnie stemden huilend voor de amnestiewet. Later volgde de beahndeling van de gouddeal meneer Maandre had ook zo’n mond toen kwam DiDiBrie even naar de DNA en ja hoor Maandre slikte z’n kritiek in en de coalitie stemde gewoon voor die hele slechte gouddeal. En nu weer heeft niemand anders dan deze zelfde BEESTEN zgn kritiek. Maar zo gauw DiDiBrie zich beter meldt,verandert dat bloed van Maandre in wijn en verdwijnt alle kritiek. Mij maken deze 3 grappenmakers niet warm hoor. Ik denk derest van de kabels op dit net ook niet. Wij zullen ze NOOOOOOIT geloven,totdat ze allemaal veroordeeld zijn en liefst voor mei 2015 of mn DiDiBrie oppakken. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 48. De NDPers hebben door op deze windbuil te stemmen een kat in de zak gekocht, de rest van Suriname zit nu, jammer genoeg, wel met een grote hoop ka opgescheept.


  Maak melding

 49. Deze poppenkast kan alleen in Su,Bouterse doet gewoon wat hij wil,en niemand dan ook niemand kan hem wat maken.De oppositie stelt niks voor.Het enige wat men doet,is langs de kant staan roepen.


  Maak melding

 50. Wie weet de origine van “elke dag is korjakje ziek, midden in de week, maar zondag niet, op zondag gaat hij naar de kerk, met een boek vol koper werk”?


  Maak melding

 51. tot 16 jaar & boven de 60 is er gratis gezondheidszorg!!!

  Eey DADA… da ga ook zo’n pasje halen noh want uwer gezondheid gaat mij zeer ter harte (DELA) 🙂


  Maak melding

 52. Het heeft er veel van dat de president zichzelf wil ontslaan, hij weet alleen nog niet hoe dat moet, ministers aan de lopende band ontslaan en jezelf amnestie geven is makkelijk maar jezelf ontslaan is ingewikkeld, daarom wil hij het erop aansturen dat hij door de medische wereld arbeidsongeschikt wordt verklaard. Met klagen over kiespijn en andere vage klachten kan dat nog lang duren, daarom raad ik hem aan naar PCS te gaan en een van de psychiaters in zijn oor te bijten zodat zij hem direct kunnen opnemen.


  Maak melding

 53. Dada: “Irwin kan je die zaak van Dino net als amnestiezaak niet vertrage”?
  Irwin: “Dombo, dit is de VS, niet Suriname en trouwens Dino is al in voorarrest”.
  Dada: “Da laat hij aan die rechters zegge dat hij ziek is”.


  Maak melding

 54. Hij is lang niet naar het buitenland gegaan, misschien kan RobG-ek ons vertellen waarom zijn baasje niet meer vliegt??
  bouterse zit als een rat in de val, die Amerikanen hebben hem bij zijn ballen.


  Maak melding

 55. @pokai takie.
  de oppositie is een kortgeleden keer weggebleven van een van de monologen van desie. maar toen kregen ze wel de wind van voren, van onder andere doe breeveld.

  ik had dit niet als een mogelijkheid gezien. kan dat?


  Maak melding

 56. bouta is uitzoeken hoe wijnerman zo een chaos heft gemaakt op financien daardoor is hij ziek geworden

  ja toch het is altijd iemand anders deze Debiele drugs baron trefy geen blaam


  Maak melding

 57. Ja de periode van Dino breekt aan,desi maakt zijn zorgen hoe hij de advokaten gaat betalen.Ik heb me laten vertellen dat een advocaat 50,000 dollar betaald wil krijgen per uur.En er zijn liefs 4advocaten.dus 4×50,000,tel uit je winst
  Dus edehatie natuurlijk.Ik wens hem alvast heel veel beterschap en sterkte toe!O,ja en die irvin kanhai wil ook zijn slag slaan en ook in dolars betaald worden.


  Maak melding

 58. mek deng kong wie e waktie ding,toendertijd nummer één hit
  bij ons speciaal bestemd voor de amerikanen,jaren tachtig,
  wie heeft die plaat cd of cassette voor mij a.u.b.in suriname is het van de aardbodem verdwenen,mischien in nederland te vinden,o help mij……….ik hoor het wel,
  amang ziet eruit baja. ik denk persoonlijk aan ogry aai.


  Maak melding

 59. @Jaap

  soms komt genezing op miraculeuze wijze.

  en soms wil je gewoon een manier hebben om aan anderen door te geven dat je “Piep” geeft om regels en wetten en afspraken en zo.


  Maak melding

 60. Zorg dat jij niet ziek wordt van al dat gezeur van je zelf .
  kijk niet naar de splinter in de ogen van andere , maar let op die balk in de jouwe .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.