Parlement schorst vergadering om ontslagbericht

39

PARAMARIBO, 22 okt – Een parlementaire vergadering is geschorst om het ontslag van minister Adelien Wijnerman van Financiën. De oppositie eist een formele verklaring over het ontslag. Het parlement is geen moment op de hoogte gesteld. “Er is te veel onduidelijkheid “, zei Guno Castelen (Nieuw Front/SPA). President Desiré Bouterse zou in het parlement moeten komen.

Maar het staatshoofd was er weer eens niet. Volgens vicepresident Robert Ameerali had de eerste burger het te druk met andere zaken. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons nam tijdens een urenlang schorsing contact op met het bureau van de president. Uiteindelijk deelde zij het parlement mee dat er al een brief in voorbereiding was. Die zou sowieso uitgebracht worden. Bouterse zou toch nog uitleg geven, maar dan op een andere dag.

Castelen vindt dat er gewacht moet worden tot de brief uitkomt. Het ontslag van een minister van Financiën is te vergaand om maar blauwblauw te laten. “Ik ben het met een ieder eens dat de brief er al had moeten zijn, maar wij bepalen zelf onze agenda”, zei Simons. Ze weigerde in te gaan op Castelens voorstel om de vergadering op te schorten zolang er geen bericht ontvangen was. De oppositie besloot zich toen terug te trekken “totdat de brief er is.”

39 REACTIES

 1. Altijd heeft deze president wel wat om niet te hoeven komen naar het Parlement.

  Had juist begrepen dat de president naar huis ging om te rusten vanwege een behandeling bij de tandarts …

  Trouwens … de Minister van Financiën werd ontslagen vanwege trage betalingen en geen transparantie maar er is nu nog steeds geen minister aangesteld dus om dezelfde redenen zou men ook de regering kunnen ontslaan !!!


  Maak melding

 2. Was het omdat Adelien weigerde om haar goedkeuring te geven voor de 1 miljoen Caddilac, dat ze als minister op de schoen eruit is getrapt??
  Wie gelooft nog in deze “volks”president?


  Maak melding

 3. …hij heeft het druk met andere zaken zegt viezre president Ameerali!.
  Nou dan moet hij toch ook gelijk zeggen wat de andere belangrijke zaken zijn ?!!
  Volgens mij zijn er geen andere belangrijke zaken naast het ontslag van Wijnerman en dinootje in gevang in Amerika!!!Wat voor andere belangrijke zaken houden de lijder bezig dan??!!


  Maak melding

 4. Goedzo oppositie leden eindelijk goed werk.Mevr.Simons die doet mee met die bende {criminelen}!!we bepalen zelf onze eigen {crime} agenda!!!!!!Hahaa…. Langzaam maar zeker gegarandeerd komt alles minder hard te werken boven water nog even vol houden.


  Maak melding

 5. Ali, zeg maar aan Jenny dat ik ff weg moet voor een proefrit in mijn nieuwe Caddilac.
  Inke, jij mag voorlopig Dino’s Bentley rije tot hij weet ik veel wanneer weer terug is. En oe no wer mi ede, no bel mi, i sab o langa mi wakti so wan okasi.


  Maak melding

 6. Ja hoor de oppositie heeft groot gelijk,zo ga je als president niet om met volksvertegenwoordigers.Bouterse je hoort verantwoording af teleggen.
  Zo ga je niet om met volksvertegenwoordigers.
  En nu een gadillac(gepantserd).Voor het arme volk deze opschuif.Foei toch.
  Daaram staatskas legie.En mevrouw ADELIEN WIJNERMAN op straat te zetten.
  En de doktoren worden niet uit betaald.Wat voor een bigie ting is dit.En toch heb je het dommevolk die achter deze man rennen.Het paarse volk slaaapt.Deze man wil zich gedragen als obama.Wat een lachertje.Overal zijn er schulden die niet betaald kunnen worden.


  Maak melding

 7. Ach jongens,
  Hij kan niet meer slapen of in slaap vallen van de koppijn die zoon dinoe hem heeft bezorg. de Cowboys uit Amerika is hem dit keer te slim af. Samen met deze cowboys heeft lieve dino zeker enkele dagen in Paramaribo doorgebracht om zijn poederplantage’s te laten zien. Hij wacht tot dat dinootje thuis komt. Dan kunnen wij met z’n allen weer de djogo om hoog trekken in OCER. Kom je ook want dan vieren wij 5 dagen nationale bevrijdingsdag voor onze lieve dino. Daarna komt hij jullie in het Parlement antwoorden Jongens en geld vragen voor zijn dure Projecten die Dino in het Cowboy_land heeft opgestart. Wie gaat hem financieren: Adelien Wijnerman niet meer helaas; Boedhoe had al nee gezegd. O ja zijn vriend Copie en Kanhai Deze kan zijn Kont wel likken


  Maak melding

 8. Kon dat bedrag van 1 miljoen niet gebruikt worden voor die 18000 woningen.En de schulden aflossen.De straten goed maken in de stad kijk naar de saramaccstraat.
  Ik ken het nietanders broko broko.
  een gepantserde auto rijden in een vuile-kapotte stad als suriname.Sarie!


  Maak melding

 9. awt een neergang van su een pres die steeds wegloopt omdat hij niet kan zeggen wat er aan de hand is met lands belangen dat hij schijt op het volk is nu duidelijk er zijn mensen diie geen brood kunnen kopen voor hun kinderen en mijneer bai caddilac foei toch Ronnie en somo hoe kunnen jullie dit toch accepteren volk van su gaan we dit met lede ogen aanzien onze parlememtariers van de ndp zijn schaamteloos dat ze het volk dit aandoen


  Maak melding

 10. Het is er toch van gekomen, juist deze kundige econoom wordt door een laaggeletterde gekwalificeerd, (en ongeschikt bevonden) wat een onnozele handeling is dat. Het is voorstelbaar om dat zij niet daaraan niet had willen toegeven, aan deze wat je gewoon “illusiepolitiek” noemen kan. het werd tijd dat de deze president zich hierover moet komen verantwoorden. Nu is hij dit proces aan het traineren, deze mevrouw minister moet weer in “functiehersteld” worden. Redden wat er te (redden?) valt?!


  Maak melding

 11. mijne heren panka miekasaba bouva parmessar mevr simons hoe gaan jullie deze aankoop verdedigen

  alleen principeloze lui kunnen dit verdedigem zoals liba en je weet wel die advocaat die op een zwerver lijkt en zich vaak bedient van gore taalgebruik


  Maak melding

 12. Oh oh Simons wat stelt je weer teleur. Jij bent de baas van de President. Somo was slecht maar jij bent slechter. Als het parlement vraagt dat de president zich moet verantwoorden, dan dient je dat in werking te stellen.
  Bang voor jou positie???


  Maak melding

 13. Wie ontkent nog dat deze criminele president zijn belofte niet nakomt? Hij heeft beloofd additionele maatregelen te treffen om het begrotingstekort in toom te houden!!
  Eerste maatregel:
  Met staatsmiddelen een gepantserde ‘Cadillac Escaldes ESV-Limousine conversion 2013’ ter waarde van 1.1 miljoen SRD voor eigen vertier laten aankopen.
  Ik zou niet willen weten wat de andere maatregelen zijn die hij in petto heeft.
  Het volk heeft ook haar bijdrage geleverd via de maandelijkse belasting inhouding. Maar Ja, Neks no fout zeggen ze nog steeds, dit terwijl velen al maandenlang wachtende zijn op hun geld van de overheid.


  Maak melding

 14. altijd dat geklaag…jullie hebben toch zelf voor vene en consorten gestemd .
  die kliek presteerde niet vandaar dat mensen massaal op de ndp gingen stemmen .
  stem volgend keer maar weer op vene en de keer daarop weer op ndp…
  wacht ff dat gebeurt al….


  Maak melding

 15. PARAMARIBO – Het kabinet van de President schaft zes gepantserde voertuigen aan. De gepantserde voertuigen kosten elk tussen de 300.000 US dollar en 400.000 US dollar. Dat meldt Melvin Linscheer, directeur van het Bureau Nationale Veiligheid (BNV) in gesprek met de Ware Tijd dinsdag.

  Een van de voertuigen, een Cadillac Escalde (Limousine conversion 2013) wordt toegewezen aan president Desi Bouterse. Zijn huidige voertuig voldoet namelijk niet aan de veiligheidseisen, vertelt de veiligheidsdirecteur. “Door improvisatie hebben wij ervoor gezorgd dat de huidige auto nog rijdbaar is.” Maar na toewijzing van de nieuwe wagen gaat de huidige mogelijk in de garage voor back-up.

  “Men valt over de prijs, maar veiligheid is duur. Het is een keuze die je maakt. Wil je een president adequaat en goed beveiligen, dan moet je investeren en aanschaffen wat noodzakelijk is,” vertelt Linscheer.

  Over de toewijzing van de andere voertuigen zal BNV nog beslissen. Ze kunnen ook ingezet worden om buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders die Suriname bezoeken te transporteren. Vooralsnog heeft de overheid niet betaald voor de voertuigen, zegt Linscheer.


  Maak melding

 16. Het is gebruikelijk dat een parlementsvoorzitter is/houdt (gedraagt zich) neutraal, maar in dit onderhavig geval lijkt het eerder; wiens brood men eet diens taal men spreekt. Overduidelijk aanwezig partijdigheid, wat niet hoort, een oprechte parlementsvoorzitter onwaardig. Als voorzitter hoor je de “president” daarop te wijzen. In dit geval op zijn verantwoordelijkheid ( jij hebt het voor het zeggen), maar dat doe je niet, foei toch! Een teken van zwakte, de schijn ophouden. Het gedrag van de president naar de volksvertegenwoordiging toe kan je laakbaar noemen. Dit gedrag laat onrechtmatig (jouw allooi) handelen naar ordelijkheid( een slechte manager) je kan het je bent niet geschikt, gooi de handdoek in de ring, de inflatie die ons te wachten staat heeft zij kunnen afwenden, en “toch” niet geschik? Eigen zinnige gedrag “dictatoriale neigingen” vertonen, en dat is onmiskenbaar ingezet geworden lijkend. Dit omdat de president met zijn onkundigheid laaggekwalificeerd bepaalt wie geschikt is of niet. Weer blijkt het egoïstisch-narcistische van deze heerschap naar boven te komen. Het is nou de vraag of de president hieraan gehoor zal geven, deze regering kennende. Positief is dat er tegen geluiden aan het opkomen zijn, dus. Je hoeft het niet zo te vinden maar het is gewoon “Illusiepolitiek” wat gevoerd wordt. Want veel beloven en weinig geven doet een gek in weelde leven. Daar zit niemend op te wachten, ja toch.


  Maak melding

 17. Geerling-Simons is de eerste burger van het land en tevens de cerberus van de pres.Zonder Geerlings,wiens man steeds dubieus mag handelen,zou de pres.al in zijn graf liggen.Hem zou dan tenminste bespaard blijven om in de wetendheid wakker worden dat zijn eerst geborene in Sing Sing zit.


  Maak melding

 18. Caddilac als voorbereiding op zijn dictatuur bij het verliezen van de verkiezingen in 2015.
  Anders zou ik niet weten waarom je deze anderhalf jaar nog een pantser auto moet kopen.Omgaan met het geld alsof het van hem is.


  Maak melding

 19. Realistisch beschouwd goed om je heen kijkend, de president “krijgt” met nog zo kort te gaan een let wel; gepantserd limousine een pittig prijskaartje,weer kapitaalverspilling, geeft duidelijk aan dat deze president koste wat kost, na de verkiezing winst of verlies de “troon” niet zel afstaan. Hier lijkt het strek op, rationeel gezien dan. Waarom een pantserwagen of is het voor de volgende president?, wie het weet mag het zeggen. En ; “te-yu-mat’-e-kor’-yu-à-no-e-lafu”. Dat moet je in ogenschouw nemen, dan krijg je het door het desastreus stuurloos beleid wat gevoerd wordt.


  Maak melding

 20. Basja bobo denkt als een dictator niet als een intelectueel of democratiese gekozen president door een parlement aan wie hij verantwoording schuldig is. Zijn foetoeboi, bediende simon geerlings en loopjongens kiezen hem als president, geven hem en zijn handlangers amnestie en nu mag hij regeren zoals hij wilt het leger en politie zijn eenmaal onder zijn controle.


  Maak melding

 21. Deze dure aankoop is voor hem bedoeld, om zijn lieve zoon
  te vervoeren samen met de andere Chocolade jongens uit Unasur. En straks als hij geen president is zal zijn ons uitlachen en genieperig lachen uit deze mooie Unasur Babe


  Maak melding

 22. Mensen aub.Het kan Bouta geen ene moer schelen wat jullie van dit alles vinden.Niemand in Su durft zn mond open te trekken.Ik heb het al lang opgegeven. HeT vilk verdient zn Leiders. Veel geluk met DDB


  Maak melding

 23. MENSEN….MENSEN,

  Kunnen die VROUWEN ORG: de FIRST LADY niet ontbieden om haar als EERSTE VROUW van ons LAND te vragen hoe het allemaal zit????
  Ze had toch ZOOOOOOOOOOO een GROTE MOND over VROUWEN ORG: in ons LAND????Waar is ze NU?? OF heeft ze ook KIESPIJN????? OF rijdt ze GEPANSRED ROND,in een cadilac.


  Maak melding

 24. Tanta Jenny als je niet weet hoe deze zaka-zaka DiDiBrie naar ’t parlement moet laten komen; vraag ddddannn aan Marijke Djawalapersad hoe zij dat deed bij/ met Bosje ,want deze sopie jonkie kwam WEL naar ’t parlement. Misschien moet DiDiBrie zich ook zat zuipen en dan naar ’t parlement komen,want vaak a dope no e jipie echt. De dope laat DiDiBrie vaak wartaal uitslaan. Dit BEEST DiDiBrie heeft vaak niet eens door dat hij alleen maar 2 letter uitkraait. DiDiBrie flikker op man. Leg dat Su volk uit waarom je van dat Su volk houdt,maar in’t parlement graag; ie bing sabie ie no bo mang da sa joe go doe inie a parlement. Er is geen 2de man/ vrouw die zo graag in ’t parlement wilde dan jij zaka-zaka DiDiBrie joe.Dat Su parlement moet heter worden voor ja maar joe no moes dede ete,want hoe dan ook je moet/ gaat/ en zal gestraft worden. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.