Accreditatie Franse ambassadeur supersnel

9

PARAMARIBO, 23 okt – De nieuwe ambassadeur van Frankrijk in Suriname, Michel Prom, is versneld geaccrediteerd. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De procedure tot erkenning is aanmerkelijk verkort. De geloofsbrieven van de ambassadeur zijn niet aan president Desiré Bouterse gepresenteerd.

Het aanbieden aan het staatshoofd zal op een later tijdstip plaatsvinden. “We hebben gebruik gemaakt van een nieuw instrument”, aldus Lackin. Tijdens de ondertekening van een samenwerkingsakoord tussen het Surinaamse garnalenbedrijf Sail en een Franse onderneming, wees hij op de noodzaak. Suriname wil geen tijd verliezen in de relatie met Parijs. Er is veel te doen. Om de omslachtigheid te omzeilen, is gekozen voor een andere aanpak.

De Franse diplomaat is formeel toegelaten, nadat hij een kopie van zijn geloofsbrieven ingediend bij Lackin. Daar wordt voorlopig mee volstaan. Volgens Lackin wordt veel waarde gehecht aan de samenwerking met de Fransen. De Marowijne rivier die stroomt tussen Suriname en Frans Guyana moet niet als grensrivier worden gezien. De rivier zou uitnodigen tot het benutten van de kansen die geboden worden in het gemeenschappelijke grensgebied.


9 REACTIES

 1. La king leg toch uit hoe is het met de Surinaamse amba in Parijs, waar is het, wat is ervoor betaald en de openingstijden. En nog laatst wat heeft die ambassadeur gedaan voor zijn salaris de afgelopen maanden.


  Maak melding

 2. Ja Ramp SINGH dan moet je naar de ambassade bellen of ergens anders informatie halen eerst gillen dat er geen ambassade is in Frankrijk geen dit of dat en nu je over dit hoort in SU zoek je naar wat anders maar ja dat is wat velen hier doen zoeken naar Negatief jij hebt niet echt interesse daar in want zeker jij gaat nooit naar parijs maar je wilt gewoon mee doen maar laat hier jou tel nr dan zal Minister La king persoonlijk verslag aan jou uitbrengen Hahahaahaaaaa


  Maak melding

 3. Geachte ambassadeur Michel Prom hierbij wil ik u een klein advies geven voor het doel wat uitgevoerd moet worden rond Albina en St Laurant

  Er ligt al twee jaar een veerboot klaar in Rotterdam om voor economies welvaren te zorgen rond Albina en St Laurant wat veel werkgelegendheid met zich mee brengt.

  Citaat van de krant:
  De Franse diplomaat is formeel toegelaten, nadat hij een kopie van zijn geloofsbrieven ingediend bij Lackin. Daar wordt voorlopig mee volstaan. Volgens Lackin wordt veel waarde gehecht aan de samenwerking met de Fransen. De Marowijne rivier die stroomt tussen Suriname en Frans Guyana moet niet als grensrivier worden gezien. De rivier zou uitnodigen tot het benutten van de kansen die geboden worden in het gemeenschappelijke grensgebied.

  Geachte ambassadeur grijp uw kans zou ik zeggen en laat de economie welvaren op de plaats waar het mogelijk is.

  Veel succes met uw ambttermijn.


  Maak melding

 4. Beste Ram Singh

  Het ambassade personeel loopt de hele dag gezellig te shoppen in Parijs op kosten van de Surinaamse belastingbetaler…..

  Goede zet, die miljoenen kostende Surinaamse ambassade in de duurste wijk van Parijs. Deuren zijn al manden gesloten. Wat een waste of money


  Maak melding

 5. tel al de groeikansen die Lachin heeft gezien de afgelopen 3 jaren, da kan ik U verzekeren dat deze gelijk is aan zijn haargroei en dat is nul!

  pe ju e knapu grasi ne gron moro 🙂


  Maak melding

 6. =Het is zielig om te lezen hoe suriname met regels omgaat. Voor de een zijn er strenge regels om geaccrediteerd te worden en voor de ander mag er een omweg zijn.

  =Ik vraag mij af hoeveel Surinamers goed Frans spreken om de belangen van suriname in Frankrijk te behartigen. Ook de inwoners van Surinaamse afkomst die daar woonachtig zijn.

  =Een dure ambassade en er is nog steeds niets gebeurd.

  =Wanneer wordt het gebied tussen suriname en Frans-Gyuana opgelost?? dit terwijl lackin praat over
  “”De Marowijne rivier die stroomt tussen Suriname en Frans Guyana moet niet als grensrivier worden gezien””””

  =Juist een land waar veel Surinamers wonen en de taal spreken en vanwaar heel veel belangen een rol spelen wordt aan een kant gezet.


  Maak melding

 7. Waarom op deze manier, waarom zo’n haast? Ronnie fa waka? DiDiBrie geeft jou(koning van Marowijne) lekker stank voor dank. Dit is de prijs die jij betaalt voor wat je gedaan hebt in augustus 2010 nml; ervoor te zorgen dat deze DiDiBrie pre-sanie(speeltje)werd van dat land Su. En leuker wordt ’t als ik hoor dat de Ameri-kanen de Fransen hebben afgeluisterd; dus dan weten de Amerikanen nu ook/ zeker dat je erbij(drugs)bent en hier houden de Amerikanen zeker van. Ronnie waar wil je(vast) zitten…..in Amerika of Frankrijk? Want gwe dat jo gwe Hahahaaaiii,wanneer worden jullie toch opgeruimd bedriegers allemaal. Ronnie de visovereenkomst die tussen Su en FR is gesloten geeft aan dat ze voor de grote vis zoals de drugskoning van Marowijne(ronnie) en de grooooootste DiDiBrie van Su komen.Gewoon doen Fransman/ DEA e.a….. Su heeft hulp nodig om bevrijdt te kunnen zijn van deze BEESTEN.Wie help Su met deze zaka-zakas oppakken die handel/ dit rotzooitje/ deze vernietigers van Su/ Suries. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 8. Goed plan! meer zaken doen met de buren in plaats van met de oogkleppen op constant maar staren naar Nederland als zijnde een ware mekka!

  Wij kunnen ook met onze omringende landen ver komen en zo de handel en export versterken. En ja als Suriname zo meer subsidies kan krijgen is toch mooi meegenomen; kan dat weer meegenomen worden in de opbouw van ons prachtig land. (minst de corruptie in de regering is geëlimineerd.

  Tide tamara we stre go moro fara!


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.