‘Drugshandel West Suriname in de kiem smoren’

19

PARAMARIBO/APOERA, 22 okt – Districtscommissaris Armand Jurel wil de drugshandel in het Kabalebo gebied in de kiem smoren. Het leefgebied van Inheemsen in West Suriname lijkt steeds meer een markt voor drugshandelaren. “Ze komen van buiten en we hebben ze al in kaart gebracht”, zegt Jurel.

Er komt een gerichte aanpak. De handelaren of leveranciers doen zowel in soft als hard drugs. Het spul wordt vooral onder jongeren geleverd. De aanpak zal dan ook zodanig worden aangepast. “Ze moeten oppassen en weten dat ze ook in één van de nieuwe politiecellen hier kunnen belanden”, zegt Jurel. De plaatselijke politie wordt versterkt en als onderdeel van dit plan is een politiestation opgezet. Het is er modern en de cellen staan er gloednieuw bij. En nog zo goed als leeg.

Kabalebo omvat Apoera, het leefgebied van Inheemsen. De verwestering zit er goed in en daar komt ook sociale scheefgroei mee. Het gebied ligt langs de Corantijn rivier met aan de overkant buurland Guyana. Het vrij ongecontroleerde personenverkeer is een dankbare bodem voor ook louche praktijken. Jurel wil er een stokje voor steken. De voormalige politieman ziet vooral jongeren steeds meer slachtoffer worden. Het is een broeiend fenomeen in een economisch potentieel gebied.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. De drugs handel kan pas beheersbaar worden als geen drugs model figuren zijn.Zolang de pikin ingi boi en Lonnie als voorbeeld daar staan,blijft de bestrijding dweilen met de kraan open.Pas als er zonder aanziens des persoon gehandeld wordt,kan er wat aan de drugs handel gedaan worden.


  Maak melding

 2. De handel in drugs is aan het bloeien. Ik ben er zeker van dat er ook coke laboratoriums daar staan al la Columbia style. Niet moeilijk te raden aan wie wij dit te danken hebben …..ja de criminele fam bouterse!


  Maak melding

 3. De planning is goed, maar men moet ook meenemen daarin de vele drugsvliegtuigen die daar landen. Niet moeilijk om het op te sporen, daar ze met heel wat kabaal overvliegen boven Apoera en op de openbareweg landen.
  Gooi zo’n vliegtuig aan de ketting en houdt de betrokken personen aan ! Dat is mijn bijdrage.


  Maak melding

 4. Ja strenger aanpakken al van bij het begin af.Zwaardere straffen:Op het land laten werken,het goed schoonhouden van de straten in het land en keiharde zware taakstraffen onder professionele begeleiding iemand moet toch ooit een goede start maken met dit soort gang van zaken voor de verbetering van SWITIE SRANANG!!


  Maak melding

 5. Ter completering van mijn inbreng voeg ik eraan het volgende toe. Het kan dat er minder drugvliegtuigen komen of geen, daar DINA opgesloten is en anderen voorzichtiger zijn geworden.


  Maak melding

 6. hmmmmm,jullie zijn wreed horrrrr, hoe moeten zij de peperdure advocaten betalen, het geld moet toch van ergens
  komen monie no de brada mek sranangmang kong djonkie
  ten koste van ons aankomende nieuwe president die momenteel in de usa met onbeperkt vakantie is.


  Maak melding

 7. Al die commentaren Wat voor zin heeft het. De grote boi is president en hij en zn zoon zijn de grootste dealers. Over de rest van de NDP wik het niet ens hebben.Wie houdt wie voor de gek??


  Maak melding

 8. ho ho ho Henk nu ga je te ver…Dino doet niet meer aan drugs (voorlopig de komende 40 jaren) desi en Lonny ook niet meer ( in het openbaar tenminste) die graaien nu uit de staatskas…(in het openbaar)pffffff wat een ellende..
  wanneer word het weer swietie in swietie sranang??


  Maak melding

 9. het beste voor sme is,,dat er een leger yankees amerikaanse militairen landen op zanderij en de hele bende schoon vegen,te beginnen met de grootste moordenaar veroordelaar grugs dealer in sme t.w. de vader zelf..

  zie v.b. de zoon is al binnen..

  vervolgens ronny en alle consorten vergeet de zestien koppige coup-plegers niet ..

  de overige kleine jongers door belfort op te laten roepen opsluiten in een container inclusief belly zelf..

  dan zijn we bevrijdt van alle ellende voor eeuwig..


  Maak melding

 10. Off topic: Zojuist bekend dat DDB met goedkeuring van de Raad van Ministers voor SRD 1,1 miljoen een gepantserde Cadillac Ecaldes ESV Limousine Conversion 2013 mag aanschaffen.


  Maak melding

 11. Dit is gewoon dweilen met de “kraan” open, wie houdt wie hier voor de gek? Zolang de (zo genaamde) voorbeeld figuren voor veel grotere feiten deze handel gerelateerd gedrag tonen. Dit noem je “puspus’ e kuku merki”, de schijn ophouden. Jammer dat de criminaliteit zo ver door gedrongen is. Je mag er vanuit gaan dat dit het bekende spreekwoordelijke “topje-van-ijsberg” is, we benne benieuwd, naar het verdere verloop!


  Maak melding

 12. Errata; in de vorige posting moest; puspus’ e luku merki staan. Wat een droge ogen hebben deze wolven schaapskleren, hier wordt er het gewone volk een smakeloze “jorkasupu” opgediend. Zolang de leidinggevenden dit zelf op zeer groteschaal, het zelf bedrijven of laten bedrijven, zal het blijvend dweilen met de kraan open zijn. In de wijde omgeving(regio) is Suriname een narcostaat, met een delinquent als gekozen president. Dit is funest voor de ontwikkeling van land en volk.


  Maak melding

 13. Als je Bouta en zijn vriendjes van binnen en buiten de regering aanpakt is het probleem opgelost.
  We weten toch allemaal dan Bouta de grootste handelaar is.


  Maak melding

 14. Jurel laat de wereld niet lachen hoor.DiDiBrie zei eens Amsterdam is de Drugsmekka van Ned. Welnu West Su is de Drugsmekka van DiDiBrie en aaaaaaalle anderen om DiDiBrie heen. Jullie moeten gewoon lekker oogsten wat jullie hebben gezaaid. beu beu lekker pheu. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.