Haagse politie gebruikt buitensporig geweld tegen buitenlanders

21

Agenten van het Haagse politiekorps in de Schilderswijk gaan zich te buiten aan bovenmatig geweld tegen buitenlanders. Daarnaast heerst er een sfeer van intimidatie en racisme in dat deel van het Haagse korps. De misstanden concentreren zich rond het politiebureau De Heemstraat, zo blijkt uit een reportage van Omroep West.

Volgens drie oud-agenten en verschillende slachtoffers zijn gedupeerden geïntimideerd, in elkaar geslagen en mishandeld. In alle gevallen gaat het om buitenproportioneel geweld. Uit verklaringen blijkt dat er een cultuur van geweld zou bestaan bij het bureau De Heemstraat, een cultuur die al jarenlang in stand wordt gehouden.

De drie oud-agenten die Omroep West sprak, hebben het over ‘discriminatie, intimidatie en mishandeling’ op het politiebureau De Heemstraat. Allemaal willen ze anoniem blijven uit angst voor problemen met hun voormalige werkgever. De agenten functioneerden meer dan tien jaar bij de politie in Den Haag. Eén van hen werkte drie jaar op het bureau De Heemstraat. Lees verder op de site van Omroep West.(Beeld: Google Maps)


21 REACTIES

 1. L’histoire se repete. Zo zijn ze altijd geweest. ook tijdens de slavernij. Ik had dus niks anders verwacht. Een witte is en blijft een witte dus niet te vertrouwen. Niet vergeten dat naast lichamelijke mishandeling ook psychische mishandeling bestaat. En van dit laatste ben ik wel het slachtoffer geworden. Maar ja, hodi tibi, cras mihi.


  Maak melding

 2. Nogmaals, dit is de zg rechtstaat BV Holland. Er zal niets worden van deze zaak en de daders en vooral hun superieuren die gefaald of erger nog mogelijk aangezet hebben tot dit gedrag gaan allemaal vrijuit. Typisch Nederland.


  Maak melding

 3. Moet zijn; Hodi Mihi Cras Tibi = vandaag ik morgen jij! Het gedrag van de politie is enigszins begrijpelijk, hoewel niet goed te praten. Niet dat ik voor de politie praat, maar eigenlijk zijn de rollen nu gekeerd. Want vroeger was de Schilderswijk haast een “no go aeria”, de Mokros krijgen nu eigenlijk een koekje van eigen deeg. Want deze kakkerlakken zijn net etterbakken, vrezen God noch gebod.


  Maak melding

 4. Doet me denken aan de 17 jarige Richi Chandrikasingh die op station Hollands spoor in Den Haag vorig jaar 2012 door de Haagse politie in zijn hals geschoten,omdat die agent dacht dat hij een vuurwapen trok, terwijl hij onbewapend was!!De O.M verdedigd die agent nu dat hij onder stressvolle omstandigheden heeft gehandeld en ook nog niet opzettelijk de verkeerde conclusie heeft getrokken. Hoe is dit denkbaar?


  Maak melding

 5. Dit is nog maar het begin.
  Naar gelang de economische malaise toeneemt, zal ook de agressie naar buitenlanders toenemen. Dat gaat simultaan.
  De agressie is het grootst tegen de meest gehate groep en breidt zich langzaam uit naar de andere groepen. Surinamers hebben nog even …..


  Maak melding

 6. @ John,

  Ik ben het absoluut niet met je eens. “Een witte blijft een witte en dus niet te vertrouwen”. Hier generaliseer je. En bovendien: Het gaat hier over die criminele, nietsdoende onaangepaste mokro’s, die zelfs jouw vrouw beledigen en molesteren!!!!! En zij schuwen buitensporig geweld ook niet! Dus, oog om oog, tand om tand.


  Maak melding

 7. niet ver van dit buro heeft onlangs de eigenaar van een supermarkt de noodklok geluid, hij wordt bedreigd alsook zijn klanten!

  niet ver van dit buro heb je wijken waar zij hun eigen sharia wet op na houden!

  niet ver van dit buro heb je de Holland Spoor, hier moet de politie tot ‘s-avonds laat surveilleren opdat de forensen tuigvrij kunnen gaan en komen!

  niet ver van dit buro heb je gebedshuizen waar kerkgangers bespuugd en verrot gescholden worden alleen omdat zij niet hun god aanbidden!

  ben jij agent van dat Buro,…ik zou niet in jou schoenen willen staan!


  Maak melding

 8. op dit buro komen nette allochtonen een klacht indienen tegen tuig-allochtonen en krijgt de hermandad de schuld van discri omdat die de buurt tuigvrij wil maken…

  ai boi.. ook tuig wil thans een behandeling **fluwelen handschoen** 🙂


  Maak melding

 9. Blaka bakra,

  Nederland wordt een rechtsstaat genoemd omdat medewerkers in overheidsdienst zich aan wetten en regels houden.
  In een rechtsstaat wordt willekeur voorkomen en worden burgers tegen de macht van de staat beschemd door de verschillende wetten waaraan ambtenaren zich dienen te houden. Dat geld dus ook voor politie-agenten.
  Dat sommige crimineeltje geen lieverdjes zijn ben ik volledig met je eens. Maar dan nog is het niet de taak van de politie om de wetten te overtreden door buitensporig geweld te gebruiken.
  In een rechtsstaat is het de rechter die bepaalt wat de straf maat is en niet een of ander politie agent die meent
  eigen rechter te moeten spelen en de principie te hanteren
  ‘oog om oog, tand om tand’. Dan moet zo iemand geen politie-agent worden want als ambtenaar leg je een eed af om je te houden aan de wetten en regels.
  Nederland is er trots op een rechtsstaat te zijn.
  Maar op het moment dat ambtenaren voor eigen rechter gaan spelen dan is het gedaan met die mooie rechtsstaat.

  vriendelijke groet


  Maak melding

 10. Hier moet wel bij vermeld worden dat ‘buitenlanders’met name Marokkanen buitensporig veel geweld gebruiken in Den Haag en in de rest van Nederland. Buitensporig veel geweld om bejaarden vrouwen van hun tsasjes te beroven. winkeliers en vrouwen te terroriseren. De gevangenissen zijn oververtegenwoordigd door bep. groepen allochtonen en niet vanwge discriminatie


  Maak melding

 11. Nou dit is niet iets van nu ook ik vindt dat als het nodig is dat de politie moet optreden maar niet onnodig en uit lokken wat ook ik heb het ervaren en de agenten waren toen met zeven man. Hun eed om de waarheid om eerlijkheid waren ze vergeten dat ze logen over mijn gedrag en kan mij niet schelen ze mogen best weten wie dit schrijft dan kunnen ze het nog herinneren, want nu daardoor heb ik wel de neiging gelijk kwaad te worden als ze mij aan spreken. en alleen maar dat ik tegen een agent zei dat hij niet het woord mars moet gebruiken tegen mij omdat ik geen hond ben dat was het dan” wat als ik een Agent hond zou noemen zo noem je toch geen mens als jij respect wil moet je het ook geven ik zeg niet dat alle Agenten zo zijn maar deze hebben mij afgenomen wat ik had voor hun respect zij gaven mij een trauma ik kan het gewoon niet vergeten omdat ze onnodig geweld hebben gebruikt en dan nog liegen over toedracht. wel geweld lokt verzet uit ik hoop dat dit stuk ook bij hun onder ogen komt want ik ben niet gerust en dan nog dat je nergens je gelijk kan halen dat geeft veel meer pijn. ik hoop wens dat het hun vrouw en kinderen gebeurt als ze een keer op vakantie zijn in ander land of hun zelf kijken en voelen hoe het is gewoon onnodig en als ik wat gedaan had zeg ik ja mijn fout maar nee zo ik vervloek deze gasten gewoon deze zeven.


  Maak melding

 12. We moeten niet steeds met bevooroordeelde vingerwijzingen komen alvorens de oorzaken in ogenschouw te nemen. Het is het zelfde als; “fos’ yu kis’ fonfon yu e bigin bari”, want deze vaak in Nederland geboren “woestijnschorpioenen”, willen niet werken en overal opzettelijk voor overlast zorgen waar ze aanwezig zijn. En steeds zich onrecht aangedaan voelen en nergens van de schuld hebben, het is altijd een ander. Overal in Nederland waar zij ook zijn zorgen zij voor overlast, Hilversum is door hen op de kaart gezet in negatieve zin. Vooral oudere mensen moeten het verduren – worden vaak beroofd en mishandeld – door deze lafhartige werkschuwe criminelen. In negen van de tien gevallen zijn deze hufters het probleem op de sportvelden. En het is ieder weekend meer schering dan inslag, ook gebruiken deze geraffineerde criminelen Surinaamse woorden – luidschreuwend – op straat. Ik ga ervanuit dat dit gedrag (van die Mokros) opgevallen is bij sommige SurNeds, het zich voordoen alsof zij SurNeds zijn. Het is niet dat ik het voor de politie opnemen wil, hoe vaak stellen zij zich niet provocerend op tegen de politie. Want brutalere in de gemeenschap kom je niet tegen, vooral vrouwen moeten het ontgelden, bij deze agressievelingen. Je mag/kan ze nergens op aanspreken, want dan positioneren zij zich gelijk in de slachtoffersrol, deze lafbekken, want dat zijn ze.


  Maak melding

 13. Kakkerlakken die jouw vrouw op straat aanspreken met hey vuile kankerhoer moeten gewoon fatsoen aangeleerd worden en als dat niet goedschiks gaat moeten we het er gewoon inrammen zo simpel is dat dat gebeurt in hun land van herkomst ook maar daar passen ze wel op zoeen zootje pleps moet je hard aanpakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.