‘Ontvoerd’ jongetje moet terug naar grootouders in Suriname

34

De vader van een 7-jarige jongetje moet zijn kind teruggeven aan de grootouders in Suriname. Dat heeft de rechter in Rotterdam woensdag gelast schrijft het Parool.

De vader haalde het kind twee weken geleden met hulp van het tv-programma Ontvoerd van John van den Heuvel uit Suriname naar Nederland. ‘Ontoelaatbare eigenrichting’, zo oordeelt de rechter in Rotterdam.

De grootmoeder is vorige week naar Nederland gekomen. De rechter heeft bepaald dat de jongen over een week aan zijn grootouders moet zijn afgegeven, in samenwerking met de Raad voor de Kinderbescherming. De grootouders van Nishayad hebben aangifte gedaan tegen misdaadsjournalist John van den Heuvel. Dat heeft de advocaat van de grootouders Monique Vos vandaag bevestigd tegen het ANP.

Bekijk ook:

34 REACTIES

 1. Gods molen maalt langzaam maar zeker. John van den Heuvel heeft zoals ik al zei een blunder gemaakt. De vader was niet te vertrouwen en heeft overduidelijk een ieder om de tuin geleid Ook John van den heuvel. Ik sta volkomen achter de rechterlijke uitspraak.


  Maak melding

 2. In ieder geval is zijn bedje gespreid voor verdere studie in Ned. Want zoals het nu met het geheel onderwijs gebeuren voor staat, oeps, zeer somber.


  Maak melding

 3. @Jona:”In ieder geval is zijn bedje gespreid voor verdere studie in Ned.”
  —–
  Jona, wakker worden! Of zit je nog in de buik van de walvis? 🙂 🙂


  Maak melding

 4. Als de kinderbescherming zich ook ermee gaat bemoeien dat is er iets niet pluis bij de vader dus…

  Maar bij normale omstandigheden kan ik me absoluut niet voorstellen, dat de voogdijschap wordt toegewezen aan grootouders i.p.v. de vader…

  Er zal dus meer aan de hand zijn waar we geen kijk op hebben. Mocht het zo zijn dat die meneer van de Heuvel, geen verdere research had gedaan op de vader, want achteraf gezien niet zo slim was, dan kun je hem dat ook kwalijk nemen.


  Maak melding

 5. Onjuist. Heuvel idioot strafbaar. Het verlenen van hand en spandiensten bij de uitvoering van een verboden handeling/gedraging wordt aangemerkt als medeplichtigheid. In ieder geval is heuvel schadeplichtig wegens het brein achter het plegen van een onrechtmatige daad. Stoppen die subsidie aan publieke omroep met onverantwoord beleid.


  Maak melding

 6. Dit zal de media geile van den heuvel leren. Als je in het belang van het kind zoiets doet waarom via media en niet gewoon je werk doen. Gelukkig gaat deze man op zijn grote bek.


  Maak melding

 7. ik ben het volkomen eens met de rechtbank. Dit is een verregaande vrijpostigheid en vorm van eigenrichting. Ontoelaatbaar en onacceptabel. Ook de Nederlandse ambassade heeft geblunderd om de jongen een paspoort te geven in casu. En eerlijk waar de hele ‘van Den Heuvel’ is een wandelende ramp en misdadiger. Hij zou eerlijk waar de meeste straf moeten krijgen. Omdat juist als professionele, ervaren en oud politie man hij beter behoort te weten dan de gemiddelde persoon en daarom ook zijn onderzoek naar behoren had moeten doen. Echter heeft hij dat volkomen laten varen voor hogere kijkcijfers. Weg met dit soort amateuristisch rampzalig gespuis!!


  Maak melding

 8. vader gaat in hogerberoep .kinderbescherming wordt altijd geraadpleeg..die jongen hoort in nederland thuis in hlland heeft hij zijn vader en ook oma van vaders zijde.als ik die vader was nobody get my son .laat die van moederszijde .oprotten.ze willen a;lleen de vader pesten


  Maak melding

 9. Ik denk dat Suriname sommige Nederlandse journalisten en programma makers moeten black listen en de toegang tot het land weigeren.

  Laatst zag ik ook een programma van de KRO waarbij een nazaat van Susanna Duplessis het eea wilde weten over haar roots, en naar Suriname afreisde om er meer va te weten te komen !

  Hoewel Cynthia Mcleod aangaf dat ze onderzoek hiernaar had gedaan, verschijnt opeens een blanke mevrouw de Neus met de wetenschap dat alle verhalen over Sussana Duplessis
  op een mythe berusten !!!
  Zij was wel geen makkelijke vrouw maar helemaal niet zo wreed zoals de overlevering allemaal vertelt, zegt deze mevrouw !

  Deze nazaat was uiteindelijk opgelucht dat de leugens die men al honderden jaren in Suriname over haar overgrootte familielid vertelde niet waar bleken te zijn.

  Let wel, het was Cynthia’s woord tegenover mw de Neus zonder een derde partij erbij te halen.

  Tot slot was de nazaat blij, de programma maker van de KRO ook blij, en de Surinamers met twijfel of dit echt zo is geweest !

  Mensen, waar zijn wij nou eigenlijk mee bezig in Suriname !


  Maak melding

 10. Ik hoop dat het niet gaat escaleren tussen de families onderling is echt heel zielig voor die jongetje zijn toekomst.Moslims mensen zijn niet bang voor de dood,het is in vele gevallen al bekend in de wereld en hoe die zaak nu in de handen is van de Hollanders pfff wordt het zeer moeilijk voor die vader.Ik vertrouw die vader nu helemaal niet meer,voorheen heeft hij ook onrechtmatig gehandeld.


  Maak melding

 11. @rufus
  stoppen met subsidie aan de publieke omroep.

  ik wist niet dat Heuvel bij de publieke omroep zat.

  ik weet wel zeker dat Heuvel niet bij de publieke omroep zit.


  Maak melding

 12. v.d.Heuvel maakt een blunder in deze zaak.Zo iemand moeten ze nooit meer een visum geven voor Suriname.Wie denkt deze man dat hij is vraag ik mijn zelf af.Hij moet ook opgepakt en opgesloten worden.Hij komt een keertje de verkeerde tegen.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 13. Er zal best wel een goede reden zijn dat het kind niet behoort bij vader er staat ook geschreven dat vader toen moeder nog leefde zwaar mishandeld werd ,het kind is met moeder toen naar suriname vertrokken uit angst voor vader uiteindelijk is zij overleden ,het kind is toen bij grootouder gebleven wat logisch is ,nu word het kind uit zijn vertrouwde omgeving weggehaald wat altijd schade aanricht bij een kind ,John van de heuvel heeft dit waarschijnlijk allemaal niet geweten anders had hij er nooit aan begonnen,wij grootouders maken precies het zelfde mee ,onze kleinzoon woond al 6 jaar vanaf dat hij 4 jaar was bij ons ook omdat moeder is overleden aan leukemie,het was ook de wens van moeder dat haar kind bij grootouders zou blijven omdat vader een zwaar drank en drugsprobleem had ,onze kleinzoon is nu ook ontvoerd door zijn vader die al meer dan 30 jaar alcohollist en drugsverslaafd is en bijzonder agressief gedrag heeft ,jeugdzorg wilde onze kleinzoon bij zijn vader plaatsen,we wachten nu op de uitspraak van de rechter of dat onze kleinzoon bij vader mag blijven of terug naar de grootouders geplaatst word,onze kleinzoon is ook uit zijn vetrouwde omgeving weggetrokken door vader, wat hij nooit had mogen doen.


  Maak melding

 14. Er is helemaal niets aan de hand met de vader.zoals meneer paagal zich afvraagd.dat kan ik u op het hart drukken.de vader van nishayad is zwaar negatief afgeschilderd.kinderbescherming heeft maandag jl.de oma uit suriname de gelegenheid gegeven om met nishayad te zijn.maar nishayad wou helemaal niet.geen spelletje doen geen snoepgoed aannemen.kortom hij wou helemaal niets.nishayad wou helemaal niet nasr binnen.in overleg met vader als hij bij moest zijn zou nishayad wel naar binnen willen.zogezeg zogedaan.maar na 20min forceren.leek het de kinderbescherming raadzaam om het af te breken.deze raportage heeft de rechtbank te laat bereikt en is jammer genoeg niet meegenomen in het besluit van de rechter.nishayad wijkt geen minuut van zn vader.en heeft vandaag een woede aanval gehad.is ht niet duidelijk.dat de media misleid is door de fam salamat? Net zoals ze constant het rechtsysteem hebben proberen te manupuleren met de currupte figuren om hun heen.ja geld maakt macht.maar niets in gods ogen.ze hebben ook nog een zoon.


  Maak melding

 15. Idereen roep wat , maar de vader gaat in hogerberoep dus is’t helemaal niet zo zeker als de vader de jongen meegeeft aan de grootouders.Vele reacties op de Su radio was/ zijn zo vijandig richting v.den Heuvel en Ned. Ook vindt men dat je de Su grens zodanig moet bewaken…… iets wat niet alleen in Su,maar opraktisch in vele landen op/ in de wereld onmogelijk is.De mensen reageren te emotioneel. Ik hoorde net dat van den Heuvel kortgeleden weer naar Su vertrok om 2 kinderen terug te halen voor een moeder wat niet lukte.De oma ene mevr.Braaf die gaf haar kl.kinderen niet mee ; en daar sta je dan als moeder met lege handen. Mensen laten we wel wezen stel dat ’t uw kind was dat door van den Heuvel door een ouder was meegenomen dan had u ook alles op alles gezet om uw kind terug te krijgen/ vinden. U zou alle geaarloofde als ongeoorloofde middelen gebruiken om uw kind terug te krijgen.Laten we hopen dat ondanks alles deze zaak(jongen)voor beiden partijen naar tevredenheid wordt opgelost.En in deze aan ons zelf denken voor’t geval wij in zo’n situatie zouden zijn/ zitten ,hopelijk overkomt geen van de mensen die op de Su radio(Su en Ned) dit/ zoiets. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 16. Zoals ik al had aangegeven heeft van den Heuvel als intelectueel brein achter de ontvoering van een kind uit een soevereine staat meerdere wetten vertrapt en zal dus vervolgd moeten worden. Aangezien Nederland zijn burgers niet uitlevert zal hier de zaak aanhangig moeten worden gemaakt….en dan zullen wij zien dat de rechtstaat Nederland een wassen neus is.


  Maak melding

 17. die vader van de jongetje ziet er zelf zo achterlijk kinds uit. ik vraag mij werkelijk af of zo,n DJ wel tijd heeft om een kind op te voeden. Hij wist duidelijk heel goed waar hij het in moest stoppen om een dame zwanger te maken….die vader mag meteen ook naar suriname mee..dan kan hij daar eerst gaan leren hoe je je eigen kind opvoedt…


  Maak melding

 18. Ik heb het idee dat het de vader om de show ging. Als je vanaf 2010 niet bent gekomen toen de ma is overleden wat kom je na 3 jaren kletsen.
  Of je wacht op eind resultaat van de rechtzaak of je probeert eerst een band met de jongen te krijgen. De jongen moet gelukkig zijn. Een kind hoort bij de ouders maar ze moeten wel in staat zijn goed voor dat kind te zorgen. Waarom worden sommige ouders uit de ouderlijke macht gezet???
  De kinderen zijn beter af zonder die ouders. We moeten kijken wat het beste is voor het kind.
  Iedereen kan een ouder worden maar niet iedereen kan een ouder zijn. Ik hoop het allerbeste voor deze jongen en mocht hij in de toekomst bij zijn vader willen gaan wonen dan is hij iets ouder en heeft meer verstand.
  Van der Heuvel moet in het vervolg ver weg blijven van Suriname.


  Maak melding

 19. Over de zaak van oma Braaf moet niemand praten.
  Ma heeft geen poot om op te staan. Zat opgesloten voor drugs en is ineens liefhebbende ma.
  De kinderen hebben al jaren een goed leven bij oma en alles behalve goede herinneringen aan ma. Voor wie gaan ze kiezen?? Deze waren ouder en konden zelf bepalen. Jammer dat ons land zoveel mogelijkheden heeft om eruit te gaan. Wel super gevaarlijk maar wie durft doet het.
  We moeten dus altijd het kind voorop zetten.


  Maak melding

 20. Mister Robinhood ( John van der Heuvel) heeft weer laten zien dat Suriname geen ballen heeft. Opsluiten deze idioot! Laat hij hetzelfde proberen in Irak of Iran. Kijken of zijn kop nog op z’n schouders hangt.


  Maak melding

 21. 17 okt. 2013

  Beste Glenn Pengel,

  Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee conflicterende begrippen, hier in Nederland.

  Ik ben geen jurist, maar weet dat rechters in Nederland bij hun vonnis steeds een overweging maken uitgaande van het algemeen belang.

  De lage rechter in Rotterdam heeft zo ook het vonnis vastgelegd; het algemeen belang van het kind was hier belangrijk.Dat werd blijven/teruggaan naar de grootouders.

  In hogerberoep, kan soms lang duren en dus niet in het belang van het kind, zullen de rechters, indien niets nieuws bij komt kijken, dezelfde lijn volgen.Hierbij zal zeker ook de onverstandige en onrechtmatige daad van ontvoering zwaar wegen. De advocate van de grootouders zal daar sterk op inwerken.

  De vader mag in hogerberoep proberen zijn gelijk toch te krijgen.

  Verstandig is om liever via mediation vader en grootouders bij elkaar te krijgen en in het belang van het kind handelen.Door de juridische blindheid zien zowel de vader als de grootouders dit niet in. De advocaten zullen daarop niet wijzen, want zij verdienen gewoon hun geld.

  Srika ziet in belang van het kind, dat deze bij de grootouders blijft en wel contactmomenten met de vader heeft.Uiteraard heeft dit kind ook recht op zijn biologische vader, maar ook recht op een pedagogische goed klimaat om zich geestelijk positief te ontwikkelen.

  Extra Opmerking:
  Srika moet hier nog opmerken, dat zijn posting betreffende reactie / bewijs op het geknoei in zijn posting van 15/16 okt. jl. weer is tegengehouden.Forumhouder, houdt toch op!
  In je reactie binnen mijn bedoelde posting geef je zelf toe in mijn posting oneigenlijke handelingen gepleegd te hebben. Ontken dat niet langer en gun Srika het recht tot vrije en normale postings.

  Maar Srika gaat niet in hogerberoep voor de minpunten.
  Srika


  Maak melding

 22. Midlife ik geloof je,

  Omdat ik zelf ook zoiets heb meegemaakt. Moeders en diens familie zien kinderen als hun bezittingen. Vader is alleen maar om alimentatie te betalen, en heeft totaal geen zeggenschap. Mede dankzij het Nederlands rechtssysteem, waarbij vrouwen veel meer macht hebben over kinderen, ook gaan ze hoeren met 20 verschillende mannen blijven ze recht over hun kinderen houden. Ze zijn ook experts in het manipuleren en vertellen van slechte verhalen over papa…

  Zo nu en dan hoor je dan, vader vermoord zichzelf met 3 kinderen, dit keur ik absoluut niet goed….. Een kat in het nauw kan rare sprongen maken… Het is triest maar dit gebeurt echt, terwijl dit voorkomen kan worden, door de vader ook zijn recht te geven…


  Maak melding

 23. JA mij gaat het niet om wie kind moet krijgen of moet houden. het gaat om belang en beste voor jongetje en ik ben geen rechter en soms maken ook zij fouten en dat kan, het gaat mij alleen om de manier van handelen eigen rechter spelen en dat is ongepast want als een ieder dat gaat doen is einde gewoon zoek en dat moeten wij juist niet hebben en daarom wetten en regels. GOD BLESS


  Maak melding

 24. Jammer voor de kid….Maar goed dat Su dit niet accepteerd.Maak er gewoon werk van de koloniale tijd is voorbij ! En ik hoop dat de kid hereenigd wordt met zn PA en familie.

  Ik vind ook omdat dit de 2e keer is dat dit gebeurt in SU dat de verantwoordelijke minister ter verantwoording wordt opgeroepen en werk van maakt.De wereld moet weten dat wij niet de pieterbaas zijn van nederland.Dus ook die fransen hiemee confronteren.


  Maak melding

 25. De moeder van dit jongentje. Zijn zogenaamde vrouw heeft hij zwaar mishandeld. Hij sloot haar op. Sloeg haar. Schopte haar. Schelde haar uit. Secondelijm in haar haar gesmeerd en sigarettenpeuken uitdrukken op haar. Ze mocht niet koken voor haar kind. Kortom ze had een kloteleven met die junkie. Hij dronk rookte marihuana en mishandelde zijn vrouw om bijzijn van zijn zoon. John had beter moeten uitzoeken hoe het zat. Ik kende haar. Ze ging naar suriname om opnieuw te beginnen zonder hem en ze zou nooit willen dat haar zoon bij hem was.alles wat hij zei was gelogen. Hij noemde haar kankerhoer. Heeft haaar kapot gemaakt en vernederd. Ze was kapot dat ze haar haar moest knippen doordat hij secondelijm erin smeerde. Ook trainde hij honden die vechten gewoon in huis. John je hebt een fout gemaakt. Ze is al niet meer bij ons en nu is haar zoon daar. Ik ben van.mening dat hih moest blijven waar hij was. Hij had het goed. Kinderbescherming moet opnieuw gaan kijken. Er zijn verslagen van een psychollog in suriname. Hijbheeft haar echt van alles aangedaan. Hij was jaloers.Ze was een mooie meid. Hij deed haar pijn. Ik vind het erg dat haar zoon bij die mishandelaar is. En diw hele familie van hem speelt mee. Doe je iemand niet aan die dood is. Schoonouders worden zo neergezet dat was hun dochters wensss. Dat haar zoknn bij haar ouders bleef. Hij heeft haar slecht behandeld. Die jongen is nog te klein om te begrijpen. John zoek opnieuw alles uit en kinderbescherming ook. Nezaar nabi is een leugenaar fout persoon. Dat hij jankt komt doordat hij haar pijn heeft gedaan. God zal.oordelen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.