Bouterse: staatsapparaat debet aan mank beleid

43

PARAMARIBO, 30 sep – President Desiré Bouterse heeft tijdens zijn jaarrede nog eens toegegeven dat de afgelopen jaren veel beleidsplannen niet zijn uitgevoerd. Het overheidsapparaat zou daar een belangrijke rol in spelen. “Het kan niet zo zijn dat alleen zij die de juiste contacten hebben, administratieve zaken op gang kunnen brengen. Het kan niet zo zijn dat projecten met nationaal karakter stagnatie ondervinden, omdat bepaalde functionarissen daar niet mee eens zijn. “

Het financieel management van de staat vertoont al jaren manco’s die dringend hersteld moeten worden. “De regering zal een diepgaande analyse laten maken om vast te stellen waar het fout gaat. Er zullen maatregelen worden getroffen en het financieel beheer zal transparant worden gemaakt. Het zal moed en durf vergen, maar we zijn vastbesloten om de ordening van het financieel beheer zo snel mogelijk te realiseren”, zei Bouterse.

Onder meer moet het voldoen van schulden van de overheid zo vlotter kunnen lopen. “We moeten eerlijk zijn dat er veel verlichting is gebracht voor de doorsnee burger”, aldus Bouterse. Hij noemt de verhoogde oudedagsuitkering en kinderbijslag. Ouderen krijgen ook gratis medische zorg en er is gratis voeding voor kinderen via de naschoolse opvang. In 2014 komt er een algemeen pensioenenstelsel. Een ‘integraal en toereikend sociaal stelsel op basis van eigen Surinaamse omstandigheden’ is het doel.


43 REACTIES

 1. Openheid van zaken geven kom je al een heel eind mee.
  Respekt tonen voor de gekozen volksvertegenwoordiging en daar verantwoording afleggen. Zo staat het in de grondwet waar je trouw aan hebt gezworen.
  Door aan de zijlijn te lopen klagen dat zaken niet goed gaan slaat nergens op.
  Laat zien dat je ballen hebt. Dat je mensen kan vermoorden en drugs kan verhandelen weten we al.
  Hypocriet!


  Maak melding

 2. Ha Ha Ha. Juist ja, het is de schuld van de ambtenaren die jij juist heb benoemd. Denk aan die topper onder alle ambtenaren Abrahams! En zo kunnen we wel nog meer opnoemen die jij, Somo of Brunswijk hebben benoemd.


  Maak melding

 3. =Als ik de tekst zo leest, moet ik eerlijk zijn om aan te geven dat Bouterse in zijn eigen vingers snijdt.

  =Bouterse, als het goed is hoeft niemand jou te vertellen waarom heel veel niet gerealiseerd is, dit omdat er gewoon geen geld was.
  Precies hoe alles toen kapot is gemaakt door jou en je mannetjes, mag je deze weer samen met dezelfde mannetjes die nu weer in de politiek zitten gaan herstellen.

  -Er wordt gepraat over transparant dan vraag ik mij af wie Bouterse nou voor de gek gaat houden om dit voor elkaar te krijgen.

  -Bouterse probeert het beleid van zijn vriendenland over te nemen waar juist nu een grote puinhoop aan het worden is. De staat zit met vele schulden doordat de staat heel veel en gratis aan de burgers heeft gegeven.
  Zie Cuba en Venezuela als voorbeeld.


  Maak melding

 4. Het is heel simpel, Bouterse moet met zijn vieze poten van de knoppen afblijven. Destijds heeft hij het democratische stelsel om zeep geholpen. Tot op de dag van vandaag ondervindt Suriname de gevolgen hiervan. Nu hij president is en bergen met beloftes heeft gemaakt wijst hij nu met zijn tengels naar andere mensen Desi wees voor 1 keer een vent en zeg dat je er niets van hebt gebakken.

  “Een integraal en toereikend sociaal stelsel op basis van eigen Surinaamse omstandigheden’ is het doel”

  Als of ik Chavez hoor praten. Straks gaan de suri’s ook rolle bollend over de straten voor een rol WC papier.
  Het toverwoord bij de salonsocialisten is GRATIS… Yeah right…

  We kunnen lang en breed hierover discussiëren feit is dat Bouterse moet opsodemieteren.


  Maak melding

 5. Suriname is een klein land.
  Niet groter dan een kleine voorstad van Parijs.

  Bouterse is verantwoordelijk en niemand anders.
  Maar omdat deze man geen leiding kan geven en geen enkele opleiding heeft genoten kan je moeilijk verwachten dat hij toezicht kan houden op zijn ambtenaren.
  Zelfs een eenvoudig bruggetje als bij Carolina ligt nu al jaren in puin.


  Maak melding

 6. opsodemieteren?
  Een kogel tussen zijn wenkbrauwen voor deze crimineel
  landverrader nummer 1 die met geld van NL een coupe tegen de democratische regering in 1980 heeft gepleegd

  een moordenaar en coke dealer
  ook een kogel voor somo verrader en brunswijk crimineel


  Maak melding

 7. Deze idioot die de president uithangt het volk weer een dode mus aan het voorhouden is. Al drie jaar lang is hij met zijn incompetente (regeerploeg) bezig het land sociaal economisch naar de afgrond aan het leiden. Met mooi praterij kom je niet, er moet eerst verdient worden en dan kan je het volk vooruitgang beloven. De staatskas is leeg omdat men meer uitgeeft dan men verdient, aan een waterhoofd een moloch waar men elkaar voor de voeten loopt. Het probleem is dat deze meest achterlijke president dat Suriname ooit gekend heeft, denkt dat het niet aan hem ligt. Een fatsoendelijk land heeft een capabelemanager nodig en geen drugshandelaar. Maar natuurlijk zal zijn achterban weer een gat in de lucht springen, want de (leider) heeft het persoonlijk beloofd, wat hij nooit waar zal kunnen maken. Wat het volk niet door heeft is dat er voorlopig geen serieuze investeerders zich hebben gemeld. Deze criminelen die zichzelf parlementariër noemen moeten gewoon het veld ruimen. Deze misdadigers (de president erbij) moet duidelijk gemaakt worden dat zij het probleem zijn van deze onwerkbare situatie. Dus, ook de criminele president moet zo snel mogelijk zijn biezen pakken en oprotten. En nu de grond onder de voeten van deze moordenaar heet begint te worden, is het de vraag of deze bereid zal zijn bij verlies opstappen zal. En hij is enkel en alleen bezig de democratie aan het uithollen, want hij denkt niet aan aftreden als je kritisch naar zijn gedrag en handelingen kijkt.


  Maak melding

 8. dat er zo negatief gekeken wordt naar wat de pres van su gezegd heeft,kan alleen door mensen met ,mix emotion,ik vind het eerlijk van hem dat hij waar de andere ministers bij waren de tekorten in het ministerieel apparaat naar voren heeft gehaald(knel punten van stagnatie in het uitvoeren van landelijke projecten verwijderen)en dat hij ook het financieele gedeelte grondig zal laten onderzoeken.


  Maak melding

 9. -Zie de rijken in Suriname en zie ook de vrienden van hen.

  Lees twee verschillende stukjes tekst::::

  Dilip Sardjoe koopt Suriname op

  -PARAMARIBO – De Surinaamse regering heeft via een onderhandse deal Dilip Sardjoe, zakenman en ondervoorzitter van coalitiepartij BVD, het recht gegeven stroom op te wekken en dit te leveren aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS). De overeenkomst heeft voor grote opschudding gezorgd in Suriname. Gevreesd wordt dat de gewiekste zakenman de energietarieven fors zal opschroeven.

  Voor Sardjoe is het alles goud wat blinkt. „Ik rijd graag door het land en zeg tegen mezelf: Dit is van mij en dat is van mij, zo liet hij zich onlangs tegen een als playboy bekendstaande collega-zakenman ontvallen.

  2e:

  -Dilip Sardjoe die recentelijk met 35 Rudisa medewerkers is overgelopen naar de NDP is eigenaar van Suriname Gas and Electricity Industry NV. Bouterse en Dilip zijn sinds het overlopen van de oud-BVDer dikke maatjes en Dilip mag nu op alle buitenlandse trips mee met de president en hij promote alle producten van Dilip publiekelijk. Bouterse beloont Dilip heus niet voor de 35 extra stemmen die hij meegebracht heeft. Het gaat om een commissie die Bouterse vangt op alles wat hij voor Dilip binnenbrengt.


  Maak melding

 10. Na drie lange jaren tot de conclusie komen dat het aan het overheidsapparaat ligt. Niet erg intelligent of is het doorzichtig om de oppositie wederom de schuld geven.


  Maak melding

 11. Bouta gaat vooruit, eerst was alles de schuld van de vorige regering en Bakra Basi, nu is het de schuld van het staatsapparaat. Terwijl het gras groeit en de raspaarden zoals Brampie, Limbo, Lakei, Lonny en Back and Neck enz. nergens last van hebben en steeds vetter worden (letterlijk en financieel), sterven de paarse ezels en de rest van het volk.


  Maak melding

 12. Had de jaarrede liever bij bakana tori gedaan dan zou dat volgens hem het volk beter bereiken.
  Was de DNA geen hol van de leeuw waar de ezels zo bang voor waren?
  Probeer zijn jaarrede met achtergrondmuziek te volgen om niet in slaap te vallen of te ergeren.


  Maak melding

 13. Ja, ja, geef anderen maar lekker de schuld van jouw falend beleid. Jij bent de leider en dus de verantwoordelijke van alles wat in het land gebeurt. Niet alleen voor de goede, maar ook voor de minder goede dingen. Wees een man en laat zien dat je ballen hebt door geen afschuifpolitiek te bedrijven.


  Maak melding

 14. DiDiBrie laat mij met je hoofdpijn van/met gronden om te bouwen, Jij DiDiBrie als jij iets wilt ga jij ’t gewoon halen, want na joe na DiDiBrie,maak dat volk aub niet wijs dat je een probleem hebt met bouwgrond. Al die gromden liggen / zijn in handen van jouw vrienden. DiDiBrie je kreeg zomaar gronden om een Ziekenhuis op tezetten in Wanica,toen bleek dat er problemen met dat stuk grond was kreeg je weer binnen no time van iemand anders weer ergens in Wanica grond, Dus hoezo probleem met grond.En om een ziekenhuis te bouwen na ominie ha grond ie abie nodig. DiDiBrie loop naar je M… en houd je zelf voor de gek. Een deel van het volk haalt zijn schouder op ja zpals je zegt, omdat jij DiDiBrie niet serieus te nemen bent.Volk van Su hoe lang zijn jullie nog van plan om naar deze idiote DiDiBrie te luisteren en de niet uittevoeren belofte nog nemen / accepteren / geloven. Ai mie gado odi jere odi.
  Glenny.


  Maak melding

 15. Hoe zit het met “I know my job”?!
  Dus toch niet!

  Wederom is het de schuld van anderen.
  Wie is eigenlijk de baas?
  Wanneer een voetbalclub herhaaldelijk slecht presteert,
  dan is het de trainer die de laan uit gaat en niet
  de spelers.

  In de wandelgangen van het paleis vernomen dat Suriname
  onder leiding van de Nationale Drugs Partij als eerste,
  twee mensen op mars zullen stationeren!
  De informant wist te vertellen dat de gegadigden, vader en
  zoon drugsgenoten zijn. Dit als ultieme poging om uit de handen van het gerecht te blijven.
  Ze nemen dan eerst de tram naar Zanderij via de fly-over, om vervolgens in een raket te stappen van het type ndp.


  Maak melding

 16. Na anderhalf jaar werd het bij duidelijk dat bouta abi idee maar a no abi plan.

  hij gaat een onderzoek LATEN DOEN en hij weet nu al dat het zo erg gaat zijn dit zal moed en “durf zal vergen”.

  Dus hij is al op de hoogte van de conclusie uit de analyse.

  Die man gaat dus zomaar kosten maken.
  Maar oke, laten wij dit wijten aan zijn niet verfijnde communicatie skilss.
  Mensen werden verwijderd van plekken vanwege de gewijzigde beleidsinzichten.

  Wie zette het beleid uit?
  Bouta
  Dus hij heeft een onvoldoende a man no kan over…
  Lets make him a one turn president
  want
  hij kan het niet, hij kan het niet, Bouta kan het niet!!!!!

  brokobana a san na soso brokobana


  Maak melding

 17. Objectief

  Een ieder weet, dat het Surinaams overheidsapparaat log en inefficiënt is.

  De hamvraag is, welke politici heeft de ballen om het aan te pakken.

  In geen van de politieke partijen staat het in hun partijprogramma.
  Dus het wordt pappen en nat houden!!!!!!!


  Maak melding

 18. De Pres leidt de regering. Hij dient ten allen tijde verantwoording af te leggen over het beleid in DNA. Pres is bang zaken uit te leggen en vragen te beantwoorden.
  Pres is hoofdverantwoordelijke voor begroting en gevoerd beleid. Dat hij dit ontkent en anderen de schuld geeft is zeer schokkend, kent wet en grondwet niet.

  Wie regeert in feite zonder begroting ??
  Wie staat Abram toe de gehele jaarbegroting van OW uit te geven binnen no time ? Wie doet geen onderzoek naar de besteding van de verdwenen gelden van OW ??
  Wie staat toe dat er midden in het jaar een NIEUWE begroting OW wordt goedgekeurd ?
  Wie verrast iedereen met een presidentiele begroting, waarvan de 150 miljoen ook reeds is uitgegeven aan niet productieve zaken ?
  Wie sluit niet DIRECT alle showambassades die Su niets opleveren, op het moment dat je vaststelt dat er bezuinigd moet worden ?

  Ligt dit ALLES aan de ministeries of de administratie ?

  DACHT HET NIET PRES !!!


  Maak melding

 19. Bouta mag blaffen over ambtenaren maar hij begrijpt niet dat deze groep machtiger is dan hem met al zijn kakkerlakken om hem heen.
  Probeer eens een maand salaris in te houden en hij zal zien wie de macht heeft.
  Sabi pe joe kras joe go dibidibi-boi !!!


  Maak melding

 20. Als het staatsapparaat niet deugt, dan deugt de hele regering niet.

  En als de regering niet deugt, dan deugt de regeringsleider ook niet.

  De enige oplossing is om het geheel naar huis te sturen en een nieuw en deugdelijk staatsapparaat op te zetten.

  De president verwoordt het goed: IK DEUG NIET ALS LEIDER VAN DIT LAND !


  Maak melding

 21. Alias B. debet aan mank beleid, lijkt mij een redelijke titel.

  Alias b. is voor het gemak vergeten dat hij tweeduizend vijfhonderd ambtenaren, sinds zijn aantreden in dienst heeft genomen en ook nog hetzelfde aantal heeft gereshuffeld, met behoud van salaris, omdat ze niet paars genoeg zijn!

  Tsja, je hebt je ontdaan van belangrijke kennis en nu zit je opgescheept met je elastieken, ongeschoolde, familie en vrienden, die meester zijn in het ‘zweef tekie’ beleid.

  Dit alles heb je aan je ‘vooruitziende blik’ te danken.
  Geen visie, geen strategie, geen kennis, kortom geen kaas gegeten van hoe je een land moet runnen.


  Maak melding

 22. De ambtenaren in het land zijn opgevoed door de NPS.
  Dit houdt in;
  -Respectloos tegen je medeburgers.
  -Luiheid.
  -Naast de gratis verkregen loon nog steekpenningen aannemen.
  Voor de hogere ambtenaren geldt;
  -Dagtaak hoereren.
  -Gelden binnen te halen voor de heren.
  -Meestal zijn het mensen zonder enige kennis om een departement of bedrijf te kunnen aansturen.

  Alle vooruitgang wordt tegen gehouden.Dit graai en steel cultuur dat door de NPS al vanaf dag een dat ze aan de macht kwamen hebben ze voort gezet.De NPS moet veranderen al voorns dit land vooruitgang kan gaan boeken.
  Bouterse is geen intelligent mens maar zijn denken is wel goed op bepaalde onderwerpen.Hij wordt daad werkelijk tegen gewerkt door de NPSers op alle mogelijke manieren.
  De mentaliteit van de NPS leiders zijn Afro Surinaamse denken het moet een Surinaams denken worden.Dat ze graag creool willen zijn is een funest denken.


  Maak melding

 23. Weten de ambtenaren op wie ze op 25 mei 2015 niet moeten stemmen. Wordt alles weer overzichtelijker in de poppenkast.

  Hoe durft de man (sorry President) op deze wijze zijn gehele regering voor schut te zetten.
  Als de ambtenaren iets al jaren niet goed doen, volgens de President, is de politieke leiding verantwoordelijk. Zeker als punten als corruptie en opportunisme heel duidelijk op de politieke agenda staan.

  Jammer mensen, maar het Klootjesvolk (niet beledigend bedoeld) heeft het gedaan volgens de grote roerganger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.