Oppositie boycot jaarrede president Bouterse

38

PARAMARIBO, 30 sep – De oppositiepartijen Nieuw Front en Bep hebben besloten de jaarrede van president Desiré Bouterse te boycotten. In een verklaring wordt aangegeven dat er geen genoegen meer wordt genomen met de monologen van het staatshoofd. De oppositie liep de zaal uit, kort voordat Bouterse de vergaderzaal van het parlement binnenstapte om er zijn jaarrede te houden.

Volgens de oppositiepartijen wijkt de regering steeds af van het beleid dat in de jaarrede wordt beloofd. Ook negeert het staathoofd het parlement. “Het zijn deze redenen waarom de oppositie heeft gemeend een ernstig signaal te sturen naar de president en regering, dat het nu wel genoeg is en dat het door hen gevolgde heilloze pad wordt verlaten”, wordt in een verklaring aangegeven. Besloten is zich terug te trekken uit de vergaderzaal en zich te beraden.

De houding van Bouterse tegen het parlement zou indruisen tegen principes van democratie en rechtsstaat. “Tegelijkertijd wordt het volk geconfronteerd met ernstige armoede, verruwde criminaliteit, grote verspillingen door de regering, verkoop van een groot bedrag aan vreemde valuta en een deel van de goudvoorraad door de Centrale Bank van Suriname, steeds stijgende wisselkoersen, stijgende prijzen in de winkels, toenemende staatsschulden en corruptiefaciliterend beleid.”


38 REACTIES

 1. -Er staat letterlijk:::De houding van Bouterse tegen het parlement zou indruisen tegen principes van democratie en rechtsstaat.

  -Ja Bouterse, dit krijg je als je zelfs nooit een goed voorbeeld hebt kunnen geven.
  Nu heeft Bouterse een ieder nodig om zijn beleid goed te kunnen keuren.

  =Zo zie je maar voor wie men kiest om het land te kunnen leiden en te dienen.


  Maak melding

 2. Koos, de oppositie heeft haar kansen verspeeld en de bevolking steunt massaal de zittende president. Wie houdt wie voor de gek. Je slaat de plank volledig mis met je anti Bouterse houding. Ook na 2015 zal de NDP de scepter zwaaien in Suriname. Wat mij betreft mogen de oppositie partijen definitief wegblijven. Gewoon de toegang weigeren op straffe van 25 zweepslagen 🙂 Koosie boy jouw Front Partijtje is uitgeregeerd. Sranang voorwaarts met of zonder Redimusus.


  Maak melding

 3. “Oppositie boycot jaarrede presiden”
  De president boycot het parlement, dus ook de oppositie al drie en een half jaar en daarover praat men niet. De president negeert zijn taak en komt niet naar het parlement. In verband met het vorenstaande kan ik zeggen boontje komt om zijn loontje.Eenmaal ben ik vandaag in een dichterlijke bij, dus voeg het volgende toe. Wan ogri tja wan boeng. Als Dino niet zou worden aangehouden, dan zou Pres zeker naar NY gaan en zou hij niet in het parlement zijn geweest om zijn jaarrede te houden.
  Een prettige dag toegewenst aan een ieder.Dag.


  Maak melding

 4. jammer dat ik geen spandoek bij me had,daar had op moeten staan Desi!!!!!!Seedorf 1968 maatje van me, misschien hadden we dan samen een bietje kunnen drinken,net als toen.
  veel succes nog maatje!!!!!!!


  Maak melding

 5. Parbo zal altijd de bekende ezel zijn die zich aan dezelfde steen stoot.
  Verwerpelijk is dat hij andere ezels meesleurt.
  Aan de oppositie wil ik vragen om de strijd vastberaden voort te zetten en het volk steeds op de hoogte te houden.Het volk wil aktie zien om Suriname te redden van parasieten.


  Maak melding

 6. De NPS doet alsof de slaapverwekkende jaarredes van pyjama dragende Venetiaan zo interessant zijn geweest.Nog beter voor het land als NPSers en BEPers wegblijven en nooit meer terugkomen in het parlement. Het zijn gewoon lafaards bij de NPS en BEP.Het ontbreekt hen aan een visie voor de toekomst.

  De VHP komt wel bij de jaarrede omdat ze kansen zien om te regeren met de NDP na de verkiezingen van 2015.Ze weten heel goed dat de heer Bouterse na de verkiezingen van 2015 opnieuw tot president wordt gekozen.Dus een samenwerking met de NDP is zeer gewenst.


  Maak melding

 7. Hierbij betuig ik mijn oprechte spijt tegenover Johan Adolf Pengel. Ik ben het nooit eens geweest met zijn politiek. Maar, nadat hij van het toneel verdween is Suriname onbestuurbaar geworden. Het bewijs dat, ondanks het feit dat ik mij niet kon vinden in zijn manier van regeren, hij de beste politicus van Suriname is geweest. Na zijn val is het nooit meer goed geworden in Suriname. Johan Adolf Pengel, het is post huum, maar het spijt mij dat ik u zo bekritiseerd heb in het verleden.


  Maak melding

 8. Hoe men het wil draaien of keren, wie met pek omgaat wordt er mee besmet, ma kijk noh…elk mens verdient enige mate van respect, maar mensen die hun medemens letterlijk en figuurlijk niet respecteren moorden,beroven,bedreigen,mishandelen etc hen. Sinds deze regering aan de macht is zijn zaken en respect, naast moraal vertrapt. Anno 2013 kan zelfs een vuilnisman een gooi wagen naar het suribabwaans presidentschap. Ma kut, men verdiend het als aanhang om zonder respect te worden behandeld door het vuilnisbelt verworden plezitentskap; Hahahahahaha


  Maak melding

 9. hij is meest ,,wanted,, persoon buiten sme.,betreft coke,wapenhandel en bezit..

  daarom durfde hij niet naar de VN te gaan..

  zijn ex.vrouw zit in amerika met een strafbare feit van een aanrijding met de rijbewijs van de tegen partij in handen..

  met list en bedrog heeft zij die rijbewijs afgenomen om aangifte te doen bij de politie en vervolgens weg gevlogen naar amerika..

  het zit diep in de familie


  Maak melding

 10. ik heb de jaarrede gehoord en het was een veredelde propaganda campagne, “zoveel meer mensen drinkwater toch voorzitter” en “nu zijn wij goed op dreef toch voorzitter, huizen in coronie, commewijne etc” en “wij gaan bij de rijken halen (muv abrahams)en aan de armen geven. De oppositie moet maar eens leren om in de arena te blijven. Vrag desnoods iedere week weer aan de voorzitter waar de antwoorden zijn op eerdere vragen, die namens het volk worden gesteld want ook de niet NDP’rs horen tot het volk wiens vertegenwoordigers in DNA zit. Kan 1 van die oppositie luilakken niet een lijst van alle beloftes van DDB maken en vragen naar een stand van zaken. Dan gaan we praten. Praatjes vullen geen gaatjes zou je denken. In Suriname wordt je met praatjes president


  Maak melding

 11. @ rufus
  “Wegblijven is een laffe daad he?” Wie bleef weg uit het parlement toen DDB in de oppositie zat? Dat is een laffe daad. Jouw president krijgt een koekje uit eigen deeg. Bye the way, is Kanhai reeds vertrokken naar Manhattan om de rechter in de zaak Dino te wraken? Ik heb de luchtmacht nog steeds niet zien opstijgen vanuit Zorg en Hoop!


  Maak melding

 12. Ben niet zo tevreden met deze actie van de oppositie.
  Zo dragen ze bij aan de protocolaire chaos die er heerst.
  Ik irriteer me hier al een poos aan. Van mij krijgen ze totaal geen punten voor dit weglopen.

  Bouta is voor mij totaal ongeloofwaardig
  Zij moeten inhoudelijk op deze reageren en hem blijven wijzen op de verantwoordelijkheid die hij tegenover het volk heeft.
  Maar weglopen naaaah


  Maak melding

 13. dat de oppositie is weggelopen hadden we kunnen verwachten ik vind wel onprofessioneel. wat ik jammer vind is dat het in de dna van alles word geroepen wat er allemaal niet goed gaat , maar ik vraag me af als het allemaal in belang is van het volk . een land als suriname zal nooit voorruit komen als het hoofddoel van het volk is zijn leider te wreken . neen maar een voorbeeld als gelijkwaardige situaties in de wereld . dus oppositie next time blijven jullie zitten en wezen jullie dan maar in de toekomst een beter voorbeeld wanneer jullie het werk mogen doen


  Maak melding

 14. DDB heeft het gepresteerd om in zijn regeerperiode de Nationale Assemblee om te toveren tot een daadwerkelijke poppenkast compleet met alles erop en eraan.
  Zelfs Obama zou het niet lukken.
  WKN heeft vandaag mogen ervaren hoeveel kakkerlakken op bezoek waren.


  Maak melding

 15. De oppositie loopt weg tijdens de jaarrede. Dit bewijs nogmaals hoe achterlijk de oppositie is. Juist nu hadden ze naar de plannen voor de toekomst moeten luisteren in plaats van horen zeggen. Volgens mij staat landsbelang boven alles en niet egocentrisme.


  Maak melding

 16. Bouterse mocht toen hij DNAlid was wegblijven en hij is zo lang weggebleven dat hij zijn zetel in de DNA kwijt raakte. In zijn ogen mocht dat. Nu hij met dezelfde munt (kleingeld) wordt terugbetaald, wordt meneertje boos. Ik heb de oplossing voor dit probleem voor de toekomst:Elke potentiele president van Suriname en een ieder die dat wil worden moet een verplichte cursus “Hoe hoor ik mij als president te gedragen” volgen.


  Maak melding

 17. Prima actie van de oppositie!

  De afgelopen weken is er zoveel troep naar boven komen drijven. Het mag en kan niet zo zijn, dat de oppositie doodleuk naar een jaarrede gaat luisteren, alsof er helemaal niets aan de hand is.

  Dit is ook een signaal naar het buitenland, er zijn ook normale suri’s die geen genoegen nemen met deze criminele regering.

  Aangezien de oppositie niet in de gelegenheid verkeerd om verhaal te halen bij de pres. , vanwege de niet democratische staat suri, is dit een goede manier om aan te geven waar je staat.

  Kom op zeg, je bent van alles en nog wat beschuldigd, en vervolgens ga je doodleuk, zonder blikken of blozen, het volk via het dna toespreken.

  Dit is het toppunt van schaamteloosheid.
  Een vent van eer, had afstand van het presidentschap gedaan, ten behoeve van het volk.
  Deze pres is een schande voor de natie suri.

  Bovendien is het een eenrichtingsverkeer politiek. Alias b. legt zijn wil op aan het volk (dna).
  Discussies over de jaarbegroting zijn niet aan de orde en als die er wel zijn, dan is hij nooit aanwezig en bovendien wordt de oppositie consequent de mond gesnoerd.
  In normale democratieën gebeurt dit niet.
  Zie de U.S vandaag en Ned de afgelopen dagen, de oppositie in deze landen, krijgt genoeg de tijd om hun mening te geven.

  Als de mensen nog niet door hebben dat suri absoluut geen democratie is, tsja dan zijn ze dom.


  Maak melding

 18. “Aangezien de oppositie niet in de gelegenheid verkeerd om verhaal te halen bij de pres. , vanwege de niet democratische staat suri, is dit een goede manier om aan te geven waar je staat.”

  De oppositie zou ook kunnen besluiten haar mandaat terug te geven aan het volk, zou de Surinaamse belastingbetaler een heel leuk gebaar vinden. laten we eerlijk zijn, aan de oppositie heeft de Surinamer totaal niets, in de 3 jaar hebben ze niet een keer iets constructief gedaan zoals een wetgeving indienen tbv het Surinaamse volk.

  Wat ze wel doen is brokobana spelen.

  Ze moeten dus niet alleen weglopen maar mogen wat mij betreft hun vergoeding teruggeven en lekker thuisblijven.

  I rest my case


  Maak melding

 19. @ Afu Sensi
  Ja,ja. Bouterse mocht wel brokobana spelen met de 15-man tellende democraten van 8 december 1982. Hij mocht wel brokobana spelen met Roy Horb en Brondenstein. Hij mocht wel brokobana spelen toen hij het Parlement degradeerde tot een “poppenkas” en gewoon niet verscheen. Hij mag wel brokobana spelen om jarenlang brieven van het Parlement onbeantwoord te laten. You know what, de oppositie heeft groot gelijk om een leider die diep in de drugs zit en die contacten (lees contracten) onderhoudt met Roger Khan en Sopiang te vermijden. Bye the way, wanneer vertrekt Kanhai naar Manhattan?


  Maak melding

 20. @Afu Sensie
  Het is maar hoe je het bekijkt. De oppositie doet wat democratische gezien kan en wat zij democratisch gezien aan haar kiezers verplicht is. Namelijk hun stinkende best doen de regering te controleren en kritische vragen te stellen waar dat nodig is.

  De regering faalt echter in haar democratische plicht in het parlement rekening en verantwoording af te leggen.


  Maak melding

 21. Prima actie van de oppositie om de jaarrede van cocaïne kabinet B. en Ameraali te boycotten.

  Het bevreemdt mij ten zeerste dat één van de meest ondemocratische figuur in Suriname de weg naar het parlement heeft kunnen vinden. Had hij een GPS nodig.
  Het is iemand die nooit respect heeft gehad voor het parlement. Altijd heeft hij het parlement gekleineerd en gedesavoueerd.
  Zelf zijn kornuiten onder leiding van de grote Graanoogst heeft door middel van M-16 het parlement gedwongen om haar huis te gaan. Denk aan de periode Shankar.
  Ëén van de meest ondemocratische, fascistische president ,iemand die de mensenrechten met zijn militaire laarzen heeft vertrapt, waarbij de apotheose/climax is de moorden van Zeelandia,die moeten wij geen podium/berm geven om al zijn koeterwaals te komen spuien en poppenkast te komen spelen.

  Het is ook duidelijk dat men bezig is met een charmeoffensief.
  Denk maar aan de drugsboot die in Afrika is onderschept. Het ware verhaal moet nog boven water komen.
  En de diplomatieke betrekkingen die men met Mongolië is aangegaan. Deze president houdt niet alleen van monologen maar ook van Mongolen. Denk men nu in Suriname dat de kortste weg naar Nirwana/het paradijs via de Tibetaanse hoog plateau (hoogste gebied in de wereld) gaat. of is men bezig een afzetgebied aan te boren voor dope. Want een hoop van die quasi heilige monniken schijnen aan de dope te zijn.


  Maak melding

 22. Het weglopen van de oppositie is een parlementaire move en dat mag in een de Democratie. Bouterse was vier jaren parlementarier en is nog geen drie keer in het parlement geweest. Straks zullen ze Boldewijn van stal halen om uitteleggen waarom het fout is dat de oppositie weg is gelopen. Als de president niet luisterd naar de parlementariers en reageerd op hun vragen waarom moeten zij gaan luisteren naar zijn plannen. Weer geeft hij iedereen de schuld maar zich zelf niet. Mensen die tot nu toe niet zien dat hij een laffe kerel is die nooit verantwoordelijkheid neemt. Nu is het de overheid administratie. Hij is de schuldige met zijn ondoordachte uitgaven. Bouwt een brug over saramaccakanaal en ga je danpas praten met de grond eigenaren en als zij niet willen verkopen dan worden ze voor alles en nog wat uitgemaakt. NDPers opo oeng en ai en opo oeng mofo. Dank je wel voor jullie volkspresident die met een snelheid van meer dan 100km per uur raast naar en van het kabinet. Vraag de mensen van de anton dragtenweg.


  Maak melding

 23. Dit is wat mijn oma mij geleerd heeft:

  Heb respect voor iedereen, groot en klein!
  Laat ieder in zijn waarde, groot en klein.
  Maar…..
  Wie jou geen respect en waardering toont, die verdient jouw respect en waardering ook niet.
  En dat mag je gerust op een nette manier laten zien!

  Zouden de leden van de oppositie ook zo’n Oma hebben (gehad)?


  Maak melding

 24. Verguis ook maar deze president, het jullie aangeboren gewoonte, zo zijn jullie! Morgen is de volgende aan de beurt. Wanneer het water komt hoop ik dat jullie het met met vereende krachten zullen opdrinken of verzuipen natuurlijk!


  Maak melding

 25. @Afu,

  Ohhh en hoe zit het met de coalitie?
  Hoe vaak moest een dna- vergadering uitgesteld worden omdat er geen quorum was?
  Nou ga je gang maar, als je wilt korten, begin bij de coalitieleden.

  En.. ik blijf bij mijn standpunt,met een kleine aanpassing, ik vind de aanhangsels, achterlijk!

  “ Prima actie van de oppositie!

  De afgelopen weken is er zoveel troep naar boven komen drijven. Het mag en kan niet zo zijn, dat de oppositie doodleuk naar een jaarrede gaat luisteren, alsof er helemaal niets aan de hand is.

  Dit is ook een signaal naar het buitenland, er zijn ook normale suri\u2019s die geen genoegen nemen met deze criminele regering.

  Aangezien de oppositie niet in de gelegenheid verkeerd om verhaal te halen bij de pres. , vanwege de niet democratische staat suri, is dit een goede manier om aan te geven waar je staat.

  Kom op zeg, je bent van alles en nog wat beschuldigd, en vervolgens ga je doodleuk, zonder blikken of blozen, het volk via het dna toespreken.

  Dit is het toppunt van schaamteloosheid.
  Een vent van eer, had afstand van het presidentschap gedaan, ten behoeve van het volk.
  Deze pres is een schande voor de natie suri.

  Bovendien is het een eenrichtingsverkeer politiek. Alias b. legt zijn wil op aan het volk (dna).
  Discussies over de jaarbegroting zijn niet aan de orde en als die er wel zijn, dan is hij nooit aanwezig en bovendien wordt de oppositie consequent de mond gesnoerd.
  In normale democratieën gebeurt dit niet.
  Zie de U.S vandaag en Ned de afgelopen dagen, de oppositie in deze landen, krijgt genoeg de tijd om hun mening te geven.

  Als de mensen nog niet door hebben dat suri absoluut geen democratie is, tsja dan zijn ze dom.”

  Lekker je kop in het zand steken, how stupid can you be!


  Maak melding

 26. Ach wat, die man moet toch ook gewoon komen opdraven en voorlezen wat zijn ministers en adviseurs hebben opgesteld? Alsof hij het beleid in het land uitzet. Hij heeft maar een beperkte actieradius en in die straal opereert hij om zijn persoonlijke belangen te behartigen. De rest scheelt hem weinig en laat hij ook helemaal over aan de adviseurs en ministers. De oppositie kan ook geen potten breken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.