Suriname zwakker in ACP na vertrek Parmessar

29

PARAMARIBO, 23 sep – Suriname is iets zwakker geworden qua diplomatieke invloed in de parlementaire tak van de groep van voormalige kolonies, ACP. Volgens de Ware Tijd heeft het allemaal te maken met het vertrek van Rabindre Parmessar (Mega Combinatie/NDP) als parlementariër en de voortrekker van de Surinaamse parlementaire delegatie. De verzwakking laat zich al meteen merken.

Tot voor kort maakte Suriname ruim kans op het innemen van de post van vicevoorzitter in de gezamenlijke groep van ACP- en Europarlementariërs. Tijdens de laatste bijeenkomst van ACP-parlementariërs bleek dit al niet meer te kunnen. Twee andere Caribische landen, Trinidad & Tobago en Jamaica, hebben nadrukkelijke interesse getoond. Volgens de Ware Tijd hadden de twee landen eerder geen probleem met de Surinaamse ambities.

Parmessar zou qua inzet zijn opgevallen. Onlangs zei Peter van der Walt, ACP-parlementariër uit Namibië, dat Parmessar ‘heel veel respect’ heeft weten af te dwingen. Volgens Van der Walt was het vrijwel zeker dat Parmessar unaniem gesteund zou worden als kandidaat. Nu Parmessar het parlementaire werk terzijde heeft gelegd en minister is geworden, liggen de kaarten ineens anders. Parmessar is vervangen door zijn partijgenoot Ricardo Panka.

29 REACTIES

 1. ha ha ha ha mensen, dit is de stategie van Bouterse en niets anders. Bouterse wil Suriname issoleren en het schijnt het hem ook nog te lukken. Hoe meer bemoeienissen door kabinet Bouterse, des te meer aandacht voor zijn wandaden.

  Bouterse weet exact hoe de vlag erbij hangt, namelijk vroeg of laat in de gevangenis.

  Dus blijven we liever geen lid ACP, dit is het steeds verder issoleren van Suriname.

  Surinamers en Suriname, jullie staan voor paal, in Suriname en ook daar buiten! Succes met hem bananen republiek!


  Maak melding

 2. Jamaica neem over ,okay. Van al de ACP landen ben jij de enige die bouta ziet voor wat hij in werkelijkheid is namenlijk een crimineel ,moordenaar en drugsbaron.
  Jamaica jij verdiend deze taak!Sucsess!


  Maak melding

 3. De andere ACP landen zijn geschrokken van Panka.Deze man houdt van waarheids commissie’s en amnestie.Dat hebben de ACP-ers niet nodig en Panka ook niet.Voor Lackin een teken aan de wand.


  Maak melding

 4. En Panka is niet van hetzelfde kaliber als Parmessar.
  Hij is vele maten te klein!
  En bovendien kan een land met zo’n bezoedelde naam niet aanwezig zijn in de voorste gelederen van het ACP.
  Vele Caraïbische landen zullen het niet pikken.
  Vooral Jamaïca (sinds jaar en dag) en Trinidad&Tobago (sinds kort) niet!
  (Dat heeft de ACP benoemingscommissie inmiddels goed door)!


  Maak melding

 5. Beste Jacobus: je blijft toch lachen om dit soort benoemingen. De man die op het voetbalveld zich misdraagt, met een pistool loopt te zwaaien en toeschouwers mishandelt…..

  Gewoon voorzitter maken van een sportbond ipv hem voor het leven te schorsen

  Alleen in Suriname…


  Maak melding

 6. Henk Molenaar, Boeiend, maar was wel die zelfde man die Front koos om met hem in zee te gaan.

  Ronnie was wel de man die Front steunde in de meerderheid.
  Somo heeft ook geholpen.

  waarom speel je het op de man??


  Maak melding

 7. @ mi kondere

  Sur.was in een fase van haar ontwikkeling waar je zelf ezels papa moest noemen om een volk te voeden.Er waren mensen,oproer kraaiers,naar voren geschoven waar je niet om heen kon.El Vene begreep als geen ander dat als hij geen coalitie sloot alles zou afglijden naar een Somalie.En El Vene wilde niet in Somalie wonen.Dus maar een knieval voor wat rust in het land ie sabie tog.


  Maak melding

 8. Dat klinkt logisch, wanneer je een grondwetrechtenschender die voor een omstreden amnestiewet gekozen heeft als een papegaai Panka gaat neerzetten als vervanger van Parmessar.


  Maak melding

 9. @karm

  als je jezelf als leider opwerpt en het volk voor jou kiest,dan zijn je principes onder geschikt aan de wil van je kiezers.
  El Vene beloofde rust voor het volk.De lange rijen zouden verdwijnen voor de verkooppunten.De winkelschappen zouden weer gevuld zijn.Er zou weer benzine zijn voor de auto’s.
  Hij heeft dit alles kunnen realiseren ondanks dat Somo aan de ene arm en Lonnie aan andere hingen en zijn bewegings vrijheid ontnamen en steeds probeerden terug te trekken.


  Maak melding

 10. Panka moet het natuurlijk nog leren. In het dorp Suriname kan je een ster zijn, maar buiten gelden alle criteria. Met uitsluitend een Surinaamse opleiding van de Middelbare beroepsopleiding Anton de Kom, mist Panka de internationale orientatie.
  Ik hoop dat het voor het land Suriname wat wordt, maar daar heb ik weinig geloof in. Die jongens ontbreekt het aan alles, om zich te kunnen meten met de buitenwereld.


  Maak melding

 11. Panka kan niet in de schaduw staan van Parmessar. Moet een hindoestaan de eer vd NDP gaan redden terwijl NDP schreeuwt van de daken dat ze geen ethnische partij zijn.? En dat ze de hindoestanen het liefst het land uitschoppen? Parmessar laat zich misbruiken door de rooie negers, maar eigen schuld ,dikke bult. Wie heeft hem naar daar gestuurd? Opportunisme? Opvallend hoe weinig intellect de NDP kent en dan de big shot willen uithangen?


  Maak melding

 12. @ jacobus
  Hahahahaha
  Je bent niet consequent kerel.

  Voor regeermacht (eigenbelang)hebben ze de deur opengetrap, dat mensen met een vonnis cq strafblad hoge functies in de politiek kunnen bekleden.


  Maak melding

 13. De ontwikkeling van Suriname is niet afhankelijk van kleur en ras. Er zijn genoeg mensen die keihard werken in het ondernemerschap of in hoge dan wel technische posities die Suriname vooruit helpen…Die lopen niet te druilen over het verleden en wie wel dan niet aanspraak maken op het surinamerschap. Er is een groep die pijlsnel omhoog schiet in Su en daarbij haar omgeving meetrekt omhoog…….


  Maak melding

 14. Jamaica,Trinidad& tobaco take over pleace,we cant do nothing because ower gouverment failt already.Pleace understand .Wij kunnen dat niet we zijn alleen in onze regio bekend,want de rest ziet ons als coke doorvoor.Ik zou nog een termijn nog willen zitten,dan beloof ik jullie dat alles goed komt,wie dit geloofd is een coke gebrijker, want hij heeft alleen profijt van,beste sranang mang no plei dong mang,de baas is dom jullie niet.


  Maak melding

 15. De huidige stuurlui zijn de slechtste ooit, binnen een jaar devaluatie van onze munteenheid en verhoging van de governement take.
  Na 3 jaren zijn ze er nog steeds niet uit. Het monitair beleid is zeer bedroevend, het vertouwen in de SRD is wankel.
  Sorry, maar dit getuigt wederom dat laag opgeleiden niet in de leiding van het land thuishoren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.