Suriname Airways heeft plan van tweehonderd miljoen

28

PARAMARIBO, 9 sep – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij wil de komende jaren ruim tweehonderd miljoen dollar investeren in de eigen operaties. Volgens minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, moet de concurrentiepositie er beter van worden. Hoe de financiering precies zal geschieden is nog niet duidelijk.

Er is nu druk overleg met de regering. “We zijn binnen de regering bezig te bekijken hoe de vliegmaatschappij verder concurrerend te maken. We zijn daarbij als regering bezig en niet als TCT”, zegt Pinas tegenover de Ware Tijd. De krant verneemt dat het bedrijf op zoek is naar geld. Er zou zeven miljoen dollar zijn aangevraagd. Ook wil het bedrijf ruim toen miljoen dollar aan brndstofsubsidie. Volgens het management klopt er niets van.

Bij TCT zou ook geen aanvraag liggen voor subsidie. “We praten wel over investeringen”, zegt Pinas. Volgens bestuursvoorzitter bij het bedrijf, Gerard Brunings, is er geen sprak van een concrete aanvrag. Nu in elk geval niet. “Net als andere luchtvaartmaatschappijen is ook de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij een bedrijf dat altijd geld nodig heeft voor investeringen”, aldus Brunings. Hij heeft nog geen investeringsplan gezien, maar weet dat er geld nodig is voor onder andere vliegtuigen.


28 REACTIES

 1. Dus Pinas is het minst ‘vooruit’gegaan tot dus ver van alle mini-sterren.Voor het doek valt een kleine lening van 200 mln binnen halen voor de strijkstok.Moet toch kunnen denkt hij.


  Maak melding

 2. Het is goed om met een vooruit ziende blik te managen, wel moet het dan pragmatisch, want je moet eerst geldverdienen en dan denken aan uitgeven/investeren, en niet verduisteringen. Dit gedrag typeert de Surinaamse “beleidsmakers”, boordevol plannen zonder onderbouwing, dagdromerij daar zijn deze prutsers heel goed in. Ook moeten deze functionarissen op houden met het list en bedrog spelletjes, want we weten met z’n allen dat de SLM schulden zich blijven opstapel, en het einde is voorlopig nog niet in zicht. Het zou dit bedrijf sieren wanneer er eerlijkheid en betrouwbaarheid tot de standaarden zouden behoren. Ook moeten deze graaiers waar dit bedrijf in grossiert uit het bedrijf verbannen worden. Want anders is het dweilen met de kraan open. Iedere vooruit denkende manager weet, om te overleven moet je investeren, deze managers onttrekken de gelden (stelen) juist uit de roulatie. En er is er dan niemand die naar de liquiditeits positie van het bedrijf kijkt, met alle gevolgen vandien. Het mooi weer spelen van de criminele president, om een groot passagiers vliegtuig te gebruiken voor zijn snoepreisjes, inplaats van het dure toestel geld te laten verdienen, laat – kapitaalvernietiging – deze “egoïstische narcist”, om zijn grootheidswaanzin te stillen, de gemeenschap ervoor opdraaien. Want deze reizen hebben Suriname in de verste verte helemaal niets opgeleverd, het heeft veel meer gekost dan dat je je kan voorstellen. Om dit bedrijf een rendabele toekomst te garanderen moet het managementteam het veld ruimen, maar dit met tunnelvisie behept gespuis, zal niet uit de buurt van deze – honing raat – willen vertoeven, het is een ware grabbelton. Want binnen dit bedrijf wordt letterlijk partijpolitiek bedreven met gemeenschapsgeld, en weer mag dit ongestraft gebeuren.


  Maak melding

 3. Ik heb nog nooit met de SLM gevlogen en zal dat in de toekomst ook niet doen.

  Van mij part mag deze hele circustent gewoon sluiten en de apen in het bos vrijlaten.

  Pak voortaan met zijn allen de blauwe vogel, betrouwbaar en gelijke prijs als de SLM.

  En dan vergeet ik bijna de goede manieren van het KLM personeel te vermelden.


  Maak melding

 4. Ai mi Brada Pinas,a cow no sragtie ete en you wan yang meti.
  No dreng fa 200 mlj dollar of SRD.A corruptie en oplichte
  rij in a regering foe baas Dada vergieta money torie snel snel.Brada Pinas you no wan wachtie tap brada Dino.Kande eng ab wan oplossing djie you.succes!!!!!!!


  Maak melding

 5. Waarin kan de SLM met $200.000.000 nu investeren. de 2de en 3de hands vloot bestaat uit lease toestellen. SLM heeft niet een operatie die haar instaat zal stellen structureel te investeren op een wijze dat er iets terug verdiend wordt.

  Investeren in SLM komt overeen met het verbranden van geld en is dus niet slim.

  SLM is niet instaat om adequate jaarrekeningen te presenteren, schrijft al jaren geen zwarte cijfers en is afhankelijk van bijdragen van de overheid voor het gebruik van vliegtuigen als regeringsvliegtuig.


  Maak melding

 6. Neen…dit komt dus niet van de grond…gewoon moni no de. En dat weten ze daar ook. Laat ze komen vertellen dat 1 van de toestellen permanent door de president wordt gebruikt, zelfs in de kleuren gekozen door de president is aangekleed. Wil je als maatschappij draaien dan zit je in een alliance met KLM-AirFRANCE, Lufthansa of de Amerikanen. Dan ben je een hub naar het achterland, en dan is je luchthaven een transit-port……Ik zie nergens deze plannen opduiken. Zolang de mensen in de regio niet kapitaalkrachtig genoeg zijn om een vakantie te boeken en je bezettingsgraad groter is dan 50% per vlucht is investeren daarenboven weggegooid geld!
  En dat weet meneer Brunnings!


  Maak melding

 7. Volgens minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, moet de concurrentiepositie er beter van worden.

  Welke concurrentie positie wordt hier bedoeld????????
  De grootste kasstroom staat te boek als de Trans- Atlantische route (Suriname Nederland of zo u wilt Nederland Suriname).
  Op geen enkele route wordt zoveel geld vergaard en verspild als op de Trans- Atlantische route (Suriname Nederland of zo u wilt Nederland Suriname).
  En laat het nou toevallig zijn dat op deze route maar 2 ondernemingen vliegen die beiden het hand boven het hoofd wordt gehouden door hun regering.
  Neks concurrentie positie.
  Ik vlieg zo meteen van Nederland naar Montreal voor een verblijf van 7 weken en weet je hoeveel ik betaal?
  Het betaald bedrag is 564 euro dit is nog goedkoper dan zelfs het goedkoopste seizoen van de Trans- Atlantische route (Suriname Nederland of zo u wilt Nederland Suriname) zowel KLM als SLM zijn duurder.
  En de vlucht langer en dus verder dan Nederland Paramaribo.

  Dus wat een geouwehoer zou ik zeggen


  Maak melding

 8. ze kunnen nieteens een jaar verslag produceren.

  je kunt nerghens een verslag van de laatste tien jaren lezen..

  het is één en al een chaos in de slm..


  Maak melding

 9. @ na mie takie

  “Volgens minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, moet de concurrentiepositie er beter van worden”
  “Welke concurrentie positie wordt hier bedoeld????????”

  Voor wie op z’n centjes let kon men de afgelopen jaren in het algemeen goedkoper met de KLM dan met de SLM naar Suriname vliegen. Boven lagere KLM prijzen heeft men ook nog 10% korting bij Torarica en geen gedoe met vervoer vanaf Pengel International.
  SLM is veel markt kwijt geraakt. Nu is plotseling SLM heel veel goedkoper (euro 200) geworden dan KLM hoe kan dat terwijl men op rozen zit. Een paar mogelijkheden:

  1) Men heeft door dat KLM goedkoper is/was (BTW: KLM gebruikt ook 2de en 3dehands toestellen en blinkt zeker niet uit in Service).
  2) De betrouwbaarheid is in het algemeen en zeker door het presidentiële vliegen in het gedrang gekomen.
  3) SLM heeft heel hard dollars nodig en gokt op overboeken en afzeggingen (none refundable actie tarief).

  De concurrentie positie is beslist niet rooskleurig te noemen als men nu zo moet stunten.


  Maak melding

 10. TCT, Transport Cocaïne & Toerisme.

  Als het om 200 miljoen dollar gaat lijkt dit me eigenlijk een taak voor Bouterse en Abrahams. Die twee gaan als geen ander deze handel kunnen runnen. Eigen vliegtuigen om de coca en wapens wereldwijd kunnen leveren.


  Maak melding

 11. Concurrentie, meneer pinas koop twee twinotter voor het binnenland en laat de rest aan klm over, ik heb in de jaren 70 bij de slm gewerkt en het verbaasd mij dat de slm nog bestaat, onderhoud wordt door de klm gedaan, slm heeft meer dan 500 personeel, dat terwijl het met 100 man gedaan kan worden ( begin daar aan te werken)
  dank zij klm blijft slm nog bestaan (verborgen werkloosheid)


  Maak melding

 12. DE SLM HEEFT EEN GROOT PROBLEEM.
  EEN VLIEGMAATSHAPPIJ DIE ZONDER BELEID WERKT EN VEELS TE VEEL TOP-BESTUURDERS IN DIENST HEEFT, IS GEDOEMD TE MISLUKKEN.
  DE AANTAL VLIEGTUIGEN IS IN VERHOUDING MET DE AANTAL PERSONEEL ONRENDABEL EN NADELIG VOOR DE CONCURENTIE STRIJDT MET ANDERE VLIEGMMAATSCHAPPIJEN.

  EN VOORAL ALS JE MET GROTE MAATSCHAPPIJEN MOET CONCUREREN.
  DE SLM MOET EERST ORDE OP ZAKEN STELLEN VOORDAT ZE MET ALLERLEI PLANNEN KOMEN.
  ZE MOETEN EERST OP KORTE TERMIJN EEN FINANCIEEL-PERSONEELS BELEID UITSTIPPELEN EN ALLES UITREKENEN WAT DE
  KOSTEN EN BATEN ZIJN EN OP LANGE TERMIJN DE BALANS OPMAKEN WAT ER TE VERDIENEN VALT.

  HET MOET GEEN VRIENDJES POLITIEKE BEDRIJFSVOERING WORDEN OM ALLES TE KUNNEN BEWERKSTELLIGEN.

  ANDERS WORDT HET EEN HELSE KARWEI OM EEN RENDABEL ZAAK VAN TE MAKEN.


  Maak melding

 13. Indien men $ 200.000.000 kan investeren doe dat dan in zaken waardoor er meer mensen naar Suriname willen komen. Zorg dat er klanten zijn voor de vluchten dan kommen de vliegtuigen van zelf. Er zijn nu net genoeg stoelen beschikbaar.Meer stoelen verlaagd de prijzen en verhoogd de kosten en vergroot het verlies.

  Waarom zouden er meer dan 150.000 per jaar naar Suriname vliegen als er geen redelijke infrastructuur is en men zich na 10 dagen gaat vervelen omdat er na een goede Junge trip en een rondrit door Paramaribo en een paar dagen zwembad niets meer te doen is.


  Maak melding

 14. Ach ja michael,jouw soort blijft in alles de Hollanders trouw,maakt niet uit waarin dan ook, hahaha daarom zal jouw soort altijd inferieur blijven t o v de blanken,thank you.KLM is ook niet perfect hoor.
  Ik als Hollander kan niets negatiefs ontdekken van de SLM, heb telkenmale met SLM gevlogen.
  Heb van Surinamers vernomen dat het KLM-personeel niet zo vriendelijk zijn tegen de zwarten,je kan in alles merken dat ze schijnheilig doen tijdens de vlucht,nogmaals heb het van horen zeggen.

  Ik haat het hoe sommige Surneds over hun land en volk denken bah bah.

  Een ander heeft het over Montreal hahaahah 2 volwassenen met de KLM=€1299, van 16-09 t/m 13-10 ,want dan gaan mijn ouders naar familie :let wel chartervlucht dus ZONDER HOTEL hahahahah. broodje aap verhalen zijn ook hier schering en inslag.
  Vergelijkingen met vluchten Asd-Paramaribo heeft geen nut, er vliegen een tig aantal maatschappijen op die routes meer concurrentie minder betalen bv Amerika,Turkije,Brazilie,Antillen,Australie enz enz.enz..
  Naar Paramaribo of naar Amsterdam zijn er maar 2 maatschappijen dus concurrentie is NIHIL.


  Maak melding

 15. Kunnen Surinamers niet meer rationeel denken?
  SLM is nauwelijks $ 1 mln. waard en waarom zou je in dat bedrijf maar liefst $200 mln. willen investeren?
  Belastingcenten van de bevolking verprutsen!!!


  Maak melding

 16. De familieleden van de NDP toppers kunne het bedrijf eens niet managen. Hoe willen ze €200 mio managen? Leo Brunswijk was eerst commissaris bij SLM. Zijn plaatst is volgens mij ingenomen door een familielid van Somo. Zie daar het management niveau van dit bedrijf.


  Maak melding

 17. Is dat geld soms bedoeld om het eigen inkomen op te krikken zodat de concurentie positie binnen de dieven parlementariers behouden blijft?
  Het graaien is al toch aan de gang en voor 2015 moet een ieder een graantje meepikken….


  Maak melding

 18. vervang die hele bestuur van het bedrijf door 15 buitenlandse opgeleiden,dan zul je binnen 6 maanden zien hoe rendabel het is geworden zonder meerdere investeringen..

  begin direct al die v i p s eruit te schoppen dat bespaart enkele miljoenen per maand..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.