Vicepresident maant tot zuinig beheer kustwacht aan

31

PARAMARIBO, 2 sep – Het is er vicepresident Robert Ameerali alles aan gelegen dat er zuinig wordt omgesprongen met Suriname’s nieuwste korps. De Surinaamse kustwacht moet vooral verantwoord worden beheerd. Er is een vervelende Surinaamse gewoonte die vooral niet de kop mag opsteken. Het gaat immers om een miljoeneninvestering.

Ameerali vergat dan ook niet de hoogte van de investering te noemen bij de ceremoniële lancering. Het gaat om een slordige tachtig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twintig miljoen euro). Geld dat de samenleving op een of andere manier heeft moeten ophoesten. “We moeten zorgen dat wat we hebben, we ook kunnen onderhouden, de zwakte van Suriname. Dat is niet onze sterkste kant”, zei Ameerali. Twintig manschappen krijgen het beheer.

Het team krijgt drie patrouilleboten en een helikopter toevertrouwd. De boten zijn bij een Frans bedrijf gekocht, dat ook de manschappen. De kustwacht kan nog niet volledig functioneren, ondanks de lancering. Het parlement moet eerst de ondersteunende wet goedkeuren. Voorlopig wordt ook geopereerd vanuit de steiger van de Maritieme Autoriteit Suriname. Vanwege de onervarenheid van het personeel zal in de beginfase worden samengewerkt met de marine van het leger.

31 REACTIES

 1. Hopelijk zullen deze boten noiet gebruikt worden voor eigen gebruik.
  Immers waarom heeft su deze eigenlijk nodig . 80 miljoen investering en ondertussen crepeert het volk en bedelen zij voir een woning wat hun beloofd is. Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 2. Neen, meneer AmeerAli. Niet zuig gebruik, maar onderhoud leidt tot behoud. Dit ie een woord dat de Surinamers nog niet kennen.
  Dus: net als de Surinaamse bruggen en wegen niet wachten tot de boel gaat instorten en dan pas in actie komen, maar tijdig onderhoud.


  Maak melding

 3. Ameer boi, wakker geworden uit je coma, lang niets gehoord van je. Pappie Didibrie heeft ander kopzorgen dus mag jij nu weer eens wat van je laten horen. Didibrie is bang zich te verspreken dat hij deze boot en helikopter nodig zal hebben voor de bezoekuurtjes van zoon dief (Sorry bedoelde lief), Brada nanga Sisa…Didibrie is opvallend stil….


  Maak melding

 4. Ameerali…hoezo zuinig omgaan met gemeenschapsgeld???
  18 miljoen voor 1 weekje Carifesta.

  Zat die clowneske schreeuwlelijk van een Bouta het weekend bij zwerfpaal Kanhai


  Maak melding

 5. Allemaal hier boven verstand loze kippen en negatieve klojo,S waar is jouw huis en boot en heli nodig voor bezoek weet zeker dat ze allemaal hier boven in Nederland woonen en hier alleen maar proberen het su volk op te hitsen verdeeldheid en vuil te smijten allemaal nep suries erger dan het ergste goed en fout fout praten zeker geen moer te doen allemaal kinderen van Koos HENK en PIET alleen hun ouders vertelt het hun niet maar echte suries weten wel beter dus gaan jullie maar slaapen maar dan wel voor eeuwig Hahahahah


  Maak melding

 6. Dat er nieuwe patrouilleboten eindelijk voor de kustbewaking operationeel worden, is een heel goede zaak. Alleen heeft het bijna 40 jaren geduurd, om eindelijk de kust en onze rijkevisgronden te bewaken. Het vreemde in deze is dat er een nieuw “korps” opgericht moest/moet worden. Dit vind ik een erg vreemde gewaarwording, dit omdat het overal op wereld de marine is of een afdeling daarvan de kust bewaking onderhoudt. Dit eigengereid land wat Suriname is, het wil met alles meedoen, maar het steeds/vaak verkeerd doet. Het is te hopen dat deze boten niet voor privé doeleinden – drugssmokkel of andere criminele praktijken – ingezet zullen worden. Want eigenlijk had dit ook al in 1975 kunnen plaatsvinden, maar de corruptelingen van toen waren een andere mening toegedaan. Nederland had toen vier patrouilleboten voor Suriname – een schenking – besteld en betaald, maar de toenmalige (corrupte) regering was een andere mening toegedaan. Op een slinksewijze werd toen misbruik gemaakt van ook “diplomatiekepaspoorten”, Suriname stuurde een (delegatie) van negen diplomaten op de botenbouwer af, met dien verstande dat men eerst met rivierpatrouilleboten zou starten. Waar ging dit laaghartige diefstal om, het ging om 2.5 miljoen verschil per boot. Een zeepatrouilleboot (32 meter)kostte 10 miljoen en een rivierpatrouilleboot kostte 7.5 miljoen, dus 4 x 2.5 = 10 miljoen werd achterover gedrukt. En nu na 38 jaren (gaat?) met de kust bewaken, maar met deze uit criminelen bestaande regering weet je nooit wat hun bedoeling is. Het is afwachten en hopen dat het bewaken van de kust, nu echt terhand genomen wordt. Na bijna 40 jaren!


  Maak melding

 7. Prachtige vaartuigen! Het moederschip heeft al een naam!
  Z.K.H. Dino Bouterse!

  Overigens is het publieksgeheim, dat de vaartuigen
  zullen worden ingezet tegen drugs- en wapensmokkelaars.


  Maak melding

 8. MMM we beginnen een regering , en onz plannen zijn?

  Pff we hebben een kustwacht nodig, check.
  we moeten meer huizen bouwen, check.
  we moeten net doen of we corruptie gaan bestrijden, check.
  we moeten proberen zo eerlijk mogelijk over te komen, check
  we moeten net doen of nepotisme niet meer voorkomt, check.

  we moeten doen alsof we het beste met het volk en land voorhebben, check.

  Wat doen we als een van ons of onze familie in de problemen komt, we doen dan net alsof onze neus bloed, check.

  Echt waar ik heb het idee dat bovenstaande de methode inderdaad gebruikt word door de huidige regering en de daarbij behorende politieke partijen.

  Sukkels en graaiers dat zijn het.


  Maak melding

 9. Waarom weer een nieuwe entiteit? Het leger heeft al ervaring.

  Ik kan dit alleen maar begrijpen als men nieuwe mensen wil opleiden die niet de mentaliteit van de huidige marine hebben. Als dat het geval is, doek de marine dan op mettertijd.


  Maak melding

 10. wat mij stoort is dat telkens de nadruk moet worden gelegd op *zuinig omgaan* met spullen van de baas/ overheid en anderen!

  wat een Su werknemersmentaliteit zeg bah!

  werk je voor een baas, da heb jij een inkomens garantie, ete drinken voor het gezin,…help het bedrijf naar de afgrond da ju o pina want jou werkgever heeft zijn (vet)geld wel ergens op een rekening staan!


  Maak melding

 11. En daar gaan we weer. De azijnpissers zijn weer losgebroken en kruipen uit hun hol om hier op dit forum alles wat Suriname doet om vooruit te komen onderuit te halen met een woordendiarree aan waanzinnige en negatieve opmerkingen. Elk normaal functionerend land met een waterlijn als Suriname heeft een kustwacht om de grenzen te beschermen, de viswateren en de illegaliteit tegen te gaan. Tot nu toe had Suriname dit niet. Met het weinige dat men heft maakt men een begin. In de jaren van het Nieuw Front is dit helaas niet gelukt. Dat is jammer, maar waarom een regering op dit punt bekritiseren. Is dit land niet van de Surinamers die hier hun geboorterecht hebben en dient dit niet beschermd te worden voor ons nageslacht. Hoe is het toch mogelijk dat al die zogenaamde patriotten in Holland ons Suriname negatief bekritiseren op de stappen die zij maakt terwijl het aantoonbaar gaat om de ontwikkeling van ons land. Bizar! Straks komt een pedofiel, racist en hoofdazijnpisser met een reactie naar mij over mijn baasje dit en mijn baasje dat. Henk Molenaar, de blanke die net zo veel van Suriname houdt als dictator Assad van Syrie (dus niet), met een radicale opmerking waarmee hij de lachers op zijn hand heeft maar Suriname vernederd. En de Surinamers maar lachen. En het gaat maar door. Welk volk met een beetje zelfrespect laat zich zo behandelen? Geef maar geen antwoord? Het antwoord krijgen jullie vanzelf na mijn reactie aan de hand van de negatieve bulshit die wordt uitgebraakt door vooral… Hindoestanen!!!!


  Maak melding

 12. @Latou”:

  Kust en wateren besvhermen prima. Maar waarom weer een ander istituut. Ik weet dat het nieuw front ermee is begonnen, maar dat maakt het echt niet goed.


  Maak melding

 13. midete
  Waarom weer een nieuwe entiteit? Het leger heeft al ervaring.

  Ik kan dit alleen maar begrijpen als men nieuwe mensen wil opleiden die niet de mentaliteit van de huidige marine hebben. Als dat het geval is, doek de marine dan op mettertijd.

  heb je gehoord van de coast guard van USA, La Guardia Costa van spanje, ze hebben beide ook een leger.


  Maak melding

 14. @ alleen:

  Ja, maar die hebben geld. Suriname niet. Dan moet je slim zijn en dingen combineren. Bovendien zit de marine in Su op zijn reet (omdat ze te weinig er in investeren om goed te kunnen functioneren). Er zijn weinig middelen. Ga je dan twee instituten instellen die niet functioneren vanwege te weinig middelen?

  Als het werkt en geld opbrengt of bespaart geen probleem. Zoniet moet je slimmer omgaan met wat je reeds hebt. Ik ben er niet tegen, ik vraag me af of het niet anders kon.


  Maak melding

 15. Midete,

  Aan de hand van je vraag maak ik op dat je niet voldoende op de hoogte bent. Ik hoop dat je in staat bent om een beetje begrip op te brengen voor een ontwikkelingsland (waar je eigen kumba tee is begraven neem ik aan) die niet alles goed doet, sterker nog, aantoonbaar fouten maakt, maar wel vooruit gaat en richting probeert te geven aan haar eigen toekomst. Elk respecterend volk zou die houding moeten hebben. In dit streven past de eigen kustwacht. Zelf je wateren beschermen. En waarom weer een ander instituut. Wie zou het dan moeten doen? Defensie? Particuliere bedrijven uit het buitenland die meer kosten dan wij kunnen opbrengen? Defensie heeft een marine die bedoeld is voor de militaire taak. Zie jij in Holland of welk ander geciviliseerd land militairen de kustwacht voor zijn rekening nemen? Nee, in vredestijd is de kustwacht de organisatie die het best die taak kan vervullen. Ik ben ervoor. Zo vind ik ook dat we treinverbindingen moeten hebben in Suriname. Ga je me straks vragen waarom we niet gewoon met de bus en de taxi kunnen gaan. OF wil je dat we nog steeds paard en wagen gebruiken? Denk toch na man!


  Maak melding

 16. oeng kang tak sang oeng wanie ,wat deze regering heeft gedaan voor land en volk ,moet front nog zien te doen .
  paars verricht goed werk en dat zal zich vertalen in mei 2015 .bouterse is en blijft nog steeds de sterke man van suriname .na loko e lolo go miet 2015 en daarna zien wij wel .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa veti gie sranang .


  Maak melding

 17. Op donderdag 29 augustus werd Dino Bouterse door de Amerikaanse overheid gearresteerd op de internationale luchthaven van Panama. Het bericht sloeg in als een donderslag, iedereen was nog aan het nagenieten van al die mooie optredens van Martelly, president van Haïti en zanger Wycleff Jean, die samen met de president van Haïti een voorproefje van Carifesta 2015 op Haïti kwamen geven tijdens Carifesta XI in Suriname.

  Suriname in de spotlights, een perfect festival, veel artiesten uit de diaspora die allemaal kwamen opdraven om een hommage te brengen aan de Surinaamse natie.
  Het leek alsof het Surinaamse regime met het organiseren van Carifesta inderdaad een belangrijke overwinning had geboekt. Het waren per slot van rekening niet de obligate brood en spelen waarmee het volk gepaaid werd, het was kunst met hoofdletter K en cultuur waar de hele society op af gekomen was…..want niemand wilde iets gemist hebben.

  Menig Suriname watcher zag de bui reeds hangen, vooral na de uitspraak van de Kort Gedingrechter inzake de kwestie Tjin A Tsoi versus Bouterse, de kwestie van het jacht Seadog. De bezorgdheid over de zwakke rechterlijke macht, over de almacht van de regering inzake beleid en besluitvorming, het feit dat het parlement steeds vaker buitenspel wordt gezet, werd echter steeds geringer.
  De bekende Surinaamse advocaat Hugo Essed sprak van een Jorka Supu, een duivelssoep die gekookt werd voor het Surinaamse volk……………………

  Ik denk dat de Jorka Supu nog altijd op laag pitje staat te sudderen. De arrestatie van Dino Bouterse heeft een ernstige klap aan dit regime toegebracht, maar het heeft dit regime niet verlamd, omdat de keyplayers zoals Ramon Abrahams, Iwan Graanoogst, Etienne Boerenveen en Melvin Linscheer nog altijd vrij rondlopen en van eminent belang zijn voor de verkiezingsoverwinning in 2015.

  Dit stuk is geschreven om de rol van Dino Bouterse als politieke factor en up en coming man te onderstrepen, omdat velen denken dat hij slechts een zomaar-zo figuur is.
  Verder ik wil onderstrepen, dat met de arrestatie van Dino Bouterse de verwevenheid tussen de onder- en de bovenwereld is bewezen in geval van Suriname, specifieker in geval van de huidige Surinaamse regering:
  1. Dino Bouterse is het hoofd van het CTU (Counter Terrorism Unit), handpicked door zijn vader, de president van Suriname. De bewindslieden van Binnenlandse Zaken en Justitie en Politie hadden geen enkele bemoeienis met een institutie, dat opgericht was om de binnenlandse veiligheid te garanderen en Dino Bouterse was als hoofd van deze organisatie aan niemand verantwoording verschuldigd.
  2. Dino Bouterse had politieke aspiraties. De website, getiteld http://www.dbbouterse.com, ‘Passion for making life better in Suriname’, was in het leven geroepen om Bouterse jr. als mogelijke machtsfactor te lanceren. Opvallend was zijn bellicose toon na de afkondiging van de Amnestiewet in april 2012, blijkens het onderstaande document dat in april 2012 via internet werd verspreid (Het blog van Dino Bouterse is overigens niet bereikbaar: ‘currently under construction’.):

  Feiten hypocrisie Nederland en dubbele moraal Nederlandse politici, door Dino Bouterse

  De Nederlandse premier Mark Rutte zei afgelopen week dat hij internationaal alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat Suriname merkt wat de gevolgen zijn van de aanname van de amnestiewetswijziging. Hij vindt dit volstrekt onaanvaardbaar en zal ervoor zorgen dat Suriname zich aan zijn internationale plicht houdt. Ook willen Tweede Kamerleden betrokkenen bij de wijziging van de amnestiewet visa tot EU weigeren. Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier wil dat er een internationaal reisverbod wordt ingesteld tegen de verdachten als zij niet worden berecht. PVV van Wilders wil dat Nederland stopt met het geven van ontwikkelingshulp aan Suriname. Tweede Kamerlid Johan Driessen zei: Wat ons betreft geven we geen cent meer aan die bananenrepubliek? Voorts willen VVD en CDA dat Nederland zich inzet voor een internationale veroordeling van de amnestiewet. En intussen heeft de minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal de Nederlandse ambassadeur in Suriname Aart Jacobi teruggeroepen naar aanleiding van de wijziging van de Surinaamse Amnestiewet. Dat politiek vies is weten we allang. Maar dat Nederlandse politici hypocrieten zijn, last hebben van een dubbele moraal, met twee maten meten, selectieve verontwaardiging tonen, alsmede gewetenloos en onetisch zijn weten vele Nederlanders en Surinamers niet. Ook weten velen niet dat Hollanders stelselmatig grootschalige misdaden tegen de menselijkheid hebben gepleegd en dat Nederland zich niet aan de internationale vervolgingsplicht houdt. Nederlanders zijn altijd al een koelbloedig handelsvolk geweest. Of het nu om slaven, kinderporno, prostitutie, cocaïne of atoomgeheimen gaat, het maakt allemaal niet uit, als er maar geld aan verdiend kan worden. Ik ga u deze zaken in dit artikel haarfijn uit de doeken doen en aan de hand van feiten met bronvermelding aantonen dat het klopt. Aan de hand van de bronvermelding kunt u deze feiten zelf verifiëren. Het is hoogst merkwaardig dat Nederland nu boos is op Suriname terwijl ze zelf op de bres springen voor oorlogsmisdadigers, massamoordenaars, staatsterroristen, kinderverkrachters en folteraars. Tegenwoordig hoef je niet hooggeschoold en heel slim te zijn om bovengenoemde gedragingen van Hollanders via Internet te kunnen aantonen. Ik heb namelijk gedurende het Paasweekend veel Nederlandse dossiers en artikelen in belangrijke Nederlandse kranten via Internet doorgespit en de feitenmaterialen geordend hieronder weergegeven. Ik heb de feiten niet zelf verzonnen en ook niet verdraaid. Ik heb ze slechts voor u geordend en deels gekopieerd uit Internet. Ik heb het niet gedaan om mijn vader vrij te pleiten of 8 december 1982 goed te praten. Ik heb het Paasweekend hiervoor opgeofferd omdat ik me in de afgelopen dagen mateloos heb geërgerd aan de hypocrisie van Nederland, het onethische gedrag van Nederlandse politici, hun huichelachtige en vernederende kritiek op Suriname en hun koloniale bemoeienis met ons wanneer het ze goed uitkomt. Ik heb de feiten verzameld om de oppositionele partijen in Suriname, met name het Nieuw Front, bewust te maken van de dubbele agenda van Nederland en van het onethische gedrag van Nederlandse politici en dat ze zich niet door hun selectieve verontwaardiging moeten laten misleiden. De feiten zijn ook bedoeld om de jongeren in ons land hierover bewust te maken omdat er op onze scholen met geen woord hierover wordt gerept. Onbekendheid met deze feiten maakt de Hollanders bemind in Suriname. We moeten ons niet door hun laten frustreren en afleiden. Laten we gezamenlijk in harmonie en eenheid onze eigen koers bepalen zonder bemoeienis van de voormalige kolonisator en zelf inhoud geven aan de duurzame ontwikkeling van ons land. Suriname is een zelfstandig land met recht op zelfbeschikking, met onze eigen fouten waaruit we zelf moeten leren. Dit geldt ook voor Nederland die duizend maal meer ergere fouten heeft gemaakt en waaruit ze tot op heden geen lering trekken. Waarom wil Nederland nog steeds niet beseffen dat ze niks te vertellen hebben in Suriname en hoe er in de DNA wordt gestemd? Wij bemoeien toch ook niet hoe er in de tweede kamer wordt gestemd? Wat schuilt er achter hun bemoeienis? Zijn ze uit op onze natuurlijke hulpbronnen? Het is heel dom van Nederlandse politici dat ze niet beseffen dat we ze nu middels Google heel makkelijk kunnen betrappen op hun hypocriet gedrag en hun dubbele moraal. Ze beseffen ook niet dat hierdoor hun arrogante houding met het vingertje naar anderen geen indruk meer maakt en dat ze hiermee moeten ophouden. Hieronder volgen puntsgewijs 13 feiten, click ook op de bijbehorende links en oordeelt u zelf maar: (…)’

  3. Dino Bouterse was zich aan het klaarmaken om politieke macht te verwerven. Waarnemers zeggen dat zijn vader daarvoor geen goedkeuring had verleend. Beelden uit China en fotomateriaal met de president van Equatorial Guinea en anderen geven echter een ander beeld weer: een zoon die bij zijn vader in de leer is, een zoon die bezig is over het politieke bedrijf te leren, ondersteund door zijn vader. Het was coalitiegenoot Ronnie Brunswijk die zich over dit scenario uitliet tijdens de 25ste verjaardag van de NDP in 2012.

  Inderdaad het is zeer moeilijk bewijs te vergaren om de verwevenheid tussen de onderwereld en de bovenwereld aan te tonen, ondanks sterke aanwijzingen zoals arrestaties, veroordelingen en opsluitingen. Etienne Boerenveen was tot nog toe de enige persoon die een veroordeling en opsluiting op zijn naam had staan en die steeds weer door de buitenlandse pers wordt aangeduid als mogelijke ‘drugscrimineel’. De veroordelingen van president Bouterse ten aanzien van drugs worden steeds afgedaan als ‘ongefundeerd’ en over de veroordelingen van Ronnie Brunswijk in Nederland wordt niet gesproken.
  Anderen, zoals Melvin Linscheer, zijn tot op heden slechts in verband gebracht met drugscriminaliteit en grootscheepse corruptie en gewelddadig optreden in de goudvelden van Suriname (ook Bouterse jr. wordt daarbij genoemd, net als Gerold Dompig overigens, de voorzitter van het Managementteam van de in december 2010 ingestelde presidentiële Commissie Ordening Goudsector).

  Een ander zorgwekkend aspect ten aanzien van de hele kwestie is de rol van de CTU en hun bemoeienissen met Faya Blo, een speciale politie-eenheid waarvan niet duidelijk is welke rol ze precies spelen binnen de politiemacht van Suriname. In juni 2012 schreef ik over deze speciale politie-eenheid en het feit dat ze als een doodseskader optreden:

  ‘(…) The alleged criminals killed during the police raid are not the criminals that pose a direct threat to the Surinamese society. The nature of the criminality in Suriname stretches beyond the confines of petty thievery and armed robbery of small businesses. Suriname is on the map as transit port of coca-cocaine to Europe, while several seminal reports have brought the Surinamese president and his closest allies, MP Ronny Brunswijk and his allies in connection with narco-trafficking ( Mr Brunswijk is convicted in the Netherlands). Like the rest of the Caribbean, Suriname functions as a transit port, but there are strong indications that the country also produces the pasta basica de cocaina for the European markets. Narco-trafficking ushers in guns and drug-related violence….all in a symbiotic relationship. (…)’

  De reactie van politiecommissaris Tjin Lip Shie, die het gebruik van buitensporig geweld waarbij vier onschuldige mannen werden vermoord, verdedigde door te zeggen dat het ging om leden van een gang, verantwoordelijk voor de golf, neen de Tsunami van criminaliteit die over het land rolde is opmerkelijk en geeft de ernst van de situatie aan. De Procureur-Generaal, mr. Subhas Punwasi was feitelijk nog stelliger in zijn oordeel, toen hij stelde dat het gebruik van vuurwapengeweld als rechtmatig beoordeeld kon worden is echter van een andere orde. Premature conclusies, want uiteindelijk bleek het te gaan om onschuldige burgers, die waarschijnlijk niets met de golf van criminaliteit te maken hadden. We weten nog niet alles, de komende tijd zal echter meer duidelijkheid komen over de rol van Bouterse jr., de beschermheer van de BV Bouterse en zijn activiteiten als mogelijke drugscrimineel en wapenhandelaar.

  Natascha Adama
  September 1, 2013


  Maak melding

 18. @Latour,

  Ach hou toch op man,
  deze maatregelen zijn voor mooi ,mooi gewoon,
  Is gewoon een afleidingsmanouvre om ons te doen vergeten over de crimineel dinootje en zijn aanhouding!
  En ne deze maatregelen komen net een dag of 3 te laat vindt je niet,want intussen is dinootje al opgepakt!!!


  Maak melding

 19. Ik heb zoveel materieel Suriname binnen zien varen,vliegen en rijden. Waar zijn ze vandaag?
  Wij hebben hoegenaamd geen oog voor preventief onderhoud. Wint waai, lanti paai.


  Maak melding

 20. Natascha Adama, moet haar grote s…. gewoon houden. Ze is een ‘.arkhaati’. Zij heeft indertijd hemel en aarde bewogen (het relaas staat in vele kranten) om een verblijfsvergunning te krijgen van die witten. Nu het haar is gelukt geeft ze af op deze regering. Een verraadster eerste klas.
  Laat ze zich bezighouden met het vaderland waarvoor ze gekozen heeft. Laat ze zich bezighouden met Rutte, Willem Maxima en de voedselbanken. Haar keuze was duidelijk de Nederlandse nationaliteit, dus Natascha schrijf niet over zaken waar je geen weet van hebt. Je woont in het noorden en niet op het Zuid-Amerikaanse continent.


  Maak melding

 21. @Caricom

  Natascha Adama is goed !
  Ze is in geen geval de bobo’s van de Unasur landen die een crimineel kiezen als voorzitter die nog erbij een zoon heeft die vastzit in Amerika wegens coke en wapenhandel!!


  Maak melding

 22. Verklaring van DDB:

  “NEKS NO FOUT”
  “IK VRAAG U NIET OM VAN MIJ TE HOUDEN,
  IK HOU WEL VAN U”
  IK VRAAG U OOK NIET OM MIJN ZOON OP TE VOEDEN
  IK VOED HEM ZELF, ZONDER DE OP-


  Maak melding

 23. Ray
  @Caricom

  Natascha Adama is goed !
  Ze is in geen geval de bobo’s van de Unasur landen die een crimineel kiezen als voorzitter die nog erbij een zoon heeft die vastzit in Amerika wegens coke en wapenhandel!!

  men kan duidelijk begrijpen dat jij een analfabeet ben van de hoogste regionen. niemand heeft gekozen. het voorzitterschap wordt bij alfabetische volgorde toegewezen. hehe ik dacht dat ik lijk was maar jij debiel als Gaymap wikileaks determinist etc etc komt tot zijn rechtt niet te spreken over henk de tollenaar der molens


  Maak melding

 24. We knew it all the time, didn’t we? Heavy criminals as nation leaders. Who voted for them?
  Now they have a marine squad, and they forgot to make laws and rules to operate the squad legally.It is the same sh.t as their CTU. MONKEY DO.


  Maak melding

 25. Ik zie als techneut de dokbeurten al letterlijk in het water terechtkomen. Als wij veel en veel kostbaardere vliegtuigen en Wakaai pompgemalen hebben weten te verkwanselen, wat zijn deze vaartuigen. De overheid is niet onderhoud minded!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.