‘Alleen maar nette mensen’ in race voor prijs

7

De film ‘Alleen maar nette mensen’ is een van de zestien Nederlandse films die op 4 oktober kans maakt op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 26 september 2012 t/m 31 augustus 2013.

De film gaat over David, een nette joodse jongen uit Amsterdam-zuid, die uitgekeken raakt op zijn vriendin. Hij bezoekt kaboelafeesten, leert hier de Surinaamse Rowanda kennen en maakt via haar kennis met het leven in de Bijlmer. Davids ouders hebben grote moeite met Davids nieuwe leven.

De uitreiking van het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs vindt plaats op vrijdag 4 oktober tijdens het Gala van de Nederlandse Film.

7 REACTIES

 1. Hele leuke film waarin fijntjes de wederzijdse vooroordelen aan bod komen.
  Was heel gezellig in Pathe Rotterdam zaal vol met de helft su en de andere helf nl.
  Er werd volop gelachen dat je kaken pijn doen…
  Hier is su, negatieve reacties over de vooroordel die nl heeft over su.
  Andersom is het schijnbaar normaar vooroordelen te hebben, beetje jammer.


  Maak melding

 2. @ Blanke.

  Ik ben in Suriname geboren en ik woon in kraaienest. Daar waar die film is opgenomen voor een deel.
  Alhoewel die film niet liegt ben ik er toch niet positief over. Suriname is multi-cultureel maar in die film worden er alleen maar zwarte Surinamers neergezet. Ik ben zelf een lichtgetinte Surinamer die totaal verschillend is als die Surinamers die voorkomen in die film. Is een leuke film en ik heb ook gelachen en er zat waarheid in maar er wordt in feite een klein beeld geschetst dat als het totale beeld word gezien.


  Maak melding

 3. Die zgn blanke Suri heeft een stront verbeelding van zichzelf. Hij/zij is totaalverschillend. Ik weet niet waar het verschil in zit, want jij moet ook vreten om te overleven en op het toilet stink je nog erger dan die mooie donkere mensen………….
  In Suriname is niemand van adel, dus jij ook niet. Jij bent gewoon een domme, achterlijke bonkoro die zich spoedig door een psychiater moet laten behandelen.
  We leven in 2013 en niet in de periode waarin racisten als Ku Klux Klan en consorten zich beter achten dan de medemens! But just remember: black is beautiful!!!


  Maak melding

 4. Hallooooooooooooooooooooooooooo,,,,,,,,

  Het is gewoon een film zoals de andere rassen dat maken.
  Ik zou me niet druk om maken. Waarheid of geen waarheid, bepaalde dingen gebeuren gewoon zoals het is in de film. Omdat sommige mensen zichzelf zien in de personages in de film, schrikken zij ervan en hebben negatieve kritiek. Soms wil je gewoon je zelf zijn , dingen doen die normaal mensen niet van je verwachten, maar omdat je een bepaalde standaard moet houden en je moet bewijzen gedraag je je als of je van adel bent.

  Maar vergeet één ding nooit, adel of geen adel, wij gaan allemaal zes voet de grond in of we worden bij gezet in een Kelder. Dood moeten wij allemaal 1 keer, dus doen jullie allemaal normaal en zie de film als een Eye opener en een les voor de donkere mensen als ik in deze wereld. Soms hebben wij onze kleur tegen en een andere keer weer valt het mee.

  Dus laten we trots zijn op onze afkomst, WANT DAT MAAKT ONS UNIEK……… Black is beautiful
  1. Ga naar : Afbeeldingen van black is beautiful
  – Afbeeldingen melden
  o
  o
  o
  o
  o
  2. Black is Beautiful (39 Photos) : theCHIVE
  thechive.com/2013/…/black-is-beautiful-39-photos-3…‎
  o In cache
  Vertaal deze pagina
  View Comments • Black is Beautiful (39 Photos). July 16, 2013 | In: Girls, Hot Women. Follow John on Tapiture. 1. black beautiful 24 Black is Beautiful (39 Photos).


  Maak melding

 5. @ aboikoni
  Ja je heb helemaal gelijk dat alleen 1 deel van het suri volk aan bod komt.
  Maar daar is denk ik bewust voor gekozen om overzicht te houden in de film. De verhaallijn is nu éénmaal dat David verliefd wordt op donkere Su vrouwen. Zal een beetje complex worden als hij dan elke etnische dame uit Su gaat uitproberen. krijg je een totaal andere film.
  En zeg nu eerlijk de Creoolse gemeenschap in Z.O. en Almere is toch al kleurrijk genoeg van zichzelf.En bied meer dan genoeg handvaten om een vrolijke film te maken.
  Het is en blijft een film geen documentaire.

  en @ surinette
  Ik begrijp niet waar je het over heb. de film gaat over wederzijdse vooroordelen en niet over racisme.
  Als je niet tegen een beetje tegenstellingen kan, moet je de tv bij het vuil zetten. Het zijn juist de tegenstellingen die een samenleving interessant maken.
  Anders wordt het ongezellige eenheidskoek.


  Maak melding

 6. @ Blanke.

  Je hebt wel een punt. Bij mij gaat het er alleen om dat deze film niet voor heel Suriname of alle Surinamers praat. Niet alleen Suriname heeft donkere volle vrouwen of niet alle Surinaamse vrouwen zijn vol en donker.
  Maar zoals ik al zei van mij mag die film alles winnen hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.