‘Nieuw Front moet oud voorstel Somohardjo bekijken’

26

PARAMARIBO, 2 sep – Het Nieuw Front, NF, moet een oud politiek voorstel van Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo, op zijn minst weer bestuderen. Dit stelt Dayanand Dwarka, lid van de adviesraad van NF-partner VHP. Somohardjo’s voorstel om verkiezingsafspraken te maken als er geen combinatie valt te vormen, heeft niets aan waarde verloren.

Integendeel, meer dan ooit zou het NF er voordeel aan kunnen hebben. Toch is het voorstel resoluut afgewezen in de aanloop naar de verkiezingen van 2010. “Een grote fout”, zegt Dwarka tegenover de Ware Tijd. Leiders van het NF toen wantrouwden Somohardjo zelfs. De politicus had toen voorgesteld om afspraken te maken over het samenwerken op het niveau van de ressort- en districtsraden. De leden van deze raden worden ook gekozen op dezelfde dag als kandidaten voor het parlement.

De stem van deze raden telt onder meer mee als het parlement er niet in slaagt een president te kiezen. Dan moet gestemd worden in de Verenigde Volksvergadering. Somohardjo kwam met zijn voorstel, nadat hij besloten had uit het NF te stappen en zelfstandig de verkiezingen in te gaan. Het NF verloor de presidentsverkiezingen al in het parlement. Dwarka vindt dat het oude voorstel van stal moet worden gehaald. De kans op een uiteindelijke overwinning is dan vrijwel zeker.

26 REACTIES

 1. Dwarka is gek, als je genaaid wordt wil je op z’n minst ook zoenen. Laat deze loempia zijn heil maar bij de NDP zoeken. Somo is en blijft een rat ! Trouwens deze gasten zijn allemaal old skool. Tijd voor een shuffle in de Surinaamse politiek.


  Maak melding

 2. Meneer Dwarka, de verkiezing van 2010 werd niet in het parlement verloren ; de kiezers hebben bij het stemmen het wanbeleid, de corruptie,fraude, vriendjespolitiek, het nooit-ontwikkelingsgerichte beleid afgestraft, door het “oude front ” ( ik wil het woord front wijzigen met met 2 andere letters in het begin, maar mag niet )weg te stemmen. Het “oude front ” heeft zélf de ndp aan de macht gebracht. En of ze ooit terugkomen ? I don’t think so


  Maak melding

 3. elk normaal weldenkend mens weet dat de partij van Somo haast nooit een toegevoegde waarde heeft gehad voor de opbouw van SU.
  D.m.v. chantage heeft Somo zaken kunnen realiseren voor eigen belang.
  Javaanse partijen zijn net deegrollen..hard maar waar…


  Maak melding

 4. @seng – sang

  De aanhouding van dinootje heeft je hersenen aangetast !!
  Sjeesjes hier gaat het om iets dat somo eerder had voorgesteld ,hoe heeft het dan niks te maken met somo,ezel!


  Maak melding

 5. Eigen belang allemaal, ze doen niet aan eerlijke verkiezing en willen aan de macht blijven. Erkend je verlies, doe je best en vertel de mensen de waarheid, doe wat je beloofd hebt en stopt met corruptie.
  Dus nu terug gaan naar afspraken of voorstellen die Somohardjo in het verleden had geponeerd is verleden tijd en zal het niet meer halen in het parlement.

  Somohardjo is nu slimmer , sluwer of dommer geworden dan 3 jaar geleden.. Jullie slapen allemaal en ondertussen is Bouterse de lachende derde……….


  Maak melding

 6. je kunt lullen wat je wilt,,,

  maar bouta moet onmiddelijk aftreden en direct worden ge-arresteerd..

  deze crimineel kan het land niet langer vertegenwoordigen met deze staat van dienst,, al dertig jaar coup-pleger,moordenaar,caca handelaar veroordeeld en op lijst van interpol staat een gevangenis straaf wacht in nederland van elf jaar..

  weg met deze boef, schurk, en alle criminelen in het lantie apparaat..

  een lanti apparaat zonder criminelen,alleen met een bewijs goed gedrag..


  Maak melding

 7. Dus DinoSaurus niet bij de CTU. Ja meneer Linx-beer.
  Dino ontving wel salaris iedere maand of niet. En helicopter en manschappen en zware wapens. …..Nationale Veiligheidsdienst.

  En DDB wint weer de verkiezing 2015. Again Pres. Hoe dan.

  Het bewijs dus dat ons Suriname na de onafhankelijkheid 1975 nog meer ezels heeft voortgebracht.

  Gado Gran Tangi, mi no dédé été.


  Maak melding

 8. De arrestatie van Dino is aan de arrogantie of onkunde van Lackin te wijten.Toen de zoon van Obiang in het gedrang kwam,zal in de diplomatieke wandelgangen geruchten de ronde gedaan hebben dat Bout ook oppassen moest.Lackin heeft die signalen genegeerd.Ook dat Bout niet meer naar de VN mocht,moest er een lampje gaan branden.En dat mevrouw Graanoogst Amerika niet meer mocht betreden,was een teken waar je niet om heen kon.
  Voor mijn gevoel kan Lackin naar de koeien gaan zoeken en een yampie.


  Maak melding

 9. @ Jacobus
  Jacob, wang kon’ kon’ mang leki joe, hoe kun je rationeel denken van Lackin verwachten? De “red flags” die jij opsomt zijn maar enkelen. DDB is toch ook niet verschenen toen Barack Obama hem laatst had uitgenodigd in Washington? Maar nog wat aan Paranam en zijn paarse vrienden. Indien Nederland Dino had gearresteerd, had Lackin de Nederlandse gemachtigde reeds lang op het matje geroepen. Waarom doet hij dat niet met Amerika en Panama? Neen, integendeel worden deze landen geprezen!


  Maak melding

 10. Somo de Rat is moe van de NDP en haar president. Somo heeft met de MC niet bereikt. Nu komt hij met hangende pootjes terug bij het Front. Hiermee zit het Front in een dillema. Niet ingaan op het voorstel zou betekenen dat Somo de Rat zich weer aansluit bij MC maar ingaan op dit voorstel betekent ook een risico om goed te kunnen regeren.


  Maak melding

 11. Roy die film was wel lachen maar ik heb Dino niet gezien alleen je vader Hitler Hahhahaaha en Marcel Suriname wacht op jou om de press persoonlijk tot aftreden te gaan dwingen het wachten is op U


  Maak melding

 12. new front zal nimmer moeten ingaan op het verzoek van el somo..

  deze boef somo verkrachter is nimmer/nooit te vertrouwen,hij loopt in alle vijfers rond opzoek naar meer macht en ambassades….

  terwijl zijn eigen vriendin,in indo-zelf aan het vissen is en vangt steeds grote patakaaaaas..


  Maak melding

 13. Nieuwe Front hoeft de oude voorstel van SOMO niet te bekijken ,ik heb een betere voorstel,hij moet gewoon een nieuwe partij vormen en dat is D.K.P.{Djarang Ka Pang beter voor hem op zijn oude laatste dagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.