DAE vliegt niet meer, faillissement aangevraagd

8

PARAMARIBO, 29 aug – Duizenden passagiers in de Caribische regio zijn in problemen gekomen doordat de luchtvaartmaatschappij Dutch Antilles Express(DAE) uit Curaçao sinds enkele dagen niet meer vliegt. Met name reizigers in de VS, Aruba, Suriname en andere landen in de regio zijn de dupe. DAE kreeg enkele maanden geleden een verbod om nog langer op Venezuela te vliegen vanwege overtreding van de veiligheidsregels.

Het bedrijf kampte daarna met grote financiële problemen en heeft afgelopen vrijdag al de vluchtuitvoering moeten staken vanwege een betalingsachterstand van 160.000 gulden (67.400 euro) bij de luchthaven van Curaçao. Eerder moesten vanwege betalingsproblemen ook al routes naar bestemmingen als Sint Maarten en Bonaire worden gestaakt. In Suriname heeft DAE bovendien 200.000 dollar aan schuld openstaan.

DAE is één van de twee op Curaçao opererende luchtvaartmaatschappijen en heeft driehonderd werknemers. Twintig personeelsleden van DAE hebben faillissement aangevraagd voor hun werkgever. Reden is dat ze wachten op de uitbetaling van hun salaris. (Via: Kontabai.NL)

8 REACTIES

 1. “DAE kreeg enkele maanden geleden een verbod om nog langer op Venezuela te vliegen vanwege overtreding van de veiligheidsregels.”

  Wat hield dat in? Dat het toestel technisch niet in orde was of iets anders?


  Maak melding

 2. @ Vijay
  En velen hebben Venezuela kwalijk genomen toen zij het besluit namen. Suriname is zeer nalatig geweest om zo lang te talmen met het Surinaams belang. Misschien dat de SLM een graantje kan meepikken door deze tragedie van DAE. Persoonlijk heb ik ze nooit vertrouwd.


  Maak melding

 3. SLM hoeft DAE helemaal niet over te nemen, want de routes die DAE vliegt zijn nu open. Het is praktisch alleen maar zorgen dat SLM die routes overneemt. Overname kost alleen maar geld.


  Maak melding

 4. Met ondersteuning van het koninkrijk zijn zij niet in staat gebleken om een regionale carrier te runnen. Wat kunnen zij eigenlijk wel daar op die rotsblokken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.