zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister Belfort: geen sprake van verruwing misdaad

Minister Belfort: geen sprake van verruwing misdaad

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 aug – Er is geen sprake van verruwing van de criminaliteit in Suriname. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. De oppositie, waaronder ook Belforts voorganger Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP), beweert weliswaar anders. Het zou zelfs zo erg zijn dat zaken in de doofpot verdwijnen. De pot verwijt de ketel, vindt Belfort.

Als er ooit zaken onder de mat werden geveegd , dan was het wel tijdens de periode van Santokhi op Justitie & Politie. “We kennen de zaak van negentig kilogram drugs die is ontvreemd (uit een opslagplaats van de politie, red., doofpot. Op het ministerie moest een functionaris vluchten voor haar leven, doofpot. Moorden op zwervers, doofpot. Wij stoppen geen zaken in de doofpot”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname.

Dat de criminaliteit toeneemt, is ook niet waar. Wel was er volgens politiestatistieken een toename eerder dit jaar. “Dat was voor de periode juni en juli, maar dat is nu niet meer het geval”, aldus Belfort. De oppositie blijft erbij dat het behoorlijk fout zit met de bestrijding van de criminaliteit. Vooral roofovervallen en inbraken teisteren het ‘arme volk.’ Belfort zei onlangs dat er vanuit een ‘bepaalde hoek’ mensen worden aangezet tot het plegen van misdrijven. Dat schoot de oppositie in het verkeerde keelgat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

45 REACTIES
 1. “Als er ooit zaken onder de mat werden geveegd, dan was het wel tijdens de periode van Santokhi op Justitie & Politie. ‘We kennen de zaak van negentig kilogram drugs die is ontvreemd'”, aldus Minister Belfort

  _________________________________________________________________

  Tja, en onder Bouta is 1/3 van de goudvoorraad verdwenen, en 15 mensen, en alle monetaire voorraden, en het vertrouwen in de politiek, en het grondbeginsel dat de democratie er voor iedereen is, en het feit dat de wetten voor iedereen gelden, en het principe dat alle strafbare feiten op dezelfde manier berecht / veroordeeld en behandeld moeten worden…


  Maak melding
 2. Was het trouwens niet diezelfde Belfort die vorige week doodleuk riep dat de misdaad inderdaad fors was toegenomen en geëscaleerd – maar dat dit werd gedaan op aansporing van de oppositie?

  Wellicht tijd voor een memo-recordertje, zodat hij zijn eigen herenspinsels kan vastleggen, voor het geval hij zichzelf zo pijnlijk tegenspreekt en belachelijk maakt ten over staande van de hele wereld…


  Maak melding
 3. belly je bant zelf een crimineel,dus je ziet het niet in..

  zoals de waard is,vertrouwd hij zijn gasten..

  je hebr zelf met je grote mond gezegd,dat je het zelf niet meer ziet zitten en wat nog meer te doen om het crime grdrag op te lossen..

  man je bent een grote laf-aard,bedank snel en verdwijn uit het centrum..

  je baad is al in paniek door al die afzeggingen en bedankjes van zijn onder geschikten..

  dus vetrouwing in die club van jou baas is verre van zoek..

  de tijd mei 2015 nadert gestaag


  Maak melding
 4. bellie gelooft zijn eigen leugens…ik heb intussen ook begrepen dat men bewust geruime tyd ernstige delicten stil proberen te houden maar dat de slachtoffers ook zelf de aandacht van de media opzoeken wat de heren niet fijn vinden…


  Maak melding
 5. Te nieuw koffiekamp is ten overstaan van bellie de boef gezegd dat de criminaliteit gaat stoppen als er werkgelegenheid is.
  Die krutu werd zelfs geboycot door de samenleving aldaar.
  Er is wel degelijk een toename van criminelen en dus ook criminaliteit en zelfs een verruwing.En te bedenken dat de beleidsmakers buiten beschouwing zijn gelaten.
  Het sfeer in Suriname is verpest.


  Maak melding
 6. Belfort doet alweer ongenuanceerde uitspraken, in de zaak van de 90 kg verdwenen drugs zijn er agenten van het A-team gearresteerd en is de zaak voor het gerecht verschenen.
  Hij heeft weliswaar gelijk voor wat betreft verruwing van de misdaad. Slachtoffers worden met zijden handschoenen aangepakt, altijd beleefd en vriendelijk behandeld door de rovers, er wordt eerst rustig aangeklopt en afgewacht, na gegroet te hebben wordt gevraagd of men binnen mag komen om te roven.
  Belfort give me big brake!!!!!! In de Surinaamse geschiedenis is het nooit eerder voorgekomen dat slachtoffers levend zijn verbrand en dat ze zijn onthoofd. Dus hetgeen verklaard is kan opgetekend worden als lariekoek en bullshit. Sooo Bello please hold your tongue, just keep it in your mouth where it belongs.


  Maak melding
 7. =Minister Belfort:sorry, maar ik heb geen respect meer voor jou, omdat je je als een KLEINKIND gedraagt.

  -Als die criminelen bij Belfort en vele van hen in de politiek zouden gaan stelen zou je dan horen dat de oppositie dit geregeld heeft.

  =Toegeven dat iets waar is is Belfort zijn ZWAKKE kant.

  @Leonard,ik vind het persoonlijk heel erg jammer wat in Suriname gebeurd, maar zolang men niet aan de mentaliteit in het binnenland gaat werken zal het nooit goed komen. Reden:::

  -Je mag iemand die een fout heeft begaan NOOIT aan derden uitleveren en een ieder houd zijn kaken stijf.
  -Als bedrijven naar het binnenland gaan voor ontwikkeling, worden zij bedreigd weer te vertrekken, omdat men claimt dat daar van hen is.
  -Brunswijk leert die mensen dat het goud en hout van hen is.
  -Een Saramaccaners kunnen geen les geven aan Aucaners en omgekeerd.
  -De eenheid is ver te zoeken.

  =Langzamerhand komen nu alle problemen van het binnenland naar buiten en zo kun je horen wat er aan de hand is.

  ==Een ding is voor mij nu een harde feit en dat is dat de binnenlandbewoners hun ontwikkeling zelfs hebben achtergehouden.
  Volg maar alle gesprekken bij de branding


  Maak melding
 8. En zoals het met alles gat bij deze regering: ”
  wat goed gaat is hun verdienste en wat fout gaat is de schuld van een ander.”

  Belort weet volgende week niet meer wat hij de week ervoor heeft gezegd. Geheugen formaat van een garnaal en en intelligentie van .. Sorry kan er niet op komen.
  Als ik zo de uitspraken ven hem lees doet het me denken aan de Min v Informatie uit het Saddam regime. Terwijl de kruisraketten achter hem voorbij vliegen en inslaan zegt hij doodleuk aan de aanwezige pers met camera’s dat er niets aan de hand is, alles onder controle en de Amerikanen overdrijven.
  Dejavu Belfort


  Maak melding
 9. Criminelen overvallen transportwagen Brokopondo

  Gewapende rovers overvallen supermarkthouder Sipaliwini

  Tweede verdachte aangehouden in roofmoord Koolestraat

  koffiekamp is levend verbranden maar dorp heeft zwijgrecht

  Baja het oosten biedt veel natuurplezier, zorg wel dat je hoofd goed vastzit op je schouders

  !!!!!!!!! I HAVE A DREAM !!!!!!


  Maak melding
 10. Wanneer is er of komt er verandering,nooit denk ik.En waarom—-als de surinaamse bevolking zelf voor een misdadiger,kiest dan is het lot bepaald.somo,ronny,zeeuw,badriesing’en noem maar op een parlement met misdadigers,rovers,moordenaars,oplichters-erger kan het niet.De volgende lichting rovers en moordenaars staan al klaar om gekozen te worden door een domme stomme volk.Er is elke dag een overval in su’en dat is niet overdreven-


  Maak melding
 11. Belfort…even een opfrissertje voor je!!!!!!!!

  GFC-nieuws van de afgelopen 24 uur.

  * Surinaamse vrouw opgepakt met 21 kg cocaïne.
  * Roofmoord aan de Koolestraat.
  * Vrouw in slaap overvallen en beroofd.
  * Celstraf voor seksuele relatie met stiefdochter.
  * Vrouw overvallen aan de Amsoistraat.
  * Gewapende rovers overvallen supermarkthouder.
  * Criminelen overvallen transportwagen.
  * Brokopondo moet veiliger (Koffiekampmoord).

  DIT ALLES BINNEN 24 UUR!!!!!!!!!!!!!!!!

  Belfort…je bent knettergek en zo snel mogelijk oprotten met je lulverhalen, idioot.


  Maak melding
 12. Wellicht doet die doofpot ongeloofijk goede zaken, dat hij hem niet kan vinden. Meneer minister. Gewoon uw beurt afwachten. Een voordeel van de doofpot: hij vult uniet dus je kunt lekker doorgaan maakt niet uit hoe lang je wacht met stuffen.


  Maak melding
 13. Al is er geen verruwing van de criminaliteit, de kranten staan er wel elke dag bol van: roofoverval hier, man verbrand daar, man wordt beschoten op balkon, onthoofd lijk, vrouw in haar slaap beroofd, nederlands gezin overvallen, supermarkt beroofd, ….
  Is dat minder erg????

  BELLY DOE WAT!!!!!


  Maak melding
 14. BELLY arki boeng: jij, je korpschef of je statistieken bepalen niet als wij ons veilig voelen. DE KIEZERS, DE SAMENLEVING BEPAALT DAT!!! En als je nogsteeds niet gelooft dat de gemiddelde Surinamer zich niet veilig voelt, dan ben je een vreemde in Jeruzalem. IK zou me ook veilig voelen met een leger veiligheidsagenten om me heen 24x7x365.

  Wat we niet willen is dat de samenleving zichzelf gaan beschermen, want dan loop het uit de hand. DOE WAT, NO TAKTAKI!!!


  Maak melding
 15. He, als er geen criminelen zijn hebben de volgende mensen geen werk;

  1. de minister van justitie en politie
  2. de politie
  3. de gevangenis bewaarder (cipier)
  4. de advocaten
  5. de wapen industrie

  en zo kan ik door gaan, alhoewel ik het erg vind dat er mensen zijn die anderen beroven , vermoorden etc.

  Allemaal door de zonde val van Adam en Eva……

  Mensen laten wij ons bekeren tot God….De wereld is aan het vergaan zonder dat wij het erg in hebben……

  Daarom ontkent de minister alles, hij weet niet beter….


  Maak melding
 16. Als je het probleem niet ziet kan ne het ook niet oplossen.
  Minister Belfort niet de oppositie het volk de slachhtoffers, de families en de vrienden, kennissen en buren zeggen aan jou dat de misdaad verruwt maar je hoort t niet want je hebt het te druk met bullebak.
  En die bouta staat erbij en hij kijkt ernaar zonder piyama


  Maak melding
 17. Bekeken vanuit de bril van Belfor is alles koek en ei. Waarom worden vele berovingen verzwegen, dus de krant niet doorgegeven.Is het niet om de schijn te wekken dat er minder berovingen zijn. We weten dat je als politikus die uitlaingen moet doen, maar het volk denkt er anders over.Hiermee moedigt hij het volk aan om niet allert te zijn, zodat de criminelen makkelijker hun slag kunnen slaan. De rekening zal gepresenteerd worden. Time will tell.


  Maak melding
 18. Eigenlijk zegt deze smuigerd en “mini ster” van justitie zonder het expliciet te uit te drukken, dat de media, de kranten én de televisie, met fantasie verhalen vullen over steeds verruwende misdaden die plaats vinden in het land. Het is haast iedere dag raak met roof inbraken en geweld plegingen. Deze grootste en laaghartige criminele justitie functionaris is de uitlokker van de misdaad in het land. Het is significant hoe deze bij gebrek aan visie met allerlei misleidende informatie, de gemeenschap zand in de ogen aan het strooien is. Deze nonvaleur moet juist eerlijk komen vertellen dat hij juist niet kan optreden tegen zijn partij achterban, waarvan zeven van de tien leden, misdadiger is of een crimineelstrafblad heeft. Eigenlijk hoeft hij helemaal niet buiten de deur te gaan, want in het parlement komt hij ook criminelen tegen, om te beginnen met zijn baas de president en andere collegae ministers en “volksvertegenwoordigers”, waar het “Hoogste College van Staat” in grossiert. Daarom zou hij niet tegen deze misdadigers kunnen optreden, je zou bijna kunnen zeggen dat het logisch is, ware hij geen justitie minister. Het probleem waar de gemeenschap mee zit, is dat het parlement totaal niet functioneert.


  Maak melding
 19. De vorige minister was niet daad krachtig, Belfort zou het anders doen, Hoe dan????

  Drugs smokkelaar mag vrij gaan…….under cover darkness dus….. Mister succes!!!!!! oud goud met paul in de jaren 70


  Maak melding
 20. Deze regering is er heel goed in alles wat ze zelf fout doen in de schoenen te schuiven van de vorige regering.
  Helaas gelooft een deel van de bevolking – de pero-achtigen – dit verhaal klakkeloos. De vorige regering zal vast ook wel fouten gemaakt hebben, maar deze regering had toch beloofd alles beter te doen? Er is niks van terecht gekomen. Behalve dat een deel van de bevolking – de onderkant die de subsidies opstrijkt – keurig z’n inkomen krijgt en natuurlijk weer op de grootste regeringspartij gaat stemmen. Neem het ze eens kwalijk!


  Maak melding
 21. Kijk daar gaan we weer men schuift niet alles naar vorige regering men wijst dat het toen niet beter was ik weet nog dat behalve in de stad je niet s avonds buiten Paramaribo kon gaan niemand zelf santokie niet en toen was het volk veilig is het bij aantreden van deze regering dat er dieven ijzer kwam en trouwens in NL en geen enkel ander land word er gemoord en geroofd niet dat het niet erg is maar die dingen gebeurden tijdens de andere regering niet en als je belde waren ze altijd op tijd dus er kan vandaag tot morgen geluld worden we komen niet uit het volk was toen ook slachtoffer want santokie verplaatste zich met 5 kogelvrij wagens en 15 lijf wachten dat kan je niet van minister Belford zeggen dus wie is dan lafaard


  Maak melding
 22. Wanneer mensen zonder verstand, die geen enkele vorm van inzicht hebben op bepaalde posten komen zoals dit ministerie,kun je slechts onzin en bagger verwachten.


  Maak melding
 23. @boegroe
  Je moet wel onderkennen dat vanwege heel gemene, subtiele bedreigingen vanuit Ocer, Santokhie extra beveiliging nodig had. Bellie wordt niet door de oppositie bedreigd! Ken je het tot versleten toe in Ocer afgedraaid “I shot the sherrif” nog? Het was een verborgen boodschap van vogelvrij verklaring naar Santhokie. Maar dat is nu niet het punt, bij berovingen worden er heden ten dage zeer afgrijslijke methoden toegepast die ongekend zijn in de Surinaamse geschiedenis. Dit moet ons niet verwonderen omdat we met ons allen weten wie onze grootste voorbeeld figuur is. Een van de beloftes was dat de veiligheid zou worden gegarandeerd en dievenijzer niet nodig zou zijn. Aub verwijder alvast de jouw dievenijzer.


  Maak melding
 24. wat goed dat surinaamse ministers gewoon zonder onderzoek of informatie kunnen praten. gewoon zoals de man van de straat. geen enkele poot om op te staan.


  Maak melding
 25. BELFORT,
  WIE HEEFT DOETJE APAY EN STUWART DEEL VERMOORD, WAAR NU HET DNA IS??????????

  DAT WEET JE TOCH OOK??

  HET GING OM DUIZEND KILO COCA TOCH??

  DAT VANUIT MOENGO. VRAAG HET MAAR AAN JOUW VOORZITTER BRUNSWIJK.

  WIE WIL MAG HET ONTKENNEN.

  DIT IS NU TOCH TEVEEEEEEEEEEL.


  Maak melding
 26. @EYE WHITNES
  Dossier Moengo…..de weg naar hebzucht…
  Brunsie heeft uiteindelijk de verleiding niet kunnen weerstaan en heeft zijn ziel verkocht aan de wolf..

  Zijn lijfwachten zijn destijds afgeslacht door christoffer iov de beul en op verzoek van de wolf..

  dat zijn volgelingen dit nog steeds niet willen inzien…


  Maak melding
 27. Shirley je heb gelijk…

  Een minister van justitie die geen problemen ziet terwijl er bijna dagelijks geroofd en overvallen worden gepleegd, zo een persoon zal een probleem die er wel degelijk is, maar die zelf niet ziet of mischien wel de opdracht heeft gekregen om zijn ogen dicht te doen, nooit kunnen oplossen.

  Er wordt hier erg veel in code taal gesproken, door mensen die meer weten als de gemiddelde burger. Zal wel een kern van waarheid in zitten maybe…

  Dat er in de huidige regering veel grote criminelen zitten is gewoon een feit wat de domste mongool ook wel zal zien en erkennen.


  Maak melding
 28. “Als je het probleem niet ziet kan ne het ook niet oplossen” Shirley slaat spijker op z’n kop. You can’t kill what you don’t see.
  Voor klein land met nog niet het inwonersaantal van een kleine stad is het inderdaad schrikbarend wat hier gebeurd.
  Keihard aanpakken, maar hoe doe je dat als de grootste criminelen de regering vormen? Hoe hebben jullie het laten gebeuren dat deze lieden zitten waar ze zitten? Je kant niet zeggen dat ze ondemocratisch daar terecht zijn gekomen. Jullie hebben zelf op deze corrupte partijtjes gestemd, telkens opnieuw. Hoe dwaas wil je het hebben als mensen jaarrond paarse vlaggen aan het huis hebben hangen. Is dat om de overvallers en inbrekers te laten weten welke politieke voorkeur je hebt?
  In Suriname moet een soort revolutie plaats vinden in de hoofden van de bevolking.
  Toch heb ik gedroomd, dat ooit op een dag het volk zal opstaan tegen de roversbende, en Suriname zal veranderen in een oase van vrijheid, veiligheid en gerechtigheid.
  De verhalen over Santoki geloof ik niet, hij wordt niet voor niets zo gehaat door de criminele bende. Go sherrif go, haal de bezem door dit land, van Albina tot Nickerie.

  Offtopic: Wie kan mij vertellen waarom bijna dagelijks 4 collonne’s -of meer- geblindeerde voertuigen met politie escorte zich over de weg Paramaribo richting Lelydorp bewegen? (en visa versa) Alle verkeer moet voor ze uitwijken, en met zo een asociale snelheid dat ik me als inzittende niet veilig zou voelen. Waar zijn ze bang voor, het is toch geen Afghanistan. Welke gestoorde idioot heeft die procedure bedacht?
  Anyway, op de meeste vragen zal ik wel nooit antwoord vinden. In nederland pochen de suri’s altijd over hoe fijn Suriname is om te wonen, de realiteit is heel anders.


  Maak melding
 29. BELFORT,belfort ,jij woont overall behalve in SURINAME!!!
  Idioot, elke dag is de criminaliteit in Suriname aan het toenemen ,alleen jij ziet het niet zo gebeuren!!!


  Maak melding
 30. Belly rijdt met 6 wagens voor en 6 achter met loeiende sirenes.En wat hij thuis krijgt,zijn het allemaal vrouwen die bevallen moeten.
  De andere burgers[die zijn geen mini-sterren]krijgen ongenode gasten als ze niet thuis zijn.Wordt hun koelkast geplunderd, klaargemaakte eten opgemaakt en in de potten en pannen hebben de dieven hun behoefte gedaan.Zulke vernederingen maakt Belly niet mee.Maar voor het geval hij geen mini-ster meer is,heeft hij een hoge muur om zijn huis laten optrekken.Maar Belly loekoe boeng.De boeven hebben een boro olo in de muur gemaakt.Veilig?


  Maak melding
 31. Geef je aan!

  Dit heeft de minister een poos geleden tegen de criminelen gezegd. En de zware jongens maar lachen om deze bullebak. Eerst zou hij de dikke buiken van zijn politie-personeel wegwerken om zo beter achter de boeven te kunnen rennen maar daar is ook niets van gekomen. Ze zijn nog even dik.
  Een minister die vorige zaken doorschuift naar zijn voorganger kan maar beter zijn biezen pakken. Gelul in de ruimte.
  Sneller en correcter optreden en zwaardere straffen.


  Maak melding
 32. @. ALFA,

  Je bent vergeten te zetten het VOLK VAN SURINAME…JEZELF….EN JE MOEDER EN JE VADER EN JE HELE FAMILIE.
  O,JA DIE PAARSE TROEP OOK BIJ GEREKENT.


  Maak melding
 33. Breaking News; Dino Bouterse gearresteerd door de Amerikanen in Panama. En dan te denken dat zijn vader de vergadering van de Unasur voorzit, wat een familie . Wel is het zo, de appel valt niet ver van de stam. Even de officier van justitie van Panama bellen, ik ben de voorzitter van Unasur; let go mine son, richt now before I send mine escort to set him free.


  Maak melding
 34. Inderdaad, want Suriname kent geen grotere criminelen als zoon en pap’s Bouterse.

  Bouterse en vrienden noem ik oplichters van de staat. Waar zijn de centen die Abrahams in opdracht van Bouterse heeft verduisterd, gebleven?????????????????????

  Waar is onze goudvoorraad en waar blijft onze goudenkerst.

  Verdorie, wat ben je van een minister? Een waakhond die niet bijt als de dief komt, sterker nog, deze minister waakt juist alleen over de veiligheid van de criminelen!

  En over de stigmatiserende uitlatingen, dat ze ertoe zouden zijn aangezet uit een bepaalde hoek, nog niet gesproken.

  Kom maar op minister, vertel vertel vertel…..vertel me waarom bijna 100% van de woningen voorzien zijn van dievenijzer. Vertel mij waarom rovers in uw land zich ophouden rond toeristen verblijven!

  Geef eens antwoord! Dan praten we verder


  Maak melding
 35. Inderdaad, want Suriname kent geen grotere criminelen als zoon en pap’s Bouterse.

  Bouterse en vrienden noem ik oplichters van de staat. Waar zijn de centen die Abrahams in opdracht van Bouterse heeft verduisterd, gebleven?

  Waar is onze goudvoorraad en waar blijft onze goudenkerst.

  Verdorie, wat ben je van een minister? Een waakhond die niet bijt als de dief komt, sterker nog, deze minister waakt juist alleen over de veiligheid van de criminelen!

  En over de stigmatiserende uitlatingen, dat ze ertoe zouden zijn aangezet uit een bepaalde hoek, nog niet gesproken.

  Kom maar op minister, vertel vertel vertel…..vertel me waarom bijna 100% van de woningen voorzien zijn van dievenijzer. Vertel mij waarom rovers in uw land zich ophouden rond toeristen verblijven!

  Geef eens antwoord! Dan praten we verder


  Maak melding
 36. Tijdelijke noodmaatregel voor het opruimen van de criminelen.
  Simpel maar effectief. (grondwet tijdelijk effe opschorten)
  Operatie clean sweap.
  Per wijk (alsmede binnenland )lokaas gebruiken(woning zonder diefenijzer met zakenman ‘buit’ geld enz..,
  passant met juwelen,en,,,.de criminelen die hierop afkomen zonder pardon afknallen.
  Die gasten hie op hoeken en in de stad lummelen oppakken en naar een heropvoedings kamp in de jungle verbannen.
  Ooh dat mag niet!!! Simpel en orthodox . Probleem binnen een paar maanden opgelost.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES